csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában


#24825 október 21, 2019, 12:55:57, csabax
GAIS - Varbergs BoIS 2  :great:

Ez a svéd másodosztályú focimérkőzés azért tűnik nekem érdekesebbnek sportfogadásügyileg, mert az 50 pontos vendégcsapat az élvonalba való feljutásban közvetlenül érdekelt, s mivel nagyon szoros a Superettan élmezőnye, ezért ajánlatos lenne győznie a Varbergs BoIS együttesének. Jelenleg ilyen a svéd másodosztály élmezőnye: 1. Mjällby 52 pont, 2. Varberg 50 pont, 3. Jönköpings Södra 48 pont (46-24, +22-es gólarány), 4. Brage 48 pont (47-28, +19-es gólarány).

Azzal a 2. helyezéssel jelenleg még élvonalba való sima feljutásra jogosító helyen van a varbergi csapat, ám elegendő csak egyetlen egyszer nem megfelelően teljesítenie, miközben a riválisok pontokat szereznek, és máris búcsút inthet a feljutásnak a Varbergs BoIS. Természetesen valamennyire - amolyan "jobb, mint a semmi" alapon – talán még a döntetlen eredmény is jó lehet a vendégeknek, de az az eredmény csakis a remény megmaradására lehet elegendő, másra nem nagyon. Szóval: nagyon nem ártana nyerni idegenben.

A házigazda göteborgi GAIS a 11. helyen van 31 ponttal. Ez a helyezés a középmezőny alsó felét jelenti, s jobbára abban a helyzetben van a csapat, hogy ha nem bukik majd látványosakat a svéd másodosztályú focibajnokságból hátralevő három fordulóban, akkor nem kell majd kiesési osztályozót játszania a göteborgi együttesnek. Ráadásul az utolsó 3 fordulóban a Varbergs BoIS mellett két közvetlen riválisával mérkőzik majd meg a göteborgi gárda.

Nagyon úgy tűnik, hogy ezt a Varbergs BoIS elleni meccset "elengedheti" a GAIS, s a másik két találkozóra kellene koncentrálnia. Ugyanis amennyiben azon két meccs közül az egyiket megnyeri vagy döntetlen(eke)t játszik, akkor már tutira biztos számára a jövő évi Superettan-szereplés.

Tipp: győz a Varbergs BoIS.

#24826 október 19, 2019, 18:10:02, csabax
Hamilton Academical - Hibernian, DNB 1

Még a bajnoki pontvadászat elején járnak a skót élvonalbeli focibajnokságban, és még csak 8 forduló telt el eddig. Egyelőre a Hamilton Academical - Hibernian találkozó mindkét résztvevője kiesési osztályozós helyeket foglal el. Azt próbálom meg kihasználni ezzel a fogadással, hogy az amúgy jobb csapatnak tartott edinburghi Hibernian rosszul kezdte meg ezt a bajnokságot.

Az a rosszul kezdte meg ezt a bajnokságot pontosabban azt akarja jelenteni, hogy egyelőre az eddigi 8 meccsen mindössze csak egyetlen egyszer bírt győzni és a mindössze 6 pontjával alulról a harmadik a tabellán (10. hely). Ennél a gyatra teljesítménynél még a házigazda Hamilton Academical is jobbat produkált eddig, amelyik csapat már kétszer több győzelemnél jár, mint az ellenfele, vagyis egészen pontosan 2 győzelme van már, s a 8 szerzett ponttal a Hibernian felett van kettővel a tabellán (8. hely).

Arról szól ez a tippem, hogy "bepróbálom" a hazaiak döntetlen nélküli győzelmét (DNB 1), mert abban reménykedek, hogy kitart a hazaiak viszonylag elfogadható bajnokság eleji lendülete és a jobbik csapat, de eddig pocsékul teljesítő Hibernian nem mostan fog magára "találni" és még tart egy picit a gyenge szériája. Mert ha nem így történnek majd a dolgok, akkor bizony nagyon valószínűnek tűnik a döntetlen eredmény, s mivel a vendég Hibernian tényleg lényegesen jobb csapat, mint a Hamilton Academical, egyáltalán nem lenne meglepetés az idegenbeli győzelme sem. Persze, én ettől még reménykedhetek abban, hogy nem most térnek magukhoz a vendégek és meglesz az a DNB 1-es tippem.

Amúgy tényleg nem igazán "erős" ez a tippem, hanem csakis kizárólag arra alapul a dolog, hogy egyelőre még roppant gyengén teljesít az edinburghi Hibernian, s ezt a döcögős kezdést próbálom kihasználni. Hátha sikerül.

Tipp: DNB 1.


1-1. Tét vissza.

#24827 október 21, 2019, 14:18:54, csabax
IK Brage - Jönköpings Södra IF 1  :great:

#24828 október 21, 2019, 10:39:24, csabax
Ranheim - Odds Ballklubb 2  :noway:

#24829 október 21, 2019, 17:01:09, csabax
Crystal Palace - Manchester City 2  :great:

#24830 október 21, 2019, 23:16:27, csabax
Sandefjord Fotball - Notodden FK, Sandefjord Fotball -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

#24831 október 21, 2019, 23:25:44, csabax
Manchester United - Liverpool, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Ha ennél a rangadónál, amelyik az angol élvonalbeli bajnokság leghíresebb és legnagyobb mérkőzése, rajtam múlna a dolog, hogy milyen végkimenetellel fog végződni a találkozó, akkor - szurkolóként - a legteljesebb mértékben egyetértenék a Sportfogadás.org portál főoldalán található írás címével, miszerint "Nagy szarban a Manchester United" és azt mondanám, hogy 0-3, 0-4 vagy 0-5 lesz az eredmény. Mármint ekkora lesz a győzelem az FC Liverpool javára. Ám mivel a www.sportfogadas.org elsősorban és főleg nem a szurkolással foglalkozik, hanem a sportfogadással foglalkozik, ezért az lesz a legjobb, ha megtartom magamnak azt a bizakodóan nagyarányú vendéggyőzelmes dolgot, s azt mondom, hogy sportfogadásügyileg az a helyzet van nálam és arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Vannak ám hiányzók bőven, főleg a hazaiaknál. Íme a kimaradók listája: a francia világbajnok Paul Pogba, a spanyol David de Gea, az elefántcsontparti Eric Bailly, a holland Timothy Fosu-Mensah, a portugál Diogo Dalot és az angol hátvéd Phil Jones, illetve a svájci Xherdan Shaqiri, Nathaniel Clyne és a meggondolatlansága miatt eltiltott fiatal Harvey Elliott. Utóbbinál amúgy is teljesen lényegtelen a dolog, hiszen abban totálisan biztos vagyok, hogy ha játszhatna, ő akkor sem játszana. Ja, majd elfelejtettem, hogy a hazaiaknál még olyasmikről is szó van, hogy még Aaron Wan-Bissaka, Daniel James, Anthony Martial, Luke Shaw és Jesse Lingard esetében is kisebb gondok vannak, de szerintem maradjunk annyiban, hogy közülük néhányan a Manchester United kezdőcsapatában lesznek, míg a többiek a cserék között lesznek.

Leginkább azért is tippelek arra, hogy mindkét csapat szerez majd gólt, mert az előző Manchester United - Liverpool mérkőzés eredménye 0-0 lett és bizony nem szokott túl gyakori lenni az ilyen gólnélküli döntetlenes mérkőzés. Természetesen szoktak lenni döntetlenek ezen rangadóknál, ám azok inkább 1-1 vagy 2-2 szoktak lenni, és nem pedig 0-0.

A hazaiak tényleg "lepukkantak" mostanában, ám az FC Liverpool elleni derbi azért simán van olyan összecsapás, amelyiken még ez a szerencsétlen Manchester United is szerezhet majd egy gólt. Az pedig nagyon jó lehet a vendégek számára, hogy a hazaiak messze-messze legjobban teljesítő játékosa, vagyis David de Gea kapus, sérülés miatt nem fog játszani. Remélem, hogy Firmino ép marad és nem rúgják majd "agyon" rögtön a meccs elején a hazaiak, hanem pályán maradhat. Hiszen ez esetben a brazil focista egészen apró darabokra "szedi majd szét" a hazaiakat, s csapattársainak jóformában csak annyi marad majd, hogy gólra váltsák az egyik zseniális gólpasszt.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

#24832 október 22, 2019, 10:17:52, csabax
Molde - Haugesund, Molde -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

Szerintem teljesen jól írják a dolgot a Sportfogadas.org főoldalán, hogy közel van az Eliteserien-elsőség, azaz a bajnoki cím, s innentől kezdődően már tényleg csakis az van a 6 fordulóval a norvég élvonalbeli bajnokság befejezése előtt 5 pontos előnnyel listavezető rendelkező Molde FK csapatával, hogy már csak saját magát verheti meg. Én például nagyon meglepődnék, ha így alakulnának a dolgok és az utolsó métereken belül mégis saját magát verné meg a Molde FK, és sokkal inkább hajlok azt hinni, hogy amolyan könnyed séta és dobpergéses-trombitaharsogásos-üdvrivalgásos lesz az a "bevonulás".

Elsősorban azért gondolom én ezt így, mert még jelenleg is a házigazda Molde a norvég élvonal legjobb formában levő csapata, míg forma tekintetében a vendég Haugesund csak valamerre a középmezőnyben van (9. hely). Annak is nagyon alaposan tudatában vagyok, hogy a Haugesund általában - és egyáltalán - nem szokik rosszul teljesíteni idegenben (12 mérkőzésen 4 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség, 18-14-es gólarány), sőt, én bizony azért kifejezetten megfelelőnek nevezem ezt a teljesítményt. Tehát akár még a döntetlenre is jó lehet majd ez a Haugesund, és nem pedig a tippemet jelentő legalább 2 gólos vereségre.

Azért gondolok én mégis arra, hogy legalább 2 góllal fog nyerni a Molde FK, mert a norvég bajnoki cím - szerintem is - első számú várományosa még továbbra is veretlen otthon, hazai pályán még döntetlenezni is alig-alig szokott és jobbára nagyon simán nyer (11 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 28-7-es gólarány). Egyszóval az történik majd, hogy egy ilyen csapat, az abban az országban igencsak erősnek számító és az újabb bajnoki cím felé menetelő Molde FK otthonában játszik majd a Haugesund. Lelkük rajta.

Tipp: Molde -1.5 gól ázsiai hendikep.

#24833 október 22, 2019, 11:16:29, csabax
Falkenbergs FF - AIK, AIK -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

Végtelenül egyszerű dolog előtt áll az AIK Stockholm: mivel jelenleg 56 ponttal csak 4. helyezett és mindössze csak három ponttal van lemaradva a listavezető együttes mögött, tehát még továbbra is küzdelemben van a dobogós helyezések valamelyikének megszerzéséért vagy akár még a bajnoki cím elhódításáért is, minél több pontot kell szereznie a svéd élvonalbeli focibajnokságból hátralevő három fordulóban. Majd pedig a végén meglátják a játékosok és klubvezetők is, hogy mire volt elegendő ez az erőfeszítés.

Ebben a fordulóban a Falkenbergs FF otthonában játszik majd az AIK Stockholm, majd ezt követően az éllovas Malmö FF pályáján lesz idegenben a sorsdöntő "hatpontos" meccs, végül pedig a zárófordulóban a szerény képességű GIF Sundsvall csapatát fogadja majd saját közönsége előtt a svéd főváros egyik elővárosának csapata (Solna).

Jelenleg ilyen az Allsvenskan élmezőnye: 1. Malmö FF 59 pont (49-14, +35 gól), 2. Djurgarden 59 pont (47-17, +30 gól), 3. Hammarby 56 pont (67-36, +31 gól), 4. AIK Stockholm 56 pont (40-20, +20 gól). Mint látható, a dobogós helyezésekért - és az ezekkel járó nemzetközi kupaszereplésért - küzdő együttesek közül a fővárosi csapatnak van a legrosszabb gólaránya. Vagyis, máshogyan, muszáj és kötelező neki minél több gól különbséggel nyernie a hátralevő mérkőzéseket.

Valószínűsíthető, hogy az AIK Stockholm nem a listavezető és szintén a bajnoki címért küzdő Malmö FF otthonában fog nagyon sok góllal nyerni. Ilyesmire két lehetőség marad: a Falkenbergs FF és a GIF Sundsvall elleni találkozók. Tehát az első lehetőség éppen ezen a hétvégén lesz a Falkenbergs FF elleni idegenbeli meccsen.

Annyit lényeges megjegyezni a fentiekből, hogy vagy azon a két meccsen nyer nagyon nagy gólkülönbséggel az AIK és jól szerepel a Malmö FF ellen, vagy pedig mind a három találkozót megnyeri.

Tipp: AIK Stockholm -1.5 gól ázsiai hendikep.

#24834 október 20, 2019, 19:55:22, csabax
Start - KFUM, Start -1.5 gól ázsiai hendikep  :noway:

Ez várhatóan szikrázóan kemény összecsapás lesz a norvég másodosztályú focibajnokságban. Mindkét csapat jól teljesít ebben a bajnoki idényben: a házigazda IK Start Kristiansand a 3. helyen van, míg a vendég KFUM Oslo pedig a 4. helyen van. Ám a 41 ponttal rendelkező vendégcsapatnak már nincsen esélye a sima élvonalbeli feljutásra, miközben az eddig szerzett 55 pontjával 3. helyezett hazai együttesnek még igencsak nagy esélye van a sima élvonalbeli feljutást jelentő 1-2. helyezések egyikére fellépni. Azonnal pontosítok: már csak a 2. helyezés elérésében lehet reményekedni, hiszen az 1. hely már réges-régen elkelt, ugyanis a 67 pontos Aalesunds FK csapata megközelíthetetlennek látszik. Azonban az 56 ponttal 2. helyezett Sandefjord Fotball együttese már igencsak megközelíthetőnek és megelőzhetőnek tűnik az 55 ponttal 3. helyezett IK Start Kristiansand számára.

Ráadásul az utóbbi gárda gólkülönbsége jobb (+21 gól), mint amilyen a Sandefjordé (+19 gól). Tehát akár a rivális egyetlen megingása is elegendő lehet a kristiansandiaknak a hátralevő fordulókban. Sőt, szerencsés esetekben akár még növelni is lehet majd azt a gólkülönbséget. Nem valószínű, hogy ilyesmire már ebben a fordulóban sor fog kerülni, hiszen a Start-rivális Sandefjord Fotball együttese a szerény képességű Notodden csapatát fogadja hazai környezetben, viszont a következő fordulókban már "összejöhet" a dolog.

Ezen a Start - KFUM meccs az is előnyt jelenthet majd a hazaiaknak, hogy jelenleg a Start a norvég másodosztályú bajnokság egyik legjobb formában levő csapatának számít, míg a vendég fővárosi gárda egyáltalán nincsen "jó passzban" (csak a 12. helyezett a 16 csapat tabelláján). Az is bizakodásra ad okot nekem, hogy az IK Start Kristiansand a meccsek zömében kifejezetten jól szokik teljesíteni hazai pályán (13 mérkőzésen 10 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 28-13-as gólarány), miközben pedig a vendég KFUM Oslo nem igazán tud nyerni idegenben. Viszont döntetleneket játszani és vereségeket szenvedni már nagyon "tud" a fővárosi brigád.

Én abban reménykedek, hogy ezúttal nem a hősies, hanem a gyenge formáját fogja "hozni" a vendégcsapat.

Tipp: Start -1.5 gól ázsiai hendikep.


#24835 október 20, 2019, 19:32:51, csabax
Stanislas Wawrinka - Andy Murray 1  :noway:

Liverpool: ,,A BL-győzelem után zokogó felnőtteket láttam az utcákon"
" A Liverpoolnál egy elég fejlett rendszert használunk erre. Az analóg módszert a modern digitális vívmányokkal vegyítjük. Előbbibe tartoznak a scoutok, akik felmérik a játékosok karakterét a pályán és azon kívül is. Mellettük nagy hangsúlyt kap a tudomány is. Van egy ,,Director of Sports Science" pozíciónk, az ezt betöltő szakemberünk az adatelemzésért felelős részleget vezeti, ahol négy PhD-doktor dolgozik együtt. Többen foglalkoztak már a rendszerünkkel, mert ez a részleg úgy elemzi a mérkőzéseinket, hogy nem is látják, csak és kizárólag az adatokra koncentrálnak. Önmagában persze ez kevés lenne, mi egy jól harmonizáló elegyet alkotunk meg az elemzésekből és a személyes tapasztalásokból."
http://m.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/liverpool-a-bl-gyozelem-utan-zokogo-felnotteket-lattam-az-utcakon-2727885?fbclid=IwAR370kkqYiyYP-78SVZnGzt6vWuW6Fw2Qqf7tPz4WFQv8y4jWzYxHbXPJGc

#24836 október 22, 2019, 13:12:08, csabax
Atlanta Falcons - Los Angeles Rams, Los Angeles Rams -2.5 pont hendikep  :great:

#24837 október 22, 2019, 15:01:29, csabax
Washington Redskins - San Francisco 49ers, San Francisco 49ers -6.5 pont hendikep  :great:

#24838 október 21, 2019, 10:38:08, csabax
Tennessee Titans - Los Angeles Chargers, Los Angeles Chargers +3 pont hendikep

#24839 október 21, 2019, 10:37:03, csabax
Minnesota Wild - Montreal Canadiens, 2 (hosszabbítással és tizenegyespárbajjal együtt)  :noway: