Futsal

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


november 16, 2011, 21:21:01, BvB_09
A Rába ETO kitűnő játékkal 9–2-re győzte le a dél-amerikai kezdősorral felálló Iberia Start

Nagyszerű győri kiütés a brazilos grúzok ellen

A Rába ETO futsalcsapata hihetetlen kiütéssel kezdte a legrangosabb európai kupasorozat, az UEFA Futsal Cup lisszaboni elitkörét: a győriek 9–2-re győzték le a remek erőkből álló grúz Iberia Star együttesét.

A Rába ETO – amely a rigai selejtezőből jutott be az elitkörbe – első ellenfele az Iberia Star együttese volt az elitkörben. A grúz csapat nem volt teljesen ismeretlen a győriek számára, hiszen egy éve a selejtezők során 5–5-ös döntetlent játszottak velük, akkor a folytatásban az Iberia Star továbbjutott, és az elitkörben a második helyen végzett a Kairat Almati mögött.

Tehát egyáltalán nem lebecsülendő együttesről van szó a grúz csapat esetében, amelyről talán mindennél többet elmond, hogy teljes brazil kezdősora van (igaz, Roninho már grúz állampolgársággal is rendelkezik) és a kispadra is több dél-amerikai légiós jutott, mint hazai játékos. Az ukrán edző, Oleh Szolodonyik úgy vélekedett a lisszaboni mérkőzések előtt, hogy együttese az erősítés következtében harcban lehet a hazai Sportinggal a továbbjutásért.

Ehhez képest úgy alakult a találkozó, ahogy talán legszebb álmaikban sem gondolták a győriek. A sorozatos terhelés miatt az elmúlt hetekben a magyar bajnokságban is meg-megbotló Rába ETO fantasztikus teljesítménnyel rukkolt ki, és remek, taktikus futballal kiütötte ellenfelét.

Kellett ehhez, hogy Gyurcsányi Zsolt hamar vezetést szerezzen a zöld-fehéreknek, Artur Melo együttese pedig ezt követően játszhatta a saját játékát. Hiába birtokolta többet a labdát az Iberia Star, labdatartási fölényével egyszerűen nem tudott mit kezdeni, ugyanis a Balázs Zoltán irányította védelem remekül állt a lábán, a grúzok, ha el is jutottak lövőhelyzetig, csak kiszorított helyzetből tudták célba venni a kaput, a győriek pedig élhettek a gyors ellentámadás lehetőségével.

Egy ilyen ellentámadás végén Elio Fabian, majd nem sokkal később Jeferson is betalált, Szolodonyik pedig hiába kért időt, a grúz-brazilok továbbra is tanácstalannak tűntek a magyar bajnokkal szemben.

Szünet után a grúz csapat a még merészebb támadójátékban látta az ETO-védelem feltörésének lehetőségét, de mindez pontatlansággal párosult, a győriek pedig a második félidő elején kegyetlenül kihasználták ellenfelük hibáit. Lódi Tamás bő másfél perc alatt duplázott, majd Elio Fabian is megszerezte második gólját. Ekkor egyébként az ,,ibériai csillagok" már kapusukat is lehozták, hogy a mezőnyben emberfölénnyel gyakoroljanak még nagyobb nyomást. A húzás nem igazán jött be, hiszen Ioan al-Ioani remek helyzetfelismerése után – a légiós saját térfeléről helyezett a hálóba! – már 0–7-et mutatott az eredményjelző!

A folytatásban ugyan egy győri kapufa után kétszer is betalált a grúz bajnok, ám a hajrá ismét az ellenfele összeomlását nagyszerűen kihasználó zöld-fehéreké volt. A Rába ETO története alighanem eddigi története legnagyobb sikerét elérve 9–2-es győzelemmel kezdett az elitliga elitkörében!

Az UEFA statisztikái szerint az Iberia Star eggyel többször lőtt kapura a mérkőzésen (12:11), míg kapu mellé-fölé kétszer annyiszor, mint a győriek (14:6), meddő fölényük a szögletek számában is megmutatkozott (12:2), a győriek azonban nagyszerű taktikájukkal és hozzáállásukkal ilyen fölénnyel is megérdemelten nyertek, és bebizonyították: egyáltalán nem érdemtelenül jutottak a legjobb 16 csapat közé.

A Rába ETO holnap 21.30-tól a hazai Sportinggal mérkőzik meg, majd szombaton a marosvásárhelyiek következnek (15.30). A csoportból az első helyezett jut tovább az áprilisi négyes döntőbe.

UEFA FUTSAL CUP
ELITKÖR, 1. FORDULÓ
IBERIA STAR TBILISZI (grúz)–RÁBA ETO 2–9 (0–3)
Lisszabon, Pavilhao Paz e Amizade. Vezette: Lehtinen, Benazzi (finn, holland)
IBERIA STAR: Toni – Betinho, Roninho, Bruno Melo, Romário. Cserék: Akopov (kapus), Edu, Dzabiradze, Altunasvili, Luiz Baptista, Sakai, Fufi. Vezetőedző: Oleh Szolodonyik
RÁBA ETO: Balázs – al-Ioani, Harnisch, Dróth, Elio Fabian. Cserék: Matkovics (kapus), Dobre, Lódi, Szeghy, Gyurcsányi, Jeferson. Vezetőedző: Artur Melo
Gólszerzők: Roninho (30:02), Edu (33:43), ill. Gyurcsányi (4:08), Elio Fabian (13:19, 26:50), Jeferson (16:29), Lódi (23:20, 24:59), al-Ioani (29:04, 38:41), Harnisch (37:32)

Később: Sporting (portugál)–CityUS Targu Mures (romániai) 21.15

Forrás: NSO

Magyarország - Lettország
(Futsal, világbajnoki selejtező kör, Gyöngyös)   December 16.   18:30

tipp: Magyarország
odds: 1,45
office: betsson
tét: 10*

[e]Jó ötlet volt a selejtezőket a gyöngyösi városi sportcsarnokba vinni az eseményt, mert a sportra kiéhezett helyiek nagyon lelkesen buzdítják a mieinket. Ennek is köszönhető, hogy Frank Tamás fiai a nagyon fontos bemutatkozó meccsen könnyed 5-1 -es győzelmet mértek a fekete lóként aposztrofált kazahokra, magabiztos támadófutball bemutatván, ahol Gyurcsányi, Lódi és két góljával Németh villogott igazán. Ma a hasonló játékerőt képviselő baltiak, a lettek következnek, akik tegnap a világelithez tartozó oroszokat tartották két gólon, igaz a védekezés szinte minden energiájukat lekötötte. Nekünk is a védelmük feltörésére kell koncentrálni, nehéz lesz feltörni a betonfalukat, ám mi is rendelkezünk kreatív játékosokkal akik erre megtalálják a receptet. Az előselejtező körben a teremfocival nem rendelkező angolokat és san marino -t képesek voltak megszórni, ám ezen a szinten a tudásuk tényleg kimerül a védekezésre, s csupán a gyors lerohanásokban reménykedhetnek. Futsalban is óriási előnyt jelent a hazai pálya érzete, s ezt ma is ki kell tudniuk használni a magyar fiúknak. Véleményem szerint ezzel nem lesz gond, s vasárnap a lényeges kérdések eldőlésével tudunk ki-ki meccset játszani a szbornajával.[/e]

Futsal / UEFA Futsal Cup cs. 6 - (Győr)

Győr - Eindhoven

Tud valaki valami infót erről a meccsről, előzetes stb.? holnap játszák

A tavalyi szezonban a RÁBA ETO Futsal csapata lett az UEFA Futsal Cup legeredményesebb csapata, mi lőttük a legtöbb gólt a sorozatban és tőlünk került ki a szezon gólkirálya is, Ion Al-Ioani személyében. A tavalyi évi Futsal Cup szereplésünkről a nemzetközi futsal berkekben is elismerően nyilatkoztak, sikerült felhívni a figyelmet az egyesületünkre, az egyesületünknél zajló munkára. Mi jutottunk legtovább az előselejtező csoportból és ha Lisszabonban az első napon mutatott játékunkat át tudtuk volna menteni a hátralévő mérkőzésekre, akkor bizony nem turistaként vettünk volna részt az idei Final Fouron.
A magyar bajnokság megnyerését követően az egyesület vezetőivel, az önkormányzattal, a szponzorainkkal egyeztetve gondoltunk egy nagyot és megpályáztuk az UEFA Futsal Cup egyik selejtező csoportjának a megrendezését.
Az Európai Labdarúgó Szövetség elismerve erőfeszítéseinket lehetővé tette számunkra, hogy az ide évben egyesületünk rendezze meg az UEFA Futsal Cup Main Round selejtező csoportját.
A pályázatunk pozitív elbírálását követően óriási munka kezdődött meg egyesületünknél, mind sportszakmai, mind organizációs területen.
Megerősítettük az egyesület játékos keretét, sikerült a spanyol Európa.bajnok és Futsal Cup győztes Juanrát leigazolni és további minőségi légiósok érkeztek a csapathoz, számtalan nemzetközi edzőmérkőzést játszottunk, a minél jobb felkészülés érdekében. Július első napjaitól pedig azon is dolgozunk, hogy egy tartalmas, színvonalas tornát tudjunk rendezni, annak érdekében, hogy az ide látogató csapatok elvigyék Európába városunk jó hírét.
A kocka tehát el van vetve, csapatunk újra Európa ellen ,,vonul", hogy dicsőséget szerezzen az országnak, a városnak, a zöld fehér színeknek. Idén ismét be kell bizonyítanunk, hogy helyünk van a legjobbak között, hogy az elvégzett munka nem volt hiábavaló. Kitűzendő céljainkat ennek szellemében határoztuk meg. A nemzetközi porondon szeretnénk megismételni a tavalyi bravúrt, s hazai környezetben továbbjutni a győri selejtező csoportból, s talán egy szerencsés sorsolással Európa legjobb 16 csapata között is maradandót tudnánk alkotni. A magyar bajnokságban nem lehet más célunk, mint tavaly megszerzett címeinket megvédeni, s ezáltal Magyarország legeredményesebb futsal csapatává válni.
Egy latin közmondással szeretnék a következő szezon mérkőzéseihez egyesületünk képviseletében jó szórakozást kívánni:
Repetitio est mater studiorum. Ismétlés a tudás anyja.

Dr. Drucskó Zoltán
ügyvezető elnök

Marcos Angulo, a Rába ETO vezetőedzője nem lepődött meg azon, hogy mennyi dél-amerikai, konkrétan brazil játékos lép parkettre a csoportunkban, az UEFA Futsal Cup győri selejtezőjén.


Arra a kérdésre, hogy mit vár a selejtező csoporttól, kiemelte, hogy leginkább a közönség támogatását szeretné kérni, mert úgy gondolja, hogy ezzel lehet teljessé tenni a hazai pálya előnyét.
- Az lenne az ideális, ha teltház előtt kellene megmutatnia tudását a csapatnak, és a szurkolókkal együtt harcolnánk ki a továbbjutást. Ez egy nagyon fontos esemény - folytatta -, nem csak a játékosoknak, hanem a városnak is, és a győzelmekkel, továbbjutással tovább lehet öregbíteni Győr hírnevét.
- Azt megígérhetjük - zárta le végül mondandóját -, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy elérjük a célunkat és továbbjussunk az Elit körbe.