Foci vb 2018 tippek, fogadások, vodka

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


horvát-angol meccsen szerintetek ki lesz a befutó? :help:

Horvátok begörcsölnek s beszopják, sajnos. Nagyon úgy tűnik, hogy nyomás alatt nem tudnak olyan jól teljesíteni.

Szerintem végre elfogy az angolok szerencséje... ha nem kapnak olyan tiziket, mint amilyen a Kolumbia elleni volt, akkor It's not coming home!

Én horvát továbbjutást várok!  ;)

Idézetet írta: zsivany20 Dátum július 11, 2018, 13:55:43
Szerintem végre elfogy az angolok szerencséje... ha nem kapnak olyan tiziket, mint amilyen a Kolumbia elleni volt, akkor It's not coming home!

Én horvát továbbjutást várok!  ;)
minden angoloknak befújt büntető teljesen jogos volt, az hogy fix fázisoknál az angol bemozdulásokat nem tudják lekövetni, csak szabálytalan módon, nem a szerencsének köszönhető

- Komolyan mondod, hogy nincs egyetlen egy top edző sem a vébén?
- Ezt nem én mondom, ezt a futball mondja. Talán még Roberto Martínez, a belga szövetségi kapitány. Neki melyek voltak a legnagyobb klubjai? A Wigan és az Everton. Ha egy komolyabb csapat öltözőjébe bemegy, be kell mutatkoznia a játékosoknak.

Olvasmány: https://forbes.hu/uzlet/foci-vb-2018-hegedus-henrik-forbes/

Idézetet írta: vmlinuz Dátum július 11, 2018, 13:34:34
Horvátok begörcsölnek s beszopják, sajnos. Nagyon úgy tűnik, hogy nyomás alatt nem tudnak olyan jól teljesíteni.

Ha nem bírnák a nyomást akkor már rég otthon volnának. A kérdés az, hogy ki fog itt támadni. A horvátok tudnának, de nem azt játsszák elsőre, csak akkor ha hátrányban lesznek, míg az angolok nem tudnak támadni. Csak a rögzített szituációkban bízhatnak. A rutin és a tapasztalat a horvátok oldalán van, míg az angoloknál csak az, hogy nem fáradtak.

#936 július 11, 2018, 15:35:42, zsivany20
Idézetet írta: LFCfanBoti Dátum július 11, 2018, 14:09:06
minden angoloknak befújt büntető teljesen jogos volt, az hogy fix fázisoknál az angol bemozdulásokat nem tudják lekövetni, csak szabálytalan módon, nem a szerencsének köszönhető

Sokan már csak arra a részére emlékeznek az esetnek, amikor Kane helyzeti előnyben volt, a kis védő pedig hátulról kb ráugrott. Az valóban egy egyértelmű szabálytalanság. Viszont azt ne felejtsük el, hogy Kane úgy szerzett helyzeti előnyt (vagyis került a védő és a kapu közé), hogy átkarolta és áthúzta magát a vele szemben pozíciót fogó védőn. Kevés egyértelműbb fault van a labdarúgásban.
Sajnos tény, hogy ezen a VB-n szörnyű a játékvezetői felfogás... talán sokszor úgy vannak vele, úgyis szólnak majd a fülemre, ha valami olyat nem fújok le... Nem tudni... De főleg a 16-oson belüli szituknál totálisan következetlenül fújnak. A panamai játékosok faultjai (AMIKÉRT BÜNTETŐKET ÍTÉLTEK), nem biztos, hogy nagyobbak voltak Kane faultjánál vagy az elzárásoknál... SŐT...

Arról nem beszélve, hogy Maguire góljánál pedig nagyon könnyen fújhattak volna kifelé... Épp egy magyar blogger elemezte, hogy milyen okosan, amerikai mintára kitalálta Southgate, hogy megzárják a fejelőnek a területet... Ez mind szép és jó, sőt, még működött is, viszont az európai labdarúgásban ez a zárás (pláne, hogy a kezüket is használják), szabálytalan! Az ellenfélt megfogó játékosoknak nem célja a labda megjátszása, csupán a védekező játékosok feltartása = szabálytalanság. És igen, jogos, hogy így jóval többször közbe kéne avatkoznia a játékvezetőnek... de ahogy Panama ellen többször is könnyű síppal ítéltek ilyen esetben, az angolok ellen nem.

Ezért kéne valamit kitalálni ezekre a szitukra, de minimum, hogy egyenlő mércét alkalmazzanak a játékvezetők.
Mindenesetre az angolok eddig minden ilyen szituból jól jöttek ki... és én erre gondoltam.

Sajnos a horvátok sem remekelnek a pontrúgások kivédekezésében... szóval Southgate tovább is menetelhet akár, ha jól védekeznek.



*update: Hülyén néz ki, hogy "az európai labdarúgásban..." , természetesen itt arra gondoltam, hogy soccer vs. amerikai foci.

Idézetet írta: butyi Dátum július 11, 2018, 13:30:28
horvát-angol meccsen szerintetek ki lesz a befutó? :help:
Ki lesz a befutó a horvát-angol meccsen?
Röviden: nem tudom.
Bővebben: Horvátország szurkolójaként én nyilván azt remélem, hogy Horvátország válogatottja lesz a befutó. Viszont egyáltalán nem fogom bánni, ha - mintegy véletlenül - mégsem a horvátok, hanem az angolok fognak döntőbe jutni. Ennek a világbajnokságnak a kezdetekor úgy tippeltem, hogy Horvátország lehet a VB meglepetéscapata, tehát ez a tippem már "bejött", hiszen a legjobb 4 csapat közé jutott Horvátország. Azaz fogalmazhatnék úgy is, hogy "a mór megtette kötelességét, a mór mehet".
Emellett annak sem árt tudatában lenni, hogy az utóbbi két mérkőzésen egyaránt 120-120 percet játszottak a horvátok, s most viszont egy olyan jellegű sorozatterheléses tornán vannak, ahol nagyon-nagyon-nagyon fontos szerepet játszik az, hogy ki mennyire fáradt és mennyire gyorsan bír regenerálódni. A horvátok előző meccsének végén már nagyon látszódott a focistákon a fáradtság: előtérbe kerültek a görcsök, néhányan már alig bírtak lábon állni, fáradtság okozta kisebb sérülés is volt, stb...
Szóval ma biztosan NEM a horvátok a favoritok, s ezt talán-talán ki tudják majd használni az angolok.
Ám az is teljesen természetes és tutira biztos dolog részemről, hogy mindentől függetlenül én ezúttal is a horvátoknak fogok szurkolni.


Kellett ez a gól, jó a meccs, de az angoloknak még nem volt egy épkézláb támadásuk

Ez a Tottenham világbajnoksága. Gólok klubonként:

12 - Tottenham
11 - Barcelona
10 - Paris Saint-Germain
10 - Real Madrid
8 - Manchester United
7 - Atlético de Madrid
4 - Liverpool

Nem értem a Horvátokat. Ívelgetnek a 16-osra két passz után. Most kellene behozni Kovacsics-et Modric és Rakitic közé vagy elé és egyből meg lenne a rövid passzos játékhoz az ember. Jöhetne Kramaric is.

Idézetet írta: Nezocsa Dátum július 11, 2018, 20:24:06
Kellett ez a gól, jó a meccs, de az angoloknak még nem volt egy épkézláb támadásuk

Azt ne is várd... kizárólag a pontrúgások;)

A délután tárgyalt témához pár észrevétel... A 12. percben volt egy angol szöglet, hol jött a szokásos szabálytalan zárás Maguirenek. Ezúttal le is fújta Cakir, meg is lepődtem. A svédek ellen ugyanezt engedték el, azzal meg is nyerték a meccset gyakorlatilag.

A másik kapu előtt a 46. percben pedig nehezen vitathatóan lerántotta Lovrent Maguire... visszanézték a videóbírók... egyiküknek sem tűnt fel, hogy ez nem szabályos??? Vagy csak nem akarták visszahívni az öltözőből a csapatokat!?  :o

Akár Franciaország, akár Anglia nyeri a vb-t, gyakorlatilag 10-en megnyerik a vb-t a csapat szerencsétlenjének... (Giroud / Sterling )

Pickford  doppingol  majdnem ketszer tobb km tett meg, mint Subasic . Mert a vb-n horvatok a mervadok.