Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 31, 2022, 17:58:26, Admin
Hírek, információk, érdekességek a kézilabda világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a kézilabdával kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:

A második félidő alatt ellátták a győri kórházban a sérült Stine Oftedalt is. ,,Felületes repesztett bőrsebe alakult ki, felső ajak zúzódással, melyet öltésekkel kellett ellátni. Pár nap kieséssel kell számolnia." – nyilatkozta a világ legjobbjának megválasztott irányítóról Dr. Balogh Péter csapatorvos.

Most komolyan Arénát miért zárták és rakták át oda legeldugottab helyre? Senki nem fog odajárni és írogatni, én tuti nem ;D :D
az lenne a lényeg, hogy minden egy helyen legyen ::)

Idézetet írta: csak1tomi Dátum augusztus 21, 2020, 20:31:51
A második félidő alatt ellátták a győri kórházban a sérült Stine Oftedalt is. ,,Felületes repesztett bőrsebe alakult ki, felső ajak zúzódással, melyet öltésekkel kellett ellátni. Pár nap kieséssel kell számolnia." – nyilatkozta a világ legjobbjának megválasztott irányítóról Dr. Balogh Péter csapatorvos.

Most komolyan Arénát miért zárták és rakták át oda legeldugottab helyre? Senki nem fog odajárni és írogatni, én tuti nem ;D :D
az lenne a lényeg, hogy minden egy helyen legyen ::)

@csak1tomi

A kézilabdás híreket ezentúl ebbe a témába várjuk. Köszönjük.  :cya:

#3 augusztus 28, 2020, 06:01:56, SPF Infó
Férfi kézilabda NB I - Bizonytalanságban rajtol az új szezon

A koronavírus-járvány miatt bizonytalanságban rajtol pénteken a férfi kézilabda NB I új idénye.


A magyar szövetség (MKSZ) március 13-án felfüggesztette az előző szezon küzdelmeit, majd április 9-én helyezések megállapítása nélkül befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat. A férfi élvonalban sem hirdettek bajnokot, illetve kiesőket, ám a Váci KSE és a Mezőkövesdi KC anyagi okok miatt nem vállalta az indulást, így a másodosztály nyugati csoportjából a Veszprém-Felsőörs, keletről pedig a Ceglédi KKSE mégis feljutott.
   
Az MKSZ múlt héten szerdán jelentette be törekvését, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női bajnokságban. A hírek szerint a kezdeményezést az NB I-es ligán keresztül a klubok többsége is támogatja, ám hivatalos tájékoztatás még nem látott napvilágot az ügyben, vagyis az új idény úgy rajtol el pénteken, hogy nem tudni, milyen lesz az ütemterv.
   
A lebonyolítás változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót - az első meccset pénteken a Veszprém játssza a Budakalásszal -, majd az alapszakasz első és második helyezettje vívja a döntőt. December közepe és január vége között elméletileg szünetel a bajnokság a januári, egyiptomi világbajnokság miatt.
   
A bizonytalanság közepette is nagy meglepetést jelentene, ha nem a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya végezne az első három helyen a szezon végén.
   
A veszprémiek kerete idén nyáron is átalakult némileg: Sterbik Árpád visszavonult és a csapat kapusedzője lett, és a meghatározó emberek közül Dragan Gajic, Borut Mackovsek, illetve Mirsad Terzic is távozott. Visszatért a balátlövő Ligetvári Patrik, és érkezett még a spanyol kapus, Rodrigo Corrales, a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda, az orosz jobbátlövő, Danyiil Siskarjov, valamint a dán balátlövő, Nikolaj Markussen. A csapat meglepően gyenge eredményeket ért el a felkészülés eddigi szakaszában: a Tatabányától 33-31-re, a lengyel Lomza Vive Kielcétől 32-29-re kikapott, a Balatonfüreddel 26-26-os döntetlent játszott, a Gyöngyöst pedig 41-30-ra legyőzte. A veszprémiek vasárnap 17 órától a német THW Kiel ellen játsszák utolsó edzőmeccsüket.
   
A Tatabánya elleni vereség után David Davis vezetőedző azt mondta, a játékosok kondíciójával nincs probléma, mindenki jó formában van, elégedett az edzéseken mutatott munkával, és az újonnan csatlakozott öt kézilabdázó beépítése is jól halad. A kudarcot meglátása szerint a lelketlen játék okozta, ami egyáltalán nem hasonlított arra, amit a közös munka során tapasztalt.
   
Szegeden kevesebb változás történt: távozott Jorge Maqueda és Alen Blazevic, érkezett a szlovén balátlövő Borut Mackovsek a Veszprémtől, valamint a jobbszélső Kecskés Dániel a NEKA-tól.
   
"Gyakorlunk egy teljesen új védekezési stílust, ennek az elsajátítása is szépen halad, ám a tökélesítése sok időt vesz igénybe. Mindenre készülünk, így a meccseken kialakuló speciális helyzetekre is" - nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző. A spanyol mester hozzátette, az a céljuk, hogy minden meccsen magas szinten teljesítsenek, függetlenül attól, ki van éppen a pályán.
   
"Az a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabillá váljon, így egyszerű gólokat is tudjunk szerezni. Törekednünk kell arra is, hogy ne legyen labdavesztésünk, és javulnunk kell a visszarendeződésben. A koncentráció fontos, fegyelmezettnek kell lennünk minden helyzetben" - magyarázta.
   
Csapata mind a négy felkészülési találkozóját megnyerte: a Dabast 38-25-re, az Orosházát 43-27-re, a horvát RK Nexe együttesét pedig előbb 33-28-ra, majd 31-24-re győzte le.
   
Tatabányán már májusban kijelentették, a korábbinál szűkebb kerettel is a harmadik hely elérése a céljuk. A jelentősen átalakult keretből távozott Milos Vujovic, Dénes János, Vladimir Vranjes, Borbély Ádám, Szász András, Borzas Uros, Pásztor Ákos, Vitalij Komogorov, Holpert József, Deményi Xavér és Marko Davidovic is. Érkezett a balátlövő Zdolik Bence, a beálló Debreczeni Dávid, a balszélső Sunajko Stefan, a jobbszélső Hornyák Bence, a balszélső Molnár Balázs, valamint két kapus, a lengyel Piotr Wyszomirski és a szlovák Martin Konecny. A jelek szerint Vladan Matics vezetőedző remekül halad a csapatépítéssel, hiszen együttese a Veszprém mellett a lengyel Kielcét (28-27), a Budakalászt (35-29)  és a Dabast (31-23) is legyőzte edzőmeccsen.

A férfi NB I mezőnye:

Balatonfüredi KSE, Budakalász, Ceglédi KKSE, Csurgói KK, Dabasi KC VSE, Ferencvárosi TC, Grundfos Tatabánya KC, HE-DO B.BRAUN Gyöngyös, MOL-Pick Szeged, Orosházi FKSE-Linamar, SBS-Eger, Sport36-Komló, Telekom Veszprém, Veszprém-Felsőörs

A legutóbbi tíz idény bajnokai:

2010/11: MKB Veszprém KC
2011/12: MKB Veszprém KC
2012/13: MKB Veszprém KC
2013/14: MKB-MVM Veszprém KC
2014/15: MKB-MVM Veszprém KC
2015/16: MVM Veszprém KC
2016/17: Telekom Veszprém KC
2017/18: MOL-Pick Szeged
2018/19: Telekom Veszprém KC
2019/20: nem hirdettek bajnokot

Az eddigi bajnokok:

26-szor: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
9-szer: Újpest
5-ször: Bp. Spartacus
4-szer: Tatabánya, Munkás TE
3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel, Szeged
2-szer: VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK

forrás: MTI

Férfi kézilabda Európa-liga - Edzője szerint duplán is sportágtörténeti párharc előtt áll a Gyöngyös

Konkoly Csaba vezetőedző szerint duplán is sportágtörténeti párharc előtt áll a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely pénteken és szombaton az északmacedón RK Butel Szkopje csapatával játszik a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.


"Sportágtörténeti pillanat lesz ez Gyöngyös életében, hiszen a kézilabdacsapat nemzetközi kupaszereplővé vált, illetve a nemzetközi kézilabdaéletben is, mert mi kezdjük meg a hivatalos szezont az európai kupában" - nyilatkozta csütörtökön az M1 aktuális csatornán a szakvezető.
   
Konkoly szerint nagy sportdiplomáciai siker, hogy a pénteki első mérkőzést (19 órától) és a szombati visszavágót (18 órától) is hazai pályán játszhatják, ehhez az észak-macedóniai koronavírus-helyzet is hozzájárult.
   
"Bízom benne, hogy a kézilabda ünnepe lesz ez a két meccs Gyöngyösön, de ha nagy nyomást helyeznénk a játékosok vállára, az kihatna a teljesítményükre" - vélekedett a története első nemzetközi kupamérkőzését játszó hevesi együttes vezetőedzője.
   
Konkoly elmondta, hogy az egyéni edzéstervek elvégzésének köszönhetően jó állapotban érkeztek vissza a játékosok a tavaszi, illetve nyári szünet után, ám a labdás gyakorlatok során kiderültek a hiányosságok. A felkészülés során igyekeztek utolérni magukat, illetve pótolni azokat a hiányosságokat, amiket időközben az edzőmérkőzéseken felmértek.
   
"Ez a három hónapos szünet nagyon sokat kivett a játékosokból, ez főleg a kézilabda labdás részében mutatkozott meg. Sikerült a felkészülésünk, és úgy időzítettünk, hogy erre a hétvégére jóval többet tudjunk a kézilabdáról, mint előtte. Nagyon remélem, hogy jól fogunk teljesíteni" - magyarázta a tréner.
   
Hozzáfűzte, a sérülések miatt nem mondható teljes mértékig ideálisnak a felkészülésük, de készen állnak arra, amit már mindannyian nagyon várnak, hogy a nemzetközi porondon is megmutassák magukat.
   
Konkoly kijelentette, nagyon nehéz két meccsre számítanak, hiszen hasonló erősségű ellenféllel játszanak, amelyről kevés felvételt láttak, ráadásul a találkozók között nem lesz pihenőnap, ami különösen fárasztóvá teszi a párharcot.
   
"Nagyon szeretnénk bizonyítani a tudásunkat, és nagyon remélem, hogy győztesként tudjuk elhagyni a pályát" - mondta.
   
A gyöngyösi mérkőzéseket nem zárt kapuk mögött rendezik, mindkét napon ezer néző foglalhat helyet a lelátókon.
   
A Balatonfüredi KSE a selejtező második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, a Grundfos Tatabánya KC pedig a 24 csapatos csoportkörben kezdi meg a szereplését az Európa-ligában.

forrás: MTI

Kézilabda NB I - Sűrítette a fordulókat a szövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a közelmúltbeli tervet megvalósítva sűrítette a férfi és a női NB I programját.


A változtatások alapján a csapatok szerda-vasárnap ritmusban lépnek pályára, így - az MKSZ honlapjának tanúsága szerint - december 30-án véget ér az alapszakasz a férfi és a női élvonalban is.
   
A versenykiírás szerint a férfiaknál az első és a második helyezett döntőt játszik, a nőknél viszont az alapszakasz végeredménye jelenti a bajnokság végső sorrendjét.
   
Az MKSZ múlt szerdán hozta nyilvánosságra törekvését, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női NB I-ben. A szövetség erről egyeztetett az NB I-es ligával, ám ennek eredményét egyelőre nem közölte.
   
A férfi NB I pénteken, a női pedig jövő kedden kezdődik.

forrás: MTI

Női kézilabda NB I - Hármas csata várható az aranyéremért

A Győri Audi ETO KC, a Ferencváros és a Siófok KC versenyfutása várható az aranyéremért a kedden kezdődő női kézilabda NB I-ben.

A magyar szövetség (MKSZ) március 13-án felfüggesztette az előző szezon küzdelmeit, majd április 9-én helyezések megállapítása nélkül befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat. Mivel kiesők sem voltak, és anyagi okok miatt egyik klub sem kényszerült visszalépésre, az élvonal idén is a tavalyi mezőnnyel rajtol, bár a Szent István SE együttműködési megállapodást között a Nemzeti Kézilabda Akadémiával, amelynek értelmében közös csapatukat zömében a NEKA játékosai alkotják majd, a hazai mérkőzésekre pedig Balatonbogláron kerül sor.
   
Az MKSZ pénteken hozta nyilvánosságra, hogy a versenynaptár radikális megváltoztatása nyomán 19 fordulót rendeznek az idén a női NB I-ben: az első mérkőzésre - a Győr-Érd találkozóra - kedden, az idei utolsóra pedig december 30-án kerül sor. A további játéknapokról az MKSZ és a liga októberi egyeztetésein döntenek.
   
A lebonyolítás változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót, így alakul ki a végső sorrend, rájátszás ezúttal sem lesz.
   
Jelen állás szerint november 22. és december 30. között szünetel a bajnokság a norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság miatt, ám a torna megrendezése a koronavírus-járvány miatt egyre bizonytalanabb.
   
Nagy meglepetést jelentene, ha az NB I-ben nem a Győr, a Ferencváros és a Siófok végezne az első három helyen a szezon végén. A győriektől távozott az egyaránt visszavonult Kiss Éva, Kari Aalvik Grimsbö és Katarina Bulatovic, valamint Jana Knedliková, érkezett viszont két kapus, a francia Laura Glauser és a norvég Silje Solberg, illetve a jobbszélső Lukács Viktória.
   
A fővárosiaknál voltak a legjelentősebb változások, ugyanis az alapemberek közül Lukács mellett Danick Snelder, Hornyák Dóra, Szemerey Zsófia, Debreczeni-Klivinyi Kinga és Emily Christensen is eligazolt, érkezett viszont a német válogatott három kiválósága, a jobbátlövő Alicia Stolle, a balátlövő Emily Bölk és a beálló Julia Behnke, továbbá a világbajnok holland jobbszélső Angela Malestein, a beálló Kisfaludy Anett, a kapus Janurik Kinga, és a jobbszélső Kovács Anett.
   
A Győr és a Ferencváros a felkészülési időszakban kétszer is megmérkőzött egymással: előbb 34-31-re a Bajnokok Ligája címvédője győzött, majd az FTC 24-16-ra visszavágott.
   
A Siófok KC az előző idényben a Ferencvárost és a Győrt is legyőzte, a nyáron pedig tovább erősödött a kerete. Csupán Silje Solberg és Andjela Janjusevic távozott, érkezett viszont két holland világbajnok, a jobbátlövő Laura van der Heijden és a beálló Danick Snelder, a német kapus Dinah Eckerle, a francia irányító Tamara Horacek, a jobbátlövő Kiss Nikolett és az irányító Tóth Gabriella.
   
Siófokon edzőváltás is történt, Tor Odvar Moent segítője, a szintén norvég Bent Dahl váltotta. Csapata a felkészülés során Győrben is pályára lépett, és 29-27-re kikapott, azonban minden más meccsét megnyerte.
   
A 2013 és 2018 között sorozatban hat bronzérmet nyert Érd kerete anyagi okok miatt teljesen átalakult a nyári szünetben, így a három élcsapat dolgát várhatóan ezúttal is a Debrecen fogja tudni leginkább megnehezíteni.

Az NB I mezőnye:
 
Alba Fehérvár KC, Békéscsabai Előre NKSE, Boglári Akadémia-SZISE, Dunaújvárosi Kohász KA, DVSC Schaeffler, Érd, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kisvárda Master Good SE, Motherson Mosonmagyaróvár, MTK Budapest, Siófok KC, Szombathelyi KKA, Váci NKSE

Az eddigi bajnokok:

15-szörös: Vasas SC, Győri ETO KC
12-szeres: Ferencvárosi TC
9-szeres: Bp. Spartacus
5-szörös: Dunaújváros
3-szoros: Kőbányai KC, Csepel SC
2-szeres: Debreceni VSC
1-szeres: Debreceni Petőfi, Miskolci VSC, Veszprémi SE, VM Fűszért

Az elmúlt tíz bajnokai:

2010/11: Győri Audi ETO KC
2011/12: Győri Audi ETO KC
2012/13: Győri Audi ETO KC
2013/14: Győri Audi ETO KC
2014/15: FTC-Rail Cargo Hungaria
2015/16: Győri Audi ETO KC
2016/17: Győri Audi ETO KC
2017/18: Győri Audi ETO KC
2018/19: Győri Audi ETO KC
2019/20: a koronavírus-járvány miatt nem avattak bajnokot.

forrás: MTI

Férfi kézilabda NB I - Ötszáz néző előtt játszhat a Szeged

Mégis nézők előtt rendezi meg következő hazai bajnoki mérkőzését a férfi kézilabda NB I-ben szereplő MOL-Pick Szeged.


A Tisza-parti klub honlapjának keddi híre szerint pénteken az újonc Veszprémi KKFT elleni összecsapásra 500 olyan szurkoló válthat belépőt, akik az előző szezonban érvényes bérlettel rendelkeztek.
   
A portál beszámolója szerint a jegy mellé minden drukker kap egy egészségügyi szempontból fontos tünetmentességi-nyilatkozatot, melyet a mérkőzésnapon kitöltve kell magával vinnie. A belépéskor lázmérésre is sor kerül, 37,5 Celsius fok feletti testhőmérséklet esetén nem lehet bemenni az Újszegedi Sportcsarnokba. A létesítménybe lépéstől a meccs végéig kötelező az orrot és a szájat is takaró arcmaszk, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

forrás: MTI

Női kézilabda Eb - Csak két városban lesznek mérkőzések

Csak két városban, a norvégiai Trondheimben és a dániai Herningben rendezik a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseit.


Erik Langerud, a Norvég Kézilabda Szövetség főtitkára a szervezet honlapján felidézte, eredetileg az volt a terv, hogy Trondheimben csak csoportmérkőzésre kerül sor, a középdöntőnek Stavanger, a döntő hétvégének pedig Oslo ad otthont. A koronavírus-járvány azonban a szervezőket is változtatásokra kényszerítette.
   
"Most úgy tervezzük, hogy minden meccsen legfeljebb kétszáz néző lehet. Ennek az egyik következménye, hogy az összes norvégiai mérkőzést ugyanabban a városban rendezzük, hiszen így az utazási és a logisztikai költségek minimalizálhatóak, ahogyan a fertőzésveszély is" - nyilatkozta.
   
A december 3. és 20. között sorra kerülő tornán 16 csapat szerepel - köztük a magyar válogatott - és 47 mérkőzést játszanak.
   
Kare Geir Lio, a szövetség elnöke felidézte, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban sokféle alternatíva szóba került a kontinensbajnokság lebonyolítása kapcsán. Kulcsfontosságú pillanat volt, amikor pénzügyi garanciát kaptak a Kulturális Minisztériumtól, hiszen e nélkül egyáltalán nem tudtak volna részt venni a rendezésben.
   
Elárulta, hogy az oslói és a stavangeri szervezők is nagyon szerettek volna kizárólagos házigazdák lenni, Trondheim mellett az döntött, hogy ott van a legmodernebb sportcsarnok.
   
A társrendezők döntése értelmében Herningben lesznek a dániai mérkőzések, így Frederikshavn kikerült a helyszínek közül, a döntő hétvégére pedig Trondheimben kerül sor.
   
Erik Langerud főtitkár közölte, tárgyalásba kezdtek a norvég hatóságokkal, hogy megvizsgálják, miként léphetnek be az országba azok a küldöttségek, amelyek nem az úgynevezett schengeni övezetből érkeznek.
   
A már eladott belépőjegyeket visszaváltják.

forrás: MTI

Női kézilabda Eb - Az EHF megerősítette a torna megrendezését

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) megerősítette, hogy megrendezik decemberben a női Európa-bajnokságot Norvégiában és Dániában.


Az EHF csütörtöki sajtóközleménye alátámasztja, hogy a norvégiai helyszínek közül Oslo és Stavanger kikerült, minden mérkőzésnek Trondheim ad majd otthont, ahogy ezt a norvégok kedden bejelentették. Az indoklás szerint így minimalizálható a koronavírus-fertőzés kockázata, hiszen a résztvevők, a közreműködők és a szurkolók kevesebb utazásra kényszerülnek.
   
A dániai helyszínek változatlanok maradnak: Frederikshavnben csak csoportmeccsekre, Herningben csoportmeccsekre és középdöntős találkozókra kerül sor.
   
A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint a norvégiai meccseken legfeljebb 200, a dániai találkozókon legfeljebb 500 néző lehet a lelátókon, de decemberig ez még változhat.
   
A december 3. és 20. között sorra kerülő tornán a magyar válogatott a trondheimi C csoportban szerepel, és sorrendben Horvátországgal, Szerbiával, majd a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

forrás: MTI

Férfi kézilabda-vb - Gízában játssza csoportmeccseit a magyar válogatott

Gízában játssza csoportmérkőzéseit a magyar férfi kézilabda-válogatott a januári, egyiptomi világbajnokságon.


A nemzetközi szövetség (IHF) csütörtökön tette közzé a torna menetrendjét, amelyből kiderül, hogy a magyarok január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, majd 19-én Németország ellen lépnek pályára Gízában.
   
Az A és a B csoport három továbbjutója a középdöntőt január 21. és 25. között az új adminisztratív főváros most épülő sportcsarnokában vívja majd, onnan a csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Utóbbi település Kairótól 45 kilométerre keletre, sivatagos területen fekszik, felépítésével a túlzsúfolt eddigi fővárost akarja tehermentesíteni az egyiptomi kormány.

forrás: MTI

Női kézi NB I: a Siófok megverte a Fehérvárt is – de nagyon

A Siófok 42–20-ra legyőzte hazai környezetben az Alba Fehérvárt a női kézilabda NB I keddi mérkőzésén.

Egyetlen csapattal sem játszott olyan sokszor az NB I-ben a Siófok, mint az Alba Fehérvárral, a két együttesnek a keddi volt a 30. egymás elleni összecsapása az első osztályban – írta meccs előtti felvezetőjében a Balaton-parti klub hivatalos honlapja. A két klub legutóbb 2019 októberében mérkőzött meg, akkor osztálykülönbség volt a felek között (40–15).

Most is.

A Siófok az Érd (30–22), a Szombathely (36–26) és a Dunaújváros (39–25) legyőzése után az Alba Fehérvárt még nagyobb különbséggel verte meg, a vendégek csak az első félidőben tudták úgy-ahogy tartani a lépést Nerea Penáékkal.

A Bajnokok Ligája-álmokat dédelgető hazaiak először Camille Aoustin góljaira alapozva léptek el a Fehérvártól, majd negyedóra után már nyolc (13–5), a szünetben hat góllal vezettek (20–14). A második játékrészben a Siófok támadójátéka ugyanolyan jól működött, mint az elsőben, ekkorra azonban már a védekezés is összeállt, a fehérváriaknak minden egyes góljukért kőkeményen meg kellett dolgozniuk – nem sokszor jártak sikerrel, a második félidőben csak hatszor vették be a hazai kaput.

A vége 42–20, a Siófokból négyen is eljutottak legalább öt gólig: Camille Aoustin hétszer, Simone Böhme, Katarina Jezic és Nerea Pena egyaránt ötször volt eredményes. A kapuban Szikora Melinda – az MKSZ statisztikája szerint – 50 százalékos hatékonysággal védett.

A Siófok a következő bajnoki meccsét pénteken (szeptember 18-án) a Boglári Akadémia-SZISE otthonában vívja.

NŐI KÉZILABDA NB I
SIÓFOK KC–ALBA FEHÉRVÁR KC 42–20 (20–14)
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 620 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
SIÓFOK: SZIKORA – Such 1, Tomori 3, PENA 5 (1), JEZIC 5, Kobetic 3 (1), AOUSTIN 7. Csere: Eckerle (kapus), Kiss N. 4, Horacek 4 (1), Snelder 2, Hársfalvi 3, BÖHME 5. Edző: Bent Dahl
FEHÉRVÁR: Tóth N. – Töpfner 1, Afentaler 1, UTASI 5 (1), VARGA E. 4, Gerháth K. 2, Háfra L. 2. Csere: Dányi 1, Pijevic (kapusok), Boldizsár 1, Vashchuk 2, Dubán, Besszer 1, Szabó-Májer. Edző: Deli Rita
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–2. 12. p.: 10–4, 17. p.: 15–7, 22. p.: 16–11, 27. p.: 19–11. 36. p.: 23–15. 40. p.: 26–16. 47. p.: 33–17. 55. p.: 39–19
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Bent Dahl: – Nagyon elégedett vagyok, az volt a célunk, hogy ne kapjunk húsz gólnál többet, ez sikerült. Az viszont kicsit elszomorít, hogy sorozatban a harmadik ellenfelünk pihentette ellenünk a kulcsjátékosait. Ez nem az Alba ellen szól, a rendszer, a sok mérkőzés hozza magával. Nagyon fontos, hogy mentálisan erősek legyünk, és magunkkal foglalkozzunk.
Deli Rita: – Az első félidő tizennégy dobott gólja nagyon jó teljesítmény, ebben a játékrészben kreatívan kézilabdáztunk. A második félidőben – főleg átlövésben – rossz helyzetekben vállalkoztunk, aztán a Siófok felőrölt minket a fizikai és tudáskülönbséggel.

Forrás: NSO

Férfi kézi: a Szeged kihirdette a keretét a Kielce elleni meccsre

Sok hiányzóval várja a Kielce elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzést a Mol-Pick Szeged, amelyben többek között új információként Bodó Richárd, Nik Henigman és Stanislav Kaspárek sem játszik szerda este.

Hat koronavírusos fertőzött és három sérült játékosa nélkül utazott el a Tisza-parti együttes a Kielce elleni csoportmeccsre.

Korábban kiderült, Bánhidi Bence, Dean Bombac és Borut Mackovsek tesztje pozitív lett, sérülés miatt pedig Mario Sostaricra, Stefán Sigurmanssonra és Luka Stepancicra sem számíthat Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Nem került be a 14 fős keretbe továbbá Bodó Richárd, Nik Henigman és Stanislav Kaspárek sem. A Szeged így több fiatal játékossal vág neki a lengyelországi megmérettetésnek.

A SZEGED KERETE A KIELCE ELLEN
Kapusok: Mikler Roland, Mirko Alilovic
Mezőnyjátékosok: Rea Barnabás, Jonas Källman, Kecskés Dániel, Joan Canellas, Bogdan Radivojevics, Matej Gaber, Bajus Bruno, Martin Stranovsky, Rosta Miklós, Tóth József, Fekete Dániel, Dmitrij Zsitnyikov

Forrás:nso

Női kézilabda: lemondott posztjáról Deli Rita Fehérváron

Lemondott az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Deli Rita, helyét eddigi másodedzője, Józsa Krisztián veszi át – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

Mint tegnap beszámoltunk róla, az Alba tíz góllal kikapott a Boglári Akadémia-SZISE otthonában az NB I-ben, így egy győzelemmel és öt vereséggel az utolsó előtti helyen áll a tabellán. Deli Rita a találkozó utáni értékelésében elmondta, minden tekintetben alulmúlták magukat, a vereség és a gólkülönbség is szégyenteljes. A találkozó másnapján pedig jött a lemondásról szóló hír:

,,Bár új, formálódó csapatunk van, és még a szezon elején járunk, a tegnapi mérkőzés egyértelművé tette számomra, hogy a jelen helyzetben új impulzusokra van szüksége a csapatnak, ezért a döntésemet a klub vezetőivel egyeztetve lemondtam a vezetőedzői pozícióról. A lányoknak és Krisztiánnak nagyon sok sikert, szurkolóinknak – akiktől rengeteg szeretet kaptunk az évek folyamán – sok örömöt kívánok a továbbiakban" – nyilatkozta Deli az albakezi.hu-nak.

A játékosként olimpiai ezüstérmes, 118-szoros válogatott szakvezető 2016. március 3-án a Siófok KC ellen 29–23-ra megnyert mérkőzésen mutatkozott be az Alba kispadján. Irányítása alatt, az elmúlt öt idényben kétszer juttatta ki a fehérvári együttest a nemzetközi kupaporondra, a 2016–2017-es sorozatban a csapatát az EHF-kupa csoportkörébe vezette.
forrás:nso.hu

Férfi kézilabda: pozitív tesztek, elmarad a válogatott összetartása

Több kerettagnál is pozitív eredményt hozott a magyar férfi kézilabda-válogatott összetartását megelőző koronavírusteszt, így a szakmai stáb döntése értelmében a válogatottheteken kívüli, október 2-4. közötti extra edzésnapok elmaradnak – olvasható a Magyar Kézilabda-szövetség közleményében.

forrás:nso.hu