Vuelta a Espana 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Vuelta a Espana 2021

Időpont: augusztus 14-25
Hivatalos weboldal: https://www.lavuelta.es/en/

Nincs Pogacar, fellégezhetnek a többieknek?

Nagyon úgy tűnik, hogy Ineos vs. Jumbo-Visma csata lehet az első helyért.  Olvasd tovább



Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 13., 12:00CET

Holnap kezdődik a Vuelta, de én nem bírtam magammal... Eredetileg úgy volt, kihagyom a kronót, nem fogadok semmit, mert nem láttam értéket, szóval kerestem.  ;D Nem volt nehéz, hatalmas szorzók kapcsán mindenre ráfogjuk, hogy érték, de mikor megláttam, hogy David de la Cruz top3-ra van 67-es odds a kronón, na ott mondom kis tétet bőven megérhet.

Indoklás: rendkívül gyenge rövid kronó szempontjából a mezőny, és eléggé trükkös a pálya. A táv mindössze 7,1 km, de ebből papíron 2,1 km emelkedik, többi vagy lejtmenet, vagy sík. Azonban az elmúlt években megtanultuk: a spanyol versenyeken nem jeleznek semmi kisebb emelkedőt, bukkanót, amit jeleznek, az se mindig igaz. Megnéztem a pályát, szerintem ez tuti nem 3,4%-os emelkedő, mint ahogyan azt sem nagyon jelzik, hogy azért kisebb emelkedés az utolsó kilométereken is van, plusz egy eléggét technikás pályáról beszélünk. Ide kevés az, ha valaki meghajtja a nagy áttételt. Ez nem a wattszörnyek terepe. A Vueltát általában arra használják, hogy készüljenek a vb-re, köztük akadnak időfutamosok is, na idén, szinte egyetlen komoly kronós sem jött el - akinek csak az időfutam a specialitása -, mindez nem véletlet.

Mindezek után ott tartunk, hogy Primoz Roglic a fő favorit, de utána kis túlzással bárki beérhet másodiknak, ezért is gondoltam a hatalmas szorzóra, amivel próbálkozom. David de la Cruz ölébe kapott egy GT-t, mivel Pogacar nem indul, így megkapta az UAE első számú embere címet. Az idén nem indult GT-n, kipihent, ellentétben a többi riválissal. A formája pocsék volt ebben a szezonban, de egyetlen dolgot észrevettem: komolyan veszi a Vueltát. A spanyol bajnokságon második helyen végzett időfutamban, Burgosban rendezett ötnaposon végül 5. lett (innen indul a kronó is, de la Cruz ismeri a terepet). David de la Cruz ráadásul nem rossz kronós, sőt, eléggé szép eredményekre képes, hiszen a Quick Step és Ineos iskolában tanult. Nyert már anno spanyol többnaposon rövidebb kronót (14 km), de engem az győzött meg, hogy van benne emelkedő az etapon és ezeket a dinamika nélküli időfutamokat kedveli de la Cruz. A realitás az, hogy ez a tipp simán el fog menni, de 67.00-es szorzón ezt fogni kell így is, mert a valós szorzónak körülbelül 6.00-15.00 között kéne lennie ilyen mezőnyben.

A csapatidőfutamok teljesen megszűntek? A versenyzők illetve a nézők szerették vagy nem igazán?

Nem szűntek meg, Javier Guillen (versenyigazgató) nyilatkozta még pár éve emlékeim szerint, hogy ő kifejezetten szereti a csapatkronókat. Két éve azzal kezdtek, de előtte is szinte majd minden évben volt. A tavalyi Vuelta áthúzta a számításokat, míg idén sokat vacillált Guillen, mi legyen, végül az "esti" egyenkénti mellett döntött, pedig elmondása alapján inkább megint a csapatkronó felé hajlott. Aztán valahogy beadta a derekát, de jövőre Hollandiából rajtol a Vuelta (Ultrecht), egy csapatidőfutammal.

A prokonti Alpecin az idei három Grand Tour 2. etapját egyaránt behúzta, három különböző versenyzővel:
- Giro d'Italia: Tim Merlier
- Tour de France: Mathieu van der Poel
- Vuelta a Espana: Jasper Philipsen

Ha ez nem lenne elég, akkor az első mezőnyhajrát is megnyerték ezeken a versenyeken.


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 16., 08:00CET

Taaramae bukását sajnálom, viszont örülök neki, hogy Elissondehoz került a piros. Már a Touron is nagyon aktív volt, de valahogy nem jött ki neki soha a lépés. Most szerencsés volt, de kiérdemelte az utóbbi időben mutatottak alapján.


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 20., 11:00CET

Valverde milyet bukott :-\; és azt mondják visszaült. Legenda! :ok:

Brutális szakasszal zárul a Vuelta első hete!

A közel 5000 méteres szintkülönbség átírhatja az összetett állását.  Olvasd tovább


Nincs nagy forgalom itt most a Giróhoz, Tourhoz képest ;)
Mai 9. szakasz elég komoly lesz, két hosszú, nehéz emelkedő, egyes részeken 9-11% km-eken át, hegyi befutó. Ráadásul másnap pihenőnap így a GC versenyzők is elvileg mehetnek ami a csövön kifér. Ha nem engednek el senkit akkor Roglic hozhatja a mait látva milyen erős, ha mégis szökés akkor Bardet vagy Padun a két tippem.
Padun specialista ilyen szakaszokon és úgy tűnik nincs is rossz formában, a francia meg az éledezés jeleit mutatta tegnapelőtt, a csapattársa Storer be is húzta a szakaszt, a DSM-nek nincs is más célja mint a szakaszgyőzelmek mert összetettben elszállt Bardet.  Bardetról azt is írták, hogy a hegyi trikóra hajt, de ezt egy tegnapi interjúban cáfolta "jobban érdekel egy szaksszgyőzelem mint a pöttyös". Ma megpróbálhatja, persze ha a Movi és az Ineos nagy iramot megy végig akkor esélytelen.

Roglic 4.50
Bardet 15.00
Padun 15.00



Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 25., 13:00CET