15. Június - Hétfő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



2.tipp ( eddigi egyenleg + 72)

Kosárlabda, női  EB
Szlovákia-Magyarország
2015.06.15. 19:00
tipp: Magyarország nyer rendes játékidőben
odds:1.72
iroda: Unibet

A nap tutija számomra, amelynek az oddsa szerintem minimum kettő tizedet fog esni a meccs kezdetéig. Igazán pechesek voltak a lányok az első 2 meccsen.Az elsőn 16 pontos előny sem volt elég a győzelem megtartásához, míg a második litvánok elleni meccsen ennél nagyobb hátrányból is sikerült átvenni a vezetést. Sajnos mindkét meccs bukta lett, és a tegnapi spanyolok elleni vereséggel az is eldőlt, hogy nem jutunk tovább a csoportból. A szlovákok tegnap pihenhettek, ennek ellenére nem hiszem, hogy teljes erőbedobással fognak játszani ellenünk.Ők már továbbmentek, és az ellenünk vívott meccs eredményét nem viszik tovább magukkal a középdöntőbe.
A két ászuk a "harmincikszéves" Zirková és a honosított Toliver remélhetőleg 10 percnél többet nem lesznek ma parketten. Szépen  kell búcsúznunk, az elég "lagymatag" soproni közönségtől.

3. tipp  (egyenleg -10)

Tenisz Halle
Dustin Brown - Andreas Haider-Maurer
kezdés 13:30
tipp: tie-break az 1. szettben: Igen
odds: 3,25
iroda: bet365

Stuttagart és 's-Hertogenbosch után ezen a héten London és Halle vette át a stafétabotot a füves pályás versenyeket illetően.
Ha pedig Németország és füves borítás, akkor biztosan találkozhatunk a különc Dustin Brown nevével. A félig jamaicai, 30 éves Brown Stuttgartban a selejtezőben kezdett, ahol három sima győzelem útján jutott a főtáblára. Janowicz ellen is jól kezdett, a tie-breakben behúzott 1. szett után a másodikban is voltak lehetőségei, de ezekkel nem élt, így a lengyel végül büntetett. Az élményszámba menő röptéket most is hozta, viszont az nem jellemző rá, hogy négyszer is breakeljék füvön.
Az osztrák Haider-Maurer fő terepe a salakos borítás, de TOP50 közeli játékosként füvön is illik megmutatnia magát. Sőt igazából azt gondolom, ha ennek a borításnak kicsit több hangsúlyt fektetne, akkor egészen szép eredményeket érhetne el, hiszen 190 cm magasságához egy egészen jó szerva párosul.
Stuttgartban ő is rajthoz áll és úgy esett ki a 2. körben, hogy sem Marterer, sem Monfils nem tudta elvenni az adogatójátékát. Igaz ezzel Monfils ellenében nem sokat ért, hiszen mindkét tie-breaket elveszítette.
Brown és Haider-Maurer mérkőzésén is mindenképpen számítok olyan szettre (szettekre), amit a rövidítés fog eldönteni, hiszen Brown alapból a sok tie-break jellemzi, de ez eddig elmondható az osztrák füves pályás szezonjára is; igaz itt kicsi a minta, de 4-ből 3-as arány mindenképpen ezt sugallja.
Mivel a 2. szettben már könnyebben elkalandozhatnak fejben, így tippem szerint az 1. szettben várok nagyobb valószínűséggel tie-breaket. Az osztrák 1. szettjeiben 2/2, a németnél pedig 4/2 az arány, azaz összesítve 6/4; ami elég jó arány a 3,25-ös szorzóhoz képest.

4.tipp (+175)

ATP Tenisz London Queen's Club, 2015.06.15. 18:00
Sam Querrey - Grigor Dimitrov
Tipp: első szett 12.5 játék felett
Odds: 2.62
Iroda: Bet365

Indoklás:
Grigor Dimitrov salakszezonja finoman szólva sem sikerült jól, a Garroson rögtön kizúgott az első körben, de van már ebben gyakorlata a bolgárnak, hiszen tavaly Ivo Karlovic ellen is sikerült kikapnia Párizsban. Viszont a füves szezonra feltámadt és remek teljesítménnyel megnyerte ezt a tornát majd Wimbledonban csak kőkemény meccsen kapott ki az elődöntőben Djokovic ellen. Remek füves játékos Dimi, mindene adott a sikerhez: nagy szerva, pöpec röptejáték, veszélyes fonák nyesés és magabiztos mozgás a borításon.

Ellenfele a bombasztikus szerva és óriási tenyeres játékosok prototípusa, az amerikai Sam Querrey. A nagy adogatásnak köszönhetően füvön Big Sam sem elveszett, 2010-ben ő is felemelhette már a Queen's Club trófeáját. Nála az utóbbi két évben romlott el valami, képtelen stabilan teniszezni, a fontos pillanatokban nem jönnek tőle a szervák. Régen az ellenfeleknek meg kellett dolgoznia azért, hogy nagy nehezen elvegyék az adogatását, de mostanában képes bármikor magától odaadni.

A pálya szokás szerint nagyon gyors, ha bejön az első szerva, onnantól szinte vége is a labdamenetnek. Mindkét játékos most kezdi meg a füves szezont, így szokniuk kell a borítást, nem számítok tökéletes játékra tőlük. Ilyen körülmények között az adogatások dominálhatnak majd az elején, úgy gondolom az első szettben nem látunk majd bréket.

2. tippem (+62 egység)

Spanyolország-Svédország
női kosár EB csoportör, kezdés: 16:30
Tipp: Svédország +13.5 pont hendikep
Odds: 1,93
Iroda: unibet

Először is szeretném megjegyezni, hogy prigioninak igaza lett, már két tizedet csökkent a magyar csapat oddsa, pedig még messze a kezdés. Reméljük bejön.
Ma is egy olyan tippet néztem ki, ami nem teljesen saját ötlet, de talán nincs ez megtiltva. Spanyolország és Svédország tét nélküli találkozót játszik, mert a spanyolok ha nyernek, akkor sem gyarapodik a továbbvitt pontok száma, mert a svédek már nem juthatnak tovább. A magyar-szlovák mérkőzéshez hasonlóan valószínűleg itt is a spanyol húzóemberek keveset játszanak, a svédek pedig a szép búcsúban reménykednek. Az unibet fogadóirodánál többfajta hendikep közül lehet választani, én a +13.5-ös svéd győzelmet választottam. Spanyolország talán nem akar direkt kikapni, de ha nyer, akkor sem 20-30 ponttal. Ez a 14 pontos előny elég nagy, bízom a svédekben, hogy a kiesés ellenére tudnak majd egy jó mérkőzést játszani, és talán megszorongatni a spanyolokat. Ha a 4. negyedre nagyobb előnnyel mennek a spanyolok, a végét jó eséllyel elszórakozzák, a svédek pedig tudnak majd faragni a hátrányból.

6.tipp (+573)

Copa America, 2015.05.15.  23:00
Ecuador - Bolívia
Tipp: 2,5 gól alatt (0-2 gól)
Odds: 1,7
Iroda: interwetten

Ecuador első meccsén Chilétől kapott ki 2-0 -ra, de szégyent nem vallottak. Enner Valencia például közel állt az egyenlítéshez, de amúgy is nagyon sokáig húzták ki kapott gól nélkül, de egy buta hiba miatt tizenegyeshez jutott a házigazda. Támadásban viszont a vb-n berobbant támadón kivül nem volt használható játékosuk, így kiváncsian várom ki töri fel a bolíviai védelmet. Mexikónak nem sikerült, bár tegyük hozzá hogy az összes klasszis támadójuk pihenőt kapott. De alapvetően remekül zárt a retesz, alighanem ismét ez lesz a taktika, így arra nem is lesz szükség hogy Ecuador rendbe tegye a kissé szellős védelmét. Szerintem sok gól nem lesz, egy Valencia-dugó benne van, talán kettő, de három találatot biztosan nem látunk.

 5.tipp  (+260)

Labdarúgás: IZLAND: Pepsideild - 8. forduló
KR Reykjavík -ÍA Akranes
kezdés:21:15
Tipp: KR Reykjavík-1-ről (nyer)
odds:1.76
unibet


A KR Reykjavík 5. helyen áll az Izlandi bajnokságban. Otthon remek teljesítménnyel bír a fővárosi csapat, négy bajnokiból hármat megnyert és minden egyes mérkőzésükön szereztek legalább két-három gólt, ez így lehet a ÍA Akranes ellen is. Vendégek a tabella alján még épp vonal fölött 10.helyen található. Ráadásul idegenbeli mutatójuk nem éppen ideális, ahogy a csapat góltermése sem. Ugyanis a legrosszabb a bajnokságban szerzet gólok tekintetében,7 mérkőzésen 3 találatot tudtak összehozni. Legutóbbi három mérkőzésükön pedig egyetlen egy alkalommal sem tudtak betalálni. Egymás ellen a két csapat meccsén mindig a sok gól jellemzi, főleg  hazaiak veszik ki részüket ebből (három találattal legalább) ez ma is így lesz. Tehát fölényes hazai diadal várható.

1.tipp

Copa America, 2015.05.15.  23:00
Ecuador - Bolívia
Tipp: 2 vagy 3 gól
Odds: 1,95
Iroda: Bet365

Ecuador a nyitómeccsen a házigazdák ellen kapott ki 2:0-ra, elég bátortalanul kezdtek ami egy kicsit a második félidőre feljavult és pl. Valencia fejese ha nem a kapufán csattan akkor akár 1:1-el is kezdhették volna a hajrát. Ma sokkal több gólszerzési lehetőségük lesz valószínűleg egy jóval gyengébb Bolíviai csapat ellen. Így hogy 0 ponttal kezdtek nem is engedhetik meg maguknak hogy újra defenzíven álljanak fel és bár Bolívia jól tartotta magát Mexikó ellen és veszélyesen kontrázott fel kell vállalni a nyílt sisakos harcot. Ellenfelük is valami hasonlóképp gondolkodik hiszen Chile ellen a zárófordulóban aligha fognak nyerni így ma kell megszerezni a továbbjutáshoz szükséges pontokat. 2 v 3 gól esélyes szerintem.

2.tipp


Labdarúgás: IZLAND: Pepsideild - 8. forduló  21:15
KR Reykjavík - ÍA Akranes
Tipp: Félidő eredménye 1:0
Odds: 3,40
Iroda: Bet365

A friss feljutó egyetlen esélye egy 0:0 lehetne. Elől képtelenek gólokat szerezni, csupán a tavalyi siker emberük Gunnlaugsson ficánkol a csapatból ami édes kevés. Nem is várom hogy a több mint negyed 100 bajnoki címet szerző KR ellen idegenben gólt tudnának szerezni. Egyetlen kérdés hogy hányat kapnak majd ami félidőre szerintem 1-nél fog megállni. A védekezésükkel ezen a szinten különösebb gond nincs, viszont a hazai támadók egyszer feltörhetik a reteszt. Jobban félek a gól nélküli remitől mint a 2:0-tól, kis téttel érdemes lehet pakolni.