misk@ zsugázik

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#30 január 19, 2011, 22:37:05, misk@
Tegnap+ma lenyomtam 4 húszcentest. Eremdény: szerencsétlen kiesések a 4-5 helyeken, és egy 3. hely. Még 6 és megyek vissza ötven centre. Gondolkodtam, hogy kipróbálom a DON-okat is, mivel az esetek 90%-ban az első ötben benne vagyok a sima sng-ken. Lehet, még ma este teszek egy próbát a minimum téten.

Összesítés:
összes lejátszott 0,20+0,04 SNG: 17
1.: 5
2.: 0
3.: 5

Beülő: 0,96+0,72 (4,08)
Nyeremény: 0,40+0,40 (7,00)

MOD: lenyomtam még 3 sng-t, abból egy harmadik hely. Kezd megint rám járni a rúd: allin előtt jobban állok, turnön, riveren mákolnak. Kipróbáltam egy DON-t is, szerintem nem az én játékom lesz. Irgalmatlan gyorsan emelkednek a vakok, negyedóra múlva már push-fold játék van, és kiesni csak egy ember esett még ki. Mondjuk egy agresszív stratégia működőképes lehet, mert az asztal nagyon feszes volt. Ha a többi is ilyen, akkor nyomulni kéne...

Eléggé elhanyagoltam a naplómat, de különféle munkákból kifolyólag elég sokat voltam külföldön, meg egyébként mikor itthon is voltam, ritkán volt időm játszani. Összegzés: jövök fölfelé, mint a higany  ;), már amikor van időm 3-4 partit lenyomni egy este. Tegnap kipróbáltam 4 asztalon szimultán játszani, de akkor nem tudom az összes asztalt teljes figyelemmel követni, meg jegyzetelgetni az ellenfelekről. Maradok a max. 2 szimultán asztalnál - egyenlőre, amíg be nem szerzek egy trackert.
Eredmények: szinte csak 50 centeseket nyomatok mostanság, átlagban minden második partiban sikerül pénzbe érni, azok közül is szinte minden másodikat nyerem. Tehát az év eleji mélypont után a görbém meredeken ível felfelé.

No de amiért most írok: végre bejött az első royal flushöm! És a hab a tortán: zsetonhátrányból ezt a meccset be is húztam!

Gratulálok!  :great:

Úgy látszik az ipokeres termek elkezdték hinteni a royal flush-ket. Én sajnos egy jó darabig biztos, hogy nem fogok ilyet látni.... :(

Gratulálok, misk@, csak így tovább!

Köszi Várda, söprű!

Mondjuk ennek a megjátszásához nem kell sok ész: vagy lejön a lap, vagy nem. Nem úgy, mint az ultiban vagy tarokkban egy fineszes betli vagy XXI fogás megjátszásához...
Csatolom a sharkscope-os statjaimat. Mint látható, az utóbbi időben eléggé meredeken megyek felfelé. Úgy látszik kezd beérni a sok olvasgatás.
Rövidtávú célok (február végéig): megpróbálom az 50 centes ROImat a pozitív tartományba vinni, utána fellépek a dolláros szintre. Elvileg a BR megvan hozzá, köszönhetően 1-2 jól sikerült cash game asztalnak. Meg nem gondolnám, hogy a játékos állomány sokkal erősebb lenne.

Várda, mi történt, hogy nem játszol az ipokeren? Akkor az orgos versenyeken sem fogsz részt venni? Nagy veszteség lenne a hiányod!

Eltelt megint vagy két hét, ideje összegezni. Úgy tűnik az ipokeren hullámhegyek és hullámvölgyek követik egymást. Most éppen (ismét) egy völgy alján vagyok, amikor egyszerűen semmi nem jön össze. Pedig én ugyanolyan TAG stílusban játszom, mint amikor folyamatosan ITM-ben vagyok. Egyszerűen nem értem az rng-t. Ha flop után tolom a potba a pénzt, akkor kb. 90-95%-ban vezetek az ellenfél ellen, aki megadja. Riverre meg folyamatosan lemákolnak. Jó, héha nekem is beesik valami a riveren, de nem ekkora százalékban. Mivel a csaláselméleteket egy nagy ökörségnek tartom, ezért bízok abban, hogy most már a f@sz jó végén fogok állni a jövőben. Továbbra is fejlesztem magam, és nyomom az sng-ket, egyenlőre még mindig az ötvencentes szinten.
Közben feltelepítettem a SuperHUD-ot, kb. 7000 leosztás alapján a fontosabb statjaim: VPIP 18%, preflop raise: 13%, agr. factor: 2,4. Utánaolvasgattam, ezek elég jónak számítanak, tehát meggyőztek, hogy hasonló stílusban érdemes továbbra is játszanom. Az meg, hogy folyamatosan lemákolnak, legalább a jellememet erősíti  ;D

Valószínű, hogy kipróbálom majd a Poker Trackert-t és a Holdem Managert is, aztán amelyik jobban beválik, majd azt szerzem be. Ha valakinek vannak tapasztalok ezekkel a progikkal, megoszthatná majd velem.

Először gondolkodtam azon, hogy csatolok egy-két 95%-ról lemákolást, de aki pókerezik, annak ezekkel tele a padlás. Söprű kollégát láttam, hogy az ongamen ő is beleült a jóba, innen vigasztalnám: szerintem tök mindegy, hogy melyik teremben játszik, az rng gondolatai kiismerhetetlenek. Viszont tegnap egy leó kiverte nálam a biztosítékot, ezt azért csatolom (lehet, hogy azért mert terítéskor nem én voltam a favorit, és nekem nem sikerült mákolnom). Kérném az olvasókat, hogy osszák meg velem, hogy ők máshogy játszották-e volna meg ezeket a lapokat. Egy 50 centes sng első leosztása, ahol a flop után - a liciteket is értelmezve - úgy gondoltam toronymagas esélyes vagyok. Elemzéseket, véleményeket előre is köszönöm!

Ja, a sharkscopeos statok lemaradtak...

#37 március 11, 2011, 22:31:39, misk@
Fél órája ez történt. Betojok, hogy a kis halacskáknak riverre leesik az 5 outjából 1. És ez így megy már vagy 20 verseny óta. Komolyan mondom, most már azért szoktam imádkozni, hogy meg ne adják a preflop emelésemet, mert úgyis mákolás lesz a vége. Szerencsére a másik sng-n, amit szimultán toltam, sikerült 2. lenni. De már vagy 20 verseny óta nem tudok nyerni...

Módosítok: megérte panaszkodni, mert a soron következő versenyemet behúztam. Mondjuk itt sem úsztam meg a szokásos lemákolást, de zsetonelőnyöm volt, így nem estem ki.

Szia misk@!

Ilyen floppal sajnos benne van  a pakliban, hogy nem te vezetsz flopon, mindenképp tüzelni kell, hogy ezt megtudd. A két all-inre pedig egyértelmű hogy berakod ami maradt, 11:1-et kínál a pot és 20 százalék körüli esélyed van hogy full house-zá javulj. Ezt hívják kihagyhatatlan ajánlatnak...

Miután nem cashgame-ről van szó esetleg érdemes lett volna csak félpottal nyitni, mondjuk az oddsod valszeg akkoris meglett volna, hogy betedd, csak a versenyben maradás végett esetleg visszavonulhattál volna. Szerintem helyesen játszottad le a handet, ha a véleményem számít...    :ok:


Idézetet írta: misk@ Dátum március 11, 2011, 20:57:20
Elemzéseket, véleményeket előre is köszönöm!

Így van söprű, erre gondoltam, hogy más is így játszotta volna-e meg. Mondjuk én 10-ből 10-szer így csinálnám. Illetve annyit változtatnék, hogy még nagyobbat emelnék preflop.

Na egy kis update: a múlt héten feltelepítettem a Poker Tracker 60 napos próbaverziót. Nagyságrendekkel megkönnyíti az ember életét az sng-k közép, illetve push or fold szakaszában! Kezdek kialakítani egy stratégiát, ami megfelel a vérmérsékletemnek és a stressztűrésemnek. A lényeg, hogy elején szuperfeszes játék, kideríteni, hogy az asztal feszes vagy laza-e, majd pont ellenkezően játszani. A középszakaszban gyakori vaklopások, a végjátékban pedig az ellenfelek VPIP szintjének megfelelő pusholás. Ha valaki támad, akkor azt minimum QQ-al adom meg (minden szinten). Limp (szinte) soha, viszont ha előttem csak limp van vagy mindenki kiszállt, akkor maximális agresszióval nyomulok. Némi javulás is felfedezhető a ROI-mban a PT szerint. Sajnos a póker klienst januárban újratelepítettem, így az év eleji handek hiányoznak.

Jan 41,67% ITM 1.: 1 db ; 2.: 3 db, 3.: 1 db ROI: -19,19%
Feb 34,72% ITM 1.: 9 db; 2.: 8 db; 3.: 8 db ROI: -7,41%
Mar 40,31% ITM 1.: 17 db; 2.: 19 db; 3.: 16 db ROI: +6,50%

Látszik a folyamatos javulás, de az is, hogy van még mit javítani. Mondjuk nem nagyon szoktak kiborítani a bad beatek, de az utóbbi napokban rendszerint én álltam a fasz jó végén, azaz én mákolok másokat (megy is fel a görbe rendesen). Pl. JJ preflop allinemet megadják 55-el. Flopra leesik egy 5. Mivel az utóbbi időkben sok ilyenben volt részem, ezért fel sem veszem. Majd a riverre jön a J! Még olyan is előfordult, hogy esélytelenebbként nyertem a riveren. Remélem jó sokáig kitart ez az rng széria  :great:

Rövid távú célok:
- ha sikerült az 50 centes szintet pozítív ROI-ba vinni, akkor lépek fel a dollárosra
- a PT próbaverzió után kipróbálom a Holdem Managert is, aztán amelyik jobban tetszik megveszem. Valószínű, hogy a HM lesz, mert az kompatibilis az SNGWizarddal, amit szintén be szándékozok szerezni
- játszani minél többet, hogy minél hamarabb meg legyen az 5000 MP a bet365-ön. Utána pénzkivétel, reg a pokersavvyhoz, majd bónuszvadászat teljes gázzal (ez már mondjuk középtávú cél!)

GL mindenkinek!

Minden célom ilyen gyorsan teljesüljön! Átkerültem a pozitív ROI-ba az 50 centes téten. Irány az 1,00+0,20 SNG-ket legyűrni. Jelenleg kb. 55 buyinem van a dolláros sng-re, ha leesik 40-re, akkor visszalépés egy szintet, ha meglesz kb. 60 beülőnyi a 2 dollárosokra, akkor lépek fel.

Ma este még letoltam próbaképpen 2 asztalt szimultán. Menni fog ez: a játék szinte ugyanolyan, mint egy szinttel lejjebb. Eredmény: 1 második hely, és egy 4., ahol ezzel a leosztással sikerült kiesnem a buborékból  ;D

A telibevert anyját most már az ipokeres rngnek!!! Már egy hete, hogy olyan lejtmenetben vagyok, hogy magam sem hiszem el. A végtelenül bölcs ellenfelek adják az emeléseimet minden szarral, hogy a riveren behúzzák a 2-3 outjuk egyikét. Alig-alig sikerül ITM-be érni, oda a BR 25%-a, ideje visszalépni az 50 centre. Ma elkezdtem CG-zni is, abban az eddigi sessionök alapján jól állok.
Remélem sikerült magamból kiugatnom a tiltemet. Eddig ilyen még elő nem fordult velem, hogy káromkodjak a gép mellett...
Lehet, hogy tartok egy pár nap szünetet, hátha sikerül visszatérni az élet napos oldalára.

Fel a fejjel. Fusd ki magadból a dühöt vagy ami éppen jól esik. De ne hagyd abba, tolni kell, és a hosszútáv lebegjen a szemed előtt. Ezekből a balfaszokból lesz a pénzed. Most csak kölcsönadsz nekik.
Én pl ma mtt-ztem. Első néhány handben AK vs AQ. Bukó. Marad minimális zseton. Felharcolom magam, majd kapok egy KK-t. Másiknál AA. Megint alig marad. Megint feltornázom magam, majd SB vs BB csatában SB emel, én all in, ő megad. Mutat A7. Nálam 99. Flopra egy varázslatos 3KK jön, turnre 10, majd riverre még egy 10. ;D Van ilyen, tolni kell tovább, legközelebb nem esik le neki ;)

Igazad van Lord, a hosszútáv számít, ezt én is tudom, csak már lassan egy hete a fasz rossz végén állok. Eddig 2-3 nap vesszőfutás után fordulni szokott a szerencse kereke, de most nem. Nem baj, tegnap kidühöngtem mag!am, most megint hideg fejjel ülök le játszani, igaz, alacsonyabb téten. Nem baj, remélem hamarosan újra feljebb tudok majd lépni!