Tomka Sf.org-on eltöltött pályafutása...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Kedves Tomka!

Pozitívum is.

Az tiszteletre méltó viszont, hogy próbálkozol.

Ha kell, segítesz a másiknak is. Válaszolsz a felmerülő kérdésekre.

Üdv.

Sok sikert!

Kedves Ivanyi!

Régebben sem volt ezzel semmi problémám, csak tudod az olyan okoskodó emberekkel van probléma, akik irányítás mániásak és azt hiszik Ők már egy magasabb szinten állnak, mint akiknek a hozzászólásait írja.
Megint olyan dolgokkal személyeskedsz, amikkel nem is vagy tisztában. Legutóbb is egyszer csak úgy megszűntek a hozzászólásaid, most pedig megint ide találtál.
Könnyű azzal egy sportfogadóhoz odaállni és azt írni, hogy te függő vagy. Valljam be, hogy igen az vagyok? Ha azt írom, hogy igen az vagyok. Akkor az lesz, hogy igen bevallom. Ez az első lépés a javulás útján. Ha azt írom, hogy nem, nem vagyok az. Akkor pedig azt írja a Freud-i pszichológia, hogy még a tagadó fázisban vagyok, még messze van a gyógyulás.
Szerintem sokszor nem a megfelelő kérdéseket teszed fel. Illetve mit jelent az, hogy valaki valaminek a függésében él. Az is függőség, hogy minden nap eszek? Hiszen az is egy függőség. Vagy csak egy másik ember által "káros" szenvedélynek mondott dologban lehetnek az emberek függők?
Sok esetben szerintem nem ez a lényeg. Eleget foglalkozol a barátaiddal, emberekkel vagy éppen az állataiddal, gyerekeiddel és feleségeddel? (Persze most újra lehet pszichológiai elemzést készíteni, hogy miért a végére tettem a párkapcsolatot és a barátokat előre? Most már nincs kedvem módosítani. De persze könnyen rám húzhatod, hogy ne gondoljam ennyire túl. Na m1.)
Visszatérve pontosan kellene definiálni és specifikálni a függőséget, mint kifejezést. Ezzel pedig valaki egyetért vagy nem.

A többire pedig nem válaszolok, csak, hogy a pozitív értékeim is jól lehúzzam. Mert egy pozitívum, hogy a felmerülő kérdésekre válaszolok...

Igazából mindenki eldöntheti, hogy mit gondol rólam. Kinek miben, mennyit segítettem. Kinek adtam kölcsön attól függetlenül, hogy ez itt hivatalosan tilos. És igen, nyugodtan rám húzható, igen szegény függőknek adtam kölcsön, hogy még jobban  egy adósság spirálba kerüljenek, mert még nekem is tartoznak.
És továbbá semmit sem kell a leírásaimból megfogadni, sőt tanuljatok belőle, hogy az elején ne basszatok el annyit, amennyit én tettem.

Ezek pedig annyira elcsépelt szavak "Aki profi, az csinálja nyereségesen. Aki nem, az leírja." Jaj hagyjuk már, ha nem érné meg csinálnom, már rég abbahagytam volna. De miért is hinnéd el ezt nekem, úgy is csak egy függő vagyok.
Most berakhatnám az AH fogadásaimat, de, ha annyira akarod visszakeresed a linket és megnézed. Nem kezdek itt el bizonyítgatni, sem neked sem annak, aki erre kíváncsi... minek is.

De egy dolgot elmondok neked, sosem fogsz arra a népszerűségi és értelmi szintre eljutni, ahova én. (Tudom tudom, magasról nagyon lehet esni. De ezzel majd én foglalkozok, neked ezzel sosem kell majd foglalkoznod.) Egyszerű hiányoznak belőled azokat a tulajdonságok, amelyek ezt elősegítik.

Na pacsika! :cya:
Tomka
//Egy olyan ember, akinek a tanácsait nehogy megfogadjátok//

Kedves Tomka!

"De egy dolgot elmondok neked, sosem fogsz arra a népszerűségi és értelmi szintre eljutni, ahova én."

Nyugi. Azt nem te fogod eldönteni. Illetve attól még, hogy te ilyet írsz nekem, nem fog igazzá válni.

Én nem szeretnék veled versenyezni. Igazából senkivel sem szeretnék versenyezni.

Leírtam a véleményem, ennyi.

De te szokás szerint megint túlreagáltad.

Miért ne írhatná le valaki a véleményét?

Az, hogy amit leírnak igaz vagy sem, azt majd a kedves olvasó eldönti.

Elvégre mindenkinek szól a bejegyzés, vélemény, gondolatok.

Minősíteni nem szeretnélek, mert akkor megint gyerekes (mondjuk ez már az) módon túlreagálnád. Támadásnak vennéd.

Én csak szimpla véleményt írtam.

Valakit gondolkodásra késztet, valakit nem.

Vagy igaz vagy nem.

Kedves Ivanyi!

Nem szeretnél minősíteni? Pedig két hozzászólással ez előtt pont ezt tetted.
Ha nem emlékszel rá akkor olvasd el.
És nem én döntöm el? Ez igaz, de te is eldöntöttél rólam valamit. Akkor nekem is meg van a jogom ahhoz, hogy rólad írjak.

Látod megint a gyerekes viselkedéssel jössz.
De azért én már letettem valamit az asztalra, vagy éppen a fórumra.
Te mivel büszkélkedhetsz? Mi jót tettél, azon kívül, hogy néha napján jössz egy-két fórumon jártatod a szád és utána megint hónapokig semmi.
Te persze védekezz csak azzal, hogy megint én reagálom túl.

De azt ugye te sem várod el, hogy a vádaskodásaidat szó nélkül tűröm.

Csak tudod ennek majd az lesz a vége, hogy jön egy admin és majd törli a hozzászólásokat személyeskedés miatt.
Persze lehet így lenne helyes, csak akkor később más nem fogja látni, hogy milyen is az igazi jellemed.


Tomka, te adtál pénzt kölcsön? Ejnye.  ;D

Egyébként meg bűn lenne ilyesmiket törölni. Miből hozzuk össze a könyvünk ("hétköznapi beszélgetések egy fórumon") tartalmát?  ;)

Nem nagyon akarok belefolyni, meg igazából nincs is a vitátokhoz sok közöm, de ha neked ilyen jók az eredményeid miért nem osztod meg,mint Tomka egy nagyobb mintán kèpernyőfotóval akár. Másik dolog még, hogy az ő èlete, most az mièrt fáj ha ír egy könyvet? Ès nem vagyok Tomka fan egy szót sem beszèltünk èletemben, csak nekem úgy jött le, hogy eleve magas lóról kezdted ezt a beszèlgetèst.

Kedves "Bentley0917"!

Te sem gondolod komolyan, hogy ha valakinek van egy hosszútávon is működő stratégiája, nem olyan, amit félévente váltogat, azt világgá fogja kürtölni? :) :) :)

Az, hogy feltettem kérdéseket, attól még nem ülök magas lóvon.
Szimpla kérdéseket tettem fel, semmi több.

Az, hogy valaki önbizalomhiányos és túllihegi azt, amit leírtam, kérdeztem, az már nem az én bajom.

Tipikus inger-válasz, de hagyom.

Tomka, te már valamit letettél az asztalra.
Nekem nem kell bizonygatnod.

Sok sikert kívánok!

Èn nem azt mondtam, hogy ebből lett csilliárdos, de ha hosszútávon tud hozni 8-10% roit, nem mondható rossznak. Kiemelkedőnek sem, de korrekt iparos munka nagy mintán.

Szia Admin!

Igen. De eddig mindenki vissza is adta.  :angel: És most az eddig-en a hangsúly.  ;D
Elég megosztó személyiség tudok lenni, írtam már sok olyan posztot, amivel megoszlanak a vélemények. Szóval itt lesz hozzá anyag. De akkor már írjuk meg a Tomka könyvet is, ha mindkettőt megveszik, akkor olcsóbban adjuk.  ;D


Kedves Ivanyi!

Uhh igen, mert olyan sokan olvassák a fórumomat, szerintem vannak vagy 100-an, akik aktívak. Majd ők elveszik a nyerési esélyemet? Ha megosztom, hogy mit csinálok.
Most megint lehet rám húzni a feltűnési viszketekségemet, de amikor VIP csoportom volt. Sokan bevallották, hogy köszi köszi, de ugyan úgy elcseszték a nyereményt más tippre. (Remélem Admin emlékszel, hogy volt VIP csoportom, nem most fogok ezért is buksi csapást kapni.  ;D)

Egyébként pedig ezeket a képmutatásokat nem szeretem. Amikor így ideírod, hogy "Sok sikert kívánok", dehogy is. Ezzel csak a lelkiismeretedet nyugtatod, de nem is így gondolod. És jelenleg olyan dolgokról van szó, amiben nem is értem mihez kell sok sikert kívánni. Ahhoz, hogy tudjak még bejegyzést írni?!

Egyébként pedig szerintem nem rossz dolog az, hogy több mindent, stratégiát kipróbálok, tesztelgetek. Sosem mondtam mindegyikre, hogy hú de jó. Mert nem volt, beismertem, ha valamibe belebuktam. Majd nézz utána a scrum illetve a agilis projekt vezetéseknek, sok projekt nem lesz igazán sikeres, sőt... De szerintem annyira nem csinálom rosszul.

De legalább felpezsdült ismét kicsit a napló, jó hogy jöttél.  :beerchug:


Szia Bentley!

Köszönöm!



Egyébként pedig szerintem nem csak abból a könyvből lehet igazán sokat tanulni, ami ehhez a témához kapcsolódik. Meg annyi könyvet ajánlottam már itt...
Ha pedig itt tartunk, akkor érdemes beszerezni és elolvasni szerintem ezeket is.

C. Northcote Parkinson - Parkinson törvénye vagy az Érvényesülés Iskolája
C. Northcote Parkinson - Parkinson újabb törvényei

Idézetet írta: Tomka Dátum október 31, 2018, 13:47:07
Szia Admin!

Igen. De eddig mindenki vissza is adta.  :angel: És most az eddig-en a hangsúly.  ;D
Elég megosztó személyiség tudok lenni, írtam már sok olyan posztot, amivel megoszlanak a vélemények. Szóval itt lesz hozzá anyag. De akkor már írjuk meg a Tomka könyvet is, ha mindkettőt megveszik, akkor olcsóbban adjuk.  ;D

Karácsonyi díszcsomagolásban mindkettő.  :D  :ok:

Szervusztok Olvasóim!

Nézzük hát mit sikerült októberben az Ázsiai hendikep fogadásokkal összehoznom. Nem lett kiemelkedő eredmény, de eléget vagyok vele. Meglátjuk a következő hónapban, hogyan fog teljesíteni. Egyenlőre bizakodó vagyok.
Biztos lehetne a tétkezelésen, kiválasztáson finomítani, hogy eredményesebb legyen.





Októberi eredmények: Link
November itt követhető: Link

Tomka

Én nem vagyok se Tomka fan, se Tomka ellenes; de a könyvvel kapcsolatos szavazása aránya a kis showműsor (vagy hogy mondjam) óta eléggé megváltozott. Eddig azért sokkal több volt az igen szavazat, most meg a nemek aránya feljött majdnem az igenek voksa mellé. Az biztos, hogy nálad megosztóbb személy nem sok van a fórumon az tuti!  :)

Szerény véleményem szerint túl sokszor beleállsz a vitákba, persze ki ne tenné, ez egy ősi ösztönös dolog, hogy az ember kiálljon az igazáért. Csak néha túl sokat rágódsz, agyalsz rajta. No offense, de szerintem csak lazán! Lazábban ember!  :ok:  :)

Idézetet írta: benedek185 Dátum november 02, 2018, 20:53:09
Én nem vagyok se Tomka fan, se Tomka ellenes; de a könyvvel kapcsolatos szavazása aránya a kis showműsor (vagy hogy mondjam) óta eléggé megváltozott. Eddig azért sokkal több volt az igen szavazat, most meg a nemek aránya feljött majdnem az igenek voksa mellé. Az biztos, hogy nálad megosztóbb személy nem sok van a fórumon az tuti!  :)

Szerény véleményem szerint túl sokszor beleállsz a vitákba, persze ki ne tenné, ez egy ősi ösztönös dolog, hogy az ember kiálljon az igazáért. Csak néha túl sokat rágódsz, agyalsz rajta. No offense, de szerintem csak lazán! Lazábban ember!  :ok:  :)

Ez egy ilyen szakma... ;D
Megpróbálok, majd nem agyalok annyit és lazábban fogom fel.  ;)




Na jóó lehet nem fog menni... Megint tovább gondolkodtam. Ilyen vagyok, vagy kedveltek, vagy nem.
Egyébként te is láthatod mennyire befolyásolhatók az emberek. Idejön valaki elkezdi a negatív dolgokat írogatni, majd az emberek elhiszik és rögtön mennyire megváltozik egy kis ártalmatlan szavazás. Az nem érdekes mennyi videót, leírást, levele írtam/készítettem.
Annyira sokat lehet egy ilyen fórumból is tanulni. Ha egy szakdolgozatot nem, de egy kisebb tudományos cikket is lehetne ebből írni. De ilyenek az emberek..., nincs is ezzel baj.
Te is tudod jól, ha valaki tízszer jót csinál és egyszer rosszat. Ha nem is mindenki, de sokan (90 % felett) azt az egyet fogják emlegetni. A negatív dolgok sokkal gyorsabban terjednek el.

Itt voltam, vagyok és leszek. Ha csak egy embernek hosszútávon segítettem már, akkor megérte a sorokat írni.
A stílus maga az ember.


Sziasztok!

Az a helyzet, hogy az utolsó bejegyzésem óta eltelt több, mint egy hónap.
Túl sok minden nem történt, nem voltak over tippek, csak néhány ázsiai. Nem is túl sok tippet játszottam meg, mindösszesen csak 67 darabot.

November: Link







Decemberben pihenek, folytatás majd jövőre. :)

Tomka

Mindenkinek boldog karácsonyt és sikeres tippekben gazdag új évet kívánok!  :cya: