csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


#24810 október 20, 2019, 20:03:14, csabax
Melbourne Victory - Western Sydney Wanderers, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#24811 október 20, 2019, 20:54:31, csabax
Avtomobilist Yekaterinburg - Avangard Omsk, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum október 16, 2019, 21:54:56
Anaheim Ducks - Buffalo Sabres, 1.5 gól felett a vendégcsapat  :great:
5-2

Idézetet írta: csabax Dátum október 17, 2019, 17:32:40
Everton de Vina del Mar - Curico Unido, mindkét csapat szerez gólt  :great:
90. perc: 2-1

Idézetet írta: csabax Dátum október 17, 2019, 21:06:00
Denver Broncos - Kansas City Chiefs, Kansas City Chiefs -3 pont hendikep  :great:
6-30

#24815 október 20, 2019, 21:35:38, csabax
Cambuur Leeuwarden - TOP Oss, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#24816 október 20, 2019, 23:06:52, csabax
Florida Panthers - Colorado Avalanche, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :great:

#24817 október 19, 2019, 19:52:40, csabax
Kristiansund BK - Rosenborg 2  :noway:

Már 24 forduló telt el a norvég élvonalbeli bajnokságból, ezen a hétvégén - és hétfőn - lesz a 25. forduló, már nincsen sok hátra a bajnokság befejezését jelentő 30. fordulóig, ám a rekordbajnok BK Rosenborg Trondheim még továbbra is csak a 4. helyen van. Ráadásul a trondheimiek hátránya, 13 pont az 1. helyezett Molde csapatához képest, még jelentős különbségnek is nevezhető.

Jelenleg nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a norvég rekordbajnok Rosenborg együttese az előző fordulóban elbukta a bajnoki címet. Akkor ugyanis 2-1-es vereséget szenvedett a Haugesund otthonában. Így a bajnoki idény végéhez közeledve már nagyon-nagyon jelentős veszteségnek könyvelhető el az a mínusz 3 pont. Hiszen a BK Rosenborg Trondheim számára ezek után leginkább már arról szól a történet, hogy kerüljön fel a dobogóra, a 2-3. helyezések valamelyikére és szerezze meg a nemzetközi kupaszereplést jelentő Európa Liga-selejtezős indulási jogot.

Jelenleg a következőképpen áll a norvég bajnokság élmezőnye: az 1. helyen van a Molde 53 ponttal, 2. helyezett a Bodo/Glimt 48 ponttal, 3. helyezett az Odd Grenland 45 ponttal és 4. helyezett a BK Rosenborg Trondheim 40 ponttal. Mivel az előző fordulóban a Haugesund ellenében tényleg roppant értékes pontokat bukott el a Rosenborg Trondheim, mostan - elvileg - vendéggyőzelemmel kellene véget érnie ennek a Kristiansund BK - BK Rosenborg mérkőzésnek. Ismétlem és hangsúlyozom, hogy elvileg így kellene lennie. Ám az is igaz, hogy az én tippem mostanában jobbára csak keveset szokott jelenteni, hiszen már az előző fordulóban is arra tippeltem, hogy nyer a BK Rosenborg Trondheim, aztán pedig mégis az lett, hogy vereséget szenvedett a csapat. Most is a Rosenborg Trondheim győzelmére tippelek, s úgy vagyok ezzel, hogy ha már lúd, akkor legalább legyen kövér, s ha ismét elbukom majd a tippemet, akkor ez a dolog egyben azt is fogja jelenteni, hogy Norvégia rekordbajnoka tutira biztosan nem lesz bajnok idén és még a dobogó másik két fokának valamelyikére is csak némi szerencsének köszönhetően kerülhet fel. Ha tehát én bukok, akkor legalább bukjon velem a BK Rosenborg Trondheim is.

Tudatában vagyok annak, hogy nem a fentebbi a legjobb érv, ám én mostanra már tényleg úgy vagyok ezzel ebben a hónapban, hogy bármelyik meccsre tippelek, mert jobbára hiábavaló az egész dolog és úgyis számomra meglepő eredmény lesz azon a találkozón. Biztosan hamarosan átlendülök majd ezen a holtponton is, ám most egyelőre még ott tartok, hogy ha én már megint bukni fogok a tippemmel, akkor legalább bukjon a norvég rekordbajnok is.

Tipp: győz a BK Rosenborg Trondheim.


#24818 október 19, 2019, 18:01:17, csabax
Tottenham - Watford, Tottenham -1.5 gól ázsiai hendikep  :noway:

Végre vége van a válogatott jellegű akármicsodáknak és ismét következik az angol foci. Remélem, hogy ez a szünet jót tett az ennél a meccsnél házigazda Tottenham számára. És, persze, azt is remélem, hogy még a sérült világbajnok francia Hugo Lloris nélkül is simán fog tudni nyerni a londoni együttes. Elvégre Lloris fő feladata amúgy sem a gólszerzés lenne, hiszen ő kapus. A vendégcsapatból várhatóan hiányozni fognak az angol csatár Troy Deeney és a nigériai csatár Isaac Success is, szóval részemről elvárható lenne (és, természetesen, az is), hogy a Hugo Llorist helyettesítő argentin Paulo Gazzaniga ne "bénázzon" és ne rontsa el a "Tottenham -1.5 gól hendikep" tippemet. Ha pedig a hiányzókat említettem az előbbiekben, akkor azért még azt is hozzá kell tenni ehhez, hogy a hazaiaknál nem csak a világbajnok francia kapus lesz kénytelen kihagyni a Watford elleni mérkőzést, hanem az argentin középpályás Giovani Lo Celso és az angol középpályás Ryan Sessegnon is.

Azt hiszem ezen Tottenham - Watford kapcsán, hogy a bajnokságot kifejezetten rosszul kezdő házigazda csapatnak illene javítania a még nálánál is sokkal gyengébb ellenféllel szembeni meccsen. Hiszen jelenleg az a helyzet van, hogy az idén Bajnokok Ligája-döntős Tottenham egyáltalán nem lehet büszke arra a 9. helyre, ahol most van, de sem pedig arra a 11 pontra, amennyit az eddigi 8 mérkőzésen bírt összegyűjteni, és sem pedig arra a 3 győzelemre, amennyije van. Az viszont mindenképpen szerencsés dolog, legalábbis ezt így vélem, hogy ha idegenben még nem is bírt nyerni ez a Spurs, akkor legalább otthon igenis bírt győzni. Ezt a Watford elleni meccset pedig otthon fogja játszani a Tottenham.

Még az is számíthat, hogy a tökutolsó, 20. helyezett Watford eddig még egyáltalán nem bírt győzni idegenben és döntetlent játszani is csak egyszer bírt távol az otthonától. Szerintem amennyiben ezt a nagyon gyengén teljesítő Watfordot nem bírja legyőzni otthon a Spurs -1.5 gólos hendikeppel, akkor megérdemli majd, hogy a középmezőnyben zárja ezt a bajnokságot.

Tipp: Tottenham -1.5 gól ázsiai hendikep.


#24819 október 19, 2019, 18:30:30, csabax
Istanbul Basaksehir - Göztepe, Istanbul Basaksehir -1.5 gól ázsiai hendikep  :noway:

Tényleg nem igazán szokásom politikát említeni a sportfogadásokkal kapcsolatban, de néha – akaratomtól függetlenül - mégis muszáj ezt tenni az összefüggések miatt. Sajnos már megint ezt kell tennem, ugyanis az Istanbul Basaksehir - Göztepe mérkőzésnek jelentősnek nevezhető vetületei vannak.

Ezért mindenek előtt érdemes tudni, hogy az Istanbul Basaksehir nem hivatalosan a diktátor jellegű török elnök Recep Tayyip Erdogan focicsapata. Pluszban azért azt sem árt tudni, hogy annak az isztambuli csapatnak a vezetői korábban úgy akarták bizonyítani a "fényességes" előtti szolgalelkűségüket, hogy "Recep Tayyip Erdogan" névre akarták keresztelni stadionjukat. Ám mivel már elkéstek a nyalonckodással és időközben mások "elhappolták" azt az elnevezést, nevezetesen a Kasimpasa focicsapat otthona váltott nevet és lett a Kasimpasa Stadionból Recep Tayyip Erdogan Stadion, ezért az Istanbul Basaksehir kénytelen volt beérni másik névvel és így lett a török elnök focicsapatának otthona a "Fatih Terim Stadion".

Nos, ez a Recep Tayyip Erdogan nevű török elnök mostanában szívóágon van, pártja még az önkormányzati választásokat is elbukta Isztambulban (akárcsak a Fidesz is Budapesten), népszerűsége pedig csökken már egy ideje. Ezen népszerűségvesztés megállítása miatt folyamodott Erdogan a politikusok már az ókori idők óta folyamatosan jól bevált receptjéhez. Vagyis ahhoz a módszerhez, miszerint az emberek figyelmét mindenképpen el kell terelni a népszerűséggel kapcsolatos dolgokról, s cirkuszt kell adni nekik, hogy inkább azzal foglalkozzanak. És ne pedig továbbra is azzal a másik dologgal törődjenek. Például úgy lehet elterelni az emberek figyelmét, hogy háborút indítanak és onnantól kezdve minden csatornán azt kell bizonyítani az addig holmi népszerűségi dolgokra figyelő embereknek, hogy mennyire jó fickó az illető politikus és milyen nagyszerű tulajdonságai vannak neki. És, természetesen, csakis ők fogják megnyerni a háborút!

Minő véletlen, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök éppen nemrégiben parancsolta meg országa hadserege katonáinak, hogy menjenek tüstént Szíriába és regulázzák meg a kurdokat. A háborúval egyidőben elkezdődött minden lehetséges csatornán Recep Tayyip Erdogan török elnök politikusi nagyságának kihangsúlyozása. Ezen propaganda jellegű hadjárat egyik állomása lehet az Istanbul Basaksehir - Göztepe élvonalbeli focimérkőzés, amelyen Recep Tayyip Erdogan török elnök "házi" focicsapata megmutathatja, hogy kicsoda az úr a háznál.

Szerintem a vendég Göztepe csapatának csakis az áldozat szerepét kellene viszonylag megfelelően eljátszania.

Tipp: Istanbul Basaksehir -1.5 gól ázsiai hendikep.


#24820 október 19, 2019, 12:08:39, csabax
Phoenix Rising FC - Oklahoma City Energy FC, 2.5 gól felett a 2. félidőben  :noway:

#24821 október 21, 2019, 10:35:29, csabax
Kaposvár - Kisvárda, DNB 2  :great:

#24822 október 19, 2019, 21:41:59, csabax
New Jersey Devils - Vancouver Canucks, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :noway:

#24823 október 19, 2019, 18:00:53, csabax
FC Union Berlin - SC Freiburg, 1.5 gól felett az 1. félidőben  :noway:

#24824 október 21, 2019, 12:44:21, csabax
Ferencváros - Újpest FC 1  :great: