PóKeR rendületlenül

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: söprű Dátum február 26, 2013, 08:35:14
Látod, Rehi, erről beszéltem szombaton. Lehet, hogy filléreskedünk, lehet, higy izzadunk, szenvedünk látszólag semmiért, de ha az ember alázatos, kitartó, kellően szorgalmas és elszánt, akkor előbb-utóbb bekattan a dolog.

Egy időre búcsút mondok a tízcentes szitek világának, talán érthető. :)

A naplót megint hanyagoltam az elmúlt pár hétben, de kicsit szánalmasnak éreztem, hogy arról írogatok, hogy hányadik helyre futok be egy filléres sziten, amikor itt a legtöbb pókeres szépen kaszál hétről hétre ötven-százdollárokat. Akit érdekel, az excelben megnézheti, hogy húsz centből és 140 pontból, hogyan lett százötven dollár.

Hölgyeim és Uraim, jelentem, Söprű a mai naptól újra söpör!!!!  :great:  :great:  :great:

Gratulálok!  Szép!   :great:   :beerchug:

#31 február 27, 2013, 10:31:15, söprű
Ma ráröffenek a negyedóra múlva kezdődő "Sheila's your dealer" nevű versenyre. Tavaly egyszer már egy negyedik helyet szereztem rajta, 50 dollárért, de azóta lecsökkentették a nevezési díját, így most kábé a győztes kap ennyit.

Ha valaki ráér, szívesen látom a kliensben, vagy pedig twitteren: @PKR_Robigaf



Gratulálok söprű a győzelmekhez!  :beerchug:


Lehívtam 250 dollárt a PKR-ről, hagytam benn $7.80-at az új hónapra. Bár minden hónap végén tudnék egy ilyen akciót csinálni. Volt egy olyan gondolatom, hogy megyek a 888-ra a pénzzel (még most is van), de azt hiszem, még nem fogok.

Valószínűbb, hogy a lóverseny-bizniszbe fektetem be, lekopogom, elég jól jönnek az új szisztémával kiválasztott favoritok. Pár napja naplózom is, akit érdekel, a http://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,8100.315.html naplómban követheti.

Hagy fejezzem ki örömömet, hogy feléledt a pókeres napló szekció, csak így tovább! Engem nagyon inspirál, hogy én is vezessem!!!  :ok:

Sok szerencsét kívánok mindenkinek!

#36 március 01, 2013, 10:20:31, söprű
Szeretnék veletek megosztani egy handet, hátha valakit érdekel az elméleti része is a pókernek, nem csak a játék. A hand valószínűleg borzolja majd a grinderek és segédszoftvereket használók idegeit, tőlük előre is elnézést kérek.

Azért mutatom ezt be, mert sokszor sok topikban felmerült, hogy a cashgame-ben mindig a fish nyer szar lapokkal, mert úgy oszt a gép, hogy minél több legyen a laptalálkozás, minél nagyobb rake-et szedjenek. Ilyenkor próbálom elmagyarázni, hogy a cashgame alapvetően más műfaj, mások a szabályok, a furcsa laptalálkozások azért jöhetnek létre, mert más a dinamika, mint máshol.

Ezután a hend után voltam én is szarfisstől kezdve bingópléjerig minden a chaten, holott csak azt játszottam, ami szerintem helyes. Lássuk hogyan:

Game Type: HOLD'EM
Limit Type: NO LIMIT
Table Type: RING
Money Type: REAL MONEY
Blinds are now $0.02 / $0.04
Button is at seat 6
Seat 1: pavel2005 - $1.52
Seat 2: supererdude - $1.35 (away from table)
Seat 3: Bootsy36 - $4.59
Seat 4: paulocruz - $2.17
Seat 5: ZZygfryd - $5.52
Seat 6: Robigaf - $3.70
Shuffling Deck
Moving Button to seat 6
pavel2005 posts small blind ($0.02)
Bootsy36 posts big blind ($0.04)
Dealing Cards
Dealing [3 c][5 c] to Robigaf
paulocruz calls $0.04
ZZygfryd folds
Robigaf calls $0.04


Szar lap, dobd el a picsába, mondanátok sokan, de: pozícióban vagyok, tehát utolsóként beszélek flop után. Van már egy limper és az asztal meglehetősen passzív, így a kisvaknak "kötelező" kiegészítenie, tehát a négy centemet egy tizenhat centes potba teszem be, ami ha nem is egy bajnok odds, de az egyszínű onegapperremnek csábító.
Persze nem árt ha előre van egy stratégiám a flopra, mert a lapom azért eléggé sittes, és szinte csak fölélapok ellen kell vele kezdeni valamit. Ha pár, vagy két pár talál el, akkor előbbi esetben csekkfold, utóbbiban csekk-call, lesz a játék flopon, majd a turntől függően könnyű lesz még mindig megválni tőle. Sokkal jobb lenne egy flösshúzó, de azért ott is óvatosnak kell lennem, mert valakinél esetleg lehet magasabb flöss, ha leesik a szín később. Sorhúzó, vagy drill pedig maga a tökély, lehetőleg egy magas lappal. Ha ez lejön, akkor nagyon sokat lehet nyerni egy tökéletesen álcázott kézzel.

pavel2005 folds
Bootsy36 raises to $0.16
paulocruz calls $0.16


A kisvak nem matekozott, ellenben a nagy vak ritkít. Az asztal dinamikájából adódóan ott erős kezet sejtek, TT-től AA-ig a párok, illetve AK, AQ még beleférhet. Az UTG limper megad, valami tehát ott is van, a preflop limpből egy kisebb párra, vagy két figurás lapra teszem.
De mit tegyek én? Mielőtt kapásból eldobnám, számoljunk: 36c már most a potban van, nekem tizenkettőt kell még betennem, ami nagyjából pont annyi, mint amit a limp előtt számoltam. Ha akkor játszottam, akkor számomra semmi nem indokolja, hogy most dobjak.

Robigaf calls $0.16
Pot sizes: $0.50
Dealing Flop [3 s][3 d][K s]


Bingó!!! Az emelt pot miatt nem gondolom, hogy bárkinél lenne még hármas, és ami a legjobb, rólam sem gondolja senki! Készen állok, hogy három utcán beszedjem a value-t, remélem hogy a nagyvak AK-val emelt, a másiknál meg valami kis-közepes pár van, mindkettő jó eséllyel kifizet. Így tehát a slowplay mint olyan fel sem merül.
Van-e félnivalóm egyáltalán? KK agyonnyom és a nagyvaknál könnyedén lehet, illetve figyelni kell, hogy flösshúzó is van az asztalon. De utóbbival ráérek foglalkozni, ha lejön a szín, előbbit meg leszarom, mert kész vagyok tönkremenni a csodálatos lapommal ellene.

Bootsy36 bets $0.50
paulocruz raises to $2.01 (all-in)


Jobbat el sem tudok képzelni, top pár és alacsonyabb pár, esetleg paulocruznál flösshúzó. Itt már nem aggódom, hogy elvesztem a nagyvakot, a profit ott van az asztalon, ha jön ő is - ami valószínű - az lesz a bónusz.


Robigaf raises to $3.52
Bootsy36 raises to $4.43 (all-in)
Robigaf calls $3.54 (all-in)
Returning $0.89 to Bootsy36 uncalled
Pot sizes: $6.53
Pot sizes: $3.06
Bootsy36 shows [A c][A h]
paulocruz shows [5 s][5 h]
Robigaf shows [3 c][5 c]
Dealing Turn [Q c]
Pot sizes: $6.53
Pot sizes: $3.06
Dealing River [7 s]
Pot sizes: $6.53
Pot sizes: $3.06
Taking Rake of $0.95 from pot 1
Bootsy36 has Two Pairs: Aces, 3s
Robigaf has Three of a Kind: 3s
Robigaf wins $3.06 from side pot #1 with: Three of a Kind: 3s
Robigaf wins $5.58 with: Three of a Kind: 3s
Robigaf says Boom!
Seat 1: pavel2005 - $1.50
Seat 2: supererdude - $1.35
Seat 3: Bootsy36 - $0.89
Seat 4: paulocruz - $0
Seat 5: ZZygfryd - $5.52
Seat 6: Robigaf - $8.64


Az ászpár nagyon nekem esett a hand után, nem bántottam, mert nagyrészt jól játszott. Tanulság legyen mindenkinek, hogy két limp után tessék nagyobbat emelni, hogy a limpelők ne kapjanak sittes lapokkal olyan oddsot, hogy felmerüljön a folytatás.

Annyit még hozzáteszek, hogyha paulo a preflop emelés után eldobja az ötöseit (ami ugyancsak korrekt játék lett volna a részéről, így ebben a hendben ő volt az űberfiss), akkor bennem sem merül fel a folytatás.


Köszönöm a véleményed.

Azért nem értek veled egyet, mert ez elvárt érték sokkal nagyobb ebben a játékban, mint amit egy erősebb kéztől remélhetsz. Ez a hend ha beüt, mint most, akkor a rejtett volta miatt letarolja az asztalt. Ha meg annyit floppol, amennyit ér, akkor könnyű dobás.

Mondtam, hogy a grindereknek feláll majd tőle a haja...   ;)

És azért más a cashgame ebben az esetben, mert egy versenyen valóban ritkán van akkora stacked, amekkorával várni lehet, hogy egy ilyen beüssön. Ott vigyázni kell, hogy a lehető legkevesebbet "költsd", hogy minél nagyobbat szóljon a duplázás, ha beüt a lap.

Minden tiszteletem a tiéd, TiB, de bármit mondanak a számaid én itt most 12 centet teszek be minimum 2.17 dollár, de inkább $5.87 profit reményében (ez ugyebár öt és kettő százalék között mozog), mert egy olyan flopon, amely nekem beüt (most hagyjuk azokat az eseteket, amelyikben egy párom van, de még a két párt is, mert minden ilyesminél befejezem a handet flopon), legalább az egyikük biztosan kifizet.

Az én filozófiám szerint a pénzes játékot pont ezek a potok teszik nyereségessé, föleg egy olyan világban, ahol egyre inkább az a tendencia, hogy egy asztalnál legalább 6 olyan ember ül, mint te, akik 10-12, vagy még több asztalon gründolnak és lesik a néha betévedő fisht, mert egymáson nem fognak már semmilyen edge-t. Igenis szükség van néha egy kicsit kilépni abból a keretből, amelyet a tankönyvek megszabnak, mert a póker jövője, sőt szerintem a jelene is már a fegyelmezett kiszámíthatatlanságban rejlik.


A lényeg, hogy értjük egymást. Ha két nyereséger reg vitatkozik, az úgy vélem mindenkinek hasznos.

Én sem szeretnék senkit bíztatni arra, hogy szarral- húggyal játszon. De bizonyos szituációkban nagyon hasznos lehe egy unortodox játék.

Ez különösen igaz élőben ahol 1-1 ilyen pot egy havi fizut jelenthet.

Egyébként igyekszem én is feszes aggreszíven játszani, de ha összejön egy cca huszonöt százalékos profit azt szívesen küldöm jätékba spekulatív lapokkal a fent oltashatö okok mia

Ezt akárhonnan közelítjük meg, óriási mák volt. Amúgy amikor belazulok akkor simán megszoktam ilyen lapokat játszani és annak az eredménye az, hogy csökken a bankom. Sőt néha ha  feszesen játszok akkor is egy-egy hasonló lappal harcba szállok, de pusztán azért, mert unom a standard játékot és még 4 asztalon is tud olyan lenni, hogy leosztásokon át semmi használható nem jön. De hosszútávon kizárt dolog, hogy így nyereséges legyen az ember, mert ezekkel a lapokkal csak bajba kevered magad. Pl. AA helyett KK is lehetett volna nála...meg ez még nem óriási fishség, az ott kezdődik amikor 94-el mákolta az AA-mat úgy, hogy végig hívtam és adta azért, hogy riveren leessen a sora.

Én sok esetben nem attól mászok falra, hogy szutykokra bejön valaki, mert ha ilyen stílusa van és játszani szeret akkor hajrá. A baj ott kezdődik amikor teljesen logikátlan megadásokat produkál és hiába hívsz, csak adja a semmire csak adja és a végén lemákol. És akkor felteszed a kérdést, hogy flop után, turn után mire adta meg? Amíg ezen morfondírozik az ember és duzzad az ér a fejében az idegtől, addig a másik X asztalon szar döntéseket hoz, ami után még idegesebb lesz és megvan a baj. Persze ezt kellene jól kezelni, de ezt csak úgy lehet, ha milliomos vagy és micro limiten játszogatsz és szarsz a centekre dollárokra. De ha bankot akarsz építeni pár dollárból és x órányi munkád veszik kárba egy nyomorék miatt, akkor nincs az az ember aki ezt türelmesen elfogadja és játszik tovább mintha mi sem történt volna. Mondjuk ez már nem a témához kapcsolódik...

Sok sikert! :beerchug:

Sziasztok!

A fentebbi hand-hez nekem is lenne pár gondolatom. Én alapból a feszes játék híve vagyok, és nagyon rühellem, amikor hasonló lapokkal lemákolnak. Azonban itt ez szerintem nem fish játék volt, mert
ad1) söprünek elég nagy volt a feltételes esélye, hogy bemenjen a partiba;
ad2) jól  olvasta a többiek lapját és a flop után csak a "nut"-ra ment volna tovább;

Szerintem, ahogy írta is, az egyetlen hibát a 55 követte el a preflop emelés megadásával (esetleg már a limppel is), mert ott tudhatta, hogy BB valószínűleg erős lapokkal tolhatja rossz poziból, plusz volt mögötte még valaki, aki esetleg BB emelését blöffnek gondolhatja és all-in megy. Akkor pedig 55-tel megadni???
A flop után a játék pedig már ajándék volt, itt 55 megint nem tudom, mit gondolt...
És söprü preflop gondolatai teljesen beigazolódtak, le a kalappal.
Harrington írja CG könyvében, hogy ha CG-ben sokat akar nyerni az ember (igaz, ő abból indul ki, hogy az asztalnál egyforma képességű és jó képességű playerek vannak), akkor lehet, ha olyan lapokkal is játszunk, amik a flop után monsterekké válnak és rejtettek, és ha flop után tudunk dobni, ha a rejtett lapok csak második-harmadik helyre jók.
Abból a szempontból igaza van TiBnek, hogy ha csak egy hármas esik le és akkor megy söprű, az fish-ség és neki abból van a nyeresége AA-val, de itt söprű gondolatmenetét ismerve ez fel sem merült.
És még valami, ha azt nézzük, hogy a 16centtel ment el min. 2,17dolcsiért, akkor még jó párszor belefér, ha a flop nem esik le neki.
Amúgy meg AAval vagy sokat buksz, vagy keveset nyersz  ;)

Dragonlord, ez remek összegzés volt, köszönöm. Meg persze mindenkinek a hozzászólását. Lehet, hogy kéne nyitni egy vitatkozós topikot, nem?