Fogadjunk! Orbán Viktor vagy Márki-Zay Péter?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A hivatalosan Miniszterelnöknek kinevezett jelölt?

Orbán Viktor
Márki-Zay Péter
Ha itt, ebben a témában ilyen hozzászólások vannak, én hozzá se merek szólni... Igyekszem kulturáltan. Ha demokrácia lenne diktatúra helyett, kissé más oddsok lennének! Az egyik oldalon egy olyan jelölt, aki fityiszes városban, lázár városában nyomta le a fityiszt. A másik oldalon, akitől senki se kérdezhet, de komolyan. A kereszténydemokrata érzésű kormányunk tagjai között már volt minden, amitől pont ők akarják "megóvni" a magyarságot. Nem sorolom fel, drogos, meleg, prosti pecér, sikkasztó stb. A fityiszes szavazóknak fel kéne ébredniük, mert ők bizton tudják, hisz a propaganda ezt sulykolja beléjük, hogy a kormány tökéletesen kezeli a járványhelyzetet, az egészségügy, az oktatás rendben, semmi probléma sincs. Pedig egyik sincs rendben sajnos. Az államadósság az egekben, a kassza üres. A vezérünk telepített be sok tízezer migránst, nem az eu és nem Soros. Volt akiket eu kérésére, volt akiket komoly pénzekért-letelepedési kötvény. Magánnyugdíjpénztári összegeket is ellopták. Nyugdíjpénztárból ezermilliárdok hiányoznak. Hazugsághoz, uszításhoz, kirekesztéshez, lopáshoz már nagyon értenek. Hú, ha ezt bent hagyjátok és elolvassa egy kormánypárti... Remélem kulturált volt.
Egyébként Obama és Trump is esélytelen volt, ennek ellenére biztos voltam mindkettő győzelmében.

Idézetet írta: lazanyja Dátum január 15, 2022, 19:55:27Hú, ha ezt bent hagyjátok és elolvassa egy kormánypárti... Remélem kulturált volt.

Szólásszabadság van, nem? Legalábbis nálunk.

Lazanyja, és ha elolvassa egy kormánypárti akkor mi van? Sajnos ezek a puszta tények, amit leírtál. Kétfajta csoport van, akik miatt nyer majd újból ez a maffia-bagázs.

Az első csoport azokból áll, akik különböző okokból nem látják át, hogy mi folyik itt már évek óta (nincs meg a kellő intelligencia szintje, vagy megvan neki, de annyira közömbös/leszarom típus, aki azt mondja, úgyse lesz sose jobb). Sajnos a mai magyar társadalom jelentős hányada annyira elbutult szó szerint, hogy ők alkotják ennek a csoportnak egy elég nagy hányadát.  Azok akik el se fognak menni szavazni, mert szerinte úgyse lesz sose jobb. Na ők szememben  nagyobb kárt okoznak ennek a nemzetnek, mint aki mondjuk elmegy és jobbra húz. A közömbösségnél némely téren rosszabb dolog nincs, s a politika, sőt egy politikai választás ilyen dolog.

Visszatérve, a másik csoport pedig azok - nálam a kiváltságosok csoportja -, akik meg már reggel 6kor azért rohannak majd voksolni, mert nekik továbbra is érdekük, hogy a fennálló rendszer megmaradjon, hiszen ott vannak a húsosfazék közelében. Ilyen vagy olyan módon szépen szedi meg magát, s ez minden más nézetet, eszmét felülír. Tudom miről beszélek, mert a saját főnököm, akivel napi kapcsolatban vagyok, pont ezt a csoportot képviseli.


Szóval a közömbösek/leszarom a politikát csoport és az érdekcsoport, illetve pluszban 3. kategóriaként az ilyen-olyan módon lekenyerezettek (krumpli, stampó, rétes) tartja majd továbbra is kormányon a jelenlegi maffiát.

Én személy szerint egyedül azért fogok erre a szerencsétlen összefogásra pakolni, hogy legalább a 2/3-os többségük tűnjön el. A kamu rendszerváltás óta, illetve a most eltelt 12 év alatt bebizonyosodott, hogy a 21. századi magyar politikust látszat módon érdekli a nemzet sorsa. Akárki odakerül, szépen feji magánkontóra és holdudvara számára az állami csöcsöt. Nálunk sajnos, egy tipikus kelet-európai országban ez sosem volt másképp, csak a mérték és a mód, ahogy a szemünk előtt teszik ezt, na az már bicskanyitogató.

"Kétfajta csoport van, akik miatt nyer majd újból ez a maffia-bagázs."

Meggyőződésem, hogy van olyan réteg is, mely csoport nem elbutult emberekből áll és anélkül, hogy a húsosfazékből szednének, de ők igenis jobban élnek, mint korábban (és MZP-vel sem lenne jobb nekik). Egy nagyon kedves és értelmes 35+-os hölgyismerősömmel beszélgettem erről nem olyan régen, ő is ilyen. Azt azért 'felróttam' neki, hogy bizonyos dolgokra túlságosan csukott szemmel néz.

Idézet"Kétfajta csoport van, akik miatt nyer majd újból ez a maffia-bagázs."

Meggyőződésem, hogy van olyan réteg is, mely csoport nem elbutult emberekből áll és anélkül, hogy a húsosfazékből szednének, de ők igenis jobban élnek, mint korábban (és MZP-vel sem lenne jobb nekik). Egy nagyon kedves és értelmes 35+-os hölgyismerősömmel beszélgettem erről nem olyan régen, ő is ilyen. Azt azért 'felróttam' neki, hogy bizonyos dolgokra túlságosan csukott szemmel néz.

Jó tény, hogy biztos van, akinek jobb lett az élete, de érdekes módon az én környezetemben nem igazán találok olyat, akinek ne lenne tele a töke. Pedig én Pest megyében élek, ahol azért az országos átlagnál jobb életszínvonalon élnek az emberek.

Idézetet írta: Latzka Dátum január 16, 2022, 08:22:38"Kétfajta csoport van, akik miatt nyer majd újból ez a maffia-bagázs."

Meggyőződésem, hogy van olyan réteg is, mely csoport nem elbutult emberekből áll és anélkül, hogy a húsosfazékből szednének, de ők igenis jobban élnek, mint korábban (és MZP-vel sem lenne jobb nekik).

Ha nagyon felelős szavazók szeretnénk lenni, végső soron nem a mi rövidtávú életszínvonal emelkedésünkre kéne fókuszálnunk, hanem az ország hosszútávú érdekeire. A kettő - már csak az eltérő idősík miatt is - nem feltétlen jár kéz a kézben. Ha mi szavazóként képtelenek vagyunk így gondolkodni, nem csoda, hogy a politikusoknak sem megy jóval nagyobb tét mellett. Véletlen sem szeretném felmenteni őket, de igen hasonló a két gondolatmenet.

Vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy ha az állampolgárok a maguk rövidtávú érdekeiknek megfelelően szavaznak, az támogatja az olyan kormány fennmaradását, amely ugyancsak saját, rövidtávú céljaiért küzd.

A tippem továbbra is az, hogy a '22-es választás nyertese elbukja a '26-os választást. Sok öröm nem lenne benne, de azért megnézném már a Fideszt egy kihívásokkal teli gazdasági környezetben.

IdézetHa nagyon felelős szavazók szeretnénk lenni, végső soron nem a mi rövidtávú életszínvonal emelkedésünkre kéne fókuszálnunk, hanem az ország hosszútávú érdekeire. A kettő - már csak az eltérő idősík miatt is - nem feltétlen jár kéz a kézben. Ha mi szavazóként képtelenek vagyunk így gondolkodni, nem csoda, hogy a politikusoknak sem megy jóval nagyobb tét mellett. Véletlen sem szeretném felmenteni őket, de igen hasonló a két gondolatmenet.

Lehet rosszul fejeztem ki magam. Én nem a saját életminőségem javulása kapcsán írom mindezt. Szerintem - lekopogom - viszonylag jó életszínvonalon élek, nincs okom panaszra. Én pontosan az általános érdek kapcsán írom amit írok. Romokban az egészségügy és az oktatás. Ez a két terület egy normális társadalom alapvető pillére. A gazdaságunk a különböző külső hitelek nélkül életképtelen. Az emberek átlagkeresete a béka segge alatt van stb. Én ezek miatt szeretnék változást, s többek között ezek miatt vélekedek a jelen kormányról úgy, ahogy.
Annak ellenére szavazok ellenük, ahogy írtam: a cégünknek relatív jól megy, ezáltal nekem is. S valamilyen szinten rizikóztatom a jövőmet azzal, ha megszűnik a 2/3-ad, s beáll egy patthelyzet, hogy vajon mennyi beruházás lesz stb.
De mégis azt érzem, hogy hosszútávon, a jelen tendenciák mellett ez az egész ország a tönk szélére fog jutni, ahonnan fogalmam sincs, hogyan fogunk kiutat találni. Valamilyen szinten már most is késő...

Mondjuk más kérdés, hogy a másik oldalban sem látom az erőt... :-\

Idézetet írta: Alk Dátum január 16, 2022, 09:36:13Sok öröm nem lenne benne, de azért megnézném már a Fideszt egy kihívásokkal teli gazdasági környezetben.

Szerintem az óhajod teljesülni fog!

Idézetet írta: robmiller Dátum január 16, 2022, 10:02:37Én pontosan az általános érdek kapcsán írom amit írok.

Előremutató gondolkodás, ugyanakkor, ha megfigyeljük, országunk lakóinak jelentős része nem így gondolkodik (és ez baj). Nem érdekli őket a jövő, de sok esetben még a jelen sem. Ezért tartunk itt, ezért nem sikerült semmit sem fejlődni az elmúlt évtizedekben/évszázadokban (társadalmilag értem). Különböző gondolkodású emberek által megtapasztaltam, hogy a pénz és a rövid távú jólét sok dolgot felülírt. Volt olyan lány, aki két diplomával rendelkezett, rendkívül értelmes volt, mégis egy drogproblémákkal küzdő NER-taghoz ment hozzá, mert gyorsan akart jó anyagi helyzetet. Volt olyan csapattársam, aki elmondta, sohasem venne fel hitelt, lassan fogja építeni az életét. Elsők között volt, aki leakasztott egy csajt, akivel felveheti a CSOK-ot és gyorsan lehet "sok pénzük" (és rengeteg hitelük).

Mi magyarok magunkat túlpozícionáljuk. Egy rendkívül okos nemzetnek gondoljuk magunkat, akik harcolnak, kiállnak magukért, csatába indulnak, nyernek. Legalábbis a történelem órákon ezt tanították, rendszertől függetlenül. Kár, hogy ebből szinte semmi sem igaz. Ha tényleg annyira okos nemzet lennénk, átgondolnánk dolgokat, akkor a hosszabb távon nyomorba döntő CSOK-ot senki sem vette volna fel. Helyette a kis pénzét inkább más módon fekteti be, hiszen ezzel 20-30-40 évre eladósodik. Ehhez képest 2015-2021 között 171 ezer család vette fel, ami azóta tuti tovább nőtt, szóval mondjuk számoljunk így összesen 180 ezer családdal, ami 360 ezer ember. Ez a társadalom 4%-a, míg a 18-35 év közötti korosztály durván 15-17%-a (de lehet, hogy azóta már 20%-nál tartunk).

Egy olyan világban élünk, ahol a jövő abszolút bizonytalan, de ők fogták és teszem azt 30 évre eladósították magukat. Bevállaltak mellé 3 gyereket, biztos, ami biztos. Ez felelős gondolkodás? Kis túlzással, de minden ötödik vagy hatodik fiatal így tett ma Magyarországon. Ezek a fiatalok - ha összejön a három gyerek -, hogyan fognak választani, kit tanítanak tovább? Mert az biztos, hogy ezek a fiatal házaspárok jelentős hányada nem lesz rohadtul gazdag, így jó, ha egy gyereket tudnak normális körülmények között fejleszteni, míg a másik kettővel mi lesz? Nekik mit mondanak?

Amikor "rendszerváltás" volt (én mondjuk lopási módszerváltásnak hívom), akkor lehetett volna Észtországot követni. Itt azonban kiengedték a palackból a szellemet: ment az olajszőkítés, maffia, seftelések okosba, bűncselekmények tömkelege, akik akkor ott voltak a tűz közelében, ma ők irányítják az országot (oldaltól függetlenül, ők vannak a húsosfazék közelében). Erről nálam okosabb emberek beszéltek 20-25 évvel ezelőtti meghallgatások során. Pontosan látták, kikből lesz a "cserebogár". Volt egy esélye az országnak, így éltek vele. Ha most lenne egy esélye az országnak? Ugyanez történne.

Attól függetlenül, hogy a történelmünk, illetve az eddigi tendenciák nem kedvezőek - magyarán az ország semmit sem fog változni -, én is változást akarok, de tudom, semmi sem fog történni. Mikrokörnyezetekben gondolkodunk, hiszen, ha körülöttünk mindenki változást akar, akkor az lesz, nem? Nem. Az egész társadalom képe teljesen mást mutat. Ennek az oka az, hogy környezetünkben olyan emberek vannak, akiket "bevonzzunk", akikkel jól érezzük magunkat (vagy szimplán kényszerből van ott, mert családtag). Azonban, ha kilépünk ebből a közegből, mondjuk NER-házaspárral kezdünk el beszélgetni, illetve baráti körével, akkor egy teljesen más világba csöppenünk. Ők nem akarnak változást, ahogyan sok-sok magyar sem akar változást, azok sem, akik olykor hangosabb kritikusok, ők inkább mástól várják a megoldás. Ez tipikusan az a nemzet, amely azt akarja, más oldja meg a problémáikat.

Ezt vette észre Orbán Viktor (és Putyin). Ez a nemzet ugyanis nem fog olyan dolgokat csinálni, mint a kazah nép. Van az a mondat: "Gyáva népnek nincs hazája". A magyarnak már nagyon régóta nincsen, megtűrt személyek vagyunk a "saját" országunkban, szükséges rossz, akik eltartják a felső 1%-ot. Amíg ezt nem látja a nép, amíg megfelel nekik, hogy csicskák, akik EU-s viszonyokhoz képest éhbérért dolgoznak, addig nem lesz változás. Lássuk be, nem vagyunk igényesek, elég csak az országra nézni: szemetelések, elhagyatott területek, művetlen földek (és emberek...) és még lehetne sorolni. Egerben viszonylag sokszor járok, ott a "kilátónál" van baloldalra egy szőlőültetvény. Szép, napos oldalon van, minimálisan kéne vele foglalkozni. Ehelyett van egy rész, ahol szó szerint már rozsdásodik minden, vadon nő a szőlő (még ízre is jó amúgy...), valószínűleg hosszú ideje senki sem foglalkozik vele, pedig napi szinten járhatnak arra kirándulni, szétnézni. Ez pedig jól mutatja a magyarok hozzáállását: hagyjuk, ahogyan tönkremenjen minden körülöttünk, nekünk mindegy, csak a Budget sonka és a pocsék állapotú kenyér meglegyen. A lehetőségünk pedig meglenne, lehetne ez egy kiváló ország. Az igénytelenség azonban jól mutatja egy nemzet hozzáállását a jelenhez és a jövőhöz...

Minden mondatoddal maximálisan egyetértek.

Egyébként pici OFF, épp egy laza, Alien-sci-fit olvasok Merle: Mesterségem a halál kötete után, és pont most futottam bele egy ilyen idézetbe:

"– Egyébként mi az, hogy ,,Nyugat-Virginia"?
– Egy ősi, tribális demarkáció – magyarázta Walter anélkül, hogy felnézett volna a kijelzőkről. – Egykor nagyon sok létezett belőlük. Még akkor, amikor az ilyen dolgokat relevánsnak tartották. A világot akkoriban néhány tucat kisebb politikai entitás alkotta, melyek mindegyike a saját érdekeinek próbált érvényt szerezni, ahelyett, hogy a bolygó és a rajta élő lények javára cselekedtek volna.
Rieks elgondolkodott.
– Kíváncsi lennék, ilyen felállásban hogy voltak képesek az emberek arra, hogy bármi értelmes célt elérjenek.
– Sehogy – felelte Walter. – Nem értek el ilyesmit."

Véletlenek nincsenek. (?) :D

Sziasztok!

Örülök, hogy sikerült kicsit fellendítenem ezt a témát.

Hatháromról 1 nap alatt kib@szták ugyanezt a hozzászólásomat! Kíváncsi voltan, sportfogadó oldalon választási fogadásnál lehet-e írni rendszer kritikát.

Általában ritkán szólok hozzá fórumokon, mert amire van rálátásom, ott markáns véleményem van. Ezt sokan nem szeretik.

Szólásszabadság van??? Te Magyarországon élsz??? A dagié a tv, a rádió, az internet, az újságok.

Ritka egyenlőtlen küzdelem lesz ez. Az egyik oldalon korlátlan összeg áll rendelkezésre, ennek ellenére volt pofája a zemberektől pénzt kunyizni a kampányára.

Milyen demokrácia az, ahol a miniszterelnök NEM KÉRDEZHETŐ??? 70 (HETVEN!!!) fős testőrség védi a dagit, ha kilép a körbe barikádolt kolostorából. A pápát se védi 70 testőr!

MZP felhozta a a dagi grazi magánklinikás esetét.

Én a belső körből hallottam még évekkel ezelőtt, hogy a vezérünk svájci magánklinikára jár mentálhigiénés panaszait kezeltetni.

3 csoport van. A 3. az alvó csipkerózsikák. Cirka 2 millió ember. Na, őket kéne rábírni, hogy szavazzanak, de ne a korrupt, velejéig romlott, hazug, tolvaj, kirekesztő, uszító fasiszta rendszerre.
Már rég át kellett volna nevezni a fityiszt, már fiatalok se, demokraták se, ellenben kommunista diktatúra.

A fiatalokat, az egészségügyben, oktatásban dolgozókat már rég elvesztette a dagi.
Persze azt a sok-sok embert is, akik azt látják, hiába dolgoznak rendesen, nem jutnak egyről a kettőre, miközben hatvanpusztán épül-szépül a dagi Putyini birodalma.
Amikor rájött, hogy a fiatalok másként gondolkoznak, levitte 16 évre a tankötelezettséget. Neki bólogató birkákra van szüksége.
Egy átlag fityiszes szavazó simán, tiszta lelkiismerettel állítja, hogy a vezér jól kezeli a vírushelyzetet, az egészségügy rendben, az oktatás tökéletes.

Tavasszal égszakadásnak, földindulásnak kell lennie!

Idézetet írta: lazanyja Dátum január 16, 2022, 21:24:23Szólásszabadság van??? Te Magyarországon élsz??? A dagié a tv, a rádió, az internet, az újságok.

@lazanyja

Ez itt nem Magyarország, de még Kína sem. Egy magyar nyelvű nemzetközi oldal fórumának vagy a tagja.  ;)

Jelenleg 31 szavazat Orbánra, 15 voks Márki-Zayra.

Ittam egy sört, szóval lehet nem számolok jól, de ez kétharmad.

Lehet szavazni bátran. A voks nem nyilvános, és nem jár következményekkel.  :)

Tényég szavazzatok, egy mini közvéleménykutatásnak mindenképpen jó lesz. Ha egy ilyen org-os közegben is ilyen easy az eredmény, akkor a valós választáson legalább ilyen sima lesz ??? Na jó, 47 szavazat nem minta.

Ami viszont tény, hogy a szorzó most visszaugrott 1,36-ra (OV).