Söprű Póker 2013

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 02, 2013, 13:36:56, söprű
Sziasztok!

Új év, új tervek. Rengeteg elképzelésem van erre az évre, és bevallom, sem a póker, sem a sportfogadás nem szerepel az első ötben, de azért nyilván fogok játszani, napi 1-2 szitet, esetleg egy-egy verseny is biztosan belefér majd néha-néha. Hogy lesz-e belőle kis piros Suzuki? Őszintén szólva kétlem, de ez a rész nem is fontos. Sokmindent átértékeltem az elmúlt 1-2 hónapban, és hiszem, hogy sikerült egy jobb embert megálmodni 2013-ra és tovább.

PKR-en fogok játszani, ahol mindösszesen ötven centem van (meg vagy 2000 pontom), kezdetnek bőven elég lesz.

Fő cél a kikapcsolódás, ugyanakkor szeretnék jól és fegyelmezetten is játszani. Nem akarok rohanni, hajszolni a pénzt, görcsölni, szeretnék kiélvezni minden egyes partit, ahová beülök. Ha pedig valamennyi pénz összejönne és fogadni is tudnék hébe-hóba, az hab lenne a tortán.

Közben az első 30c-es szit össze is ült, GL és BÚÉK minden kedves fogadó és zsugás kollégának!!!  :ok:

#1 január 03, 2013, 10:52:59, söprű
Normál SNG
Beülő : 30c
Helyezés: 3/10
Nyeremény : 50c


Izgalmas és rendkívül változatos partival indult az új év.

Aki játszik náluk, tudja, a többieknek elmondom, hogy markánsan eltér a PKR sng struktúrája a többi teremétől. Itt 10000 zsetont kapunk és 50/100-ról indul a játék és elég meredeken emelkedik. A relatíve magas zsetonszám lazább játékra inspirálja a gyengébb játékosokat az első néhány vakszinten, így a kezdeti szakaszban a szokásosnál jóval feszesebb, míg később sokkal aggresszívabb játék, ami tapasztalatom szerint eredményre vezet.

Ma itt sokáig úgy tűnt, hogy nem terem nekem semmi babér, aztán 400/800-on sikerült feldupláznom AQ v 88 tizenhatezerig, ahonnan néhány leosztással később visszatértem tízezer alá. TT-vel dupláztam vakot UTG, amit a nagyvak megadott AcTc-vel. A flop rendkívül barátságosnak volt mondható, minden lap alattam, két treffel, ami - bár ezt akkor még nem tudhattam - megadó módba tette ellenfelemet a következő két utcán. Szín ugyan nem jött, riverre jött viszont egy ász, amire már nem mertem ráhívni - mint utólag kiderült helyesen, kis hívást nem hiszem, hogy eldobott volna, az allin pedig még mindig csak harmadpot volt. Maradt a keserű pirula mutatáskor és kb nyolcezer zseton a folytatásra.

Ezután 500/1000-nél sikerült feldupláznom QJ v KT PFAI csatában, aztán pedig megmerevedtek a frontok. Hihetetlen, de 1500/3000-nél még mindig öten voltunk játékban (négy fizet) nagyjából azonos zsetonszámmal, ami azért is érdekes, mert ez kb 7 nagyvaknak felelt meg.

Végül harmadikként zártam, húsz cent profitért. Élvezetes, jó parti volt,  és biztosan lesz ez még jobb is.

Bank: 70c

#2 január 03, 2013, 10:55:54, söprű
Standard MTT
Nevezési díj: 60c
Helyezés 9/39
Nyeremény: -



Nagyon szépen menteltem sokáig vezettem is, aztán kezdődött a kálváriám egy szlovák fiatalember ellen, aki büszkén feszítve rabolt országának mezében shortstackből kétszer egymás után személy szerint engem is meglopott, előbb A9<A7 majd TT<A3,  nem sokra rá egy másik okostojás kisvakból limpelt rám, ami tökéletes alkalomnak tűnt 87s-dal és dupla annyi stackel a rablásra. Hát persze, hogy ászmagas szarkikkerrel limpelt, 10 nagyvaknál ez az egyetlen helyes játék és persze, hogy ezt elég erősnek érzi, hogy mindenét feltegye rá, és persze, hogy AKK flopot borít neki az osztó.

Shortstackként jutottam a döntő asztalra, aholis a kényszer A8-amat valamelyik nagy stack JJ-vel úgy verte ki ahogy egy pocket párnak egy overcardot mindig is kellene.

Forr bennem az ideg, de majd elmúlik. GG  ;D

Bank: 10c

#3 január 03, 2013, 12:25:11, söprű
Normál SNG
Beülő : 10c
Helyezés: 4/10
Nyeremény : 10c


Hasonló menetrend, mint az MTT-n, annyi különbség, hogy még le is faszfejeztek.  :D

Korai duplázás után, mindenki prédája lettem, lejavulgattak a legkülönfélébb módokon és utcákon, így azt hiszem kihoztam a maximumot a meccsből.

Bank: 10c

#4 január 03, 2013, 12:38:52, söprű
Persze, hogy amikor le akarok nyugodni és békésen játszogatni, akkor talál meg egy ingyenpénzes terem...  :)

Ráadásul ez még jónak is tűnik, 10 dollár jóváhagyáskor, majd ötven pont után 5, aztán minden százhetvenöt pont után még öt százötvenig. Lehívtam, majd meglátjuk mi lesz. Ha idegesít, majd nem csinálom.

Ja, nem írtam, a Coral, ipokeres teremről van szó...

Normál SNG
Beülő : 10c
Helyezés: 5/10
Nyeremény : -



Sikerült nullázni, mit ad Isten, lejavultak TT v J8

Bank: -

Normál SNG
Beülő: 100 PKR pont
Helyezés: 1/10
Nyeremény: 25c



Kikapcsolódásképpen megnéztem a hétvégi Dos Santos - Velazquez összecsapást és úgy tele lettem energiával, hogy úgy éreztem folytatnom kell. Sima volt.

Bank: 25c

Normál SNG
Beülő : 10c
Helyezés: 7/10
Nyeremény : -


Momentumom sem volt, végül 8BB-t toltam be AQ<A7. Ez nem volt az én napom sajnos.

Bank: 15c

Coral bankroll egy nap alatt átfutott, messze felülmúlva a várakozásomat.

Megnéztem a kínálatot, a legnépszerűbb játék a hatkezes kétasztalos jackpot sng, kétdolláros beülővel. Ha négyet nyersz egymás után, kétezer dollár a jackpot.

Ezt fogom játszani, ha négy partiból elmegy az ingyenpénz, akkor így jártam.

Coral Poker
Dirty Dozen Jackpot SNG (6 max)
Beülő: $2.40
Helyezés: 1/12
Nyeremény: $12.00


Már csak hármat kell nyerni zsinórban a $2000 dollárért :)

Nem tudom, mennyire sztenderd ebben a teremben és formátumban, amit most tapasztaltam, de nem volt gyenge. A huszadik leosztás után maradtunk egy asztalnyian. A huszonötödik leosztásban pedig már csak egy helyezésre voltam a pénztől (a mincash csak beülő vissza). Ekkor jutott eszembe először, hogy szerintem még nem is nagyon játszottam. Ránéztem a gyorsstatra és tényleg.  :D Úgy értem majdnem pénzbe, hogy csak dobtam odáig.  ;D

Egy-két handen belül aztán jött egy király pár, ami elég volt a még nálam is kisebb stack AQ-ja ellen. Pénzbe érve még lazább lett mindenki, így istenigazából akkor kezdtem csak kártyázni, amikor hárman maradtunk. Innen kicsit hullámvasutas volt a dolog, de amikor kellett, mindig jöttek a 60-40, 70-30-aim, így végül a legjobb nyert, azaz moi.

Levonva a tanulságokat, a győzelem ellenére sem vagyok meggyőződve, hogy helyes ezt a formát játszani a következők miatt:

1) 1000 az indulóstack, amihez az ipoker sng struktúrája nagyon meredek, főleg hétperces vakokkal.

2) Passzívabb társaság esetén könnyen megeshet, hogy viszonylag hosszabb ideig kell manőverezni három- illetve négykezes asztalon, ami ilyen struktúra mellett eléggé kiszolgáltat a szerencsének.

3) A kifizetés durván fejnehéz, gyakorlatilag csak az első kettő profitál - az első mondjuk elég jól fizet, de gyanítom, nem tudnék olyan százalékban nyerni, hogy tartósan profitot termeljen az ügy.

Nyomok egy kis cashgame-et is, aztán majd kitalálom, hogy hogyan tovább.

Nagyon csábít az ötdolláros jackpot sng játék is, ott is ezerről indulunk, de az legalább standard egyasztalos tízfős verseny. Öt zsinórban nyert partiért pedig a jackpot valami 35000 dollár.




Bank: $19.61

#10 január 05, 2013, 09:39:35, söprű
Coral Poker
NL4 cash játék (6 max két asztalon)
Nyeremény: 19c



A pénzes asztalok szerintem jók lesznek, alighanem leragadok náluk, aztán meglátjuk, hogy merre hány méter. Két kis asztalon játszottam cca negyven percet és jól ment, az egyik asztalnál kifejezetten gyenge játékosok ültek, itt már másfél dollár pluszban voltam, amikor sikerült elbuknom egy ötdolláros potot két kisebb stack ellen flop előtti all-in harcban (KK<ATs, a harmadik kolléga 93s-dal áldozott fel több, mint másfél dollárt az ászmagas flöss oltárán).

Ha ez lejön valószínűleg áradoznék, hogy ez milyen kurvajó, de azt gondolom enélkül is az, majdnem négy pontot szereztem ezalatt a rövid játék alatt, a szittel együtt ez már lassan nyolc, ötvennél pedig jön egy ötdolláros bónusz, persze ha fortuna rosszvoltából nem bukok el addig mindent.

Bank: $19.80

#11 január 05, 2013, 11:51:35, söprű
Coral Poker
NL4 cash játék (6 max két asztalon)
Veszteség: 49c


Lehetett volna sokkal rosszabb is, megúsztam ennyivel, hála egy jóérzékű megadásnak, amit a hh2-es képen láthattok.

Csingcsong ellen az előző szakaszban már játszottam, és amikor most elölről mindet betolta, az eddigiek alapján úgy éreztem, hogy amilyen hülye, megint hazárdírozni akar (korábban többször is láttam AJ-szerű lapokkal felvállalni flipeket) és biztos voltam benne, hogy most sincs nála olyan lap, ami ellen ne lennék favorit, vagy legalább fiftififti.
Jobban féltem a két vaktól, nehogy fölébredjenek valamivel mögöttem, de ilyen ajándékot úgy éreztem, nem szabad kihagyni. Bevallom, még így sem számítottam ennyire könnyű menetre.

A másik két hendet elteszem emlékbe, ha valakinek van róla véleménye, örömmel veszem.

hh1: gondolkodtam egy 3beten, de miután elölről jött az emelés és még voltak mögöttem is, nem akartam nagy potot játszani a bubikkal.  Flopon eszembe sem jutott, hogy dobjak, nyilván ráhív az enyémnél gyengébb lapokkal is  az ászra. A turncsekk azt mutatta, hogy nem különösebben erős, így amikor riveren megint csekkelt, az első gondolatom az volt, hogy megnézem, végülis lehetett nála egy kósza dáma is, vagy egy ász gyenge kikkerrel, végül azonban mégis a hívás mellett döntöttem, abban bízva, hogy vagy a harmadik szín megijeszti, vagy ha az ásza mellett kisebb kikker van, mint a board, akkor talán még eldob az enyémnél néhány jobb lapot is. Kicsivel félpot alá lőttem, sikertelenül. Nagyobbat kellett volna hívni? Talán.

hh3: Nagyvak, két limper, top pár a flopon. Potot hívtam a gyenge kikker miatt, a kolléga csak megadott. Ilyenkor inkább valami húzóra gyanakszom általában, most még a közepes pár is benne volt a pakliban, ugyanis pár leosztással azelőtt (KJ-re) ugyanígy potot hívtam királymagas flopon és hátha felfigyelt az analógiára és azt hiszi, hogy mutatás nélkül akarom kivinni megint a kasszát. A turnre ismét hívtam, most már csak fél potot, inkább csak azért, hogyha helyesen teszem húzóra, akkor ne adjak ingyenlapot. Csak megadás.
Riveren sokféle húzó célba ért, sor, fölélap, egy valószínűtlen flöss, ha nem hívok, akkor ő fog, így egy harmadpotnyi blokkolót odatettem, azt gondolva, hogy ne kelljen sokat töprengenem, ha ő hívna rám. Ekkora visszaemelésre azonban bevallom nem számítottam, de igazából két pikken kívül semmit nem találtam, amire blöffölhetett volna, így bár mocskosul furdalt a kíváncsiság, hogy mije van, végül elengedtem.

Bank: $19.31

Coral Poker
NL4 cash játék (6 max két asztalon)
Veszteség: $1.66



Ez most nagyon nem ment, az asztalok, amikre tízpercet várok, utána negyedórán belül megszűnnek, az akcióim balul sülnek el, a prémium lapok pedig semmi akciót nem hozak. Nyomok még egy jackpot szitet, aztán mára ennyi.

Bank: $17.65

*** a faszt nyomok, már nincs kedvem ahhoz se...

Szia Söprű érdeklődnék tőled első napok tapasztalata alapján milyen ez a terem mivel nekem a Gálánál van számlám egy cég ahogy olvastam róluk bővebben. Ott korrekt módon ki is fizették a nyereményem a kaszinóból de kipróbálnám a pókert is náluk. Gondolkozom még a William Hillen is. Szerinted melyik a jobb választás előre is köszi a válaszod üdv :beerchug: ja és sok nyert partit kivánok :ok:

A Gala és a Coral egy cég , teljesen megegyezik a felület és a kínálat. Mindkettőre van ingyen bankroll, a Coralnál cca harmadannyi pontot gyűjtve tudod lehívni.

Megbízhatóság, support kérdésében nincs tapasztalatom, én nem fizettem be.

William Hill? Pfú, valamikor játszottam ott egy keveset, de nem maradt emlékem róla. Személy szerint nem csipázom az ipoker klienst, nem igazán fekszik a játékomnak a sng struktúra, de ez erősen szubjektív dolog. Utálom még, hogy mtt-ken folyton meghülyül a lobby, ami miatt már maradtam le pénzes helyről.

Sajnálom, hogy érdemben nem tudtam segíteni.

üdv!

söprű