Sportvilág és nem csak > Kézilabda fogadások

Kézilabda hírek

(1/25) > >>

Admin:
Hírek, információk, érdekességek a kézilabda világából
Ebben a fórumtémában gyűjtjük a kézilabdával kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:

csak1tomi:
A második félidő alatt ellátták a győri kórházban a sérült Stine Oftedalt is. „Felületes repesztett bőrsebe alakult ki, felső ajak zúzódással, melyet öltésekkel kellett ellátni. Pár nap kieséssel kell számolnia.” – nyilatkozta a világ legjobbjának megválasztott irányítóról Dr. Balogh Péter csapatorvos.

Most komolyan Arénát miért zárták és rakták át oda legeldugottab helyre? Senki nem fog odajárni és írogatni, én tuti nem ;D :D
az lenne a lényeg, hogy minden egy helyen legyen ::)

Admin:

--- Idézetet írta: csak1tomi - Augusztus 21, 2020, 20:31:51 pm CEST ---A második félidő alatt ellátták a győri kórházban a sérült Stine Oftedalt is. „Felületes repesztett bőrsebe alakult ki, felső ajak zúzódással, melyet öltésekkel kellett ellátni. Pár nap kieséssel kell számolnia.” – nyilatkozta a világ legjobbjának megválasztott irányítóról Dr. Balogh Péter csapatorvos.

Most komolyan Arénát miért zárták és rakták át oda legeldugottab helyre? Senki nem fog odajárni és írogatni, én tuti nem ;D :D
az lenne a lényeg, hogy minden egy helyen legyen ::)

--- Idézet vége ---

@csak1tomi

A kézilabdás híreket ezentúl ebbe a témába várjuk. Köszönjük.  :cya:

SPF Infó:
Férfi kézilabda NB I - Bizonytalanságban rajtol az új szezon

A koronavírus-járvány miatt bizonytalanságban rajtol pénteken a férfi kézilabda NB I új idénye.

A magyar szövetség (MKSZ) március 13-án felfüggesztette az előző szezon küzdelmeit, majd április 9-én helyezések megállapítása nélkül befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat. A férfi élvonalban sem hirdettek bajnokot, illetve kiesőket, ám a Váci KSE és a Mezőkövesdi KC anyagi okok miatt nem vállalta az indulást, így a másodosztály nyugati csoportjából a Veszprém-Felsőörs, keletről pedig a Ceglédi KKSE mégis feljutott.
   
Az MKSZ múlt héten szerdán jelentette be törekvését, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női bajnokságban. A hírek szerint a kezdeményezést az NB I-es ligán keresztül a klubok többsége is támogatja, ám hivatalos tájékoztatás még nem látott napvilágot az ügyben, vagyis az új idény úgy rajtol el pénteken, hogy nem tudni, milyen lesz az ütemterv.
   
A lebonyolítás változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót - az első meccset pénteken a Veszprém játssza a Budakalásszal -, majd az alapszakasz első és második helyezettje vívja a döntőt. December közepe és január vége között elméletileg szünetel a bajnokság a januári, egyiptomi világbajnokság miatt.
   
A bizonytalanság közepette is nagy meglepetést jelentene, ha nem a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya végezne az első három helyen a szezon végén.
   
A veszprémiek kerete idén nyáron is átalakult némileg: Sterbik Árpád visszavonult és a csapat kapusedzője lett, és a meghatározó emberek közül Dragan Gajic, Borut Mackovsek, illetve Mirsad Terzic is távozott. Visszatért a balátlövő Ligetvári Patrik, és érkezett még a spanyol kapus, Rodrigo Corrales, a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda, az orosz jobbátlövő, Danyiil Siskarjov, valamint a dán balátlövő, Nikolaj Markussen. A csapat meglepően gyenge eredményeket ért el a felkészülés eddigi szakaszában: a Tatabányától 33-31-re, a lengyel Lomza Vive Kielcétől 32-29-re kikapott, a Balatonfüreddel 26-26-os döntetlent játszott, a Gyöngyöst pedig 41-30-ra legyőzte. A veszprémiek vasárnap 17 órától a német THW Kiel ellen játsszák utolsó edzőmeccsüket.
   
A Tatabánya elleni vereség után David Davis vezetőedző azt mondta, a játékosok kondíciójával nincs probléma, mindenki jó formában van, elégedett az edzéseken mutatott munkával, és az újonnan csatlakozott öt kézilabdázó beépítése is jól halad. A kudarcot meglátása szerint a lelketlen játék okozta, ami egyáltalán nem hasonlított arra, amit a közös munka során tapasztalt.
   
Szegeden kevesebb változás történt: távozott Jorge Maqueda és Alen Blazevic, érkezett a szlovén balátlövő Borut Mackovsek a Veszprémtől, valamint a jobbszélső Kecskés Dániel a NEKA-tól.
   
"Gyakorlunk egy teljesen új védekezési stílust, ennek az elsajátítása is szépen halad, ám a tökélesítése sok időt vesz igénybe. Mindenre készülünk, így a meccseken kialakuló speciális helyzetekre is" - nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző. A spanyol mester hozzátette, az a céljuk, hogy minden meccsen magas szinten teljesítsenek, függetlenül attól, ki van éppen a pályán.
   
"Az a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabillá váljon, így egyszerű gólokat is tudjunk szerezni. Törekednünk kell arra is, hogy ne legyen labdavesztésünk, és javulnunk kell a visszarendeződésben. A koncentráció fontos, fegyelmezettnek kell lennünk minden helyzetben" - magyarázta.
   
Csapata mind a négy felkészülési találkozóját megnyerte: a Dabast 38-25-re, az Orosházát 43-27-re, a horvát RK Nexe együttesét pedig előbb 33-28-ra, majd 31-24-re győzte le.
   
Tatabányán már májusban kijelentették, a korábbinál szűkebb kerettel is a harmadik hely elérése a céljuk. A jelentősen átalakult keretből távozott Milos Vujovic, Dénes János, Vladimir Vranjes, Borbély Ádám, Szász András, Borzas Uros, Pásztor Ákos, Vitalij Komogorov, Holpert József, Deményi Xavér és Marko Davidovic is. Érkezett a balátlövő Zdolik Bence, a beálló Debreczeni Dávid, a balszélső Sunajko Stefan, a jobbszélső Hornyák Bence, a balszélső Molnár Balázs, valamint két kapus, a lengyel Piotr Wyszomirski és a szlovák Martin Konecny. A jelek szerint Vladan Matics vezetőedző remekül halad a csapatépítéssel, hiszen együttese a Veszprém mellett a lengyel Kielcét (28-27), a Budakalászt (35-29)  és a Dabast (31-23) is legyőzte edzőmeccsen.

A férfi NB I mezőnye:

Balatonfüredi KSE, Budakalász, Ceglédi KKSE, Csurgói KK, Dabasi KC VSE, Ferencvárosi TC, Grundfos Tatabánya KC, HE-DO B.BRAUN Gyöngyös, MOL-Pick Szeged, Orosházi FKSE-Linamar, SBS-Eger, Sport36-Komló, Telekom Veszprém, Veszprém-Felsőörs

A legutóbbi tíz idény bajnokai:

2010/11: MKB Veszprém KC
2011/12: MKB Veszprém KC
2012/13: MKB Veszprém KC
2013/14: MKB-MVM Veszprém KC
2014/15: MKB-MVM Veszprém KC
2015/16: MVM Veszprém KC
2016/17: Telekom Veszprém KC
2017/18: MOL-Pick Szeged
2018/19: Telekom Veszprém KC
2019/20: nem hirdettek bajnokot

Az eddigi bajnokok:

26-szor: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
 9-szer: Újpest
 5-ször: Bp. Spartacus
 4-szer: Tatabánya, Munkás TE
 3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel, Szeged
 2-szer: VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
 1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK

forrás: MTI

SPF Infó:
Férfi kézilabda Európa-liga - Edzője szerint duplán is sportágtörténeti párharc előtt áll a Gyöngyös

Konkoly Csaba vezetőedző szerint duplán is sportágtörténeti párharc előtt áll a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely pénteken és szombaton az északmacedón RK Butel Szkopje csapatával játszik a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.

"Sportágtörténeti pillanat lesz ez Gyöngyös életében, hiszen a kézilabdacsapat nemzetközi kupaszereplővé vált, illetve a nemzetközi kézilabdaéletben is, mert mi kezdjük meg a hivatalos szezont az európai kupában" - nyilatkozta csütörtökön az M1 aktuális csatornán a szakvezető.
   
Konkoly szerint nagy sportdiplomáciai siker, hogy a pénteki első mérkőzést (19 órától) és a szombati visszavágót (18 órától) is hazai pályán játszhatják, ehhez az észak-macedóniai koronavírus-helyzet is hozzájárult.
   
"Bízom benne, hogy a kézilabda ünnepe lesz ez a két meccs Gyöngyösön, de ha nagy nyomást helyeznénk a játékosok vállára, az kihatna a teljesítményükre" - vélekedett a története első nemzetközi kupamérkőzését játszó hevesi együttes vezetőedzője.
   
Konkoly elmondta, hogy az egyéni edzéstervek elvégzésének köszönhetően jó állapotban érkeztek vissza a játékosok a tavaszi, illetve nyári szünet után, ám a labdás gyakorlatok során kiderültek a hiányosságok. A felkészülés során igyekeztek utolérni magukat, illetve pótolni azokat a hiányosságokat, amiket időközben az edzőmérkőzéseken felmértek.
   
"Ez a három hónapos szünet nagyon sokat kivett a játékosokból, ez főleg a kézilabda labdás részében mutatkozott meg. Sikerült a felkészülésünk, és úgy időzítettünk, hogy erre a hétvégére jóval többet tudjunk a kézilabdáról, mint előtte. Nagyon remélem, hogy jól fogunk teljesíteni" - magyarázta a tréner.
   
Hozzáfűzte, a sérülések miatt nem mondható teljes mértékig ideálisnak a felkészülésük, de készen állnak arra, amit már mindannyian nagyon várnak, hogy a nemzetközi porondon is megmutassák magukat.
   
Konkoly kijelentette, nagyon nehéz két meccsre számítanak, hiszen hasonló erősségű ellenféllel játszanak, amelyről kevés felvételt láttak, ráadásul a találkozók között nem lesz pihenőnap, ami különösen fárasztóvá teszi a párharcot.
   
"Nagyon szeretnénk bizonyítani a tudásunkat, és nagyon remélem, hogy győztesként tudjuk elhagyni a pályát" - mondta.
   
A gyöngyösi mérkőzéseket nem zárt kapuk mögött rendezik, mindkét napon ezer néző foglalhat helyet a lelátókon.
   
A Balatonfüredi KSE a selejtező második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, a Grundfos Tatabánya KC pedig a 24 csapatos csoportkörben kezdi meg a szereplését az Európa-ligában.

forrás: MTI

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése