Fesztiváloztam!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Üdv!

Úgy emlékszem, hogy volt egy beszámolók topic, de az inkább sportos volt, mint bulis. Úgy gondoltam, itt mindenki leírhatja a fesztiválélményeit, hova menjen nyáron a nép, vagy hova ne! Nem csak zenei lehet, autós, jászsági kolbásztöltő (tényleg létezik), vagy akármilyen! Ilyen kis fesztiválajánló topic, egyszerűsítve, hol üsd szét magad idén. :) Akár autóverseny, disznóölés össznépileg, bármi a világon!

Holnap megkezdem én a sort, de az első posztot nem akarom szétoffolni, meg képeket is elő kell keresnem! :) (utána ezt a sor törlöm majd)

Remek kezdeményezés.  :beerchug:

#2 február 07, 2020, 15:35:18, buszberlet
Na szóval, akkor megkezdem. Tavaly volt szerencsém meló ügyben kilátogatni az Indian Spirit fesztiválra augusztusban. Ez Németországban van, Hamburg van talán a legközelebb hozzá, de Rostock is csak 120 kilométerrel van feljebb. Psychedelic fesztivál amúgy.



Hétfő dél felé értünk ki, és akkora kemping várt a fesztiválozókra, mint a falu ahol ahol lakom. A kemping bejáratától konkrétan látni sem lehetett a két színpadot. A szervezőkkel való beszélgetés után elindultunk elfoglalni az árusító helyünket. A fesztivál péntek délután 6-kor (vagy 8-kor, nem annyira emlékszem) nyitott, hétfőn egy darab díszlet nem volt még kint. Mondom na, ebből ugyan mi lesz. Péntek délre olyan szinten elkészült minden, hogy azt nem hittem el. A tag, aki a likrákat pakolta fel minden este nyomta még fejlámpával is, mikor én már horpasztani készültem a sátramban (mi nem a kempingbe aludtunk). Mindez úgy készült, hogy egy batár nagy vihar szétrombolt szinte mindent kedd estefelé. Mi konkrétan bokáig érő vízben tapostunk a pulton belül.



Mivel a szél továbbra is nagyon erősen fújt, de persze spanit elfelejtettünk vinni, így gyorsan csinálnom is kellett egy rögtönzött spanifert. :D



Kb. 15.000 ember érkezett a fesztre, de szerintem többen is voltak azok. Persze a legtöbben németek, másik fele meg az agyontetovált, szakállas, rohadtul kigyúrt félisten dánok, poreszba illő barátnőkkel. Kb. így oszlott ketté az egész tábor, plusz a 10 százalék többi.

Mi vihettünk be piát magunkkal, de néhány szó az árakról. A sör, amit 2,5 deciben maximalizáltak, 4 euró volt. Ha utána visszavitted magaddal a poharad, akkor 3 euróért töltötték újra. Egy ott helyben sütött teljes kiőrléses, vegán, pizzát 5 euróért megkaptál, kb. ilyen 25 centis átmérővel. Egy hamburger olyan 4 euró körül mozgott. 4 cl vodka (nem ismertem a márkát, nagyon nem volt csúcs) 6 euró 75-be került. A piát kizárólag a szervezők árulták, szóval máshol esélyed nem volt kapni (1-2 doboz sört be tudtál csempészni ha akartál, de nagyobb tételt nem). Elbeszélgettünk 1-2 némettel, és mondták, hogy a dánoknak ezek az árak kb. játékpénzek így is. Az utolsó nap már jöttek elő az 5 eurósok, meg az aprók nálunk is, de a dánok még akkor is köteg 100-assal mászkáltak le föl...

Ami a zenét illeti, hát psytrance. Mivel ekkora mértékben ez az utolsó open air fesztivál, így minden sztár ott volt, Vini Vici, Liquid Soul, a kötelező Claudinho Brazil, Omiki, mindenki aki számít. A Healingben persze ment chill is, és a nagyszínpadon is reggel azért 1 órát ment chill, vagy volt egy óra szünet, mert már kb. leszakította a fejed a tipikus psy alap. Meló miatt egy bulira se mentem ki, a pultba pattogtam magamnak, vasárnap este néztünk ki egy fél órára a Moon Stagehez, de ennyi. Egyszerűen már kedved nem volt a fáradtságtól, én meg ha még ki is erőltetem magam, akkor megyek másnap délig...  :o



Maga a belépő egyébként 80 euró, ami egyáltalán nem sok egy ilyen fesztiválért. Érdekes volt, hogy hétfő délig tartott a buli, kettőre a Security mindenkit kizavart a területről, aki nem volt melós, de parkolóban még este nyomták a bulit. Mi maradhattunk amíg össze nem tudtunk pakolni. A téglapakk cigik azért fogytak rendesen:



Érdekes volt, hogy a nyitás előtti ellenőrzések alatt a németek mennyire rugalmasak. Egy kazetta kellett csak a lóvénak, de pénztárgép abszolút semmi, mivel a helypénzeddel te lényegében már leadózol. A pultba kellett lenni valami dobogónak, de simán mezítláb toltuk az ipart, semmi zárt cipő, amiért itthon simán tarkóneresztenek hátul. A másik követelmény a gumikesztyű, de persze az alap mindenhol, ahol valami élelmiszer van.

Voltak olyanok is, akik a színpadnál húzták fel a sátrukat. Hogy ők hogy nem pusztultak bele a zenébe még alvás közben is, arról fogalmam sincs.

A hivatalos aftermovie-t itt tudja megnézni akit érdekel:
https://www.youtube.com/watch?v=tBaW7xMyI34

(01. Neelix - Bang Bang
02. Ranji vs. Terra - Aura
a 3. zenét nem ismerem)

Én is csináltam egy kis vidit a Moon Stageről, de tanyanettel idő míg feltöltöm. :)

Ami nagyon fogyott még, az a fél-szívószálak. :D A mentősök ilyen quadokkal járkáltak, utánafutón a hordágy. Volt egy bige, akit szombat délbe elvittek, vasárnap reggel már a nagyszínpadnál veretett mint állat. Gondolom kipihente magát... valahol...

A nagyszínpad vasárnap éjfélkor zárt, reggel 9-kor keltem, és teljesen elbontottak addig mindent. Még egy raklap se maradt ott. Melózni nagyon tudnak, az biztos.

Attrocitás semmi nem volt, még egy kis lökdösődést sem láttunk sehol semerre. A zuhanyzók melegvizesek voltak, nem kértek érte pluszpénzt. Kint hajszárítók, ruhamosók, minden. A wécék is nagyon kulturáltak voltak, és 3-6 óránként cserélték őket, amiért le a kalappal.

Remélem idén is kijutok megint. :)

Tegnap miután elaludt a gyerek, félórás altatásom után, elmentem a Bayfront Parkba, király buli volt.

Nem maradtam sokáig, csak 14 perc 41 másodpercig, de megérte. Haver bevitt ingyen amúgy, Youtube-nak hívják, népszerű srác, sokan ismerik.

https://www.youtube.com/watch?v=nNe4RUHpLWI