Férfi Kézilabda NB1 2024/25

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Férfi Kézilabda NB1 2024/25

Ebben a témában lehet beszélgetni a férfi kézilabda NB1 eseményeiről.  :topbet_125:

Xavier Pascual Fuertes lett a Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzője

Xavier Pascual Fuertes lett a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.


A klub és a 4iG Csoport szerdai sajtótájékoztatóján Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol szakvezető szerződése négy évre szól.
   
Hozzátette, a következő szezonban a bajnoki cím és a Magyar Kupa-elsőség megvédése lesz a cél, a Bajnokok Ligájában pedig a négyes döntőbe jutás a minimális elvárás.
   
Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke már június 3-án elmondta, hogy Pascual távozik a román fővárosból és átveszi a Veszprém irányítását, de ezt a magyar klub csak szerdán jelentette be.
   
Az 56 éves Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként - számos egyéb trófea mellett - a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg. Az elmúlt három idényben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa-liga negyedik helyezés volt a mérlege. Szerződése még egy évig a Dinamóhoz kötötte, de a bakonyiak kivásárolták.
   
"Nagy megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy csatlakozhatok a Veszprém Handball Club családhoz. Minden kézilabdaszerető tudja, hogy a világ egyik legnagyobb csapata a Veszprém" - idézi a klub honlapja Pascualt.
   
Hozzátette, tisztában van azzal, mit jelent ennek a klubnak az edzőjének lenni: komoly felelőséggel és elvárásokkal jár. Ellenfélként már tökéletesen ismeri, milyen érzés a Veszprém Arénában játszani, de reményei szerint mostantól minden meccsen a szurkolókkal együtt élvezheti majd "ezt a mágikus erőt".
   
"A csapattal rengeteget fogunk dolgozni azért, hogy elérjük a kitűzött céljainkat, és így a szurkolóink is büszkék lehessenek ránk" - szögezte le Xavier Pascual.
   
A Telekom Veszprém vezetőedzője az elmúlt három idényben Momir Ilic, segítője Gulyás Péter volt. Mérlegük két bajnoki cím és három kupagyőzelem. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe egyszer tudtak bejutni. Utóbbi idén nem sikerült, ezért a klub nem hosszabbított szerződést velük.
   
A vezetőségben is jelentős változások történtek: Sevinger Zsolt cégvezető május elején, Csík Zoltán vezérigazgató június 5-én távozott posztjáról, utóbbinak Bartha Csaba lett az utódja.
   
A szerdai sajtóeseményen Fekete Péter, a 4iG Nyrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy cégük lesz a bakonyi klub névadó főszponzora, és a csapat nevében a következő idény második felétől a ONE márkanév szerepel majd, sőt a ONE a Veszprém Aréna elnevezésében és arculatában is megjelenik majd.
   
A támogatás a felnőtt csapat mellett a teljes utánpótlást érinti és kettő plusz egy évre szól.
   
A Magyar Telekom - illetve annak jogelődje, a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. - 1997 óta támogatta a klubot, 2016 óta névadóként, de az együttműködést a felek jövő vasárnap közös megegyezéssel lezárják.
   
Nagy László sportigazgató elmondta, hamarosan nyilvánosságra hozzák a szakmai stáb összetételét és bejelentenek új igazolásokat is, mivel "egy-két játékos érkezése elengedhetetlen".

forrás: MTI