F1 - Pit Stop

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


F1 Esports Series: Folytatódik tovább a szezon

Trükkös hétvégi verseny következhet, kerék a kerék elleni csatákkal! Olvasd tovább


F1 Esport Series: Micsoda mezőny a Kínai Nagydíjon!

Ciro Immobile, Thibaut Courtois és Ian Poulter is indul a Forma-1-es versenyen! Olvasd tovább


Magyar Nagydíj - Gyulay Zsolt szerint csak zárt kapus lehet az esemény

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint "eldöntött tényként kell kezelni", hogy ha lesz is az idén Forma-1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet majd megrendezni.


A mogyoródi versenypályát működtető cég vezetője az M1 aktuális csatornának csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a világbajnokság irányítói jelenleg a július elejére tervezett Osztrák Nagydíjat készítik elő, és nagy valószínűséggel Magyarországon is arra kell készülni, amit Spielbergben meghatároznak. A magyar kormány csütörtökön döntött arról, hogy augusztus 15-ig meghosszabbítja a tömegrendezvények tiltására vonatkozó határozatot.
   
"Naponta, kétnaponta egyeztetünk a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, de minden futam esetében az az alaphelyzet, hogy az adott ország kormányának döntéseihez kell alkalmazkodni, a versenyhétvégék lebonyolítása mindenhol attól függ, hogy ott milyen a járványhelyzet" - mondta Gyulay Zsolt.
   
Hozzátette, bízik abban, hogy Mogyoródon lehet majd F1-es futamot rendezni, "de hogy mikor és milyen körülmények között, az még teljesen bizonytalan".
   
Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, napról napra változik a helyzet, most úgy tűnik, hogy a legjobb esetben Ausztriában kezdődhet el a világbajnoki sorozat július elején.
   
"A mai nap folyamán egyeztettem Palkovics László miniszter úrral, aki az autó- és motorsportért felelős kormánybiztos, és ő megerősítette, hogy a magyar kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Forma-1-es futam, de a rendezés protokollja kidolgozás alatt van" - tette hozzá Gyulay Zsolt.
   
A Forma-1 71. idénye a koronavírus-járvány miatt nem kezdődött el márciusban, és az eredetileg 22 futamosra tervezett sorozatból eddig tíz viadal maradt el. Legutóbb a június végére tervezett Francia Nagydíjat törölték, a mostani tervek szerint Ausztria után Nagy-Britannia, majd a Hungaroring következne.

forrás: MTI

Forma-1 - Gyulay: Magyarország minden szempontból felkészült a rendezésre

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.


A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója ezt az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett csütörtöki online sajtótájékoztatón mondta, ahol elhangzott, hogy a jogtulajdonos, Liberty Mediával megkötött egyezség eredményeként sikerült lealkudni a verseny jogdíját, és egyúttal 2026 helyett 2027-ig biztosítani azt, hogy a Magyar Nagydíj szerepeljen a programban.
   
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint amikor kiderült, hogy a járványhelyzet miatt több rendezvényt le kell mondani, Magyarország támogatásáról biztosította a tulajdonost, hogy valamilyen formában, de megrendezhető legyen a Magyar Nagydíj.
   
Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy az elmaradó jegybevételek miatt volt szükség a jogdíj lealkudására.
   
"Sokat spóroltunk mind az államnak, mind magunknak" - fogalmazott a sportvezető, majd elárulta: sikerült elérniük, hogy a jogdíj indexálása alacsonyabb legyen, a szerződés pedig egy évvel tovább, 2027-ig biztosítsa Magyar Nagydíjat a Forma-1-es versenynaptárban. "Összességében közel hatmilliárd forintot sikerült megspórolnunk a magyar államkasszának" - állapította meg Gyulay Zsolt.
   
Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, hogy a biztonsági szolgálat, valamint a Pest megyei Rendőrkapitányság feladata lesz, hogy a nézőket távoltartsák a Hungaroringtől.
   
"Nem lesz könnyebb dolgunk, mint egy hagyományos verseny rendezése esetén, mert a csapatok számára egy konténervárost kell felépítenünk a kerítésen belül" - fűzte hozzá. A sportvezető elismerte, hogy rengeteg kérdés merül még fel, viszont kedvezőnek tartja, hogy a Magyar Nagydíj előtti két osztrák futam megrendezéséből sokat tud majd tanulni a korábbiaknál szűkebb létszámú szervezőbizottság.
   
Palkovics László közlése szerint elkezdődött a Hungaroring rekonstrukciós terve, amelynek keretében minden évben felújítanak majd egy-egy elemet, és azt szeretnék, hogy 2027-re egy teljesen új Hungaroring jöjjön létre. Emellett 2023-ban a gyorsaságimotoros-világbajnokság egyik futamának megrendezését is tervezik, ezzel kapcsolatban sincsenek aggályai.
   
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kijelentette, hogy bárhol biztonságos körülmények között tudnak majd mintát venni, a fertőzötteket pedig megfelelően izolálni. Kiemelte: a maszk viselése, valamint a kézhigiénia lehetőségének biztosítása kötelező lesz a Hungaroringen a Magyar Nagydíj alatt. Hozzáfűzte, orvosi csapatával komplett laborháttérrel lesznek jelen a verseny helyszínén, ahol gyorsteszttel 50 percben belül ki tudják mutatni az aktív vírust. A Semmelweis Egyetemen néhány óra alatt 2000 vizsgálatot is el tudnak végezni minden nap, ezek eredményére pedig maximum nyolc órát kell várni.
   
Palkovics László közölte: alkalmazni fognak egy mobiltelefonra letölthető, vírusradar szoftvert is, amely kimutatja, hogy a telefon tulajdonosa kivel volt két méteren belüli távolságban az előző időszakban, így fel tudják mérni a vírus terjedését. A miniszter végül arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországnak Ausztriánál jobb volt a koronavírus elleni védekezési rendszere, és sokkal alacsonyabb lett a fertőzöttségi szintje.

forrás: MTI

Kiváló szorzókat kínálnak a Forma-1 indulására!

Nem csak a focipályákra tér vissza az élet, hanem a száguldó cirkusz is elindul július elején, amire az Unibetnél már fogadhathatunk is. Olvasd tovább

Az első néhány futam:


Izgalmas második szabadedzés várható ma délután a második osztrák nagydíjon, ugyanis a holnapi ítéletidőre tervezett két vészmegoldás közül az egyik (bár igen valószínűtlen), hogy az itt elért eredményekkel fognak elrajtolni a vasárnapi futamon  :redchug:

Ha holnap nincs SC fázis, és megint hideg lesz, akkor Hamilton és Bottas kört fog adni a Ferrariknak és az RB-knak :D
::)
Jó lenne tudni, milyen idő lesz, remélem vagy melegszik picit, vagy esni fog, de ha ilyen marad, akkor brutál lesz a Mercik fölénye.

22bet kitette, hogy Verstappen nem jut top3-ba a kvalin 1,72-ért, egész komoly value volt, közben Stroll dobogója 9.00-ért volt kinn a kvalira, 2,75-ért Perezt is húztam, a jobbik opció jött. Végre valamit sikerült elkapni itt júliusban.

Kíváncsi leszek, mi lesz holnap, milyen idő vár ránk, hátha ez is izgalmas verseny lesz. Eddig idén 2-ből 1 jó volt, az nagyon jó arány F1-et tekintve :D

A hosszu etapokon nincs ekkora előnye a mercedesnek, az előnye nagy resze a dasbol adodik, sokkal jobban megmelegszik a gumi es egy koron brutalis az elony. De a versenyen folyamatos korozes mellett ez lecsokken.


Egy jo versenyzovel kevesebb:
Sergio Perez will not take part in this weekend's British Grand Prix after testing positive for COVID-19.

70. évforduló Nagydíja - Bottasé a pole pozíció

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja szombati időmérő edzését Silverstone-ban, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az élről.


A 30 éves pilótának - akivel a héten hosszabbított szerződést a Mercedes - ez az idei második, és pályafutása 13. pole pozíciója. Bottas mellől csapattársa, a címvédő és hatszoros világbajnok, az összetett pontversenyben élen álló brit Lewis Hamilton startolhat majd.
   
A koronavírusos Sergio Pérezt helyettesítő német Nico Hülkenberg meglepetésre harmadikként zárt a Racing Point volánja mögött, míg Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője negyedik lett.
   
Tovább szenved a Ferrarival a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel, aki ezúttal csak 12. lett, miközben márkatársa, a monacói Charles Leclerc nyolcadikként végzett.
   
A nevében is rendhagyó 70. évforduló Nagydíja vasárnap 15.10 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

    1. sor:
Valtteri Bottas (finn, Mercedes)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
    2. sor:
Nico Hülkenberg (német, Racing Point)
Max Verstappen (holland, Red Bull)
    3. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault)
Lance Stroll (kanadai, Racing Point)
    4. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
    5. sor:
Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull)
Lando Norris (brit, McLaren)
    6. sor:
Esteban Ocon (francia, Renault)
Sebastian Vettel (német, Ferrari)
    7. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, McLaren)
Romain Grosjean (francia, Haas)
    8. sor:
George Russell (brit, Williams)
Danyiil Kvjat (orosz, Alpha Tauri)
    9. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
    10. sor:
Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)
Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

forrás: MTI

NEM Hamilton és Bottas duója lesz a top2-ben! @ 2.90 (22bet)

Ilyen szorzón megér egy próbát.

#207 augusztus 09, 2020, 18:25:04, oakland23
Bíztam benne, hogy a Mercedes-ek felzabálják a futófelületet, és hála az égnek így is lett. Leclerc is nagy versenyt futott, Verstappen bohócot csinált a Mercikből, Vettel meg szerintem azt sem tudja, fiú-e vagy lány  ;D
Albon sem ment rosszat, 9.00-es oddshoz pont kellett az ötödik helye, így a RB-k több pontot hoztak, mint a két Mercedes.

Idézetet írta: oakland23 Dátum augusztus 09, 2020, 16:51:38
Bíztam benne, hogy a Mercedes-ek felzabálják a futófelületet, és hála az égnek így is lett. Leclerc is nagy versenyt futott, Verstappen bohócot csinált a Mercikből, Vettel meg szerintem azt sem tudja, fiú-e vagy lány  ;D
Albon sem ment rosszat, 9.00-es oddshoz pont kellett az ötödik helye, így a RB-k több pontot hoztak, mint a két Mercedes.

Bwinen szoktál rakni f1-re?

Idézetet írta: csivi0 Dátum augusztus 11, 2020, 17:32:36
Bwinen szoktál rakni f1-re?

Még a kivonulás előtt tettem ott F1-re, azóta nem. De vagy én néztem el valamit, vagy nagyon karcsú lett az F1 kínálat, legutóbb alig-alig lehetett tenni valamire, de lehet én néztem el.