csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában


#25335 december 06, 2019, 21:00:51, csabax
Hamburger SV - FC Heidenheim 1  :noway:

Ennél a német másodosztályú bajnoki mérkőzésnél a házigazdák győzelmére tippelek. Ugyanis az a helyzet, hogy a 32 ponttal listavezető DSC Arminia Bielefeld hatalmas iramot diktál az élvonalba való feljutásért zajló versenyfutásban. Ráadásul ez az éllovas DSC Arminia Bielefeld otthon fog játszani ebben a fordulóban és a középmezőnyhöz tartozó Karlsruher SC együttese lesz a vendége. Azon a meccsen már szinte borítékolható az újabb hazai győzelem. Ennek a sikernek köszönhetően immár 35 pontos lehetne a 16. forduló után az Arminia Bielefeld.

Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a jelenleg 29 ponttal 2. helyezett Hamburger SV csapatának győznie kell az FC Heidenheim elleni otthoni találkozón, hiszen az egykori Hanza-város és Németország második legnagyobb városának focicsapata csak győzelem révén bír "kapaszkodni" és első számú üldöző maradni.

Ráadásul még azért is győznie kellene otthon a Hamburger SV csapatának, mert a tabellán hátrafelé tekintve azt láthatják a csapattagok, hogy a 26 ponttal 3. helyezett VfB Stuttgart már az egy győzelmet jelentő 3 pont különbségnél tart és már fenyegető közelségben van. És ez a stuttgarti focicsapat a gyengécske és kiesőjelölt FC Nürnberg ellen fog játszani hazai pályán az e hétvégi fordulóban. Vagyis azon a meccsen is nagyon esélyes a 3 pont megszerzésére a házigazda együttes. Azzal a 3 ponttal a 3. helyezett VfB Stuttgart beéri a tabellán a 2. helyezett Hamburger SV-t, ha az utóbbi könnyelmű lesz és otthon fog bukni az FC Heidenheim ellen.

Az a helyzet, hogy ebben az idényben egyáltalán nem teljesít rosszul az FC Heidenheim és teljesen jogosan 4. helyezett a maga 23 pontjával. Ezért (is) várhatóan nehéz meccs vár a Hamburger SV csapatára. Valószínűleg szoros és izgalmas lesz a találkozó. Talán az dönthet majd, hogy a Hamburger SV nagyon jól teljesít hazai pályán, miközben pedig a most vendég FC Heidenheim inkább otthon szokik nyerni és csak ritkán teljesít jobban idegenben.

Tipp: győz a Hamburger SV.


#25336 december 06, 2019, 21:00:09, csabax
Angola - Kuba, 24.4 gól alatt a vendégcsapat  :noway:

#25337 december 09, 2019, 13:40:06, csabax
Dinamo Zagreb - Varazdin 1  :great:
FCSB - Gaz Metan Medias 1X  :great:

Szorzó: 1.2091

#25338 december 09, 2019, 14:21:11, csabax
Waasland-Beveren - Royal Antwerp FC, 2.5 gól felett  :great:

#25339 december 06, 2019, 22:47:39, csabax
Ajax - Willem II 1  :noway:

#25340 december 09, 2019, 14:58:05, csabax
Tottenham - Burnley, Tottenham 1.5 gól felett   :great:

A francia első számú kapus Hugo Lloris, a holland kapus Michel Vorm, az argentin Erik Lamela és a walesi Ben Davies, illetve az izlandi Johann Gudmundsson, Charlie Taylor és Ashley Westwood fognak hiányozni erről az angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésről. Reménykedek abban is, hogy a hazaiak portugál menedzsere, Jose Mourinho előbb-utóbb majd "felfedezi" azt is, hogy a francia védekező középpályás Tanguy Ndombele is az általa irányított focicsapat tagja, s a "felfedezés" után remélhetőleg többet fogja használni azt a focistát. Bár, ki tudja.

Viszont az örömteli, hogy egyre inkább azt látom annál a portugál trénernél, hogy jót tehetett neki a kirúgása utáni pihenés és kikapcsolódás, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem az a "buszos csávó" tért vissza a kispadra. Jó lenne, ha nem "kiabálnám el" előre és tényleg így lenne, mert abban teljesen biztos vagyok, hogy egy megváltozott felfogású Jose Mourinho nagyon sokat jelenthet még a labdarúgás számára.

Egyelőre az van nála és az általa irányított csapatnál, hogy gólok vannak Jose Mourinho menedzser mérkőzésein. Nem gól, hanem gólok. Legalább 3 gól biztosan van, de az esetek többségében még több gól is van azokon a meccseken. Én most nagyon biztonságosra "veszem" a dolgokat, s arra tippelek, hogy legalább 2 gólt fognak szerezni az ellenfél kapujába a Tottenham-játékosok. Persze, könnyen elképzelhető, hogy több is lesz azokból a gólokból, ám én nem vagyok mohó és maradok a 2 hazai találatnál.

A hazaiakkal jót tehetett az a dolog is, hogy vereséget szenvedtek a hétközi fordulóban (Manchester United - Tottenham 2-1), hiszen így legalább mindenki érdekelt tudja már, hogy nem verhetetlen a csapat és még bőven sokat kell dolgozni ahhoz, hogy sok minden jobb legyen. Azért is jó az a bukta, mert így csak 8. helyezett a Tottenham és tovább kell "kaparnia" ahhoz, hogy feljebb kerüljön. A hazaiaknál sokkal gyengébb vendég Burnley éppen megfelelő csapatnak tűnik a gyakorlásra.

Tipp: Tottenham 1.5 gól felett.

#25341 december 08, 2019, 17:58:08, csabax
Rangers FC - Celtic, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

Arra tippelek, hogy mindkét skót "büszkeség" gólt fog szerezni. A skót bajnokságban az 1-2. helyeken vannak a csapatok, ám ez a találkozó nem skót élvonalbeli bajnoki mérkőzés lesz, hanem Skót Ligakupa-összecsapás lesz. Ugyan a bajnokságban mindkét csapat védelme nagyon jónak nevezhető, mégis azzal számolok, hogy jó brit szokás szerint a menedzserek pihentetni szokják a kezdőcsapat tagjait, mármint a legtöbbjüket, s az addig kevesebb játéklehetőséget kapó focistáknak adnak játéklehetőséget. És így lesz ez most is.

Ez remélhetőleg azzal fog járni, hogy egyik csapat védelme sem lesz olyan stabil, mint ahogyan az a skót bajnokság meccsein szokott lenni, ráadásul még keveset játszó labdarúgók is fognak együtt játszani, tehát elvileg több lesz a hibázási lehetőség. Viszont a két együttes támadójátékosai közül még a cserék is vannak annyira hatékonyak, hogy gólt vagy gólokat szerezzenek. Főleg akkor, amikor végre lehetőségük lesz a bizonyításra és ez révén akár az első számú csapatba kerülésre.

Szintén jó dolognak tartom azt is, hogy a két rivális csapat Glasgow-ban nem a Celtic Park stadionban, hanem a Hampden Park stadionban fognak játszani egymás ellen. Vagyis nem a bajnokságban listavezető Celtic lesz hazai pályán, hanem a bajnokságban 2. helyezett Rangers FC lesz majd hazai pályán. Ezt főleg azért tartom jó dolognak, mert amúgy valószínűbbnek tartom a Celtic Glasgow gólszerzését, de ebben a felállásban a házigazda Glasgow Rangers FC-nek is megszavazok egy gólt. Mármint egy gólszerzést. Hazai pályán azért bármelyik meccsen gólerős szokik lenni az egykori angol válogatott focista és FC Liverpool-játékos Steve Gerrard edző csapata.

Szerintem a két riválisnál mindig voltak és mindig lesznek indulatok és bármelyik csapatból bármelyik játékos gólt akar szerezni az ilyen párosítású mérkőzésen. Hiszen egy ilyen skót rangadón bármilyen körülmények között nagyon jelentős "fegyvertény" a gólszerzés. Még Skót Ligakupa-összecsapáson is az.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.


0-1. A vendégek a góljuk szerzése után egy kapott piros lap miatt 10-en maradtak, majd pedig a hazaiak kihagytak egy 11-est.
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Idézetet írta: csabax Dátum december 02, 2019, 23:48:21
Franciaország - Ausztrália, 51.5 gól felett  :great:
53 gól (46-7)

#25343 december 06, 2019, 22:46:49, csabax
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC, 2.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum december 03, 2019, 12:06:22
Gaz Metan Medias - FC Voluntari 1  :great:

Ennél a román élvonalbeli bajnokinál is a hazaiak győzelmére tippelek. Ugyanis az a helyzet van, hogy a házigazda medgyesi csapat egyelőre még felsőházi rájátszásra feljogosító helyen van, jelenleg 5. helyezett a maga 27 pontjával. Az erdélyi együttesnek muszáj lenne győznie otthon a mindössze 8 ponttal utolsó helyezett FC Voluntari elleni találkozón, mert ha nem nyer a Gaz Metan Medias, akkor bizony számára rossz dolgok következhetnek a közeljövőben. Mert hiszen azért már az is fontos lenne, hogy továbbra is tapadjon az élmezőnyre a medgyesi gárda (1. CFR Cluj 34 ponttal, 2. Astra Giurgiu 34 ponttal, 3. Viitorul Constanta 32 ponttal, 4. Universitatea Craiova 31 ponttal és csak 5. helyezett a Gaz Metan Medias 27 ponttal), de az előbbieknél talán még fontosabb az a dolog, hogy az egyelőre még csak alsóházi rájátszást érő pozícióban levő 25 pontos bukaresti Dinamo egy esetleges újabb győzelemmel a felsőházba és a medgyesi csapat elé kerülhet. Márpedig ebben a fordulóban a fővárosi alakulat otthonában fogja fogadni az újonc Chindia Targoviste együttesét.

Vagyis reális esély van arra, hogy nyerni fog a Dinamo. Ez a lehetőség pedig egyértelműen azt jelzi előre, hogy a Gaz Metan Medias - FC Voluntari mérkőzésen kötelező győzniük a medgyesieknek.

Nem érdemes megijedni a sereghajtó vendégektől, de persze, lebecsülni sem kellene őket. Az FC Voluntari együttesének eddig mindössze csak egyetlen 1 győzelme van, az FCSB ellen, s azt a győzelmet is volt szerencséje "összehozni" még a bajnokság elején, nyáron, augusztus első felében, amikor még "gödörben" és mélyrepülésben volt a jóval magasabban jegyzett bukaresti együttes. Augusztus közepe óta csak mindössze 3 döntetlent sikerül "felmutatnia" a mostani vendégcsapatnak, mert azokon az ikszeken kívül olyan szorgalmasan "zabálta" a vereségeket, mint kacsa a nokedlit. Nem csoda, hogy ez az FC Voluntari még csak 8 szerzett pontnál tart, utolsó helyezett és első számú kiesőjelöltté lépett elő.

Na, egy ilyen kaliberű csapat ellen kellene nyernie otthon, mégpedig kötelezően, a medgyesi együttesnek.

Tipp: győz a Gaz Metan Medias.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum december 03, 2019, 15:07:02
Politehnica Iasi - FCSB 2  :great:

Komoly problémákkal szembesülnek a hazai csapat vezetői a bukaresti FCSB vendégjátéka előtt. A játékosok hozzáállása miatt már az is gondot jelent, hogy a román élvonalbeli bajnokságban 22 ponttal 9. helyezett Politehnica Iasi csapatánál több olyan focista van, akik még az októberi fizetésüket sem kapták meg. El lehet képzelni, hogy mennyire fognak "hajtani" a focisták egy olyan együttesért, amelyiknél már néhány hónapja becsapják, hitegetik és "átverik" őket. Ám pluszban még az is van a hazaiaknál, hogy - ha jól számolok - 10 játékos nem játszhat majd a házigazda Jászvásárnál. Szóval, akárhogyan és akárhonnan is szemlélem a dolgokat, az van, hogy tutira biztosan tartalékosan fog focizni a Politehnica Iasi.

A hiányzók közül hárman azért nem játszhatnak, mert ők az FCSB focistái, csak kölcsönben vannak a jászvásári alakulatnál és az is szerepel a szerződésükben, hogy nem játszhatnak az őket kölcsönző csapat ellen; további hat játékosnak különböző egészségügyi problémái vannak és emiatt nem bírnak játszani, míg egy további focista pedig eltiltás miatt nem léphet pályára az FCSB elleni találkozón.

Mint az előbbiekben már említettem, a Politehnica Iasi jelenleg 9. helyezett, 22 pontja van, nagyon úgy tűnik, hogy kiesési rájátszásos  lesz majd a csapat, mérlege pedig a következő: 18 mérkőzésen, 5 győzelem, 7 döntetlen, 6 vereség, 19-23-as gólarány. A vendég FCSB 27 ponttal 6. helyezett, már eljutott a felsőházi rájátszásra feljogosító helyezésre, mérlege pedig 8-3-6 és 25-23-as gólarány. Ráadásul még az is van, hogy a román bajnokság egyik élcsapatának számító FCSB rosszul kezdte ezt a bajnokságot, így az első fordulók után a tabella alján volt, de egy ideje már újra "magára talált", egymás után nyeri a meccseket és kapaszkodik felfelé, a tabella tetejére, oda, ahova való. Nagy a határozottság és egyetértés a vendégeknél abban, hogy már nem igazán szabadna hibázniuk, hiszen csak egymást követő győzelmek után bírnak visszakapaszkodni az élmezőnybe és játszhatnak majd ismét a bajnoki címért a rájátszásban.

Ha tényleg ez a fentebbi a vendégcsapat célkitűzése, akkor illene győzni a nem túlzottan motivált házigazdák otthonában.

Tipp: győz az FCSB.

1-2

Idézetet írta: csabax Dátum december 03, 2019, 22:35:36
Kelet-Timor U23 - Fülöp-szigetek U23, 3.5 gól felett  :great:
78. perc: 0-4

#25347 december 09, 2019, 16:04:16, csabax
Vietnám U22 - Kambodzsa U22, 2.5 gól felett  :great:


#25349 december 09, 2019, 18:08:32, csabax
Sydney FC U21 - Western Sydney Wanderers U21, 2.5 gól felett a hazai csapat  :great: