Zene

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Imádom, mikor a YouTube feldob gyerekkori zenét. Ennyi az előnye csak az automatikus lejátszásnak, hogy néha olyan zenékhez visz, amiket már nem hallottam vagy 20 éve. Az öreg német rapper, aki ghánai és angolul énekel.




Ezt meg továbbra sem értem, hogy van egy jó zene, minden rendben a számmal, de sosem lett felkapott, mint ahogyan az énekese sem... Ilyen zenéket simán el tudnék képzelni, mondjuk egy Banshee szerű sorozatban.


Érdekes amúgy, amikor tényleg komoly csapat csinálja az adott sorozat/film zenéjét, akkor milyen minőségi darabokra bukkanak és nemcsak a megszokott anyagokból merítenek. Én anno így bukkantam például a Sohn zenéjére, ami abszolút nem illett a Power sorozatába, ahol 50 centék gengszterkedtek, de mégis kiváló zene volt.

Dohányboltos, tippmixelős, sportfogadós...
"Dohánybolt, 10 ezer
nem iszom, csak vizezem
leszarom, hogy kik ezek
nem érdekelnek a meccsek,
nekem mindegy ki vezet"



#408 június 20, 2022, 11:51:14, Pozzato
Kocsiban zenét hallgatni rádióból/spotifyról? Az már a múlt, hívj inkább egy DJ-t.


Nyári (vagy bármilyen) sláger gyártása:
1. Vegyél egy klasszikus, ma már kevésbé előtérben lévő zenét
2. Hangszerelést vedd át, kicsit gyorsíts rajta, pörgesd fel
3. Írj rá valami szöveget, ami ma megállja a helyét, könnyen megjegyezhető, van benne minimum egy márkanév
4. Készen vagy

Ez a zene:

Ez volt az eredeti:

Emlékszem tavasszal adtak valami Lakers meccset a sport tvn, és mivel korán mentem dolgozni míg készülődtem benyomtam a tvt. Időkérés volt, jöttek a Lakers lányok és ezt tolták.


Nem igen hallottam ezt a Dua Lipa számot korábban de úgy belement a fejembe (dallamtapadás) hogy meló közben random ezt dúdolom.  ;D
ÉS hát nyilván azóta egy csomó számát hallgatom Spotify-on. És persze jön a Szigetre, én meg persze pont nem leszek otthon hogy elmenjek. :bash:  :bash:

Nem ez a kedvencem tőle, de ezzel a hajjal elképesztően bejön. Nem mintha amúgy nem gyűrűzném meg, de ez kb ideál.


Ha esetleg valaki pont kint lesz Szigeten az ő napján akkor dobjon majd egy privátot hogy milyen volt élőben. (amúgy ahogy hallottam yton nem igen van különbség a stúdió és az élő között)

Megy ezerrel a Tomorrowland 2022 :ok:

https://www.facebook.com/tomorrowland mennek live-ban is, az előbb elcsíptem kb. a felétől Paul Kalkbrennert, hááát hatalmas setet tolt le :great: Fent van, visszanézhető. Gondolom, ha vége a rendezvénynek, akkor meg majd megy fel minden a youtube-ra ahogy szokott.


Már talán hetek óta hallgatom, nézem ezt a mixet. Nagyon megfogott a hőlégballonok látványa :)

Amikor nézem, akkor elgondolkozok rajta, hogy képes az ember ilyen kreatív ötletekkel szórakoztatni embertársait, míg máshol az emberi tehetséget (magát az embert) arra pazarolják, hogy tankokban ülve lőjjék egymást.. :-\

#414 július 31, 2022, 21:24:34, Pozzato
A tatárok és egyben az oroszok büszkesége, az öreg Timati megint feltűnt
https://index.hu/kulfold/2022/07/30/haboru-orosz-ukran-konfliktus-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij/putyin-rapper-haverja-megvasarolta-az-egesz-orosz-starbucksot/

Emlékszünk még rá, Welcome to St. Tropez c. zenéből, illetve pár P. Diddy és Timbaland koprodukció, amire befizett (esetleg befizette az orosz állam vagy a gazdag családja?). Mondjuk ahol Diddy felbukkan... (Tupac... Biggie... ). A 2010-es évek elején nagyon tolták Timatit. Hirtelen a kor népszerű zenészei között találta magát, de igazán komoly karriert nem tudott befutni (nem hiába volt, hogy Kalenna hangjával próbálták ellensúlyozni Timati tehetségtelenségét). Fat Joe, Busta Rhymes és társai próbálták egyengetni az útját, azért maradjunk annyiban, ők nem a büntetlen előéletükről ismertek.  ;D Timati külföldi karrierje végül gyorsan megtört, utána hazament és Kadirov, Putyin és a többiek társaságában lógott.



Az öreg Diesel még mindig odateszi


Ezt így időnként feldobja a Youtube, tyű mekkora királyság lehetett ott lenni élőben.


Idris komoly mixet tett le az asztalra, két film és egy sorozat között még ilyenre is volt ideje...


A magyar média hasábjain a Sziget fellépőiről:
https://telex.hu/szorakozas/2022/08/13/sziget-2022-stromae-belga-enekes-koncert-portre-interju

"A Szigeten tért vissza a szupersztár, aki takarítónőkhöz és szexmunkásokhoz címez dalokat"

A cikk írójának valószínűleg nem szóltak (vagy én nem találtam a szövegben és akkor elnézést), hogy igen, 2015-ben "visszavonult" (inkább a divatra koncentrált), de nem a Szigeten tért vissza Stromae, hanem még idén februárban, majd olyan noname fesztiválokon lépett fel, mint a Coachella, Paléo, Vieilles Charrues és még lehetne sorolni (ezek amúgy komolyabb fesztiválok, mint a Sziget), alsóhangon volt 12 fellépése, de ha nagyon mélymagyarok akarunk lenni, akkor Budapesten tért vissza.

A Songkicken minden releváns előadó korábbi és leendő fellépése megtalálható, remélem segítettem ezzel a cikkírónak, ha esetleg az SPF fórumát olvasná. Mondjuk én se onnan tudtam, csak szoktam Coachella és egyéb fesztiválok feltöltéseit hallgatni, aztán ott volt Stromae is, amit amúgy a saját YT-oldalán megosztott.


Mondjuk nekem a Coachelláról a legerősebb a Swedish House Mafia és The Weeknd közös produkciója volt, abból is az első szám, a Sacrifice:

@Pozzato

Hirtelen nem is emlékszem, mondtam-e már, de Beton Hofit neked köszönhetően ismertem meg, amikor egyszer a trapről értekezve ajánlottad. Első track, amire rányomtam, a Pesti istenek volt, s több sem kellett, hogy meggyőzzön. Szóval ezúton is köszönet! Ezt most annak kapcsán írom, hogy kint a legújabb tőle.