19. június - Péntek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



5.tipp (egyenleg: +75)
ATP Tenisz Halle, 2015.06.19. 12:00
Tomas Berdych - Ivo Karlovic
Tipp: Karlovic
Odds: 3.06
Iroda: Pinnacle

Indoklás:
Ivo Karlovic eddig brékelhetetlen a halle-i versenyen, összesen egy bréklabdáig jutottak ellene az ellenfelek, pedig már hat szettet is lejátszott. A nagyon gyors, csúszós és kicsit egyenetlen talajon nem sokat lehet kezdeni a 230 km/óra körül szálló első adogatásaival és a rendkívül kellemetlen fonák nyeséseivel könnyen tud nyomást helyezni az ellenfélre.

Berdych egyetlen Estrella elleni megingást leszámítva szintén stabilan adogat, de az idei első füves meccsén ennyi beleférhet. Egykori wimbledoni döntősként számára sem ismeretlen a borítás, tőle is jó teljesítményt várhatunk hasonló körülmények között.

Hosszú időre visszanyúló közös múltja van a két játékosnak, hiszen már hétszer is találkoztak: 4-3-ra Karlovic vezet. A tendencia egyszerű, ha nagyon gyors a pálya akkor rövidítésekkel tűzdelt meccseken nyerni tud a horvát óriás, mihelyt kicsit lassabb és van lehetőség labdamenetekre, akkor a cseh fiúnak áll a zászló. Ebbe a képletbe belehelyezve a meccset, a Tomasra adott szorzó megmosolyogtató, a közös múlt és Karlovic eddigi adogató statisztikája horvát sikert vetít előre.

3.tipp (egyenleg: +5)
Labdarúgás Norvégia Tippeligaen
Kezdés:  2015.06.19. 19:00
Odd - Start
Tipp: Over 3.5
Odds: 2.20
Iroda: Bet365

Indoklás: Norvégia 1. osztályba látogatunk, ahol az 5. helyezett Odd fogadja a Start együttesét.
Ez egy olyan bajnokság, ahol bármi megtörténhet. A fogadók jelentős többsége 2-3 gólra tippeli ezt a mérkőzést, annak ellenére, hogy papíros fogadás esetén, ha megnézzük igen közeliek a szorzók a 2-3 gól és a 4 vagy több esetén... Már ez is egy feltűnő jel lehet.
Idegenbeli csapat mostani formáját megvizsgálva ezen a meccsen várhatóan tényleg 2-3 gól lenne a nyerő, de ha meglessük az előtte lévő meccseiket a szezonban és figyelembe vesszük a másik csapat eredményeit(kb minden 2. meccs) beeshet bőven az a 4 gól.
Természetesen a sportfogadók fejben legjobban a 2-3 gólt szeretik és az over 2.5-t esetleg, ezért nem véletlen, hogy fejben és a tömeg után menve szinte mindenki ezt teszi.
Ha egymás elleni meccseket lessük, akkor csak néha-néha ugrott be egy gólzáporos mérkőzés, ami tovább húzza a népet a kevesebb gól felé.
Egy több, mint száz, ezen a mérkőzésen nem fognak megállni a pár gólnál a csapatok, ezzel kicsit meglepve a tippelőket. Legutóbbi meccse mind az Oddnak és mind a Startnak egy gólos volt, most bizony egy robbanás fog következni(lehet ez akár 3-1 vagy akár 2-2 meglepetés is).

4.tipp (egyenleg: +5)
Röplabda Világliga - Férfi
Kezdés:  2015.06.19. 18:30
Irán - USA
Tipp: H Irán nyer
Odds: 1.80
Iroda: Bet365


Indoklás: A veretlen amerikai csapat látogat Iránhoz. Irán eddig nem igen remekel a Világligában, amíg USA 6/6-os mutatóval áll. Kis bátorságnak tűnhet a tippem, viszont érdemes a dolgok mögé nézni. Annyira meggyőzően teljesítenek az amerikaiak, hogy senki nem tudná elképzelni egy Irán sikert. Egymás elleni találkozókat tekintve is meglepetés lenne. Csak néha-néha sikerült az ázsiaiknak meglepni a nagyhatalmat.
De, akkor miért lehet az, hogy a mérkőzés oddsai egyenlő állásról indultak(1.83-1.83)? Miként lehet az, hogy agyon teszi mindenki USA győzelmét és ennek ellenére mégis Irán szorzója csökken?
Érdemes lehet az ilyen mérkőzésekre figyelni. Simán elképzelhető, hogy az amcsik nagyképűen fognak játszani vagy biztos előnyük tudatában kiküldenek egy B vagy C sort.
Véleményem szerint nem fog az ekkora fogadó közönség, ekkora ajándék 1.90-es oddsot kapni! Nem érdeke egyik irodának se, hogy kaszáljanak az emberek és ha itt reális szorzó lenne a mérkőzésre, akkor az amerikaiakra kb. 1.6-1.65 lenne.
Javaslom, hogy ne kockáztasson a "tutira", aki még megteheti. Lehet, hogy bejön, de amennyire túl van pörgetve ez a mérkőzés, annál több méreggel járhat! :)

6. tipp (egyenleg: +281)

ATP Tenisz Queens Club London, 2015.06.19. 18:00
Viktor Troicki - John Isner
Tipp: több mint 31.5 játék
Odds: 2.75
Iroda: Unibet

Indoklás:
Nem vagyok egy Troicki fan, de amit az utóbbi hetekben játszik a szerb az elég komoly tenisz. A befejező ütésekkel hadilábon szokott állni, de most üti rendesen a nyerőket is és a szervája is komoly fegyver. Stuttgartban egy szoros döntőt veszített el az idei év talán legjobb Rafa Nadalja ellen, Londonban pedig Mathieu után Marin Cilic sem tudott neki megálljt parancsolni.

John Isner hozza a szokásost: három rövidítésben kerekedett felül Feliciano Lopezen, előtte pedig honfitársát Jared Donaldsont intézte el. A két meccsen összesen 2 bréklabdát kellett hárítania, a szerváját elvenni még nem sikerült.

Eddig ötször találkoztak, 3-2-re vezet Troicki és az 5 meccsből négyszer is rövidítésben dőlt el az első játszma. A villámgyors borításon Isner szerváját nem lesz egyszerű elvenni, az első szettben szerintem nem is sikerül majd. Troicki az utóbbi időben nagyon magabiztosan szervál, 200 km/óra feletti első adogatással bír és a labdamenetekben is nagyon jól játszik. Szerintem folytatják a hagyományokat és most sem látunk bréket az első szettben. Viszont mindketten vannak olyan formában, hogy ezt a meccset két játszmában ne veszítsék el. Aki elveszíti az első szettet az a másodikban még nagyobb erőbedobással fog küzdeni a, a nyertes intenzitása pedig könnyen visszaeshet. Rövidítésekkel tarkított döntő szettes drámát várok.

3. Tipp (eddigi egyenleg 113)
Copa America
Mexikó - Ecuador
2015.06.19  23:00
Tipp: H 
Odds: 2.35
Iroda: bet365

Indoklás: Ez a két csapat az utóbbi időben elég rossz formát mutat és én megpróbáltam a kevésbé rossz formában lévő csapatot favorizálni :) Ecuador tétmeccsen utoljára 2015.06.21 én tudtak utoljára nyerni Honduras ellen 2-1 arányban, de ez annyira nem is lényeges! Nézzük inkább a két csapatnak a jelenlegi tornán mutatott formáját és egymás elleni mérlegeiket! Ecuador mind a két eddigi meccsét elvesztette! Chile ellen sima 2-0 lett az eredmény, ami a játék képét illetően nem is volt meglepő, viszont Bolívia ellen csúnya volt a 2-3 arányú vereség, ha figyelembe vesszük Ecuador fölényes labdabirtoklási arányát ( 67% ) Kapura lövéseinek számát ( 26 ) Kaput eltaláló lövések ( 10 ) és persze egy büntetőt is kihagytak :) :)
Mexikó ezen a tornán eddig 2 döntetlent tudhat maga mögött és tisztában vannak vele, hogy a mai győzelemmel könnyen tovább juthatnak!
A két csapat egymás elleni eredményei is a tippem mellett szólnak :)
29.03.15   BAR   Mexikó   Ecuador   1 : 0
31.05.14   BAR   Mexikó   Ecuador   3 : 1
20.10.11   PAN   Mexikó   Ecuador   2 : 1
25.06.11   BAR   Ecuador   Mexikó   0 : 1
28.05.11   BAR   Mexikó   Ecuador   1 : 1