Sportfogadas.org

Ha már unod a sportfogadást => Póker => A témát indította: Dris Dátum december 29, 2009, 15:10:56

Cím: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum december 29, 2009, 15:10:56
Sziasztok :)

Első postom egy kis bemutatkozással kezdeném, úgyis új vagyok az oldalon:)
Pár éve pókerezem valódi pénzben, főleg online játszom, bár néha-néha megtalálható vagyok élő versenyeken is:)
Ha online játszom, mindig van egy célom, amit szeretnék elérni minél gyorsabban. Imádom a kihívásokat, így elég sokszor játszom meg azt, hogy kiveszek minden pénzt a pókerszámlámról, és 0-ról kezdek játszani, egészen addig, míg el nem érem az általam kitűzött öszeget, ami lehet 10, 50, 100 vagy akár 200 dollár is. Az eleje persze lassú, de onnantól, hogy megvan az első 10 dollár, jó bankroll managementtel összehozható a dolog.

A pókert jelenleg még amatőr szinten játszom, nem ebből élek meg, bár célom, hogy valamikor lesz rá esélyem:) Remélem élvezitek majd az írásaimat, amikor lesz időm, vagy valami érdekes történik, akkor megörvendeztetem a nagyérdeműt 1-1 újabb postal:)

Elnézést kérek a helyesírási hibákért, át kell szokni a laptop billentyűzetére:D
Cím: Könyvajánló #1
Írta: Dris Dátum december 29, 2009, 15:13:06
Írtam két postot a póker bazár topicba, egy kis könyvajánló. Azok kedvéért, akik nem szeretnének átmenni oda, bemásolom ide is:)


Sziasztok,

Ahogy elnézem, nem sok ajánlás van ilyen téren, ezért nyitok neki egy témát, és rögtön el is kezdem pár tippel:)

Ha bárki komolyan szeretne foglalkozni a pókerrel, úgy, hogy nyereséges legyen, akkor legalább 3 könyvet ajánlott elolvasni, ebbe a sorrendben:)

1, David Sklansky - A póker elmélete
Mivel a póker alapjában véve egy olyan játék, ahol a legfőbb szerepe a logikus gondolkozásnak van, így először ezt kell megtanulnunk. Sklansky könyve ezt tanítja meg nekünk, nagyon részletesen. A legfontosabb számolások mellett, mint a banki esély, kezünk nyerséi esélye, ellenfeleink nyerési esélyei mellett megmutatja, hogy milyen helyzetbe mi a logikus lépés, és megfogalmazza a póker alaptételét, amit érdemes mindenkinek fejben tartania:) A könyv hátránya, hogy elsősorban fix limites példák vannak benne,  leginkább Stud-ból és nem a napjaink legtöbbett játszott pókertípusából, a Hold'emből.

2, Dan Harrington - No Limit Hold'em versenystratégia I.
Napjaink legelterjedtebb pókerjátéka a No Limit Hold'em, ennek oka, hogy a tévék is ezeket a játékokat közvetítik, azon belül is a versenyeket. Ennek hatása érezhető az online pókeren is, mert az új játékosok inkább a versenyeket keresik, mivel ezt látják a tévében. És hát tudjuk, hogy a kereslet diktálja a kínálatot, így naponta több tízezer verseny indul az interneten.
Harrington erre rájött pár éve, amikor elkezdődött ez a nagy pókerrobbanás, és megírta ezt a könyvet, amit szerintem minden pókerjátékos a bibliájának tekinthet. A könyvben ugyanúgy le vannak írva a játék matematikai alapjai, persze kevésbé részletezve, de pont eléggé ahhoz, hogy könnyen megérthető legyen. Emellett leírja a versenyek elején sikeresen használható stratégiákat, és tippeket ad a kezdőknek a túléléshez.
A könyv extrája szerintem, hogy minden rész végén példajátékok vannak, és minden fejezet végén feladatok, amiket az olvasó oldhat meg, ezzel is rögtön gyakorolva a megszerzett tudást. Bár a könyv kezdőknek készült, mégis annyi fontos dolog van benne, hogy fél évente egyszer újra elolvasom én is:)

3, Dan Harrington - No Limit Hold'em versenystartégia II. - A végjáték
Ez a könyv második része, de ajánlott egymás után, szünet nélkül olvasni őket, mivel véleményem szerint csak azért lett két külön könyv, hogy ne legyen nagyon vastag:)
Ebben a könyvben a fő téma, ahogy a cím is mutatja, a versenyek végén használatos stratégia, és megismerkedhetünk sok új fogalommal, ami egy kezdőnek új lehet, mégis meghatározza az egész versenyt. Ilyenek pl az M szám, effektív M szám, Q szám, inflekciós pontok és a buborék. Mindkét könyvet teljes szívemből ajánlom, az én játékomon sokat lendített.

Kellemes, és nyereményekben gazdag játékot,
Dris
Cím: Könyvajánló #2
Írta: Dris Dátum december 29, 2009, 15:14:45
És itt a második rész is:)

Üdv újra mindenkinek:)

Az előző hozzászólásba leírtam az általam(és még sokak által) legfontosabbnak tartott pókerkönyveket, most viszont szeretném leírni nektek azt a 3 könyvet, amit hobbiból, vagy érdekesség képen érdemes még elolvasni.

4, Gus Hansen - Nyílt lapokkal
Gus Hansen talán a világ egyik legjobb pókerjátékosa, híres a jó értelemben vett, agresszív stílusáról, és hajmeresztő lépéseiről, amiket néha rajta kívül senki se tudja megmagyarázni, miért tette. Gus többször nyert WPT karszalagot, és 2004-ben megnyerte az Assuie Millions főversenyét, ezzel bezsebelve az elsőségért járó 1,5 millió dolláros fődíjat. Ebben a könyvben leírja az összes leosztását ennek a versenynek, amiben részt vett, ez több mint 380 leosztás! Leírja a gondolatmenetét, hogy mit miért tett, és megmagyarázza logikusan, hogy miért ez volt akkor a legjobb lépés. A könyv érdekfeszítő, én pl. mikor először olvastam, le se tudtam tenni, ahogy volt 2-3 szabad percem, a könyv már a kezembe volt és ittam a szavait. Mikor kölcsönadtam egyik barátomnak, az Ő véleménye is ez volt. Mondta, hogy hajnali 2kor még ezt olvasta, annyira izgalmas, és érdekfeszítő. Pedig Ő még csak most ismerkedik a póker rejtelmeivel:)
Ami még plussz ebben a könyvben, hogy nagyon sokat segít azoknak, akik az agresszív játékstílust szeretnék magukévá tudni. Nekem legalábbis sokat segített, igazán jó olvasmány, csillagos ötös:)

5, Joe Navarro & Phil Helmuth - Olvasd le, foszd ki!
Phil Helmuth szintén nagyon jó pókerjátékos, bár neki valamennyire más elképzelése van a játékról mint Gusnak. Míg Gus elsősorban a stratégiát tartja fontosnak, addig Helmuth az ellenfelek viselkedésének, mozdulatainak dekódolását, és kihasználását. Természetesen mindkettő fontos az élő pókerben, a sorrendet meg döntsétek el Ti.Smiley
Ebben a könyvben Helmuth leírja, és képekkel illusztrálja azokat az általános árulkodó jeleket, amikből az ellenfelünk lapjai erősségére következtethetünk. Segítségére Joe Navarro van, ex FBI ügynök, aki a legkisebb arcrándulást is felismer, és dekódol, tehát két profi emberi hazugságvizsgálótól kapunk tippeket, mire figyeljünk az asztalnál. Úgy gondolom nem rossz könyv ez, én már vettem hasznát élő versenyen, de véleményem szerint a kezdőket nagyon megzavarhatja, ha elmegy életében előszőr/másodszor/harmadszor egy pókerversenyre, és hirtelen percenként 200 árulkodó jellel találkozik, amiket gyorsan ki kell találnia, hogy mire utal, és közbe a lapjait is folyamatosan értékelnie kell.
Cím: Tervek - 2010
Írta: Dris Dátum december 29, 2009, 15:48:51
Sziasztok, belejöttem az írásba, így most folytatom egy kicsit:D

Nem szoktam fogadkozni szilveszterkor, de terveim mindig is vannak, az élet különböző területein. Hogy a pókerben mik ezek? Nézzük sorra:)

- Folytatni a magamnak felállított feladatok elvégzését...
...tehát érdekessé tenni a pókert, hogy ne csak a pénzszerzésről szóljon, hanem legyen egy kis plussz mögötte. Amiket szeretnék az új évtizedben első évében véghezvinni, az legalább három challenge, mégpedig 0$-ból 100$ dollárt elérni, lejátszani 1 hónap alatt 1500 2$+0.20$-os Heads Up játszmát, úgy, hogy az utolsó játszma végén +-ban legyek, illetve a harmadik, hogy 5$ befizetésből csináljak 1500$-t. A 0$->100$-at valószínűleg februárban kezdem, és szeretném minél gyorsabban letudni. Ahogy ezzel végeztem 1 hét pihi és jön az 5$->1500$.

- Fizetős helyen végezni a Sunday Millionon...
... úgy, hogy szatelliten jutok be rá.

- Fizetős helyen végezni a Turbo Million Takedown-on...
... mert szerintem poén ez a verseny:) Max 500 FPP-s szatelliten szeretnék bejutni.

- Maximum kéthetente egyszer lejárni élőzni,
... mert az élő játékomon még nagyon sokat kell javítanom

- Elindulni pár EPT/WPT/WSOP szatelliten...
... próba szerencse alapon:)

- És természetesen pozitívba végezni az év végén:)))[/u][/i]

Ha valami még eszembe jut, ígérem kiegészítem:)
Cím: Jó hír
Írta: Dris Dátum december 29, 2009, 18:16:02
Mielőtt elkezdem, azt tudni kell, hogy nekem az élő bankrollom igen csekély, mondhatni a 0-val egyenlő, ezért is akarok jővőre ennél belehúzni. Majd valamikor félreteszek egy kis pénzt, és akkor abból elkezdek 1+0.5 (1500 Ft) os versenyeken indulni, azt majd lesz ami lesz:) Nah de vissza a jóhírhez:)

Tegnap este egyik cseten dumáltam egy pasival, szintén fradista, szintén nagy pókeres. Mondta, hogy Ő 5+1-es szinten játszik, én meg mondtam, hogy nekem az igen magas, nincs is nagyon rá pénzem. Mivel élőben ilyen magas téten még nem játszottam, így azt mondta, hogy valószinű, hogy beleremegnék, ha ott ülnék a másik 70 játékos között. Erre csak annyit tudtam mondani, hogy valószinűleg az első 5-10 percem nagyon feszesen menne, mert mégis csak megvan a különbség, de gyorsan feloldódnék, azt tudnám hozni a saját stílusom. Azt mondta, hogy meggyőztem, és 2-3 héten belül jön fel pestre, akkor megkeres, és elmegyünk az 5+1-re. Ha nyerek, visszaadom a 6000-et, ha nem akkor nem kell visszaadnom semmit.

Most még dillemában vagyok, hogy elfogadjam-e ezt az ajánlatot, mert tény, hogy jó lenne, de tudom mennyi esélyem van arra, hogy győzzek, és nem szeretem az ingyen dolgokat. Szerintetek mit kéne tennem?
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: szumos Dátum december 29, 2009, 19:11:46
Először is üdvözöllek a fórumon! Természetesen sok szerencsét a céljaidhoz!
A könyvajánlásokon már sokan átrágták magukat itt a fórumon, biztos nem találtad meg melyik topicban, de azért jó ötlet volt!
De nem is ezért írok a naplódba. Dicséretes, hogy felismered milyen szintet bír el a pénztárcád... Sokaknak ez nem megy (nekem sem, annak idején..bár én szerencsésen jöttem ki belőle..), de semmiképp nem ajánlom, hogy más pénzével játsz! Bármilyen reakciót is vált ki a játékodból nem lesz rá jó hatással... azon kívül azt sem tudod ki adja...
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum december 29, 2009, 19:20:14
Köszönöm:))

Én is ezért vagyok dillemában, mert tény, hogy jót tenne a bankrollomnak, ha nyernék, viszont más pénze. Beszélgetésünkből megbízhatónak néz ki a pasi, de többet nem tudok róla:)

Örömmel látom, hogy te is zöld-fehér vagy:)
Cím: Re: Jó hír
Írta: Várda64 Dátum december 29, 2009, 19:30:36
Üdv. a fórumon és sok sikert kívánok!

Idézetet írta: Dris Dátum december 29, 2009, 18:16:02
Tegnap este egyik csetek dumáltam egy pasival, szintén fradista, szintén nagy pókeres.
....tehát rossz ember nem lehet! Ha meghívott fogadd el! Legfeljebb póker után meghívod egy pár korsó sörre, vagy valamire.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum december 29, 2009, 23:41:10
Az általad említett könyvekből nekem a Harrington tour 2-es kötete van meg, meg a Sklansky könyv. Az előbbi igen sokat lendített a játékomon, igazából a végjátéknál éreztem kicsit elveszve magam touroknál, viszont a Sklansky könyv valami botrányosan szarul van lefordítva, nekem nem volt idegzetem végigolvasni. Harrington viszont egy istencsászár, az alapokat jól meglehet tanulni a könyveiből, viszont egy-két dolog kicsit elavult bennük. Azon túl, hogy az alapműveket elolvasod, a legtöbbet külföldi fórumokról lehet tanulni, pl 2+2 vagyP5's, továbbá a legjobb oktaóoldalak videóit érdemes megnézni. Egyébként meglep, hogy a Supersystem-et nem említetted, pedig az is alapmű, talán a legalapabb.

Sok sikert a céljaidhoz!
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum december 30, 2009, 16:19:29
Szia,

Köszi, remélem legalább annyir bejön a 2010, mint az idei év:)

Természetesen nagyon sok olyan oldal van, ami sokat segít, de most elsősorban könyveket akartam ajánlani, amik véleményem szerint leginkább segítenek egy kezdőnek. Sajna igaz, hogy Sklansky könyven nehéz átrágnia magát az embernek, viszont a gondolkozásmód kialakításában segít, ha az embert érdekli.:)
Cím: Póker-elvonás
Írta: Dris Dátum december 30, 2009, 16:59:42
Üdv megint kedves naplóm:)

Úgy gondoltam, hogy 2009-ben már nem játszom, pihentetem egy kicsit magam, és felkészülök a 2010-es évre. Ez nagyon jól hangzik, viszont nagyon hiányzik a játék, és az izgalom, így valami pótcselekvést kellett találnom, ez pedig most a tippmix. Tudom, hogy arra van külön napló, de nem szeretnék két helyen nyitni, így most egy elviszem itt a témát:)

December elején befejeztem az idei utolsó challengemet, 0$-ból csináltam 350$-t, és kivettem a pénzemet a számlámról, hogy ne essek véletlenül se kísértésbe:) Nem mellesleg jól jött karácsony előtt ez a pénz. Eddig kb 12ezer Ft pluszba vagyok tippmixen, de itt is érzékelem néha a BadBeat-et:D Szeretek úgy játszani, hogy 3 szelvényt teszek meg, 1 biztosat, amit ha bejön, fedezi a három szelvény kiadásait, és minimális plusz van rajta, emellett 1 átlagosat, ami már ha bejön, az szép plusz, és 1 kamikaze szelvényt, amire igen kicsi esély van, hogy bejön, viszont ha mégis, akkor nagyon-nagyon-nagyon sokat nyerek:D

Tegnap megtettem 5 szelvényt, gondoltam kicsit játszadozom, mindegyikre reális esély volt. Persze ez 2 kamikaze szelvényt jelent:) Este néztem a meccseket, látom, sorba jönnek be, a kamikaze szelvényről is rendesen. Aztán jött az MVD meccse a traktorosok ellen, 1,53-as odds... MVD nem tudta hozni a kötelezőt, ezzel két szelvényemet is elvitte. Utólag kiderült, hogy csak ez az 1 hiányzott volna a kamikaze szelvényemről, az pedig 200 Ft-ból, laza 40ezret hozott volna.

Ugyanígy jártam tegnapelött, minden meccs bejött a kamikaze szelvényemről, kivéve egyet, ami 0-0s döntetlen lett. Ez a legidegesítőbb szerintem, mert ha kikap a csapat, akkor most nem ment nekik, de a gólnélküli döntetlen egyszerűen annyira fel tudja húzni az agyamat, hogy az hihetetlen.

Tanulság: A bad beat ott van az élet minden területén.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Más. Akármennyire kerülöm most a pókert, gondoltam kipróbálom magam az expekten, lesz ami lesz alapon. Mindjárt indul a 25$os freeroll. 500 induló, top 42 kap egy 60 centes generic tokent. Hogy is mondják? Aki a kicsit nem becsüli...

Érdekel mi lesz.
Magamnak vezetek egy feljegyzést a versenyről, ha érdekes lesz, megosztom veletek a legjobb leosztásokat, és magyarázattal, hogy mit miért léptem:D
Próbának jó lesz, van-e kereslet ilyen post-ra.
Cím: Expekt freeroll
Írta: Dris Dátum december 30, 2009, 17:15:47
Pár hand után 1500as kezdőstackem lement 1380-ra, még nem nagyon kaptam lapokat, és még nagyon korai szakaszában van a verseny, nagyon sok az öngyilkos merénylő, ilyenkor nem érdemes belemenni nagyon az agresszív játékba, amíg nem tudok bemutatni 1x-2x tényleg erős kombinációt.
------------------------------------------------------------------
K10 dealerből, hiv 4 BB, 4an megadták
flop: pikk 8, pikk 10, kör 3-as.
Hívok 330-at, srác visszahív allinba, még 900-at kell megadnom, call, két szinre teszem.
kiderült, hogy KJ van nála, hozom a potot, jelenleg 3115 a stackem.
------------------------------------------------------------------
Érdekes handen vagyok túl, egyszinű szív KQ-t kaptam kézbe, 5. pozicio
hívok 4BB-t, kapok egy allint 660-as stackel. VIszont még 3-an megadták, így igen necces, viszont a banki esély miatt megadom.
Flop: 1 szinű, treff K 8 J
Top pár, jó kisérő, nagyon rossz szín.
Egyik tag, 4000es stackel hív 1020-at.
AK, KJ, K8, J8, és minden treff legyőz. dobni kell.

Kiderült, AJ volt nála, akkor szentségeltem egyet, de riverre jött egy A, így végül is szerencsés dobás volt. Bár amúgy is jó döntés volt.
-------------------------------------------------------------------
Eltelt fél óra a versenyből, már a játékosok fele kiesett. Bőven elég a stackem a játékra, 100. hely környékén vagyok, még bármi lehet:)
-------------------------------------------------------------------
Egyszínű 98-al 2vel a gomb. Limpelés nem volt előttem, nézzük menyire gondolják komolyan a játékot a vakok. Hívok 4 BB-t,  Kisvak, a short stack visszahív 540re a 160-amat, és nagyvak rögtön call. Ezt dobni kell. Kiderült, hogy A5 harcolt a A4 ellen. Más játék ez a freeroll.
-------------------------------------------------------------------
3al a gomb előtt kaptam egy A10-et. Nem erős lap, de freerollon, ahol minden ászos hand játszik, elég lehet. 4 BB-s hívás, nagyvak call.
Flop 1szinű Q69, cbet valamivel több mint a fél pot. Just call
Turn Q. Újabb lövés 3/4ed pottal. Call. Van egy olyan érzésem, hogy dobni fog, ha hívok mégegyet, de ahhoz hogy hívjak allin kéne menni, ha normális hívást akarok. Mielőtt ezt meglépjük, gondolkozzunk.
Mi lehet nála? Lehetséges egy ász vagy egy király az asztalon lévő 3 szinből, vagy egy 9-es pár. Dáma is belefér, de ha folyamatos erőt mutatok egy ilyen boardon, elhiheti, hogy nálam viszont itt a flush. Akárhogy nézem, hívás a legjobb döntés. Na de akkor mennyivel? 1-2-3 BB-t lazán megad, legalacsonyabb párra is. Allin? Nem hangzik rosszul, de ha megadja, akkor kiesek. Nem mellesleg az allinommal elárulom, hogy nagyon akarom, hogy dobja. Akkor marad egy kisebb, de nagy számnak kinéző hívás. Főleg, hogy freeroll, ott nem számolnak banki esélyt. Mehet egy negyed potos hívás, ha megadja, még mindig játszhatom a push or fold-ot, reménykedve a duplzásba. Hívok negyed potot, rögtön dob. Ez egy 1400as pot, csak a megérzésekre hagyatkozva.
--------------------------------------------------------------------
Q5 dealerből, belimpelem. Két van, meg pisti55 van játékban, aki minden körben játszik. flop 6AA. 3 check elöttem. Ha nem kell senkinek a pot, akkor adják nekem. Bet 3/4 pot, 3 fold.
--------------------------------------------------------------------
2es pár kézbe 2. pozicio. Első poziciobol hiv a srác 2 BB-t, ennyit megér, főleg ha a lehetséges banki esélyt nézzük.
FLop semleges számomra, 1. pozicios folytatja, a végén 1290-es potot vitt el egy 10es drillel.
--------------------------------------------------------------------
AJ kisvakból, egy emelést megér. flop KQJ, necces, de c-bet mehet. Már tolja is elém a potot a gép:)
Ezt hagy magyarázzam meg. Ha checkelek floppon, és ellenfelem hív, akkor nem tudnám hova tenni. Lehet megkapta a királyt, de az is lehet hogy nincs semmije, csak azért hív mert checkeltem. Ez így volt tiszta, ha visszahív, vagy ha csak megad, akkor sokat megtudok róla, és még ki tudtam volna hátrálni.
Azt észre kell venni, hogy nem számított, hogy eltalált a flop, ha semleges, akkor is hívtam volna.
-------------------------------------------------------
Utolsó handem. K7 dealerből, limp megint.
flop K73. előttem mindenki check, hívok, kapok egy allint.
Itt álljunk meg egy pillanatra. Mire mondhat allint, ami előtte check volt. Ha így utólag belegondolok, csak egy drill lehetett volna nála a játéka alapján, így a megadásom megkérdőjelezhető.
K9. Éljen, magasan favorit vagyok. Turn Q, éljen, már csak 6 outja maradt(3db 9-es, és 3 db dáma). River 9-es, b.ssza meg.
Nem játszottam rosszul, sajna egy szerencsétlen kézzel kiestem. Ez mindig benne van, 500 induló, 142. hely.

Ez volt az első expektes versenyem. Nem sok jó kezet kaptam, amit tudtam megtettem. Ha tetszett nektek, akkor több versenyemet is leírom, ha nem, akkor csak a végeredményt:)
Cím: Re: Tervek - 2010
Írta: gigazo Dátum december 30, 2009, 18:46:38
Idézetet írta: Dris Dátum december 29, 2009, 15:48:51
Sziasztok, belejöttem az írásba, így most folytatom egy kicsit:D

Nem szoktam fogadkozni szilveszterkor, de terveim mindig is vannak, az élet különböző területein. Hogy a pókerben mik ezek? Nézzük sorra:)

- Folytatni a magamnak felállított feladatok elvégzését...
...tehát érdekessé tenni a pókert, hogy ne csak a pénzszerzésről szóljon, hanem legyen egy kis plussz mögötte. Amiket szeretnék az új évtizedben első évében véghezvinni, az legalább három challenge, mégpedig 0$-ból 100$ dollárt elérni, lejátszani 1 hónap alatt 1500 2$+0.20$-os Heads Up játszmát, úgy, hogy az utolsó játszma végén +-ban legyek, illetve a harmadik, hogy 5$ befizetésből csináljak 1500$-t. A 0$->100$-at valószínűleg februárban kezdem, és szeretném minél gyorsabban letudni. Ahogy ezzel végeztem 1 hét pihi és jön az 5$->1500$.

- Fizetős helyen végezni a Sunday Millionon...
... úgy, hogy szatelliten jutok be rá.

- Fizetős helyen végezni a Turbo Million Takedown-on...
... mert szerintem poén ez a verseny:) Max 500 FPP-s szatelliten szeretnék bejutni.

- Maximum kéthetente egyszer lejárni élőzni,
... mert az élő játékomon még nagyon sokat kell javítanom

- Elindulni pár EPT/WPT/WSOP szatelliten...
... próba szerencse alapon:)

- És természetesen pozitívba végezni az év végén:)))[/u][/i]

Ha valami még eszembe jut, ígérem kiegészítem:)

Üdv. a fórumon  :cya:

Érdekes, de reális tervek sok sikert a megvalósításhoz.   :ok:    :beerchug:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum december 30, 2009, 20:56:48
Sziasztok,
19:00: Elindultam újra egy freerollon, 500 induló, az első 50 kap egy 1,10$-os tokent. Nem sok, de sok kicsi sokra megy, ez a freeroll meg óránként van:)

20:56: Még 78-an vagyunk, az első 50 kap egy 1,10$ -es tokent. Én a 4. helyen állok. Ha nem történik valami nagyon durva dolog, ez már megvan. Ki is ülhetnék, de élvezem a rabolgatást:D

21:04: Kiejtettem egyik legnagyobb ellenfelem, most chipleader vagyok a versenyen, több mint 50ezer zsetonnal.  már csak 68an vagyunk:)

21:06: 5 perc szünet, gyors cigi, es folytatom a folyamatos rablást:)

21:13: Vége a szünetnek, egy szinttel feljebb kapcsolok. több mint 50ezrem van, és az asztalnal senkinek sincs több 10ezernél. Minden körbe allin, maximális nyomás:) Kezdjük is:) Még 66-an vagyunk, érződik már a buborék effektus:)

21:18: Megtette hatását, senki se száll be a körökbe:)) 65-en vagyunk már csak:)

21:37: Még 58-an vagyunk, és érdekes módon agresszívabbak lettek az ellenfelek. Még mindig jól állok, kicsit visszavettem, de még mindig én irányítom az asztalt.

21:42: Már csak 55en vagyunk. 1500 zsetonnal allint mondott egy kicsi, insta call. Nálam 58, nála A10. Riverre lejött a sorom, így más csak 5 ember van hátra.

21:47: Egyik ellenfelem 20000es stackel két vakot hívott a nagy vakomra. Nálam KQe, visszahívtam, visszahívott rám. Floppon jött egy király, ő hívott, visszahívtam allin, bemutatta a 88-ját. Kitartottak a királyok nálam. Átléptem a 80ezres álomhatárt. Már csak 53 játékos.
Ez igazából igen érdekes volt, mert ha ennyire a  buborékban van már a verseny, és bőven van zsetonom, akkor nem fogok hazardírozni. Ha én lettem volna a kisebb stack mögött, és kihívnak allinra, kezembe KQ, floppon meg van egy király, akkor eldobom. Probléma nélkül fizetős helyen vagyok, tökmind1, mekkora stack van mögöttem, csak érjek be. Amikor mindenki ugyanazt a díjat kapja, tényleg mind1, hogy 50. lettél, vagy első:)

22:06: Vége van. Tetszett, bár a vége kicsit unalmas lett:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum december 31, 2009, 02:36:53
Újabb siker az expekten. Éjfélkor indult egy 500 résztvevős freeroll, ahol az első 42 helyezett 60 centes tokent kap.
Nem tetszik ez a token rendszer, mert pl az 1,10$-essel csak 1,10$-es versenyen indulhatok, nem lehet mondjuk 10 centes, vagy 1,05$-ös. Ki van találva:)) Még kicsi gyűjtögetek, aztán majd januárban eljátszom ezeket. Az a gond, hogy így bankroll management továbbra se létezik:S
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum december 31, 2009, 14:49:54
Utolsó nap az évben. Eddig minden évben ilyenkor belehúztam, és kicsit feltornáztam a bankrollomat, hogy jól végződjön az év, de mivel most se bankrollom, se kedvem játszani, így a mai napot szerintem kihagyom.
---------------------------------------------------------------------------
Tegnapelőtt voltam egy előszilveszteri házibuliba, és reggel 9kor értem haza. Viszont hazafelé tettem egy tippmixet az Árkádban, miért ne alapon. Megírtam, kifizettem, elmentem wc-re, és megnéztem a szelvényemet. Akkor láttam, hogy az egyik meccset H-ra tettem, amikor V-re akartam. Na mondom hurrá, ez biztos nem jön be, irány vissza a lottózóba, megtettem ugyanazt a szelvényt csak már a helyesen. Meg ha már visszamentem, raktam mégegyet:))
Tegnap este be is jött a szelvényem, amit elszúrtam V lett, ezzel 200 ft-ból 3000et hozott még így az évvégén. Remélem találok ma egy nyitva lévő lottózot, ahol be tudom váltani. Ha nem, akkor max holnap:)
----------------------------------------------------------------------------
Valószínűsíthető, hogy ez lesz tőlem az évtized utolsó bejegyzése a naplómba, hacsak nem történik valami különleges, ezért...
Szerencsében gazdag és badbeatekben szegény újévet kívánok mindenkinek! :beerchug:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 03, 2010, 12:17:02
Jöjjön az év első bejegyzése, mivel tegnap este kicsit játszottam.

Mint már írtam, az expekten nyerten két tokent, egy 1,10$-ost és egy 0,60$-os tokent. Tegnap este unatkoztam, és beváltottam ezt a kettőt. Az első versenyent a 0,60$-ossal játszottam, 10 személyes SnG. Nem értem be fizetős helyre, jöhet a következő. 1,10$, keresek asztalt hozzá. Hopp megtaláltam az egyik heads up asztalt, ahol volt várakozó. Nagyon jó, beültem játszani, nyertem is.
Ezzel az összes 1,70$-es tokenjeimet beváltottak 2$-ra.

Történethűség kedvéért, ezután csináltam egy hülyeséget és beültem CG-re a 2$ommal, viszont kénytelen voltam kiszállni, annyira nem ment játék. 1,10$-el kiszálltam, és beültem egy 10 személyes SnG-re, ahol a buyin 10 cent. Ezt sikerült behúznom, így most kereken 1,50$-en állok. Ma még játszom ezzel, azt vagy felmegy, vagy eltűnik:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: JerzyZen Dátum január 07, 2010, 19:23:17
Szeva! :cya:

Tetszik a naplód rendszeres olvasója vagyok! :ok:
Én kb.fél éve kezdtem el pókerezni(kb.10éve tippmixezni),de eddig még csak bohóc pénzbe játszottam az online pókert,el akarok kezdeni pénzbe játszani és szeretném kikérni a tanácsod,h hová regisztráljak?köszi

Üdv:Horák Gergő
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 12:51:09
Szia,

Örülök, hogy tetszik, próbálok akkor is írni, ha épp nem játszom.

Mekkora összeget szeretnél feltölteni? Mindenképp ajánlom a pokersavvy oldalt, ha onnan regisztrálsz a termekbe, akkor külön bónuszokat kapsz, ha teljesíted az ottani követelményeket. Minden sikeres terem után kapsz pokersavvy pontokat,(1000et) amiket beválthatsz pénzre. 450 psavvypont ér 45 dollárt. Tehát plusz 90-et mindig kaphatsz, ez meg jót tesz a bankrollnak, ha most kezded nagyobb összegben a játékot. De nem csak pénzre válthatod, van ott ipod, pókerzsetonok, ajándékutalványok, stb...

Amit érdemes elsőnek kipróbálni az a Fult Tilt poker. bónusz szempontjából a legjobb, mert cash game asztalnál dealt alapu fpp osztás van, tehát amikor kapsz lapot, akkor kapsz fpp-t is, így gyorsan gyűlik a bónusz.

Bónuszokra mindig figyelj, de tippem még az, hogy nyiss egy számlát egy sportfogadó irodánál, ahol van poker. Legyen ez mondjuk a sportingbet, mert ott kevés a jó játékos, mert általában csak pihenni mennek oda a sportfogadók, tehát ki lehet őket fosztani. A terem hátránya, hogy vannak igen érdekes leosztások, tehát badbeat igen megszokott dolog.

Remélem segítettem, és ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám:)
Dris
Cím: A póker hatása a gondolkozásomra
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 13:00:26
Sziasztok,

Kellet írni a napokban egy tanulmányt, aminek a címe az, hogy "A ...... hatása a gondolkodásomra". Mindenkinek azt a témát kellett választania, ami legjobban hatott rá. Nekem ez a póker lett. Gondoltam megosztom veletek a dolgozatom:) Elnézést a formázásért, lehet én vagyok a béna, de nem találtam sorkizárást. Kisebb margóval és sorkizárva jól néz ki a szöveg:)

A póker hatása a gondolkozásomra

   Dolgozatomban bemutatom a póker rejtett szépségeit, bemutatom miképp hatott a gondolkozásomra és miként változtatott rajta. Nem titkolt célom megszerettetni másokkal is ezt a felettébb izgalmas és gondolkodtató ,,játékot".
   A póker napjaink legjátszottabb és legismertebb kártyajátéka a világon, szinte minden országban játsszák, és habár nagyon sok fajtája létezik, a legkiemelkedőbb jelenleg a No Limit Hold'em poker (későbbiekben NL Hold'em). Ez a játék dönti el a világbajnok kilétét, mivel minden Világ-, vagy Európa bajnokság főversenyét így rendezik. Hogy miért terjedt el ennyire a póker? Erre több válasz is lehetséges, a legkézenfekvőbb szerintem az, hogy a szerencsejátékosok, akik a póker előtt ruletten játszották meg a pénzüket, most egy másik, érdekfeszítőbb játékot találtak, ami jóval hosszabb távon tudnak élvezni, ugyanannyi pénz befektetése mellett. A másik válasz az, hogy a póker szabályait nagyon könnyű megtanulni, pár játék után az ember már teljesen birtokában lehet annak a tudásnak, ami elegendő a pókerhez, viszont a póker rejtelmei elsajátításához, véleményem szerint, egy élet is kevés. Hiába tudjuk a szabályokat, a cél mindig a jó döntés meghozatala, ami sokszor bonyolult matematikai számolgatások után se sikerül. De mielőtt belemerülnék a játék szépségeibe, leírom a No Limit Hold'em szabályait.
   
[ide írtam le a szabályokat, rövidítve]
            A pókerkezek erőssége, sorrendje az alábbi:
[ide írtam le a kezek erősségét]
         Mint látható, a szabályok tényleg könnyen megtanulhatóak, viszont, mint említettem, ahhoz, hogy valakiből jó pókerjátékos váljon, sokkal több kell. Talán a sakk mellett a póker az a játék, ami legjobban megtornásztatja az ember agyát, és véleményem szerint az ember csak akkor bírja a folyamatos stresszhelyzetet, és a folyamatos megerőltetést, ha nem csak szellemileg, hanem fizikailag is fel van készülve, emiatt nevezik a pókert nagyon sokan sportnak. Hogy mi az a plusz, amit a legtöbb pókerjátékos egy életen át fejleszt? Nem lehet rá szerintem egyértelmű választ adni, mert annyira összetett játék valójában a póker, hogy összefoglalni teljesen nem lehet. Több száz pókerkönyv íródott, és valószínű, hogy még legalább ennyi íródni fog a következő pár évben. Ezért nem próbálom meg az egész játékot összefoglalni, mert mind a helyhiány, mind az, hogy talán a tudásom nem lenne elég erre, arra ösztökél, hogy ne próbáljam meg, így nagy vonalakban szeretnék csak kitérni pár tényezőre, amire figyelni kell, ha leülünk játszani.
           A könnyen megtanulható dolgok közé tartozik a saját lapjaink, illetve a közös lapok kiértékelése. Ez viszonylag egyszerű folyamat, matematika segítségével pontosan megmondható, hogy mekkora az esélye annak, hogy bejön a kezünk, mekkora eséllyel nyerünk és ellenfeleinknek mekkora az esélye egy adott lapra. Amire figyelni kell, ez nem ellenfeleink lapjainak kitalálása, mert azt sose tudjuk pontosan megmondani mi lehet náluk, maximum le tudjuk szűkíteni a kört pár lapkombinációra.
           Amit én nagyon fontosnak tartok az az ellenfeleink megfigyelése, mivel ebből nagyon sok dolgot le tudunk szűrni a lapjaikkal kapcsolatosan. Ez eleinte nagyon nehéz, emlékszem, mikor elkezdtem játszani, tisztán a lapjaimra hagyatkoztam, azon nem gondolkoztam mi lehet ellenfelemnél. Talán életem legnagyobb pókeres élménye volt, mikor először nyertem egy kisebb kasszát annak köszönhetően, hogy nagyjából kiismertem ellenfelem, és mikor úgy éreztem, hogy megpróbál kiblöffölni, visszaemeltem rá, és dobta.
           A legvitatottabb kérdés pókeres körökben az a szerencsefaktor a játékban. Más nevében nem szeretnék beszélni, ezért a saját álláspontomat fogom leírni, amire valószínűleg valaki rá akarna cáfolni. Minden álláspont mellett vannak érvek és ellenérvek, én ezekből szűrtem le azt, amit gondolok a szerencséről a pókerben. Mivel a póker egy kártyajáték, így a szerencsének mindenképp van szerepe a játékban, nem tudjuk semmiképp se befolyásolni azt, hogy milyen lap kerüljön az asztalra a következő licitkörben, ahogy azt sem, hogy milyen kezet (első két lap, amit csak mi látunk) kapunk. Mindemellett azt gondolom a szerencse szerepe a játékban elenyésző, mivel ha jól kiszámoljuk az esélyeinket, akkor csak jó döntést tudunk hozni, amivel hosszútávon nyereséges lesz a játékunk. Ha ezt kombináljuk ellenfeleink sikeres kielemzésével, akkor van keresnivalónk ebben a pörgő világban. Ettől függetlenül mindig lesznek szerencsétlen leosztásaink, amikor 80%-os esélyünk van arra, hogy nyerünk, ellenfelünk mégis behúzza a nyerőt. Ezeket a helyzeteket ha jól kezeljük, akkor nem kerülünk hullámvölgybe, és higgadtan tudunk dönteni a következő helyzetben is, ami nagyon fontos.
           Természetesen ezeken kívül sok-sok dolog befolyásolja a pókert, és annak gondolatmenetét, mint például a pozíció, stackméret, M szám, Q szám, banki esély, és még nagyon sok adat, amiket folyamatosan elemezni kell, számolni, esélyeket latolgatni, és ezek alapján dönteni. Ezekre nem térnék ki most, mert nem pókerkönyvet szeretnék írni. Ha felkeltette a játék bárki érdeklődését, akkor három könyvet tudok ajánlani, amik viszonylag érdekesen bevezetik az olvasót a póker világába. A könyveket, és a róluk írt ajánlómat az utolsó oldalon lehet elolvasni.
              Dolgozatom címe, az, hogy ,,A póker hatása a gondolkodásomra", így dolgozatom következő fejezetében ezt fogom taglalni. Mielőtt elkezdtem volna pókerezni, legtöbbször a megérzéseim, és addig logikusnak vélt gondolkozásom irányított, de ez azóta elég sokat változott. Ha manapság bármibe belekezdek, úgy kezdem, hogy megnézem a befektetett összeg/energia és a nyereség hányadosát, megéri-e, mint ahogy pókerben is tesszük, miden egyes leosztás előtt. Lehet ez sport, tanulás, szerencsejáték, vagy éppen párkapcsolat is. Én ezt pozitívnak fogom fel, úgy gondolom, ezzel a módszerrel nem érhet túl nagy meglepetés az életben, és viszonylag biztos lábakon tudok állni, minden helyzetben. Persze előfordul olyan is, hogy hiába a sok számolgatás, esélylatolgatás, és gondokozás, ennek ellenére se jön össze az általam remélt dolog, de ez nem tud már felbosszantani, mert, mint ahogy a pókerben, úgy az életben is jelen van a szerencsefaktor.  Erre hamarosan rátérek. A logikus gondolkozásnak persze van hátránya is, például az, hogy olyan helyzeteken is logikusan gondolkozom, mikor sokak szerint az érzelmeknek kéne irányítani.
              Szerencsefaktor... Az életben jóval nagyobb szerepe van a szerencsének, mint a pókerben, de valahogy mégis, ha az ember a pókerben el tudja fogadni a balszerencsés leosztásokat, akkor az életben sem a szerencsét fogja okolni egy elhibázott döntés, vagy rosszul sikerült állásinterjú miatt. Meglátásom szerint nagyon sok ember arra fogja a sorsát, hogy szerencsétlen, vagy, hogy csak egy szerencsétlen eset miatt tart ott ahol tart (Félreértés ne essék, van amikor ez igaz lehet, de maximum azoknál, akik valamilyen balesetet szenvedtek, és ennek hatására fordult minden rosszra). Mindenki a maga sorsának kovácsa, és ha az ember mindent megtesz, hogy jobb legyen neki, akkor sikerrel fog járni.
               Egyik meglepő változás a gondolkodásomban az volt, hogy rájöttem, az életben muszáj blöffölni. Mindenki blöfföl, szülők, gyerekek, munkáltatók, dolgozók. Konkrét példa erre az, amikor egy cég állásinterjút hirdet, és leírja a paramétereket. Több éves szakmai tapasztalat, két idegen nyelv közép- vagy magas szintű beszéde, kiváló csapatmunka-készség, jó problémamegoldó képesség és ezek mellett jó küllem. Természetesen tudja a cég, hogy kevés (ha nem nulla) olyan jelentkező lesz az állásra, aki megfelel minden paraméternek, de ezzel Ők megmutatják, hogy erős, biztos lábakon álló cég. Ezt tudják az álláskeresők is, és ilyenkor változik egy kicsit az önéletrajz, hogy tökéletesen megfeleljenek a cég igényeinek. De nem kell ilyen messze menni a példában, elég ha csak a szülő-gyerek kapcsolatot nézzük. Mikor egy átlagban engedékeny szülő azt mondja, hogy ,,Ha nincs kész a házi, akkor nem mehetsz sehova!", akkor pontosan tudja, hogy elengedné gyerekét mindenképp, de így legalább megküzd a gyerek a céljáért. Persze ilyenkor érkezik a válasz a gyerektől, hogy ,,Már kész.". A blöff életünk része, csak kevesen veszik észre.
             Amit mindenképp beleírnék még a dolgozatba, az a nyugalom. Hiába említettem már nagyon sokszor, úgy gondolom, egy külön bekezdést megérdemel, mert van akkora szerepe az életben, a pókerben és természetesen az én gondolkodásmódomban is, hogy ezt nem hagyhatom ki a dolgozatból. A nyugalom nagy erény, és nehezen tanulható. Sok profi pókerjátékos ezt a mai napig nem képes megtanulni. Tudják tartani a pókerarcot, de egy balszerencsés helyzetben, vagy az ellenfelük rossz játéka miatt (aki ezzel nyer), kifakadnak, csapkodnak, és olyan szavak hangzanak el, amik egy játékban sem elfogadottak, nemhogy a pókerben. Ilyen szempontból szerencsésnek tartom magam, mert nekem a nyugalommal kezdetben sem volt gondom, de erre rátett a póker.
             Dolgozatomban megpróbáltam bemutatni vázlatosan, hogy miként hatott rám a póker, tettem néha egy-egy kitérőt, de úgy gondolom, elég sok mindent tudnék még leírni, csak akkor az nem pár oldal lenne, hanem egy 10-20 oldalas tanulmány. Ezt azt írást meg fogom jelentetni a pókeres naplómban is, ami a sportfogadas.org fórumán olvasható, a Póker Naplók rovaton belül, DrisBigB pókeres naplója néven. Ahogy ígértem, következő oldalon olvasható a könyvajánló, amit legelőször ebbe a naplóba írtam bele.
[és itt olvasható az a naplóm első oldalán leírt könyvajánló]
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gyurma79 Dátum január 09, 2010, 13:18:00
Szia Dris!

Suliban kellett írni ezt a tanulmányt? Szerintem igen jóra sikeredett.
Amit írsz a szerencsefaktorról az teljes mértékben igaz. Pont az olyan 80/20 elvesztése miatt mondják sajnos sokan, hogy szerencsejáték az egész és hogy csalnak a termek (na erről igen sokat lehetne beszélni). Pedig rengeteg tanulással és utólagos kézelemzéssel sokat lehet tanulni. Adott esetben el kell tudni dobni egy AA-t is, persze nem preflop és azt is tudom, hogy ez igen nehéz dolog.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 13:20:12
Szia,

Igen, iskolai tanulmány. Próbáltam összefoglalni röviden a dolgot, így is kinyomtatva 9 oldalasra sikeredett:)))
Szeretek írni, ez talán látszik a naplómon is. Szerintem egy 50-60 oldalt lazán összetudnék hozni a pókerből, anélkül, hogy a szabályokat magyaráznám.:))
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Milán Dátum január 09, 2010, 13:22:11
Idézetet írta: Dris Dátum január 09, 2010, 13:20:12
Szia,

Igen, iskolai tanulmány. Próbáltam összefoglalni röviden a dolgot, így is kinyomtatva 9 oldalasra sikeredett:)))
Szeretek írni, ez talán látszik a naplómon is. Szerintem egy 50-60 oldalt lazán összetudnék hozni a pókerből, anélkül, hogy a szabályokat magyaráznám.:))

Talán megírhatnád az államvizsga dolgozatomat is....fizetnék érte.  ;D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 13:33:21
Miből, mekkora terjedelem és mennyit fizetsz?:DD
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 13:37:04
Úgy érzem mostanság, hogy keveset foglalkozok a pókerrel. Valahogy formában kell tartanom az agyamat, mert februárban kezdem az első challengemet, hogy mi az? A 2010-es terveim között elolvashatjátok:)

Neveztem egy freerollra az expekten, szokásos token rendszer, 10$-os prize pool. Eljátszogatok:))))
Kezdés: 14:00. Megpróbálok időközönként helyzetjelentést adni.
Cím: Expekt freeroll
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 14:02:20
14:00: Kezdődik a verseny, 500 induló, első 42 játékos kap egy 0,24$ -es tokent. Kezdőstack 1500.

14:04: Kezdőstackemet felvittem 1830ra egy A10-el.

14:09: Éljen a folytatólagos hívás. Még egy kisebb potot tett elém a gép, stackem 1980.

14:14: 2470-re felment a stackem. Kisvakba kaptam K4-et, kiegészítettem. Flop: KQ5. Checkelek az alacsony kicker miatt. Mögöttem 1 check, és egy bet. Just call. Következő körben újabb betet kapok, call. Végén még egy kisebb hívás, call. enyém a pot. Ellenfelem igen agresszív játékos, így a call jó döntés volt. Dáma volt nála, tehát jól gondoltam,

14:17: AQ-t kaptam, és allinbe kerültem egy Közepes stackméretű játékos ellen. AK-a volt, kitartott. 720-ra csökkent a stackem. Kénytelen leszek push or fold-ot játszani.

14:20: KK kézbe. Mégse megyek allin ezzel, túl jó kéz ahhoz, hogy csak a vakokat nyerjem. Ha AK, AQ-t kapok, megy az allin, de ezzel nem. Hívok 90-et(3 vak). Három call. Floppon se szin, se sor esély, dáma magas. Meglepetésemre kaptam egy hívást. Visszaemeltem rá, kihívott allin, call. Q9 van nála, kitartottak a királyaim. A sors iróniája, hogy pont attól kaptam vissza a zsetonokat, aki nyert ellenem AK-val. 1680-an vagyok.

14:31: Egy drillemnek hála nyertem egy kasszát, ezzel 2310-re visszajöttem.

14:34: Felírtam még egy freerollhuszárt a "Nem szabad blöffölni ellene" listámra, visszacsökkent a stackem 1600ra. Még élvezem a hullámvasutat, de azért már szívesen megragadnék a csúcson.

14:41: 2-es párom szetté alakult a floppon. 5-en voltunk bent. 4 check velem együtt, chipleader hív egy potnyi összeget. Visszahívom a kétszeresét, azt biztos megadja. Meglepetésemre kaptam még két callt rajta kívűl. A turnon a board úgy nézett ki, hogy 10 J 2 J. Ebből két szín. Ezzel a flushtől se kell félnem, fullom van. Csak ne jöjjön még egy bubi vagy 10-es. De már mind1 volt, allin hívtak, megadtam. Dáma párt legyőztem ezzel. Ez a slow play előnye. Nem hívott preflop, ezzel beengedett engem, és így bukta el. Stackem: 4320.

14:47: Nyertem egy 1000-es kasszát a sorommal, semmi különös.

14:48: A10 jött kézbe, preflop 4 BB-t hívtam. Kaptam 3 callt. Floppon AQ10. Gyönyörű, bár a sortól félek egy kicsit, de nem adjuk fel. Hívok 180-at, hátha rákap valaki a csalira és visszahív. Senkise hívott vissza rám, de volt egy call. Turn semleges. Nah akkor bele a közepébe, 3/4 potos hívás. Call.
River megint semleges, hívok 900-at, dobja.

14:51: 8 10-el belimpelek. Flopra jön egy 9 J Q. Sor, nagyon jó dolog, de K10 jobb nálam, és ott a flush esély. Nem keménykedek, várok. Rámhívnak 480-at, megadom. Riverre lejön a 3. szín, és az méghozzá egy 10-es. Legrosszabb. Már bármilyen király elég az erősebb sorhoz, flushről nem is beszélve. Dobnom kell.

14:54: A7-el belimpelek, flop 7K7. Egyik ellenfelem hív 3/4-ed potot. Csak call. Turnön check-check, hátha felbátorodik. Nem jött be, riveren is checkel. Akkor hívok én fél potot. Dobás.

14:59: Utolsó leosztása szünet előtt. Gyorsan elvittem egy 1600-as potot, hogy kellemesebben essen a cigi:) Riveren mindenki checkelt, én meg dealerből adtam egy löketet. Nem vállalták be, mert a river egy ász volt. Mellékesen 9 10 volt nálam, semmise jött hozzá:)

Kezdődik a szünet. Még 156-an vagyunk bent, én a 35. helyen állok. Az átlag stack 4800 körül van, előttem 7900 hever. M szám kb 60-63 körül lehet. Q számom valamivel 1,5 fölött van.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 15:09:13
15:05: Kezdődik a második felvonás:) Vakok: 50/100

15:14: 77 vs AJ párharcban kevés volt a két hetesem, kicsit visszaestem.

15:17: KK-t kaptam, hívok 3 BB-t. Floppon kaptam még egy királyt. Egyik "kicsi" allin ment, call. Kicsit visszajöttem.

15:18: Új asztalhoz kerültem

15:19: Irányítom az asztalt, elején bemutattam egy erős handet, azóta tisztelik a hívásaimat. I like it. 8400-ra visszajöttem.

15:25: Vesztettem egy allint egy kicsit ellen, 8100-on vagyok.

15:28: Egy újabb pofátlan blöffel nyertem egy szebb kasszát, 9100:)

15:31: QJ vs KJ párharcban nyert a QJ-m egy sorral, felmentem 11000-re.

15:36: KJ-t kaptam, a flop 9 3 Q. check-check. turn 10. bet 3/4 pot-call. river semleges. Bet fél pot, ekkora kaptam egy allint. Instacall. Ellenfelemnél J 8, nyertem. Már 14ezren vagyok. Valami ilyesmire gondoltam, mikor a hullámvasútról beszéltem, és a csúcsról:D

15:41: Új asztal megint. Itt kicsit feszesen kezdek, hogy később sikeresek lehessenek a félblöffök/blöffök.

15:48: AQ, hívok 3 BB-t. 1 call. Flop QQ9. Check-check. Turn semleges, alacsony lap. Hívok 3 BB-t, hátha visszahív. Csak call. River egy 3-as. Allint mond. Mi lehet nála? Q? Lehetséges, slow play belefér, de erősebb vagyok. Drill? Az is belefér, de kevesebb az esélye. Meg kellett adni. Q9 volt nála, floppolta a fullt.

15:51: Vége, kiestem. Előző körben annyira leamortizálódtam, hogy nem volt más esélyem, csak az allin. A8 meg elég erre. A8 vs. JJ harc, a bubik kaptak egy harmadikat, így vége. 91. lettem 500-ból. 1:51 perc játék után
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 23:27:49
Nem szeretném nagyon elhúzni ezt a postot, tehát csak a lényeg:)
Indultam a 21:00-kor induló 550$-os freerollon a PS-en. Egész végig ment a játék, brillíroztam, volt szerencsém is, szinte egész végig a top30ba voltam. Mikor már csak 350en voltunk, bejött az amire senki se vágyik. Bármit kaptam kézbe, az nem egészült ki, vagy valaki mindig túlhúzta. 70ezres stackem volt, a 8. helyen álltam, 3-4 kör múlva 10ezren voltam. Ászpár kézbe, nem kell több, allin. Q10 megad, jön a sor.
Tehát:
Nevezési díj: 0,0$+R
Díjalap: 550$
Indulók: 6707
Helyezés: 305.
Nyeremény: 0,38$
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 10, 2010, 18:20:39
Hmm, elég eseménytelen nap volt, inkább pihenéssel töltöttem. Megtettem a szokásos tippmixem, néztem a meccseket és csak feküdtem az ágyban. Nem volt erőm gondolkozni, most jött ki rajtam a tegnapra várt másnaposság. Hogy miért írok? Jó kérdés, megpróbálok mégis valami pókerrel kapcsolatosat írni ma is:)

Regisztráltam a facebookra, nagyon unatkoztam. Ott meg van pókerszolgáltatás, ofcorz játékpénzbe. Poénnak jó, de komoly játékot nem várok tőle.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 12, 2010, 18:46:27
Sziasztok,

19:00-kor, tehát negyed órán belül lesz egy ingyenes verseny az expekten, amihez a belépőkód Rudolf. Fontos a kis és nagybetű.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 17, 2010, 13:03:20
Sziasztok,

Elég rég írtam ide, ennek egyik oka az, hogy nem nagyon volt időm és erőm játszani. Nagyon közbetett nekem ez a BKV sztrájk, ha elindulok reggel 5kor, még akkor se érek be 8-ra... Korán kelek, későn jövök, és ennek a nagyja az utazás. Emellett (szerintem) a sztrájknak köszönhetően még elkaptam egy jó kis tüdőgyulladást is, és egész nap köhögök, fáj a fejem, és szédülök. Próbálkozom játszani, de mivel logikus gondolkozás most nem nagyon megy, így esélyem nem sok van. Általában a top200, top100ba bejutok az expekten, de az még nem fizetős, így órákat játszom a semmiért. Mondjuk legalább formában tartom magam.

Ma este 7kor lesz a PS-en egy freeroll, azon megpróbálok elindulni, lesz ami lesz alapon.

UPDATE#1: 9kor lesz a verseny:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 17, 2010, 21:02:24
Betegség ide, betegség oda, azért játszani kell:D

5000$ Feedback freeroll

21:00: Start.
Indulók száma: 18586
Fizetős helyek száma: 4500

21:43: Kiestem. Nincs mit mondanom, nem ment rosszul a játék, de egy freerollhuszár megadta a preflop hívásomat(3BB) J5-el, és leesett a sora. Ász párom kevés volt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
550$ Magyar freeroll

21:00: Start
Indulók száma: 8680
Fizetős helyek száma: 1800

22:10: Vége az első szünetnek, még játékban vagyok, kb 7500-as stackal. Az átlag 5100, tehát nem olyan rossz.

22:13: Megjelent az ante, egyre jobban megéri rabolgatni:)

22:24: Kifizették az AA-mat, 17ezren vagyok:)

22:43: Chipleader lettem az asztalnál 37ezer zsetonnal:)

22:55: AQ vs JJ összecsapásban alul maradt az AQ-m,  vissza 17 ezerre. Im love in it.  Még 486-an vagyunk.

23:06:Sikertelen blöff után 5000-en vagyok, a vakok 500/1000. Allin, ahogy lesz valami, az átlagnál jobb lapom. A2-re végig callalt a játékos. Érdekes játék, de most sikeres volt.

23:18: Egy duplázás megvolt, 7000-en vagyok.

23:28: Hát hogy is mondjam... 15000-em van, az átlag 37ezer.

23:30: Nah, ennyi volt. 6-os pár kézbe elégnek tűnt egy allinhoz. Az is volt, csak találkoztam egy 88-assal, így kiestem.

240. lettem a 8680-ból, ezzel nyertem kemény: 33 centet:D Mostmár szeretkezhetek análisan, anélkül, hogy az úr megbüntetne:DDD
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 19, 2010, 22:08:43
Íme egy érdekes leosztás, aminek a mai freerollon lettem szemtanúja. Egyik barátommal játék közbe is elemeztük, hogy kinél mi lehet. Nagyon kiszámítható játék volt, és ahogy láthatjuk, sikertelen is:D

PokerStars Leosztás #38416696899: Verseny #222742851, Freeroll  Hold'em No Limit - Szint VI (100/200) - 2010/01/19 21:52:57 CET [2010/01/19 15:52:57 ET]
Asztal '222742851 279' 9-max #7 szék a button
1 szék: rezyke (7942 zseton)
2 szék: Anya001 (1385 zseton) kiült
3 szék: wish49 (890 zseton)
4 szék: DrisBigB (5955 zseton)
5 szék: adrian821 (5935 zseton)
6 szék: Chemicaliens (9223 zseton)
7 szék: mezó68 (4245 zseton)
8 szék: krax13 (3205 zseton)

krax13: berakja a kisvakot 100
rezyke: berakja a nagyvakot 200
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [Ac 3h]
Anya001: dob
wish49: megad 200
adrian821 mondta, "mitgondoltál"
DrisBigB: dob
adrian821: dob
Chemicaliens: megad 200
mezó68: megad 200
krax13: megad 100

rezyke: passzol

Itt épp egy elég feszes image volt rólam, keveset játszottam, és ha bemutattam, akkor is erős lapokat, így gondoltam beszállok, csak aztán megláttam, hogy wish49, azzal a kevés zsetonjával csak limpel. Megszólalt a sziréna, dobtam. Erős lapra tettem, amivel csak csalogatni akarja az embereket a potba. AA, KK, QQ.
-------------------------------------------------------------------------------------------
*** FLOP *** [4s 9c Ts]
krax13: passzol
rezyke: passzol
wish49: nyit 200
Chemicaliens: megad 200
mezó68: emel 200 eddig 400
krax13: megad 400
rezyke: dob
wish49: megad 200
Chemicaliens: megad 200

Tovább erősített a hitembe, hogy folytatta a hívást, szintén kicsiben. Kapott egy reraise-t, amire megint rátolhatta volna az allint, mert a többieknek már csak 400-at kellett volna beadni a pothoz. Nagyon rossz játék a véleményem szerint. Se floppon, se preflop nem rakta be az összes zsetonját játékba, így hagyta a jóval gyengébb lapokat játszani.
-------------------------------------------------------------------------------------------
*** TURN *** [4s 9c Ts] [7c]
krax13: passzol
wish49: nyit 200
Chemicaliens: megad 200
mezó68: megad 200
krax13: megad 200

Továbbra is ezt játssza, ekkor már csak 90 maradt előtte. Nem értem minek kellett megvárni a rivert azzal a maradék 90 zsetonnal.
-------------------------------------------------------------------------------------------
*** RIVER *** [4s 9c Ts 7c] [5s]
Anya001 kapcsolódva van
Anya001 visszatért
krax13: passzol
wish49: nyit 90 és all-in ment
Chemicaliens: emel 1910 eddig 2000
mezó68: dob
krax13: dob
Meg nem adott tét (1910) visszajuttatva neki: Chemicaliens
*** MUTATÁS ***
Chemicaliens: mutat [9s Js] (flush, Bubi magas)
wish49: mutat [Qs Qd] (Dáma pár)

Chemicaliens begyűjtött 3580 ebből: pot
wish49 rebuy-ol és kap 1000 zsetont ennyiért: $1.00
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 3580 | jutalék 0
Asztal [4s 9c Ts 7c 5s]
1 szék: rezyke (nagyvak) dobta ezen: Flop
2 szék: Anya001 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
3 szék: wish49 mutatott [Qs Qd] és veszített ezzel: Dáma pár
4 szék: DrisBigB dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
5 szék: adrian821 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: Chemicaliens mutatott [9s Js] és nyert (3580) ezzel: flush, Bubi magas
7 szék: mezó68 (button) dobta ezen: River
8 szék: krax13 (kisvak) dobta ezen: River
-------------------------------------------------------------------------------------------
Tanulság #1: Freerollon nyugodtan menjünk allin QQ-val, ha short stackek vagyunk, legtöbbször valaki megfogja adni. Chemicaliens nem adta volna meg, elég feszes játékos. Ritkán eredményes játék a slowplay, freerollon pláne óvatosnak kell lenni ezzel. Ha már freerollon játszunk, akkor legyenek értékhívásaink, mert nagyon sok játékosnak lapértékelési gondjaik vannak, és egy 2nd pár bőven elég nekik a callhoz. Legyünk nyugodtan őszinték, legtöbb esetben kifizetnek minket.

Tanulság #2: Freerollon NE REBUYoljunk! Egyszerűen nem éri meg, olyan gyors a struktúra, és annyi big stack van, hogy csak újabb pénzbe kerül az, hogy kiessünk. Addon-t is csak akkor szabad, ha az addon időszak alatt a top20-ban vagyunk, akkor van esélyünk a pénzbe érésre, de akkor is figyelni kell, hogy legalább 1$-t nyerjünk, ami általában csak a top27 kap.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Hogy lássátok, hogy nem csak utólag dumálgatok:

András üzenete:
A3
András üzenete:
ezt most eldobom
András üzenete:
wish49nek lapja vna
András üzenete:
jobb az átlagnál
András üzenete:
jóval
András üzenete:
mert kicsivel jobban allin ment volna
András üzenete:
ezzel csalogatni akar
Pint üzenete:
all in
András üzenete:
viszont szntem most rabaszott
András üzenete:
valakinek összejött a szin
Pint üzenete:
jaja
András üzenete:
mondtam.D
András üzenete:
ilyenkor melegség tölt el, hogy nagyon megéreztem:D
-------------------------------------------------------------------------------------------
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2010, 13:04:45
Egy kis érdekesség a chocolate pokeren:) Lehet indulok rajta:)

Légy a saját magad ellenfele és vidd el a 4000$-t.

A Prison Rake versenyben senki mással nem kell megküzdened a nyereményért, csak saját magaddal. Amennyiben győztesen kerülsz ki a harcból, Tiéd a 4000$.
Semmi mást nem kell tenned, csak játszanod, viszont azt napi rendszerességgel.
A versenyre február 1. és március 31. között lehet jelentkezni a [email protected] címen.
A tárgy mezőbe kérjük írd be ,,Prison Rake"
A jelentkezés elbírálására a Chocolate Pokernek 3 munkanapra van szüksége, így egy válasz emailben közölni fogjuk a versenyzővel, hogy mely dátumtól indul az Ő naptári éve.
A verseny mindenkinek a jelentkezésétől számított egy naptári évig tart. Akik jelentkeznek, azoknak az egy naptári évben 350 napot kell játszaniuk és minden nap 333CPP-t kell termelni.
A kitartó munkát negyedévente honoráljuk:
első negyedév után a játékos kap: 111USD-t ,
második. negyedév után a játékos kap: 222USD-t ,
harmadik negyedév után a játékos kap: 333USD-t
A negyedik negyedév után a játékos megkapja az Őt megillető 3333USD-t.
Ez összesen 4000$
A játékosoknak a 365 napos naptári évből tehát 350 napot kell lejátszaniuk és termelniük naponta 333 CPP-t. Tehát minden játékosnak van egy évben 15 nap szabadnapja. A szabadnapokat az alábbi lebontásban veheti ki:
1-1 napot bármikor ki vehet a játékos, természetesen a szabadnap keretéből ez levonódik.
Hosszabb távolmaradásra az alábbi módon van lehetőség:

Az első két negyedévben maximum 7 szabadnap vehető ki, az utolsó két negyedévben pedig 8 szabadnap vehető ki. Természetesen aki az első két negyedévben nem használta el a 7 szabadnapot az átviheti a következő két negyedévre és ott szabadon felhasználhatja.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2010, 14:29:46
http://www.pokerstars.com/blog_tournament/ (http://www.pokerstars.com/blog_tournament/)
(http://www.pokerstars.com/images/wbcoop/125x125.gif)
I have registered to play in the PokerStars World Blogger Championship of Online Poker! The WBCOOP is a free online Poker tournament open to all Bloggers, so register on WBCOOP to play.

Registration code: 929571
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum január 20, 2010, 15:35:02
Szia Dris!:)
A csokin én is gondolkozok,nem rossz!:)
Ezt a Pokerstarsos blogos dolgot le tudnád írni kicsit bővebben?:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2010, 16:29:47
Üdv pókerkoma:)

A blogos egy érdekes versenysorozat, január 25-30-ig tart, illetve 31.-én van a főverseny. Scoop versenykuponokat lehet nyerni, és csak bloggerek indulhatnak. 2-5 nap az elbírálás, és még nem biztos, hogy megkapom a ticketet a versenysorozatra. Ha elfogadják ezt a fórumot blogként, akkor igen, ha nem, akkor ebből kimaradok:)))


A Csokis nem rossz, csak kell hozzá egy kezdő bankroll. 333 CPP kell naponta, avagy 20-21 dollár rake-t kell összehozni naponta.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Latzka Dátum január 20, 2010, 17:05:28
Szia Ps-ről kérdeznék én is. A kitett linked elvisz a register részre, ahol van a Registration form. Azt kell kitölteni és utána kitenni a linket, a képet (gifet v. mit) a szöveget? Ja és a registration codot emailbe küldik?
Mivel szeretsz írni, írhatnál egy útmutatót, köszi ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2010, 18:20:33
A WBCOOP visszatér 2010-ben is!

Itt az idő minden pókert játszó bloggernek, hogy letegye a billentyűzetet és készüljön fel a cselekvésre, mert itt van még egyszer a szokásos Pokerstars World Series Of Poker(WBCOOP). Ezúttal a hét napos esemény magában foglalja a hat előversenyt is, amik Január 25-30-ig futnak. Az esemény csúcspontja a főverseny, amit Január 31.-én rendeznek, és te regisztrálhatsz az összes eseményre MOST. Mitöbb, a WBCOOP teljesen ingyenes, minden ellenőrzött bloggernek!

Minden évben a WBCOOP ad egy esélyt a bloggerek az egész világon, hogy versenyeken induljanak az oriási nyereményekért. Ez egy tökéletes lehetőség, hogy összemérd tudásod a többi iróval, és megmutasd, hogy te vagy a legjobb a szakmában. Ebben az évben a Spring Championship of Online Poker(SCOOP)-ra nyerhetsz helyeket, emellett még nyerhetsz SCOOP Step szatellit kuponokat is. Emellett díjazni fogjunk az esemény alatt a legjobb élő blogot és a legjobb twitter írást is. Alább láthatóak a megnyerhető ticketek.

Egyszeröen csak regisztrálj a részvételhez, és ha már bent vagy, használd a blogodat, hogy elmond mindenkinek azt, hogy játszani fogsz a WBCOOP-n, majd fríssítds folyamatosan, hogy állsz. Nem számít, hogy a blogod a pókerről szól-e, vagy hogy új vagy a játékban, mindenkit szeretettel várunk.
Hogy regisztrálhatsz?

Ahhoz, hogy a blogod érvényes legyen, legalább két hónapja elérhetőnek kell lennie, és folyamatosan frissítened kell. Azok a blogok, amik direkt csak az esemény miatt lettek létrehozva, vagy azok, ahol csak pár post van, nem lesznek elfogadva. Ha korábban jogosult voltál a WBCOOP-ra, de azóta nem frissítetted a blogodat, nem vagy jogosult a részvételre. Minden döntés, amit a WBCOOP rendezői hoznak, végleges.

Nézd meg a regisztrációs oldalt ahhoz, hogy lásd, hogy küldheted el a jelentkezésedet. Miután sikeresen regisztráltál, játszhatsz az bármelyik eseményen, vagy akár az összes ingyenes WBCOOP eseményen és a főversenyen is.

Előversenyek

Az előversenyeken ingyenesen vehetsz rész, és naponta futnak Január 25 és Január 30-a között, különböző játéktípusokban. Ezeket megtalálhatod a Pokerstars Lobbyban, a Verseny fülön belül, és ott az Összesnél.

Előversenyek:
No Limit Hold'em    January 25    17:00 ET
Pot Limit Omaha    January 26    17:00 ET
No Limit Hold'em    January 27    18:00 ET
No Limit Hold'em    January 28    18:00 ET
8-Game Mix    January 29    19:00 ET
No Limit Hold'em    January 30    15:00 ET


Minden előversenyen $6,038 értékű SCOOP Steps ticketeket osztanak szét
   
Helyezés      Nyeremény
1    SCOOP Tickets to Value of $1,050
2-9    SCOOP Tickets to Value of $215
10-27    SCOOP Tickets to Value of $33
28-45    SCOOP Tickets to Value of $16.50
46-136    SCOOP Tickets to Value of $11

Főverseny:

A 2010es WBCOOP Főverseny Január 31-én  15:00 ET-kor lesz megtartva.

Helyezés        Nyeremény
1    SCOOP Tickets to Value of $3,150
2-9    SCOOP Tickets to Value of $2,100
10-27    SCOOP Tickets to Value of $215
28-45    SCOOP Tickets to Value of $55
46-136    SCOOP Tickets to Value of $22
Spot Prizes

Az WBCOOP alatt külön díjazzák a legjobb élő blogot és a legjobb twitter bejegyzést.


Best Live Event Blogging    SCOOP Tickets to Value of $425
Highly Commended Blogger (three of these will be awarded)    SCOOP Tickets to Value of $33
Best Tweeter    SCOOP Tickets to Value of $425
Highly Commended Tweeter (three of these will be awarded)    SCOOP Tickets to Value of $33
WBCOOP 2008

Regisztrálni ezen az oldalon tudtok:
http://www.pokerstars.com/blog_tournament/register/ (http://www.pokerstars.com/blog_tournament/register/)

Szükséges hozzá egy pokerstars account, és amit már fent leírtam.

Regisztráció után átdob egy másik oldalra, ahol megadja a HTML kódját annak a szövegnek amit én bemásoltam, illetve a képet. Ott automatikusan a Registration code-ot is megadja.
Amire figyelni kell, hogy a fórumon HTML nem illeszthető be, ezért egy kicsit formázni kell, hogy így kijöjjön post.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2010, 20:58:41
Ma este újabb freeroll, újabb próbálkozás. Nem nyugszom, míg nem nyerek újra, vagy legalább az FT-re nem jutok be:)

Tegnap már csak 310en valahányan voltunk, mikor Q9-el belimpeltem, és QJ3 floppon kaptam egy 5000-es hívást. Biztos voltam, hogy nincs nála Dáma, vagy ha van, akkor is kisebb a kickere mint az enyém. Jx-re tettem igazából, vagy várakozó kézre. 5000-es hívásra, 17ezres allin elégnek bizonyult, felhasználta az összes gondolkozási idejét. Aztán call. 910-et mutatott be, és mikor a riverre esett egy Király, én távoztam az asztaltol.

Remélem ma már jobb lesz:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2010, 21:13:54
Mégse lett jobb ma. 23 vs. A8 vs A6 hármas allinban alul maradtam. Nálam az A8 volt. 23 mondott allint, instacall volt A8-al, semmire hívott eddig is. A6 megadta utánam, és floppon jött egy hatos. Ennyi mára.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum január 20, 2010, 21:31:53
Ezek tipikus verseny befejezések, mostanában én is rendre így esem ki  :(
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2010, 21:48:14
Hát igen, elég idegesítő. Bár engem jobban szokott idegesíteni, ha a saját hibámból esek ki:) Lesz másik nap, most pl holnap:) Legalább nem éjszakázok megint:D Marad időm a finom whiskeymre:))
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2010, 23:14:41
Nagyon gondolkozom, hogy befizetek valahova, mert kezdem unni a sok freeroll huszárokat. Már csak pénz kéne:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 21, 2010, 19:06:16
Megnéztem a Dokik (Scrubs) utolsó részét, és rámtört a szokásos depi, ha egy sorozat befejeződik:) Jah igen, tudni kell rólam, hogy sorozatmániás vagyok, egyszerűen imádom ezeket:) És hát mikor 8-10 évad után befejeznek egy sorozatot, nagyon rossz, hogy a szívemhez nőtt szereplőket ezután csak ismétlésben láthatom:)
Érdekel milyen hatással lesz az esti pókeremre ez:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum január 21, 2010, 19:10:44
Idézetet írta: Dris Dátum január 20, 2010, 23:14:41
Nagyon gondolkozom, hogy befizetek valahova, mert kezdem unni a sok freeroll huszárokat. Már csak pénz kéne:D
+1:)
Hova tervezed?
Este PS?:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 21, 2010, 21:44:23
Gondolkozom a PS-en, Csokin vagy a cake pokeren. Mindegyiknek megvannak az előnyei.

PS:
- Sok verseny, széles választék
- Sok béna, akikből ki lehet szedni a pénzüket
- Mindig van online ellenfél
Hátrány:
- Sok fish, aki felb.ssza az agyamat
- Tömött nagyversenyek

Csoki:
- Különböző promóciók, még nem nagyon játszottam itt.
Hátrány:
- Passz

Cake:
- Jó versenyek
- Elfogadható játékosszám
Hátrány:
- Nem tetszik a szoftver
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 22, 2010, 15:46:49
Nagyon úgy néz ki ma nem lesz póker, barátnőm jön ki, azt lehet furcsán nézne, hogy én közbe a laptopon nyomom a pókert. Nembaj, holnap lesz exlusive freeroll, amire van ticketem, majd azon behozom a mait:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 23, 2010, 19:24:57
Hello Esek,

Just to confirm, you have been approved to play in the WBCOOP and the ticket is in your account.

See you at the tables!

Regards,

Fintan C.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elfogadták a fórumot blogként:) Részt veszek tehát az idei Blogger versenyen:) Latzka, ott találkozunk:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum január 23, 2010, 23:01:53
Már nem lehet jelentkezni? :(
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Latzka Dátum január 23, 2010, 23:23:00
Oksa, remélem nagyot alkotunk :)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 24, 2010, 01:21:21
gigazo: Egy próbát megér, az előző odalon leírtam mindent a tournementről. Sok szerencsét:)

Latzka: Elm Ghastly is jön. Hárman elhozzuk az összes SCOOP Entryt:D Vagy legalábbis a legnagyobbakat:D Mutassuk meg, kik is azok a sportfogadas.org-osok:D

UPDATE: Átlépte a naplóm az 1000-es nézettséget, kevesebb mint egy hónap alatt:) Remélem élvezitek az írásaim:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum január 24, 2010, 14:31:31
Megpróbáltam hátha  hárman leszünk  :)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 24, 2010, 17:06:46
Ma este 19:15-kor EPT live freeroll, 25ezer induló, 2000$-ért:D Poénnak jó:)
a jelszó pedig million
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 24, 2010, 23:55:41
WBCOOP

             Kevesebb mint egy nap van hátra a WBCOOP kezdetéig. Megpróbálok indulni mindegyik versenyen, beleértve az Omahát és a 8-game-et is. Ezektől nem várok sokat, de lehet szerencsém. A fórumról 2-en már biztosan ott leszünk, Laczka és én, míg Ghastly és gigazo kérelme még elbírálás alatt van. Próbálom tartani a kapcsolatot a többiekkel, és vezetni mindenki eredményét. Személyes célom legalább az egyik versenyen pénzbe érni, ami azt jelenti, hogy 1000-1500 játékos közül a top 153-ban kell lennem a 7 alkalomból egyszer.

             Az első WBCOOP-t 2005-ben tartották, akkor a főverseny nyertese egy PCA csomagot kapott, amit több mint 14000$ dollárt ért. Azóta minden évben megtartották ezt a versenysorozatot a bloggereknek, ez alól csak a tavalyi év volt kivétel, akkor elmaradt. Talán ennek tudható be, hogy az idei WBCOOP nyereményalapja a legkisebb az eddigiek közül. Ez persze minket nem zavar, mert játszani jó:)

             A versenyeken 2000-es stackel indulunk, 10/20-as vakszinten, 10 perces vakemelkedéssel. Picit nyugodtabb lehet a játék, mint az átlagos MTT-ken, tehát jó eredményeket várok. Az előversenyek nyereményalapja 5096,50$, ez oszlik szét a 153 játékos között. Az első helyezett 1050$ értékű SCOOP belépőt kap, míg a 153. 11$-os SCOOP ticketet. A főversenyt Január 31.-én tartják, magyar idő szerint 21:00-as kezdettel. Ezen 2500-as stackkel indulunk, 10/20-as vakszintről, és 15 percig tart minden vakszint. A főversenyen 29220$-nyi SCOOP belépő talál gazdára, ahol a nyertes magáénak tudhat egy 3150$-os ticketet, míg a 153. egy 22$-os belépőt a SCOOPra.

Befejezésül, :great: Sok szerencsét minden résztvevőnek, de főleg nekünk:):great:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum január 25, 2010, 16:55:20
Szia Dris:)
Bocsi hogy így offolom a naplódat de beírom:)
Visszaírtak (2X is),hogy átnézik még egyszer az oldalamat és majd értesítenek)
Hát remélem,és még egyszer köszi szépen a segítséget!
Üdv
Ghastly
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 25, 2010, 18:04:27
Ma újabb freeroll a PS-en, EPT Live, tv freeroll. A Lobbyban a verseny->Freeroll alatt megtalálható, a jelszó pedig warmup.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ghastly: Nem offolsz, szeretem ha mások is írnak bele.
Remélem sikerül neked is bejutni, ha bármiben tudok még segíteni, szólj nyugodtan:)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hamarosan készítek egy saját pókeres weboldalt, ahol lesz blognyitási lehetőség is. Nem akarok reklámozni, így még nem írok sokat róla, csak annyit, hogy minden ott megírt postot itt is publikálni fogok. Ha minden igaz, és lesz úgy tárhelyem, akkor még 3-4 játékos biztosan tud majd ott blogot vezetni, és ha szerzek plussz tárhelyet, akkor pláne:) Nem szeretném innen elvinni az embereket, ezért szerintem beleírom majd a szabályzatba, hogy aki blogot vezet ott, köteles ugyanazokat az írásokat itt is megjeleníteni. Emellett majd ha szerzek bannert a sportfogadas.org-ról, akkor kirakom azt is:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum január 25, 2010, 20:26:25
Csak nem jön az a fránya email :(
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum január 25, 2010, 20:59:19
Jött egy e-mail,hogy várnak az asztalnál este,de ticket még nem jött :( Bár ez le van írva:
If the ticket is not in your account it will be there before the first tournament starts tonight.
Hát remélem:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Jim Beam Dátum január 25, 2010, 22:18:21
Üdv pókeres barátom:)
nekem már megjött szerencsére de szerintem neked is megjött már..:) remélem találkozunk a döntő asztalnál a nevem JimBeamPro írj majd chaten ha látsz. Na GL Szeva!
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum január 25, 2010, 22:18:29
Indulok ;)
Este aki indul legyen chaten hogy dumáljunk:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 25, 2010, 23:58:48
Itt a WBCOOP, és itt az első szünet:)

Én elég durva hullámvasutat jártam meg, voltam 5000-en, aztán egy badbeatnek köszönhetően visszaestem 1700-ra. Felmentem 4000-re, visszaeste 2500ra. Most itt állok.

Még 1026 játékos van játékban az 1700 indulóból, én az 525. helyen állok, míg Ghastly 29. Látszik a versenyen, hogy nem szokásos freeroll, játékot is láthatunk már:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 26, 2010, 01:04:12
2. szünet előtti utolsó leosztás:

QQ-t kaptam kézbe, kb 7000 zsetonnal ott voltam a középmezőnyben. Hívtam első pozicióból 1000-et(125/250 a vak). Két székkel mögöttem ülő játékos allint mond a maradék 3600 zsetonjával. Mondom ezt kötelező megadni, na de várjunk. Jobbra tőlem ülő játékos allin megy 10k zsetonnal. Gyors helpet kértem Ghastlytól, mit tegyek. AK, AQ, AJ, és párok. Valami ilyesmi a range. Ghastly szerint call, én is inkább afelé hajlottam, tehát call.

3600-as stack: KK
10k-s stack: AA
én: QQ

És a poén, hogy mindhárman kaptunk egy harmadikat hozzá, de az ász drill legyőzte a dáma és a király drillt.

351. hely. 2 óra játék. Pont a szünet előtt estem ki, krvajó. Kicsit felb.sztam az agyam.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 26, 2010, 01:48:13
WBCOOP 1. nap

Felemásra sikeredett az első napunk a WBCOOP-n. Pénzbe egyikünk se ért, de legalább megküdöttünk a semmiért. gigazo a 900. hely környékén távozott az asztaltól, én a 351. helyen a már leírt leosztásban. Ghastly KQ-t kapott kézbe, és Qxx floppon elég erősnek bizonyult, de sajna az ellen AQ-ja mégerősebbnek. Ő a 215. helyen állt fel az asztaltól. Én a 2 óra játék során 3 premium lapot kaptam, egy AA-t, egy AK-t és egy végzetes QQ-t. Az ászpárommal floppot se néztem, pedig összesen 2 BB-t hívtam csak. AK-ommal győztem, míg a dámapárommal kiestem.

Holnap omaha lesz a játék, amiben annyira nem vagyok jó, de hát próbacseresznye alapon megnézzük:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: ab_aevo Dátum január 26, 2010, 01:51:53
Mindent bele  ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Pöppi Dátum január 26, 2010, 12:55:59
Szia,

Ezt találtam, gondoltam, hátha érdekel:
67 millió forintot osztanak szét a Paradise Pokeren jubileuma alkalmával

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/poker-jubileum-a-paradisepokeren-67-millio-forintot-osztanak-szet-2014928 (http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/poker-jubileum-a-paradisepokeren-67-millio-forintot-osztanak-szet-2014928)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 26, 2010, 13:05:14
Szia,

Köszi a linket, lehet pár napra beizzitom a sportingbetes számlámat:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 29, 2010, 22:07:37
Hihetetlen, mégegy terem ahol, többet nem játszom. Partypoker.

Kaptam 25$t ingyen. Gondoltam beülök CG-zi egy pár órát, gyűjteni a pontokat. Megnyitottam 4 asztalt, játszogattam, felmentem mindenhol 5$ról 6-7-8-ra. Ekkora viszont beütött a crack. Csak példaként: A8-at kaptam a buttonnál, hívtam 3,5 BB-t. A két vak callalt, floppon 58A, szivárvány. Jobbat nem is várhattam volna, mehet a 3/4-es pot hívása. Kisvak dob, nagyvak visszahív 3x-os tétet. Nem meglepő, ha van nála egy Ax, akár A5-akkor azt játsza. Ha szettet kap, valszeg lassít. Vissza allin, mutat egy 69-et. turne esik a 7-es, riverre nem jött viszont se ász, se 8-as.

A 25 dollár gyorsan lement 12-re ílyen leosztásokkal. Gondoltam egyszer élünk, nem saját pénz, bankroll meg akkor nem érdekel, beültem egy 6$-os versenyre. Kicsi hullámvasút után(utolsó 20-ból fel a top100ba, vissza a középmezőnybe, le-fel-le) kaptam egy AK-t. Első pozicióból preflop allin, nagyvak megadja, 10 8-at mutat be. A board pedig Q3967 volt. Gusztustalan, hogy a river és a turn is segített rajta. Ez van, kiestem, most játszom egy 2$os nevezési díjú versenyen, 3000$ GTD. Tilten nem vagyok, így lesz ami lesz.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum január 29, 2010, 22:17:28
Na én is hasonlóképpen vagyok a partyval soha többé......

Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 29, 2010, 22:33:42
Jah:DD Lehet átállok speedre, azt akkor bírom majd 24 asztalon is egyszerre a HU-ot.

Nah viszont most eldöntöttem hogy PARTYPOKER, SOHA!

- AQ vs .JQ, ofcorz jön a bubi
- Floppolt flush egy 3-as szett ellen, riverre esik egy hármas
- AQ vs. AJ, persze floppon esik a J.
- 65 vs K6, turnon 5-ös...
stb... 5 leosztáson belül 3x volt póker az asztalon.
Partypoker:
SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-SOHA-
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 30, 2010, 22:16:57
WBCOOP, 6. nap

Hát nincs mit mondanom. Ghastly is kiesett, én is. Egész jól ment a játék, folyamatosan növeltem a szetonjaim számát, egyszer se voltam 2000 alatt. 1:13 perc játék után az M számom 33 volt, míg a Q 2, tehát nagyon jól álltam. Ekkor két körben kiestem. Először egy dámapárba futottam bele, aztán a kézbekapott 10-espárommal egy ász párba.

2 WBCOOP verseny, 2 kiesés, 2 ász pár ellen.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 05, 2010, 20:49:43
Jóóóóestét:)

Elég rég írtam, ennek egyszerű okai vannak:)
1, Nem pókereztem ezen a héten
2, Nem nagyon volt időm eddig, vagy ha volt azt barátnőre használtam fel:)
3, Amúgy is pihenőt akartam tartani, mert kezdtem magam tilten érezni, pedig már lassan egy éve nem voltam tilten. Biztos, ami biztos, pihentem egy kicsit:)

Reményeim szerint hamarosan visszatérek, és feltudok mutatni pár képet én is a sikerekről. Kezdetnek megteszi a napi freeroll.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 08, 2010, 19:50:21
Hmm, ma újra játszom, végre:D Persze csak freeroll, de mégis kell, mert már ahogy kezembe kerül 3 db 50 Ft-os, már elkezdem nyomni a trükköket, annyira hiányzik a játék:D Kéne valami bevételi forrás, azt akkor tudnék feltölteni, és lenne bevételi forrásom is:D Hmmmmmm....:D
Gyűjtés*

Gyűjtést szervezünk a szegény pókereseknek, elsősorban DrisBigB-nek, hogy újra elkezdhessen játszani.

A jótékonyság célja az, hogy jól érezzük magunkat, hogy segítettünk másokon, és emellett tényleg segítünk a bajbajutottutakon. 1€ vagy 5€, nem számít, amennyit szánsz a játékra, annyit küldhetsz.

Az adományokat a(z)
[email protected] -os Moneybookers számlára várjuk, és az adományozók nevét közzétesszük itt, ezzel is megköszönve a segítséget.






*Természetesen ez az egész csak vicc, nem szeretnék senkitől pénzt kérni:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 08, 2010, 21:31:17
Az ellen calljat riveren valaki megmagyarazna nekem?:)

PokerStars Leosztás #39438313165: Verseny #233877948, Freeroll  Hold'em No Limit - Szint VIII (150/300) - 2010/02/08 21:26:03 CET [2010/02/08 15:26:03 ET]
Asztal '233877948 559' 9-max #9 szék a button
1 szék: oktman (8258 zseton)
2 szék: gorp80 (1909 zseton)
3 szék: vladtepes68 (9819 zseton)
4 szék: DanBL21 (3774 zseton)
5 szék: Beeny16 (1940 zseton)
6 szék: IFall (10100 zseton)
7 szék: Pufy71 (3902 zseton)
8 szék: btnatural (1745 zseton)
9 szék: Nemismerte56 (6417 zseton)
oktman: berakja az antét 25
gorp80: berakja az antét 25
vladtepes68: berakja az antét 25
DanBL21: berakja az antét 25
Beeny16: berakja az antét 25
IFall: berakja az antét 25
Pufy71: berakja az antét 25
btnatural: berakja az antét 25
Nemismerte56: berakja az antét 25
oktman: berakja a kisvakot 150
gorp80: berakja a nagyvakot 300
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott IFall [Kc Js]
vladtepes68: megad 300
DanBL21: dob
Beeny16: dob
IFall: megad 300
Pufy71: megad 300
btnatural: dob
Nemismerte56: dob
oktman: megad 150
gorp80: passzol
*** FLOP *** [Ah 5h Ad]
Pufy71 mondta, "Én több esélyes vagyok"
oktman: passzol
gorp80: passzol
vladtepes68: passzol
IFall: passzol
Pufy71: passzol
*** TURN *** [Ah 5h Ad] [Jh]
IFall mondta, "?"
oktman: nyit 300
gorp80: dob
vladtepes68: dob
IFall: megad 300
Pufy71: dob
*** RIVER *** [Ah 5h Ad Jh] [4h]
oktman: nyit 300
IFall: emel 900 eddig 1200
oktman: megad 900
*** MUTATÁS ***
IFall: mutat [Kc Js] (Ász és Bubi két pár)
oktman: mutat [8d 2h] (flush, Ász magas)
oktman begyűjtött 4725 ebből: pot
Pufy71 mondta, "Chicagó, Washington, Detroit, Pittsburg"
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 4725 | jutalék 0
Asztal [Ah 5h Ad Jh 4h]
1 szék: oktman (kisvak) mutatott [8d 2h] és nyert (4725) ezzel: flush, Ász magas
2 szék: gorp80 (nagyvak) dobta ezen: Turn
3 szék: vladtepes68 dobta ezen: Turn
4 szék: DanBL21 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
5 szék: Beeny16 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: IFall mutatott [Kc Js] és veszített ezzel: Ász és Bubi két pár
7 szék: Pufy71 dobta ezen: Turn
8 szék: btnatural dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
9 szék: Nemismerte56 (button) dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 08, 2010, 22:02:09
Előzőhöz még annyit hozzáfűznék, hogy feszes imagem volt az asztalnál.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Itt a második szünet a freerollon, elég gyérül állok, 9223-an indultunk, még 478-an vagyunk.
Stackem: 4000
Átlag: 20000
Vakok: 400/800
Lesz itt allin:D
*Megvolt az allin, feljöttem 13ezerre:)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Illetve itt egy kis pokerzene tőlem:D Az elején beakad, de ha egy kicsivel odebbviszitek a csuszkat, hallhatjatok:D
http://www.youtube.com/watch?v=TAdtmmo0iEw&feature=PlayList&p=548B21EDAD710C75&index=9 (http://www.youtube.com/watch?v=TAdtmmo0iEw&feature=PlayList&p=548B21EDAD710C75&index=9)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 08, 2010, 22:08:48
Akrvaegetbsszmegazisten....

PokerStars Leosztás #39440682062: Verseny #233877948, Freeroll  Hold'em No Limit - Szint XI (400/800) - 2010/02/08 22:06:43 CET [2010/02/08 16:06:43 ET]
Asztal '233877948 559' 9-max #4 szék a button
1 szék: oktman (7612 zseton)
2 szék: GollamBekúr (14317 zseton)

3 szék: kálvino (6976 zseton)
4 szék: RutaiJ (22629 zseton)
5 szék: Beeny16 (33369 zseton)
6 szék: IFall (13719 zseton)
7 szék: Danieel526 (58207 zseton)
8 szék: Zeusz0112 (58706 zseton)
9 szék: Ferke35 (30291 zseton)
oktman: berakja az antét 75
GollamBekúr: berakja az antét 75

kálvino: berakja az antét 75
RutaiJ: berakja az antét 75
Beeny16: berakja az antét 75
IFall: berakja az antét 75
Danieel526: berakja az antét 75
Zeusz0112: berakja az antét 75
Ferke35: berakja az antét 75
Beeny16: berakja a kisvakot 400
IFall: berakja a nagyvakot 800
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott IFall [Js Jc]
Danieel526: dob
Zeusz0112: dob
Ferke35: emel 800 eddig 1600
oktman: megad 1600
GollamBekúr: megad 1600
kálvino: dob
RutaiJ: dob
Beeny16: dob
IFall: emel 12044 eddig 13644 és all-in ment
Ferke35: megad 12044
oktman: megad 5937 és all-in ment
GollamBekúr: megad 12044

*** FLOP *** [5s 9s 3d]
Ferke35: nyit 800
GollamBekúr: megad 598 és all-in ment
Meg nem adott tét (202) visszajuttatva neki: Ferke35
*** TURN *** [5s 9s 3d] [4h]
*** RIVER *** [5s 9s 3d 4h] [2c]
*** MUTATÁS ***
Ferke35: mutat [Qs Ts] (Dáma magas lap)
GollamBekúr: mutat [As 7h] (sor, ettől: Ász eddig: Ötös)
GollamBekúr begyűjtött 1196 ebből: mellék pot-2
IFall: mutat [Js Jc] (Bubi pár)
GollamBekúr begyűjtött 18321 ebből: mellék pot-1
oktman: mutat [Ad Jd] (sor, ettől: Ász eddig: Ötös)
oktman begyűjtött 15612 ebből: fő pot
GollamBekúr begyűjtött 15611 ebből: fő pot
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 50740 Fő pot 31223. Mellék pot-1 18321. Mellék pot-2 1196. | jutalék 0
Asztal [5s 9s 3d 4h 2c]
1 szék: oktman mutatott [Ad Jd] és nyert (15612) ezzel: sor, ettől: Ász eddig: Ötös
2 szék: GollamBekúr mutatott [As 7h] és nyert (35128) ezzel: sor, ettől: Ász eddig: Ötös

3 szék: kálvino dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
4 szék: RutaiJ (button) dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
5 szék: Beeny16 (kisvak) dobta előtt Flop
6 szék: IFall (nagyvak) mutatott [Js Jc] és veszített ezzel: Bubi pár
7 szék: Danieel526 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
8 szék: Zeusz0112 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
9 szék: Ferke35 mutatott [Qs Ts] és veszített ezzel: Dáma magas lap

Nagyon csunya volt a turn es a river. Legalabb egy ász jött volna, azt elfogadom. De nem, lejön a backdoor sor.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 11, 2010, 07:26:01
Majdnem megszereztem a bakrollomat pókerre. Raktam egy tippmixet hétfőn, ami szerdáig érvényes.

Förlunda - Lulea H 1,8 (2-1, jött)
Phoenix - Edmonton H 1,62 (6-1, jött)
Belenenses - Braga V 1,58 (1-3, jött)
HIFK - Espoo H 1,66 (3-2, jött)
Man. City - Bolton H 1,38 (2-0, jött)
Fulham - Bolton H 1,60 (3-0, jött)
Cardiff - Peterborough H 1,48 (2-0, jött)
Pittsburgh - NY Islanders H 1,65 (3-1, jött)
Anaheim - Edmonton H 1,75 (3-2, jött)
Auxerre - Plabenec H 1,29 (4-0, jött)
*(0-1)Bayern - Fürth H 1,42 (6-2, jött)
Parma - Inter V 1,8 (1-1, NEM JÖTT)
1000->237950 Ft

Pedig az interben bíztam, a bayern meccstől féltem.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 13, 2010, 22:03:17
Hiába, nem jönnek mostanság az eredmények, se tippmixben, se pokerben, így nincs nagyon miről írnom.

Tegnap este buliban voltam, így ma reggel 9kor még alkoholos befolyásoltság alatt, fáradtan értem haza. Az kiment a fejemből, hogy van ticketem mára egy freerollra, ahol csak 50-60-an vagyunk, és sikerült bealudnom 4-5 körül. Ebből lett az, hogy 21:17kor felkeltem, és rájöttem, hogy le is maradtam róla. Azzal, hogy egész végig sit outon voltam, 57ből 26. lettem:D

Emellett napközben jelentkeztem a Pokerstop freerollra is. Itt 100 dollárra vagyunk kb 6-7 ezren, tehát csak poénnak jó. Már pénzben vagyok, de ez csak 3 centet jelent, és még tart a játék:) 13ezres átlagnál van 9000em, tehát bele kell húznom:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 15, 2010, 18:19:11
Itt van a hétfő, ez újabb freerollt jelent, és újabb 10 centet...:) Kezdem már kicsit szarul érezni magam a freerollok világában, 9-10ezer induló, és szinte a semmi pénzért küzdünk. Egyedül az első 3 hely az, ami fizet valamit, legalábbis annyit, hogy abból már nagyon feszes BM mellett lehet játszani.

Eddig csak egyszer sikerült ezen a freerollon az első háromba kerülni, akkor egy J9-es handdel estem ki, JJ9 floppon. Ellenfelemnek J10-e volt, és a river 10-es megmentette:) Nemtudom mikor lesz legközelebb ilyesmi eredményem, azért próbálkozom:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Latzka Dátum február 15, 2010, 18:25:39
Itt nem lesznek több ezren, már ha van tobet reged. TobetPoker 100 eur Teletipp magyar freeroll 02.15 hétfő, 20:00 ( jelszó: to1502bet )
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum február 15, 2010, 18:39:06
Ezt már 2X megnyertem :)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 15, 2010, 19:10:40
Yourpokercash? Pokerstrategy? Ilyesmi oldalakban nem gondolkodtál? Ezek is megdobnak 50$-al, már az is valami. Ha meg van reged valahol, akkor meg barátnő/rokon nevén is tudsz regelni.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum február 15, 2010, 19:45:36
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 15, 2010, 19:10:40
Yourpokercash? Pokerstrategy? Ilyesmi oldalakban nem gondolkodtál? Ezek is megdobnak 50$-al, már az is valami. Ha meg van reged valahol, akkor meg barátnő/rokon nevén is tudsz regelni.

Ez valóban jó ötlet, bankrollt építeni 0-ról  :ok:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 15, 2010, 19:58:16
Végülis ezek jó ötletek, csak be kéne scannelnem a személyimet, azt azis be van szarva:DD Megoldom:) Köszönöm a tippet:)

Szerk.: Egyben köszöntöm az 1700. olvasót a naplómban. Köszönöm:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 15, 2010, 20:31:18
Haveroknak csak van, vagy ha nincs, akkor informatikai bolt, bemész, beszkennelik 100Ft-ért, aztán meg elküldik neked mailben. Mondjuk az utóbbi nemtom mennyire biztonságos, de elég sokan cisnálják, úgyhogy nem kéne hogy gond legyen.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 15, 2010, 20:35:21
Szerintem meglátogatom a anyámat, azt majd nála scannelek:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 15, 2010, 21:44:52
Szokásos volt.
Több mint 9ezer induló
1:42 perc játék
748. hely
10 cent nyeremény. Megpróbálom majd ezek a no depo bonuszokat, hátha abból jobban kijövök majd:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 15, 2010, 22:58:05
Hmm, megint csak a szokásos..:D
Elindultam egy 360 résztvevős 10 centes SnG-n.
A szünet előtti utolsó leosztásban estem ki, 40. helyen. 36tól fizet.
AK nálam, flopp AK7. Preflop hívtam, nagyvakból, kisvak megadta.
Floppon hívtam még egyet, amit szintén megadott.
Turn: Q
Check-el, allin mentem, callt kapok. AQ nála.
Persze a riverre esett még egy Q.

Kénytelen leszek átgondolni a játékaim, mert nagyon gyakori a buborék környékén lévő kiesésem.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum február 16, 2010, 15:06:53
Na ne...tegnap én is így estem ki ha ez megnyugtat :D
AK kézbe,flopp AKX,Turn Q ekkor mentem allint mert nem álltam túl jól,callolt és river Q :D( nála AQ persze:D)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 16, 2010, 17:46:37
Ilyen ez a poker:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 16, 2010, 19:50:24
Hamarosan 50-53$-t feltöltök az egyik pokeres kliensbe. Fontos a bankroll management, tehát az alábbi táblázatot szeretném követni:)

SnG versenyeknél
  Buy-in     Bankroll
$1 + $0.1    $44
$2 + $0.2    $88
$5 + $0.5    $220
$10 +$1      $440
$20 +$2      $880
$30 +$3      $1,320
$50 +$5      $2,200
$100 +$10    $4,400
$200 +$20    $8,800
$500 +$50    $22,000

Ez persze pár dollárt változhat, de azért szeretném betartani:)
Legalább az 50+5-ös nevezési díjú versenyekig el szeretnék jutni ezzel a BM-el:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 17, 2010, 23:04:32
Szokásos freeroll:)
8940 induló
Helyezés: 112.
Nyeremény: 0,60$

Sokra nem megyek vele:) Viszont végre az utolsó leosztásom nem egy mákolás volt:)) SS-ként, 20k zsetonnal, 1. beszállóként allin mentem A8-al a kezemben, amit egy AQ lecallalt. Ász jött, 8-as nem, így végre mehetek aludni:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 18, 2010, 13:46:31
Sztem regelj carbonra, amíg nem tudsz feltölteni. Igényelj Fun Step 1 ticketet, indulhatsz vele 10 playeres SNG-n, kb olyasmi mint starson a step satok. A fun step 1. helyezett kap 1$-t. Nem egy nagy szám, de legalább játszol.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 18, 2010, 22:39:58
Nem rossz ötlet:)

Mellesleg ma unatkoztam, és németen játszottam egy kicsit. A 60 centemet limit holdemen  felvittem 1,5$-re:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 20, 2010, 21:15:11
Nah végre én is beszámolhatok egy FT-ről:) Freeroll volt, így sokat nem fizet, ettől függetlenül már szükségem volt rá.
Talán többet is kihozhattam volna belőle, de egy ilyen mezőnybe nem volt könnyű. Csak egy példa, első pozicióból, FT-n, 3 vakos hívást megadnak T2-re, tehát nehéz volt megállapítani a rangeüket.
(http://img237.imageshack.us/img237/3408/0220bbb.jpg)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 20, 2010, 22:58:05
Nah nézzük mit tudunk kezdeni ebből a pénzből:)

----------------------------------------------------------------
Mivel mára befejezem a pókert, így összesítek, amit megpróbálok minden nap végén megtenni, amikor játszom:)
Játszottam 2 freerollon, egyiken 0,20$-et nyertem, a másikon 5,50$-t. Ebből utána játszottam 3 db HU-t, 2,20$-es buy-innel. 3-ből 2-őt hoztam, az 6,60$-os nevezési díj, és a nyeremény 8$, így 1,40$-et nyertem ezen a 10 percen is. Összegségében: 5,50$+0,20$+1,40$=7,10$ hozam.

Napi kezdő bankroll: 0,01$                                                             Heti kezdő bankroll: 0,01$                                                             Kezdő bankroll: 0,01$
Napi végző bankroll: 7,11$                                                             Heti végző bankroll: 7,11$                                                             Végző bankroll: 7,11$
Napi Profit: +7,10$                                                                       Heti Profit: +7,10$                                                                        Profit: +7,10$     
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 22, 2010, 20:54:53
A nap leosztása:
PokerStars Leosztás #40163348107: Verseny #245828697, $2.00+$0.20 USD Hold'em No Limit - Kör I, Szint I (10/20) - 2010/02/22 20:50:12 CET [2010/02/22 14:50:12 ET]
Asztal '245828697 1' 2-max #2 szék a button
1 szék: martamonina (1580 zseton)
2 szék: DrisBigB (1420 zseton)
DrisBigB: berakja a kisvakot 10
martamonina: berakja a nagyvakot 20
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [6s 6h]
DrisBigB: emel 40 eddig 60
martamonina: emel 180 eddig 240
DrisBigB: megad 180
*** FLOP *** [Jd 3h 4h]
martamonina: nyit 240
DrisBigB: emel 940 eddig 1180 és all-in ment
martamonina: megad 940
DrisBigB mondta, "lol"
*** TURN *** [Jd 3h 4h] [Tc]
*** RIVER *** [Jd 3h 4h Tc] [Js]
*** MUTATÁS ***
martamonina: mutat [6c 6d] (Bubi és Hatos két pár)
DrisBigB: mutat [6s 6h] (Bubi és Hatos két pár)
martamonina begyűjtött 1420 ebből: pot
DrisBigB begyűjtött 1420 ebből: pot
martamonina mondta, "nh"
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 2840 | jutalék 0
Asztal [Jd 3h 4h Tc Js]
1 szék: martamonina (nagyvak) mutatott [6c 6d] és nyert (1420) ezzel: Bubi és Hatos két pár
2 szék: DrisBigB (button) (kisvak) mutatott [6s 6h] és nyert (1420) ezzel: Bubi és Hatos két pár
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum február 22, 2010, 21:23:37
Nem volt ez egy kicsit bátor a részedről az első leosztásban?
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 22, 2010, 21:56:49
Játszottam már vele régebben, volt róla jegyzetem;)

Szerk.: Leírom a gondolatmenetemet azért:)

Preflop 66 bőven elég HU-ban a híváshoz, ezt megtettem. Kaptam egy reraiset, aminek a callja a legneccesebb move az egész leosztás során. Úgy voltam, hogyha nem jön A vagy K, akkor erősebb vagyok. Floppon jött egy bubi ami egy AJ-nek, KJ, vagy JJ-nek segíthetett a preflop játék alapján, de KJ kizárva, azzal csak callt kaptam volna preflop, AJ-re és JJ-re lehetséges a reraise.
Preflop 240-et hívott rám, ugyanezt az összeget tolta floppon. Ez volt nekem az utolsó, és döntő ok mellett, hogy megtámadja a potot. Erre itt a legjobb megoldás az allin volt, minimálisan overbeteltem, amit azzal indokolnék, hogyha bármilyen más összeget ráhívok, és csak callt kapok, akkor turnon kellett volna allin menni, nem mellesleg jöhet olyan lap, amire már nem szivesen mondanám be az ollét, ilyen pl a fent említett A.

Ez volt az azonnali játékból leszűrt gondolkodásom, de ezzel a játékossál már játszottam régebben, és van róla jegyzetem a programban. Ilyen pl az, hogy magas párokkal mindig slowplayel, illetve floppon alakult szettekre se hív rá, megpróbál minél többet kiszedni az ellenből. Ha nem látja, hogy érdekelnél a pot az ellenfelet, hív, hátha kap egy callt a check-check helyett.
Emellett amire nagyon agresszív az a pocket pairok, az AK, AQ, az AJ-ra kevésbé, de véleményem szerint ha rosszabb a lapjárása, ezt is megpróbálja megvédeni minden áron.

Ezek alapján jutottam az allinnig. Úgy voltam, hogy elég nagy FE-m volt még a floppon, tehát ha dobja, jól járok, ha megadja és két magasabb lap van nála, akkor pénzfeldobás, illetve ha J, vagy magasabb pár, akkor kevés esélyem van.

Ellenfelem sokat gondolkozott, szerintem 3x is a fold felé vitte az egeret miután csak callt nyomott.  Nekem tetszett, mert egyben bejött amit mondtam, egyben meg is lepődtem a 66-al a callján:) Persze benne van, hogy csak 1 felé lap érkezett, ez sokat segített nekem is, meg neki is:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum február 22, 2010, 22:07:06
Akkor az úgy mindjárt más  ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 22, 2010, 22:11:02
Nah, van egy kis változás:) Csináltam egy 45$-os befizetést a PS-re, mivel erősödött a dollár, így nincs meg a pokerre szánt pénzem 50$, ebből adódóan, pokersavvy-ra még nem tudok gyűjteni pontokat. Az ezelőtt fent lévő 7 dolláromat kivettem, majd jó lesz az:) Szerk.: Utólag rájöttem, hogy ha kiveszem a 7 dolcsimat, megvan az 50, nah mindegy, jó lesz ez:)

10 HU-t játszottam le ma, nem nagyon volt időm, inkább a barátnőmmel voltam. 10-ből 7-et megnyertem, 3-at elbuktam, így (7*4)-(10*2,20)=6$ profit ma. Kénytelen vagyok az elején még ilyen kicsiben játszani, majd 200$-nál feljebb léphetek az 5$-os szintre. Várom már, ott régebben sokkal jobban teljesítettem, mint a mostani 2,20-ason.

Emellet indultam 2 freerollon, megszokásból. Az egyik no money, a másikon meg 0,07$-t nyertem a 95. helyezésemmel. Itt nem a pénz miatt játszom, mert az FT is csak 40 centet fizet, viszont ez a TV2 freeroll, azt nem lenne rossz a TVben játszani:)
----------------------------------------------------------------------------------------
Napi kezdő bankroll: 45,00$                                                             Heti kezdő bankroll: 45,00$                                                             Kezdő bankroll: 45,00$
Napi végző bankroll: 51,07$                                                             Heti végző bankroll: 51,07$                                                             Végző bankroll: 51,07$
Napi Profit: +6,07$                                                                       Heti Profit: +6,07$                                                                        Profit: +6,07$    
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum február 23, 2010, 00:25:15
Dris mi a véleményed ezekről a könyvekről?


Phil Gordon - A póker kis zöld,kék és fekete könyvéről?

Nagyon alap?

Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 23, 2010, 16:40:28
Őszíntén szólva nem olvastam, csak a neten néztem most utána. Nekem nem nyerte el a tetszésem, de meg fogom venni, mert nem szeretnék úgy lehúzni egy könyvet, hogy nem is ismerem.

Zöld könyv: Póker alapjai. Hogy is mondjam, ezt szerintem mindenki tudja már itt a fórumon, banki odds, out-ok kiszámolása, stb...

Kék könyv: Saját leosztásait írja le. Ez érdekes lehet, mert jó látni, hogy a felettünk lévő szinten hogy gondolkodnak a játékosok. Meglepő, de szinte ugyanúgy, ahogy mi:) Veszélye, hogyha valakinek nagyon megtetszik a stilus, akkor ezt fogja mostantól játszani, ami nem biztos, hogy fekszik a saját személyiségéhez.

Fekete könyv: Milyen is a pókeres létforma? Nagyon jó kérdés, szerintem kinek mi.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 23, 2010, 19:38:36
Befejeztem, többet nem játszom ma. Még 10 HU-t se játszottam le annyira felb.sztam az agyamat....
4 db. AA-m kapott ki, egyszer K6 ellen, egyszer K9 ellen, egyszer 74 ellen és a negyedikre nem emlékszem. Megjegyzem, egyszer sem slowplayeltem.
AK, AQ, KK, AJ, tökmindegy mit kaptam, ellenfelem mindig túlhúzott. Utolsó játékomban allin mentem 800-as stackel(1500 kezdő stack), KJ kézbe. Ellen J8-al megadja, és leesik flopra 3 darab 8-as....
Indultam két MTT-n, 1,10$ és 2,20$-os alapon, mindkettőn ugyanez volt, 5/5x jött ellenem a flush riverre, illetve egyszer kaptam egy sort, amit egy lyukas sor megadott, magasabb végződéssel, azt is behúzta. Annyira nem szeretett ma a PS RNG-je, hogy jobb, ha nem folytatom...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tilt ellen a legjobb zene:)

http://www.youtube.com/watch?v=z4HXbV24eFM (http://www.youtube.com/watch?v=z4HXbV24eFM) http://www.youtube.com/watch?v=zuyupBmHfVQ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
SZERK.: 20:52
Működött a zene:) Hoztam egy rossz döntést, beültem egy 4 személyes HU versenybe, 5,25$-os buyinnel, amit hoztam, és ezzel a 20$-al feljöttem pozitívba. Rossz döntés volt a részemről ezt meglépni, de kivételesen működött. Nem szeretném viszont többször, amíg nincs meg a bankroll az 5$-os szintre, mert veszélyes:)

Napi kezdő bankroll: 51,07$                                                             Heti kezdő bankroll: 45,00$                                                             Kezdő bankroll: 45,00$
Napi végző bankroll: 55,72$                                                             Heti végző bankroll: 55,72$                                                             Végző bankroll: 55,72$
Napi Profit: +4,65$                                                                       Heti Profit: +10,72$                                                                        Profit: +10,72$
Bankroll start: 2010.02.22
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 25, 2010, 07:54:18
Tegnapi napom egy káosz volt, így nem is írtam be az eredményt, de mindenképp pótlom most:)
Igencsak minuszban sikerült zárni, ennek egyik oka az volt, hogy amikor 8 asztalon játszottam a HU-t, lefagyott a gépem, és mire visszatértem, már a zsetonjaim 3/4-e az ellenfeleimnél voltak. A 8 asztalból 6-on én vezettem, míg az egyiken kb egál volt. A 8.-on 2000-1000-re vezetett az ellenfelem, de mint tudjuk, az is behozható. Végül csak 1-et tudtam visszahozni a 8-ból, így ez igencsak lefogyasztotta a bankrollomat.

Még indultam a TV2 freerollon megint, most a kb 4000 indulóból 34. helyet csiptem el, ami nem rossz eredmény, ha így nézzük, de csak 0,11$-t fizet és a ticket sem jár érte. Szeretnék mindenképp bekerülni legalább a heti döntőbe, mert ott már csak 50-en indulunk, és ugyanazok a freeroll maniac-oc játszanak, tehát az esélyem meglenne:) Mellesleg a kiesésem megint csak a szokásos volt, már 140K zsetonnál jártam, kb 110K átlagnál, mikor a pocket 5-öspárom fullá alakult a floppon, 5JJ, ként. Hívok, és egy 200K-s zsetonhalmaz visszajön allin. Megadom, AJ-t mutat. Az ász jött, ötös nem, így a verseny csúnya véget ért. Remélem ennyi stackkel a srác már megkapta a ticketet. Nem volt tőle se rossz játék, egyedül a 55 volt, ami legyőzhette, de szerintem erre nem gondolt.

Ettől függetlenül átgondolom a játékomat, mert úgy érzem, hogy több call-t nyomok mint kéne, és ez hosszútávon veszélyes lehet. Tehát a szomorú állás:

Napi kezdő bankroll: 55,72$                                                             Heti kezdő bankroll: 45,00$                                                             Kezdő bankroll: 45,00$
Napi végző bankroll: 36,43$                                                             Heti végző bankroll: 36,43$                                                             Végző bankroll: 36,43$
Napi Profit: -19,29$                                                                       Heti Profit: -8,57$                                                                        Profit: -8,57$
Bankroll start: 2010.02.22
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 25, 2010, 19:27:04
Sziasztok. Szerintetek mit csinaltam itt rosszul? Illetve milyen isteni sugallat mondta az ellennek a callt?

PokerStars Leosztás #40309776272: Verseny #246825779, $1.00+$0.20 USD Hold'em No Limit - Szint II (15/30) - 2010/02/25 19:24:14 CET [2010/02/25 13:24:14 ET]
Asztal '246825779 1' 9-max #6 szék a button
1 szék: DrisBigB (1060 zseton)
4 szék: ladydi4664 (3090 zseton)
6 szék: DZNS4U (2830 zseton)
7 szék: schoppenhaas (5060 zseton)
8 szék: Tiagostuve (1460 zseton)
schoppenhaas: berakja a kisvakot 15
Tiagostuve: berakja a nagyvakot 30
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [6d As]
DrisBigB: megad 30
ladydi4664: dob
DZNS4U: dob
schoppenhaas: megad 15
Tiagostuve: passzol
*** FLOP *** [Ah Js Kd]
schoppenhaas: passzol
Tiagostuve: passzol
DrisBigB: nyit 60
schoppenhaas: megad 60
Tiagostuve: dob
*** TURN *** [Ah Js Kd] [5d]
schoppenhaas: passzol
DrisBigB: nyit 150
schoppenhaas: megad 150
*** RIVER *** [Ah Js Kd 5d] [Ad]
schoppenhaas: passzol
DrisBigB: nyit 820 és all-in ment
schoppenhaas: megad 820
*** MUTATÁS ***
DrisBigB: mutat [6d As] (Ász drill)
schoppenhaas: mutat [2d 9d] (flush, Ász magas)
schoppenhaas begyűjtött 2150 ebből: pot
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 2150 | jutalék 0
Asztal [Ah Js Kd 5d Ad]
1 szék: DrisBigB mutatott [6d As] és veszített ezzel: Ász drill
4 szék: ladydi4664 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: DZNS4U (button) dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
7 szék: schoppenhaas (kisvak) mutatott [2d 9d] és nyert (2150) ezzel: flush, Ász magas
8 szék: Tiagostuve (nagyvak) dobta ezen: Flop
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 25, 2010, 19:47:11
A6o UTG happyfold ezen a szinten az első két vakszinten, ha meg játszol, akkor inkább emelj. Egyébként az ilyen alacosny BI-es siteken az első két vakszinten nagyon feszesnek kell lenni, őrizd meg a zsetonjaidat, kerüld a nagy potokat nagy lapok nélkül, mert a nagyobb vakszinteken úgyis jobban fogsz tudni érvényesülni.

A 29s meg fishy, no comment. Egyébként én ma 4. lettem carbonon egy versenyen, majd később felteszem a kieső handemet. Egy kicsit nagyobb volt a tét, de még ott is vannak ilyen gyökerek...
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 26, 2010, 16:59:52
1, Általában első pozícióból dobok én is, de annyira feszes volt a mezőny, hogy postflop játékban szinte hozni tudtam mindig. Várakozásommal ellentétben csak páran szálltak be, de elég volt a híváshoz. Ahogy láthattátok, floppon meg turnon elég is volt, de a fish calljai megérték, mert jött a backdoor flush-e, 92-re.

2, Istenem... Valahogy mostanság az egész Sf Poker Teamet érintik a badbeatek, én pl ezen a héten már nem nagyon fogok szerintem játszani, mert egymás után két olyan napom volt, amit egyszerűen nem tudok elhinni.
A két napban kb 30-35x húztak túl a gyengébb lapok, és nekem volt 2 mákolásom(számoltam).
6 db AA vesztett a kezemben, pedig nem hiszem, hogy rosszul játszottam volna meg bármelyiket. Összesen ennyi AA-t kaptam.
3 db KK fulladt bele a patakba, és 1x győztem vele.
AK-omra legtöbbször dobtak preflop, míg egyszer egy 22 ellen nem javult.
AQ-mat legyőzte egy A3, aki preflop allin ment, én meg callaltam.
Nem fogom végigírni, mert 1, hosszú lenne; 2, nem emlékszem mindenre; 3, a badbeateken való rimánkodás könnyen tiltre juttathat.

utolsó példaként leírom még a tegnapi versenyemet.
9 fős 1,15$-os SNG.
Eljutok a HU-ig, nekem van kb 3500 zsetonom, míg ellenfelem előtt 10000. Okos, és szép játékkal helyet cseréltünk, sőt, előtte volt 1500, míg 12ezer zseton hevert előttem. Ekkor kaptam egy KK-t, amivel limpeltem, szinte biztos voltam az all in-jében, ami jött is. 56-ot mutat, nagyon szép hand nekem, bár egy KJ-nek jobban örültem volna:) A boardra persze jött a sora a srácnak. Nopara, még mindig vezetek.
Rögtön következő handbe allin megy megint, amit én az AK-mmal lecallalak. Kettes párja kitartott a végéig, így megint duplázott. Ezek után szépen játszott meg egy dáma pókert, azt elismerem, így kb egálba kerültünk, nagyjából pár száz zsetonnal volt több neki. Kapok egy A8-at, amivel valahogy preflop allin kerültünk(nem emlékszem, nem akarok hazudni, azt tudom, hogy kézenfekvő mutat). Mutat egy A7-et, ennél szebbet nem is kérhettem volna. Vagyis de, a floppon már anyáztam, mert a feljövő K és J mellett ott pihent a 7-es is, ezzel  2. lettem.

Valahogy kezd elegem lenni, ezért tartok pihit:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 27, 2010, 19:37:44
Az MTT-k eredményét érdemes kirakni:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 27, 2010, 20:29:51
Nap leosztása rovatunk mai száma:

PokerStars Leosztás #40413295247: Verseny #233877979, $0.20+$0.00 USD Hold'em No Limit - Szint II (15/30) - 2010/02/27 20:28:19 CET [2010/02/27 14:28:19 ET]
Asztal '233877979 52' 9-max #6 szék a button
2 szék: kollimi (990 zseton)
3 szék: gabica86810 (2775 zseton)
4 szék: Az 1 hülye (2180 zseton)
5 szék: kery64 (935 zseton)
6 szék: W.Redskin (1375 zseton)
7 szék: Truttymó (2955 zseton)
8 szék: DrisBigB (3505 zseton)
9 szék: véna0000 (3265 zseton)
Truttymó: berakja a kisvakot 15
DrisBigB: berakja a nagyvakot 30
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [Ac Ts]
véna0000: dob
kollimi: megad 30
gabica86810: megad 30
Az 1 hülye: dob
kery64: emel 390 eddig 420
W.Redskin: dob
Truttymó: dob
DrisBigB: emel 3085 eddig 3505 és all-in ment
kollimi: dob
gabica86810: dob
kery64: megad 515 és all-in ment
Meg nem adott tét (2570) visszajuttatva neki: DrisBigB
*** FLOP *** [Qd 2c Jd]
*** TURN *** [Qd 2c Jd] [6c]
*** RIVER *** [Qd 2c Jd 6c] [6h]
*** MUTATÁS ***
DrisBigB: mutat [Ac Ts] (Hatos pár)
kery64: mutat [8c 2d] (Hatos és Kettes két pár)
bandita101 kapcsolódva van
kery64 begyűjtött 1945 ebből: pot
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 1945 | jutalék 0
Asztal [Qd 2c Jd 6c 6h]
2 szék: kollimi dobta előtt Flop
3 szék: gabica86810 dobta előtt Flop
4 szék: Az 1 hülye dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
5 szék: kery64 mutatott [8c 2d] és nyert (1945) ezzel: Hatos és Kettes két pár
6 szék: W.Redskin (button) dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
7 szék: Truttymó (kisvak) dobta előtt Flop
8 szék: DrisBigB (nagyvak) mutatott [Ac Ts] és veszített ezzel: Hatos pár
9 szék: véna0000 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum február 28, 2010, 09:12:28
Idézetet írta: Dris Dátum február 27, 2010, 19:37:44
Az MTT-k eredményét érdemes kirakni:)


Gratulálok! Lejátszottad már SM 100-as versenyt?
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 28, 2010, 13:21:10
Nem indultam, most számít ez a 11 versenydollár is:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum március 02, 2010, 22:40:02
Valamit rosszul csinaltam? Ez már az FT volt, annak is az első leosztása.

PokerStars Leosztás #40571531545: Verseny #248574005, $1.00+$0.10 USD Hold'em No Limit - Szint VII (100/200) - 2010/03/02 22:30:13 CET [2010/03/02 16:30:13 ET]
Asztal '248574005 1' 9-max #8 szék a button
1 szék: lexus133 (6095 zseton)
2 szék: DrisBigB (6194 zseton)
3 szék: Chuli21 (12233 zseton)
4 szék: alifaxx (755 zseton)
5 szék: piterdex (7380 zseton)
6 szék: Kantin0 (16175 zseton)
7 szék: captan494 (7850 zseton)
8 szék: BRAVON (4235 zseton)
9 szék: ATZARA (6583 zseton)
lexus133: berakja az antét 25
DrisBigB: berakja az antét 25
Chuli21: berakja az antét 25
alifaxx: berakja az antét 25
piterdex: berakja az antét 25
Kantin0: berakja az antét 25
captan494: berakja az antét 25
BRAVON: berakja az antét 25
ATZARA: berakja az antét 25
ATZARA: berakja a kisvakot 100
lexus133: berakja a nagyvakot 200
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [Jh Ac]
DrisBigB: emel 400 eddig 600
Chuli21: dob
Kantin0 mondta, "gl to all"
alifaxx nincs kacsolódva
alifaxx kapcsolódva van
alifaxx: dob
piterdex: dob
Kantin0: dob
captan494: megad 600
BRAVON: dob
ATZARA: dob
lexus133: dob

AJ, nem a legerősebb kéz, de egy emeléssel kizárhatok gyengébb kezeket, amik lemákolhatnak egy számukra kedvező floppon. A másik, hogy a postflop játékom szerintem jobb mint az átlagnak ezen a szinten. Remélem nem szólnak le miatta, hogy ezt írtam:)


*** FLOP *** [Ts Ah 9c]
lexus133 mondta, "u to"
DrisBigB: nyit 1400
captan494: emel 5825 eddig 7225 és all-in ment
DrisBigB: megad 4169 és all-in ment
Meg nem adott tét (1656) visszajuttatva neki: captan494

Gyönyörű flop az AJnek, top pár, elfogadható kísérő, backdoor sor esély, és nincs közös szín:) Picivel nagyobbat hívtam, mint az átlag folytatólagos hívás, kb 1700-as potba 1400-at. Kapok egy allint, amit kis gondolkodás után megadok.

*** TURN *** [Ts Ah 9c] [Tc]
*** RIVER *** [Ts Ah 9c Tc] [7d]
DrisBigB mondta, "omg"
*** MUTATÁS ***
DrisBigB: mutat [Jh Ac] (Ász és Tízes két pár)
captan494: mutat [9d Td] (full house, Tízes full Kilences párral)
captan494 begyűjtött 12863 ebből: pot
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 12863 | jutalék 0
Asztal [Ts Ah 9c Tc 7d]
1 szék: lexus133 (nagyvak) dobta előtt Flop
2 szék: DrisBigB mutatott [Jh Ac] és veszített ezzel: Ász és Tízes két pár
3 szék: Chuli21 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
4 szék: alifaxx dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
5 szék: piterdex dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: Kantin0 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
7 szék: captan494 mutatott [9d Td] és nyert (12863) ezzel: full house, Tízes full Kilences párral
8 szék: BRAVON (button) dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
9 szék: ATZARA (kisvak) dobta előtt Flop

Hogy is mondjam. 9T-vel védheti a nagyvakját szerintem valaki, de ha első első pozicióból emel valaki 3 vakot, akkor azért érdemes elgondolkodni rajta.
Véleményetek?
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 02, 2010, 23:16:55
Az én véleményem:

Preflop játékod ok, a 910s lap nem mondanám, hogy túl erős, de éppenséggel limpelhet vele. A flopon a contbeted teljesen korrekt, viszont amikor rádtolta, akkor azért el lehetett volna engedni. Gondolj bele, hogy mit versz azok közül a lapok közül, amelyekkel limpel preflop, majd flopon rádtolja. Induljunk ki abból, hogy nem hülye az ellenfeled, ebben az esetben a range-edbe bőven beleteszi az A-t, ráadásul elég erős kickerrel, amit nehezen fog tudni dobatni, tehát total airrel, sőt, már egy jobb 10-essel sem fogja rádtolni. Mi lehet nála? Szerintem ha végig gondolod, akkor nem sok minden jöhet szóba: A7-A10, AJ-AQ, 910, QJ, 99, esetleg 1010, bár azzal preflop visszaemelt volna. Szal ezek közül nem sok mindent versz, persze hozzáteszem, hogy én sem biztos hogy elengedtem volna... Játké közben nehezebb megítélni ezt, mint utólag.

EDIT: Még annyit hozzátennék, hogy FT első leosztásában nem fognak akkora baromságot csinálni, hogy itt total airrel betolják, főleg nem akkora stackből.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum március 06, 2010, 21:20:03
AA vs 55 párharcban estem ki, nem jött semmi le a kezemhez. Gondolkoztam, hogy kivárom, míg az utolsó helyezett kiesik, de csak 1 M számnyi különbség volt köztünk, így ha Ő dupláz ezután, akkor mindenképp allin kell mennem. Nem akartam kivárni, A10 elég volt hozzá:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum március 06, 2010, 22:55:50
Hogyan lehet ezen a versenyen részt venni?   Gondolom van valami külön kikötés az indulók számát tekintve.  ???
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum március 07, 2010, 15:37:49
Erre a versenyre csak akkor tudsz nevezni, ha az Ő oldalukról regisztrálsz a PS-re. Nem fogom leírni az oldal nevét, nem szeretnék reklámozni, de ha a google beírod a verseny nevét, megtalálhatod:)

Miután tőlük letöltöd a klienst, és megadod az Ő marketingkódjukat, akkor írnod kell egy e-mail Romain-nek, Ő a főszervezője ennek a versenynek. Az e-mail cím az oldalon van. Ha pozitívan bírálták el a kérvényedet, akkor minden héten megkapod a ticketet:) Szeretem ezt a versenyt, mert 1-2 hülyét leszámítva normális emberek vannak itt:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Zlatan Dátum március 07, 2010, 16:09:28
Idézetet írta: Dris Dátum március 07, 2010, 15:37:49
Erre a versenyre csak akkor tudsz nevezni, ha az Ő oldalukról regisztrálsz a PS-re. Nem fogom leírni az oldal nevét, nem szeretnék reklámozni, de ha a google beírod a verseny nevét, megtalálhatod:)

Miután tőlük letöltöd a klienst, és megadod az Ő marketingkódjukat, akkor írnod kell egy e-mail Romain-nek, Ő a főszervezője ennek a versenynek. Az e-mail cím az oldalon van. Ha pozitívan bírálták el a kérvényedet, akkor minden héten megkapod a ticketet:) Szeretem ezt a versenyt, mert 1-2 hülyét leszámítva normális emberek vannak itt:)

Mitől függ, hogy hogyan bírálnak el ?
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum március 07, 2010, 16:43:57
Nem tudom, aminek meg kell lennie:
1, Tőlük töltötted le a PS kliensét
2, Az a kliens van telepítve
3, Az Ő marketingkódjukkal regisztrálsz nevet(regisztrációnál kérdezi, hogy van-e marketingcode-od)
4, Egy fórumba beilleszted az általuk megadott reklámot az aláírásodba. Ezt akkor küldik, mikor te már írtál nekik.

Először az első 3 legyen meg, ekkor írj nekik a weboldalon megadott e-mail címre, angolul. Válaszban megköszönik, hogy Őket választottad, és hogy azt a szöveget, amit megadnak, rakj ki az aláírásodba egy fórumon. Ha ez megvan, küld el nekik az egyik üzeneted URL címét, ahol látszik az aláírás. Ezután hetente kapod a ticketet.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum március 08, 2010, 12:50:22
benne volt a profilkepem a blikkbe:))) pokerrol volt szo, es termeszetesen belabacsi, aka Traply Peter es benne volt, mint a legjobb magyar:) megerdemli ezt a cimet:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum március 26, 2010, 23:25:21
Régen írtam, és ennek se lesz sok köze a pokerhez, bocsi:)

Éljenek a választások, nálunk pl családon belüli vitát hozott a 2010-es választás. Az már biztos, hogy miután tudjuk az eredményeket, meglesznek az orraládörgölések, vagy én kapom meg azt, hogy fateromnak lett igaza, vagy Ő, hogy nekem...

Poker:
Májusban elkezdek élőzni, hetente egyszer le fogok járni a lurdyban lévő pokerterembe, vannak micro buyines (1+0,5ös) versenyek naponta, ezekből elindulok hetente egyen, majd kiderül milyen sikerrel. Ennek oka, hogy gyengének érzem az élőjátékom. Hiába brillírozok baráti társaságban, amikor odakerülök az asztalhoz, egyszerűen befeszülök. Ezt reményeim szerint most ki fogom köszörülni, és hamarosan jöhetnek majd az eredmények.

Ui.: 1 hónap alatt, 1x tudtam nyerni kézbeosztott AA-val, online. Élőben hoztam vele a kötelező 80/20-at, de amit az online termek művelnek velem mostanság az elképesztő. Ez a másik oka, hogy váltok élőre, valószínűleg profitálóbb lesz. Kevesebb verseny, több izgalom, több pénz(remélem:D)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum március 26, 2010, 23:38:32
Kíváncsian várom az eredményeket  :beerchug:

Néha én is hasonló lépésen gondolkodom  ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 10, 2010, 12:16:05
Háj evribádi,

Mint látjátok, az utóbbi időben nem nagyon írtam semmit a naplómba, ennek egyik oka, hogy májusra tervezem a visszatérésem, mint ahogy nemrég írtam, a másik meg, hogy igazán nincs is miről. DE!
Ha ma megy a zsuga, akkor egy igazán ütős visszatéréssel örvendeztethetem meg a nagyérdeműt. Ma 13:00kor kezdődik egy verseny, freeroll, de 20 000$ GTD, amire azért beülök, másik 3999 emberrel együtt. A díjazás nem rossz, igaz itt nehezebb pénzbe érni, mint a Pokerstars freerollokon, ahol 5000 indulónál már az 1000. hely is fizet. Itt 200 hely fizet, de freerollhoz képest igazán jól. Lesz minden típus, kezdődőt-profiig, tehát változatos lesz a verseny, valszeg az első ezres hamar kiesik majd, de után be fog lassulni. Egy olyan 7 óra játékra számítok, ha eljutok az FT-ig. Persze benne van, hogy kiesek, és akkor semmi, de legalább küzdök egy komolyabb nyereményért. Taktikám az, hogy ha már pénzbe vagyok, semmiképp se akarok befeszülni, mert a 100. és a 200. hely között alig van különbség, ahogy utána is, viszonylag lassan megy fel. Kénytelen leszek (okosan) kockáztatni, nem szeretnék ennyit itt ülni a semmiért:)

A versenyen 6millió zseton lesz játékban, tehát az FT-n már biztos lesz milliós zsetonkupac is, nem lenne rossz, ha előttem heverne:) 10 perces vakszintek, ami sokkal jobb a szokásos 5 percnél, kicsivel kényelmesebben lehet játszani. 6 szintenként lesz 5 perc szünetem, ezeket azzal fogom tölteni, hogy felmérem magamban az asztaltársaim akkori hozzáállását a játékhoz, és hogy ki ellen melyik játék a leg megfelelőbb a következő pár percre. Természetesen ezt játék közbe folyamatosan figyelem, de ilyenkor higgadt fejjel át tudom gondolni az eddigi leosztásokat, és 5 perc alatt bőven megvan az ideális stílus ennél az asztalnál:)
A díjazás:
1. 4000$
2. 2080$
3. 1480$
4. 1200$
5. 1000$
6. 800$
7. 600$
8. 400$
9. 260$
10. 200$
11-20. 150$
21-30. 112$
31-40. 90$
41-50. 70$
51-60. 56$
61-70. 44$
71-80. 36$
81-90. 30$
91-100. 26$
101-120. 22$
121-140. 20$
141-160. 18$
161-200- 16$
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 10, 2010, 12:31:38
Próbálom élőben közvetíteni a versenyt, helyzetjelentést írni, és a kulcsfontosságú partikat bemásolni.
12:30: Szokásos készűlődés a versenyre, agy kikapcs, megyek, kicsit CS-zek:)
13:00: Első leosztás, kisvakból 72, easy fold egy 4 BB-s emelésre
13:04: Kemény kezdet. Egy gyenge játékos levitte magát 900 zsetonra, és most allint mondott. 2-en callaltuk, nálam AQ. Floppon másik caller allin megy, de kint volt egy A, tehát megadtam. AJ-t mutat, mondom eddig jó. Preollés játékos AK. Picsába... 870 zsetonom van.
13:09: KK kézbe, preflop allin, ilyenkor még biztos kapok callt. Kaptam is A10 ellen(az előbbi gyenge játékos callolt). Floppra jött a sorhúzója, de végül kitartottak a királyaim:) 1730.
13:10: 10 perce megy a verseny és már 4 darab 72-őt kaptam kézbe. Most pl lejött rá a full a flopra. Nempara, jó döntés volt a call egy ilyen agresszív asztalnál:)
13:13: A9s kisvakból, kaptam rá egy 3 vakos emelést. rossz pozició, de volt előttem 2 call, tehát ugyahogy van rá oddsom, szivárvány K47 flop, c-bet, de valaki raise. easyfold
13:15: Első blöfföm. Dealerből 23-at kapok, és előttem senki se száll be. Emelek preflop, amit kisvak megad. Flopp: 2AJ. Csak A-ra adná meg, mehet a c-bet, és dobja is.
13:22: Az utóbbi 7 percben 1 leosztásban vettem részt, ott hoztam K9-el, egy 7T22 boardon. Azóta lapsivatag.
13:25: Közérdekű közlemény:) "Dris, nemaradjle, Ghastly, Latzka, Várda64 és 1 vendég van a témában" Köszönöm srácok, látom van értelme vezetni:) Kb 5 percenként frissítsétek az oldalt:)
13:27: Ghastly kiesett:( Qxx floppon nála Q8 volt. A turn 8-asra kapott egy allint, amit megadott. Ellenfele 88-at tartott a kezében. Sajnálom...
13:38: Visszaestem 1190-re. Floppoltam a sort, viszont turne esett a harmadik szín, és egymást licitálta túl a 2 ellenfelem. Dobni kellett. Kiderült, mindkettőnél flush volt, egyik 23-al, másik A9-el.  Jó dobás, kevés zseton.
13:40: Vakok már 40/80, tehát valamivel kevesebb mint 10 körre elegendő a zsetonom. Tehát 100 handet még le tudnék játszani ezen a szinten, de ahogy 1-be beszállok, és nem nyerek, akkor nagyon közel kerülök az allin részhez. Lehet most kéne bemondani, amíg van ereje a zsetonomnak, ha nem is óriási.
13:45: AA, tökéletes kéz az allinra. Bemondom. 55 callt nyom. Flop: 3A2, nagyon jó, szettesedtem, de 4-essel sora van. Turn feljön a harmadik szín, és már flushhúzója is van az ellennek. River egy megnyugtató kettes, full house-al dupláztam.
13:49: 2ezres potot nyertem egy kézbe 4-es párral. Biztos voltam, hogy flushre vár az ellenfelem, így megkockáztattam egy utolsó hívást riveren(floppon és turnon is hívtam), eldobta. 3460-ra feljöttem.
13:54: Újra 1200on. Ak-omat lemákolta egy 34, aki mind preflop megadta a 4BB-s hívásomat, és floppon a lyukas sorát erősnek érezte. nyert vele...
13:58: 2 perccel a szünet előtt. Kaptam kézbe 99-et, allin mentem, körfold, 150 zseton ide. Aztán AA-t megint. Megint mindenki dob, mégegyszer 150:)
14:00: Megéltem az első szünetet. 1435 zseton van előttem, az átlag 2788, a CL pedig 17ezren van. A következő szint 60/120, tehát 8-9 között van az M számom. Hamarosan allin kell mennem és bízni a szerencsémben:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum április 10, 2010, 13:05:07
Sok sikert,én is ott ülök;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Latzka Dátum április 10, 2010, 13:09:09
Melyik teremben van ez? Good luck mindkettőtöknek!
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 10, 2010, 13:12:35
bet365
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum április 10, 2010, 13:32:02
Ezek után rád hárul a nemes feladat,hogy megnyerd a versenyt!
Sok sikert!:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 10, 2010, 14:08:01
A könnyű átláthatóság kedvéért ideírom a második óra játékomat(már ha teljes óra lesz:D)

14:09: Véget ért a szünet, lets go:)
14:09: Ééééés ennyi:D Dealer-1 pozicíóból A8s-t kaptam, és előttem körfold volt. Benyomom az allint, amit a nagyvak az utolsó mp-ben lecallal. A9o-t mutat, és kitartott az eggyel magasabb kickere. 2136. lettem.

Jővőhét szombaton úgyszintén 20K$ GTD freeroll, akkor az everest pókeren, szintén szerencsét próbálok.

Másik jó hír, hogy hétfőn részt veszek egy 40 fős freerollon, amit a bankrollmob oldal indít. Az első 3 helyezett továbbjut a dőntőbe, ahol az első hely egy WSOP díjcsomag.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 10, 2010, 20:46:16
Azért csak van valami ma estére is:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 17, 2010, 13:23:28
Sziasztok,

Rég jelentkeztem, így szeretném bepótolni az írásokat:)

Múlthét szombaton játszottama 20K$-s freerollon, ami lesz ma is, de már 8000 indulóval. Egy próbát megér, mert játszani kell:) Továbbá ma is lesz BBB freeroll, amin eddig is gyűjtöttem az aprót, így remélem nem lesz eseménytelen ez a szombatom.

Múlthéten nyertem 10$-t a freen, nem mondom, hogy sok, de azért elkezdett növekedni a bankroll:) Eleinte szépen lecsökkent 3$-ra, amit azóta hozok vissza folyamatosan, így most 15,60$ a BR-em a pokerstarson. Nem túl izgalmas a játék, HU-kat játszom, de a mai nap folyamán eddig jönnek a lapok is, meg a játékomat se érzem rossznak. Hogy ez miért olyan különleges? Mindjárt leírok mindent, csak még ezt a részt befejezem. Elterveztem, hogy ezzel a kis pénzösszeggel úgy játszom, hogy amíg jönnek a lapok, és plusszba vagyok. Tehát ha kezdek 5$-al egy napot, akkor legalább 5,01$-be akarom zárni, illetve ha plusszba vagyok, de egy nevezési díj minuszba vinne, akkor aznap már többet nem játszom, így minden nap egy kicsi pluszt elkönyvelhetek:) Ma megy a játék, és a 6,60$-as BR-t felhúztam 15,60$ra. Nem rossz eddig, főleg, hogy este megint free van, amivel növelhetem tovább:)

Nah és akkor a lényeg, amiért elkezdtem ezt a cikket írni:

   Az utóbbi időben tiltre kerültem. Nekem nagyon nehéz volt ezt bevallani magamnak, mert már úgy gondoltam, az eddigi tapasztalatok alapján, hogy nem, vagy csak nagyon-nagyon-nagyon nehezen tudok ilyen helyzetbe kerülni, és nem is féltem tőle. De hogy is kerültem tiltre? Szerintem szokásos történet, játszom a játékom, jó döntéseket hozok, és valahogy mégis, mindig lemákolt valaki. Ha AK volt nálam, akkor egy AQ lazán kiejtett a versenyből, ha AA-t kaptam, akkor bármivel lecallalhattak, úgyis megkapták a 2 párjukat/flusht/drillt.
   Ezeken eleinte csak nevettem, és tudtam, hogy jó döntést hoztam, és hosszútávon ezzel a játékommal nyereséges leszek. Tudtam, hogy tök mindegy, hogy mennyiben zárok egy napot, ha összesen pozitívban leszek. Így álltam neki a következő hetemnek is, hogy játszom a játékom, és megpróbálok nyereséges lenni. Nem lettem.
   Ekkor már kezdtem néha anyázni a monitor előtt, vagy csak annyit hallott a környezetem, hogy "Persze b.zmdeg, miért is ne?". Mikor ennyire felhúztam magamat, mindig eltereltem a figyelmem, kimentem cigizni, kajáltam, counter-strikeoztam, vagy akár lementem focizni. Tudtam, hogy nem tesz jót a játékomnak, ha ideges vagyok, így inkább pihentem, és csak utána játszottam.
   Ez alapból a legjobb megoldás erre, és én próbálom mindig a legjobbat kihozni magamból, így sose ültem le idegesen játszani. Csak ahogy telt az idő, és jöttek a badbeatek, egyre kevésbé tudtam az ideális játékomat hozni. Hiába volt az első badbeatem aznap, mégis úgy érzékeltem, hogy ellenem van a világ. Tiszta pszichologia, nem tudtam elnyomni az érzelmeket a tiszta gondolkodás erejével, így minden egyes badbeat csak közelebb tolt a tilthez, míg végül oda kerültem.

Pont emiatt nem is írtam sokat a naplóba, mert a játékom elemeztem, hogy én mit csináltam rosszul. Eleinte az RNG-t szidtam, de pontosan tudom, hogy csak az RNG miatt nem lesz senki se ennyire minuszos. Megnéztem a hand historykat, átnéztem a játékomat, és rájöttem, hogy oké, voltak durva badbeatjeim, de ennek nem szabadott volna eltérítenie a helyes játéktól. Hozzáteszem, csak utólag jöttem rá, hogy rosszul játszottam, 1-2 leosztást kivéve, de azért a balszerencsémet okoltam, hogy direkt rosszul játszom, így hátha kevesebbet bukok. Legjobb példa az volt, mikor HU játékban A9s-re nem mertem emelni preflop, azzal az indokkal, hogy úgyis kap valamit, ami jobb lesz, mint ami nálam van. Nagyon rossz játék, de most kezdem úgy érezni, hogy lenyugodtam, és átnéztem a hibáimat, így újra asztalhoz ülhetek. Remélem ezek után is örömmel olvassátok majd az írásaim:)

Ui.: Megpróbálom ma is vezetni a versenyt, remélem most pénzbe érek:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 17, 2010, 16:59:08
Kiderült, hogy ma este nem igen lesz időm játszani a BBB versenyen, mivel tegnap összebalhéztunk barátnőmmel, az én f.szságom miatt, és inkább elkísérem egy olyan helyre bulizni, ahova soha se akartam betenni a lábam, mint hogy emiatt szakítsunk. A 20K$ freet elkezdem, de időhiány miatt kétlem, hogy valami normális eredményt fel tudnék mutatni. Uff:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 17, 2010, 17:07:28
Megjegyzés: Everest pokeren nem sokat játszani. Borzalmas a kezelőfelülete, ronda, nem praktikus, és emellett lassú is. Nincs mit mondanom, nem élvezem a játékot itt..
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 17, 2010, 20:52:40
Holnap Sunday Million újra, tehát ma szupersat van rá. Indultam eddig 3 2,20$-as szateliten, ahol az első x ticketet kap a 11$-os versenyre. Ebből 2-n beértem, harmadikon nem sikerült, így indulok a 11$-oson, és eddig biztosan van T11$-em, avagy versenydollárom. Még ma 2 sat van amin indulok, ha az egyiket hozom, akkor már igencsak jó vagyok:)

Igazából két véglet volt a két verseny. Az első végig short stack voltam, és az utolsó 25 (!!) zsetonommal értem be a ticketes helyekre, míg a másikon végig CL voltam, és én ejtettem ki az utolsó 4 embert:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum április 17, 2010, 20:57:13
Hajrá,Hajrá,eddig nagyon szép!
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 17, 2010, 22:09:35
Az utolsó kettő nem volt valami nagy siker, egyiken 14 hely volt a ticketes, 16. lettem, másikon 16 hely, 17. lettem...
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Yety20 Dátum április 23, 2010, 20:12:22
Lol starson nem láttam ilyen még ilyen szatokat. Mondjuk én régen a 2$ 36 playereseket toltam, azokon egész jol lehet hozni ezeket a ticketeket. Amugy meg grat!  :beerchug:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum április 24, 2010, 17:20:50
Csak szombatonként vannak. SM supersat satok ezek, tehát a 11$-os satelitre(ahol legalább 100 ticketet osztanak szét az SM-re) lehet bejutni ezzel.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 01, 2010, 23:14:25
Szerintetek itt jó volt a fold, illetve a flop reraise-m mérete megfelelő volt-e?

PokerStars Leosztás #43460813398: Verseny #308010556, $2.00+$0.20 USD Hold'em No Limit - Szint IX (200/400) - 2010/05/01 23:09:20 CET [2010/05/01 17:09:20 ET]
Asztal '308010556 347' 6-max #1 szék a button
1 szék: tsubasa1980 (36409 zseton)
2 szék: tekoflow9 (28265 zseton)
3 szék: DrisBigB (42281 zseton)
4 szék: shqiponj888 (35000 zseton)
5 szék: el-manouch75 (34985 zseton)
6 szék: djjuantu (37568 zseton)
tsubasa1980: berakja az antét 50
tekoflow9: berakja az antét 50
DrisBigB: berakja az antét 50
shqiponj888: berakja az antét 50
el-manouch75: berakja az antét 50
djjuantu: berakja az antét 50
tekoflow9: berakja a kisvakot 200
DrisBigB: berakja a nagyvakot 400
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [8h Qd]
shqiponj888: dob
el-manouch75: dob
djjuantu: dob
tsubasa1980: emel 400 eddig 800
tekoflow9: dob
DrisBigB: megad 400
*** FLOP *** [6h 3h 8c]
DrisBigB: passzol
tsubasa1980: nyit 800
DrisBigB: emel 1800 eddig 2600
tsubasa1980: megad 1800
*** TURN *** [6h 3h 8c] [As]
DrisBigB: passzol
tsubasa1980: nyit 4400
DrisBigB: dob
Meg nem adott tét (4400) visszajuttatva neki: tsubasa1980
tsubasa1980 begyűjtött 7300 ebből: pot
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 7300 | jutalék 0
Asztal [6h 3h 8c As]
1 szék: tsubasa1980 (button) begyűjtött (7300)
2 szék: tekoflow9 (kisvak) dobta előtt Flop
3 szék: DrisBigB (nagyvak) dobta ezen: Turn
4 szék: shqiponj888 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
5 szék: el-manouch75 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: djjuantu dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum május 01, 2010, 23:56:56
Szerintem a fold jó volt, a flop reraise-t olyan 3000-ig hívtam volna.   
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 02, 2010, 00:18:46
Köszi:) A foldot én is jónak éreztem, a reraisem méretében nem voltam biztos. De akkor beteszek mégegy leosztást. Már csak azért is, hogy hátha én játszom meg rosszul az ász párjaimat, és emiatt vesztek velük olyan sokat.

PokerStars Leosztás #43463668970: Verseny #308010556, $2.00+$0.20 USD Hold'em No Limit - Szint XIII (600/1200) - 2010/05/02 0:14:53 CET [2010/05/01 18:14:53 ET]
Asztal '308010556 89' 6-max #3 szék a button
1 szék: DrisBigB (94110 zseton)
2 szék: Hyg187 (26405 zseton)
3 szék: Beothucks (27847 zseton)
4 szék: Nagyi11 (123070 zseton)
5 szék: borggr (116007 zseton)
6 szék: suwanneee (120719 zseton)
DrisBigB: berakja az antét 125
Hyg187: berakja az antét 125
Beothucks: berakja az antét 125
Nagyi11: berakja az antét 125
borggr: berakja az antét 125
suwanneee: berakja az antét 125
Nagyi11: berakja a kisvakot 600
borggr: berakja a nagyvakot 1200
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [Ac Ad]
suwanneee: megad 1200
DrisBigB: emel 1800 eddig 3000
Hyg187: dob
Beothucks: dob
Nagyi11: dob
borggr: dob
suwanneee: megad 1800
*** FLOP *** [Kh 9d 2s]
suwanneee: passzol
DrisBigB: nyit 6000
suwanneee: megad 6000
*** TURN *** [Kh 9d 2s] [Jh]
suwanneee: passzol
DrisBigB: nyit 15000
suwanneee: emel 15000 eddig 30000
DrisBigB: megad 15000
*** RIVER *** [Kh 9d 2s Jh] [Qc]
suwanneee: nyit 8400
DrisBigB: megad 8400
*** MUTATÁS ***
suwanneee: mutat [Tc Qh] (sor, ettől: Kilences eddig: Király)
DrisBigB: nem mutatja meg a lapját
suwanneee begyűjtött 97350 ebből: pot
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 97350 | jutalék 0
Asztal [Kh 9d 2s Jh Qc]
1 szék: DrisBigB nem mutatta meg [Ac Ad]
2 szék: Hyg187 dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
3 szék: Beothucks (button) dobta előtt Flop (nem rakott be tétet)
4 szék: Nagyi11 (kisvak) dobta előtt Flop
5 szék: borggr (nagyvak) dobta előtt Flop
6 szék: suwanneee mutatott [Tc Qh] és nyert (97350) ezzel: sor, ettől: Kilences eddig: Király

Sajnos mostanság az ilyen nagy potokat nem tudom megnyerni...


UPDATE: Floppolt, Ász magas flushomet túlhúzta egy floppolt 8-as pár. Jött az 5-ös a turnre és a riverre is, így a floppon érkezővel 3 db 5-ös feküdt az asztalon.
Emellett egy AQ vs A10 preflop allin párharcban döntetlen lett, mert 5 azonos szín jött az asztalra..:) Ez a 3 leosztás elvitte kb az összes zsetonomat. Még játékban vagyok, de ha ezt a 3-at behúzom, CL zsetonmennyiség lenne előttem. De nincs ha...:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 02, 2010, 03:54:55
Sziasztok,

Most ért véget a verseny. Holnap leírok majd mindent, mostmár fáradt vagyok. Előzetesbe annyi, hogy nem vagyok elégedett...
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum május 02, 2010, 09:13:48
Olyan 1 óra körül benéztem az asztalodhoz  ;)

Lehet, hogy úgy érezted lehetett volna jobb, de nagyon szép eredmény ez így is.

Gratulálok!  :great:   :beerchug:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 02, 2010, 14:22:11
Köszi:)

Míg megjön a pizzám, addig gyorsan leírok amit tudok erről a versenyről:)

Előzmények: Pénteken volt a ballagásom, ezek után egész éjszaka buliztunk, és a szombati ébredés nem túl józan volt, így a játékom se volt 100%. Napközben játszottam pár HU-t, meg indultam egy 2,20$-as shotout versenyen, ahol az első körben lazán továbbjutottam, míg ha a második körben is megvan a továbbjutás, már pénzbe vagyok. Mikor már csak 2-en maradtunk, az ellenfelem állt 3000-en, én meg 1500-on. Ezt az 1500-at gyorsan feltoltam 2100-ra, ellenfelemnek pedig 2400 maradt. Ezek után KK-t kaptam kézbe, és az ellenfelem eddigi játéka alapján, a limpelés volt a legjobb megoldás Dealerből. Megtettem, Ő meg rögtön allin ment. Insta call, mutat J10. Gyönyörű, csak ne lett volna a floppon két bubi... Ennyi.

Nah de erre a versenyre rátérve. Este még akartam egyet játszani, és találtam ezt a 6-max versenyt, 3000 kezdőstack és 15 perces vakszintek. Végre egy olyan MTT, ahol tud érvényesülni a játéktudás:) Elindultam, és szépen lassan építgettem a stackemet. Már 5 óra játék után éreztem, hogy ebből a versenyből valami komolyabb eredményt is ki tudok hozni, akár egy győzelmet, de egy FT-re nagy esélyt láttam. Nagyjából ebben a szellemben is játszottam, váltogattam a stílusomat, hol szuper-agresszíven támadtam a potokat, hol feszesként dobtam gombról olyan lapokat, amiket néha azért megjátszok pozícióban. Szépen növekedett a stackem, lassan de biztosan, illetve ha keményen eltalált a board, akkor nagyjából a maximum zsetonszámot nyertem, amit ki lehet hozni. 6. órában volt pár kemény badbeatem, ami elvitte a zsetonjaim felét, és éreztem, hogy ezekkel sokat buktam. Legjobb példa erre, amikor AK-val beemeltem, és 1 callt kaptam. Floppon KKJ volt, amire folytattam a hívást természetesen, véletlen se kell, hogy feltűnjön neki az, hogy lassítani akarok. Megad, ahogy a turnon is. Riveren jön egy hatos, erre visszahív. Csak megadom, mert K6-al callalhatott végig. Nem az volt nála, hanem 66. Nem lehetett kicsavarni a kezéből sehogy... Na mindegy, menjen tovább a játék...

Kieső handemnél már SS voltam, bár a zsetonszám nem ezt feltételezte. 560 000 zseton volt nálam, és a vakok 10 000/20 000. gomb-1 pozicíóban 33-at kaptam kézbe, amivel szokásos 60k-t emeltem. A BB allin megy, aki szintén 600k zseton környékén állt, így jóval szélesebb a range. Ebbe beletartozott az AK, de a J10 is. Hosszabb gondolkozás a callra nyomtam az egeret, mert SS-ként küzdeni kell, és akkora volt a pot, hogy azzal FT-re elegendő zsetonom lett volna. A másik, hogy nem hittem, hogy kézbe pár van nála, és ha ezt jól tudom, akkor legalább 52% esélyem van ellene, ami bőven elegendő volt nekem a callhoz. Nah akkor mutatás: QJ. Mondom nagyon jó, ha a sort nem nézzük, akkor jó vagyok. Egészen a floppig, ahol a Q T J elvette az érdeklődésemet a versenyről. Bár turnon kaptam egy reményforrást a felezésre, egy ász személyében, így nagyon reménykedtem, hogy a river az vagy 3-as, vagy király lesz. Végül egy csúnya J lett, ez a versenyem végét jelentette 7 óra 7 perc játék után.

Azért nem vagyok elégedett, mert tudom, hogy lazán FT-n lehettem volna, még akkor is, ha itt nem callalok. Érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek jó volt-e a call. Az eredményt már beraktam, és remélem azért még tudok majd felmutatni ilyeneket:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 02, 2010, 16:34:24
Sziasztok, lenne egy ötletem, amivel az Sf-et "reklámoznánk".

Létre kéne hozni egy Sf Poker Team-et. Először csinálnánk egy közös moneybookers accountot, ahova mindenki, aki csapattag, befizet egy előre megbeszélt összeget. Ezek után keresünk egy jó pókertermet, ahova mindenki regisztrál, és befizeti a megbeszélt pénzt a számláról. A nevünk Sf_Név lenne, pl nekem ez Sf_Dris lenne. Itt játszanánk csak, és havonta a profitunk 10%-át kifizetjük erre a mb számlára. Ebből későbbiekben tudnánk szervezni kisebb versenyeket a fórum tagjainak, vagy akár évente egyszer, például karácsonykor, jótékonykodnánk ebből. Későbbiekben indulhatunk csapatversenyeken is, akár élőben, akár neten, ha van ilyen. Csinálnánk egy külön naplót a csapatnak, folyamatosan vezetnénk a számla egyenlegét, és oda vezetnénk a naplónkat, így a külön napló úgymond megszűnne. Érdekel a véleményetek erről:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: tibi181818 Dátum május 02, 2010, 17:19:48
Idézetet írta: Dris Dátum május 02, 2010, 16:34:24
Sziasztok, lenne egy ötletem, amivel az Sf-et "reklámoznánk".

Létre kéne hozni egy Sf Poker Team-et. Először csinálnánk egy közös moneybookers accountot, ahova mindenki, aki csapattag, befizet egy előre megbeszélt összeget. Ezek után keresünk egy jó pókertermet, ahova mindenki regisztrál, és befizeti a megbeszélt pénzt a számláról. A nevünk Sf_Név lenne, pl nekem ez Sf_Dris lenne. Itt játszanánk csak, és havonta a profitunk 10%-át kifizetjük erre a mb számlára. Ebből későbbiekben tudnánk szervezni kisebb versenyeket a fórum tagjainak, vagy akár évente egyszer, például karácsonykor, jótékonykodnánk ebből. Későbbiekben indulhatunk csapatversenyeken is, akár élőben, akár neten, ha van ilyen. Csinálnánk egy külön naplót a csapatnak, folyamatosan vezetnénk a számla egyenlegét, és oda vezetnénk a naplónkat, így a külön napló úgymond megszűnne. Érdekel a véleményetek erről:)

Sok baj lenne ezzel, de az egyik fő ok a következő:

Ha tiltre kerülsz nem érdekel semmi. Az sem, hogy kié a pénz, hogy miért játszol. Csak az fog érdekelni, hogy kinyírd azt a k*csögöt és visszanyerd a pénzed. Aminek aztán a bank lenullázása lesz a vége.

Aztán pedig jöhet a vádaskodás, hogy mit csináltál, stb.

A másik dolog a kapzsiság:

Akinek nem inge ne vegye magárs és remélhetőleg nincs ilyen fórumtag, de előordulhat, hogy valaki elcsábul egy nagyobb nyeremény után és kikéri magának az összeget bankszámlára, kártyára, stb

3:

Sem a Moneybookers sem pedig a pókertermek nem szeretik, ha különböző IP címekről lépkednek be az emberek és a vége account zárolás lehet.

4:

"Engem miért nem vesztek be, én is jó játékos vagyok?" Ezt mondhatja az a játékos aki nem került be a csapatba, pedig előfordulhat, hogy van olyan jó játékos mint a csapat többi tagja. Ezt gyűlölködést is kiválthat ami nem hiányzik a fórumról.

Ja és hogy döntöd el, hogy ki milyen jó játékos?

"Először csinálnánk egy közös moneybookers accountot, ahova mindenki, aki csapattag, befizet egy előre megbeszélt összeget. Ezek után keresünk egy jó pókertermet, ahova mindenki regisztrál, és befizeti a megbeszélt pénzt a számláról."

Ezt most olvastam át jobban: A lényege az, hogy befizet pl: 10 ember egy MB címre, majd a MB-ről mindenki befizet egy-egy poker számlára? Így akkor mindenkinek lenne hozzáfárése a MB számlához? Ennek lehet nem lesz jó vége!

Nem tudom, hogy a nagy online profi csapatok ezt, hogy oldják meg, de ezen e "rendszeren" kell még mit finomítani! ;)

Rövide ezek a dolgok azok amiért szerintem nem működne a dolog! ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 02, 2010, 20:51:30
Igen, tudom, hogy vannak veszélyei ennek, de úgy gondoltam, hogy olyan tagokból állnak, akik itt aktívan vezetik a pókeres naplójukat, amiből jelenleg olyan sok nincs. Kb olyan 4-5 emberre gondoltam, és szabályok lennének természetesen.

Tilt:
Saját magamról tudom, hogy véletlenül se nyúlnék más pénzéhez, főleg nem egy ilyen kezdeményezésnél. Bárki kerülhet tiltre, ezt nem rég tapasztaltam én is, pedig azt hittem, már nem tudok eljutni idáig. Buktam egy bankrollt, ami 50$ volt, és nagyon szarul éreztem magam. Egy régebbi írásomban elemeztem, hogy jutottam el ide, és hogy fogom fel.

Hiszem, hogy azok a tagok, akiknek az írásait naponta olvasom ezen a részlegben, elég korrektek ahhoz, hogy ne nyúljanak a közös pénzhez.

Kapzsiság:
Azért mondtam a 10%-ot, mert ha mondjuk 1 hónapban keresünk 50$-t, akkor az az 5$ nem fog senkit a földhöz vágni. Ugyanez a helyzet 1500$-nál is, mert 150$-al kevesebb nem annyira megérezhető. Kb erre alapozza Harrington az egyik szabályát a pókerben. Ha olyan mond allint, akinek max a te zsetonkészleted 10%-a van, akkor mindennel meg kell adni. Ha kiejted, közelebb van a fizetős helyekhez, ha nem, akkor meg nem buksz annyit, hogy megérezd.

Moneybookers:
Van lehetőség az MB-nél, hogy céges számla létrehozása. Ezzel megengedett a több IP-ről való belépkedés. Pókertermekbe meg nem 1 nevünk lenne, hanem mindenkinek saját, csak az Sf_ előtaggal. Sf_Dris, Sf_valaki, stb...

Irigység:
Ezen sokat gondolkoztam én is, de arra jutottam, hogy ezt kiszűrni semmilyen csapatban nem lehet, mindenhol akarnak csapattagok lenni, és nem mindenki lesz. Úgy gondolom ezen a fórumon korrekt emberek vannak, és meg tudják ezt érteni.

Tagfelvétel:
Mint már mondtam, elöszőr azokból alakulna a csapat, akik itt aktívan vezették eddig a fórumot. Neveket most még nem szeretnék mondani. Hogy későbbiekben ez hogy lesz, azt útközben eldöntjük szerintem.

Remélem megmagyaráztam minden állításom:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Várda64 Dátum május 03, 2010, 06:35:04
Idézetet írta: Dris Dátum május 02, 2010, 03:54:55
Sziasztok,

Most ért véget a verseny. Holnap leírok majd mindent, mostmár fáradt vagyok. Előzetesbe annyi, hogy nem vagyok elégedett...

Gratulálok Dris!  :great:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 04, 2010, 14:28:43
Sziasztok,

Most, hogy a bankrollom 1 dollár híján 100$, így valamit csak összeirogatok, meg hát erre van a napló:)

Tehát: Az utóbbi időben alacsony limiten játszottam, 5-20$ között mozgó bankrollal. Igencsak stagnáltam, és nem éreztem magamban az erőt, hogy kitőrjek erről a limitről. Úgymond a legjobbkor jött ez a 13. helyezés az MTT-n, visszaadta az önbizalmamat, és újra élvezem a játékot. Ez látszik az eredményemen is. Mikor jött ez az MTT, akkor 70$ra nőtt a bankroll, azóta érettségi időszak van, így időm nincs nagyon játszani, de már 99$-on tartok, és folyamatosan növekszik:) És a legszebb az egészben, hogy ez mind deposit nélkül, ezt a bankrollt 0 (nulla) dollárból kezdtem egy 50$-os BR elbukása után. 2009 végén írtam egy postot az idei terveimmel. Ezek között a challengeim folytatása is ott volt, amire ez a mostani tökéletes lenne, de.. azoknak akik nem olvasták, csak egy példa az egyik challengemre: 0 dollárból 100$, 500$, 1000$, stb... nah szóval de.. a challengeim kezdeténél mindig eldöntöm, hogy most ezt most kezdem, és addig csinálom, amíg meg nincs a kitűzött cél. Már itt elbukott a történet, mert csak úgy játszottam, és nem úgy kezdtem neki a 0$-os bankrollnak, hogy most végigcsinálom a 2010-es első challengemet. A másik probléma, hogy ezt a pénzt max 150$-ig viszem fel, akkor egy 100-as kiveszek, mert a való életben is szükségem van a pénzre, és így legalább valamennyi marad bent. Jővőhéttől lesz időm játszani, megpróbálok belehúzni, és elérni a 150$-et, legkésőbb jővőhét csütörtökig.

A másik... nézegettem sharkscope-on a statisztkámat, és kezd újra szép lenni. 5%-os a ROI-m, az esetek majdnem felében ITM-ben vagyok, és jelenleg 63$ az összprofitom. Tudom, ez igencsak lowlimites stat, de mivel micro és low limiten játszom, így ez jó. Azt is hozzá kell tenni, hogy ezeket mind egy nagyon durva downsign után produkáltam.
Az is feltűnt, hogy magasabb limiteken jobb a ROI-m, ami most így néz ki:
0,00$-0,50$-os limiten 35%, bár itt nem nehéz ilyet produkálni, nem is veszem figyelembe.
1$-os szinten -37%, ami engem meggyőzőtt, hogy ezen a szinten nem fogok játszani.
2$-os limiten +14%, ami meggyőző, akárhogy nézem. Ezek valószínűleg a 2,20$-as HU versenyekből jött össze.
5$-os limiten +13%, ami megintcsak nagyon szép szám, és ha azt nézzük, hogy csak -1% a különbség a 2 és az 5$-os szint között, akkor megéri ezen a szinten játszanom. (Tiszta matek, 2-nek a 14 százaléka 0,28, míg 5-nek a 13%-a 0,65. Több mint kétszeres nyereség, ami nem elhanyagolható.)

Továbbra is a HU játékokat fogom erőltetni, 5$-os szinten, amit jelenleg nem tartok megerőltetőnek. Ezen a szinten még sok a fish, akiket könnyen ki lehet fosztani, ha meg találkozok egy cápával, akkor nagyon kemény harcot vívunk, nem egyszer tartott már majdnem 1 óráig 1 db HU.

Többasztalos SNG-ken nem szeretnék indulni, azok a head-up játék után igen lassúak, viszont MTT-knél a 4-max és a 6-max-os versenyeket szeretném erőltetni. 6-maxnál ez a verseny nagyon tetszett, amin jött az eredmény, mert a 3000 kezdőstack, és a 15 perces vakszintek megengedték a játék kibontakozását, 4-max versenyeken meg a Shootout az, amin szeretnék indulni. Ezek turbo versenyek, viszont nagyon gyenge a mezőny, így itt is lehet sütnivalóm.

Ha van bármi fejlemény, leírom majd ide:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 05, 2010, 15:35:46
Sziasztok,

Nagyon nyereséges az 5 dolláros limit nekem eddig, növekszik a ROI-m rajta folyamatosan.
Az alábbi grafikonon látható az eddigi játékaim alapján az, hogy mekkora limiten mekkora a ROI. Meggyőzőnek tartom:)

(http://img169.imageshack.us/img169/642/displaygraphv.png)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 05, 2010, 18:20:46
Általában Heads-upokat játszom, abból is a simát. Ma kipróbáltam a 4 személyes HU-t, és a 32 személyes HU-t. A 4 személyest hoztam, ezzel 5,25$-ből 20$-t nyertem, míg a 32 személyesen 2. lettem, nem sikerült az utolsóban is győzni. Kicsit sajnálom, mert nagyon jó játék volt, sajna 3 egymást követő leosztásban riverre lejött a 3 outjából 1 és így 10000-34000-es állásnál A10-el benyomtam az allint. Megadta Aj-vel, és nem jött a 10-es. De azért ez is jó játék volt, és jövedelmező:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum május 05, 2010, 20:49:22
Gratulálok!  Én szemezgettem már ezzel a 32 fős HU-al.   :great:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 05, 2010, 21:01:15
Köszi:) Én nem nagyon fogom erőltetni, így a 3. után már befejeztem volna, de még 2 játék várt rám. Szerencsére most jól jött ki ez a dolog, de nagyon leszívja az ember agyát. Kettőt nyerni egymás után nem olyan nehéz, ettől függetlenül a 4 fősnél is ennyit kell nyerni, mégis csak 4-ből 1-nek sikerül:) Apropó, nézegetve a statisztikáimat találtam egy vicces képet, majd holnap berakom róla a képet, mert mára elfogyott a keresésem a sharkscopeon. Gondolkoztam, hogy előfizetek rá, de amíg a PS-en játszom, nem éri meg, mert ahhoz, hogy lássam mások adatait, nekik engedélyeznük kell, amit kevesen tesznek meg.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 06, 2010, 13:52:49
Sziasztok,

ígéretemhez híven jöjjön egy kis statisztika. Kezdjük először az általános adatokkal:)
2009 November 23 óta játszom DrisBigB néven, 684 lejátszott játékom van eddig, nem túl sok, de azért pár következtetést le lehet belőle vonni. Ez kb 70ezer leosztást jelenthet.
Az átlagos buyinem 2$, ami reális is, mert pont ez az időszak, amikor micro és low limiten játszottam.
Az átlagos ROIm pedig most 6%. Ez nagyon szép adat, ha tudom tartani, akkor nem lesz problémám.
Teljes nyereségem 117$, ami egy downsign után, ezen a szinten elfogadható tartok, de lehetne sokkal jobb is:)
Az összes rake amit eddig termeltem, az 125$, az összes ROI-m pedig 7,12%.
Az esetek majdnem felében megvan az ITM, egészen pontosan 44,59%-ban. Látszik, hogy eleinte az MTT-ket kedveltem, mert hiába a játékaim 70-75%-a heads-up, a versenyim átlagos indulója 404 fő. Versenyeim 11%-a turbó volt, ami meglepő, mert próbálom ezeket elkerülni, jobban kedvelem, ha érvényesűl a játék.
Az ellenfeleim 55,08% -át legyőztem, amit azért szeretnék még növelni:)

Jöjjenek a grafikonok.
Összes nyereség
(http://img175.imageshack.us/img175/5011/displaygraphsv.png)
Hullámvasút és dombos hely. Kb így lehet jellemezni első ránézésre. Amikor az első hullám tetején voltam, kivettem a pénzt, mert akkor sikerült a challenge, egy szimpla 0->50$ volt. Utána freerollokon nyert kisebb összegeket fogyasztottam rendesen. Ezek után volt egy 50$-os deposit, ami után megint egy felfelé emelkedés jött be, viszont nem tartott sokáig, és hamarosan jött a downsing, ami látható a lejtő résznél. A legaljánál jött a szombati/vasárnapi győzelem, ami az első egyenes vonalt jelenti. Azóta csak növekszik. Tudom, hogy sokáig nem lehet fenttartani ezt a szuper-pozitív állapotot, de amíg megy a játék, addig szeretném még élvezni. Hamarosan be fog állni a szokásos növekedésre.
ROI-m, különböző szinteken
(http://img249.imageshack.us/img249/9619/displaygraphroi.png)
Látható rajta, hogy melyik szinten, mekkora sikerrel játszom. 1$ alatti szinteken magas a ROI-m, de ez szinte semmit se ér, így továbbra is foglalkozok vele. Ami durva, hogy 1$-os limiten -37% a ROI-m, egyértelműen ezen a szinten nem érdemes játszanom. Ezek utána a 2$-os limiten hirtelen növekedés van, és  már 14%, ami már tetszik, de ezek után jön az 5$-os szint, ahol 22%-os ROI-t tudtam eddig összehozni. Nagyon nyereséges a játékom ezen a szinten. Tapasztalatom az, hogy minél magasabb szinten játszom, annál nyereségesebb vagyok. Ettől függetlenül nem fogok most beülni olyan szintekre, ami veszélyeztetné a bankrollom, mert ahogy negatív tiltre se akarok kerülni, úgy pozitívra se.
Nyerő/vesztő szériáim
(http://img13.imageshack.us/img13/6696/displaygraphsessions.png)
És a legviccesebb grafikon a végére. Azt mutatja, hogy a HU játékaimat egymás után hányszor nyertem/veszítettem. Láható, hogy két egymás utána játékot 43-szor veszítettem és, ezzel szenben, csak 24-szer nyertem. Ha itt megállna a statisztika, sz.rul érezném magam, de megy tovább. 3 egymás utáni játéknál már a nyerő széria a magasabb oszlop, 13-17 arányban. A következő a legszebb, 2x vesztettem 4-et egymás után, ezzel szemben 16-ot nyertem. Az 5-ös számnál ez 1-2 arány, szintén pozitív irányba. 6-nál is 4x több a nyert játékok száma, 1 és 4. A hetes az csúnya olyan szempontból, hogy itt nincs nyert, viszont van vesztett. Kárpótolja, hogy 8-at már 2x hoztam egymás után.

Kb ennyit most a statisztikáról:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Agrippa Dátum május 12, 2010, 17:04:19
Jó ez a póker de csak élőben,sajnos csalnak a termeki, a szoftverüket mahinálják ugyanúgy a rulettben és minden gépi játéknál.
Lásd miért nyerek szinte mindíg a játékpénzes részlegen,teljesen ugyan úgy játszva mintha pénzes lenne,milyen érdekes,hogy a gép nem akar kibabrálni velünk,nyerünk mint állat,a gép mondja gyere fizess be látod milyen jol játszol!
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 12, 2010, 18:35:10
Szeretem az ilyen összeesküvés elméleteket. Nem éri meg a pokerteremnek, hogy buheráljanak az rng-vel, ahogy nem is teszi. Hogy miért is nem? Mert nem azért nyer a terem, mert te vesztesz, hanem mert te játszol. Ez a nagy különbség. Ha te veszítesz, akkor azt mások nyerik el, ha nyersz, akkor másoktól nyersz. Ami állandó, az a rake, amit a teremnek fizetsz, mind a versenyek után, mind a CG körök után. Tehát itt megdőlt ez a dolog.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PokerStars Verseny #272060110, No Limit Hold'em
Nevezési díj: $0.02 USD
990 játékos
Teljes Nyereményalap: $19.80 USD
A verseny elkezdődött 2010/05/12 17:30:32 CET [2010/05/12 11:30:32 ET]


Kedves DrisBigB!

A versenyt a(z) 1.. helyen zártad. Valódi pénzes számlád egyenlegén jóváírásra került a(z) USD 4,40 értékű díj.

Ezen a versenyen 135,73 Verseny Élmezőny pontot szereztél. További információkat a Verseny Élmezőnyről weblapunkon, a http://www.pokerstars.hu/poker/tournaments/leader-board/ címen találsz.

Microlimiten, sok-sok szerencsével, és egy kis taktikázással, meg lehet nyerni ezt a versenyt is:))
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 13, 2010, 17:07:15
A laptalálkozások csúcsa:D

Dealer pozició, kapott kéz: AK
UTG-ből belimpel egy játékos, utána körfold. gombról beemelek 3 nagyvaknyit(100/200-as vakok). Kisvak dob, nagyvak call, limpelő call.
Flop: K K A
Check-check előttem, én szokásos c-bet a pot 70%-al. BB call, limpelő raise. Ha visszaemelek a BB eldobhatja az Ax-t, ha viszont nem, akkor lassan játszom meg ezt a kezet, amire kaptam már egy vevőt. Slowplay mellett döntők, hogy turnon mindenképp allin kerülünk.
Turn: Q
Emelek fél potnyit, BB call, limper allin, én call, BB call.

Showdown:
Nálam: AK
limper: KQ
BB: AA

Óóóhogy..:D
És itt a vége:D


Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum május 13, 2010, 18:18:56
Ez szép..  Néha én is belefutok hasonlókba  ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: JerzyZen Dátum május 17, 2010, 23:47:18
Szeva! :cya:
Remélem tudsz nekem segíteni! ;)
Szeretném+kérdezni,hogy miért nem tudom kivenni a partypokerről a pénzem! :-\
Remélem nincs össze fügésben a "kibaszott" törvényekkel!
Üdv:JerzyZen
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum május 18, 2010, 01:17:56
Azért mert nincs meg hozzá a megfelelő pontod az-az nem játszottál eleget a befizetésed óta  ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 18, 2010, 18:59:26
Partypokerhez annyira nem értek, hogy őszinte legyek, sose szerettem azt a termet. Ha volt már befizetésed, és nincs bónuszod, akkor nincs megkötve, hogy pénzt mikor vehetsz ki.
Ha volt befizetesed, és él még a bónuszod, akkor is ki kéne tudnod venni, azzal a figyelmeztetéssel, hogy a bónuszt elbukod.
Ha valahonnan kaptál ingyen 50$-t, és azt akarod kivenni, akkor addig nem tudod, míg nincs meg a pont, ahogy gigazo is mondta. Ha a pokerstrategy-től kaptál 50$-t, akkor 5000 merit pont kell.

Ha van még kérdésed, szólj nyugodtan:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: JerzyZen Dátum május 19, 2010, 12:00:14
Idézetet írta: Dris Dátum május 18, 2010, 18:59:26
Partypokerhez annyira nem értek, hogy őszinte legyek, sose szerettem azt a termet. Ha volt már befizetésed, és nincs bónuszod, akkor nincs megkötve, hogy pénzt mikor vehetsz ki.
Ha volt befizetesed, és él még a bónuszod, akkor is ki kéne tudnod venni, azzal a figyelmeztetéssel, hogy a bónuszt elbukod.
Ha valahonnan kaptál ingyen 50$-t, és azt akarod kivenni, akkor addig nem tudod, míg nincs meg a pont, ahogy gigazo is mondta. Ha a pokerstrategy-től kaptál 50$-t, akkor 5000 merit pont kell.

Ha van még kérdésed, szólj nyugodtan:)

Köszönöm!
További sok sikert kívánok!
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum május 30, 2010, 22:42:47
Egy kis élőzés...

Haverommal elmentünk lurdyba az egyik pókerversenyre, és kb 1 óra játék után felbontották az asztalukat, és pont mellém ültették le, így újra volt valaki a baloldalamon:) Mikor az asztalunkhoz került, kb 1,5x annyi zsetonja volt mint nekem, bár én se álltam rosszul. Ez az arány meg is maradt, hiába növeltük mindketten a zsetonjainkat. Ekkor jött a kedvenc leosztásom, amire igen büszke vagyok:)

Haverom dealer pozicióban volt, én dealer-1-ben. Teli asztalnál vagyunk.

Preflop move-ok: Középső pozicióból egy játékos limpel, előtte és utána is dobnak, egészen addig míg, hozzám nem érünk. Nálam egy határeset lap volt, 89s. Emelni nem akartam vele, szivesen néztem volna olcsón floppot, így örültem volna, hogyha mögöttem sincs emelés. Ez viszont nehéz a haverom ellen, mert mindig megjátsza a pozicíóját, és szereti büntetni a limpelőket.

Ekkor jött a gondolatmenetem: Ismerjük egymást, régóta játszunk együtt, így pontosan tudjuk mi jár a másik fejében. Ha ráemelek, mindenképp jön velem, én meg emelt potban, és nem túl jó pozicióban vagyok kénytelen játszani. És most jön a fantasztikus szerintem:)
Ha limpelek, akkor ő alapból rám emelne, de...
Tudja, hogy én ezt végig gondoltam a fejemben, és ezek után, ha limpelek, azt úgy teszem, hogy számítok a hívására, és akár vissza is tolom rá.
Ezek után csak limpeltem, remélve, hogy jól gondoltam, hogy fél a visszahívástól. És igazam volt, csak limpelt, de legnagyobb megdöbbenésemre hangosan ki is mondta, amit gondoltam: "Csak limpelsz? Tudod, hogy úgyis meghívom a poziciómat... Nem fogsz előttem limpelni, ha ezt tudod, van nálad valami".

Gondolkodási szintek:
1. 89s van nálam, csak limpre elég
2. Ellenfelem rámfog hívni
3. Ellenfelem szerint csak akkor limpelek, ha nagyon erős lapom van, miatta
4. Limpelek, mert nem fog rám hívni.

Flop: A flop nem is lehetett volna jobb. 567s. Egy gyönyörű szinsor, rögtön a floppon.

A két vak checkel, középső poziciós limpelő szintén, és én jövök.
Gondolkoztam, hogy meghívjam-e, vagy slow-playeljek, mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is. Végül a check mellett döntöttem, mert haverom nagyon agresszív, és ki szeretne zárni pár kezet, plussz megpróbálná rögtön elvinni a potot.
Ahogy gondoltam, hívott is. vakok fold, limpelő fold, én jövök. Folytathattam volna a lassú játszmát, és csak megadom, de akkor gyanút foghat + ha jön még 1 szín, és nála nincs, akkor nem fog semmit se megadni, így visszaemeltem rá.
Tipikus kaptam valamit, trükközöm, rányitnak, visszaemelek sorozat, annyi különbséggel, hogy azért emeltem vissza, mert haverom tudja, hogy ismerem a játékát, és hogy bármilyen két lappal nyit ilyen helyzetben. Pont emiatt bármi lehet a kezemben, mert "szerintem" nincs semmi a kezében, így "biztos vagyok, hogy dobni fogja". Erre számítottam, mert tényleg nem hitte el, hogy van valamim, és rövid gondolkozás után visszatolta rám allin. Instacall.
Nagyot nézett, mikor látta a kezemet, de lejavulni az ász magasával nem tudta, így nagyon sokat nyertem ezzel a leosztással:)))
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 04, 2010, 12:03:20
Sziasztok,

A PS új akcíót írt ki, csak magyaroknak:)

IdézetNyerj ingyen helyet a Turbo Takedownra!

Júniusban minden magyar játékos, aki befizet a számlájára, ingyen részt vehet az $1,000,000-os nyereményalapért és a vadonatúj Audi TT sportautóért folyó küzdelemben a már zajló, magyaroknak szóló befizetési freerollok segítségével. Nem kell mást tenned, csak hajts végre egy befizetést június 1. és 25. között az alábbi bónuszkódok valamelyikének megadásával, hogy te is esélyt kaphass a június 27-i Turbo Takedownra szóló 200 ingyenes hely egyikének megszerzésére!

Itt a lehetőség, hogy részt vehess a PokerStars egyik legnagyobb és legrangosabb havi versenyén. A Turbo Takedown garantált nyereményalapja minden hónapban $1,000,000, ráadásul a győztes egy Audi TT-vel térhet haza. Ez az a verseny, amit minden játékos szeretne megnyerni, és te most ingyen bejuthatsz!

Ha még nem játszottál a PokerStarson, itt a remek lehetőség, hogy belépj a világ legnagyobb pókertermébe. Ahhoz, hogy belevágj, először le kell töltened az ingyenes pókerszoftvert. Ezt követően kövesd az egyszerű utasításokat a képernyőn, és pillanatok alatt működni fog a program a gépeden.
Ha már részt veszel a valódi pénzes játékainkban, írd be a HUNGARYRL bónuszkódot!
Ha még sosem hajtottál végre befizetést, akkor a HUNGARY600 bónuszkódot kell megadnod. Ne feledd, hogy kihasználhatod 100%-os első befizetési bónuszunkat is legfeljebb $600 értékben! Erről a Befizetési bónuszok oldalán tudhatsz meg többet.

Részvétel a magyaroknak rendezett befizetési freerollokon
Hajts végre egy befizetést a fenti bónuszkódok valamelyikével június 1. és 25. között*, és ajándékba kapsz tőlünk kuponokat, amelyek a magyaroknak szóló befizetési freerollokra érvényesek. A versenyek helyi idő szerint 20:00 CET (14:00 ET) kezdettel kerülnek megrendezésre az alábbi pénteki napokon: június 4., 11., 18. és 25. A heti freerollok első 50 helyezettje helyet nyer a júniusi Turbo Takedown versenyre, amelyre június 27-én helyi idő szerint 21:30 CET (15:30 ET) kezdettel kerül sor.

A nevezéshez nyisd meg a PokerStars lobbyt és kattints a Verseny, majd a Helyi fülre! A freerollokat TT befizetési freeroll [csak magyaroknak] néven találod meg a listában.

* A befizetés végrehajtásának június 25-én 16:00 CET (10:00 ET) előtt kell megtörténnie ahhoz, hogy az aznap rendezett, utolsó freerollra érvényes kupont jóváírhassuk.
Ha bármilyen kérdésed van a csak magyaroknak rendezett befizetési freerollokkal kapcsolatban, írj a [email protected] címre!

Én ott leszek mind a négy héten:)) Plusz legalább egy challengemet elkezdem, legyen mondjuk az, hogy $10-ből minél hamarabb 100$-t csinálni:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum június 04, 2010, 13:03:40
Én is ott leszek  ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 04, 2010, 16:50:14
Kedves DrisBigB!

Gratulálunk! Befizetésed eredményeként Újrafeltöltési bónusz magyaroknak bónuszt kaptál.

Rendelkezésre álló versenykuponjaidat a ,,Kérelmek" menü ,,Versenykuponok" pontjában tekintheted meg a PokerStars lobbyban.

Köszönjük, hogy részt vettél a PokerStars Újrafeltöltési bónusz magyaroknak, találkozunk az asztaloknál!

PokerStars pénztár
-----------------------------------------------------
Kérdés: Hol lehet az új PS szoftveren megnézni a bónusz állapotot?
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 04, 2010, 20:30:45
Sziasztok,

300 valahanydik helyen estem ki a 35. helyről. KK-t kaptam kézbe, amire ofcorz emeltem, volt 2 call. Flop az dáma magas volt, tökéletes. Egy kisebb stack emel, én visszatolom rá allin. Meglepetésemre a 3. játékos is call. kis játékos megad, SD. kicsinél J10, egy str8 draw, nálam a KK, míg a 3. playernél AA. Sajna ez ma nem jött össze.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 04, 2010, 22:46:20
Benikun után szabadon, a nap leosztása:D


PokerStars Leosztás #45065684736: Verseny #277346086, $2.00+$0.20 USD holdem no limit -. szint I (10/20) - 2010/06/04 22:44:00 CET [2010/06/04 16:44:00 ET]
Asztal '277346086 229' 6-max #1. helyen van az osztókorong
1 szék: DK80 (5650 zseton)
2 szék: The Goldvink (3020 zseton)
3 szék: jeff75012 (3000 zseton)
4 szék: pelinx (3000 zseton)
5 szék: DrisBigB (2840 zseton)
6 szék: petrinask (3000 zseton)
The Goldvink: berakja a kisvakot 10
jeff75012: berakja a nagyvakot 20
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [3d 8s]
pelinx: dob
DrisBigB: dob
petrinask: dob
DK80: dob
The Goldvink: emelennyit:  100 eddig: 120
jeff75012: emelennyit:  140 eddig: 260
The Goldvink: megad 140
*** FLOP *** [4h 3c Kh]
The Goldvink: nyit 100
jeff75012: emelennyit:  200 eddig: 300
The Goldvink: megad 200
*** TURN *** [4h 3c Kh] [4c]
The Goldvink: passzol
jeff75012: nyit 460
The Goldvink: megad 460
*** RIVER *** [4h 3c Kh 4c] [Jc]
The Goldvink: passzol
jeff75012: nyit 1980 és allin van
The Goldvink: megad 1980
*** MUTATÁS ***
jeff75012: mutat [9h 9s] (kilences és négyes két pár)
The Goldvink: mutat [9d 9c] (kilences és négyes két pár)
The Goldvink nyereménye 3000 a  potból
jeff75012 nyereménye 3000 a  potból
DrisBigB mondta, "lol"
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 6000 | jutalék 0
Asztal [4h 3c Kh 4c Jc]
1 szék: DK80 (osztó) dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
2 szék: The Goldvink (kisvak) keze [9d 9c] és nyert, (3000) lapja: kilences és négyes két pár
3 szék: jeff75012 (nagyvak) keze [9h 9s] és nyert, (3000) lapja: kilences és négyes két pár
4 szék: pelinx dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
5 szék: DrisBigB dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: petrinask dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)

Igaz, hogy nem játszottam, de tetszett:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum június 05, 2010, 10:15:19
Sajnos nekem sem sikerült. :(   

149. hely lett a vége.

A hatalmas vakszintek miatt AK-ra be kellett tolnom és persze ahogy lenni szokott egyből találtam egy AA-t.
Pont ezért nem szeretem ezeket a super turbó versenyeket mert sokkal inkább számít a szerencse.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 05, 2010, 11:20:31
Néztelek egy ideig, a kiesést nem láttam, de ránéztem 51 embernél, és láttam, hogy 149. lettél:) Majd jövőhéten bent leszünk:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 06, 2010, 18:45:55
kezdek ideges lenni. Biztos voltam, hogy nincs nála 6-os, egy valószínű flushdraw-t adtam a kezébe vagy jobb esetben egy kettest. Igazából el is találtam...


PokerStars Leosztás #45144639986: Verseny #280249300, $0.10+$0.00 USD holdem no limit -. szint VIII (150/300) - 2010/06/06 18:42:40 CET [2010/06/06 12:42:40 ET]
Asztal '280249300 3' 9-max #6. helyen van az osztókorong
1 szék: legna123 (6865 zseton)
2 szék: dearslayer10 (27170 zseton)
3 szék: Lenni80 (3426 zseton)
4 szék: learnyqueen (2890 zseton)
5 szék: viper1viper1 (6105 zseton)
6 szék: pokerelvis99 (1445 zseton)
7 szék: DrisBigB (3935 zseton)
8 szék: D.DE LUCAS (6105 zseton)
9 szék: hsbww (15925 zseton) kiült
legna123: berakja az antét 25
dearslayer10: berakja az antét 25
Lenni80: berakja az antét 25
learnyqueen: berakja az antét 25
viper1viper1: berakja az antét 25
pokerelvis99: berakja az antét 25
DrisBigB: berakja az antét 25
D.DE LUCAS: berakja az antét 25
hsbww: berakja az antét 25
DrisBigB: berakja a kisvakot 150
D.DE LUCAS: berakja a nagyvakot 300
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [3c 3s]
hsbww: dob
legna123: megad 300
dearslayer10: dob
Lenni80: dob
learnyqueen: dob
viper1viper1: dob
pokerelvis99: dob
DrisBigB: megad 150
D.DE LUCAS: passzol
*** FLOP *** [6h 6d 2d]
DrisBigB: nyit 600
D.DE LUCAS: emelennyit:  5180 eddig: 5780 és allin van
legna123: dob
DrisBigB: megad 3010 és allin van
Meg nem adott tét (2170) visszajuttatva neki: D.DE LUCAS
*** TURN *** [6h 6d 2d] [5c]
*** RIVER *** [6h 6d 2d 5c] [Ac]
*** MUTATÁS ***
DrisBigB: mutat [3c 3s] (hatos és hármas két pár)
D.DE LUCAS: mutat [2c As] (ász és hatos két pár)
D.DE LUCAS nyereménye 8345 a  potból
DrisBigB a(z) 85. helyen zárta a versenyt
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 8345 | jutalék 0
Asztal [6h 6d 2d 5c Ac]
1 szék: legna123 dobta itt: Flop
2 szék: dearslayer10 dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
3 szék: Lenni80 dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
4 szék: learnyqueen dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
5 szék: viper1viper1 dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: pokerelvis99 (osztó) dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
7 szék: DrisBigB (kisvak) keze [3c 3s] és veszített, lapja: hatos és hármas két pár
8 szék: D.DE LUCAS (nagyvak) keze [2c As] és nyert, (8345) lapja: ász és hatos két pár
9 szék: hsbww dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 06, 2010, 20:08:09
Najó, ez hihetetlen... Eljutottam FT-ig, ment a játék. A szerencse nem volt velem a versenyen, így csoda, hogy az FT-t elértem, de bőven volt zsetonom. Már csak 7-en voltunk, mikor AK-t kaptam kézbe, és az SS emelt. De akkor jöjjön a hand history


PokerStars Leosztás #45148192059: Verseny #280253618, $0.10+$0.00 USD holdem no limit -. szint XIX (3000/6000) - 2010/06/06 20:03:27 CET [2010/06/06 14:03:27 ET]
Asztal '280253618 38' 9-max #2. helyen van az osztókorong
1 szék: aJIuraTop (76270 zseton)
2 szék: alica02 (54325 zseton)
3 szék: DrisBigB (50829 zseton)
5 szék: chatnoir#38 (125794 zseton)
6 szék: Anaaconda (82090 zseton)
7 szék: marcel099729 (38800 zseton)
9 szék: Vas9Kyz9kin (111892 zseton)
aJIuraTop: berakja az antét 600
alica02: berakja az antét 600
DrisBigB: berakja az antét 600
chatnoir#38: berakja az antét 600
Anaaconda: berakja az antét 600
marcel099729: berakja az antét 600
Vas9Kyz9kin: berakja az antét 600
DrisBigB: berakja a kisvakot 3000
chatnoir#38: berakja a nagyvakot 6000
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [Kc Ac]
Anaaconda: dob
marcel099729: emelennyit:  6000 eddig: 12000
Vas9Kyz9kin: dob
aJIuraTop: dob
alica02: dob
DrisBigB: emelennyit:  38229 eddig: 50229 és allin van
chatnoir#38: dob
marcel099729: megad 26200 és allin van
Meg nem adott tét (12029) visszajuttatva neki: DrisBigB
*** FLOP *** [Qs 9h 6h]
*** TURN *** [Qs 9h 6h] [9s]
*** RIVER *** [Qs 9h 6h 9s] [As]
*** MUTATÁS ***
DrisBigB: mutat [Kc Ac] (ász és kilences két pár)
marcel099729: mutat [Ah Qh] (ász és dáma két pár)
marcel099729 nyereménye 86600 a  potból
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 86600 | jutalék 0
Asztal [Qs 9h 6h 9s As]
1 szék: aJIuraTop dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
2 szék: alica02 (osztó) dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
3 szék: DrisBigB (kisvak) keze [Kc Ac] és veszített, lapja: ász és kilences két pár
5 szék: chatnoir#38 (nagyvak) dobta ez előtt: Flop
6 szék: Anaaconda dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
7 szék: marcel099729 keze [Ah Qh] és nyert, (86600) lapja: ász és dáma két pár
9 szék: Vas9Kyz9kin dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)

Nahb.zdmeg... 3 out, jött.

Nah nembaj, rögtön utána foldoltam, és az utána lévő körben AK megint, allin, és ugyanaz a faszi call.


PokerStars Leosztás #45148239304: Verseny #280253618, $0.10+$0.00 USD holdem no limit -. szint XX (3500/7000) - 2010/06/06 20:04:20 CET [2010/06/06 14:04:20 ET]
Asztal '280253618 38' 9-max #5. helyen van az osztókorong
1 szék: aJIuraTop (74970 zseton)
2 szék: alica02 (53025 zseton)
3 szék: DrisBigB (11329 zseton)
5 szék: chatnoir#38 (114994 zseton)
6 szék: Anaaconda (89190 zseton)
7 szék: marcel099729 (85900 zseton)
9 szék: Vas9Kyz9kin (110592 zseton)
aJIuraTop: berakja az antét 700
alica02: berakja az antét 700
DrisBigB: berakja az antét 700
chatnoir#38: berakja az antét 700
Anaaconda: berakja az antét 700
marcel099729: berakja az antét 700
Vas9Kyz9kin: berakja az antét 700
Anaaconda: berakja a kisvakot 3500
marcel099729: berakja a nagyvakot 7000
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [As Ks]
Vas9Kyz9kin: dob
aJIuraTop: dob
alica02: dob
DrisBigB: emelennyit:  3629 eddig: 10629 és allin van
chatnoir#38: dob
Anaaconda: dob
marcel099729: megad 3629
*** FLOP *** [9d Ts 8h]
*** TURN *** [9d Ts 8h] [Qd]
*** RIVER *** [9d Ts 8h Qd] [6s]
DrisBigB mondta, "lol"
*** MUTATÁS ***
marcel099729: mutat [Jc Qs] (sor, nyolcas - dáma)
DrisBigB: mutat [As Ks] (ász magas lap)
marcel099729 nyereménye 29658 a  potból
DrisBigB 7.. lett a versenyen, nyereménye $1.30.
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 29658 | jutalék 0
Asztal [9d Ts 8h Qd 6s]
1 szék: aJIuraTop dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
2 szék: alica02 dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
3 szék: DrisBigB keze [As Ks] és veszített, lapja: ász magas lap
5 szék: chatnoir#38 (osztó) dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)
6 szék: Anaaconda (kisvak) dobta ez előtt: Flop
7 szék: marcel099729 (nagyvak) keze [Jc Qs] és nyert, (29658) lapja: sor, nyolcas - dáma
9 szék: Vas9Kyz9kin dobta ez előtt: Flop (nem rakott be tétet)


Elegem van...
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 06, 2010, 21:32:09
Nah megvolt a kivégzésem:) Király pókerrel kiesni, mára elég a játékból.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 08, 2010, 22:41:01
Kicsit szerencsétlennek érzem magam. Játszottam az FPP pontjaimmal, ilyen super-turbo versenyeket. 5-ből 5x erősebb lapom volt preflop.

K4 vs 36   (36 win-két pár)
K2 vs 62   (62 win-sor)
AA vs 7T vs Q5 (7T win-full house)
A4 vs 7J (7J win-sor)
az elsőre nem emlékszem:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum június 09, 2010, 16:37:50
A PS-en elég gyakori ez a lapjárás, 5-ből 5-ször a gyengébb lap nyer én már nem lepődök meg ezen.

Azt volt nehéz megtanulnom, hogy a 3. után abba kell hagyni a PS ilyen és mostanában az FTP-is.

Sokszor már csak nevetek rajta, hogy 3-szor is lejön az ellenfélnek a 3 outból egy....

Azért kitartást mert a szerencse forgandó.  :cya:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 09, 2010, 16:45:32
Idézetet írta: Dris Dátum június 08, 2010, 22:41:01
Kicsit szerencsétlennek érzem magam. Játszottam az FPP pontjaimmal, ilyen super-turbo versenyeket. 5-ből 5x erősebb lapom volt preflop.

K4 vs 36   (36 win-két pár)
K2 vs 62   (62 win-sor)
AA vs 7T vs Q5 (7T win-full house)
A4 vs 7J (7J win-sor)
az elsőre nem emlékszem:D

Akárhogy nézem, ebből kettő flip közeli. A K4 és A4-es leosztást anynira nem venném zokon, persze ahogy nézem mostanában rád jár a rúd. Kitartás, lesz ez jobb is.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 09, 2010, 23:21:33
Tény, hogy flip közeli volt, de akárhogy nézem, azért vicc, hogy 5 leosztásból 1x sem nyert az erősebb lap:) Én is csak nevetek rajta, de mert vicc tényleg:D Meg akárhogy nézzük, alap esetben 6 lap van ami segíthet rajta. Ha ebből 2 párt kihoz, akkor 6-ból 2 is jó. Minden más lap engem erősít:))

De nem baj, majd lesz jobb szerencsém is:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 10, 2010, 12:16:19
Sziasztok,

Regisztráltam a Pay No Rake teremhez, mivel az egyik VIP promóció keretében meghívtak engem is. Szombaton lesz egy freeroll, ami igaz, hogy csak 50$-os, de az első kap ticketet a WSOP main satelitre, ahonnan az első helyezett megkapja a 14k$-s WSOP csomagot. Most egy próbát megér:D A sima 50$-osba az a jó, hogy kb 30-an indulnak, és az első 10 helyezett pénzbe van. Megpróbálom megnyerni, mert az 20$, és abból low limiten lehet játszadozni ebben a teremben.

A teremről: Eléggé gyenge terem, nem túl sok verseny van, és azokon is kevesen indulnak. Habár van Heads up játék CG-ben, és SnG-ben is, az asztalok 95%-a üres. A mezőny igencsak gyenge, néztem egy kicsit a .10$/0.25$-ös full ring CG asztalt. 2 emberen kívűl, mindenki 2-3$-al ül be a megszokott 25$ helyett. És nem SS strategiat jatszanak, ők ebből próbálnak gazdálkodni:D

Majd kiderül mi lesz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
A baráti körünkkel alapítunk egy Fradista szurkolói csapatot. Hamarosan megbeszélések, és egyeztetések következnek. Az őszi szezon elejéntől viszont minden meccsen megmutatnánk mit jelent az a 3 db E:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kezd az életem is (hál' isten) visszatérni a normális kerékvágásba, kaptam állást egy brókercégnél. Tőzsdével kell foglalkoznom, kapcsolattartás az ügyfelekkel, szerződések előkészítése, tárgyalások levezetése. A fizetés is elég jó lenne, tehát lenne BR-em a normális pokerhez:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 11, 2010, 16:54:33
Hjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...:D
Emlékeztem mikor azt mondtam, hogy party poker soha? Tartanom kéne, mondjuk most már csak nevetek rajta:)

Ha allin megyek olyan kézzel, ami ellen csak 1-3 out van, akkor az lejön:)
Legjobb példa a kieső handem.

A4-et kaptam nagyvakba, nem volt emelés flop előtt.
Flop: 4 5 4
Emel egy faszi, visszatolom rá(SS voltam). Megadja
AA-t mutat. Mondom király, agészen a turnig, amikor jött az ász. 1 OUT:D
Vicc ez a terem...
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 14, 2010, 14:44:37
Sziasztok, előre is bocsi, de ennek nem lesz köze a pókerhez.

IdézetAz előző napi kupagyőzelemnek köszönhetően, remek hangulatban gyülekeztünk utolsó mérkőzésünkre. A mérkőzés este hétkor kezdődött, így szerencsére a kánikulát is sikerült megúsznunk. Ellenfelünkkel az őszi utolsó fordulóban emlékezetes mérkőzést vívtunk, ahol még 10 perccel a vége előtt is hátrányban voltunk, és onnan sikerült fordítanunk. Reménykedtünk benne, hogy ez most nem lesz annyira izgalmas. Nagyot tévedtünk. Csapatunk helyzetét nehezítette, hogy mindkét edzőnk csak a távolból tudott segíteni, így a csapatnak a mérkőzés helyszínén egyedül kellett túljutni az utolsó akadályon. A mérkőzés nehezen indult, nem nagyon alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, inkább mezőnyjáték folyt a pályán. Marcinak volt egy kihagyott helyzete valamint Tánczi lőtt többször is ígéretesen távolról. A félidő elég hamar lepergett és 0-0-val vonultunk pihenőre. A második félidő elején nagyon bekezdett a hazai csapat, mintegy tíz percre beszorítottak minket, a félidő derekán átvettük az irányítást, azonban vészesen fogyott az idő. A 70. perc tájékán Tánczi kapott egy mesteri indítást elvitte a védő mellett, majd gyönyörűen kilőtte a felső sarkot. Mindenki gólt látott, kivéve a játékvezető, aki les címén érvénytelenítette a találatot. Szurkolóink is rákapcsoltak az utolsó negyed órát végig szurkolták, énekelték. Meg is lett az eredménye. Folyamatosan mentük előre, és Bence a 87. percben végre belőtte a hőn áhított gólt, végre vezetünk. Ami ekkor jött az elég rémálom szerű volt, a középkezdés után egy jól eltalált hazai lövés tartott a kapunkba, de Muki újheggyel még bele tudott kapni, és a labda így a kapufa belső éléről pattant kifelé. Azt hiszem itt sokan több évet öregedtek. A hosszabbítás perceiben a hazaiak nagyon kitámadtak az egyenlítés érdekében, ezért a végén Kicsi kilépett egyedül és begyalogolt vele a kapuba.  A gól után véget is ért a mérkőzés, 2-0 ide, 100%-os bajnoki cím! Szép volt fiúk! Folytatás jövőre egy osztállyal feljebb a BLSZ II-ben. Tempó FFC!

Jó meccs volt, bár krvára megijedtem, hogy megint nem jön össze a 100%, de hál isten sikerült:)
Feltöltök pár képet, az elsőn és az utolsó 2-őn rajta vagyok:)

Ui.: Lehet játszani fogok az FFC 2-ben, új csapat indul, BLSZ IV-ből, de gyorsak leszünk mi is:)

Képek:
(http://drisdny.kepgep.hu/2010/06/14/drisdny/IMG_4685a.jpg) (http://drisdny.kepgep.hu/2010/06/14/drisdny/IMG_4697a.jpg)

(http://drisdny.kepgep.hu/2010/06/14/drisdny/IMG_4768a.jpg) (http://drisdny.kepgep.hu/2010/06/14/drisdny/IMG_4773a.jpg)

(http://drisdny.kepgep.hu/2010/06/14/drisdny/IMG_4774a.jpg) (http://drisdny.kepgep.hu/2010/06/14/drisdny/IMG_4780a.jpg)

(http://drisdny.kepgep.hu/2010/06/14/drisdny/IMG_4784a.jpg) (http://drisdny.kepgep.hu/2010/06/14/drisdny/IMG_4786a.jpg)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Várda64 Dátum június 14, 2010, 16:04:17
 :great: GRATULÁLOK!  :great: Látom fasza gyerekek vagytok, zöld-fehér Fradi szerkóban nyomjátok!  :beerchug:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 29, 2010, 20:41:58
Sziasztok,

Nagyon rég írtam ide, de megnyugtatlak titeket, a többi naplót folyamatosan olvastam.

Tulajdonképpen azért nem írtam, mert nem volt miről. Minden hétköznap dolgozom, mikor hazajövök nincs nagyon erőm játszani. Azért 1-2 dolog történt azóta:)
Anno befizettem 10$-t, amit sikerült elbuknom, nagyon ügyesen, BR management nélkül. Visszagondolva nem is várhattam volna mást, azzal a játékkal, amit játszottam. Utána egy kis szünet, most poénból befizettem 12$-t, szintén lehetetlen belőle okosan játszani, főleg olyan kevés időráfordítással, mint amit most én tudok nyújtani, tehát nem várom, hogy ebből lesz 10.000$, de ha mégis, az nem fog zavarni:DD

Hétfőn kezdtem vele játszani, csak és kizárólag 2,20$-es Heads-up SnG-ket tolom. Célom az, hogy naponta elérjem a következő 10-es szintet. Tehát hétfői cél a 20$ volt, mai 30$, holnapi 40$, így tovább, egészen 100$-ig. 100$-nál feljebb lépek az 5,25$-os szintre, ahol 25$ lesz a napi cél, tehát 125$, 150$, 175$,stb... Egészen 300$-ig, ahol jön a 10$-os limit. Ha majd ott tartok, eldöntöm, hogy milyen limitet kéne azzal meghatározni, terveim szerint 50$, de majd kiderül, hogy mit tudok kihozni belőle. 1000$-ig meg is tartom azt, akkor jöhet a következő szint. Tehát időben mit várok el magamtól:

Jelenlegi Bankroll(Június 29): 30$
Július 6: 100$
Július 14: 300$
Július 26: 1000$

Nem vészes ezt összehozni HU-ban, mert pl 2,20$-as szinten a 10 dollár profit 6 győzelemből megvan, persze ha nincs mellette vesztes meccs. (6*4)-(6*2,2)=24-13,2=10,8$
Ugyanez a többi limiten is, példaként nézzük az 5$-s limitet, mert ott (6*10)-(6*5,25)=60-31,50=28,5$
Oké, persze benne van, hogy kikapok, de akkor se sokat változik. (6*10)-(7*5,25)=33,25$ Ezzel a forgatókönyvvel -1,75$-ben vagyok a célhoz képest, de az még nem vészes.

Terveim között van, hogy ha elérem a napi célt, akkor nem játszom többet. Lehet 1 napot spórolnék, de lehet, hogy 2 napot buknék. Játszunk biztosra:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum június 30, 2010, 13:10:57
Tartható célok, sok sikert a megvalósításhoz !   :beerchug:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum július 24, 2010, 05:13:59
Sziasztok,

Elég rég írtam, ennek okra igazából az, hogy minden időmet elveszi a munka. 9-17 óráig az irodában vagyok, utána meg itthon weblapot csinálok, így a pokerre nem tudtam annyi időt rászánni, mint amennyit akartam, így a mostani tervem igencsak kudarcba fulladt. Holnaputánra 1000$-nak kéne a számlámon lennie, és igazából nem sok esély van rá, hogy összejön.

Nah de miért írok mégis most? Elég hosszú éjszaka áll mögöttem, elindultam 2 MTT-n tegnap, két 6-max-os, az egyik 20:45-kor kezdődőtt, a másik 22:40kor. A 22:40-esen gyorsan kiestem, jellemző volt rá a lapsivatag, ahogy sajna a másikra is. Ettől függetlenül eljutottam az FT-ig, ott sajna egy 6K2 floppon elég erős éreztem a kezemet, ami egy K10 volt, így a riverig emeltem vele. SS voltam, de játszható stackkel. Majdnem elég is lett, KJ-t mutatott az ellenfél, ezzel véget vetve a 8 óra 18 percen át tartó versenyemnek.

Összegezve, jól ment a játék, bár a lapjaim nem nagyon segítettek, a potoknak a 3/4-ét mutatás nélkül vittem. A kulcsfontosságú partiknak a nagyját jól játszottam meg, ez alól két parti kivétel, azokon múlott szerintem a dobogó.

Számokban:
4173 induló
2,20$ -es buyin
8 óra 18 perc játék
5. helyezés
290,60$ nyeremény
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum július 24, 2010, 08:09:13
Grat! Ilyen mezőnyben azért oda kell érni a végére, akármilyen BI-el. Minden elismerésem!  :beerchug:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum július 24, 2010, 08:30:43
Gratulálok!   :beerchug:

Nagyon szép eredmény.  Hosszú verseny volt, de nem rossz órabér jött ki.  :great:  :great: 
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum július 24, 2010, 10:30:20
Köszönöm srácok:)) Dőntő asztali ellenfeleim közül GeraldoCesar és lewis107 nagyon jó MTT játékosok voltak, mind a tapasztalataim alapján ezt látom, mind a statisztikáik alapján. Ennek a versenynek köszönhetően az én értékelésem is felment a pokerprolabs oldalon, már dáma vagoyk 5 csillaggal. Az értékelés ott úgy megy, hogy a legjobb az ász 5 csillaggal, a legrosszabb a 2-es 1 csillaggal. Én már a Q-nál tartok, és annak is a legfelső fokán. SnG-ben is Q-nak értékelnek, ott 3 csilaggal, ami oké, nem azt jelenti, hogy über-pro vagyok, de nem is tartozom a bénák közé.
Általában ezen a limiten 6-os 2 csillaggal -tól 10-es 4 csillaggal lévő emberek szoktak játszani, néha találkozni egy magasabb "lappal".

Célom persze az, hogy mind az MTT-n, mind a SnG-knél Ász 5 csillaggal legyen a minősítésem:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: benikun Dátum július 24, 2010, 12:25:42
Kicsit megkésve, de fogadd nekem is az őszinte gratulációmat Dris!! Szép eredmény és gratu a csillagjaidhoz is !  :beerchug:  ;)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum július 24, 2010, 13:01:18
Köszönöm neked is:) Ha csak havonta egyszer tudnék egy ilyet hozni, már az k***a jó lenne:D Rámutatott viszont ez a mai este arra, hogy a kondimra jobban oda kéne figyelnem, újra le kéne járnom futni, vagy gyúrni, mert különben a pokerversenyeket se fogom bírni. Úgy a 7. órában éreztem, hogy néha tompa az agyam, olyankor hideg víz az arcra, hideg vizet inni, és elszivni egy cigit. And voálá, wake up:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Várda64 Dátum július 24, 2010, 13:34:23
Gratulálok Dris!  :great: :great: Nagyon szép eredményt értél el!  :ok:
Azért ez nagyon komoly, több mint 4000 induló, több mint 8 óra játék, szóval minden elismerésem, hogy oda tudtál érni. Én biztosan nem tudnám megcsinálni, pedig "néha" 1-2 versenyen én is indulok, de ez még nekem is sok lett volna.

Használd okosan a nyereményt és további sok sikert kívánok!  :cya:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Milán Dátum július 24, 2010, 14:02:38
Nagy gratuláció Dris! Nagyon szép eredmény!  :beerchug:
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum július 24, 2010, 15:38:42
Köszönöm mindkettőtöknek:) Erre most én is büszke vagyok, de a top az lesz, amikor meg is nyerem a versenyt:) És tudom, hogy meg is fogom nyerni ezt a versenyt, nagyon nekem van kitalálva a struktúra. 3000 kezdőstack, 15 perces vakok, a játékosok 3/4-e fish, a többi shark, így a játék is tud izgalmas lenni. Cél persze, hogy a legnagyobb cápa én legyek:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum október 29, 2010, 17:47:32
Rájöttem, hogy szinte minden postomat úgy kezdem, hogy elég rég írtam...:D Most csak azért se:D

Pókerügyileg az utóbbi idő igencsak sivatag volt, alig játszottam, ha mégis, akkor azt élőben, ahogy azt elterveztem. Megpróbálok hetente járni élőzni, már most érzem a fejlődést, ez pedig plussz erőt ad a következő időszakra. Mikor elkezdtem játszani, igazi sziklaként játszottam, de sajnos az a fajta szikla voltam, aki csak a legerősebb lapjaira mert bemenni, és azokat is dobta a legkisebb hívásra. Mondhatni az ellentétem:D Nem is csodálkoztam azon, hogy nem végeztem említésre méltó helyen.

Az áttörést az utólsó versenyen éreztem meg, bár itm-be még nem értem, de élveztem a játékot, szépen játszottam, és a legfontosabb, a saját stílusomba. Talán ennek is köszönhető, hogy a 71 indulóból 20. lettem 5 óra játék után, akkor két badbeat az (összesen) 6 outjával kiütött. De boldogon mentem haza, mert legközelebb még jobb leszek.

Első mosolyt az csalta az arcomra, hogy mostmár ránézésre meg tudom saccolni ki előtt mekkora zsetonhalmaz van, mekkora az emelése, így ezzel is időt nyerek, nem kell megvárni a dealer számolgatását. Példa: ketten maradtunk riverre, kettővél odébb lévő szomszédom all-in megy. Nekem kb 18-20K zsetonom volt, ő pedig betolta a zsetonjait. Ránézek, mondom, kb 10ezred van. Osztó megszámolja, 9800:D Legkisebb zseton a 100-as:D Asztalnál a többiek is jót nevettek, plussz elkönyvelték magukban, hogy tapasztalt játékos vagyok:D Az már mellékes, hogy a callam rossz volt, legalábbis a gondolatmentemben valami nagyon félrecsúszott, mert én egy közepes párra tettem, aminél az én középső párom erősebb, vagy egy befulladt AKra. Megadtam, full-t mutatott, én meg betoltam a lapomat középre. Innen álltam fel 55K-ra:D

Nah de áttérve az onlinera játékra, a 3 napos szünetet kicsit meg akarom húzni poker szempontjából, bár jelenleg kereken 0$ található a számlámon. Befizethetnék poénból 10$-t, de ezzel inkább megvárom a hétvége végét, hátha kisül valami jó belőle.

Ma este indulok az OPHUs 1FPP+Rebuy versenyen, ahol az első 10 bejut a Turbo Million Takedown-ra, illetve holnap is indulok ezen, csak akkor 20 fő jut be. 20-20 FPP-t szánok ezekre a versenyekre, az 9-9 duplarebuy +addon.
Ha bejutok, ott a lehetőség a bankroll szép növelésére, mivel végre lesz időm játszani is, másnap nincs munka:D

Emellet a ma esti programok között szerepel a 10FPP-s verseny(500$ ny.alap) és a 20FPP-s verseny, ahol 1000$ a nyeremény alap. Ezekből is ki lehet hozni valamit, csak ez inkább lottópóker..

Ki ne hagyjam viszont a Facebook poker-ligát, ahol 200$ a nyeremény alap, de emellet pontozásos rendszer is van. Bár 4 versennyel le vagyok maradva, ahogy néztem az élmezőnyt, behozható 1-2 szép eredménnyel a maradék két versenyen(plussz a mai).

Mai nap már sikerült bemelegítenem, játszottam 4 PCA freerollt, ebből 2-nél elértem az FT-t 540 emberből, de sajna csak az első 2 helyezett jut tovább. No problemo, meglesz az is:D

Tehát kívánjatok sok szerencsét, 18:35-kor indul a pókerhétvége:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum október 29, 2010, 19:08:39
Nah jólvan, most nyugtatom magam... QQ-t kapok, emelek, allin-allin, rányomok a callra, erre eldobja... remélem nem jön elő mégegyszer a bug, mert nagy volt a pot, és nyertem is volna.

szerk: 2 versenyen már túl is vagyok, 1 ITM, 1 bubble. Mind a kétszer erősebb voltam jóval, mikor allin kerültünk. Nem baj, már van 36 cent a számlámon:D Következő induló verseny a Pokerstars.hu Facebook liga. 200$-os nyereményalapja nem igazán izgatja a fantáziámat, az első helyezett kb 20-30$-t kap, ettől függetlenül a pontverseny felkeltette az érdeklődésemet. 500 indulóból irány a top:D Ez is lottópoker lesz, nem baj, 20.30kor kezdődik a mai nap "main event"je, az Ophu-s verseny. Olyan 150-160 játékost várok oda, abból a cél a top10. Az első félóra érdekes lesz, unlimited rebuy 1FPP-ért:D Utána gyorsan kiesnek az emberek, és 30 fő körül már lesz normális játék is.

szerk2: Mégse várok sokat, már 600 felett az indulók létszáma, és fél óra meghosszabbított nevezési idő van..
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum október 29, 2010, 21:01:38
Jelentés az első szünetről:

A két magyar versenyen jól állok, a facebook ligán 226-ből 10. helyen vagyok, 774-en indultunk, meg az ophuson pedig 18. vagyok a 167-ből, 185 indulóval:D

21:22: Az ophuson CL vagyok már kb 10-15 percre, eddig jó. || facebook ligan tartom magam

21:49: Visszaestem a facebookoson, allin kellet menni, vége. +46 cent:D
PokerStars Leosztás #51864138653: Verseny #315540857, Freeroll  holdem no limit -. szint XI (400/800) - 2010/10/29 21:47:09 CET [2010/10/29 15:47:09 ET]
Asztal '315540857 55' 9-max #9. helyen van az osztókorong
1 szék: jozso8501 (59409 zseton)
2 szék: Petya[HUN] (9280 zseton) kiült
3 szék: AndrasCapone (16608 zseton)
4 szék: RvngOfDaFish (6970 zseton)
5 szék: DrisBigB (4787 zseton)
7 szék: xxNikoNxx (11200 zseton)
8 szék: labocca14 (24100 zseton)
9 szék: bjarte90 (29682 zseton)
jozso8501: berakja az antét 75
Petya[HUN]: berakja az antét 75
AndrasCapone: berakja az antét 75
RvngOfDaFish: berakja az antét 75
DrisBigB: berakja az antét 75
xxNikoNxx: berakja az antét 75
labocca14: berakja az antét 75
bjarte90: berakja az antét 75
jozso8501: berakja a kisvakot 400
Petya[HUN]: berakja a nagyvakot 800
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [Ks Qh]
AndrasCapone: dob
RvngOfDaFish: dob
DrisBigB: emelennyit:  3912 eddig: 4712 és allin van
xxNikoNxx: dob
labocca14: dob
bjarte90: dob
jozso8501: megad 4312
Petya[HUN]: dob
*** FLOP *** [6h Tc 8d]
*** TURN *** [6h Tc 8d] [3s]
*** RIVER *** [6h Tc 8d 3s] [7s]
*** MUTATÁS ***
jozso8501: mutat [6c 8c] (nyolcas és hatos két pár)
DrisBigB: mutat [Ks Qh] (király magas lap)
jozso8501 nyereménye 10824 a  potból
DrisBigB 76.. lett a versenyen, nyereménye $0.46.
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 10824 | jutalék 0
Asztal [6h Tc 8d 3s 7s]
1 szék: jozso8501 (kisvak) keze [6c 8c] és nyert, (10824) lapja: nyolcas és hatos két pár
2 szék: Petya[HUN] (nagyvak) dobta ez előtt: flop
3 szék: AndrasCapone dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
4 szék: RvngOfDaFish dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
5 szék: DrisBigB keze [Ks Qh] és veszített, lapja: király magas lap
7 szék: xxNikoNxx dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
8 szék: labocca14 dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
9 szék: bjarte90 (osztó) dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum október 30, 2010, 12:27:45
Nah tegnapi nap összegzése. Végeredményben nem zártam rosszul, sajna az ophuson 20. helyen estem ki. Nem baj, ha ma is ott végzek, akkor bejutok, mert ma nem csak az első 10, hanem az első 20 jut be a TT-re. Érdekel mit tudok ma kihozni belőle.

Tegnapi eredmény érdekessége, hogy bár az első félóra, amíg ment a rebuy, egy őrület volt, addig nekem egyszer sem kellett rebuyolnom, volt egy beülőm(1FPP), egy kezdő rebuyom, hogy 3000-ről kezdjem a versenyt(1 FPP) és egy addonom(1 FPP), tehát összességében 3 FPP-ből megúsztam az egész versenyt. Nem hiszem, hogy ezt ma meg tudnam ismételni, de mivel tegnap úgy voltam, hogy a két versenyre 40 FPP-t szánok, így mára maradt bőven lehetőségem hazárdírozni az első fél órában, hogy igen nagy stackkel induljak megint neki az addon utáni időszaknak.

Tegnap reggel 0$-al kezdtem a napot, sikerült 0,82$-ben zárni. Ennél több a célom, de ettől függetlenül kezdetnek nem rossz:) Ma leültem egy kicsit CG-zni, jelenleg 1,70$-en vagyok, de most elkezdek készűlődni, mert 15.00-kor FRADI-szolnok meccs van, nekem meg bérletesként ott a helyem:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum október 30, 2010, 23:17:08
Nah DoN-ozok egy kicsit:D
Gyorsan erőre kaptam, most terrorizálom az asztalt:D legjobb példa:
PokerStars Leosztás #51919997781: Verseny #326484694, $1.00+$0.15 USD holdem no limit -. szint IV (50/100) - 2010/10/30 23:15:49 CET [2010/10/30 17:15:49 ET]
Asztal '326484694 1' 10-max #4. helyen van az osztókorong
2 szék: emeraldsrus (1980 zseton)
3 szék: crizys (1440 zseton)
4 szék: DrisBigB (3665 zseton)
5 szék: eixxx083 (1355 zseton)
6 szék: evadss (2090 zseton)
8 szék: DUTUNG (1095 zseton)
9 szék: rs03rs03 (1575 zseton)
10 szék: Sanches2000 (1800 zseton)
emeraldsrus: berakja az antét 10
crizys: berakja az antét 10
DrisBigB: berakja az antét 10
eixxx083: berakja az antét 10
evadss: berakja az antét 10
DUTUNG: berakja az antét 10
rs03rs03: berakja az antét 10
Sanches2000: berakja az antét 10
eixxx083: berakja a kisvakot 50
evadss: berakja a nagyvakot 100
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [3h 2h]
DUTUNG: dob
rs03rs03: dob
Sanches2000: dob
emeraldsrus: dob
crizys: dob
DrisBigB: emelennyit:  200 eddig: 300
eixxx083: dob
evadss: dob
Meg nem adott tét (200) visszajuttatva neki: DrisBigB
DrisBigB nyereménye 330 a  potból
DrisBigB: nem mutatja meg a lapját
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 330 | jutalék 0
2 szék: emeraldsrus dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
3 szék: crizys dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
4 szék: DrisBigB (osztó) begyűjtött (330)
5 szék: eixxx083 (kisvak) dobta ez előtt: flop
6 szék: evadss (nagyvak) dobta ez előtt: flop
8 szék: DUTUNG dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
9 szék: rs03rs03 dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
10 szék: Sanches2000 dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 16, 2010, 22:19:53
Nah van mit mesélni ma, bár tudom, hogy kevésbé érdekes az élő versenyek beszámolóját olvasni, de hát most ez van:)

3 hete nem játszottam élőben, ennek oka egyszerű, annyira fáj a fejem minden nap, hogy a munkámra alig tudok koncentrálni, nem hogy a pókerre, ami nem túl nagy előny ilyen helyzetben. Ma se akartam lemenni, de kaptam a szokásost sms-t a doyletól(ez itt a reklám helye), hogy ma WarmUp verseny 0,7+0,3. 1000 Ft-ot meg a hülyének is megér egy verseny. Lementünk kollégával, aki gyorsan ki is esett, én tartottam magam, futottam az átlag után, de azt sikerült tartanom, rabolgattam, játszadoztam. 15 perces vakszintek az első szünetig, onnantól 10 perces.

Az első kulcsfontosságú leosztás az 1. szünet után volt, 1000/2000-es vakszinten. Nekem 22K zsetonom van, nagyon nem short stack, de nem is CL az asztalnál. Viszont ettől függetlenül nagyon kevés, 7-es M szám, 11-es BB. KJs-t kapok kézbe, nagyvak az SS az asztalnál, aki egy gyenge játékos, 2000-e bent van, 8K még előtte.
Első pozícióból limp, 16K-s stackkel, utána fold, és én jövök. Megkérdezem az SS-t mennyie van, 10K, hívok annyit. Úgy voltam, hogy mögöttem valszeg dobni fognak, ha ilyen erőt mutatok, és mivel gyenge játékosok, mind a BB, mind az UTG, így egy egyszerű steal volt a cél. Nagyvak gondolkozik, eldobja, UTG gondolkozik, igencsak sokat, erre betolja a maradék 6K-t is. Mivel pot-comitted voltam, meg kellett adnom, de rossz szájízzel. Showdown, 66. Coinflip, hurrá, régóta nem húztam be egyet se...

Nah de most! Floppon ott volt a Király, ami elegendő volt a végéig, így hirtelen 41K-ra nőtt a zsetonok száma előttem, amivel már tudtam megint a stealeket tolni, és olykor bemenni a játékba.

Eljött az FT, 10-en összeültünk, az első 5 leosztásban 2-en ki is estek, illetve pár leosztással később még 1 játékos, de itt beállt a 7-es létszám jó pár vakszintig. Én kicsit visszavettem, kevésbé ismertem még az asztalt, néztem a stílusokat, és azt, ahogy fogyatkozik a zsetonom. 50K zsetonnal ültem le az FT-hez, 36K-nál kezdtem bele a játékba, tehát láthatjátok mennyire passzív voltam. Oké, ehhez hozzátartozik, hogy 4 leosztásban egymás után 82off-ot kaptam, ami sokat számít, de mégiscsak, nem megszokott ez tőlem.

36K-nál QJ-t kaptam kézbe, gyenge kéz, nem sokra számítottam tőle, de amikor körbenéztem az asztalnál, mindenkin azt láttam, hogy dobni akarja, ez igaz volt a dealer-1 pozicíóban ülő faszira is. Viszont mivel előtte mindenki dobott, így ő emelt, 12K-ig. Ez nekem elég volt, hogy erősnek érezzem a vérszegény QJ-met, kisvak fold, én nagyvakként allin. Hopp, 12K tőle, 2K a kisvaktól, 4K pedig tőlem vissza, mint BB. Ez se elég ofcorz, de azért mégis csak kellemesebb érzés.
Rögtön ezutáni hand, AJ, emelés 12K-ig egy közepesen agresszív, de jó játékostól, én insta-allin, mivel ez plussz erőt ad a kezemnek, hogy egymás után kétszer, én se számítok dobásra, így van elég erős kezem a showdownhoz. Ahogy számítottam, megadta, AJ-t mutat szintén, felezünk, visszakapjuk a saját zsetonokat, és +3-3ezret a nagyvaktól. (Itt már 3K/6K volt a vakszint).

Ezek után szépen sorba fogytak az ellenfelek, egyet én ejtettem ki TT-vel, ami kitartott az A8 ellen, a többi szétoszlott, a lényeg, hogy 100K felett voltam, mikor a buborékhoz értünk, 4-en maradtunk, az SS igencsak lehetetlen helyzetben. Allin megy, nálam QQ, gondolkodtam, hogy izoláljam-e, vagy sem, de végül csak call, és mögöttem még 1 call volt. Ahogy a nagy könyvben meg van írva, végig checkeltük a boardot, végén enyém lett ez a pot is, és pénzbe értünk.

Itt már 5K/10K volt a vak, nagyon Shorthanded asztal lett ebből, így a játékra nem adott teret, 1. leosztásban a 3-as fogatnál raboltam egyet Dealerből, ezután AK-t kaptam nagyvakomra. dealer dob, kisvak allin, insta call. mutat, 57s, nah csak tartsanak ki az ászaim. Végül két párral, ami lejött a boardra, plussz az A magas lapommal nyertem, heads Up!

Kb egál zsetonnal mentünk bele, de mivel a HU a kedvencem, szépen kialakult a 100K neki, 200K nekem felállás, ami igencsak kedvező volt. Ekkor ütött a crack, QQ-m nem tartott ki a riverig, jött az ász, az A2-re, aztán rámrabolt kettőt, és én kerültem szorult helyzetbe, 84K-mmal. Q5s, allin, megadja, A7-et mutat. Kitarott, véget ért a verseny.


Összegezve, mindenképp pozitív, hogy fejlődők az élő játékban is, és végre jönnek mellé az eredmények, remélem hamarosan meglesz az első győzelmem is.

Remélem nem volt túl hosszú:D
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 19, 2010, 00:26:19
Két nap, igencsak ellentétes előjellel.

De miről is beszélek? Elkezdtem újra online is játszani, mert mégis csak milyen ciki, hogy annyit nem játszottam idén, hogy egy 10$-os bónuszt kivegyek csillagdíjként.
Befizettem 15$-t, ezzel eljátszadozgatok, lényeg a VPP pontok gyűjtése, de azért ha van profit az se rossz. Valamivel több mint 260 VPP-t kell összeszednem év végéig, ami kicsivel kevesebb mint 250 db HU, ezen a szinten

Elkezdtem lazán játszani, persze HU-kat(2,20$-os buyin), felmentem 20,41$-ig, ekkor kezdtem el vezetni exel táblázatban a statisztikámat. Tehát 16-án este fél 11-kor, mikor az előző postot írtam, ennyi történt, befizettem, játszottam, 20,41$.

Következő nap a dokit jártam egész nap, illetve este tárgyalásom volt,  így sok időm nem volt játszani, de 8 db HU ennek ellenére is belefért a napomba, ami igencsak jól sikerült 8-ból 7-et hoztam, ezzel 10,4$os profitot termelve, bankrollomat pedig felvíve 30,81$-re. Itt be is fejeztem a napomat, boldogan feküdtem le aludni.

De a mai nap... Közel sem volt ilyen jó, ma 10 HU-t játszottam, sajnos munka mellett nincs sok időm rá, de hát ez még belefér a tervbe. Végeredmény: 3 győzelem, 7 vereség... 7 vereségből 3-4 pedig nem kicsi bad beattel, de nem magyarázkodok, várom a holnapi napot. Mai nap profitja így -9,9$, de ezzel is még 5,9$ plusszban vagyok a bankroll starthoz képest.

Mellékelve feltöltöttem az exel táblázatot, amit tegnap dobtam össze. Bárkinek jól jöhet, könnyen kezelhető:)
.rar fileban van, az egyik office 2007-es verzióval nyitható csak meg, a másik régebbivel is.

Terveim szerinte naponta feltöltöm a legfrissebb adatokat:)
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 25, 2010, 21:38:20
Nap leosztása:

PokerStars Game #53263647001: Tournament #341010554, $2.00+$0.20 USD Hold'em No Limit - Level IV (50/100) - 2010/11/25 21:31:22 CET [2010/11/25 15:31:22 ET]
Table '341010554 181' 6-max Seat #3 is the button
Seat 1: dem8 (7093 in chips)
Seat 2: SOA3 (4755 in chips)
Seat 3: DrisBigB (13745 in chips)
Seat 4: zlato23 (7166 in chips)
Seat 5: ivanadanuts (1850 in chips)
Seat 6: sventhovic (855 in chips)
zlato23: posts small blind 50
ivanadanuts: posts big blind 100
*** HOLE CARDS ***
Dealt to DrisBigB [Ts Tc]
sventhovic: raises 755 to 855 and is all-in
dem8: folds
SOA3: calls 855
DrisBigB: raises 4145 to 5000
zlato23: folds
ivanadanuts: folds
SOA3: calls 3900 and is all-in
Uncalled bet (245) returned to DrisBigB
*** FLOP *** [As Kd Ac]
*** TURN *** [As Kd Ac] [4c]
*** RIVER *** [As Kd Ac 4c] [8c]
*** SHOW DOWN ***
SOA3: shows [Kh 5h] (two pair, Aces and Kings)
DrisBigB: shows [Ts Tc] (two pair, Aces and Tens)
SOA3 collected 7800 from side pot
sventhovic: shows [Ah 8h] (a full house, Aces full of Eights)
sventhovic collected 2715 from main pot
DrisBigB said, "lol"
*** SUMMARY ***
Total pot 10515 Main pot 2715. Side pot 7800. | Rake 0
Board [As Kd Ac 4c 8c]
Seat 1: dem8 folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: SOA3 showed [Kh 5h] and won (7800) with two pair, Aces and Kings
Seat 3: DrisBigB (button) showed [Ts Tc] and lost with two pair, Aces and Tens
Seat 4: zlato23 (small blind) folded before Flop
Seat 5: ivanadanuts (big blind) folded before Flop
Seat 6: sventhovic showed [Ah 8h] and won (2715) with a full house, Aces full of Eights

írtam neki, hogy szép call volt K5-el, erre ennyit írt vissza:

SOA3: i have faith to my hand!
SOA3: lol

angolul kevésbé tudok részére: Hittem a lapomba.

Magyarul, Dris, te vagy a hülye, hogy nem hiszel a természetfelettiben.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 17, 2011, 16:21:35
Sziasztok,

Pokerstarsnak van egy új funkciója, mégpedig Home Games. Ennek köszönhetően tudunk zártkörű versenyeket tartani, mind valódi pénzzel, mind játékpénzzel. Arra gondoltam, hogy létrehozok egy klubbot, csak a sportfogadas.org-osoknak, és lesznek folyamatosan versenyek, minden fajta.

Ha érdekel titeket, akkor írjatok ide, mert 2-3 emberre nem fogom elindítani.

Játékpénzbe és valódi pénzbe is a legkissebb buy-in a 1,10$, tehát alacsony limiteken is leheten játszani.
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum január 17, 2011, 17:24:48
Téged is szívesen várunk a klubban!   :beerchug:

http://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=5843.0 (http://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=5843.0)

Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 17, 2011, 19:36:40
Fuck yeaaaaaaa.
Január közepén megvan a hónap leosztása:D

PokerStars Game #56089957486: Tournament #353438540, $1.00+$0.10 USD Hold'em No Limit - Level VI (40/80) - 2011/01/17 19:34:20 CET [2011/01/17 13:34:20 ET]
Table '353438540 543' 6-max Seat #2 is the button
Seat 1: DrisBigB (6540 in chips)
Seat 2: $chachmatt (4105 in chips)
Seat 3: 2 Noud 3 (5070 in chips)
Seat 4: fdsfds299 (3000 in chips)
Seat 5: kiwator (1920 in chips) is sitting out
Seat 6: Slayertje01 (10355 in chips)
2 Noud 3: posts small blind 40
fdsfds299: posts big blind 80
*** HOLE CARDS ***
Dealt to DrisBigB [Kd 9h]
kiwator: folds
Slayertje01: calls 80
DrisBigB: calls 80
$chachmatt: calls 80
2 Noud 3: calls 40
fdsfds299: checks
*** FLOP *** [6s 6d 9c]
2 Noud 3: checks
fdsfds299: checks
Slayertje01: checks
DrisBigB: checks
$chachmatt: checks
*** TURN *** [6s 6d 9c] [9d]
2 Noud 3: bets 160
fdsfds299: folds
Slayertje01: calls 160
DrisBigB: calls 160
$chachmatt: folds
*** RIVER *** [6s 6d 9c 9d] [9s]
2 Noud 3: bets 4830 and is all-in
Slayertje01: calls 4830
DrisBigB: raises 1470 to 6300 and is all-in
Slayertje01: calls 1470
*** SHOW DOWN ***
DrisBigB: shows [Kd 9h] (four of a kind, Nines)
Slayertje01: shows [Ad 2h] (a full house, Nines full of Sixes)
DrisBigB collected 2940 from side pot
2 Noud 3: shows [Qc 2c] (a full house, Nines full of Sixes)
DrisBigB collected 15370 from main pot
2 Noud 3 finished the tournament in 3321st place
DrisBigB said, ":D"
*** SUMMARY ***
Total pot 18310 Main pot 15370. Side pot 2940. | Rake 0
Board [6s 6d 9c 9d 9s]
Seat 1: DrisBigB showed [Kd 9h] and won (18310) with four of a kind, Nines
Seat 2: $chachmatt (button) folded on the Turn
Seat 3: 2 Noud 3 (small blind) showed [Qc 2c] and lost with a full house, Nines full of Sixes
Seat 4: fdsfds299 (big blind) folded on the Turn
Seat 5: kiwator folded before Flop (didn't bet)
Seat 6: Slayertje01 showed [Ad 2h] and lost with a full house, Nines full of Sixes
Cím: Re: DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 29, 2011, 20:10:55
Elkezdtem a Full Tilt-en játszani, 50$-t szánok erre a dologra.
Azt érdemes tudni, hogy most/ma nagyon be vagyok rugva, tehát az írás érdekesen megy, nem hogy a póker:D

Na sebaj, ismerekedek a klienssel.
MTT: 1/0 ITM
HU SnG: 1/1 győzelem
Matrix SnG: 3/2 ITM.

Az MTT és a  HU ismerős mindenkinek, a matrix lehet újdonság. Legalábbis nekem újdonság volt, mert elm. csak a Full Tilt-en van ilyen verseny. Mondom kipróbálom, kapásból regisztráltam egyre.
Hmm, egyszerre 4 asztalon jatszunk ugyanazokkal az ellenfelekkel. Minden asztalnak van egy saját bankja, de van egy közös bank is, ami pontverseny alapján működik; Minden kiejtett ellenfél 2 pont, minden nyertes asztal 2 pont, és minden túlélt ellenfél 1 pont.
Finom, de sajna nem hozott pénzt az első Mátrix versenyem a konyhára.

De nembaj, neveztem rögtön 2-re még.
Srácok! 8 asztal egyszerre, részegen, fáradtan... Nem jó ötlet, nagyon megterhelő:D
De azért legalább most meglett az eredménye is:

Verseny #1:
4 asztal
1. hely: 1 db
2. hely: 0 db
3. hely: 1 db
Összesített pontállásban: 2. helyezés.

Verseny 2#:
1. hely: 2db
2. hely: 1 db
3. hely: 0 db
Összesített pontállásban: 1. helyezés.

Ezeken én is meglepődtem, mert nagyon pörgős volt most a 8 asztal egyszerre, kicsit lefárasztott. FIFA-zok egy kicsit pihiként:D
Jah, a képet mellékelem::D

Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 10, 2011, 16:44:20
Sziasztok!

Több mint 120 napja nem érkezett új hozzászólás a blogomba, ez azért van, mert nem sok időm van rá.
Most egész héten itthon feküdtem betegen, és úgy gondoltam a későbbiekben folytatom a bloggolást, viszont saját oldalon, így a hetem azzal telt, hogy ezt az oldalt csinosítgattam.
Megbeszéltem Milánnal, kirakhatom ide a linket, ofcorz én meg kirakom az sf bannerét. Megtörtént, így most jöjjön a link:)

http://dbbpoker.atwebpages.com/ (http://dbbpoker.atwebpages.com/)

Nem ígérem, hogy sok post lesz, de hetente egyszer érdemes lehet felnézni, annak aki élvezte itt is az írásaimat.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: söprű Dátum június 11, 2011, 06:45:58
Pöpec, sok sikert hozzá, én könyvjelzőztem!    :ok:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 11, 2011, 10:08:06
Köszi, most még egy kis ideig gyakoriak lesznek a postok, addig érdemes olvasgatni. Minden visszajelzésnek örülök, akár itt, akár ott kommentben/like-ban.  :great:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum június 11, 2011, 20:04:46
*törölve*
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 02, 2012, 23:29:09
Sziasztok!

Boldog új évet kívánok minden kedves pókeres társamnak:)

Ma rávettem magam, hogy újra jegyzeteljem a játékom. 2 óra + 50 percnyi jegyzet itt van, ha van kedvetek elolvasni, melyik helyzetbe, hogy gondolkodtam:) Ha van észrevétel, szóljatok, újra rá akarom magam venni, hogy aktívan pókerezzek, és érzem magamon, nagyon szét vannak hullva a gondolataim póker közben.

2.20$ NL Hold'em (6-max) 20.30-as kezdet

20:50: elfoglalom a helyemet
20:51: Első leosztásom, nagyvakként 6Qs-t kapok kézbe, 1 limp, így bent maradok. Flop 2d 4d 8h. Check-check. Turn egy 5-ös, amire szintén check-checket játszottunk. Riverre leesett egy 7-es, ezzel sikerült egy sort szereznem. 75-ös potra hívtam 60-at, fold.

20:53: Két leosztással később 6J kézbe, dobáson gondolkozom, de előttem mindenki limp(dealer pozicíó), így hát belimpelek én is.
Nade a nagyvak 120-ig visszaemel. Dobnom kellett volna, de előttem 2-en megadták, így elég jónak éreztem a pot-odds-ot, én is call. Flop 2A3. Ott az ász, ami nem igazán jó ebben a helyzetben. Az emelő folytatja tovább egy 150-es emeléssel. Mindenki fold, én call. Hogy miért? Egyszerű, úgy voltam, hogy szerintem nincs semmije, mivel egy preflop 120as emelés után, ha A lenne nála, nem 150-et emelne. Tesztelt minket, én visszateszteltem. Ahogy vártam, turnon checkelt, és az én emelésem elég volt ahhoz, hogy dobja.

20:55: 5 perc szünet

21:03: AJ bubi kézbe, nagyvakként. Jön egy 3BB-s emelés a 2. pozicíóból, amit megadok, ketten vagyunk a floppon.
Flop 994. 120-at emel, én call, még erősnek érzem a kezem.
Turn egy újabb 9-es, amire 350-et hív, még mindig call.
River K. Ez veszélyes, hirtelen 900-at hív. Ez sok, fold.

Kihagyás, meghalt az internet, újra be kellett lépnem, így eltűnt pár leosztás, és mivel pontos akarok lenni, így ezeket hibásan nem írom le

21:24: Im back, 2915-ös zsetonszám. Annyira nem vészes, még van idő játszani, az M számom még így is 20 körül van.

21:25: 33-as kézbe, button-1 pozicíó. 3BB-s emelés a jobb oldalamról, ezzel belenézek a potba. Felesleges volt, floppon dobom az allinre.

Nem megy túl jól most a játék, érzem, hogy van jó pár felesleges call-om preflop, ezekre kell figyelnem.

21:28: 66 kézbe, dealerként. Emelek 3,5BB-t, amit a nagyvak megad. Floppon QQA jön, amit én elég jónak érzem egy c-bethez. Be is jött, dobást kaptam cserébe.

21:29: Rögtön a következő leosztás, J10 kézbe, limpelek.
Kisvak kiegészít, de a nagyvak 3BB-ig emel. Nem tudom miért, de megadtam.
Flop: Qh 6d Kh. Alul-felül nyitott sor. Nem rossz, de nehéz szívvel adnám meg a c-betjét. Szerencsémre check-et kaptam, így mögé tudtam checkelni én is.
Turnre jött megmentő 9-es, de sajnos nem túl jó színben. Ezzel már 3 kör is lent volt az asztalon.
Nagyvak hív 400-ig(50/100-as vakok), amit én visszaemelek 1000-re. Kisebb gondolkozás után call. Azt már tudjuk, hogy nincs nála flush, tökéletes. A callból pedig arra következtetek, hogy nagyobb hívást is megad.
Turnre semleges lap jön, ő check, én allin, amit gyorsan meg is ad.
KK-t mutat, floppolt szett, de a sor mégis csak erősebb.
Végre sikerült duplázni. Az ilyenek miatt nem szeretem a slowplayt, gyakran visszaüt.

21:31: 2 körrel később 7 4 nagyvakként. Körbe fold, csak a kisvak egészít ki. Flop 2 9 T, de lényegtelen volt a helyzetben. 1 vakot hívott a kisvak, már sokadjára játszotta be, hogy dobasson. Mivel eddig dobtam, így elég ereje volt a visszahívásomnak. Ő is így gondolta, dobta a lapját.

21:33: AJ kézbe, dealer pozicíó. Előttem 2BB-t hívnak, gondolkozok a raise-en, de valamiért mégis csak megadom, ketten maradtunk.
Nem volt érdekes leosztás, riverig check-check, show-down. Az AJ bubi jobb a A10-nél, így hozzám jött a pot.

21:34: Rögtön a következő körben hozzám került az A10, amivel 2,5BB-t emeltem. 2 call, a flop pedig 2 5 A. Tökéletes. 800-as potba 550-es hívásomra nem akadt vevő, 2 dobás, pot elém.

21:42: Nem nagyon volt mivel játszanom az utóbbi körökbe, most is csak BB-ként maradtam a potban, szemben a dealer pozicióban lévő limpelővel. Nálam Q8s.
Floppon Q 7 9. Checkelek, megnézem, hogy mit csinál a drága ellenfél. 300-at hív, amire én nyomtam egy 750-as raiset. Gyors call. Turnre check-check-et nyomunk, míg a riveren 1650-et hívok, amit megad. Q3-at mutat, én nyertem.

21:43: Elég nagy hülyeséget csináltam. Megint az a fránya 33.
3BB-s emelést megadtam a 3-as párommal, ugyanezt tette a nagyvak is. Flopra 2 7 10. Újabb 3 vakos hívás, gondolom megnézem a következő lapot(3 vak=450 zseton). Nagyvak allin megy a maradék 800 zsetonjával, ezt meg azért kötelező megadni. Mindketten meg is tesszük. Riverig check, de nem enyém a pot.

21:45: QQ-t kaptam kézbe, flopp előtt emelek 4,5BB-t, amit ketten megadnak. Flopra J 7 10 jön, én c-betelek 1550 zsetonos hívásommal. 1 callt- kapok. Turnre esik egy ász, de valahogy ezt most inkább pozitívnak érzem, mint rossznak. Allin megyek, dobást kapok. Lehet többet is kihozhattam volna a pozicíóból, csak a flushdraw kicsit idegesített

21:49: A8 kisvakként. Mindenki dob, dealer hív 3 BB-t. Kb 2000 zsetonja van, ha csak megadom valószínű, hogy floppon kerülünk allin, így én hívtam vissza, így még meg van a lehetőség, hogy eldobja. Nem tette, és az AJ-a erősebb maradt a végéig.

21:55: Itt a második szünet. Kicsivel az átlag alatt vagyok, de az M számom 24 felett van, így még kényelmesen tudok játszani. 7266-an zsetonnal kezdem a következő órát.

Voltam wc-n, elszívtam egy cigit, de még van idő a szünetből, így pár dolgot leírok a versenyről.
2794-en indultunk, ezzel egy 5588$-os nyereményalapot hozva össze. Az első 288 fizetős hely. Ahhoz képest, hogy online, elég jó a struktúrája, 15 perces vakok vannak, és csak a 7. szinttől jelennek meg az anték(avagy 11 perc múlva). Jó kis verseny, én szeretem.

22:04: Folytatódik a verseny. Rögtön egy dobással:)
Az asztalunkon 100 zseton különbség van köztem és a CL között, ez legalább kényelmes.

Jobbomon ül egy agresszív játékos, kellemetlen a stílusa, valahogy le kell törnöm.

22:05: Gondoltam rabolok én is egyet dealerből 7 T-el. Nagyvak megadja, de a flop jó volt egy c-betre, is el is sütöttem - sikeresen.

22:07: újra rabolnék JT-vel, de allint kapok vissza. Kis tettetett gondolkodás után fold.

22:11: AK első pozicíó. 2,5BB-s emelésemet csak a dealer adja meg. Jó volt a flop a c-betre, de most a check mellett döntöttem. Ő is checkelt. Turnon rádurranthattam volna szintén, de úgy voltam, hogy ha végig checkeljük, és látják az AK-t, akkor az nagyobb erőt adhat a későbbi emeléseimnek. Bejött, mutatásnál még nyertem is. Amit nyertem rajta:
1, 1300 zseton.
2, erő az emelésemnek
3, láttam az ellenfelem lapját SD-nál.

22:13: Fuck. Átültettek egy másik asztalhoz. Az előbbi 3ból max a zsetonokat tudom már csak használni.

Az új asztalról:
2 SS, 2 nagyobb stack, és 1 kb akkorával mint az enyém. Sajnos a CL pont a jobbomon ül, több mint kétszer annyi zsetonnal mint én.

22:15: Vakemelés, így már csak 13,3333 az M számom. Kevésbé kellemes. Viszont bejöttek az anték, érdemes egyre agresszívebbnek lenni.

22.17: Kockázatos volt, de bejött.
K7 volt nálam, kisvakból. 2-en limpeltek előttem, így én is kiegészíttem. A flop 227 volt, amire azonnal a pot 75%-át hívtam. Jött egy raise 2400-ig, mindenki fold. Nem maradt sok zseton a játékos előtt, így kihívtam allinre. 67-et mutatott, K kickerem erősebb maradt, így feljöttem 13.000-re.

22:17: Rögtön a következő leosztás. QJs nálam, 2,5BB hívok, 1 call.
Floppra jött egy flushdraw, így c-beteltem. Ellenfél, egy SS allin megy, amit megadok. TT-t mutat. Nem jött szín, de egy bubi igen, így megnyertem a potot. CL vagyok az asztalnál, és az M számom is 34 felett van.

22:25: Egy nem jól olvasott steal elvitt 1750-at. De hogy ez milyen leosztás volt.
Kapott lap: [Ah 9s]
wellflushed: emelennyit:  250 eddig: 500
besthand11: megad 375
DrisBigB: emelennyit:  1000 eddig: 1500
Gondoltam most nem lopja el a vakomat.
wellflushed: megad 1000
besthand11: megad 1000
Hoppá
*** FLOP *** [6h 8s Ks]
besthand11: nyit 250
wellflushed mondta, "ty"
DrisBigB: megad 250
wellflushed: emelennyit:  13341 eddig: 13591 és allin van
besthand11: megad 13341
DrisBigB: dob
*** TURN *** [6h 8s Ks] [Kc]
*** RIVER *** [6h 8s Ks Kc]

*** MUTATÁS ***
besthand11: mutat [6d 8h] (király és nyolcas két pár)
wellflushed: mutat [Ts Qs] (király és tízes két pár)
wellflushed nyereménye 32082 a  potból

22:27: Shit. KJ-ra lejött még két bubi a floppon, és allin kerültünk egy sráccal. Nála AJ volt. maradt kemény 5000 zsetonom. Még most kell allin menni, amíg van ereje

22:28: Allin mentem A9-el, de csak egy 800 zsetonos SS adta meg. Nyertem, de még nem elég.

22:30: Jobb oldalamra beült egy játékos. Gondolkodtam honnan olyam ismerős a neve, aztán rájöttem. Anno vele játszottam egyik FT-n, akkor majdnem 5000ből lettem 3. Ő ejtett ki, meg is nyerte a versenyt.

22:32: 88 kézbe, allin. Fold-fold-fold..

22:35: Dealer Q9-et kapok, előttem mindenki fold. Magam sem tudom miért csak emeltem, nem allin mentem. 2,5BB-s emelésemet a kisvak és a nagyvak is megadta. Floppon Q4J, c-beteltem, amit a nagyvak megadott. Turn 4-es, check-check. River J, mégrosszabb, így megint mögécheckeltem. AK-t mutat, így azért jó.

22:38: TT kézbe, dealerként játszom. Előttem egy limp. Nah akkor most all-in, úgyse adják meg. Bejött, plussz 1200-as kassza elém. Így már megint 11.000 felett vagyok - és még allin se kellett mennem.

22:40: Újabb kisvakon nyert pot. J9-emhez jött egy pár a K x J floppon. A CL 1 vakot hív, ezt ofcorz meg kell adni. Turnre jön egy második J is, amire check-check a válasz. Riverre a hívásomat nem adta meg, így egy újabb 2000-es pot vándorolt elém. 13500. Bár az átlag 16000:)

22.47: Újabb rablási kísérletemet adták meg, de megint jól sült el. K5s-el emelem a szokásos 2,5BB-t, amire 1 callt kapok. Flop J88, én check, ellen pedig 1 BB-t hív. Ezt persze megadom. Turnre jön egy király. én újabb check, de már ő is. Riveren kénytelen voltam hívni, nem is adta meg. Így a pot a 3700as pot az enyém, és még a lapomat se kellett megmutatni.

22:55: Újabb szünet. Szünet előtti 3 percben sikerült pár vakot lopnom, és ugyanezt akartam tenni az utolsó leosztásban is. Dealerből hívtam megint 2,5BB-t, mire a nagyvak allin. Nálam Q10, egyértelmű dobás. Persze utána játszottam egy kicsit, hogy milye volt, stb.. Ezt bemásolom:)
IsidroCoube a játékos, aki allin ment, míg pokerdeas egy jó játékos az eddigi tapasztalataim alapján.

DrisBigB: ?
pokerdeas25: ak
DrisBigB: I Dont think so
DrisBigB: KK
DrisBigB: maybe
DrisBigB: He is a rock
DrisBigB: dont will say all in with AK
IsidroCoube: KK
DrisBigB: :)

Még 396-an vagyunk versenyben, 108 ember választ el az ITM-től.

23:03: Folytatódik a verseny, jelenleg 16-os az M számom, és 3 perc múlva vakemelés, azután már csak 10-12 lesz, ha nem teszek valamit.

23:05: AK kisvakként, a szikla hív 3BB-t, dealer megad. Én is csak megadom, és nagyvaktól is call.
Floppon 99Q, amire én check, nagyvak 6000-ig hív, szikla fold, dealer allin. Én instafold. QJ és K9 csapott össze, a dealer nyert, ezzel 43.000-re növelve zsetonjai számát.

23:07: AQ első pozicíóból, emelek 2,5BB-t. Csak a nagyvak adja meg, 43.000-es stackkel. Flop 346. Nagyon csúnya, főleg, hogy a nagyvak 1200-at emel. Megadom, megnézem mit ad a turn. 9-es. Ez már jobb, de megint hív 1200-at. Még nem jött el az idő a raisere, így csak megadom.
Riveren jön egy K, továbbra is hív 1200-at.
Először allinre húztam az emelés mértékét, aztán úgy döntöttem, azt csak erősebb lappal tudná megadni, így csak 4400-ig emeltem vissza, es ahogy vartam, dobott is.

23:11: Belefutottam egy dáma szettbe, viszonylag olcsón megúsztam, "csak" 4000 zsetonom bánta.

23:12: Úgyanúgy, ahogy ebben a körben is. Szintén 4000 zseton minusz... Nem lesz ez így jó. 8-as M számom van, addig kell allin menni, míg nem késő. Ha nem adja meg senki, még akkor is a zsetonjaim 10%-át elnyerem rablásként. Ha megadja, akkor meg kétesélyes.

23:14: All-in mentem, JJ tökéletes lap. Nagyvak megadja QT-vel. Ez még nem gond, de, hogy a flopra ott van a dáma, az már igen.
Nem javultam vissza, 339.-ként hagytam itt a versenyt. Majd legközelebb.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: söprű Dátum január 03, 2012, 12:39:59
Szép parti, Dris, mindig tanulok tőled, remélem folytatod a naplózást.

20:53-nál én pölö biztos dobtam volna flopon, mégha valszeg nincs is ásza*, minimum tizesekkel kellett hogy bent legyen, ha három ellen contbetel. És nyilván az ellen is masszív underdog vagy. Szép volt, ahogy eldobattad.


*bár egy AT-re sokan vannak akik minraise-elnek vakból, aztán pedig megijednek, hogy valaki magasabb ásszal van benn( és lejjebb viszik a contbetet)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 04, 2012, 04:04:39
Köszönöm, lesznek hasonló postok, amíkor játszom. Mostanság heti 1-2 alkalommal pókerezem, azokat vezetem egy jegyzettömbe. Ha valami érdekesebb, azt majd kiteszem ide is:)

Viszont kezdem mittudoménhányév póker után felfogni, hogy mi a legnagyobb hibám. Ezt valamelyik nap kifejtem majd:)

Mostanság annyira nem izgat a póker anyagi oldala, szerencsés helyzetben vagyok, mert megtehetem, hogy "kidobok" heti 5-10 dollárt erre a hobbimra, de komolyan foglalkozni nincs vele időm. Bevallom megpróbáltam. Elkezdtem CG-zni 10$-ból, 40$-nál untam meg. Jobban élvezem a versenyeket, hiába veszteséges, akkor is. CG-nél ezeken az alacsony szinteken semmi agymunka nem kell, egy előre megadott laptartománnyal, pozicíó figyeléssel, és egy normális stratégiával az ember folyamatos nyerő tud lenni. 6 asztalon is untam.

Tényleg rájöttem, hogy nem nekem való, hogy pókerből éljek meg. Fáj kimondani, mert sokáig ez volt a célom, de ha nem, hát nem:)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 04, 2012, 06:02:52
Csak, hogy legyen egy példa a kevésbé érdekes versenyekre is.)

2,20$ NL Hold'em (9-max) 5.00-ás kezdet

5:00: Elfoglalom a helyemet.
Nagyon overlayes versenyről van szó, 1500$ GTD nyereményalap, 220 indulóval. Van még 1 óra lehetőség késve nevezésre.
15 perces vakszintek, 1500 kezdőstack.
Nem nagyon tudok aludni, így gondoltam beülök egy versenyre, hátha elálmosodom utána.

5:00: Első leosztás, jobbomon ülő játékos egy Supernova szintű, tehát érdemes rá figyelni. K8s kézbe, belimpelnük mindketten.
Floppon jön egy flushdraw nekem, ő pedig hív egy minimum bet-et, megadom. Turn semleges, checkel. Én hívok-ő dob.

5:18: nem történik semmi az asztalon, már több mint egy vakszint lement, és érdemlegeset nem tudnék említeni. A CL az asztalon 1570 zsetonnal van, míg az SS 1265. Annyira semmi nincs, hogy elfeküdtem a kanapén, most is csak azért ültem fel, hogy ezt megírjam:)

5:37: No hát move volt. Egy nálam kisebb stack allin ment, amit én JJ-el emeltem a saját allinemre. Izolálni, meg hát nem rossz lap. Kaptam mögöttem még1 callt. Showdown, KK, nálam JJ, a faszinál meg TT. Szép párosítás. A KK nyert, míg hozzám visszajött 470.

5:37: 66 kézbe, első pozicíó. Nah hát itt az idő, most vagy soha, allin a maradék 700 zsetonnal. 4 call (???).
KK AJ A7. Nem sok esélye volt a kis hatos páromnak. Játék nélkül köszöntem el a versenytől.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: almafa Dátum január 04, 2012, 18:38:36
Baromira olvastatja magát a napló, ment a kedvencek közé! Sok sikert! :)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 08, 2012, 01:09:54
Sziasztok!

1, Köszi almafa, remélem továbbra is élvezhető marad a blog:))

2, Tegnap sikeresen lenulláztam a bankrollomat, így ma nyomtam egy 40$-os reloadot, játszadozni elég ez is:))

Mai nap számomra nem a nagy MTT-k napja volt, lapsivatag és középmezőnyben való kiesés volt a sorsom mind a 3 versenyen.
Nah sebaj, kicsit Heads-uppolok. 3 HU-ot nyomtam le kb másfél óra alatt, egy normál 2-főset, egy 4 főset és egy 32fős MTT HU SNG-t. (De sok rövidités:D)
A normált behúztam, a 4 fősőn 2. lettem, az sajnos még nem fizet, de ami a legszebb, hogy a 32 főset is sikerült behúznom.

Az most hirtelen annyit tesz, hogy 5 HU-ot sikerült egymás után megnyerni. Az első és az utolsó volt a leggyorsabb, kettő összesen volt kb 15 perc, de a közte lévőknél megszenvedtem rendesen:))

Képet mellékelem:)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum január 08, 2012, 19:45:46
Sok sikert,ma,remélem reggelig tolod az SM-en:)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum január 08, 2012, 20:36:42
Látom SM nem lesz,de Sunday Stormon mit csinálsz?:D GOD MOD on?:)
HAJRÁÁÁ!:)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 12, 2012, 04:19:27
Sziasztok!

Estére/éjszakára Sng Hu-kat terveztem, 1 MTT-vel megszakítva. Hogy is mondjam, a Sng-k borzalmasak lettek, be is fejeztem, de azért az MTT-t sikerült kihasználnom.

Az eredményt mutassa helyettem a kép.

(Az első 3 óráról készűlt leírás, hogy hogy gondolkodtam, de utána olyan szinten fájt a fejem, hogy elég volt a pókerre figyelni)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: söprű Dátum január 12, 2012, 08:20:42
Le a kalappal, gratulálok!  :ok:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Várda64 Dátum január 12, 2012, 08:42:14
Idézetet írta: söprű Dátum január 12, 2012, 08:20:42
Le a kalappal, gratulálok!  :ok:
+1!  :great:
7 óra 42 perc! Ez nekem brutális, ennyít én nem hiszem, hogy teljes koncentrációval végig tudnék játszani, tehát minden elismerésem a Tied!  :beerchug:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: csacsa44 Dátum január 12, 2012, 12:32:18
Gratulálok!!!  :beerchug:  :beerchug:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 12, 2012, 12:44:45
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, a végére már azért sikerült nekem is elfáradnom, főleg, hogy napközben direkt kifárasztottam magam, hogy este könnyen elaludjak..:D

Gyors kérdés hozzátok: Érdekele titetek, hogy miként gondolkodtam a verseny folyamán? Mert az első 3 óra már le van írva, de megvan a leosztástörténet, tehát be tudom fejezni.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: csacsa44 Dátum január 12, 2012, 12:49:21
Idézetet írta: Dris Dátum január 12, 2012, 12:44:45

Gyors kérdés hozzátok: Érdekele titetek, hogy miként gondolkodtam a verseny folyamán?

Naná!  :)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 12, 2012, 18:57:53
Azta**********************istenit....

Tudom-tudom, szép eredmény ez is, de b*sszameg ez hihetetlen. Kép lent, kieső hand pedig itt:

PokerStars leosztás #73727514679: Verseny #555010244, 10 $+1 $ USD holdem no limit -. szint XXII (4000/8000) - 2012/01/12 18:49:24 CET [2012/01/12 12:49:24 ET]
Asztal '555010244 97' 9-max #6. helyen van az osztókorong
1 szék: undaDISGUISE (124376 zseton)
2 szék: BenHartog (426689 zseton)
5 szék: HamsteRrr (467135 zseton)
6 szék: St1ckler (447465 zseton)
8 szék: DrisBigB (76658 zseton)
undaDISGUISE: berakja az antét 800
BenHartog: berakja az antét 800
HamsteRrr: berakja az antét 800
St1ckler: berakja az antét 800
DrisBigB: berakja az antét 800
DrisBigB: berakja a kisvakot 4000
undaDISGUISE: berakja a nagyvakot 8000
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott DrisBigB [Qs As]
BenHartog: dob
HamsteRrr: dob
St1ckler mondta, "gi give 1 free card thats what happens"
St1ckler: emelennyit:  10000 eddig: 18000
DrisBigB: emelennyit:  57858 eddig: 75858 és allin van
undaDISGUISE: dob
St1ckler: megad 57858
*** FLOP *** [Jd 3s 6h]
*** TURN *** [Jd 3s 6h] [5d]
*** RIVER *** [Jd 3s 6h 5d] [2h]
*** MUTATÁS ***
DrisBigB: mutat [Qs As] (ász magas lap)
St1ckler: mutat [Kd 2d] (kettes pár)
St1ckler nyereménye 163716 a  potból
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 163716 | jutalék 0
Asztal [Jd 3s 6h 5d 2h]
1 szék: undaDISGUISE (nagyvak) dobta ez előtt: flop
2 szék: BenHartog dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
5 szék: HamsteRrr dobta ez előtt: flop (nem rakott be tétet)
6 szék: St1ckler (osztó) keze [Kd 2d] és nyert, (163716) lapja: kettes pár
8 szék: DrisBigB (kisvak) keze [Qs As] és veszített, lapja: ász magas lap

Tudom, kevés zsetonom volt, neki sok, de most akkor is ideges vagyok. Volt esélye a K2-nek, azt is tudom, nem az zavar, hogy mákolt-e vagy sem, hanem, hogy mikor...


Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: demi Dátum január 12, 2012, 19:56:19
Szia!
Hat ez sajnos benne van,de ne szomorkodj,mert legkozelebb ebben a felallasban vszeg te viszed a potot!
Szerencsere azert a befektetett osszeg,vmit sztem a befektetett ido is megterult. :) :cya: :ok: Gratulalok!
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 12, 2012, 21:35:57
El kellett mennem itthonról, így utazás közbe volt időm gondolkodni. Ez pedig lenyugtatott, mert ez benne van, meg azért így se lehetek szomorú az eredmények miatt. Végülis 2 nap alatt majdnem megkerestem a magyar átlag havi fizetést.

Kicsit számolgattam, 22 órából 13,5 órát pókerrel töltöttem, de így 7300 Ft-os órabéren játszottam. Ez az adat nyugtatott le:D
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: söprű Dátum január 13, 2012, 11:38:17
Szép volt gratulálok! Szerintem ebben az esetben jogos a felháborodásod, mert K2-vel a stacked hatodát betolni szerintem idiótaság, ilyen esetben nagyon gyakran kerül dominált helyzetbe a "kis" király, ráadásul az összes pocket párral szemben jelentős hátrányból indulsz. Egy igen gyenge játéknak estél áldozatául most Dris - nekem ez a véleményem.

A chatje alapján tiltre tehette az eggyel korábbi hand, ami még inkább azt igazolja, hogy jól játszottál, amikor megpróbáltál duplázni róla!

Még egyszer gratulálok!  :ok:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 17, 2012, 01:14:26
Köszönöm neked is söprű:)

Ma a páromnak tanulnia kellett a vizsgáira, tehát úgy döntöttem, hogy az estét a pókernek szánom.
Ki is néztem 4 MTT-t, különböző buy-inekkel, és 19.00-kor elkezdtem a játékot.
Az eredmény most annyira nem fényes, nincs 1 FT se, de még utolsó 2-3 asztal se. Ami viszont megnyugtat, hogy a 4 versenyből 3x sikerült ITM-be érni, és ebből a három ITM-ből, 2x egy igen durva badbeat sorozat ütött ki.

Összegezve:
19.00: $5,50 9-max.
Semmi -$5,50

19.30: $3,30 6-max.
3 óra és 54 perc játék után 199. hely a 2538 indulóból. +$8,37 (minusz a buy-in, tehát netto: $5,07)

20.00: The Big 11. 9-max.

$3,74 -os szateliten jutottam be, az eredmény pedig egy coinflip után 819. a 8510 indulóból. +$17,02(-$3,74, netto: 13,28$) 3 óra 24 percet játszottam itt.

20:30: $2,20 6-max.
A szokásos kedvenc esti versenyem. Nagyon jól ment a játék, 1 call-on kívűl nem éreztem máskor, hogy rosszul döntöttem volna. Sajnos az utolsó 90 helyezett felé (amikor 6. helyen álltam 168.000-es stackkel) bejött egy olyan bad-beat sorozat, hogy gyorsan kinyírt. Először az AJ-met verte egy J8, utána KK-mat egy A8. Nincs még vége, QQ vs. 99-es párbajt se adta a gép, a floppon lévő 9-es nagyon fájt. És végűl, hogy teljes legyen a kép, mégegy dáma páromat verték le, most AQ-val.

Ezek után a 100.000-es átlag stackeknél én 14.000 stackkel maradtam. Nagy nehezen így is sikerült kihozni a legtöbbet belőle, de végűl K5-re be kellett mondanom az all-in-t, ami nem tudta lejavulni az AK-t.
Eredmény, hogy 65. helyen estem ki a 2490-ből, így bezsebelve $10,95-t(netto: $8,75)

Így összesítve $14,74-t költöttem a nevezésre, és amit sikerült visszanyernem az $36,34. Nettóban ez $21,6 profit 6 óra alatt. SnG-vel többet kerestem volna, de tudjuk, hogy ezekben benne van a nagyobb profit lehetősége. Majd legközelebb:)))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 17, 2012, 08:15:51
Egyébként tegnapi napom olyan szintű idegeskedéssel telt, hogy abban sem voltam biztos, hogy van-e kedvem(és lélekjelenlétem) játszani.

Pénteken volt egy megbeszélésem a főbérlőnkkel, hogy lehessen kutya a lakásban, és akkor bele is ment. Ezek után mi a hétvégén elmentünk lakótársammal a Rex Kutyaotthonba, ahol önkénteskedem, így ismerem az ottani kutyákat.(Reméltem, hogy lakótársam is rábólint a kedvenc kutyámra - megtette). Lefoglaltuk, és elkezdtük szervezni a lakást, hogy meglegyen mindene.

Ezek után hétfő hajnali fél 1-kor ír a főbérlő egy sms-t, hogy meggondolta magát, mégse legyen kutya. Hát a f.szomat. Olyan ideges lettem, hogy felhívtam egy ingatlanos ismerősőmet, hogy keressen nekünk új albérletet, ahova lehet kutyát vinni:) Most az ő válaszát várom:)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2012, 00:51:17
Sziasztok!

A mostani írásomban idegen tollakkal fogok ékeskedni, csak annyira megtettszett egy írás Selindektől, hogy be kell másolnom:)) Pár kezdő játékosnak segíthet:

"5 évvel ezelőtt, amikor a Pókersulit írtam még csak pár tucat magyar online játékos volt. Sokukat név (azaz nick) szerint is ismertem a fórumokról, de ha egy ismeretlen magyar játékossal találkoztam, az első beidegződésem mindig az volt, hogy jó lesz vigyázni vele! Ugyanis a magyar játékosok általában egyben jó játékosok is voltak! Ami valamennyire logikus is volt: Viszonylag körülményesebb volt befizetni, a minimum tétek is magasabbak voltak – a magyar keresetekhez képest főleg – ráadásul maga a póker se volt még ilyen ismert játék, szóval aki belevágott, az azért tette, mert nyeri akart. Ezért általában nem is vágott bele senki felkészületlenül.

A Pókersulival is az volt az elsődleges célom, hogy megkönnyítsem az új játékosok dolgát, hogy már kezdőként is jó játékosok legyenek, nem pedig az, hogy halakat toborozzak. De úgy látszik ezt megtette helyettem a Gyuri bácsi...

Ugyanis örömmel jelenthetem, hogy mára még egy dologban utolértük a fejlett nyugatot: A magyar pókeresek között legalább ugyanannyi az idióta, mint a külföldiek között. (Na jó, az OPHU-s illetve az Albipókeres versenyeken határozottan kevesebb, de azért még itt is lenne hova fejlődni.) Nem azt mondom ezzel, hogy én tökéletesen játszom. Elkap engem is néha az ideg és betolom/megadom valami hülyeséggel is. De legalább az alapvető hibákat igyekszem elkerülni. És az esetek legnagyobb részében már ennyi (azaz az alapvető hibák elkerülése) is elég a fizetős helyhez!

Sajnos a versenyekben még annyira sem érzem magam kompetensnek, mint a NLHE-ben vagy PLO-ban, de úgy néz ki, hogy nagyon szükség lenne valamiféle alapvető versenystratégiát is írni. Pedig Harrington már leírt szerintem szinte mindent, ráadásul már magyarra is lefordították, de úgy látszik még ez is kevés. Vélhetően azért mert mára eljutottunk odáig, hogy az átlag magyar játékos nemhogy egy könyvet nem olvasott még el életében, de a valószínűleg a távirányító piros gombján lévő 'ON/OFF' felirat kisilabizálása is nehézséget jelent neki. Így persze elég hiábavaló lenne nekik komolyabb cikksorozatot írni a versenystratégiákról, mert a szélesebb célközönségnek már fél oldal elmélet után is elfüstölne az agya...

Szóval inkább következzen a 'Versenystratégia for dummies'.

Első 3-4 vakszint.

A verseny elején a sok idióta úgyis jön minden szarral, nem lehet kiemelni őket. Hiába emelsz preflop AK, TT szerű lapokkal, úgyis megadja legalább 3-4 ember. Ugyancsak megadnak minden emelést a flop után is minden húzólappal, és előbb-utóbb lemákolnak, ha partiba szállsz. Így inkább meg kell várni míg az idióták nagyobb része kiesik, a kisebb része meg felduplázza vagy feltriplázza magát. Ők általában jól el is bízzák magukat és később 1-2 jó lappal el lehet tőlük nyerni az egészet.

Ezért ilyenkor ne nagyon játssz semmivel, csak monsterrel. Ha nincs emelés, akkor hátulról esetleg benézhetsz gyengébb lapokkal, de csak akkor keveredj nagy emelgetésbe, ha nagyon-nagyon jó lapod van. Pl. ha egy kézbepárral setet floppolsz.

Középjáték, 20 nagyvak körüli stackek.

Itt már van értelme emelgetni, a bennmaradt játékosoknak egy részének már dereng valami arról, hogy a kisebb stackek miatt nem érdemes minden szarral megadni az emelést. Egy-két sikeres vaklopással visszahozhatod, amit az első 4 szinten elvittek a vakok.

Itt már van értelme emelni, ha van valami elfogadható lapod. Ha megadták, a flop után mehet egy folytatólagos nyitás. Ha azt is megadja valaki, vagy rád emelnek, és nincs semmid, akkor add fel, hidd el a másik talált valamit. A maradék zsetonnal még felállhatsz.

Ezen a szinten limpelni es emelést megadni TILOS! Ha megadásra jó a lapod, akkor inkább emelj vele. Legfeljebb eldobják és viszel egy kis potot, de ez még mindig jobb, mintha flop után lemákolnak a 47s-el. Raise-reraise után viszont minimum QQ kell, hogy játékban maradj (AK dobó)!

Végjáték, 10BB körüli stackek.

Közel a pénz, itt már az idióták is óvatosabbak. Épp ezért nem szabad finomkodni: Preflop allin vagy flod. (Kivétel, ha nagyon sok zsetonod van, akkor lehet emelgetni is, és ha visszaemelnek, akkor a maradék zsetonodat megmentheted.)

Viszonylag szabadon emelgess, ha kevés a zsetonod gyakorlatilag bármivel. A lényeg, hogy előtted mindenki dobjon! Ha már csak egy limpelő is volt, akkor csak a legjobb lapokkal emelj rá, mert nem fog dobni! Ezen a szinten a játékosok nem tudják eldobni a lapjukat, ha már egyszer partiba szálltak. Márpedig az allinnel az a cél, hogy mindneki dobjon és vidd a vakokat.

Ha emeltek előtted (vagy allin mentek), akkor csak a legjobb lapokal add meg! 55 nem megadó lap. A8s se megadó lap. KQ, QJ, QT rohadtul nem megadó lap. Minimum TT vagy AQ kell a megadáshoz.

NEM ALLINT KELL NYERNI, HANEM EL KELL VINNI KÖRÖNKÉNT EGY-KÉTSZER A VAKOKAT !!!

Igen, tudom, ez egy végtelenül leegyszerűsített stratégia. Lehet finomítani vagy vitatkozni vele, de a 'Mostláttamatévébeakordagyurivalpróbáljukki' mentalitású játékosok játékán fényéveket tud javítani. (És ma már ők az erős többség a kis nevezési díjú versenyeken.)

És igen, azt is tudom, hogy ez egy elég cinikus hangvételű cikk lett. Akinek nem tetszik, játsszon pár magyar versenyen a Paradise Pokeren és egyből egész visszafogottnak fogja találni... "
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2012, 09:15:26
Sziasztok!

Észrevettem, hogy az utóbbi időben nagyot javult az MTT játékom, és ez kezd eredményekben is megmutatkozni. Sokat gondolkoztam, hogy mi változott az elmúlt 3 hétben.

Amit fontosnak tartok, hogy ez kifejezetten csak játék most számomra, nem számít a buy-in, és egy  nagyon jó szórakozás lett újra számomra a póker. Szerintem ez az, ami miatt a legnagyobb fejlődés lehet a játékomban.

Viszont, amit megfigyeltem a statisztikáimban, hogy kevesebbszer nézek floppot. Eddig az átlagom egy 30-35% volt, most ez 18-25% között mozog minden versenyen. Lehet, hogy nyugodtabb vagyok?:))

Nem telik el nap ITM nélkül, és így vagy 0-ban, vagy minimális pluszban tudom zárni az összes napot. Amikor pedig bejön egy nagyobb nyeremény, azt rendesen megérzi a bankrollom.

Más téma:

Tudom, hogy ellent mondok magamnak, de gondolkozok azon, hogy elkezdek grindelni a PS Fifty 50 SnG-ein.
Eleinte csak 6 asztalon, és rövid, 2 órás sessionokett tartva(kb 22 játék), ahogy úgy érzem, hogy oké, akkor vagy asztalt emelek, vagy session számot.

Biztos vagyok benne, hogy nem fogom ezt hónapokig bírni, de napközbeni felkészűlésnek tökéletes az esti versenyekre.
Eddig egy sessiont játszottam mindössze, tehát nem mérvadó az adat, de másfél óra alatt 19 asztalt fejeztem be, ebből 12-szer voltam ITM-ben, és 13,39$ profitot termeltem. Ez 3,5$ BI-nél sikerült. Szerintem egy 15-30 session után látni fogom, hogy ténylegesen milyenek az adataim, és, hogy milyen órabért tudok elérni. A cél legalább $5/h, de majd kiderül:))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: demi Dátum január 20, 2012, 19:33:15
Minden elismeresem! Ha az MTT megy akkor rossz nem lehetsz. :) ;)
Sztem tedd magasra a mercet! 20$/h vagy ilyesmi. Tapasztalatbol mondom,hogy ha az ember magasra rakja azt a bizonyos lecet,akkor meg az sem faj, ha eppencsak nem sikerul a dolog. ;)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 20, 2012, 23:42:59
Köszönöm:) 20$/h nagyon szép eredmény lenne, esetleg a következő limiten el is érhető reálisan. 3.5$-os buy-innel az 5$/h bőven okés.

Ahhoz, hogy fellépjek a 7$-os buyinre, legalább 175$-os bankroll kell. Ha napi 4-6 órát játszom, az napi 20-30$ profit, tehát a mostani 50$-os BR-hez mindössze 4-6 napra van szükség. Nem gondolom, hogy ez olyan nagy feladat lenne. A tényleges játékot hétfőn kezdem, a hétvége még a felkészűlésé. Szurkoljatok:))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: demi Dátum január 21, 2012, 07:34:51
Szurk!Szurk! :D ;D
Esetleg megirhatnad majd privatba,hogy hol,melyik versenyen nyomod.Az elkovetkezendo 9napban itthon vagyok es esetleg megneznelek. :) ;)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 21, 2012, 12:57:55
Szia!

Nem titkos, hogy hol, és milyen versenyen fogok játszani. Mindenképp a pokerstarson játszom, napközben a Fifty50 SnG-ken, egészen pontosan a 3.5$-os limiten, míg esténként 1 MTT szinte mindig biztos, mégpedig a 20.30-kor kezdődő $2,20-as MTT, (6-max, 4K GTD).
Általában kicsit késve nevezek, tehát ha 21.00-kor nem látsz a versenyen, akkor aznap nem indultam:))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 24, 2012, 13:08:23
Sziasztok!

Vasárnap sikeresen nyertem egy ticketet 8$-ból a Sunday Millionra. Úgy gondoltam, hogy kinevezek és vagy felhasználom a verseny dollárokat, vagy szétosztom "kisebb" vasárnapi versenyekre. Ezzel nem is lenne probléma, de barátnőmnek kellett segítenem, és elfelejtettem kinevezni. Na mondom sebaj, minden van valamiért, tehát játszom.

Úgy gondolom jól játszottam, 1 megkérdőjelezhető megadásom volt, de utána még egy párszor utána számoltam, és megvolt a pot-odds hozzá, tényleg úgy érzem jól játszottam.
Az első 1 órában sikerült dupláznom a stacket, 10.000-es kezdőstacknél én 22.000-en álltam. Ezután jött két bad-beat, ezt most nem fogom elemezni, de ami utána volt...:D Egy olyan szintű lapsivatagba kerültem, hogy azt hittem, hogy afrika közepén vagyok. Még párom is csak nevetett körről körre, hogy miket kapok, pedig Ő az A5s szuper erős lapnak tartja...:D

Végűl 4000-es stackkel betoltam AQ-ra(első lap, és első helyzet ami megfelelő az allinre), és egy KQ megadta, aminek jött 2 király a boardon, így elköszöntem a versenyről.

Nem éreztem azt, hogy különösebben a szintem felett lennének az ellenfelek, nagyjából a 10$-os limiten lehet hasonló játékot látni. Ez egy jó jel, de messze van még a következő indulásom az SM-en.

Ami viszont vicces, hogy a netes tracekerek úgy érzékelik, hogy 215$-t buktam ezzel, így eléggé lenyomták a nettó profitomat:D Nem zavar, csak belegondoltam, hogy ezek után jobban odafogok figyelni azoknak a playereknek a grafikonjaira, akik főleg sateliteken játszanak.
Belegondolok, hiába mutatha a grafikon 0 körüli eredményt, amikor lehet, hogy bőven 300-1000$ pluszban vannak.

Ez tanulságnak jó volt:))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 26, 2012, 12:58:35
Az 1000$-os coinflip

Hey everyone!

Tegnap este gondoltam tesztelem a Holdem Managert, így kicsit játsztottam CG-t, SnG-t, és MTT-t is.
Az első kettőt nem részletezném, nem annyira izgalmas, de az MTT-n legalább jött egy kis plusz pénz.

Hajnali 1kor indult egy 11$-os 10K GTD verseny, gondoltam benézek. A benézésből az lett, hogy fél 7kor álltam fel a géptől, 17. helyen a 1301-ből, 71,55$-t nyerve.

Őszinte leszek, sokkal többet ki lehetett volna hozni a versenyből, mint ahogy a cím is mutatja, egy leosztás elég sok mindent eldöntött.
Úgy volt, hogy amikor márcsak 20-an voltunk, az első 3, köztük én is, igencsak elhúztúnk a mezőnytől, és várható volt, hogy hármunknak elég nagy esélye van a dobogóra is. Ekkor jött nekem egy QQ BB-ként....

Mindenki fold, dealer(3. helyezett a jelenlegi állás szerint) emeli a szokásos steal összeget, amit mindig. Én 3-beteltem rá allinre, nem volt kedvem flopot nézni. Sok gondolkodás után megadja, és AK-t mutat. Jött egy K, így majdnem SS pozicíóba estem vissza.

Még így is elég jól tartottam magam, visszajöttem egy 9. helyre, amikor 17-en voltunk. Ekkor mégegy coinflipet buktam egy kisebb stack ellen. Sebaj, így is 13. vagyok még mindig.

Úgy gondolkodtam, hogy nem kiülni akarok pár helyet(mert egy 4-5 helyet lazán ki tudtam volna várni), hanem a FT a cél, egészen pontosan a dobogó.

Ennek fényében játszottam tovább, elég jól tartottam magam, ám ekkor jött a végzetes megoldás.
Biztos vagyok benne, hogy ezt a partit meg is nyerhettem volna, főleg, hogy játék közben is tudtam, hogy mit kellene lépnem, de felülírta egy másik kimeneti lehetőség, így mégse azt tettem. Mint kiderült, az első lett volna a jó...

7-en vagyunk az asztalnál, én 2. pozicíóban ülök. AJs-t kapok kézbe, emelek 11520-at(2500/5000-as vakok).
1 callt kapok a 4. pozicíóból.
Flop 8 2 T.
Check-elek, 4. pozicíóban pedig emel egy 54%-ot a pothoz mérten. Itt biztos voltam benne, hogy egy check-raise-el el tudtam volna dobatni a lapját, és így is elég szép potot tudtam volna magam elé húzni, de végűl úgy döntöttem, hogy turnon durrantok rá egyet, így csak megadtam.
Turn Q.
Check, ahogy terveztem, viszont Ő kicsivel többet hív, mint amennyi zsetonom van. Először reflexből a dobásra vittem az egeret, de végűl úgy gondolkodtam, hogy dobatni akarja velem, esetleg egy drawja van, csak nem akarja kivárni, hogy lejön-e hozzá a lap. Ebben az is megerősített, hogy elég agresszív játékosról volt szó.
Megadtam, KQ-t mutatott... Most nem jött be. Sebaj 5 óra 24 perc játék után sikerült mégegy szebb ITM-et elérnem.

Majd ma;)

Egyébként szerintem kifejezetten jól játszottam a versenyen, egészen a QQ esetig nagyon jól tudtam időzíteni minden stealt, restealt, value-betet, így tényleg esélyesnek éreztem magam ezen a versenyen.
350 leosztás ment le kb az 1000$-os coinflippig, 54x nyertem potot mutatás nélkül, és mindössze 10-szer jutottunk el mutatásig, amiből 8-at meg is nyertem. Ehhez hozzátartozik, hogy a 2 vesztes az 2 coinflip volt, és a 8 nyertesből mindössze 1x indultam én alulról, akkor szerencsém volt, bejött a 30%.

MTT-ken is kifejezetten használható program a HM, pár jó döntés neki köszönhetek. Ami idegesít, hogy grindeléshez nem nagyon tudom használni, mert ha több, kisebb méretű asztal van egymás mellett, a statok is olyan kicsik, hogy semmit se látni belőle..
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 30, 2012, 16:08:56
Sziasztok!

Kijelenthetem, hogy a bwin felkerűlt nálam a fekete listára. 01.23-án kértem kiutalást a moneybookers számlára, feltöltöttem a személyimet. Rákérdeztem, hogy kb mennyi idő, a válasz, hogy az irat elfogadása 1 nap, az utalás 2.

Ezek után 28.-án írtam nekik egy levelet, hogy már meg kellett volna jönnie a pénznek de sehol. Erre annyit válaszoltak, hogy nem fogadták el a személyit, mert nem színes a kép. Elfogadom, hogyha nem fogadják el, de ha az irat ellenőrzése 1 nap, miért csak a 4 nap múlva küldött levelemre írták meg??

Na mondom sebaj, hétfőn scannelek majd színesen, és átküldöm úgy. Erre ma kapok egy levelet tőlűk, hogy a 23.-ia levélre még NEM VÁLASZOLTAM. Hát mi a fasz.... Már elnézést....
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: csacsa44 Dátum január 30, 2012, 16:22:17
Idézetet írta: Dris Dátum január 30, 2012, 16:08:56
Sziasztok!

Kijelenthetem, hogy a bwin felkerűlt nálam a fekete listára. 01.23-án kértem kiutalást a moneybookers számlára, feltöltöttem a személyimet. Rákérdeztem, hogy kb mennyi idő, a válasz, hogy az irat elfogadása 1 nap, az utalás 2.

Ezek után 28.-án írtam nekik egy levelet, hogy már meg kellett volna jönnie a pénznek de sehol. Erre annyit válaszoltak, hogy nem fogadták el a személyit, mert nem színes a kép. Elfogadom, hogyha nem fogadják el, de ha az irat ellenőrzése 1 nap, miért csak a 4 nap múlva küldött levelemre írták meg??

Na mondom sebaj, hétfőn scannelek majd színesen, és átküldöm úgy. Erre ma kapok egy levelet tőlűk, hogy a 23.-ia levélre még NEM VÁLASZOLTAM. Hát mi a fasz.... Már elnézést....

Egyszerűen fényképezd le, és küld el nekik a színes fotót, akkor nem kell hétfőig várnod.  ;)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 30, 2012, 16:28:42
Idézetet írta: csacsa44 Dátum január 30, 2012, 16:22:17
Egyszerűen fényképezd le, és küld el nekik a színes fotót, akkor nem kell hétfőig várnod.  ;)

Hétfőn van;)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: csacsa44 Dátum január 30, 2012, 16:38:57
Idézetet írta: Dris Dátum január 30, 2012, 16:28:42
Hétfőn van;)

Tényleg.  ;D
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: umekumek Dátum február 06, 2012, 05:14:12
Idézetet írta: Dris Dátum január 30, 2012, 16:08:56
Sziasztok!

Kijelenthetem, hogy a bwin felkerűlt nálam a fekete listára. 01.23-án kértem kiutalást a moneybookers számlára, feltöltöttem a személyimet. Rákérdeztem, hogy kb mennyi idő, a válasz, hogy az irat elfogadása 1 nap, az utalás 2.

Ezek után 28.-án írtam nekik egy levelet, hogy már meg kellett volna jönnie a pénznek de sehol. Erre annyit válaszoltak, hogy nem fogadták el a személyit, mert nem színes a kép. Elfogadom, hogyha nem fogadják el, de ha az irat ellenőrzése 1 nap, miért csak a 4 nap múlva küldött levelemre írták meg??

Na mondom sebaj, hétfőn scannelek majd színesen, és átküldöm úgy. Erre ma kapok egy levelet tőlűk, hogy a 23.-ia levélre még NEM VÁLASZOLTAM. Hát mi a fasz.... Már elnézést....

Mondjuk a bwinért én sem vagyok oda, de még kifizetés kérelem előtt feltöltöttem a képet (ha rámész a kifizetésekre, jobb oldalt manuálisan megtudod csinálni), 24 órán belül jött is egy ilyen levél rá:

Tisztelt xy úr

Az Ön által elküldött hatósági igazolványnak a másolatát elfogadták.

Kérjük erre az email-címre ne válaszoljon. Amennyiben bármely kérdése akadna, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz honlapunkon a kapcsolat menüpont alatt.

Üdvözlettel,

a bwin gazdasági részleg ügyfélszolgálat csapata
Fax: +43 (1) 205 330 – 18000

Azóta volt kifizetésem MB-re, minden simán, gyorsan ment.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 02, 2012, 23:28:00
Szépestét mindenkinek!

Ma írtam Várda mester naplójába, hogy benézek este a 10.000$-os versenyre. Közben kicsit dumálgattunk is, jó volt a játék.

Aminek kifejezetten örülök, hogy sikerült a visszatérésem. Mindketten pénzbe értünk, Várda 5$-t hozott el a nulla nevezési díjból, nekem meg sikerült 9-et. Ennek azért is örülök, mert kb 10$-t terveztem befizetni, így ezt most megspóroltam.

Egyébként ki tudtam volna ülni még egy 50 helyet kb, az plusz 3$ lenne, de úgy voltam, inkább rástartolok a nagyobb eredményekre, mint hogy végig unatkozzam a maradék időt. Most nem jött be, máskor sikerül majd:)

Hozzá kell szokni az új felülethez (888poker), de a napokban leülök tesztelni az itteni SnG mezőnyt. Ahogy néztem vannak nagyon low-limit asztalok, ekkora tőkére jó ez:)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Várda64 Dátum november 03, 2012, 04:34:27
Gratulálok Dris! :great:

Sok sikert kívánok!  :beerchug:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 03, 2012, 09:57:47
Jó reggelt:)

Köszönöm Várda:)
Így most végig gondolva, elég lightos volt a mezőny tegnap este, minimális játékkal el lehet hozni könnyen az ITM-et.
Van még egy jegyem az ilyen versenyekre, és ahogy nézem, összesen két event van már csak. Egyik vasárnap délelőtt 10-kor, míg a másik hétfő este 9kor. Mivel hétfő este én tanfolyamon vagyok, így érdemes lesz vasárnap reggel odafigyelnem a versenyre. Csak el ne felejtsek nevezni:))

Most, hogy kicsit áttekintettem a terem versenyeit, SnG-it, továbbra is gondolkozom, hogy a meglévő 9 dolláromhoz befizetek még 10-et, így ki tudom használni a fasza first depo bónuszokat, az úgynevezett Welcome Package-t, ami tartalmaz


10$ befizetése esetén a 1st depo bónusz 10$-t jelent, viszont amiben nem vagyok biztos, hogy azonnal jóváírnak 10$-et, ha befizetek, vagy 100 bónuszpont elérése után kapom csak meg. Várda mester, nálad hogy volt?

A First Depositors Challenge keretein belül a top10 kap egy ticketet a vasárnapi 100.000 $-os versenyre, ahova alapból 90$ lenne a beugró. Tény, hogy van egy rebuy, de csak egy darab, így nem számítok őrült játékra.

Szerintem hétfőn nyomok egy befizetést, hétvégét még meghagyom pihinek.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: gigazo Dátum november 03, 2012, 10:27:51
Gratulálok!

Én is nézegettem ezt a versenysorozatot de nekem nem küldtek rá jegyet.  :-\
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 04, 2012, 08:33:49
Köszönöm gigazo:))

Én is azért kaptam két ticktetet, mert most regisztráltam, és ekkor jár kettő. Apropó, a másodikat most fogom másfél óra múlva felhasználni, de ahogy nézem, már most 400-al több induló van, mint a múltkor. Ha még 70 játékos jelentkezik(remélem meglesz, de sokkal több nem), akkor már 500 fizetős hely van. Érdekel mi lesz ma.

Másik. Tegnap kicsit nézegettem az itteni SnG-ket. Ahogy megfigyeltem a DoN asztalok gyorsan összegyűlnek, ahhoz képest, mint amire számítottam. Tény, hogy nehéz egyszerre 6-nál több asztalt megnyitni, mert elég nagy a széthúzás akkor már az első és a 6. között, de valahogy nem is bánom.

Amire mindenképp figyelnem kell, hogy másképp esnek a lapok, mint a PS-en. Azt eddig is tudtuk, hogy minden teremnek kicsit más a rangee, de itt nagyon más. Át kell erre szokni, és e szerint belemenni a partykba.

Tegnap még nem vezettem naplót arról, hogy hány játékot játszom, milyen eredményekkel, így csak a végeredményt látom. Végül 3,66$ mínuszban sikerült zárni a szombatomat, úgy, hogy ez a mínusz főleg a DoN asztalokon termelődött, a normál, 9-handed asztaloknál plusszban zártam. (kettőt nyitottam meg, 1 db első, 1 db második hely - erre emlékszem).

Ezek után elgondolkodtam, hogy képezzem magam a DoN területen tovább, vagy maradjak meg a szokásos, de nyereséges normál SnG-nél. A döntés nem volt nehéz, ekkora br-el nem lehet képezni magam, így a 9 fős asztalokon fogok játszadozni addig, míg nem lesz egy akkora bankrollom, hogy hozzá tudjak kezdeni a DoN-oknak. Jelenleg úgy érzem, hogy ez 100$, amivel kényelmesen tudok majd játszadozni az 1,1$-os DoN sit and go-kon.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Várda64 Dátum november 04, 2012, 08:42:47
Szia Dris!

Nem írják egyből jóvá a 10$-t. Én úgy számoltam valószínű majd csak a 100 pont után, erre tegnap hozzám vágtak 6$. De hogy ez mi? Nyomát nem találom, de valószínű, hogy küldtek részletet, mert olyan 70-80 pont között vagyok.

Más. Szerintem menj 6 fős normál SnG-re! Első 3 fizet!!!
Amit én feltételezek rólad: 10-ből 7-szer pénzbe érsz. Abból kettőt megnyersz, kettőn második vagy. .... és akkor kezdjél el számolni.  ;)

Délelőtt 10:02!!!

GL!  :cya:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 04, 2012, 08:48:13
Idézetet írta: Várda64 Dátum november 04, 2012, 08:42:47

Más. Szerintem menj 6 fős normál SnG-re! Első 3 fizet!!!
Amit én feltételezek rólad: 10-ből 7-szer pénzbe érsz. Abból kettőt megnyersz, kettőn második vagy. .... és akkor kezdjél el számolni.  ;)

Délelőtt 10:02!!!

GL!  :cya:

Wow, köszi, meg se néztem a 6-handed asztalokat, de ez az első három pénzbe ér, tetszik. Számolgattam, ha hozom azt, amit mondtál, akkor 11,22$ a profitom a 10$ buy-in. 12,2%-os ROI, azzal már lehet játszani:)) Köszi:)

10:02:))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 04, 2012, 13:48:10
No tehát egy kis összefoglaló:))

Reggel elindultunk a versenyen mindketten Várdával, sajnos Várda az elején kiesett egy csúnya badbeattel. Én ezután nagyon megtáltosodtam, a top20ban játszottam egész végig. Ekkor eljött a buborék, én meg gondoltam, kihasználom. Mégnagyobb tempóba kapcsoltam, és szépen jöttek a potok, feljöttem a 8. helyre, stabilan.

Mikor már csak 2 ember hiányzott az ITM-hez, tartottam az agresszív stílust, így A2-el bemondtam egy allint. A második legnagyobb stack az asztalnál is csak kb a 40%-a volt az enyémnek, így nyugodtan tudtam játszani.

Érdekes, de pont Ő adta meg. Tény, hogy A2-vel ezt játszani kérdéses, de azóta is tartom, hogy jó döntés volt a részemről, míg az ellen callja számomra vitatható, hiába volt nála AK.

Floppon majdnem felordítottam, mert feljött a két darab 7-es mellett egy kettes is. Sajnos ami utána jött kevésbé tetszett, mert egy semleges turn után az ász river mindkettőnknek Ász, hetes két párt adott, csak neki király kísérővel.

Ez kicsit ledobta a stackemet, visszaestem a 45. helyre, és közbe elértük az ITM-et (500 fő).
Nem különösen zavart meg ez a veszteség, játszottam tovább a játékom, és az elvesztett zsetonok felét vissza is szereztem, mikor egy kicsi, 10ezer alatti stackkel(nekem kb 35K volt) allin ment, nálam meg KK. Gondoltam izolálom, all-in. Sajnos találtam mégegy vevőt, aki megadta az allinomat 30K-val. SS mutatása semleges, két esélytelen lap, de a másik nagyobb stack callja kiverte nálam a vizet. KQo-t mutat. Nah mondom szép call volt, köszönöm a zsetonokat. Vagyis mondtam volna, mert a floppon az A 10 J elvette a kedvem...

Ezek után kicsit tartottam magam, és végül egy random leosztásban kiestem egy erősebb lap ellen, 325. hely környékén, bezsebelve újabb ingyen 5$-t.

Ezek után tartottam egy fél óra pihit, és gondoltam letesztelem a mezőnyt ezeken a Várda által ajánlott 6fős SnG-ken.
Nem rossz ;)

Részletekkel nem untatok senkit, 9 asztalt gyorsan lejátszottam, így 9$-t költöttem nevezésekre.
6. hely: 0
5. hely: 0
4. hely: 3
3. hely: 0
2. hely: 2
1. hely: 4
Összesen: 13,26$, amiből a nettó profit 4,26$. 47%-os ROI  :D  :D

Persze leghamarabb 100 játék után tudok következtetést levonni, de ezzel meg lennék elégedve:)))

Jaah és hamarosan megvan a második szint, az plusz heti 1 freerollt jelent, ha jól értelmeztem:)


szerk.: Érdekel, hogy mekkora stacket lehet felépíteni 0-ról, egy ilyen jó freeroll sorozattal. Úgy döntöttem nem fizetek be, addig játszom, míg el nem érem vagy a BR nullázást, vagy az 1000$-t.

18.39:
A második két sessionom már nem sikerült ilyen fényesen, 17 játékból mindössze 6 játékban sikerült elérnem az első hármat. Nem akarom a lapomra fogni, de az utolsónál már csak annyit tudtam mondani, hogy "lol, what?". :D
Sebaj, lesz ez jobb is, így végül ma 26 SnG-t játszottam le, 26$ buyinnal, és a nyereményem 22,95 dollár volt, ami -3,05$ netto profitot jelentene, de szerencsére a reggeli 5$-nak köszönhetően 1,95$ pluszban zártam a napot.

Bankroll kezdése: 2012.11.02.      Kezdő bankroll: 0$
Jelenlegi bankroll: 7,29$            Mai profit:   1,95$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Várda64 Dátum november 06, 2012, 17:48:14
Idézetet írta: Várda64 Dátum november 04, 2012, 08:42:47
Szia Dris!

Nem írják egyből jóvá a 10$-t. Én úgy számoltam valószínű majd csak a 100 pont után, erre tegnap hozzám vágtak 6$. De hogy ez mi? Nyomát nem találom, de valószínű, hogy küldtek részletet, mert olyan 70-80 pont között vagyok.
Most már 100%-os információval tudok szolgálni: ha eléred a 100 pontot akkor egyszerre írják jóvá a befizetett összeget. Nálam ez ma történt meg. Az a "nem tudom" 6$ egy elfelejtett live! fogadásból származott, mint később kiderítettem.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 06, 2012, 23:18:35
Idézetet írta: Várda64 Dátum november 06, 2012, 17:48:14
Most már 100%-os információval tudok szolgálni: ha eléred a 100 pontot akkor egyszerre írják jóvá a befizetett összeget. Nálam ez ma történt meg. Az a "nem tudom" 6$ egy elfelejtett live! fogadásból származott, mint később kiderítettem.

Köszönöm, még agyalok, hogy befizessek-e, pont a mostani két freen nyert összeg miatt.  Viszont tiéd az az érdem, hogy a 250. hozzászólást írtad a naplómban, köszönöm:))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 07, 2012, 17:14:57
Szerintem a 888pokernél olvassák a blogomat, mert mióta kijelentettem, hogy nem fizetek be, már két akciós e-mailt is küldtek nekem, az első az az, hogy, ha befizetek 30$-t, akkor azonnal kapok még 10-et. Figyelmen kívűl hagytam, mert ezért nem fogok 30-at befizetni.

Ma délután viszont jött egy e-mail megint..
IdézetMég egy tízes
Szerezzen 10 $-t azonnal. Őrültség lenne kihagyni!

Kedves Andras (felhasználónév: DrisBigB)

Fizessen be 10 $-t a következő promóciós kód megadásával: EASY10 és szerezzen újabb 10 $-t AZONNAL.
Ehhez nincs szüksége pontokra sem. Csak jelentkezzen be, és játsszon az ajándék készpénzzel.

A fenti ajánlat a 100%-os, max. 400 $ induló bónuszon és a teljes Indulócsomagon felül jár Önnek.

Siessen, az ajánlat 14 napig érvényes, úgyhogy...

Najó, befizetek, meggyőztek:D
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 07, 2012, 18:28:09
Nah két információm is van:)
1, befizettem végül 11$-t (10-et akartam, csak nyertem egy kicsit az átváltáson:D).
2, A két freerollon nyert pénzből elértem az első VIP szintet (A termelt jutalékból kapott pontok összege elérte az első szintet), így már a napi 100$-os Iron freerollon is részt vehetek, még legalább másfél hónapig. Ez egy esetleges bankrollnullázás esetén még jól jöhet, de persze nem ez a cél:))

Ezen felül most a következő 7 napban lehetőségem van játszani az 500$-os 1st Depositors freerollon is, ami megint megdobhatja a kezdő BR-t, valamint a hétvégi 1000$-os depositors freeroll megint egy lehetőség erre.

Ahogy elnéztem, ezen a héten elérem még a következő bónusz szintet is. Az az úgynevezett Chrome szint, aminél már újabb freeroll jön be a 100$-os mellé, méghozzá egy 200$-os. Így napi 300$ nyereményalapért ingyen játszhatok. Még egyszer köszönöm nektek, hogy megmutattátok ezt a termet, nálam nyert:))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 08, 2012, 00:37:00
No, lezártam mára a pókert. Kizárólag 6-fős SnG-ken játszottam(najó, 30 centet elb..sztam CG-n, mert azt hittem behalt a pókerkliens, és megnéztem a CG működik-e), kezd egyre jobban feküdni ez a stílus. Hozzá kell tennem, hihetetlen, hogy 1-2 leosztásban mekkora szerencsém volt, néha már én is kiakadtam:D
Nagyon kellett figyelnem arra, hogy nehogy beleéljem magam abba, hogy minden bejön. Sikerült ezt az érzés kontrollálnom.

Mindössze 13 játékot játszottam csak le, most valahogy nagyon elhúzódtak a játékok, egyik se akart gyorsan véget érni. Ezt kompenzálja az a nyeremény, amit sikerült elérnem. Bár tudom, hogy ez önmagában nem nagy nyeremény, de ha megnézem, ez 41%-os ROI, ami már bőven az elfogadható kategória.

Ami viszont plusz bónusz a napom végére, hogy mikor 6 asztal volt megnyitva egyszerre nálam, mind a haton ott volt egy másik srác is, és ahogy néztem a grafikonját, nagyon keményen tolja. A 6 asztalból 4x top3ba voltunk, és ebből 2x egymás ellen játszottuk a Heads-Upot. Elkezdtünk dumálgatni, és felvettük a kapcsolatot Skypeon. Jó lesz ez még stratégia megbeszélésre.:))

A mai SnG-k végeredményei (jobb oldalt már a nettó eredmény van, tehát ha pozitív, abból lejött már a nevezési díj)
6. hely: 1 db -1$
5. hely: 2 db -2$
4. hely: 0 db
3. hely: 4 db +0,08$
2. hely: 1 db +0,53$
1. hely: 5 db +7,75$
+5,36$

Érdekes, hogy az esetek felében eljutottam a HU-ba ma, és a 6 darab HU-ból, mindössze egyet nem tudtam megnyerni.
Sajnos nem fenntartható ez a pozitív állapot, de néha nekem is lehet szerencsém:) Ami viszont jó, hogy ezeken a 6 fős Sit and Go-kon majdnem 19% a ROI-m, amivel lehet haladni.

Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 2
Deposit: 11$
Bónusz: 10$(Azonnali,100 pont kell, hogy kivehető legyen)
Jelenlegi BR: 33,33$
Mai profit: 5,36$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 08, 2012, 23:10:21
Ahogy mindannyian tudjuk, a szerencse hosszútávon kiegyenlítődik. Hát most nem kellett neki sok idő, ma visszakérte azt, amit tegnap adott. Ennek köszönhetően ma is olyan leosztásokat láttam, hogy felállt a szőr a hátamon(ami azért is ijesztő, mert nem tudtam, hogy van szőr a hátamon). Ennek ellenére sikerült pluszban kihoznom a napot, de ha nem üt be a river hatszor, akkor a 1,41$ profit helyett 15$ lenne a nettó nyereségem mára, ami lényegesen nagy különbség.

Nem nagyon tudom most részletezni a mai napot, a lényeg az, hogy nem tudtam sokat játszani, mindössze 2 sessiont nyomtam le. Nap közben úgy terveztem, hogy 4-5 sessiont lejátszok este, de annyira kifárasztott a mai nap, hogy az hihetetlen. Ma volt a Magyar Tudomány Ünnepe, és szervezőként és vendégként is részt vettem rajta, ami nagyon-nagyon leszívta az agyam.

Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 3
Deposit: 11$
Jelenlegi BR: 34,74$
Mai profit: +1,41$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 09, 2012, 16:52:53
Sziasztok. Majd este megírom a mai postot, eddig nem túl fényes, de nem is ez a lényeg. Egy viccel kedveskednék nektek:D

Miért terjedt el Magyarországon a póker?
- Mert nem lehetett Kordában tartani!
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 10, 2012, 00:02:19
IdézetKedves Dris!

Szeretnénk az egész Sportfogadas.org nevében boldog születésnapot kívánni! Teljen boldogan a mai és az évben elkövetkezendő többi napod.

Üdvözlettel,
Sportfogadas.org csapata.

Köszi, ez így 00:00-kor rögtön is megérkezett:D

Viszont a pokerface oldalról kaptam a legjobb üzenetet:D

Idézet
Come on...you know the song...
Happy Birthday to you, a big pot for you, we wish you the best flop, Happy Birthday to you!
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 10, 2012, 08:33:27
Sziasztok:) Tegnap sikeresen elértem az első mínuszos napomat, folytatódott a balszerencse sorozat, plusz hoztam 1-2 olyan döntést, amit nem kellett volna. A legrosszabb, hogy amikor a callra kattintottam, akkor is pontosan tudtam, hogy rossz döntés, és mégis megtettem. Jobban oda kell figyelnem magamra, ez a tegnapi nap tanulsága.

Viszont ami nagyon pozitív, hogy már csak kevesebb, mint két pont kell a következő státusz eléréséhez, amivel megnyílik egy újabb napi freeroll lehetősége. Ha azt nézem, hogy ezt 4 játéknap alatt sikerült elérnem, úgy, hogy ebből 2-nél alig játszotta, akkor mindenképp jó, mert akkor a következő héten meglehet a Copper szint is.

Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 4
Deposit: 11$
Jelenlegi BR: 31,50$
Mai profit: -3,24$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 10, 2012, 17:43:45
Születésnapi ÖrömPóker

Sziasztok:)

Mai célom az volt, hogy legalább a tegnapi veszteségemet visszahozzam, mert eddigi tapasztalataim alapján 1$-os 6 fős SnG-ken a 3$-os profit kevés játékkal már jó eredmény.

Ennek fényében indítottam volna a napomat, de egyszerűen annyira nem indult asztal, hogy 10 perc várakozás után kivettem a regisztrációmat az egyetlen helyről, ahova jelentkeztem(szokásos 1$-os 6-handed SnG). Nézelődtem, hogy mit tudnék játszani, és rátaláltam a DoN asztalokra, amik szépen teltek be, egymás után. Igen ám, de nem az 1-2 dolláros, hanem az 5$-os asztal, amihez még jön 40 cent jutalék.

Játszani akartam, és hiába tudom, hogy nem kellett volna ilyen magasra beszállni, beültem 2 db 5,40$-os DoN asztalra, úgy voltam vagy megyek most nagyobb mínuszba, vagy visszahozom. Sikerült mindkettőn pénzbe érnem, így hirtelen elég nagyot ugrott a bankrollom, és úgy döntöttem folytatom a DoN-okat ezen a szinten.

Két részletben játszottam le a mai napot, mindössze 12 asztalt nyitottam meg, de ebből a 12ből sikerült 9x pénzbe érnem, úgy, hogy a három kiesésből 2x AK-m találkozott egy AA-val.

Ennek köszönhetően, ma hihetetlen nagyot ugrott a bankrollom.
Még a státuszszintekhez annyit, hogy elértem a Chrome szintet, és gőzerővel haladok a Copper felé, ilyen tempóban meglesz a jövőhét első felében:D

Ui.: Azért írom ilyen korán meg a befejezést, mert már nem játszom többet ma. Este iszogatunk, és még fel kell rá készűlni:D

Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 5
Deposit: 11$
Jelenlegi BR: 56,61$
Mai profit: +25,2$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 11, 2012, 23:31:43
Pörgős nap - Avagy egy hullámvasút, emelkedőn megállva

Sziasztok:)

Magamhoz képest kifejezetten sokat játszottam ma, bár ezt is három részletbe. Hiába no, vissza kell szokni:))

Reggel fél 9 körül értem haza az esti buliból, szerencsére éjszaka tudtam aludni pár órát, így viszonylag frissen foglaltam el helyemet az első asztaloknál. Vagyis gondoltam én, mert az eredmény nem ezt mutatta, az első session végén körülbelül -2$-ban voltam, ami nem vészes, csak nem is barátságos.

Ezek után megebédeltem, és ledőltem aludni, de két órára, mert utána meg kezdődött a Fradi-debrecen meccs (NYERTÜÜÜÜÜÜÜÜNK!!!). Meccs közbe laptopon játszottam tovább, még rosszabb eredménnyel, mint reggel, így befejeztem a második félidő közepe felé. Ekkor már összesítve kb -12$ volt a mínusz, ami már nagyon nem tetszett.  Úgy gondoltam mára befejezem a pókert, de végül rávettem magam, hogy kerek 10-es legyen a játékok száma, így befejeztem a sorozatot. Még szerencse, mert sikerült visszahoznom magam +1,3$-ra.

Nah gondoltam, veszteséget visszahoztam, mára tényleg hagyom a játékot, de hát ekkor láttam meg, hogy hoppá, ma még tudok játszani a 500$-os First Depositors Freerollon, így ide sikeresen beregisztráltam. Na most, míg kerestem a lobbyban ezt a versenyt, találtam egy másikat. 1000$ GTD, 0,01$ nevezési díj, unlimited rebuy (11 centért) és !!unlimited!! add-on a szünetben (44 centért). Na gondoltam, sokat nem veszíthetek, elkezdtem játszani.

A lényeg az volt, hogy 100 zsetonnal kezdtünk, 3 perces vakok. Rebuynál 150 zsetont adnak, add-onnál 1000-et.
2 Rebuyra volt mindössze szükségem, viszont add-onnál 10-et benyomtam, így amit költöttem a játékra az 0,01+0,22+4,40=4,63$-t.

A versenyt nem részletezem, a lényeg az, hogy úgy estem ki, hogy egyszerűen elfogyott a stackem, megettek azok a fránya vakok:D 38. hely és 5,5$ nyeremény. Hiába no, ezen is kerestem kemény 0,87$-t, ami ahhoz képest, hogy ha nem indulok, akkor csak 1,3$ lenne, úgy nagyon jó. Ekkor már 2,17$ profitnál tartottam.

Valamint a freerollon is sikerült pénzbe érnem, 28. helyen kiesve, és keresve 3,5$-t. Nem a legjobb eredményeim, de mikor ennyire elején tartok még a bankrollépítésnek, minden sikernek nagyon örülök:) Itt egyébként belefutottam az AK-mal egy AA-ba, így sikerült kiesnem. Érdekes, az utóbbi pár napban legalább 8x fordult elő, hogyha AK-m volt, akkor sikeresen belementem egy AA-ba. Nem az zavar, hogy ezek miatt rosszabb eredményt értem el, mert benne van a játékban, csak furának tartom, hogy ennyire gyakori ez a párosítás.

A státuszszintekről meg annyit, hogy ma sikeresen elértem a következő szintet, a Coppert, és haladok a Bronze felé. Ha sikerülne elérnem, nagyon büszke lennék magamra, főleg, hogy az heti 1 nagyobb freerollt jelent még, amivel növelhetem a bankrollom:) Célom a jövőhétre a 100$, ha jól dolgozom, akkor 10$ kijön a befizetési bónuszból, így a maradék 28$-t elérhetőnek látom. Jó lenne esetleg 200$, de nem vagyok követelőző, ez is szép eredmény eddig.

Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 6
Deposit: 11$
Jelenlegi BR: 62,28$
Mai profit: +5,67$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 13, 2012, 00:49:46
Újabb sikeres nap - kár, hogy vizsgára is fel kell készűlni

Sziasztok:)

Előzetes tervek szerint ma nem akartam játszani, mert délután 1-től futkároztam a városban, délután-este meg kommunikációs tréningen voltam.. Arról nem is beszélve, hogy holnap délután vizsga, holnaputánra meg egy beadandót kell megcsinálnom... Van dolgom, és nem a pókernek kéne annak lennie. Na de azért írtam feltételes módban, mert csak leültem játszani, ami miatt egyik szemem sír, másik nevet.

Sír, mert el kéne kezdenem tanulni, és nevet, mert elég jó eredményt sikerült megint elérnem. Körülbelül 21.30-22.00 körül kezdtem a sessiont és a tervem az volt, hogy addig játszom, míg frissnek érzem a fejem. Be is fejeztem 16 asztal lejátszása után. Továbbra is az 5,40$-5,50$ -ös DoN-okat tolom, és a mai 16 versenyből 11szer sikerült beérnem pénzbe, úgy, hogy az utolsó előtti asztalnál szidtam a kedves édesanyámat (remélem nem csuklott nagyon), mert hülyeséggel estem ki, bár azóta is vacillálok, hogy biztos rossz döntés volt-e. Szerintetek?

Vakok: 100/200

SB: DrisBigB (1110$)
BB: (1795)
1. poz (4465)
2. poz (4135)
3. poz (945)
Button (2540)

Mindenki dob, én pedig kisvakként 4d2h -t kapok kézbe. Nagyvak buborékban feszes játékos, aki viszonylag tudja a játékot.

Miután én jövök, és előttem mindenki dobott, úgy gondoltam, hogy ez egy tökéletes helyzet az allinre, mert:
1, Van még elég zsetonom, hogy meglegyen a Fold Equitym
2, A nagyvak feszes
3, A nagyvaknak pont annyi zsetonja van, amivel még könnyen pénzbe érhet, és ezt nem akarja kockáztatni
4, Egy közepes/közép-magas lapot a fenti okok miatt el kéne engednie.

Ezt tök jól végig gondoltam, de az élet másképp hozta. Vagy túlértékelte a lapját, vagy átlátott rajtam, de megadta, és KQ-t mutatott. Nem segített rajtam a floppon lévő 4-es sem, mert balra mellette ott volt a dáma is, megpecsételve a sorsomat. Sebaj, így is szép az eredmény:)

Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 7
Deposit: 11$
Jelenlegi BR: 85,08$
Mai profit: +22,80$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: söprű Dátum november 13, 2012, 06:35:20
sztem standard játék volt mindkettőtök részéről. ul.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 14, 2012, 00:45:08
Aztak.... milyen egy nap volt ezt

Szokásosan kezdem a sziasztokkal:)

Mit írjak a mai napomról? Annyira végletes volt, hogy az hihetetlen. Délután 5 körül kezdtem játszani, és elég hamar rájöttem, hogy ez nem az én napom lesz. Az első 10 db lejátszott DoN-ból, mindössze 2-n értem be pénzbe, de folytattam tovább, mert eltökéltem, hogy ma akkor is lejátszok legalább 20 asztalt. Milyen jól is tettem, mert a második 10-es adagból viszont csak 2x nem értem be pénzbe, a többinél sikerült, sőt még 5 db további DoN-t is letoltam, amiből szintén csak 1-nél nem sikerült beérkeznem a fizetős helyek egyikére.

Bevallom, kevés eredményemre voltam eddig ennyire büszke, mint erre, mert a mai napomra kifejezetten jellemző volt, hogy az RNG nem nagyon akar segíteni.
Ha alulról indultam, nem segített a board, ha coinflip volt, az inkább 30%-ban jött csak be, de azt volt nézni a legrosszabb, hogy mikor felülről indultam, függetlenül attól, hogy 60%-om volt, vagy 80%, rendszerint elvérzett a kezem. Itt is kb egy 20-30%-os nyerési arányt tudhattam magaménak.

Az, hogy ennek ellenére kitudtam hozni pluszba a napot, szerintem nagyon nagy teljesítmény, és arra még különösen büszke vagyok, hogy nem kerültem tiltre, nem szállt el az agyam, folytattam a játékot a stratégia szerint. Működött.

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS!

Említettem már, hogy kaptam a befizetésemhez 7 versenyjegyet az 500$os First Depositors freerollra. Eddig különösebben nagy eredményem nem volt ott, egyszer sikerült 3,5$ kifacsarnom a mezőnyből. Nem úgy mint ma.

Csatlakozom Várda mesterhez, sikerült bejutnom a 'reflektoros" asztalra.

A játék során folyamatosan tudtam építeni a stackemet, és végűl 32K zsetonnal el is kezdtem az FT-t, az 5. helyen. Na de milyen szarul? Első leosztás, AKs-t kapok kézbe, és... nem tudom  mikor játszottam meg utoljára ilyen rosszul egy lapot. Nem akarom felidegesíteni magam, a lényeg, hogy kapásból visszaestem 13K zsetonra és a 9. helyre.

Ghastly barátom ekkor kezdte el figyelni az asztalt (szerencsére az előző leosztást nem látta). Innentől kezdve, véleményem szerint jól játszottam a Push-or-Fold játékot, ennek köszönhetően elég sokáig sikerült eljutnom.

Utolsó leosztásba A10s-re betoltam 33K-s stackemet, amit a CL A7s-el megadott. Backdoor flush-el kiejtett, én meg 3. helyen elköszöntem, bezsebelve 52,5$-t  ;D . Ezen felül az SnG-kből eltettem zsebre 11,55$-t is.

Várdát idézve, "Sose legyen rosszabb! :cya:"

Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 8
Deposit: 11$
Jelenlegi BR: 149,13$
Mai profit: +64,05$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Ghastly Dátum november 14, 2012, 00:53:14
" és arra még különösen büszke vagyok, hogy nem kerültem tiltre, nem szállt el az agyam, folytattam a játékot a stratégia szerint. Működött."

Ez a lényeg!Szép volt,csak így tovább!:) :great:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Várda64 Dátum november 14, 2012, 07:38:38
Bravo Dris! Tényleg "Sose legyen rosszabb"!  Gratulálok!  :great:
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 15, 2012, 09:38:24
"WTF??"

Sziasztok:)

Először is köszönöm a gratulációkat Ghastly és Várda.

Másodszor pedig.. A mostani bejegyzés címe az utolsó kommentem volt a tegnapi naphoz. Nem tudom mi volt tegnap, talán a hold állt olyan pozícióban, hogy ne engedjen nyerni, vagy csak a 888 döntött úgy, hogy most egy kicsit fogjam vissza magam, de a háttér lényegtelen is. Egyszerűen annyira ellenem volt az RNG tegnap, hogy az elképzelhetetlen. Írtam az ez előtti napról, hogy nagyon peches napom volt, de sikerült kijönnöm pluszba. Tegnap nem sikerült.

Egyszerűen hihetetlen volt, ami az asztaloknál történt. Az első 15-nél még csak nevettem, utána meg úgy voltam, hogy jó, ez most így alakult, legközelebb is adja meg ezzel ellenem. Ez a mondat tud engem mindig túllendíteni azokon a pontokon, mikor kezdene elszállni az agyam.

De itt még nem volt vége, folytatta az RNG a játékát, és annyiszor hívta jobb kezét, a hőn szeretett rivert, hogy az hihetetlen. 28. asztal után már nem nyitottam újakat, pedig fáradt még nem voltam, játszani is volt kedvem, de kezdtem érezni, hogy elszáll az agyam. Úgy meg inkább nem játszom.

Megjegyezendő a korrektség miatt, hogy két leosztást felírtam magamnak, amikor sikerült nekem mákolnom. Felírtam, mert akkor már az volt, hogy annyiszor szedték darabokra a lapjaim hogy az hihetetlen. Felírtam, mert ha nekem is jönnek a lapok, csak nem veszem észre, akkor a játékban van hiba. De nem. Nem sikerült többet felírnom, azokat meg, ahol engem vertek le, alapból nem jegyzetelem.

Stratégiát folytatom tovább, eddig is nyereséges volt, ezután is az lesz, csak az RNG húzzon vissza középre.

A nap egyetlen pozitívuma, hogy elértem a Bronze szintet, ezzel együtt sikerült kipörgettem a bónuszom második részét, az még 10$-t jelentett.


Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 9
Deposit: 11$
Jelenlegi BR: 117,33$
Mai profit: -31,8$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 16, 2012, 12:32:19
Bankroll-megosztás

Sziasztok:)

Úgy döntöttem a mai napon pihenek, mert a tegnapi és a tegnapelőtti nap eléggé szétszedte az idegrendszeremet. A tegnapelőttiről írtam, a tegnapit meg nem fogom most részletezni, mert csak a nyugalom megzavarására alkalmas kifejezések jutnak csak eszembe.

A mai játék helyett nézelődtem az interneten, és találtam egy helyet, ahol f.sza rakeback-et tudok kapni, ez pedig a Carbon Poker, ahol projector kolléga régen nagyon szép eredményeket ért el.

A 888pokeren elértem a Bronze szintet, ez most plusz 6 db heti freerollt jelent, amiken rendszerint el fogok indulni (kivéve a most hétvége, mert pont dolgom van szombat este). Kiveszek innen 50$-t, és átpakolom a Carbonra. Azt néztem ma, hogy viszonylag gyorsan gyűlnek össze ott is a DoN asztalok, így két teremben tudom egyszerre nyitni az asztalokat, ami a gyorsaság miatt is jó.

Összesítve:
Start: 2012.11.02.  Játéknapok: 10
Deposit: 11$
Jelenlegi BR: 93,97$
Mai profit: -23,36$
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 20, 2012, 08:40:26
Sziasztok:)

Ez most csak egy gyors helyzetjelentés, főleg, hogy mindjárt indulok vizsgázni:))

Nah, megérkezett a pénzem a 888pokertől, és azonnal befizettem a Carbonhoz. Elvileg van egy 100%-os befizetési bónuszom náluk, de ezt semmi nem jelzi, így jelenleg e-mailezgetek velük, de úgy néz ki, meg fogom kapni.

A 888pokeren azóta nem játszottam, sportfogadásokkal játszadoztam. Hát megint rá kellett jönnöm, hogy nem az én világom, laza 3$ minuszban vagyok, és szerintem ezt itt hagyom is annyiban:)))

Carbon pokerre tegnap benéztem, a DoN asztalok nem mentek fényesen, mind a kétszer 6. helyen estem ki, igaz, ez csak 3,24$ minuszt jelentene, de akkor is, nah, nem tetszik:))
Este még megnéztem a cash-game asztalokat és a full-limit asztaloknál ültem kb másfél órát. Az eredmény már jobban tetszik, összeségében (a -3,24$-t is beleszámolva), +9,81$-ban zártam ott.

De ami fontosabb, hogy k*rva gyorsan jönnek a VIP pontok a CG asztaloknál, amíg DoNnal 2,4 pontot gyűjtöttem, addig FL asztalon 21-et, ugyanannyi idő alatt. Lehet Carbonon ráállok a CG asztalokra, de akkor el kell kezdenem megint utánaolvasni.

Hirtelen ennyi, összefoglalót majd a nap végén írok
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum november 27, 2012, 19:57:42
Egy hét póker nélkül

Bizony, hiába van pénz két számlámon is, és hiába írták jóvá a bónuszomat végre a Carbon pókeren, egyszerűen nincs időm játszani, annyi vizsgám van mostanság. Szerencsére december 4.-e után lesz egy 2 hét szünetem, akkor bepótolom azt ami kimaradt, viszont addig hajtás van.

Ami erre még rájön, hogy olyan szinten lebetegedtem, hogy napi 13-14 órákat alszom, mondjuk ezt két sessionre osztom:D Többieknek sok szerencsét addig is az asztalokon:)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum december 02, 2012, 14:37:44
Felhívás

Pókerkomák! Újabb komoly freeroll sorozatot indít a 888poker, naponta 1 db 10000$-os freeroll indul, kettő jegyet mindenki kap, a régi és az új tagok is, és azon a napon használod fel, amikor akarod.

További jegyeket úgy tudtok szerezni, hogyha napközben bármilyen real-money asztalon játszotok, és kaptok egy kézbe 8-as párt. Ez persze nem elég, showdownig kell jutni vele. :)) Érdemes odafigyelni erre az akcióra, pár dollárt ki lehet facsarni belőle:))
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 10, 2013, 19:27:39
Üdv újra, 2 hónap kihagyás után :)
Rövid összefoglaló, hogy mi történt az elmúlt időszakban:

1, 888pokeres számlám felét átvittem a Carbon Pokerre, ahol a rossz moneymanagementemnek köszönhetően nulláztam magam. Vagyis először lement 16$ra, amit NL CG Heads Up meccsen felvittem 37$-re. Happy-happy Dris volt, csak aztán a túl sok boldogság miatt egy este alatt el MTT-ztem ezt az összeget (najó, kb 5$ van még, de ott hagytam, nagyon nem tetszik a terem).

2, A maradék összeget kivettem a 888pokerről még decemberben, és azóta nem is játszottam ott. Hagytam 10$-t, hogy ha később be szeretnék nézni, ott legyen.

Nagyjából ennyi, a következő fordulat ma jött. Nem nagyon terveztem pókerezni mostanság, van elég elfoglaltságom, ennek ellenére nem tudtam ellen állni a Full Tilttől kapott e-mailnek. A lényege az, hogyha most depositolok 20$-t, kapok egy 26$-os versenykupont, plusz jár a 100%-os depo bonus is. Nosza, ennyit megér, max bukok kb 20$-t, de legalább adok magamnak egy esélyt egy nagyobb MTT-n.

Ki is néztem a mai versenyt, amin indulni fogok kb egy óra múlva, viszont addig kicsit SnG-ztem, hogy visszaszokjak. Nem mondom, hogy kifejezetten jól játszottam, meg azt se sajnos, hogy a lapok segítettek, de sikerült pluszban kihozni ezt a másfél sessiont. Lényeg lent összefoglalva, és remélem éjszaka egy szép eredményről számolhatok be.

SnG:
Indulás: 20 db     |     Buy-in: 45$
ITM: 9 db            |     Bevétel: 61,48$
1. hely: 4 db        |    Profit: 16,48$
2. hely: 4 db        |    Bankroll: 36,48 $
3. hely: 1 db

Ami pozitív, hogy amikor pénzbe értem, akkor 8/9 HU-t is játszottam. A HU arányomon viszont még egy kicsit javítani kell.

Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 10, 2013, 22:44:14
Nah akkor az este összefoglalója eddig :)

Ott tartottam, hogy lenyomtam másfél session 9fős szimpla SnG-t, ahol elég szép profitot sikerült termelnem. Azóta mi történt:

1, regisztráltam az ajándék 26$-os kuponommal egy versenyre, sajnos féltávon elbúcsúztam. Nem játszottam jól, nem is érdemeltem többet.

2, Nagyon király szerintem, hogy a Full Tilt és a PokerStars között lehet mozgatni a pénzt, tesztként át is tettem 2,2$-t PS-re, ahol szintén nem sikerült pénzbe érnem az ebből nevezett MTT-n.

3, Amíg folyt ez a két verseny, beültem egy 2.25$-os SnG-re, ahol sajnos csak az 5. helyet sikerült elcsípni, így ez is veszteséges volt.

4, Mivel a 26$ versenykuponon felül kaptam 20$ CG "kupont" is az FT-től, gondoltam beülök vele rush pókerre. Szépen haladtam is felfelé, mikor belefutottam egy AA vs KK harcba. Általában nyerek a rakétákkal ilyenkor, most nem jött be, floppon ott volt a harmadik király is. Ahogy a mondás tartja, ajándék lónak..

5, Úgy döntöttem nem nyugszom bele ebbe, kicsit játszom még rush pókeren. Sikerült a 10$-os buy-inemet felvinni 25$-ra, így innen 15$ profittal szálltam ki. Happy Dris van megint:D

6, A fent említett játékok során sikerült annyi FTP-t összeszednem, hogy már két részletét kijátszottam a deposit bónuszomnak, még 8 van hátra :) Ez is hozott 4$ profitot.

Mindent egybevetve, jelenleg a Bankrollom 51,35$

Ez még biztosan változni fog, mert 1 óra rush pokert még tervezek az estére, aztán tente, mert holnap hosszú napom lesz. Legrosszabb esetben 20$-t veszítek (2x10$-al fogok beülni), legjobb eset pedig a csillagos ég:D Ha minden jól megy, még egy részletét kijátszom a bónuszomnak, így a legrosszabb esetben is 33,35$ (belekalkulálva a maximum veszteséget) lesz a számlámon, ami a 20$-os deposithez képest szerintem nagyon jó.

Ui.: Most látom, hogy összesen 60 napom van kihasználni a 100%-os deposit bónuszomat, és még maximum 2 befizetésre érvényes. A maximális összeg 600$, amit kijátszhatok, ebből 20$ a mostani. Szerintem ahogy kijátszottam, azonnal cashoutolok, és depositelek újra, mert azért ezt ki kéne használni:D
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 11, 2013, 00:22:55
No hát, akkor a napzáró bejegyzésem :)

Ahogy írtam, még visszaültem kicsit a rush pókerre. Egy órát terveztem, végül csak 45 perc lett belőle, de nem gond, kedden folytatom:))

Hogy mi történt ez a háromnegyed óra alatt? Hááááááááááát...:D

Beültem 10-10 dollárral két rush game asztalra, mindkettő 0.05/0.10 NL Holdem, az egyik 9 fős, másik 6 fős. Első leosztás a 6-handed asztalon, AA.

Nah mondom erős kezdés, csak aztán később derült ki, hogy milyen erős. QQ az ellennél, preflop all-in kerültünk, és a river dáma után olyan gondolatok suhantak át az agyamon, hogy "Na b*zdmeg, ennek már nem kellett volna nekikezdeni". Kapásból 10$ mínusszal kezdem.

Sebaj, ahogy elterveztem, max 20$-al buy-inelek, így folytattam a maradék egy asztalon, ahol viszont sikerült felhoznom a kezdeti 10$-t 20$-ra. Ennek köszönhetően az ottani stacket megfeleztem, és újra két asztalon tudtam játszani.

Ezt a stratégiát követtem utána is, ahogy valamelyik asztalon a stackem elérte a 20$-t, kiléptem, és visszamentem 10$-al.

Ennek köszönhetően, összesen 23,63$ profitot sikerült elérnem ebben a 45 perces sessionben (hangsúlyozom, mínusz 10$-ról indulva:D), plusz sikeresen kipörgettem még egy részletet a bónuszomból (+2$).

Végeredményben a bankrollom 76,98$.

Valószínűleg egy nagyon jó napot zártam, mert 20$ befizetésre majdnem 57$ profitot csináltam, aminek a nagyja a rush pokernak köszönhető. Ahogy már többször is írtam, érdekel meddig tartható ez a pozitív állapot.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 12, 2013, 23:32:08
Szépjóestét :)

Ahogy írtam vasárnap, hétfőn nem lesz időm játszani, mert délelőtt 11-től hajnali 1ig dolgozom. Ennek ellenére levittem a laptopot a pubba, mivel hétfő van, alig vannak vendégek, lesz időm játszani. Hát nem volt:D Rekord forgalmat csináltunk tegnap, így a poker szoftver elindítása nem különösebben sikerült.

Ennek köszönhetően maradtam az eredeti tervnél, majd kedden bepótlom a játékot. Háááááááát ez se sikerült, most este 22:00kor tudtam leülni játszani, és végül 23:20kor fejeztem be. Tovább nem szeretnék játszani, mert holnap is korán kelek, inkább hamarabb akartam elkezdeni. Sebaj, majd holnap délután.

Az eredmények ebben a bő 80 percben elég szépek megint, bár lehetett volna sokkal szebb is, ha meg tudok állni időben (10 perccel hamarabb).

4 asztalon játszottam egyszerre, így azért tényleg pörgős a játék. Én lepődtem meg a legjobban, de kétszer is sit outra rakott a gép, mert nem válaszoltam időben. Elég szépen emelkedett a számlám annak köszönhetően, hogy követtem az általam felállított robot stratégiát. Gondolkozni nagyon nem kellett, csak menni előre. Így szépen el is értem a 133$-os bankrollt, ahol éreztem, hogy most kéne megállni, de mivel 23:30-ig legalább játszani akartam, így folytattam tovább..sajnos.

Végeredményben 27,52$ profittal zártam ezt a 80 percet, ami így is nagyon szép. Ennek köszönhetően a bankrollom jelenleg 104,5$. Oké, ebbe már beletartozik az a 3x2$ bónusz is, amit a befizetésemre kaptam, de így is szép :)
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 14, 2013, 00:22:05
Kész... Tilten vagyok. 45,76$ veszteség, és másfél óra idegeskedés. Hihetetlen, ma mintha széllel szemben akartam volna hugyozni... mind1, nem írom le, mert csak felb.szom az agyam, de a teljesség kedvéért:

Bankroll: 58,74$

Ui.: Pénteken erre rájön kb 9-10$ bónusz, mert már Silver szinten vagyok, és akkor 100 FullTilt Pontonként kapok 1$-t.

Holnap nem fogok játszani, kicsi lehiggasztom magam, esetleg megírom, hogy mi volt ma, pénteken dolgozom, ezért akkor is kimarad a játék, viszont szombat-vasárnap van 3 verseny, amin elindulok:
- 25K$ GTD freeroll (SnG Madnessen nyertem rá jegyet), kb 2000-en leszünk.
- 2 db 5000$-os First Depositors Freroll, itt azért 4000-es létszám várható.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: ncis88 Dátum február 14, 2013, 12:34:49
Idézetet írta: Dris Dátum február 10, 2013, 22:44:14
Ui.: Most látom, hogy összesen 60 napom van kihasználni a 100%-os deposit bónuszomat, és még maximum 2 befizetésre érvényes. A maximális összeg 600$, amit kijátszhatok, ebből 20$ a mostani. Szerintem ahogy kijátszottam, azonnal cashoutolok, és depositelek újra, mert azért ezt ki kéne használni:D

Ha kifizetsz elveszted a jogosultságod a depo bónuszra. Szóval a cashout majd deposit nem megoldás, sőt ha átküldöd a PS-ra rollt az is cashoutnak minősül. Szóval a maradék bónuszt úgy tudod csak kihasználni, ha befizetsz kifizetés előtt
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: ncis88 Dátum február 14, 2013, 12:39:05
Nincs meg a rollod 2asztalos nl10 rushhoz, szóval hazárdírozol, amikor odaülsz be.. pláne hogy mivel elég sok a regulár gyakran fogsz lapütközésekbe kerülni aminek sajnos gyakran leszel a rossz oldalán.. 2-3BI mínusz és máris TILT.

A First depos freen meg lesz vagy 8-9k ember, legalább is januárban annyi volt még, amikor én játszottam.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum február 14, 2013, 15:10:31
Ncis88:

"Ha kifizetsz elveszted a jogosultságod a depo bónuszra. Szóval a cashout majd deposit nem megoldás, sőt ha átküldöd a PS-ra rollt az is cashoutnak minősül. Szóval a maradék bónuszt úgy tudod csak kihasználni, ha befizetsz kifizetés előtt."

Ma leteszteltem, 45$-t áttettem PS-re és onnan cash outoltam. 10 perc alatt megjött a pénz moneybookersre, és azonnal vissza is fizettem FTP-re. Megkaptam rá a megint a 100%-ot:)

Ncis88, TiB:
BR-ről. Tény, nincs meg rá, ezzel számoltam. Nem azért kerültem tiltre, mert nagyobbat veszítettem, hanem hogy milyen módon. Elég fájdalmas volt a tegnapi nap:)

Tib, a profilképed mellett alig tudok figyelni arra, amit írsz:D
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: ncis88 Dátum február 15, 2013, 09:30:21
Akkor január óta változtattak, mert ugyanezt akartam csinálni és kiírta h szoszi veled bónusz ha átküldök pénzt a PS-re.. De akkor szerencsédre változtattak. Mindenhol azt hangsúlyozták hogy a transfer is cashoutnak minősül.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 07, 2015, 22:04:48
"Figyelmeztetés: ebbe a téma nem érkezett új hozzászólás legalább 120 napja."
Na majd most ;)

Előre leszögezem, nem fogom tudni most se folyamatosan vezetni a naplót, mert munkahelyi elfoglaltságok miatt nem igazán van időm komolyan játszani. Nagyjából akkor pókereztem utoljára, amikor az utolsó bejegyzéseket írtam :)

Hogy miért írok most? Mert megjött a kedvem egy kis MTT-zéshez. Nem sokat, nem sokáig, csak amíg a Mini FTOPS tart a Full Tilt Pokeren.
Mivel éjszaka dolgozom, így csak a szabadnapjaimon tudok játszani, ennek fényében kinéztem a versenynaptárban 5-6 versenyt amin indulok. Befizettem 90$-t, ez fedezi a nevezési díjakat.

IdézetElőzmény a versenyek elé:

88 dollárra van szükségem a nevezéshez, 90-et fizettem be, így úgymond volt 2$-om szabadon.
Közben észrevettem, hogy a PokerStarson van most januárban a Daily Challenge sorozat, ami nem egy nagy szám, de poénnak jó. Annyi a lényege, hogy minden nap elején kiválaszthatom, hogy melyik kihívást akarom teljesíteni a háromból (Lejátszom 2 SnG-t, lejátszom egy MTT-t, vagy lejátszok 30 leosztást cash-game játékban), és ha teljesítem, akkor kapok egy jegyet a napi freerollra, ahol 10000$ van szétosztva. Na most játszani ezen nem kell, mert flip-out verseny (avagy azonnal allin), tehát csak a szerencsén múlik, de hát egy poénnak jó :)

Plusz poén, hogy a Spin & Go SnG-ket is beleszámolja, így nagyjából 10 perc alatt teljesíthető az egész napi kihívás. Ennek fényében átraktam pénzt a FT-s számláról a PS-hez, és elkezdtem ezeken játszani. Szerencsésen kezdtem, így már vissza is utaltam a 10$-t a Full Tiltre és maradt 18 a Pokerstarson.

Nem sok pénz, kizárólag szórakozásra van, de arra bőven jó.

De, hogy legyen valami "értelmes" tartalom is itt, jöjjön az első Mini FTOPS versenyről a beszámolóm. Nem mondom, hogy sikertörténet, azt se, hogy hosszú, de hát így teljes a kép.
Cím: Re:DrisBigB pókeres naplója
Írta: Dris Dátum január 07, 2015, 22:08:53
Mini FTOPS Event #8
Típus: 6-max MTT
Nevezési díj: 20$+2$
Nevezők: 1518 (még tart a késői nevezés)
Kezdés: 20:30 (saját regisztráció: 20:40)
Nyereményalap: $25 000
Kezdő stack: 5000
Vakszintek: 10 perc

Asztal 63 [20:40 (5000 stack) – 21:46 (0 stack) ]

20.56 – első szünet, negyed óra játék van még csak mögöttem. ,,Lassú víz partot mos" elv alapján visszafogottan játszom, 425 zseton pluszban vagyok.

21:22 – Az asztalunk agresszora jobbomon ül, és kisvakból szokásosan ráhívott 2 BB-t a nagyvakomra. Mivel eddig elég szikla kép alakult ki rólam, úgy döntök, hogy most megadom a kezemben lévő 6 5-el. Flopra 3 7 3 (2 egyszínű) jött, amire ő passzolt, én pedig a 200-as potra ráhívtam 150-et. Call. A turn egy újabb 7-es, amivel már 2 pár volt az asztalon. Innentől kezdve bármelyik lapra hívtam a flopon, mindenképp erős kezem van – legalábbis ezt akartam mutatni. Az agresszor újabb passza után hívtam az 500-as flopra 350-et. Újabb megadás következett.
Majdnem biztos voltam benne, hogy flushre vár, vagy esetleg egy Ász magas van a kezében, így ha riveren nincs ott a 3. szín, és nem jön magas lap, egy magabiztos hívásra dobja.
River semleges, így az 1200-as potra 750-et hívtam, amit végül megadott, és egy 5 3-at mutatott, amivel elvitte a potot. Ennek köszönhetően 3300 környékén van a stackem, ami bár az átlagtól lemarad kb 2500 zsetonnal, de az M számom továbbra is 30 felett van, tehát különösebben izgulnom még nem kell.

21:33 – Eldöntöttem, hogy magasabb fokozatba kapcsolok, végül is mégis csak egy 6-maxos asztalnál ülünk ;) Persze most ez se jött be, egy erősen megkérdőjelezhető blöfföm után 1600-ra csökkent a zsetonjaim száma. Baromira össze kell szednem magam, mert még épphogy csak 1 órája megy a verseny, és már most elvesztettem a zsetonjaim 60%-át (míg megírtam ezeket a sorokat 300 zsetont nyertem). Lehet meg kéne innom a kávémat :)

21:44 – A vakemelkedéseknek köszönhetően 10 alá esett az M számom, így most az all-in / fold szakasz jön. Nem szeretek idáig eljutni, de most még van ereje az all-inemnek, így 1-1 vaklopással is feljebb lépek. 50/100 a vak, és 10 az ante.

21:45 – Első all-in, A7o, belefutottam egy ász párba, 1132. helyen elköszöntem a versenytől. 45 perc múlva folytatjuk a multi-day versennyel, addig levezetésként pár sit&go-t játszom.

Rövid verseny, még rövidebben összefoglalva:
Nem játszottam jól.