ŸCipolla-féle játék RedMunchen2010-módra (jelentkezés)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 február 23, 2013, 10:34:55, RedMunchen2010
XVI.
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt x2 1,80

#16 február 23, 2013, 10:35:03, RedMunchen2010
XVII.
Athletic Bilbao - Real Sociedad 2.5 gól felett 1,73

Deportivo - Real Madrid

A spanyol élvonal szombati játéknapján a 25. forduló keretein belül a Deportivo La Coruna a Real Madridot fogadja. Az újonc együttes legutóbbi hat bajnokiján nyeretlen maradt, sőt ebből az utolsó ötön pont nélkül maradt. A liga utolsó csupán 16 pontot szerzett, úgyhogy a 4. kör után már 6 egységgel állt. A másodosztály bajnokánál már tréner váltás is volt, de mind ezidáig eredménytelennek bizonyult, emellett komoly probléma a sok sérült, illetőleg a rendszeres kiállítások miatti eltiltások - jelen esetben Manuel Pablo hiányzik. Fernando Vázquez együtteséből sérülés miatt hiányzik két honi védő Laure, illetőleg Aythami. Bevethető lesz viszont a védelem alappillére, a csapat legrutinosabb játékosa, az idényben többször sérüléssel bajlódó Marchena. A folyamatos rotálás eredménytelen. Sebezhető pontjuk a tragikus védelem, melyet jól kifejez, hogy őrületes mennyiségű gólt kaptak. A támadórészlegből az utóbbi 5 gólból négyet vállaló, két gólfelelős Riki és Pizzi a keret tagja lesz. A fővárosi együttes számára minden túlzás nélkül már az őszi szezon második felében világossá vált, hogy nem tudják megvédeni a címüket. Pechjükre a Király Kupában egy ágra kerültek a katalánokkal (Madridban 1-1-el végeztek), jövő hét kedden kerül sor a Nou Campban a visszavágóra. Hamarosan pedig jön a Bajnokok Ligája, ahol már több, mint egy évtizede nem sikerült felkerülni a trónra. Ilyen körülményekkel kezdik meg a Riasor-küldetést. Az ezredforduló óta mindösszesen egy! alkalommal sikerült a Real Madridnak 3 ponttal távozni az újonc otthonából. A mai vetélytárs brutál gyenge, de a távozó Mourinho számára a bajnokság minden egyes klubjánál a Bajnokok Ligájának volt alárendelve minden, így minden adott ahhoz, hogy tartalékokkal teli tűzdelt blancók futnak gyepre szombaton. A Special One már megkezdte a Király Kupa elődöntőjének visszavágójára a felkészülést, melynek teszt állomása a hétvégi derbi lesz. A múlt héten a városi rangadón könnyen gálaelőadást tartottak volna, amennyiben Sergio Ramos nem kerül teljesen feleslegesen a kiállítás sorsára. Az emberhátrányos szituáció legnagyobb áldozata a védőn kívül Morata volt, aki kezdőként góllal bizonyított, de kényszerűségből a portugál mester őt hozta le. Ezek után drámai fordulatot vett az összecsapás, a hátralévő 70 percben ugyan gól nem született, de szinte soha nem látott nyomás alá helyezte a vallecasi kis csapat nagy nevű riválisát. Az őszi mérkőzésük hat gólos találkozón a La Coruna vezetés ellenére, többek között Cristiano Ronaldo triplájával kiütéses madridi siker született. A Deportivo számára minden hátralévő ütközet élet-halál kérdés, míg a királyi gárda számára legjobb esetben is csak a második hely jöhet össze a ligában, az Álmok Színházában Bajnokok Ligája visszavágó maximális prioritást élvez. Tipp: 1x.

#18 február 23, 2013, 17:39:15, RedMunchen2010
Arsenal - Aston Villa

A Premier League 27. fordulójában az Emirates Arénában Martin Atkinson játékvezetése mellett rendezik meg az Arsenal - Aston Villa mérkőzést. A londoniak a Manchester City, továbbá a Chelsea ellen elveszített rangadók után a bajnokságban veretlen maradt, de az FA Kupában hazai pályán maradt alul a másodosztályú Blackburnnal szemben, valamint a Bajnokok Ligája odavágóján csúfos vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől. A kudarcok miatt ismételten felvetődött, hogy Wenger menesztése új lendületet adna a klubnak, de mint az elmúlt esztendőkben most is átvészelte, a vezetőség újra bizalmat szavazott a gall mesternek. A hazaiaknál megtapasztalták pár nap leforgása alatt, hogy mekkora a különbség a Championship és a Bajnokok Ligája között. A Rovers elleni megalázó kupabúcsú egyértelműen Arsene eltaktikázása miatt volt, míg a német rekordbajnok ellen mindvégig az történt, amit a müncheniek akartak. A komplett bal oldal besárgult, de Szczesny sem tudott pontos indításokkal játékba hozni társait. Podolski betalált ex-csapata ellen, de játékát minősíti, hogy lekapták. Két elveszített hazai mérkőzés után ismételten Londonban elvárás a győzelem. Az ágyúsok a birminghamiek személyében egy kiesőjelölt gárdát fogadnak. Paul Lambert együttese az elmúlt bajnoki fordulókban már közel állt a negatív sorozat lezárásához, de mindig hiányzott egy kicsi az áttöréshez. A Chelsea ellen kezdődött nyeretlenségi széria, szintén fővárosi West Ham feletti győzelemmel ért véget. A siker létfontosságú volt, pillanatnyilag a skót menedzser vezette együttes az utolsó bennmaradó, 17. pozícióban található. Túlzás lenne azt állítani, hogy megterhelő játékhetek vannak mögöttük, mivel a kupabúcsúk miatt már csak egy fronton érdekeltek. A helyzetkihasználásuk feljavult, bár a Stoke elleni gól nélküli remi óta minden egyes alkalommal feltörték védelmüket. Vendégként három hónapja nyeretlenek, ugyan utolsó három látogatásuk alkalmával egyaránt pontot szereztek. Magasan legjobb játékosuk Benteke, aki idén már ötször villant. Agbonlahor sérülése után rögtön góllal tért vissza, a középpályáról Ireland játéka alaposan megnehezíti a középpálya szervezettségét. Az ősszel gól nélküli döntetlennel zártak, most azonban minden adott, hogy a kudarcokat feledtetni vágyó Arsenal, illetőleg a menekülő Villa eredményes lesz.

#19 február 24, 2013, 11:49:16, RedMunchen2010
Norwich - Everton

Az előző heti FA Kupa miatti szünet után újra beindul az élet a világ legerősebb pontvadászatában. A szombati játéknapon a találkozók döntő többsége a megszokott időben 4 órakor kezdődik. Így lesz ez a Carrow Roadon, ahol a liverpooli kékek vendégeskednek. A Norwich a Fulham-Sunderland duóval azonos pontszámmal áll, csupán a londoniak és a fekete macskák jobb különbségük miatt előzik meg. Az ősszel rendkívül kiegyensúlyozott sárga-zöldek még tíz meccses veretlenségi periódust is felmutattak, azonban a ködös Albionban a West Bromwichtól elszenvedett vereség óta óriási mélyrepülésben vannak, kilenc mérkőzés óta tart nyeretlenségi sorozatuk, legutóbbi három fellépésükön ugyan egyaránt pontosztozkodással zártak, de az idei bajnoki mérkőzések közül négyszer is rúgott gól nélkül maradtak (ebből háromszor 0-0 lett a vége). A kanárik már tavaly elbúcsúztak a Liga Kupától, egy hónapja pedig hazai pályán maradtak alul a Lutonnal szemben, szintén nem voltak eredményesek. A vendéglátók menedzsere szűk kerettel dolgozik, a kispadon lévő játékosainak képességeit jól mutatja, hogy ritkaságba számba megy, mikor él mindhárom cserelehetőségével. Chris Hughton együttese a feljutás óta hazai pályán őszinte támadójátékkal vette fel a harcot a topcsapatok ellen is, most a rekordhosszúságúra nyúlt botlásokat a nemzetközi kupaszereplést érő pozícióban lévő Everton ellen kell (átmenetileg) lezárni. Az Everton az éllovas vörös ördögök elleni vereséggel kikerült a top5-ből, de a következő hetekben könnyebb sorsolásuk lévén, már az Arsenal elleni hatpontos rangadó előtt visszaszerezhetik e pozíciójukat. A tavalyi évben a legjobb hajrázó gárda volt, idén arról híresült el, hogy elől-hátul gólképes. David Moyes vezette látogatók három mérkőzés óta nyeretlenek, a Villa elleni pontmentés bravúrnak számított, a MU elleni vereség benne volt a pakliban, viszont az FA Kupában a városi riválisukat búcsúztató Oldham elleni drámai 2-2 csalódással ért fel számukra, a "laszt minit" Latics gól az újrajátszás kiharcolását jelentette. Fellaini továbbra is gólerős, vezeti a házi góllövőlistát, mellette számos jó teljesítmény van Pienaar, Jelavic, Baines. A nagyobb nevek közül viszont csupán átlagos teljesítményt nyújt Phil Neville, de Osman formája is visszaesett az őszi idényhez képest. Idegenben nem brillíroznak. A hatékonyságáról elhíresült liverpooliak az utóbbi időben többször betliztek, a kanárik gyengélkedését a kötelező győzelem jegyében kihasználják. Az elmúlt mérkőzések folyamán több alkalommal is rúgott gól nélkül maradtak a csapatok, de a Norwichnál a hazai pálya kell, hogy előnyt jelentsen, míg az Everton a két fél közötti differencia mutatkozik meg gólokban. Tipp: 1-2.

QPR - Manchester United

Az éllovas - sereghajtó párharcok számos alkalommal hozott már meglepetést. A A QPR számára minden egyes szerzett pontnak óriási jelentősége lesz a végelszámolásban, míg a Manchester United tetemes fölényére tekintettel szinte már az is elég lenne, hogy ha csak az Álmok Színházába gyűjtené a pontokat. Azonban!, a londoni kis csapat a tavalyi zárófordulóban vezetett az utolsó pillanatokig, és ahogyan biztossá vált a bennmaradása leadta a meccset a Manchester Citynek, ezzel a City megelőzte a Unitedet. E tényező miatt semmilyen kedvező elbírálásban nem fognak részesülni a hazaiak, ugyan a manchesteri védelem sebezhetősége miatt egy gólra mindenképpen jók lesznek. A vendéglátóknál óriási várakozás előzte meg a szezont, de már az ősszel mindenki számára letisztult, hogy a bennmaradás kiharcolása lesz ismét a fő feladat. Redknapp kinevezésével a vezetőség üzent a játékosoknak, hogy tavasszal is össze lehet gyűjteni a menedzserek által előzetes jósolt, a bennmaradáshoz szükséges 40 pontot. Ugyan az utóbbi 5 fordulóban veretlenek maradtak, de a remi szériával iszonyatosan lassan gyűjtötték a pontokat. A csapat minden posztján ismert játékosok vannak, de csapatként nem funkcionálnak fényesen. A védelemben Bosingwa, Fabio és Traoré mellett Hill az állandóságot képviseli, a középpályán M'Bia, a támadóknál pedig Taarabt és Zamora nélkülözhetetlen. A vendégegyüttes az ősz első felében három vereséget is összeszedett, de azóta megállíthatatlanok. Fölényesen vezetik a pontvadászatot, győzelmük, valamint a City - Chelsea párharc döntetlen kimenetelével pedig még tovább nő előnyük. A Bajnokok Ligájában a Bernabeuban 1-1-es döntetlennel zártak, így favorittá léptek elő a manchesteri visszavágóra. Hétfőn az FA Kupában kiejtették a Reading csapatát. Jó iramú, lüktető mérkőzésen Nani harmadik átlövési kísérlete beakadt, melyet Chicarito szinte azonnal megduplázott. A meccs hajrája a Readingé volt, szépítése után viszont már egy (kimaradt) helyzetük volt. Sir Alex Ferguson Nani-Van Persie-Giggs triót a padon kezdette, de a meddő fölény után kénytelen volt előbbi kettőt játékba küldeni. Londoni látogatásukat mindig nagy várakozások előzik meg, most ugyan csak a Loftus Roadra mennek, de itt is a pontszerzés a látogatók fő célja, ez pedig a védelmük instabilitását látva csak rúgott góllal érhető el.

Zaragoza - Valencia

Az aragóniai együttesnél úgy gondolták, hogy az őszi teljesítményük alapján összeszedték a bennmaradáshoz szükséges pontmennyiséget, mert az idei tétmeccsek közül mindössze két pontot szereztek. Az elmúlt bő másfél hónapot átaludták, a középmezőnyből pillanatok alatt az utolsó bennmaradó helyig zuhantak. "Megpróbálunk nyerni minden áron!" Jimenez nyilatkozata biztató a Romareda publikuma számára, de helyzetük a szokottnál is nehezebb ugyanis a maródiakhoz csatlakozott (Romaric, Zuculini,Obradovic, Loovens és Javi mellé) Roberto Jimenez személyében az első számú kapus is. A spanyol ligában az alsóházban lévő csapatoknál nagy divat, hogy a legjobb gólvágójuk csupán csereként száll be a mérkőzésbe, ezzel szemben Helder Postiga állandó bizalmat élvez, mivel gólszerzőkben rendkívül szűkösen állnak, a portugál házi gólkirály mellett Apono, illetőleg Paco Montanes villant meg egynél többször. A Valenciánál ezzel szemben a hazai pontvadászatban megállíthatatlan, míg a Bajnokok Ligájában a Bayern után a francia főváros képviselőjének a PSG-nek is kénytelen volt behódolni. A véghajrában szerzett góljuk ellenére is legalább kettőt kell lőniük gall földön. A múlt heti fordulóban Costa gyors kiállítása után nehézkessé vált helyzetük, mivel a szigetlakók elleni kötelező győzelem a meccs ezen szakaszában gól nélküli állásnál alaposan kérdőjelessé vált. Valverde a kiállítást jól reagálta le, Tino Costa érzékeny veszteség volt, de a második félidőben a vezető gól megszerzése után már nem érződött, hogy emberhátrányban vannak. Soldado hosszú idő után újra eredményes volt, legutóbbi találata alkalmával a csapat szintén 2-0 arányban győzött. A Sociedad tegnapi baszk rangadón aratott diadalával megelőzte a valenciai együttest, mely a jövő héten városi derbit játszik. A múlt héten Alves kapus remekül védett, továbbá mezőnyben az ANK-t megjárt Feghouli volt a legjobb. Tippem, hogy a hullámvölgyben lévő hazaiak negatív szériája tovább folytatódik.

Barcelona - Sevilla

A katalánok toronymagasan vezetik a pontvadászatot, Király Kupa elődöntőben favoritnak számítanak a Real Madriddal szemben, mégis az egész világ a San Siróban elszenvedett 2-0-ás Bajnokok Ligája vereségről beszél. Ugyan labdabirtoklásban ismét a szokásos mutatókat hozták, a Milan lezárta a gyors középpályások előtti területet. Kisebb válságról is beszélhetünk, mivel utóbbi 5 meccséből mindösszesen kettőt húzott be (az viszont 6-1-es Getafe feletti siker), úgyhogy a Granada ellen szintén a második játékrészben kellett brillírozni. A gránátvörös-kékek jövő héten újabb rangadó elé néznek, a soron következő ellenfél a kupa elődöntőjében a blancók lesznek. Adriano biztosan kimarad a keretből, de a katalánok számára nincs jelentős veszteség, mivel a kispad elég hosszú. Messi hétről-hétre rekordokat döntöget, a Sevilla támadófelfogású játékát látva újabb fejezet íródhat. A Sevilla otthon hibátlan, idegenben nyeretlen, így megy ez már december második felétől. A vendégek a középmezőnyben találhatóak, mivel hullámzó teljesítményt nyújtanak, szinte egy helyben toporognak. A liga legsportszerűtlenebb alakulata a bevehetetlen Nou Campba látogat, Maduro újra kerettag, hiányzik viszont sérülések és eltiltás folytán Palop, Cicinho, valamint Spahic. Emery a Valencia edzőjeként mind a két sztárcsapat dolgát megnehezítette, most újabb megmérettetés előtt áll. A házi góllövőlistát Negredo vezeti, őt követi Rakitic, valamint a múlt héten duplázó "a sárga lap király" Medel. Az őszi szezonhoz képest eredményesebbek, játékuk feljavult, viszont a kiegyensúlyozottság hiányzik a sevillaiakból. Az ősszel két gólos Sevilla fór is kevés volt a pontszerzéshez, a mérkőzés hajrájában fordította maga javára a mérkőzést a listavezető katalánok. A mai - mind minden Camp Nouban rendezett bajnokin - benne van a gólfesztivál lehetősége, a Sevilla hatékonysága inkább otthon jön ki, most erőn felüli produkcióval is erősen kérdőjeles a pontszerzés. A Barcelona a legutóbbi Király Kupa mérkőzésük előtt (ami a Real elleni elődöntő odavágója volt) nem tartalékolt, sőt 5-1-re győzte le a pamplonai gárdát. Várakozásaim szerint 5 gólt a két résztvevő össze fog hozni 4:1 arányban.

#23 február 24, 2013, 19:14:11, RedMunchen2010
XVIII.
Manchester City - Chelsea 1 1,95

#24 február 24, 2013, 15:50:58, RedMunchen2010
XIX.
Newcastle - Southampton 2.5 gól felett 1,85

#25 február 24, 2013, 19:13:54, RedMunchen2010
XX.
Newcastle - Southampton 1 2,25

XXI.
Ajax - Ado Den Haag Ajax első gól ideje 60. perc előtt 1,90

XXII.
PSG - Marseille x 4,10

XXIII.
Betis - Málaga x 3,20

#29 február 27, 2013, 17:35:20, RedMunchen2010
XXIV.
Inter - Milan DNB 1 2,75