NFL 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 13, 2022, 21:36:28Hiánycikk az oldalon egy NFL szaki, aki néha kommentelgetne itt :)

2-3 éve éppen kezdtem képbe kerülni, amikor csatornát váltott az NFL, de most úgy tűnik újra jobban tudom követni.

1. forduló

Seahawks- Broncos 17-16

Nagyot néztem, hogy Russel Wilson már a Seattle játékosa; worldwide szinten pedig a Broncos edzői döntése fut nagyot, hogy 64 yardról inkább rúgatott, mint a drágán megvásásrolt playmakerére bízta volna a döntő játékot :laugh:

Eddig volt Seahawksos, nem most lett az. Most lett Denveres. Egyébként nekem is 2 év maradt ki. Egy meccset láttam azalatt, Brady első Bucs meccsét online. Hétvégén a New Englandet végig néztem, és Mahomes parádéját is néztem félidőig. A héten több időt szánok majd rá. Jó lenne képbe kerülni újra.

Idézetet írta: curpy82 Dátum szeptember 13, 2022, 22:51:34Eddig volt Seahawksos, nem most lett az. Most lett Denveres. Egyébként nekem is 2 év maradt ki. Egy meccset láttam azalatt, Brady első Bucs meccsét online. Hétvégén a New Englandet végig néztem, és Mahomes parádéját is néztem félidőig. A héten több időt szánok majd rá. Jó lenne képbe kerülni újra.

Igaz, elírtam :ok:
Első körben átfutom majd, hogy merre ki most az irányító, meg valami szezon preview is jó lenne :)

Néztem RedMunchen szelvényét, és pestiesen szólva: nem semmi. Én egy bajnokság első fordulójában soha nem merek tippelni. Ott még bármi előfordulhat. Akárhogy erősödik egy csapat, nem biztos, hogy szezonkezdetre össze is állnak, úgyhogy ez mindig lutri. Egy valamit tudtam csak, és az sajnos össze is jött, mégpedig hogy a kedvenceim (Patriots) ki fognak kapni a Miamitól. 1,54-nél ennél nagyobb fix nem is volt aznap.

A szezon előtt egyébként megtettem egy olyan szelvényt, amin csupa hosszú távú esemény van, és az egyik köztük az volt, hogy a Pats nem jut be a rájátszásba. Egyre ment lejjebb és lejjebb a szorzója, de még sikerült 1,55-ért megcsípni (az első forduló után egyébként már csak 1,33). És hát látva az első meccsünket, egyre inkább úgy tűnik, hogy nem emiatt a tipp miatt kell majd aggódnom a későbbiekben.

Az Amerikai Főcsoport amúgy is nagyon megerősödött sajnos idén. A fogadóirodáknál a végső győzelemre legesélyesebb csapatok között az első négy helyen három AFC csapat áll. A BUF és a KC továbbra is brutálisan erős, a Miami megszerezte Tyreek Hillt, aki egymaga megverte a NE-et, a Denvernél évek óta egy normális irányítóról álmodoztak, most megkapták Russell Wilsont, Las Vegasban Davante Adams már az első meccsen bizonyította, hogy mekkora igazolás volt a Raiders részéről, a Chargers megszerezte Khalil Mack-et, akit az NFL egyik legjobb védőjének tartanak, és akkor még nem beszéltünk a Ravensről, a Titansről, vagy a Brownsról, akik szintén nem gyengültek tavaly óta.

Ezzel szemben az NFC-ben a DAL úgy néz ki, hogy elvesztette jó pár meccsre Prescottot, a GB Davante Adams távozásával félkarú óriás lett (amit már az első meccsen is láthattunk), a SEA-nek sem jósolok nagy szezont Wilson nélkül, a Tampának Brady miatt kell aggódnia (pontosabban az esetleges válása körüli hercehurca miatt), úgyhogy a Nemzeti Főcsoportban szabad a pálya, bárki bekerülhet a rájátszásba.

Egy Baltimore - Miami összefoglalót majd biztosan meg fogok nézni, az utolsó negyedes 28-3-as fordítás azért nagyon komoly! :laugh:

Szerintem a Miami éjjel megcsapja a Cincinnatit is, hendire mindenképp jók,
Tipp:
+5,5 Miami




Idézetet írta: curpy82 Dátum október 26, 2022, 16:20:41Legalább jó célra ajánlja fel. Ez a pozitív!

https://m.nemzetisport.hu/amerikai_sportok/nfl-antonio-brown-nem-all-le-ismet-beleallt-tom-bradybe-2920747

Bradyt lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt gondolom, hogy egyetlen csapattársával sem bánt soha úgy (főleg nem Brown-nal), hogy ilyen gusztustalanul vágjon neki bárki is vissza. Csak néhány példa, ami most hirtelen eszembe jut:

Még a Patriots-os időszakában többször is lemondott a fizetésének nagy részéről csak azért, hogy a csapat minél jobban tudjon igazolni. Sőt, Amendolát két egymás utáni évben is csak azért tudták megtartani, mert a Brady által lemondott pénzből tudták állni a fizetését. Hiába volt MVP, hiába nyerte meg éppen a sokadik arany gyűrűjét, soha, egyetlen évben sem volt a legjobban fizetett QB. És persze tudom, hogy nem kell sajnálni őt, mert így is egy valag dohánya van, de amikor azt látjuk évről évre, hogy az irányítók olyan összegeket kérnek, ami szinte a fizetési sapka negyedét elviszi, akkor minden apró gesztust meg kell becsülni.

Vagy emlékezzünk a 2015-ös Super Bowlra, ahol Brady az MVP-címért járó autót odaajándékozta Malcolm Butlernek, aki az utolsó Seahawks támadásnál elcsípte Russel Wilson passzát. Elképesztő gesztus volt a világ legjobbjának tartott irányítójától egy 24 éves, újonc cornerback irányába.

De ha már Antonio Brownról van szó, akkor beszéljünk róla. Miután mindenhonnan elküldték a pályán kívüli balhéi miatt, Brady intézte el neki, hogy a Tampa szerződtesse őt. Pedig a kutyának se kellett. Sőt, korábban befogadta a játékost a házukba is, egy ideig náluk lakott és külön edzett vele a kertben csak azért, hogy minél jobb formába hozza őt. Mikor annak idején olvastam, el sem akartam hinni. Az egyetlen ember volt, aki még akkor is hitt benne, amikor már senki más.

Nincs elég időm a meccsekre, pedig a csapatom nagy szezont megy 8)

Most is csak ránéztem a legfrisebb eredményre és eléggé meglepődtem az egyik ellenlábasunk, a Dallas 33 pontos utolsó negyedén :o  :o  :o

Mennyi a rekord a legtöbb pont egy negyed alatt kategóriában? És mikor volt ez?

Idézetet írta: Latzka Dátum december 05, 2022, 21:37:00Nincs elég időm a meccsekre, pedig a csapatom nagy szezont megy 8)

Most is csak ránéztem a legfrisebb eredményre és eléggé meglepődtem az egyik ellenlábasunk, a Dallas 33 pontos utolsó negyedén :o  :o  :o

Mennyi a rekord a legtöbb pont egy negyed alatt kategóriában? És mikor volt ez?

Ez lett holtversenyben a második. Egy csapat volt, aki ezt túllőtte: Detroit Lions 2007-ben. 34 ponty

Volt 8 10 eve egy Pats meccs ahol kb 5 perc alatt szereztek 28pontot. Talan a Jets ellen.

Idézetet írta: Latzka Dátum december 05, 2022, 21:37:00Mennyi a rekord a legtöbb pont egy negyed alatt kategóriában? És mikor volt ez?

Szerintem erre a kérdésre egy vérbeli Detroit szurkoló (ha van ilyen) biztos azonnal rávágná a választ, még ha szomorú szájízzel is.

Az egy negyed alatt elért legtöbb pont (egy csapat részéről): 41
Kétszer történt ilyen az NFL történetében, és mind a két alkalommal a Detroit volt a szenvedő fél.

1945. október 7. – Green Bay Packers - Detroit Lions 57-21 (a 2. negyedben 41-7)

1950. október 29. – Los Angeles Rams - Detroit Lions 65-24 (a 3. negyedben 41-7)

Valami azt súgja, hogy akkoriban a Lions szurkolóknak valószínűleg nem az október volt a kedvenc hónapjuk...

Köszi a hozzászólásokat mindenkinek! :beerchug: Akkor azért jól éreztem, hogy ez egy nagyon masszív pontmennyiség :laugh:

Van ugye az a Jézustól idézett mondás, ami úgy kezdődik, hogy "Adjuk meg a császárnak, ami a császáré...". Bár igazából ez nem is teljesen így hangzott (még ha magyarul így is terjedt el), és az idők folyamán eléggé félre is értelmezték, mindenesetre én akkor is ezt szeretném használni és ezzel szeretném kezdeni soraim.

Tom Brady gyalázatos szezont fut, ez tény. Lehet, hogy ebben a kor is szerepet játszik már, de én sokkal inkább hajlok arra, hogy a válás az, ami kizökkentette őt a játékból. Nem fogom most statisztikákkal alátámasztani az állításom, de akit érdekel a Tampa játéka (és figyeli is őket), az tudja, hogy így van.

Kedd hajnalban a Buccaneers a szebb napokat látott Saints csapatát fogadta, és ahogy a szezonban nem először, most is bűn gyenge teljesítményt nyújtottak. Az első negyedben szereztek ugyan egy mezőnygólt, amivel vezettek is 3-0-ra, de utána egészen az 57. percig semmit nem tudtak letenni az asztalra. A vége előtt 3 perccel 16-3-ra vezetett a New Orleans, és ami nem sikerült a hazaiaknak az első 57 percben (TD-t szerezni), az az utolsó 3 percben háromszor is összejött (igaz, abból egyet holding miatt visszavontak).

De ami a lényeg, hogy az utolsó 183 másodpercben szerzett két TD-vel végül 17-16-ra nyert a Tampa.

Patriots drukkerként láttam már fantasztikus fordításokat (elég csak a 2017-es Super Bowl-ra gondolni, ahol 3-28-ról nyert a Pats 34-28-ra az Atlanta ellen), de hogy egy irányító 57 perc "alvás" után az utolsó három percben két TD-passzt is adjon és a sírból hozzon vissza egy meccset, az nagyon komoly. Ezért is írtam az elején, hogy bármennyire is gyengén teljesít idén Brady, ettől függetlenül amikor egy ilyen produkcióval áll elő, akkor mindenképpen tiszteljük meg azzal, hogy szánunk rá pár sort (és adjuk meg a császárnak, ami a császáré).