Rezsidémon elleni harc (Pozzato)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2022, 15:52:02Nagyon retro tipp, de kis aprót megért 17.00-es szorzón, hogy Chris Froome szakaszt nyer. Valószínűleg beéri őt majd a mezőny, szökevényekből Pidcock, Powless vagy Ciccone behúzhatná, de szerintem jön majd a főmezőny, viszont a Froome nyilatkozat után - amit a Tour de France előtti héten adott - ezt nem tudta elengedni (olyan wattokat produkált az edzések során, mint fénykorában a TdF-győzelemkor).

Nem volt közel, perc felett kapott, de harmadik lett az öreg. Nagyot ment, szó se róla, de azért Pidcock odavert mindenkinek. Ezzel amúgy Pidcock bejött a 8. helyre... Ineos még csinálhat valami okosságot.

A balszerencse margójára

Vezetek egy listát a fogadásaimról, mert hasznos nézegetni a görbéket, mikor jön a "hot run", illetve mikor egy "downswing". Legyünk őszinték, sportfogadás egyfelől tudás, de másfelől szerencsejáték. Benne is van a nevében. Hiába van neked tudásod, ha 1 századmásodperc dönt, esetleg egy körömnyi különbséggel kap ki a sportolód. Ezekre nem tudsz felkészülni, arra viszont igen, hogyan minimalizálod a veszteségeid, illetve miként tudod a legtöbbet kihozni a győztes szériából.

Az elmúlt hetek a balszerencse időszaka volt számomra, de úgy voltam vele - szégyen vagy nem szégyen -, csökkenteni kell az alaptétet, mert hiába dolgozom ugyanolyan elven, most ilyen időszak van. 18-20 fogadás volt a 25-ből, ami elment, mindezt úgy, hogy mondjuk fel kellett adnia betegség miatt a versenyzők, nyert szakasz, de nem akkor, amikor gondoltam, ott épp második volt egy negyed kerékkel elmaradva. Esetleg fals kiugrása volt a versenyzőnek vagy az adott csapat 20 meccse nem rúgott egy gólnál többet, most hármat is, ebből kettőt büntetőből.

Ilyenkor a legfontosabb, ne csődölj be, de ne is hagyd abba a fogadást. Régebben utóbbiról másképp vélekedtem, de rájöttem, úgy lehet ebből kijönni, ha kijátszod magadból a rosszat. Fogadsz, de kisebb téttel, aztán egyik pillanatban átfordul a szerencse. Ezt a pillanatot kell megtalálni, de ezt látjuk is. Amikor visszakapod az egy másodpercet, visszakapod az egykeréknyi vereséget, esetleg a csapat újból csak egy gólt szerez, mert három büntetőt hibáztak.

És amint ez az időszak bekövetkezik - számíthatsz rá, hogy nem kapod viszsa a 18-20 vesztes fogadást, de mondjuk 10 alkalmat igen -, akkor viszont emelt téttel pakolni, nem kell félni, hogy mondjuk 8.00-as szorzó, rakni kell, mert ilyenkor viszont minden beesik. Én ezt tapasztaltam az elmúlt évtizedekből, mióta fogadok. Ez az időszak sem tart sokáig, viszont ilyenkor kell tökösnek lenni, ütni kell a vasat, amíg lehet. Utóbbi megint visszafogni. Szerencsére önmagában nem vagy befolyással, csak a profit/veszteség részre.

Ami viszont nagyon fontos, ne változass! Azért, mert mondjuk a döntetlen stratégiában mondjuk egyik alkalommal tízből négy iksz beesik, máskor meg nulla, attól a stratégia nem válik hibássá Lehetséges, hogy épp azokon a meccseken olyan együttállás volt, amire nehéz felkészülni. Utolsó másodperces öngól, esetleg kamu tizi és más egyéb. Ez van, le kell nyelni a békát, de attól még a stratégia nem rossz. Sokan ilyenkor váltanak és sosem találják meg az igazit, mert pillanatnyi balszerencse eltántorítja őket a jó alapelgondolásuktól.

Aztán elkezdődik egy körforgás a sportfogadói életükben is. Ez olyan, mint a párkapcsolat. Van egy okos és szép barátnőd, de mondjuk a csajszinak van egy kéthetes "megingása", te meg besokallsz, elhagyod, keresve az újabb nőt. Annak is van megingása, megint mész, végül csak mész, mész, aztán már azt se tudod, hová tartasz. Sportfogadás is ez, stratégiáról stratégiára, ligáról ligára, sportágról sportágra vándorolsz, miközben csak türelem kéne. Azonban a hozott anyag (agyunk és tudásra való igényünk) és kitartásunk sem mellékes.

Ahhoz, hogy elsajátítsunk valamit, Malcolm Gladwell szerint 10 ezer óra kell. Ezt azóta már többen is cáfolták, erről szól Anders Ericsson könyve is (Csúcsteljesítmény), viszont egy dolog elengedhetetlen, gyakorlás és elhivatottság. Ha azt tűztük ki célul, hogy sportfogadásból kis (vagy nagy) hasznot akarunk, koncentráljunk. Találjuk meg az(oka)t a ligá(ka)t vagy sportág(ak)at, amely esetében tudjuk, ebbe időt és energiát tudunk ölni, nem adjuk fel, mert az idővel kifizetődik.


u.i.:
Már csak 120 olvasó kéne, hogy 121 komment után meglegyen a 10 ezer megtekintés, húzzunk bele.  ;D

Átértékelve a komplett pályát, ez sokkal durvább, mint gondoltam. Ganna nagyot ment, de simán kinézem, hogy Mr. Sajáttempóbólmegoldom itt most meglepi a mezőnyt. Szóval Geraint Thomas top3-ra apró, így 4. lesz.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 23, 2022, 16:19:29Átértékelve a komplett pályát, ez sokkal durvább, mint gondoltam. Ganna nagyot ment, de simán kinézem, hogy Mr. Sajáttempóbólmegoldom itt most meglepi a mezőnyt. Szóval Geraint Thomas top3-ra apró, így 4. lesz.  ;D
4. hely, alap, ez a Tour de France ilyen, másodpercek, milliméterek stb., alsóhangon 10-15 tipp ment el így, benne van.  ;D

#124 július 28, 2022, 21:43:53, Pozzato
Terveztem egy hosszú hsz-t az oktatásunk módszeres leépítéséről és mai tetőpontjáról (az újabb törvényekkel), de rájöttem, kit érdekel? Felesleges időpocsékolás, helyette inkább hallgassunk Jerrótól valami lightos szettet. Körülbelül hat éve zenélget az Anjunadeepnél, ami a kistesója az Anjunabeatsnek, ha durván akarunk fogalmazni, akkor azok kezdtek itt, akik nem fértek be kezdetben a nagyobb kiadó zenészei közé. Azért ez nem annyira meglepő, ha az Anjunabeats előadóit nézzük: Moby, Above & Beyond, Paul van Dyk stb.



u.i.:
Ez amúgy eléggé underrated zene, pedig ütős, na majd talán pár év múlva ráakadnak

#125 augusztus 04, 2022, 00:04:40, Pozzato
Olympique Marseille 2022/23


A szerető, mikor van egy abszolút kedvenc csapatot - az örök szerelem -, illetve van mellette egy másik, aki ugyan nem léphet az első nyomába, de vannak jobb pillanataitok együtt, örömet is okoz, de nem tudnál csak neki szurkolni, mert sokszor inkább csak megbánt, még akkor is, ha csak jót akar. Na én pont így vagyok az OM-mel. 

Mi volt az elmúlt években?

Viharos volt a kapcsolat, hiszen az OM vezetősége mindent beígért, hogy majd nagy trófeákat nyerünk, világklasszisok igazolnak majd hozzánk, ehelyett utóbbi inkább a PSG-re jellemző, előbbi meg a Real Madridra. Volt egy Európa-liga döntő, illetve bajnoki dobogók, de ennél többet akartunk. Azért lássuk be, sikerült összerakniuk egy Thauvin - Payet párost, akikkel végül semmi sem jött össze. Volt itt edzőközpont gyújtogatás, viharos derbik, öltözői botrányok, volt, hogy játékosokat csak azért küldtek el kölcsönbe, nehogy a szurkolók meglincseljék, mert egy zsák sz*rral értek fel. Ezt viszont én tudtam, ezt vállaltam, hiszen az OM egy ilyen klub, mindig vannak botrányok.

Mi történt nyárig?

Nem lehettünk azért annyira csalódottak, mert Sampaoli mester kihozta a maximumot a keretből. Az lett volna az első, hogy májustól dolgozni kell az erősítéseken, sok-sok lejáró szerződés volt világszerte, akikre le lehetett volna csapni. A keretre bőven ráfért volna az erősítés, mert minden csapatrészben akadtak lyukak. Na ebből semmi sem lett június végéig, nem látszott semmi koncepció, miközben készültünk a BL-re, bajnokságra és nemzeti kupára. Sűrű év megint, ráadásul egy fokkal komolyabb erőfeszítés, mint tavaly. Az pedig már tavaly is látszott, nem vagyunk EL-szinten, de még a Konferencia Ligában sem tudunk döntőzni...

Koncepció hiánya

Olvasgatva a felületeket, illetve azért "ismerve" a klubot, nekem az jött lett, hogy itt semmilyen koncepció nincsen, ezért is kérhette Sampaoli június végén a szerződése felbontását. Elege lett. Nem érkeztek minőségi erősítések, akik jöttek, azzal maximum EL-negyeddöntőre lehetnénk elegek. Nincsen jövőkép, leginkább abban bíznak, hogy Payet 35 évesen még oktat, illetve Milik vagy Bamba Dieng odateszik magukat... Ez szerintem nagyon kevés. Védelem gyenge, Pau Lopez sérüléssel kezdte az évet, középpálya bizonytalan, elől pedig csak létszámra vagyunk meg, mint a játszótéri meccsen.

Tudor és Vidor

Honnan tudod, hogy valami nagyon nem stimmel? Onnan, hogy Igor Tudor jön edzőnek.  ;D Az ember, akit anno azért vittek a Hajduk Split kispadjára, mert klublegenda, illetve megtörje a Dinamo Zagreb egyeduralmát. A Split addig második erő volt, megérkezett Tudor, egyből leépültek, végén már a Rijeka is 8-10 pontot vert rájuk.. Mi történt? Kis görög kitérő után, úgy érezték a törökök, Tudorban ott a tudás, csak jól elrejtve. A török fociba még akkor is ömlött a pénzt, Galatasaray pedig épp pocsék formában.

Nem volt semmilyen nyomás, nem indultak európai kupában, minden adott volt, hogy bajnoki címért menjenek. Edzői stábban az egykori splittes haverok (Tomic és Vukas), keretben Sneijder, Podolski, Muslera és Nigel de Jong. Végül 4. helyen végzett. Tudor problémázott, nem elég erős a keret, hoztak egy raklapnyi rutinos rókát még. Az EL-ben egy fordulót sem élt meg, ugyanis az Östersund kiejtette őket, majd a bajnokságban is csak vergődtek... Tudot out, mi lett a vége? Az, hogy nélküle a Galatasaray szárnyalt és abban az évben bajnok lett. Ezt az edzőt hozták az OM-hez.

JuL megmondta

Franciaország legsikeresebb rappere (akit elsőre Pixának nézel) korábban az OM-játékosa szeretett volna lenni. Edzőközpontba járt, meccseken vett részt, de megsérült. Ez hamar kettétörte a karrierjét, de elmondta, hogy az OM-nél nincsen olyan támogató közösség, inkább féltékenyek egymásra, mintsem segítsék a másikat. JuL-t pedig másmilyen fából faragták, volt róla egy cikk az egyik francia oldalon a nyári teltházas Vélodrome koncert után.


Abban idősebb emberek nyilatkoztak, akik már régebbről ismerték, elmondták, hogy mindig szerény gyerek volt, olyan, aki segítette a közösséget. Volt egy nagyobb sikere - mondjuk 10 milliós megtekintésű klip -, akkor lement és drágább ruhákat vásárolt, amiket szegényeknek adományozott, pizzákat osztogatott gyerekeknek. Lehetne ezt sorolni, lényeg, hogy JuL és a helyiek is érzik és érezték korábban is, hogy valami egyszerűen nincsen rendben a klubbal. Mármint ez nem egy csapat, nem egy összetartó közösség, sok esetben inkább egy zsoldos egylet. A keretben nincs meg az a plusz, ami a szurkolókban igen, mintha két teljesen külön világ lenne.

Thauvin és Gignac-eset

Ha jobban belegondolunk, akkor ez így is van, zsoldos klub vagyunk, hiszen az elmúlt 30 évből ki volt olyan, aki 10 évnél többet játszott volna a klubnál? Steve Mandanda. Alig akad még olyan is, aki 6-7 évet eltöltött volna nálunk, ilyen átmenő forgalmi helyszín vagyunk, akik nem tudnak kultúrát kiépíteni, nem tudnak klasszisokat megtartani. Élő példa erre két olyan transzfer, ami alapjaiban "rázta meg a világot". Ez azért barokkos túlzás, de van mögötte realitás is, hiszen Gignac pályafutása csúcsán volt, PL-be várták, ehelyett elment Mexikóba.

Megtetszett neki, hogy kevés befektetéssel is hatalmas sztár lehet, igazi legenda. Óriási pénzeket kereshet, mindig jó az idő, lehet lazulgatni, nem kell megszakadni. Gignacból pedig minden idők legjobb Mexikóban játszó játékosa lett (Hugo Sánchez is rúgta a bőrt anno a ligában...). Olyan gólokat rúg, amiket mondjuk Messi vagy Ronaldo 10 évente kétszer, neki ez ilyen heti ujjgyakorlat... A tehetsége ugyanis megvolt, de a fordított Pareto-elvet alkalmazta: 20%-os befektetés, 80%-os profit.

Eltelt pár év, Thauvin szintén már kezdett kiemelt OM-játékossá válni, akire építeni lehetett. Mindössze 28 éves, legjobb évei valószínűleg most jöttek volna, mi törént? Hívta az Atlético Madrid, helyette inkább Mexikó lett. Véletlen volna, hogy az utóbbi 20 év három legfontosabb OM-játékosa egyaránt szerette a dolgok könnyebbik végét megfogni? A vicc, hogy rájuk akartak építkezni... Payet a botrányhős, Thauvin és Gignac, akik meg inkább tequiláznak a parton, mintsem 110%-ot hozzanak.

Első pofon?

Kezdésnek egy Reims jön szembe, ahol továbbra is Óscar Garcia az edző. Ez lesz számára a vízválasztó szezon, elsőben 12. hely, de érezhető volt, hogy van még lehetőség ebben a csapatban. Több bravúros pontszerzést értek el topcsapatok ellen. Távozott pár fontosabb játékos, de Junya Ito érdekes igazolás lehet, főleg azért, mert a belgáknál szórta a gólpasszokat, nagyon kilógott a bajnokságból. A francia szint egy fokkal magasabb... Ez a Reims nem rossz, akkora veszteségeket nem szenvedtek el, hogy egy új edzővel rajtoló OM-et ne tudnának meglepni.

Tipp: Reims +1 góllal (AH) 1.98

Rezsidémon elleni harc


Felvesszük a küzdelmet, nem hagyjuk, hogy a rezsidémon megtörjön minket! Vállvetve kell harcolnunk ellene, mindenki által jól ismert legendás festmények is megörökítik a majd egy évezrede húzódó csatát, amely nemzedékeket fon össze és sarkall még erősebb küzdelemre!


Hogyan tudnánk mi egyszerű halandók felvenni a harcot? A kérdés jogos, hiszen csak olyan utcai harcokban edződött fenegyerekek képesek letörni a démon szarvát, mint I. Orbán, illetve hű ispánjai, mint Németh Szilárd, vagy ahogy a rezsidémonok rettegve ejtik ki szájukon: Pacal Nagyúr. Mi maximum csak népi okosságokkal vehetjük le a terhet méltóságos uraink válláról, így menekülünk a magasabb szorzók világába. Visszatérünk a döntetlen vidékre, ahol ingoványos talaj vár ránk, elsüllyedhetünk...

Sajnos, a sikerességről nem mindig mi döntünk, sorsunk sok esetben hanyatló nyugati elfajzottak kezében van, akik holmi ázsiai hendikepekkel és DNB-kel kecsegtetnek. A legyőzhetetlen az ellenfelünk, de nekünk van egy tervünk, amelyben a pozitív ROI nem tűnik elérhetetlennek. Rögös út áll előttünk, de mentorunk megmutatta, képesek lehetünk mi is a győzelem rögös ösvényén haladni, akkor is, ha sok az irigyünk.

#001 Deportivo Riestra - Sacachispas (3.20) / ARG 2 /
#002 Villa Dalmine - Ferro (3.25) / ARG 2 /

Rezsidémon elleni harc mellett nem hanyagolhatjuk el a divatot sem.


Team BikeExchange

Vuelta 1. szakasz kapcsán sokan bizonytalanok, még a szakértők is. Úgy volt, hogy felhívom a figyelmet a Groupama-FDJ-re, de végül inkább a BikeExchange-re esett a választásom. Ennek jó oka van:
  • Komolyan vették az időfutamot, ezt onnan lehet tudni, hogy a Giróra 1 millió forint feletti ruhával (nem bringával, ruhával...) készültek Simon Yates számára, aki megnyerte az első egyenkéntit nagy meglepetésre.
  • Idei két időfutamán top5-ben végzett Simon Yates, ami nem túl gyakori, de mutatja, mennyire koncentrált.
  • Gene Bates sportigazgató beszélt róla, hogy összpontosítanak a TTT-re, nem spórolják el, külön készültek rá.
  • Kelland O'Brien bekerült a keretbe, aminek szintén oka van: amellett, hogy Kaden Groves hajráit segíti, csapatidőfutam szeles részeire tartogatják, ahol "árnyékolhat", mivel 192 centiméter, hatalmas versenyző.
  • Groves nem szimpla sprinter lesz, pontos feladata lesz, amire készült is, jól jelzi ez azt is, mennyire koncentált volt az elmúlt években, amikor prológokon versenyzett (győzelem, top3 stb.).
  • Lucas Hamilton sosem volt kronós, klasszikus hegyimenő, de érdemes megfigyelni mennyit fejlődött idén, hiszen rendre top30-ban végez.
  • Az sem mellékes, hogy akik indulnak nyolcas, azok közül páran most kaptak új szerződést.
  • Luke Durbridge és Michael Hepburn kezdenek úgy menni időfutamokon, mint legjobb éveikben. Lawson Craddock amerikai időfutam bajnokságot nyert, bármikor képes egy top10-re.
  • Leszámítva Yates paramétereit, ez egy magas és masszív csapat, ami egy szeles időfutamon jól fog jönni. A versenyzők többsége 175 cm és 68 kg felett van, ez pedig egy ilyen pályán sokat fog számítani.

Győzelem: 8.00
Top3: 2.10

Ezek a szorzók, mindenki döntse el, mekkora befektetést ér ez meg neki, ha egyáltalán érdemes ezzel foglalkozni. Az igaz, esős lehet a pálya, bármikor jöhet egy bukás, rosszabb nap. Az is biztos, hogy idén a BikeExchange meglepően jó egyéniben a kronókon, tisztára, mint fénykorukban a 2010-es években, mikor rendre top3-ban végeztek.

Ücsörgök a ház előtt, gyönyörű megkímélt állapotú Zastava hajt be az utcába. Benne egy 25 körüli srác feszít, öltönyben, büszkén. Nem csodálom, ez tényleg autó, gondoltam megnézem, mennyibe fáj egy ilyen jó állapotban, eléggé kedvezményes ár:
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/zastava/1100/zastava_1100_gtl_gyari_allapotban-17792304#sid=555aa6e7-1dc9-4990-a9e0-854fc289fc97

40 ezer km alatt, gyönyörű kivitelben, ez szinte ajándék. Én is elgondolkodom rajta, csak sajnálnám széthajtani.


Legyen neked könnyű a föld! Egyik nap még a videóit nézed, hetente ránézel az új tartalmaira, mert igazán jó cuccokat gyárt, majd megtörténik a tragédia. Tibi vágta az import japán kocsikat, néhány napja még a Totalcarba vitte a Skyline-t... Talán innentől kezdtem el követni, amikor Akira Nakairól beszélt és tényleg nagyon sok dolgot mondott el, érződött rajta, hogy vágja a témát.


Egy hónap után újból hoztam tartalmat, három óra, szóval nem éppen rövid, de ezt hívom én minőségnek. Leültem nézni, egyben megtekintettem, mert annyira lekötött. Két romos kőház renoválása a hegyekben, egyedül, hóban, fagyban, szélben. Hogyan lesz szinte a semmiből ház, egy olyan helyen, ahová még terepjáróval is nehéz kimenni.


Meglátjuk, hogy mennyire jó ötlet most belevágni, de nehéz ezt a tippet kihagyni. Az amerikai "felezős választásig" akartam várni, de egy kis apróval belevágunk.

#001: Paolo Branchero 29,5 pont felett a Houston Rockets ellen @4.60

Mit szeretne idén Branchero elérni? ROTY? Ha igen, akkor a liga legrosszabbul védekező csapata ellen kötelező a 30 pont feletti meccs. Nincs kifogás, legutóbb 33 vágott (igaz, hosszabbításos meccsen), Orlando nem is olyan rossz, van bennük potenciál, míg a Houston védekezése olyan, mint a tehetséges fiatal svájci "takarítólányoké". A 25 pontos határra van 2.25 környéke, erre meg 4.60, erős a kontraszt, főleg úgy, hogy Nurkic is majdnem 30-at vágott a Houstonnak, de minden komoly franchise player 25 felett dobott idén a Rakétáknak. Ha Banchero vezér akar lenni, akkor az ilyen meccseken hoznia kell magát. Nincs back-to-back, pihenhetett bőven, nincs kifogás.

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 07, 2022, 21:54:07#001: Paolo Banchero 29,5 pont felett a Houston Rockets ellen @4.60

Ha van sima tipp, akkor ez bizony az  ;D  30 pontot szerzett Banchero, csapata kikapott, kicentizte, de igazából a 30 már bőven a meccs vége előtt összejött. Az viszont biztos, hogy a liga még mindig teljesen kiszámíthatatlan, hajnalban is a meccsek 60%-ban underdog siker született, de olyanok, amikre egy forintot nem tettem volna... Szezonra maradni kell a player special mellett, meg majd jön a quarter betting.