NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Lillard egy igazi sportember.
És nem azért, mert hajnalban behintett 71 pontot (benne 13 triplával), hanem mert olyan elszántsággal küzd az egyik nyugati play-in helyért, ami példa lehetne a csapata számára is. Tavaly a AS hétvége után a Portland nagyon látványosan leeresztett. A legjobbakat sérülésre hivatkozva kiültették, a 2-3. sor pedig nagyon vigyázott, hogy még véletlenül se nyerjen meccset. Csak egy példa: a szezon utolsó három meccsét (összesen) 114 ponttal veszítették el (-33 a NO ellen, -50 a DAL ellen és -31 a UTA ellen). Így sikerült a 13. helyen végezniük Nyugaton. És idén megint kezdem azt érezni, hogy a csapat elkezdett gyúrni a minél jobb drafthelyre. Nurkic egy hónapja pihen már (vádlisérülés???), most pedig Simons csatlakozott hozzá bokasérülés miatt. Nem vitatom, lehet, hogy valóban sérültek, csak rossz látni, hogy furcsa mód mindig akkor jönnek elő ezek a sérülések, amikor már jobb elengedni a meccseket.

De hogy visszatérjek Lillardra, ő az a játékos, aki még most sem adja fel. Az utolsó 11 meccséből 7-szer ért el legalább 38 pontot (ezen az utolsó 11 meccsen 38,9 pontos átlaga van). És mindezt úgy, hogy – legyünk őszinték – ha össze is jönne a play-in, valószínűleg az lenne a Portlandnek a végállomás. De ő legalább az utolsó pillanatig küzd.

Most hallottam a Trash Talk c. műsorban, hogy az AS gálán minden sztárnak feltették ugyanazt a pár kérdést, és az egyik az volt, hogy ki az a játékos, akit nagyon szeretnének bajnoki gyűrűvel látni, és Lillard lett a "szavazás" győztese. Talán nem véletlenül.

Ja Morant fegyvert fogott egy 17 évesre, befejeződhet a karrierje az NBA-ben?

Az NBA egyik újdonsült sztárja, Ja Morant körül szoruk a hurok, egyre több információ lát napvilágot az agresszív viselkedésével kapcsolatban.  Olvasd tovább


Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum március 04, 2023, 22:10:39Ja Morant fegyvert fogott egy 17 évesre, befejeződhet a karrierje az NBA-ben?

Az NBA egyik újdonsült sztárja, Ja Morant körül szoruk a hurok, egyre több információ lát napvilágot az agresszív viselkedésével kapcsolatban.  Olvasd tovább


Soha nem fogom megérteni az ilyen embereket. Van egy remek munkájuk (a hobbijukért kapják a pénzt), a legjobbak között emlegetik őket a "szakmájukban", dőlnek a milliók a bankszámlára, és ez sem elég nekik. Mindig kell valami balhé, amivel még inkább felhívhatják magukra a figyelmet. Érthetetlen.

Nekem egyébként továbbra is az a véleményem, hogy a ligának egyetlen egyszer kellene csak egy komoly (akár egy- vagy kétéves) eltiltást kiszabnia, és onnantól kezdve kétszer is meggondolnák az ilyen kis hülyegyerekek, hogy húzogassuk-e az oroszlán bajszát.

Idézetet írta: HT Dátum március 06, 2023, 12:20:43Soha nem fogom megérteni az ilyen embereket. Van egy remek munkájuk (a hobbijukért kapják a pénzt), a legjobbak között emlegetik őket a "szakmájukban", dőlnek a milliók a bankszámlára, és ez sem elég nekik. Mindig kell valami balhé, amivel még inkább felhívhatják magukra a figyelmet. Érthetetlen.

Nekem egyébként továbbra is az a véleményem, hogy a ligának egyetlen egyszer kellene csak egy komoly (akár egy- vagy kétéves) eltiltást kiszabnia, és onnantól kezdve kétszer is meggondolnák az ilyen kis hülyegyerekek, hogy húzogassuk-e az oroszlán bajszát.

Mindeközben Morant újabb négy meccs, szerencséjükre a riválisoknál is gond van, így nem bukják el a kiemelést. Memphis gondja még, hogy Stevens Adams is még hetekre a visszatéréstől, de máshol is van gond, Doncic pár hét pihenő, Durant 3-4 hét, Zion mellett újra kidőlt Ingram is, LeBron hetekre a visszatéréstől, Davis meg olyan ritkán játszik, hogy a portást tervezik centernek beállítani...

Ha a Kings - Wolves - Clippers trióból valaki összekapja magát, simán összehozhat egy második kiemelést a konferenciában, ami számomra azért még mindig röhejes lenne az előzmények tudatában (nem voltak azért kiemelkedőek a szezonban, bár a Kingsnek örülnék). Clippers és a Wolves azok, akiktől többet vártunk (sokkal), de most a véletlenek miatt talán ott lehetnek a legjobbak között. Az lenne most fricska, ha a Dallas jobban menne laposfölddel, erre szerintem minden esély adott.

Idézetet írta: HT Dátum február 27, 2023, 14:17:52Lillard egy igazi sportember.

Lillard nekem örök kedvenc, AS-szünet óta 38 pontos átlag, Portlandben ki volt téve több helyen a 0 to 71 plakát, motiválva a fiatalokat, hogy a semmiből is meddig el lehet érni akaraterővel. Bárhol kezdő lehetne, de ő csak erőlködik Portlandben, valószínűleg neki sem lesz gyűrűje, de szerintem sokkal többen emlékeznek majd rá, mint mondjuk néhány gyűrűvadászra.

Egészen döbbenetes mind a Keleti, mind a Nyugati főcsoport. Abban bíztam (fogadási szempontból), hogy az AS gála után kicsit letisztul majd a kép, és minden csapat eldönti végre, hogy merre akar elmozdulni a jelenlegi pozíciójából. De továbbra is szerencse kérdése csak, hogy sikerül-e eltalálni egy végeredményt vagy sem. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy ha pénzfeldobással fogadnék, akkor is pénzemnél lennék.

Memphis:
Ha már szóba hoztad Adamset, én megkockáztatom, hogy az ő hiányzása legalább akkora érvágás a csapatnak, mint Morant kiválása. De lehet, hogy még nagyobb. És tényleg azért tudnak továbbra is ott maradni a Nyugati Top3-ban, mert az utánuk levők is bukdácsolnak. Az 5.-6.-7. helyezett LAC, DAL és GSW is kettőt tudott csak megnyerni az utolsó 5 meccséből.

Dallas:
Doncic sérüléséről lemaradtam (köszi az infót), kíváncsi leszek, hogy mire megy a Dallas nélküle. Azt azért nem tudom szó nélkül hagyni, hogy egyelőre nem igazán jönnek a sikerek az Irving-Doncic párossal (7 vereség az utolsó 10 meccsen). Kérdés, hogy Irving egyedül képes-e csodát tenni.

Phoenix:
Durant leigazolása úgy tűnik, hogy bejött eddig a Sunsnak. Szinte szárnyakat kapott a csapat. El kell ismerni, hogy a Durant-Booker-Paul-Ayton négyes nagyon szépen hozza sorra a meccseket, és az Orlandótól szerzett Ross is úgy játszik néha, ahogy a Magicnél játszott fénykorában. Ugyanakkor az is valószínű, amit mi is emlegettünk, hogy a Phoenix mindent egy lapra tett, mert ha Durant lesérül (ahogy azt tette máris), akkor pestiesen szólva "adtak a szarnak egy pofont". Márpedig én is azt olvastam, hogy a szezon végéig valószínűleg nem fog tudni pályára lépni, és még az is lehet, hogy a playoff első meccseit is ki kell hagynia. Szóval ez azért érdekes lesz még.

New Orleans:
Amit a Pelicans produkál (negatív értelemben) az utóbbi hetekben, arra nincsenek szavak. Ennyit nem számíthat Zion kiválása. Mert ha igen, akkor ott hatalmas baj van. Az utolsó 23 meccsükből 17-et veszítettek el (és volt közte január-februárban egy 10-es vereségsorozat is). Jelenleg a 9. helyen állnak (korábban főcsoportelsők is voltak), és nem sok pénzt tennék arra, hogy sikerül megcsípniük egy play-in helyet. Ingram nélkül pedig pláne nem.

Sacramento:
A Kings esetleges jó helyezésének elsősorban azért örülnék, mert néhány korábbi hosszútávú fogadással rajtuk is tudnék egy kis hasznot termelni. És azért el kell ismernem, hogy szeretek olyan csapatokat látni a táblázatok első felében, ahol nem igazán vannak kimagasló sztárok (Sacramento, New York, Brooklyn stb.), hanem inkább a csapatjáték dominál.

Lakers:
Lehet, hogy most megint palotaforradalmat indítok el itt a fórumon, de szerintem a Lakersnek hatalmas szerencséje van, hogy James kidőlt. Sokkal jobban játszanak nélküle. Ezzel nem Jamest akarom minősíteni, de nincs mese, úgy tűnik, hogy nélküle sokkal felszabadultabban játszanak a többiek. Vagy azért, mert nincs ott az a játékos, akit kötelezően ki kell szolgálni, vagy pedig azért, mert tudjuk jól, hogy James hajlamos néha nagyon durván beszélni a pályán a csapattársaival. Ez pedig egyetlen játékosnak sem segít abban, hogy a tudása legjavát nyújtsa.

Minnesota:
Végül pedig aki nekem még egy hatalmas meglepetés (de ezúttal pozitív értelemben), az a Minnesota. Nagyon kíváncsi voltam, hogy Gobert hogyan tud majd hasznára lenni a csapatnak, de elég hamar kiderült, hogy nem biztos, hogy ő volt a legjobb választás. Nem érzem azt, hogy annyi többletet hozott volna, mint amennyit adtak érte a Utahnak. Aztán amikor Towns is kidőlt, akkor pedig végleg elbúcsúztattam a rájátszás-álmaikat. De tévedtem, mert az az Edward, akit a szezon előtt én az idény meglepetésemberének vártam, viszont az első hetekben pocsékabbnál pocsékabb meccseket produkált, az az utóbbi időben megtáltosodott, és a MIN jelenleg holtversenyben az 5. helyen áll. Köpni-nyelni nem tudok – látva az eredményeiket. És még egyszer mondom: mindezt Towns nélkül.

Lesznek itt még cifra dolgok az alapszalasz végéig, megkockáztatom, most erősebb Kelet, mint Nyugat. A Denver elsősége alap, ha óriásit nem hibáznak, döntőzni fognak a konferenciában, de hogy kivel és ki lesz alapszakasz a kiemelt, arról fogalmam sincs. Akkora a káosz, most jön ki, hogy mennyire túl lettek hajtva a játékosok (2020-as újraindított szezon, 2021-es tömörülés olimpiával, majd idén nyáron vb-selejtezők és egy Eb). Meg azért lássuk be, hasonló túlhajtást bírtak Malonék meg Jordanék, de a mostani fiatalok közel sincsenek folyan fizikai állapotban.

Egyszerűen nem edzőttek meg vagy én nem tudom (pedig elvileg mindenki jobb állapotban van, egészségesebben él, szóval...), lényeg, hogy sok a sérülés, ami bármennyire is fura, de a Denvernek kedvez (megérdemlik amúgy, ha már elmúlt években így kicseszett velük az élet). Szóval én örülnék, ha mennének egy nagyot idén, jót tenne az NBA-nek is.

Őszinte leszek, amennyire szimpatikus volt a Memphis korábban, most, ahogyan beleástam magam az elmúlt évükbe és balhékba, annyira ellenszenvesek. Ezek nem szimpla meccsen lévő keménykedések, mert azzal még nem is lenne gond. Morant egy elbeszélgetésen vett részt a csapat vezetőivel, edzői stábbal, de sokat nem használt, másnap ment bulikázni, majd elővette a fegyverét, keménykedett, pedig előtte mondták el neki világosan: vegyél vissza tesó. Morant testvérünknek azonban beszélhetsz, főleg, mert utána elvileg lefizették a helyi rendőrséget és a polgármestert, megoldották okosba, így nem lesz ellene eljárás. Szánalmas. Eltiltás sem fogják növelni, de állítólag csapaton belül mindenkinek elege van belőle.

Én továbbra is azt mondom, amit az elején, nem fog működni az Irving - Doncic duó, annyira minimális érv szól mellette, rengeteg dolog, ami ellene és eddig utóbbi jött be. Szerintem most nyer pár a szlovén nélkül a Mavs, akkor legalább Doncic is elgondolkozhat, hogy változtatni kéne a játékon, mert amúgy Kelen egy bizonyos Porcica 23 pont környékén átlagol és ott lehet a play-in-ben a csapatával, pedig eléggé lesajnálták őt is.

Ne legyen igazam, de szerintem Durant már nem fog tudni egyszerre hosszabb időt a pályán tölteni (40-50 meccs). A testének annyi, egyszerűen ilyen sérülésekből nem lehet visszatérni, Kawhi se tudott, Thompson se tudott normális, senki. Ez van, sajnos. A Suns kockáztat, de a PO-ban még így is lehet esélyük, mert ez a bitang csapat összeáll, akkor bucira vernek mindenkit, de az, hogy 4 injury-prone játékos minimum 20 meccsen folyamatosan bevethető legyen két hónapon át, szerintem esélytelen.

A NOLA-nak szerintem betett, hogy megsérült Zion mellett anno Ingram is, ott csapágyasra lett hajtva a többi játékos, aztán utána annak itták a levét, majd hiába tért vissza Ingram, ez kevés volt. Most megint megsérült, szerintem sem lesz így nekik PO, elvileg Zion április elejére visszatérhet, de addigra már majdnem vége az alapszakasznak...

Lakersből meg kivették a féket, végre elkezdtek nyerni, majd utána visszatér LeBron és a play-in-ben learatja a babérokat, mutatva, mekkora király...

A Minnesota esetében volt elemzés, hogy a Towns - Gobert duó miért nem fog működni, úgy is lett, Towns egyszerűen nem illik a csapatba, Gobert a védekezés stabilabb, Edwards jobb egyedüli scorerként, ráadásul a Russell csere sem törte meg őket, Conley jól beilleszkedett, ebből lehet így egy bitang védekező csapat, Conley - Anderson - McDaniels - Gobert négyes mind okos védők. Bennem felmerült a Russell cserénél: megpróbálják nyáron elpasszolni KAT-ot.

Towns legjobb haverja Russell azért jött, mert ők jól ismerik egymást, jól kiegészítik egymást, de nem működött a duó, ráadásul időközben lett egy jobb scorere a csapatnak, mint Towns. Ezek után meg szerintem felmerülhet a vezetőségben, hogy KAT-ért cserébe miket lehetne kapni, hiszen azért elit magasember, ritka, aki így triplázik (mondjuk idén szarul, de általában 38-40%-kal), ráadásul most már lett KAT mögött 2-3 játékos, akik pótolják őt. És valljuk be: jelenleg nem hiányzik Towns a Minnyből... Egy cserével tudnak szerezni Towns helyett pár lejárót, így tudnak majd hosszabbítani a fiatalokkal, illetve Conley helyett egy jól védekező fiatalabb irányítót (aki nem 35 éves és nem sérülésekkel bajlódik).

És ez most nagyon vad ötlet, de például szerintem a Bulls is adna egy cserét: Towns = DeRozan + Ball   DeRozan mehetne 34-35 évesen 2-3. opciónak, padról beállva egy contender csapatba, lenne egy jól védekező és passzoló irányítójuk, míg a Bulls kapna egy bika magasat (szó szerint  ;D ), Vucevic - Towns páros érdekes lenne, mellé régi haverral, LaVine-nel is együtt pattogtathatna, mint anno a Minnyben.


Már figyelni kell ugye a 2023-as osztályt a draftról, mert az se lesz kutya, ugye Victor Wembanyama miatt tankolnak a csapatok, de egyre nagyobb az érdeklődés az idő közben testépítővé cseperedő Scoot Henderson iránt.




Hősünkről ugye annyit írtak: Prime Westbrook. Ez azt hiszem mindent elmond a képességeiről, az biztos, triplázni nem tud, viszont iszonyat atletikus, szerintem olyan 1.01-es szorzó van rá, hogy a csávónak lesz a következő év végén az NBA-ben egy top3-mas húzása:



Ennek ellenére sokat nem várok tőle, mármint nem az a kaliber, aki mentálisan összetart egy csapatot, vállán viszi a gárdát, inkább az, akiért kimész a parkba nézni ahogy szétszaggatja a palánkot. Jöhet erről a draftról Wembanyamán (és Hendersonon) kívül még 3-4 jó képességű játékos, akik szerintem rögtön képesek lesznek robbantani.
- Jalen Hood-Schifino  bazinagy PG, aki jól védekezik, clutch is tud lenni, megvan benne a gamechanger mentalitás, minden adott, csak megfelelő edző kell hozzá
- Ausar és Amen Thompson óriási lehetőségek rejlenek bennük, hiszen védekezni most is tudnak, Amen hatalmas PG, nagyobb Hood-Schifinónál, ilyen termettel simán lehetne SF, nagyon gyors és jól passzol, tökéletes játékos lehetne, csak nem tud dobni. Ha azt megtanítják neki, ebből a gyerekből egy gép lesz, posztján szinte foghatatlan lenne, ilyen Magic szintű játékos, de ehhez tényleg nagyon sokat kell dolgozni a dobásán, mert az jelenleg ilyen Ben Simmons szint. Az ikertesó, Ausar is szinte lemásolja Ament, annyi a differencia, hogy őt használják SG/SF-ként, viszont szerintem kevésbé tehetséges, mint Amen és ő sem tud dobni.
- Brandon Miller: Ha én GM lennék, de nem top3-ban választanék, kihúzzák előlem Ament is, akkor tuti őt választanám. Az a játékos, aki kész van, aki most is 20 pontot átlagol, 42%-kal triplázik, mindezt 206 centiméteresen, nagyon jó keze, tud és akar is védekezni, lekapkod 8-9 pattanót, mindössze egyetlen kérdés van csak: ez a plafon? Ha igen, az sem rossz, mert ez az NBA-ben is egy 20 pont körüli játékost takar, de ha még van benne, akkor nagyobb húzás lenne, mint Wembanyama. Minden adott nála, hogy szupersztár legyen, de ha marad ezen a szinten, az is egy nagyon korrekt karrier, 2-3. opcióként a csapatában.
- Taylor Hendricks: Izgalmas prospect, olyan, akire azt mondom, nagy lehetőségek rejlenek benne, de egy óriási bukás is, viszont 10-20. hely között szerintem semmit se veszítenek, ha valaki kihúzza. Ez a gyerek ugyanis jó, tud védekezni, annak ellenére, hogy csak 19 éves, olvassa a játékot, tudja mikor kire kell váltani, nagyon jó érzéke van a blokkoláshoz. Emellett 40%-kal dobja a triplákat, dobása nem esik szét, stabil, viszont nagyobb volumenben kéne próbálkoznia. SF-nek kissé magas, viszont mozgékony és gyors, olyan, mint egy Kevin Durant, legalábbis a fiatal verziója. Ő lehet majd az, aki 10. hely környékén befuthat egy All-Star karriert, ha megfelelő csapatba kerül.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 13, 2023, 22:35:24... egyre nagyobb az érdeklődés az idő közben testépítővé cseperedő Scoot Henderson iránt.

Hősünkről ugye annyit írtak: Prime Westbrook. Ez azt hiszem mindent elmond a képességeiről, az biztos, triplázni nem tud, viszont iszonyat atletikus, szerintem olyan 1.01-es szorzó van rá, hogy a csávónak lesz a következő év végén az NBA-ben egy top3-mas húzása:

Ennek ellenére sokat nem várok tőle, mármint nem az a kaliber, aki mentálisan összetart egy csapatot, vállán viszi a gárdát, inkább az, akiért kimész a parkba nézni ahogy szétszaggatja a palánkot.

A hozzászólásod után megnéztem pár videót Hendersonról és Brandon Millerről, és gyorsan az elején le kell szögeznem, hogy Hendersonnal kapcsolatban MINDENNEL egyetértek, amit írtál.

A fogadóirodák amilyen egyértelműen Wembanyamát várják az első számú választásnak, ugyanilyen tutira veszik, hogy Hendersont viszik el másodiknak. Nekem ez csak azért érdekes, mert bevallom őszintén, én nem láttam semmi extrát ebben a gyerekben. Azt nem vitatom, hogy elképesztően atletikus, és kiváló rugókkal rendelkezik. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy az egója is az egekben, vagyis tipikusan az a játékos, aki – kis túlzással – minden kosara után ünnepelteti magát egy órát, és aki elvárja, hogy minden sikeres dobása után szobrot emeljenek neki. De ezt tényleg csak halkan jegyeztem meg.) Ami különösen feltűnt vele kapcsolatban, hogy a kosarai 70%-a zsákolás vagy ziccer (tehát a palánk alól szerzi), és a dobásai kb. 98% a festékből érkezik. Vagyis ahogy te is írtad, kintről nem az igazi a srác.

Ezzel szemben Brandon Millernek elképesztően jó keze van. Tény, hogy nincs olyan felsőteste, mint Hendersonnak, és nem is zsákol olyan látványosan, mint a másik srác, de mindenhonnan jól dob. Egy kicsit ugyan furcsa volt nézni néha a mozgását, mert olykor olyan érzésem volt, mintha nem vezetné ki teljesen a dobásait, viszont ennek ellenére mindent megold csuklóból. Kintről is kiválóan dob, a betörései is rendben vannak, és ami a leginkább tetszett nekem a videóiban, az az, hogy már-már profi szinten vigyáz a testére. Értem ezalatt azt, hogy míg Henderson azon játékosok közé tartozik, akik ha egyedül viszik a labdát a palánkra, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy zsákoljon egy világraszólót, addig Miller vagy egy sima ziccerrel fejezi be az akciót, vagy egy lehelet finom "aprócska" zsákolással. Ő vigyáz az ízületeire, nem kockáztatja meg hogy rosszul fogjon talajt, és nekem ez nagyon tetszik. Nem kérdés, hogy Hendersont jobban fogja kedvelni a közönség a látványos befejezései miatt, de az én teljesítményorientált gondolkodásomnak sokkal jobban fekszik Miller játéka.

Idézetet írta: HT Dátum március 15, 2023, 00:34:11minden kosara után ünnepelteti magát egy órát, és aki elvárja, hogy minden sikeres dobása után szobrot emeljenek neki

Ez tűpontos, látom magam előtt a srácot, ahogy jönnek majd a zsákolások, percekig mutogat utána a nézőknek, pózol. Szóval lesz itt Westbrooknak utódja, megnyugodhatunk. Csak egy jó JaVale McGee hiányzik még, Morantból meg simán kinézem, hogy ilyen Gilbert Arenas szinten tolja majd.

Ez pedig egy olyan videó, amit érdemes megnézni, hogyan javult a Bucks védekezése, miként limitálják az ellenfeleket egy unortodox taktikával.


Legfontosabb híreink: Devin Booker nem szomorkodik sokáig, úgy tűnik, új kiszemeltje van.

A legutóbbi párkapcsolata Kendall Jennerrel volt, aki világszerte ismert celeb, kapcsolatuk azért ment tönkre, mert a "schedule zsúfolt volt", nem értek rá egymásra, rengeteg teendőjük volt a karrierjükkel ( ;D  ;D ). Azóta eltelt 4-5 hónap, Booker most, hogy küzd a rájátszást érő helyekért a csapatával, ráadásul egyszemélyes scorer a Sunsban Kevin Durant sérülésével, úgy érezte, épp elég ideje van randizni, ezért a szintén túlterhelt, Jenna Ortegát hívta el (Wednesday főszereplőnője). Logikus lépés, két felkapott ember randizik, akiknek hivatalosan nincsen idejük randizni, egyikük ráadásul szorongó típus és nem szereti a figyelem középpontjában lenni (Ortega), ezért olyan helyre mennek randizni, ami a figyelem középpontjában van.

A Suns amúgy egy olyan csapat, ahol összeszedtek egy csomó mentálisan hulladék játékost, akik amúgy zseniális képességekkel rendelkeznek a kosárlabdát illetően. Szóval ők szeretnének bajnokok lenni. Én nagyon bízom benne, hogy ez a társaság soha a büdös életben egy bajnoki címet nem fog nyerni - mármint amíg ők így egy csapatban vannak, mert magával a franchise-zal semmi bajom -, röhejes az egész. Elképzelem majd, ahogy most KD twitterezik meg szokás szerint sérült, Paul majd PO-ra dől ki, míg Booker randizgat, aztán megint szomorú lesz és ingadozó formája rányomja bélyegét a csapat játékára, mert Ortegával nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte. Aztán ott van Ayton... Ayton, aki mindig durcis.

Mikal Bridges szerintem áldja a vezetőket, hogy elpaterolták innen őt. Lehet, hogy a Suns bajnok lesz, ő meg a Brooklynnal PO-ba se jut, de hosszabb távon ő fog jobban járni. Mondjuk már most egy 26 pontos játékos lett belőle és még alig játszott 15 meccset az új csapatában...

#280 március 20, 2023, 20:13:19, HT
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 20, 2023, 15:08:01Mikal Bridges szerintem áldja a vezetőket, hogy elpaterolták innen őt. Lehet, hogy a Suns bajnok lesz, ő meg a Brooklynnal PO-ba se jut, de hosszabb távon ő fog jobban járni. Mondjuk már most egy 26 pontos játékos lett belőle és még alig játszott 15 meccset az új csapatában...


Még mielőtt Mikal Bridges áttette a székhelyét Brooklynba, már korábban is gyakran szóba hoztuk őt itt az oldalon, főleg akkor, amikor próbáltunk egy-egy csapatot jobbá tenni (képzeletbeli átigazolásokkal). És ilyenkor Bridges szinte mindig ott volt a lehetséges névsorban.

Akik eddig nem sűrűn találkoztak a játékos képességeivel (már csak azért sem, mert a Sunsban nem kapott akkora szerepet, és a Phoenix meccseit sem sűrűn adta a sport tv), azok most az elmúlt bő egy hétben többször is láthatták – akár a Dallas, akár a Denver ellen –, hogy miért is tartjuk annyira jónak (vagy éppen kiválónak) a játékost.

16 meccset játszott eddig új csapatában, és ahogy Pozzato is írta, 26 pontot átlagol eddig. Egyértelműen csapata legjobbja, ráadásul már a harmadik brooklyni fellépésén villantott egy 45 pontos teljesítményt, csak hogy mindenki tisztában legyen a képességeivel. A legjobb statisztikát vele kapcsolatban nem rég hallottam az egyik műsorban, ahol azt fejtegették, hogy míg a Sunsban 365 meccséből 2-szer sikerült elérnie a 30 pontot, addig a Netsnél az eddigi 16-ból már 7-szer.

A pálya minden részéről nagyon jól dob, és bár a statisztikák szerint "csak" 47%-os dobásmutatója van, a meccseket nézve ez sokkal jobbnak tűnik. Nem szeretnék vele kapcsolatban túlzásokba esni (és megbántani sem kívánom a Durant-hívőket), de ha én lettem volna a Suns döntéshozója, akkor valószínűleg még egy-az-egyben sem cseréltem volna el Bridgest Durantre, nem hogy még mellé adjak egy Cam Johnsont, valamint 4 első körös cetlit. Míg Bridges új csapatában elért eredményeit fent már taglaltuk, addig Durant ugyanezen időszak alatt 3 (azaz három!!!) meccsen tudott mindössze pályára lépni a Sunsban. És bár lehet, hogy a rájátszásra rendbe jön majd (ki tudja), viszont ez a láb a következő években már csak rosszabb lesz (a 35 évéről már nem is beszélve). Tudom, hogy elmondtuk már itt is milliószor, de továbbra sem tudom felfogni, és minden egyes alkalommal hangot kell adnom neki, hogy mennyire érthetetlen számomra, hogy a Suns miért herdálta el ennyire a jövőjét (Bridges, Johnson, 4 első körös draft). És noha 20 évvel ezelőtt még én voltam a legnagyobb Suns-drukker (a Nash, Marion, Barbosa, Stoudemire érában), de – némi rosszindulattal – én is azon drukkolok jelenleg, hogy a mostani Phoenix ne legyen bajnok, és a vezetők döbbenjenek rá, hogy milyen elképesztően rossz üzletet csináltak Durant leigazolásával (illetve Bridges elherdálásával).

Minden bizonnyal annyi a Clippers idei szezonjának is. Akkor, amikor kezdett összeállni a játék, meccseket nyertek, végre huzamosabb ideig együtt játszott Leonard és George (megmutatkozott, hogy tényleg jók együtt), akkor George megsérült, valószínűleg hónapokra kidőlt, még nincs infó a sérülésről, de nem nézett ki jól. Ez a csapat el van átkozva, nincs mit szépíteni, ennyi sérülés kulcshelyzetekben a világon nincsen. Amikor összeáll egy-egy bitangerős keret náluk (CP3-ék, most Kawhiék), akkor a kulcsjátékosok kidőlnek. Egy 33 éves játékosnál, egy komolyabb sérülés már nem sok jóval kecsegtet sajnos.

Sokkal rosszabbul nézett ez ki, George végül csak 2-3 hét out, az még remény egy jobb PO-ra.

Bajban a Dallas.

Bajban a Dallas?


Apropó Dallas, mi volt ez a meccs incidens a GSW ellen? Valami ujrajatszast emlegettek de nem melyedtem bele jobban.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum március 25, 2023, 06:02:21Apropó Dallas, mi volt ez a meccs incidens a GSW ellen? Valami ujrajatszast emlegettek de nem melyedtem bele jobban.

Ez egy trükkös eset volt, ugyanis a szituációt megelőzően a Warriors játékosa szabálytalankodott, Dallas jöhetett volna, viszont a Warriors kapta a labdát, míg a Mavs stábja és a játékosai azt sérelmezték, erről nekik nem szóltak. Ebből könnyű kosarat szerzett a GSW, meccs végén pedig pont ez a két pont hiányzott. Ott a helyszínen szerintem tudni kellett volna a Mavsnek, hogy a GSW kapta a labdát.

Sokan röhögnek - teszem hozzá, joggal -, hogy ilyen bakit, mint amit a Dallas csinált, nem szokás. Másfelől viszont idén a bíráskodás már egy bohózat. Pontosan úgy, ahogyan a 2000-es évek elején, amely korszakról végül Netflix doku is készült, napvilágot látott, hogy a mérkőzések bizonyos részét befolyásolták, fogadási csalások és miegymás.

Most pontosan ugyanez a helyzet, nagyon érdekes ítéletek vannak, bizonyos csapatokat nagyon nyomnak a bírók, sok esetben már-már megmagyarázhatatlan, mi alapján döntenek a játékvezetők. Ettől függetlenül nagyon meglepődnék, ha ezt újrajátszanák, esetleg komolyabban vizsgálnák, mert itt a Dallas hibázott. Ennél komolyabb szitukat sem vizsgálnak.

Mark Cuban meg ezt iszonyatosan elszúrta. Az Irving-csere egyfelől védhető (hosszabb táv...), másfelől meg most ezzel ment a kukába a Mavs idei szezonja. A gárda Doncic nélkül 5-11-re áll, teljesen használhatatlan az egész, ez a keret a szlovén nélkül bottom3 lenne a ligában. És tudom, én is védtem a cseréket, de mostanra jól látható: fingjuk sincs a játékról.

Irving kapcsán azt gondoltam, abszolút betli, kezdetben rámcáfolt, majd kiderült, ez csak egy-két meccs (szokásos fellángolás). Jelenleg 6-7-re állnak vele, ha nincs Doncic és van Irving, akkor sem javult annyit a játék, szóval itt nem Donciccsal van a gond. A szlovén az egyszemélyes hadsereg, akinél hiába van sokat a labda, hiába egy borzasztóan nagy iso az egész játékuk, de működik.

Működik, mert tavaly döntőt játszottak, vele top6-os a csapat, nélküle liga utolsó helyei. Megmutatkozik, hogy ez a keret rémgyenge. Egy kisebb csoda, hogy ezek tavaly döntőt játszottak Nyugaton (és ez mutatja Doncic klasszisát). Ez nem a Los Angeles Lakers, ahol, ha kiveszed a féket (aki LeBron James), akkor a csapat top5-ös védekezéssel repeszt, nyerik a meccseket.

Mióta sérültet jelentett, azóta pozitív a csapat mérlege. Nem bonyolult dolog a statisztika, ha megnézzük, akkor def. rtg. alapján James nélkül 4. helyen áll a csapat, míg vele 17. helyen állnak. Ergo James a pályán, nincs hatékony védekezés. A net rtg ebben az esetben +3 pont (7. hely), míg amikor James a pályán, akkor -0,6 pont a net rtg (24. hely), illetve semmivel se dobnak többet, mint LeBronnal.

LeBron Jamesnek jelenleg nincs hatása a Lakers játékára, sőt, leginkább kártékony, mintsem hatékony. Doncic esetében ez másképp van, nélküle nincsen siker, viszont a Dallasnak egyszerűen nincsen megfelelő stábja ahhoz, hogy kiaknázza a szlovénban rejlő lehetőségeket. Nem tudnak még egy közepes csapatot sem felépíteni mellé. Azért írok közepest, mert még azzal is simán bajnok lenne.

Jelenleg viszont még a play-in is necces. A Utah kiszállt ebből a versenyből, brutális sorsolásuk van. Marad a New Orleans - Dallas - Oklahoma - Minnesota - Lakers ötös, mindez négy helyre. A Lakers sorsolása az egyik legkönnyebb, így megkövetem magam, ott lesznek a play-in-ben, ha nem tér vissza LeBron. Az OKC-nek minimum 5 meccset kéne hoznia, számolgattam, ez meglehet.

A legnehezebb sorsolása a Minnesota - Dallas - New Orleans triónak van. A Dallasnak most minden meccs nehéz, fejben szétestek. A New Orleans bármikor képes egy 5-6 meccses vereségszériára, míg a Minnesotának jön négy olyan meccs, ahol az sem lenne meglepő, ha 0-4-es mérleget hoznának. Ha abból egy vagy két győzelem összejön, nekik megvan a play-in.

Dallasban pedig kezdhetnek gondolkodni, mert ha ez a keret nem lesz ott a rájátszásban, akkor itt bizony ki lesz takarítva mindenki. És itt tényleg úgy gondolom, hogy Doncic kivételével mindenki. Sőt, az is felmerülhet, hogy a szlovén cserét kér, bár elvileg szeret lazulgatni a városban.