Söprű a mélyvízben

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Megérkezett a számlámra az Everesttől a kifizetés, úgyhogy most ezt a termet hanyagolom is. Szeretem, imádom, de a Full Tilten eltöltött rövid időszak arról győzött meg, hogy kinőttem a helyet. Nem játéktudásban, hiszen nem vagyok akkora spíler, hogy ilyesmit kijelenthessek, hanem inkább játéklehetőségben. Az én időbeosztásomnak a délelőtti-kora délutáni póker felel meg leginkább, akkor pedig az Everest nagyrészt halott, ami a dollár feletti beülős SNG részt illeti. Nekem pedig - bár az utóbbi időben viszonylag sok MTT versenyen indultam - ez fekszik a legjobban. Bevallom égszakadásszerűen hatott rám a Full Tilt - ekszpíriensz, hogy gyakorlatilag bármilyen téten 1-2 perc alatt összeül az asztal, szóval egy kicsi pénzt hagytam az Everesten, hogy ne kelljen nulláról indulni, ha valaha vissza kell térnem. Remélem azért, hogy nem kell majd...

Főleg szitendgóztam tehát a Full Tilten, amíg rá nem akadtam a cashgame szekcióra, mostmár leginkább ezt játszom $0.10/$0.25-ön max stackkel szigorú feltételek mellett:

- napi egy szesön, szigorúan a nap első játéka
- max egy óra max két asztalon
- ultrafeszesen, két dollárnál nagyobb potokat csak nutközeli lapokkal felvállalva

Így kizárom magam sok megapotból, amit aztán sokszor látok, hogy az enyém lehetett volna, viszont nem is igen tudok nagyot bukni vele. Hét nyolc ilyenen vagyok túl, nem jegyzeteltem (hiba, a jövő héttől fogom!), de nagyjából úgy mondanám, hogy tíz esetre vetítve kábé kétszer zéróközeli eredmény, három-háromszor 2-3 dollár minusz vagy plusz és kétszer 10-15 dollár plusz. Mondanom sem kell, ha ez tartósan így marad akkor nem leszek elégedetlen.

Félelmetes egyébként, sokszor érzem magam úgy, mint a Pókerarcokban.  Körbeüljük az asztalt és mindannyian tudjuk, hogy ki a fish. Szerencsétlen magára hagyva játszik (nagyon nem sajnálom azért, mert arcnak és önbizalomnak sosincs híján), van 3-4 ember, aki a lapjait játsza , négy-öt pedig az alkalmat keresi, hogy levegye a halat. Nincs összejátszás, nem segítik egymást, de egymás ellen sem nagyon játszanak. Én valahol a második és a harmadik csoport között vagyok, célom, hogy tartsam a stackem: játszak, ha helyén van az odds és kacsintgassak a fish felé, hátha tudok én is csippenteni egy kicsit. Ha nem tudom megállapítani tíz perc alatt, hogy ki a fish, akkor odébbállok szintén a filmben látottak miatt... Stressz, stressz és stressz, de nagyon élvezem, hatvan perc ezer százalékos koncentráció, ki a faszomnak kell a bándzsidzsámping ha pókerezhet is?

A Full Tilt azonban csak az egyik vas, hiszen a kivett pénzemet átvittem az álomgyárba, feltöltöttem vele vagy egy éve üres betfair számlámat. Meglepően jó a pókerélet itt is, eddig három partit nyomtam (1$-os normál szitből kettőt - egy első hely, illetve egy hatodik, utóbbi egy nagyon szerencsétlen lapállásból jött: egy igengyenge játékos mindenre emelt, visszaemelt, all-in ment és mákolt. Kiejtett egy-két embert és nagystackből még inkább kommandírozott, amiből ketten is szépen megerősödtek, ő pedig visszaállt kezdőstackre. Itt eljött az én pillanatom, bubi párt kaptam a következő körben gombra. Tudtam, hogy all-in megy majd nagyvakból bármire, így körbefold után csak limpeltem. Kisvak kiegészít, nagy vak all-in, én megadok, kisvak kiszáll, nagyvak mutat: QQ...) Pech...

Hol tartottam? Ja igen, három parti, a harmadik egy háromdolláros duplázó volt, amit bubble-on ott kellett hagyjak shortstacknél kicsit jobb pozícióban, fél óra múlva örömmel láttam, hogy nem várták meg hogy kiessek...

Miért pont a betfair? Ongame network, sokak szerint gyenge mezőny, elég sok játékos. De az igazi érv négy lábon jár, fut, sokszor száguld... :) Van egy elképzelésem a layelésről, ami eddig felemás sikereket hozott, de a hitem töretlen azügyben, hogy előbb utóbb meglesz az áttörés. Emellett pedig nemsokára kezdődik a baseballszezon, már nagyon várom, hogy az over/under számításaimait és misk@ zseniális meglátásait pénzre váltsam.
Közben pedig póker...

De a legfontosabb cél: 100 dollárt szeretnék áprilisig összehozni és előfizetni az MLB TV-csatornára, hogy kitűnő minőségben nézhessem a futball utáni második kedvenc sportágam meccseit! Ha nem jön össze, marad a stream, de jelenleg ez az, amire a leginkább vágyom, de munkával keresett pénzből nem költenék rá...

Nagyon nagy vonalakban itt indul tehát az új napló, amikor csinálom, akkor ilyen blogszerűre szeretném majd csinálni, nem csak a száraz tényeket leírni. Remélem szívesen olvassátok majd, szeretném hangsúlyozni, hogy mindenki számára nyitott, minden véleményből, hozzászólásból rengeteget tanultam már eddig is és egy kicsit sem bánnám, ha szétoffolnátok a naplót, lásd csacsa bányája...

:cya:



Sok sikert az új naplóhohoz söprű! Remélem olyan meredeken mész majd felfelé, mint a mikrotétes naplódban!  :cya:

Sok sikert, téged ismerve tuti menni fog. Ongame hálózat aranybánya. Bár én nem akkor játszok/játszottam, amikor te fogsz, de a többi teremhez viszonyítva könnyű pénz ;)

Sok sikert söprű, örülök, hogy cerkakoptató marad a naplód!  :beerchug:

Egyébként tényleg igazad van, Everestet sokan azért nem szeretik, mert nincs játékos. Lehet én is lépni fogok. Szamár létemre, pincsi kutya módjára megyek utánad!  ;D Csak még összeguberálok pár dollárt...

Minden jót kívánok!  ;)

Üdv,

csacsa

Köszi a bíztatást, a lovi lesz itt a veszélyes üzem azt hiszem...  ;D

Viszont ha blogszerűségről beszélek, akkor úgy is folytatom. Az elmúlt cirka két hónapban végignéztem az ESPN 32 részes műsorát a tavalyi WSOP Main Eventről, illetve a Players Championchip Final Table-jét is, amit Michael Mizrachi nyert meg. Az igazság az, hogy jónéhány stratégiai jellegű könyvet olvastam mióta elkezdtem pókerezni, de filmeket nem igazán néztem még ezidáig a témában. Nagyon kevés profi játékost láttam még játszani, és bevallom, ha nem írt könyvet valaki, vagy nem folyik még a csapból is a reklámja, mint mondjuk Negreánunak, Hellmuthnak, vagy Iveynak, akkor jó eséllyel nem is ismertem az illető nevét.

Remekül szórakoztam, igazi arcokat láttam az asztaloknál, a kommentátor Norman Chad pedig rohadtul élvezetesen vezeti fel a látványt. Ajánlom mindenkinek aki még nem látta, vagy nem követte akkor. A műsorban természetesen kiemelten követik azokat az asztalokat, ahol korábbi győztesek játszanak, Johnny Chan, Scotty Nguyen, vagy a tavalyi győztes Cada, sok leosztását láthattuk és bevallom felkeltette az érdeklődésemet egyik - másik játékos. Utánanéztem, hogyan nyerték meg annó a maguk versenyét.

Scotty Nguyen, akinek mindenki csak 'baby' például létezik, hogy sörözik a headsupban???

http://www.youtube.com/watch?v=KgUsn-HM7HI

Igen vagy nem, a mondás szállóige lett: "You call gonna be all over baby"

#5 február 25, 2011, 22:31:49, söprű
Csatolva az első ongame-es napom. Inkább csak puhatolózás volt, próbáltam felmérni, hol lehet a helyem ebben a rendszerben, ezért is próbáltam ki különböző téteket és játékokat. Egyelőre úgy tűnik, nem lesz gond. A két sikertelen kisérlet sem zavar különösebben, fent már meséltem az egyiket, a körülmények ismeretében ugyanúgy játszanám le a bubikat, míg a másik versenyen korai szakaszban KK vs QQ csatában estem el egy turnre lehulló macának köszönhetően.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ötdolcsis versenyen be kellett vállalnom egy 40-60-at öt szereplőnél, mert kezdtek megenni a vakok. Két kicsivel támadtam be a legfeszesebb játékost, persze, hogy épp ebben a körben kapott AQ-t és lejátszotta. Volt persze anyázás, meg köpködés, meg mákosgecizés, amikor engem javított fel a board, de hát ez van. Hihetetlen, hogy milyen sokan vannak még ezen a téten is, akik nincsenek tisztában azzal, hogy a felüllapok nem tesznek toronymagas favorittá.


Hajrá söprű!!

Szurkolok Neked, h. bejöjjenek a dolgaid és elérd a CÉLod! :beerchug:

Mostanában kiszálltam a póker körből, időm sincs nagyon, de főleg nincs meg a késztetés jelenleg, de majd alakul és akkor ismét ITT leszek Veletek, m. ITT lehet a legtöbbet TANULNI 1mástól! :)

Tudom, hogy nem egy egetrengető helyezés, hiszen még arra sem volt jó, hogy megduplázzam a beülőt, de nekem értékes, mert ilyen nagylétszámú mezőnyben még nemigen volt sikerélményem soha.

Tovább növeli a dolog értékét, hogy a majd' háromórás gründolás folyamán kétszer kaptam prémium lapot, 100/200-nál elölről a két királlyal 2,5 BB emelésre mindenki dobott, majd pedig a legutolsó handben AK-val néztem bele egy kettőslétrába. Játszható lap is elvétve akadt csak, az is pozíción kívül leginkább. Mindennek ellenére összesen háromszor voltam all-in és csak kétszer kellett lejátszanom, tehát elég jól sikerül lavírozni a lapsivatag közepette.

Mindenképpen mérföldkőnek tekintem ezt a versenyt is, egy újabb lépés előre, remélem még sok követi!

Mostanában egyre jobban szeretek 5-10 dolláros versenyekre beülni, valahogy sokkal könnyebb ebben a magasságban játszani. Sokkal kevesebb az irracionalitás az ellenfelek játékában. Persze itt is benn-bennmaradnak buzi handekkel, de legalább nem játszák le mindenáron. A másik oldalról persze az is benne van, hogy én is sokkal jobban figyelek, hiszen több forog kockán.

Egy hullámvölgy után most ismét száz dollár fölé kerültem Full Tilten, próbálok megfelelő alázattal és odafigyeléssel egyre feljebb és feljebb jutni.

Mindenkinek sok szerencsét!    :cya:

Ongame kérdés:

normál 1 $ SNG, 50/100-as vak, CL elölről duplázza a vakot, nálam BB-n egyszínű KT. Az eddigiek ismeretében, az elölről jövő minraise mutathat erőt, de miután stackmásodik vagyok és csak 100-at kell betennem a flopnézéshez, hagy szóljon (mindenki más kiszállt). Pot: 450

Flop: tíz, kicsi, kicsi szivárvány. Ideális flop, top pár második kikker, egy 150-es próbahívással felteszem a kérdést, hogy van-e fölépárja. Csak megad, tehát valszeg nincs. 88, 99 lehet, szett valszeg nem, hiszen alacsony párra aligha emel preflop, max limpel, de koraiból annak sincs sok értelme. Marad még a TT, de erre gondolni sem merek, AK ami még nagyon valószínű.

Pot: 750

Turn: K, király! Egy négyszázas hívásra, visszaemel 850-ig, mostmár majdnem biztos vagyok benne, hogy AK-ja van, push allin.

Megad, és AK-t mutat.

River: A


Na most én úgy érzem, hogy elég jól fel vagyok vértezve bad beat ellen,  a napóimban sem nagyon találtok kifakadást erre nézve, inkább csak ténymegállapításként szoktam beírni, megerősítésként arra nézve, hogy pechem volt, van ilyen, csináljuk tovább.

De tegnap meg ma ez már a negyedik olyan bad beat volt az ongame-en, ahol ilyen elcseszett 5-7%-ról javulnak le riveren. Lord, vagy más aki otthon van ongame-ben kérlek nyugtassatok meg, hogy nincsenek szörnyek az ágy alatt, mert most éppen ott tartok, hogy eljátszom sportfogadásra, ami pénzem van itt és nem bosszantom magam ezzel a teremmel tovább.   :-\

Bad Beatek mindenhol vannak, ezt nem igazán tudod kiküszöbölni. Olykor vannak rosszabb szériák, kifejezetten rosszak, de tartson akármeddig, sosem szabad elcsüggedni vagy feladni, játszani kell és helyreáll a "rend".

Szia söprű. Hát nincsenek szörnyek az ágy alatt. Mesélhetnék én is ongame-ről. Mai nap utolsó 3 DoN-omról (két darab 11 dolláros és egy 22 dolláros) úgy estem ki, hogy lényegében egyszer tettem be flippel kicsit alulról, kétszer meg sima favoritként. Névszerint volt egy KQ vs JJ. Kitartott az ellen. Ez standard, nem gáz. Legközelebb esik. De szívtam AJs vs A10-et valamint AJs vs 69. Utóbbi kettő preflop all in. Szerinted? :) Nem kell csüggedni, tolni kell tovább. Menni fog az.
Amúgy próbálgasd a szárnyaidat máshol is. Mármint nem csak SnG, hanem esetleg MTT vagy CG. Én tegnap csak úgy have fun-ból beültem egy 11 dolláros MTT-re, utolsó 9 volt már, amikor kaptam egy QQ-t kézbe, nekem olyan 30ezer chip, CL-nek 60ezer, de az átlag 35 lehetett. Szóval QQ voltam nagyvakból. Volt egy raise, utána egy call, én all in, jött egy reraise, majd a CL callolta. Mutatás. Mint már említettem nálam QQ, másik ember TT, CL meg KK. Nem javultam, így búcsúztam 9. helyen. Ez az ongame. Nagy a variancia. De szerintem megéri maradni, csak türelem kell hozzá.
Amúgy a legfontosabb a read. Hogy ha tényleg ilyen szinten tudod majd readelni az ellenfeleket, akkor igen szép pluszt tudsz majd kihozni. Pont ez a lényeg, hogy nem a saját lapjaiddal kell, hogy játsz. Ha tudod, hogy mi van az ellennél, akkor már kit érdekel a saját lapod?
Szóval, fel a fejjel, és töretlenül előre. Sok sikert.

Szia söprű!

Ongame-n teljesen standard az a leosztás. Nekem is úgy adta, hogy összejött 1-2 brutál jó nap, többin meg vegetáltam.

Sok sikert!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, tegnap töröltem a klienst.  Tapasztalat volt ez is, az meg a fejlődés elengedhetetlen része...  :cya:

Bubble boy lettem ma délelőtt, részletek alább. Végre stabilizáltam a stackem persze még így is átlag alatt, szépen kiülhettem volna a pénzt, de azért két királyt nagyon nehéz eldobni... :)

Nagy kérdés egyébként, hogy mi a jobb, nyerni minimálisat vagy megteremteni az esélyét valami sokkal többnek, most az utóbbit választottam, néhány párszáz zsetonnal időt húzó bohóc legnagyobb örömére. Azért kevésbé szívnám a fogam ha nem lett volna király a flopban, így a runner-runner flöss arcbavert.

Ami az általánosságot illeti, egy hullámvölgy után ismét egyre stabilabban játszom, mostmár szinte kizárólag csak 5 dolláros normál sziteket. Lekopogom egész jól megy, csatolva az elmúlt pár nap termése. Ha tudnám tartani ezt a nívót, akkor azért ez már egész szépen hozna a konyhára idővel. Nagyon élvezem a játékot, színvonalas, jó partik vannak, viszont még nemigen volt olyan, hogy felmosták volna velem a padlót. Ideális szintnek tűnik, hogy megpróbáljak megragadni rajta.

Emellett olvasok, tanulok tovább és mostmár gőzerővel nézem a profik videóit is - most éppen a Big Game első évadán rágódom.  Régebben azt gondoltam, hogy semmi értelme nincs tévében nézni pókert, hiszen csak az érdekesebb handeket mutatják, de mostmár rájöttem, hogy nagyon is jót tesz, hogy ilyeneket nézek. Egyrészt kiváló ráhangolódás a játékra, másrészt pedig gyönyörűen lejön, hogy miért és miben jobbak ezek a csávók, mint mi földi halandók.

Sok sikert mindenkinek az asztaloknál....   :cya:


Full Tilt Poker Game #28892645598: $2 + $0.20 Tournament (224476036), Table 8 - 600/1200 Ante 150 - No Limit Hold'em - 04:27:39 ET - 2011/03/10
1. szék: britney69 (15,477)
2. szék: hwgdf (35,762)
3. szék: tarboosh1 (23,959)
5. szék: rbement (23,814)
6. szék: Tigerin86 (6,414)
7. szék: Soprucsavo (13,585)
9. szék: leszkin (52,212)
britney69 antek 150
hwgdf antek 150
tarboosh1 antek 150
rbement antek 150
Tigerin86 antek 150
Soprucsavo antek 150
leszkin antek 150
tarboosh1 berakja a kisvakot (600)
rbement berakja a nagyvakot (1,200)
Az osztózseton a #2. széknél van
***BÁZISLAPOK ***
Soprucsavo kap lapot ([Kd Ks])
Tigerin86 bedobja
Soprucsavo emel ennyire: 4,800
leszkin bedobja
britney69 bedobja
hwgdf bedobja
tarboosh1 emel ennyire: 23,809, és minden zsetonját feltette
rbement bedobja
Soprucsavo tartja a(z) 8,635 tétet, és minden zsetonját feltette
tarboosh1 [Kc Ah] lapokat mutat
Soprucsavo [Kd Ks] lapokat mutat
tarboosh1 visszakapta 10,374 értékű, nem megadott tétjét
*** FLOP *** [6h Kh Ad]
*** TURN *** [6h Kh Ad] [5h]
*** RIVER *** [6h Kh Ad 5h] [Th]
tarboosh1 Ace magas flush lapokat mutat
Soprucsavo King drill lapokat mutat
tarboosh1 nyeri a potot (29,120) ezzel: Ace magas flush
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 29,120 | Jutalék 0
Asztal: [6h Kh Ad 5h Th]
1. szék: britney69 bedobta a flop előtt
2. szék: hwgdf (osztó) bedobta a flop előtt
3. szék: tarboosh1 (kisvak) [Kc Ah] lapokat mutat és nyer (29,120) ezzel: Ace magas flush
5. szék: rbement (nagyvak) bedobta a flop előtt
6. szék: Tigerin86 bedobta a flop előtt
7. szék: Soprucsavo [Kd Ks] lapokat mutat és veszít ezzel: King drill
9. szék: leszkin bedobta a flop előtt

Gratulálok szép eredmények!  :beerchug:

Az hogy mi a jobb egy versenyen a biztos pénz vagy az esély a győzelemre mindenkinek magának kell eldöntenie.
Én többnyire az esély mellett szoktam dönteni kivéve 1-2 speciális körülményt.

A leosztásról pedig annyit, hogy ha csak ezeket kapod a FullTilt RNG-től  akkor még örülhetsz.
Lesz ennél sokkal durvább is...

További sok sikert!  :great: