Box

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Box
szeptember 17, 2012, 19:20:17, Cesc18
Bowe kihívta a visszatérő Schultz-ot

2006-01-24 

Máris megkapta az első komoly kihívását Axel Schultz, aki néhány hete jelentette be, hogy visszatér a kötelek közé. A veterán német bunyóst az egykori világbajnok Riddick Bowe (képünkön) látná szívesen ellenfélként. Az összecsapás létrejötte nem elképzelhetetlen, hiszen Schultz a napokban Floridába utazik, hogy három hetes edzőtáborozáson vegyen részt a legendás edző Angelo Dundee irányításával. Mivel Németországban Wilfried Sauerland promoter már jelezte, hogy nem szervez meccseket Schultz számára, így az is megeshet, hogy az egykori világbajnoki kihívó az Egyesült Államokban lép első ízben kötelek közé.


[a csatolmányt egy admin törölte]

#1 január 28, 2006, 13:25:10, pikado
Andre Ward februárban bokszol
2006-01-24 

Február 23-án bokszol legközelebb Andre Ward. Az amerikai olimpiai bajnok közel négy hónapja lépett utoljára kötelek közé, amikor is Darnell Boone ellenében pályafutása első padlózását is elszenvedte. A középsúlyú szupertehetség ezúttal egy 8 menetesre tervezett meccset bokszol majd a kaliforniai Lemooer-ban. Ward ellenfeléről egyelőre nem sokat tudni, de az biztos, hogy egy pozitív mérleggel rendelkező ökölvívó lesz majd.



[a csatolmányt egy admin törölte]

#2 január 28, 2006, 13:24:41, pikado
Már szervezik a Taylor vs Solimant

2006-01-24 

Sam Soliman lett az első számú ellenfél jelölt a vitathatatlan középsúlyú világbajnok Jermain Taylor számára. Lou DiBella a kiváló bunyós promotere a két kőkemény Hopkins meccs után megígérte védencének, hogy ezúttal egy könnyebb címvédés vár rá és nem azonnal egy újabb csúcsmeccs. A lehetséges jelöltek közül Felix Sturm és Roman Karmazin volt még versenyben a meccsért, de végül az ausztrál Soliman lett a befutó. A Taylor vs Soliman meccset a tervek szerint április 15-én rendezik meg az arkansasi Little Rock-ban és az előmeccsek között Ike Quartey vs Vernon Forrest összecsapást is végigizgulhatnak majd a nézők.



[a csatolmányt egy admin törölte]

#3 január 28, 2006, 13:25:41, pikado
2005 legjobb magyar bokszolói

Korábbi írásainkban már visszatekintettünk az elmúlt esztendő legjobb bokszolóira, legnagyobb meglepetéseire és a legnagyobb vesztesekre is. Cikksorozatunk záró felvonásában 2005 legsikeresebb magyar bokszolóit rangsoroltunk. Míg pár évvel ezelőtt csak 1-2 hazai bunyós tudott komoly nemzetközi eredményeket felmutatni addig 2005-ben már 6-7 magyar sportoló is szép sikereket tudott felmutatni. Lássuk tehát kik voltak az elmúlt esztendő legjobb magyar profi ökölvívói.

5+1. Balzsay Károly

Még nincs másfél éve, hogy sikeres amatőr karrierje után a Spotlight Boxing kötelékébe lépett Balzsay Károly. A nagyközépsúlyú bunyós Kovács István és Erdei Zsolt útját követve költözött Hamburgba, ahol az elmúlt esztendőben hét mérkőzést vívott meg sikeresen és 10-0-ra alakította rekordját. A 2005-ös év nyilvánvalóan a tanulás jegyében telt el a 26 éves magyar sportoló számára, aki ha figyelembe vesszük tengerentúli pályatársait – például a szintén olimpikon Andre Ward-ot vagy Vicente Escobedo-t – megállapíthatjuk, hogy jó úton jár, hiszen sok meccset bokszolt rövid karrierje alatt. Karcsi kizárólag 6 és 8 menetes mérkőzéseken lépett kötelek közé az évben és az esetek többségében KO-val tudott diadalmaskodni. Legjobb és legkeményebb összecsapását októberben vívta Balzsay, amikor is Sergey Kharchenko-t győzte le hajtós 8 menet után. Balzsayban sok lehetőség van, hiszen képzett, jó ütőerejű, ügyes bunyós, aki remek edzővel nagyszerű körülmények között készülhet fel a nagyobb feladatokra. Ha fejlődése töretlen lesz, akkor 2006-ban már interkontinentális meccsen is ringbe léphet majd és akkor listánkon is feljebb tud kerülni.





[a csatolmányt egy admin törölte]

#4 január 28, 2006, 13:26:08, pikado
2005 legjobb magyar bokszolói

5. Matolcsi József

Szomorúan kezdődő, de nagyszerű sikerrel záruló évet tudhat Matolcsi József a Polish Boxing Promotion nagyváltósúlyú ütőembere. A ,,Hajdúsági Zúzógép" az év elején az általa 2004-ben brutálisan kiütött Gotthard Hinteregger-nek adott visszavágót. A németországi mérkőzésen azonban Józsi gyenge teljesítményt nyújtva, kis pontozói segítséggel kikapott a veterán osztráktól és elvesztette WBO interkontinentális övét. Ezt követően azonban a menedzsment összehozott számára egy mérkőzést a WBF betöltetlenné vált nagyváltósúlyú bajnoki címéért. Itt Matolcsi az ismeretlen Brice Faradji-val találkozott és sajnos újra rendkívül gyenge napot fogott ki. A francia bunyós nagyon simán verte Józsit, aki újra egy fontos mérkőzést vesztett el és került egyre kilátástalanabb helyzetbe. A Polish Boxing Promotion vezetői és edzője azonban bízott Matolcsiban és egy könnyed felhozó meccs után megszerveztek neki decemberre egy Hinteregger elleni harmadik mérkőzést, melynek tétje újra a WBF betöltetlen bajnoki címe lett. Itt a debreceni bokszoló élete legemlékezetesebb teljesítményét nyújtva szinte a földbe döngölte osztrák ellenfelét. 10 sima menet után az utolsó előtti három percben Józsi kiütötte a kábára vert Hintereggert és pályafutása legnagyobb sikerét érte el. Reméljük, hogy 2006-ban Matolcsi állandósítani tudja az utolsó mérkőzésén mutatott formáját, mert akkor még sok örömet okozhat a szurkolóknak és saját magának is.




[a csatolmányt egy admin törölte]

#5 január 28, 2006, 13:26:36, pikado
2005 legjobb magyar bokszolói

4. Kótai Mihály
Felemás évet zárt Kótai Mihály. Nagyváltósúlyú bunyósunk három mérkőzést bokszolt 2005-ban és egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege. Hosszú év eleji pihenő és egy las vegasi edzőtáborozás után júniusban bokszolt először Kótai, amikor is Németországban megszerezte az ötödik legnagyobb szervezetnek tartott IBO világbajnoki címét. Misi egy nem túl magas színvonalú meccsen múlta felül Raul Bejarano-t és karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta. Szeptemberben aztán végre egy igazán jegyzett ökölvívóval is megmérkőzhetett. Sebastian Lujan korábban világbajnoki kihívó volt és brutális fizikuma miatt mindenképpen a súlycsoport legjobb 20 bunyósa között tartották számon. Misi kőkemény 12 menetet bokszolt azt argentin ellen és egyenletes teljesítményt nyújtva döntetlent ért el, így megvédte IBO övét. Ha azt is hozzávesszük, hogy Kótaitól fogás miatt pontot vontak le a 10. menetben, akkor látható, hogy ha ez nem történik meg akkor Misi megnyerte volna a meccset többségi döntéssel. A két jó címmérkőzés után aztán az év végén jött a hidegzuhany Kótai és a magyar szurkolók számára. A ,,Tornádó" decemberben rendkívül indiszponált teljesítményt nyújtva simán kikapott a nagypehelysúlyból érkező Steve Conway ellen egy 10 menetes felhozó mérkőzésen . Kótai a 2006-os évet visszavágóval kezdi Conway ellen és ha meg tudja nyerni a mérkőzést akkor mindenképpen sikeresebb esztendő elé néz. 





[a csatolmányt egy admin törölte]

#6 január 28, 2006, 13:27:03, pikado
2005 legjobb magyar bokszolói

3. Nagy János

A WBO hivatalos nagypehelysúlyú kihívójaként kezdte az évet Nagy János és mindenképpen jó hír, hogy az év végén is tartani tudta ezt az előkelő pozíciót. 2005 gyakorlatilag egy átmeneti év volt a ,,Csonttörő" számára, hiszen az egész esztendő a WBO világbajnok Jorge Barrios elleni felkészülés jegyében telt el. Sajnos 2005-ben a sérülések sem kerülték el Janit, így csak három meccset tudott vívni az év folyamán. A nyáron simán verte Said Chiddyt egy 12 menetesre tervezett IBC bajnoki mérkőzésen, majd nyögvenyelős 8 menetet bokszolt az ismeretlen, de meglepően képzett orosz, Yuri Romanovich ellen. A legjobb és legértékesebb győzelmét szeptemberben aratta Jani, amikor is nagyon simán verte a komoly amatőr és profi eredményekkel rendelkező Toncho Tonchev-et. Ezen a meccsen Nagy pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, hiszen ha kellett taktikusan, ha kellett verekedve mosta le a bolgár bunyóst és bebizonyította, hogy mindenképpen a nagypehelysúly legjobb 10 bokszolója közé tartozik, ami a súlycsoport erősségét figyelembe véve nagyon komoly fegyvertény. 2006-ban Nagy akár az év bunyósa is lehet, hiszen a tervek szerint tavasszal összejön számára a régóta várt WBO világbajnoki döntő Barrios-al, amit ha megnyer fantasztikus tettet hajt végre és az első olyan magyar bunyós lehet, aki hazai menedzsmenttel a háta mögött szerez világbajnoki címet.



[a csatolmányt egy admin törölte]

#7 január 28, 2006, 13:27:27, pikado
2005 legjobb magyar bokszolói

2. Kovács Attila

Az év felfedezettje kétségkívül a Felix-Promotion nagyváltósúlyú üdvöskéje volt. Kovács mind az öt mérkőzését kiütéssel nyerte meg és elhódította a WBA és az IBF interkontinentális bajnoki címét is az év folyamán. Először a kellemetlen Sasha Ship-en lépett át játszi könnyedséggel, majd kőkeményen kiütötte a veszélyesnek tartott Aldo Alanis-t is. Ezután könnyed felhozó meccs jött, majd októberben az év egyik legemlékezetesebb magyar vonatkozású mérkőzésén TKO-val verte a korábbi világbajnoki kihívó és Európa-bajnok Mamadou Thiam-ot. Ezen a meccsen Kovács nemcsak azt bizonyította be, hogy rendkívül ütésálló, harcos és szívós bokszoló, hanem azt is, hogy a kategória legkeményebb bokszolóival szemben is képes felvenni a versenyt. A Thiam elleni sikerrel a ,,Vipera" a televízió nézők számára is egy csapásra ismert lett és a nemzetközi bokszrajongók is megismerték a nevét. Az év utolsó hónapjában Kovács a brazil Denis De Barros ellen aratott TKO győzelmet egy meglehetősen viccesre sikeredett mérkőzésen, de ez a kellemetlen közjáték sem von le semmit a bokszoló érdemeiből. 2006-ban Attila minden bizonnyal felkerül a nagyobb szervezetek ranglistáira, és ha fejlődése töretlen marad, akkor könnyen okozhat nagyon kellemes meglepetést a magyar bokszbarátoknak.





[a csatolmányt egy admin törölte]

#8 január 28, 2006, 13:27:52, pikado
2005 legjobb magyar bokszolói

1.Erdei Zsolt
A magyar profi ökölvívás legnagyobb alakja továbbra is Erdei Zsolt, az Universum Box Promotion sztárja. A WBO félnehézsúlyú világbajnok kétszer lépett ringbe az év folyamán és mindkét alkalommal győztesen hagyta el a szorítót. Elsőként hivatalos kihívójával, a rettegett Hugo Hernan Garay-val találkozott Hamburgban, az utóbbi évek legnagyobb szabású európai bokszgáláján. Madár nagyon keményen megszenvedett a mérkőzésen az agresszív, nagy munkatempóban dolgozó argentin ellen, de kis pontozói jóindulattal hozni tudta a rendkívül nehéz meccset. A siker után az Universum kijelentette, hogy a jövőben a magyar bokszolóra fog gálát építeni Németországban is, ami hatalmas erkölcsi és anyagi előrelépés volt Erdei számára. Az első ilyen esemény a nyáron érkezett el Hamburgban, ahol a korábbi WBA világbajnok Mehdi Sahnoune volt a kihívó. Azonban a meccs szinte hihetetlen módon elmaradt, ugyanis Madár a mérkőzés előtti éjszaka gyomorrontás miatt rosszul lett és le kellett mondani az összecsapást. Az Erdei vs Sahnoune azonban nem maradt el, hiszen októberben ringbe léphetett egymás ellen a két bunyós. Halle-ban egy drámai mérkőzésein Erdei az utolsó erőtartalékait mozgósítva kiütötte a 12. menetben a francia kihívót és negyedik alkalommal is megvédte a WBO bajnoki címét. A meccset Németországban sokan a 2005-ös év legjobb és legizgalmasabb összecsapásának tartották, ami mindenképpen biztató lehet Erdei számára, aki a ZDF televízió adatai szerint jó nézettséget produkált a mérkőzésein és továbbra is főszereplőként számítanak rá az universumos gálákon. Idén Madár számára a Fabrice Tiozzo elleni címegyesítés jelentheti a legkomolyabb perspektívát, de először az év első felében egy könnyedebb címvédést tervez számára az Universum Box Promotion, amit jó lenne ha magabiztosan tudna abszolválni a 31 éves magyar klasszis.





[a csatolmányt egy admin törölte]

#9 január 28, 2006, 13:28:15, pikado
Nagy Las Vegasban bunyózik Barriosszal

A Felix-Promotion és a Golden Boy Promotions között lezajlott, több mint féléves tárgyalássorozat után eldőlt, hogy Nagy János március 25-én, Las Vegasban csap össze Jorge Rodrigo Barriosszal.
A tét a Bokszvilágszervezet (WBO) nagypehelysúlyú világbajnoki öve lesz. A címvédő az argentin, a Csonttörő becenévre hallgató magyar öklöző, a Nemzetközi Boksztanács (IBC) világbajnoka a hivatalos kihívó.

Magyar bokszoló még soha nem szállt ringbe az ökölvívás Mekkájában vb-összecsapáson. A mérkőzésről szóló szerződést február 3-án, azaz jövő pénteken írják alá a felek New Yorkban.


#10 január 28, 2006, 13:29:06, pikado
Csonttörő Las Vegasban küzd majd a világbajnoki címért


"Noha Barrios nem száz százalékos teljesítménnyel dicsekedhet, mégis inkább őt tartják esélyesnek a március 25-én sorra kerülő küzdelemben."


Nagy Csonttörő János lesz az első magyar ökölvívó, aki Las Vegasban vívhat a WBO nagypehelysúlyú világbajnoki címért. Jorge Barrios már tavaly novemberben azt üzente, úgy megveri, hogy oda sem tud majd kimenni egyedül, ahová amúgy egyedül szokás...

Csonttörő eddig mind a huszonhárom mérkőzését megnyerte, ebből tizennégyet sikerült K.O.-val. Így a tavalyi évtől kötelező kihívó pozícióba került.

Noha Barrios nem száz százalékos teljesítménnyel dicsekedhet (két vereség, egy döntetlen, 32 K.O. a negyvennyolc mérkőzésből), mégis inkább őt tartják esélyesnek a március 25-én sorra kerülő küzdelemben.

Barriosnak eddig egyetlen alkalommal kellett megvédenie 2005-ben megszerzett világbajnoki övét, amelyet természetesen meg is tett. Talán a sors kegyetlen fintora, hogy a világbajnoki cím megszerzése előtt szülés közben elhunyt kedvese és születendő gyermeke.

A nagy mérkőzést követően Jesús Chávez és Marco Antonio Barrera küzdelmét láthatja a közönség az IBF könnyűsúlyú övéért. Ez is izgalmasnak ígérkezik, de előtte mindenképpen drukkolunk Csonttörőnek! 


#11 január 28, 2006, 07:55:59, pikado
Kótai Mihály interjú

Kótai Mihály: csak jól kell bokszolnom


Letelt profi ökölvívónk, Kótai Mihály szabadsága. Azaz mostantól újra a bokszedzések töltik ki az idejét. Ugyanis elkezdte a március elejére tervezett IBO világbajnoki címvédő mérkőzésére a felkészülést. Mint ismert azzal Steve Conway-el kell megküzdenie, akitől tavaly egy 10 menetes felhozó mérkőzésen pontozással kikapott. Kótai biztosra veszi, hogy ezúttal nagyon megveri az angol bunyóst.

Miközben Brazíliában pihentél a barátnőddel, addig itthon az a hír kelt szárnyra, hogy mégis csak elvették tőled az IBO világbajnoki címet, mivel kikaptál Conway-től. Most mi az igazság, világbajnok vagy, vagy nem?

Természetesen továbbra is én vagyok az IBO nagyváltósúlyú világbajnoka - nyilatkozta Kótai Mihály a JAKO Sporthíradóban(www.jakosporthirado.hu). – Hozzám, Brazíliába is eljutott ez a hír, de csak mosolyogtam rajta egy jót. Ennyi, nem foglalkoztam vele különösebben. Nem zavarta meg a pihenésemet. Ahogyan halottam itthon is csak egy napig tartotta magát ez a felettébb kósza hír. Mint ahogyan már korábban is napvilágot látott, a világbajnoki övem nem került az elvesztett felhozó meccsembe. Noha azon a mérkőzésen nem bokszoltam jól, nem is igen voltam motivált, de simán engem kellett volna kihozni győztesnek. Most már mindegy, március harmadikán vagy tizedikén bebizonyítom, hogy én vagyok a jobb. Ugyanis mint ismert a világszervezet őt jelölte ki kötelező kihívóként. Így most legalább világbajnoki címmérkőzésen vehetek revansot.

Ezek szerint nem tartasz az összecsapástól?

Noha kétségtelen, hogy nem szeretek balkezesekkel bunyózni, ennek ellenére nincs miért idegeskednem. Szerintem sokkal jobb vagyok az angol bunyóstól. Ha jó formában leszek, és miért ne lennék abban, szerintem simán hozni fogom a meccset. Csak jól kell bokszolnom.

Visszanézted már a Steve Conway elleni mérkőzésedet?

Nem, és nem is fogom. Bokszoltam vele 10 menetet, így érezhettem, és tapasztalhattam, hogy mit tud. Megmondom őszintén, nem vagyok kíváncsi erre a mérkőzésre.

Megint Angliában lesz az összecsapás, nem félsz attól, hogy lejteni fog a hazai pálya?

Nem, habár tisztában vagyok azzal, hogy Angliában, nem úgy, mint pl. Németországban, nem igen tisztelik, támogatják a bírok a világbajnokokat. Szóval nagyon tisztán, egyértelműen kell majd győznöm, de mint ahogyan azt már korábban is mondtam, ezzel nem lesz gond. Simán megverem és így az öv továbbra is nálam, marad.

Tavaly elég sok mindenbe belevágtál, többek között egy újság társmenedzsere is lettél. Mi van ezzel a lappal?

Egy szám jelent meg, ám egyelőre úgy döntöttünk, hogy pihentetjük a lap további megjelenését. De az, hogy a civil életben több helyen is kerestem a boldogulást, soha nem ment az ökölvívásom rovására. De most már ez a lap sincs. Most csak egy cél, egy feladat lebeg a szemem előtt: hogy bosszút álljak, azaz, fölényesen legyőzzem Steve Conway-t.





[a csatolmányt egy admin törölte]

#12 január 28, 2006, 07:54:37, pikado
Matolcsi februárban védheti meg címét

Értesülésünk szerint Matolcsi József, a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnoka február 24-én Dagenhamben a francia Brice Faradji ellen védheti meg címét.
A két öklöző július 8-án Manchesterben már találkozott egymással: a Kótai Mihály megüresedett trónjáért rendezett találkozón a francia gyakorlatilag mind a 12 menetet megnyerte, így egyhangú pontozással győzött.

Matolcsi (22-8) aztán decemberben az osztrák Gotthard Hinteregger legyőzésével hódította el a WBF övét.


#13 január 28, 2006, 07:52:12, pikado
Majdnem biztos a Klitschko vs Byrd
Nyilatkozott a sajtónak Vitali Klitschko, a kijevi főpolgármesteri választásokra készülő ex-nehézsúlyú világbajnok. Az ukrán klasszis elsősorban testvérének, Wladimirnek a mérkőzéséről beszélt. Elmondása szerint majdnem biztosra vehető, hogy Vova március 25-én Németországban lép ringbe az IBF nehézsúlyú világbajnok Chris Byrd ellen. Vitali természetesen ott lesz öccse ringsarkában, ahogy mindig is szokott még akkor is ha a számára nagyon fontos ukrán választások egy nappal a meccs után lesznek megtartva. "Biztos vagyok benne, hogy Wladimir megnyeri a címet és utána Lamon Brewsterrel bokszol majd. Ez a meccs nagyon szórakoztató párosítás lenne, ami komolyan érdekelné a médiát." - mondta a poltikai ambiciókkal rendelkező Klitschko, majd hozzátette, hogy érzése szerint a 29 éves Wladimir még évekig meghatározó alakja lehet a nehézsúlynak.


[a csatolmányt egy admin törölte]

#14 január 28, 2006, 07:51:45, pikado
Marco Antonio Barrera interjú

Március 25-én Marco Antonio Barrera a könnyűsúlyú világbajnok Jesus Chavez ellen lép ringbe Las Vegasba. A legendás mexikói bunyós ebből az alkalomból adott interjút a sjatónak.
Marco, egy újabb nagy meccs jön most számodra Jesus Chavez ellen. Milyen gondolataiad vannak a mérkpzéssel kapcsolatosan?
Nem veszem ezt az embert könnyedén. Pontsan tudom, hogy egy nagyon kemény meccs lesz a könnyűsúly egyik legjobbja ellen.
Chaveznek legutóbbi meccse Leavander Johnson ellen tragikusan ért véget. Úgy érzed így nehéz lesz Chaveznek ringbe lépnie és ez befolyásolni fogja a történéseket?
Nem hiszem. Úgy gondolom Jesus rendben lesz és konctrálni fog a meccsre.
Mi a véleményed Manny Pacquiaoról, mint bunyósról most?
Nagyon izgalmas bunyós, de ő nagyon jó volt korábban is, nemcsak most.
Mit gondoltál akkor amikor láttad, hogy Erik Morales pályafutása során először a padlóra kerül?
Meglepődtem, ez volt az első dolog. Erik Morales egy hatalmas bunyós és én szomorú voltam, hogy elbukott.
Akarsz újra bokszolni Pacquiao-val és ha igen akkor mikor?
Most nem elmélkedtem ezen, mert kizárólag Jesus Chavezre koncentrálok márciusban. Nem akarok túlnézni egyelőre ezen az emberen.
Kötelességednek érzed, hogy helyreállítsd a mexikói büszkeséget pehelysúlyban, miután Pacquiao elrendzte a nagy mexikói bunyósokat?
Igen ez egy tüske számomra és érdekel a meccs, de most kizárólag Jesus Chavezre fókuszálok.


[a csatolmányt egy admin törölte]