La Liga 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Sztem a mutatott jatekot tekintve pozitiv volt ez a het a Realnak (sokkal rosszabbak ennel  ;D), "csak" golt loni nem sikerult kismillio helyzetbol sem. CR utani elet  :-\
Kozben meg az Alaves, a Getafe es a Betis komolyan a BL-indulasert kuzd, a Celta Vigo es a Villarreal pedig az elvonalbeli tagsagert  :D

Idézetet írta: oakland23 Dátum március 03, 2019, 11:02:20
De majd lesz ennek böjtje, ah egyszer Messi elhagyja a csapatot, pláne ha addig a Real felépít egyet...

Pont ezen agyaltam én is, hogy kb jövőképet láthatunk Barcelona-szurkolók a riválisnál, sőt szerintem Messi játékstílusban meghatározóbb egyéniség, mint CR volt a Madridnál. Ezzel most nem a portugált szólom le, brutál szinten nyomja ez a két fickó, nem evilágiak.

LaLiga: Mi lesz veled Real Madrid?

Bajban a Real Madrid, hétvégén már új edzőjük lesz? Olvasd tovább


LaLiga: Meglepetésekre készüljünk

Botlani fog valamelyik sztárcsapat szombaton a spanyol ligában? Olvasd tovább


Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum március 08, 2019, 10:44:21
LaLiga: Mi lesz veled Real Madrid?

Bajban a Real Madrid, hétvégén már új edzőjük lesz? Olvasd tovább

Olyat még egy Barcás sem kívánhat a Real Madridnak, hogy José legyen az edző. De talán a Real Madridnál sem olyan hülyék, hogy megint odateszik. Azért amit a Uniteddel játszatott, az minden volt, csak nézhető foci nem. Arra jó lenne, hogy kapna figyelmet a Madrid, de egyrészt így is kap a pocsék focija miatt, másrészt ha egy orángutánt neveznek ki Solari helyett, akkor is kapna figyelmet a csapat, és sokat nem rontana a helyzeten.

Nagyon kíváncsi leszek, elviszik-e Neymart. Másik oldalra Béla helyett Jadon Sancho a BVB-ből, így Vinicius-szal lennének hárman. Kell egy bivaly ék előre, aki gyors is, okos is. Ilyen nem sok van, pláne nem jó pénzért. Kíváncsi leszek a középpályára is, Modric ugye aláírt jó sokáig, ő biztos, meg az is, hogy még egy ilyen gyenge éve csak nem lesz. Marcelo ha megy, Reguillón szerintem nem Real Madrid szint. Persze a mostani átmeneti Real Madridban tök ok, de szerintem az a sors vár rá, ami kb Carvajalra várt, hogy kölcsönbe odalökik, bizonyítson. Ő is tán Leverkusenből ment vissza Hakimi is elment a Bundesbe, egész jól játszik, Reguillón sem lenne elég egy olyan Real Madridhoz, aki bajnoki címre, BL-címre tör, szóval egy olyan igazi Real Madridhoz.

Remélem azért, hogy összekapja magát a Real jövőre, mert akkor Messi és a Barca is többet kéne kiadjon magából. Mindeki jól járna vele, ha a Real jövőre összekapná magát.



Miután spanyol sportlapok megszellőztették, hétfőn délután a Real Madrid be is jelentette: újra Zinedine Zidane a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klubvezetés hétfőn bejelentett döntésében megköszönte a csapatot eddig irányító argentin Santiago Solari munkáját.

Zidane - aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosa is volt a Realnak - 2022. június 30-áig ír alá.

:beerchug:

Idézetet írta: butyi Dátum március 11, 2019, 19:05:20
Miután spanyol sportlapok megszellőztették, hétfőn délután a Real Madrid be is jelentette: újra Zinedine Zidane a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klubvezetés hétfőn bejelentett döntésében megköszönte a csapatot eddig irányító argentin Santiago Solari munkáját.

Zidane - aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosa is volt a Realnak - 2022. június 30-áig ír alá.

:beerchug:

Eleg furcsa, sztem most nem volt tul okos Zizou. Ha juniusban le akart lepni (mert erezte hogy jon a lejto), akkor most minek ment vissza, erthetetlen, innen tenyleg csak belebukni lehet. Perez is csak kapkod. Mar nyaron mondtam hogy el kellett volna engedni az egeszet (az eredmenyessegre ertem) ugy 1-2 evre, atszabni a keretet, felepiteni egy ujabb, fiatal sikercsapatot, de igy jar ha nem kerdez engem  ;D

Jobb lett volna nyáron Zidane, ez a szezon már teljesen mindegy a Realnak, Solarival is végig vihették volna.

#85 március 11, 2019, 20:25:45, butyi

zidane a real bukása alatt kipihente magát, és most több pénzért újra elkezdhet építkezni
így még egy mpabbe leigazolás sem elképzelhetetlen

CR is jelzett már neki :D
https://twitter.com/Cristiano/status/1105166216988188677

Zidane véleményem szerint a létező legjobb döntést hozta. Nem hittem volna róla, hogy tényleg képes ennyire kompletten gondolkodni. Felmérte a triplázás után, hogy Pérez nem ad neki nagyobb befolyást, ahogyan azt is, hogy Ronaldo nélkül nem lesz minőségi gólszerzője, Bale pedig nem az az ember, akivel együtt akar dolgozni, maradékból pedig nem tudta volna kihozni azt, ami elegendő lett volna a sikerhez.

Belátta, hogy Lopeteguihez vagy Solarihoz hasonló módon belebukott volna ebbe a sztoriba, ha marad. Akkor csorba esik a renoméján, ő pedig ezt egyszer már átélte pályafutása végén, amire azóta is emlékeznek vele kapcsán. Az ő hatalmas egója viszont ezt nehezen tudta volna megemészteni, hogy elbukik három ilyen év után. Bebizonyosodott volna, hogy mégsem képes csodákra, ha nincsen nála egy világsztár. Így inkább megfutamodott a biztos kudarc elől (teljesen jogosan).

Elbuktak helyette mások, ő pedig visszatérhet, mint megváltó, kap majd egy raklapnyi pénzt, korlátlan befolyást, még Pérez is meghunyászkodott előtte. Pedig Mourinho kapcsán jóval kevesebbről lett volna szó, amit fel kellett volna adnia az elnöknek, de ő inkább a hosszútávú sikereket választotta.

Ebben a szezonban már mindegy mit ér el, utána következő 1-2 évben sem rónak majd fel neki semmit, mivel a jövő csapatát építi. Türelmesebbek lesznek vele, mint mindenki mással, ezt tudta Pérez is és Zidane is. Ezért vállalta el, mert teljesen a saját képére formálhatja a csapatot. Benzema gondolom marad, mert arab haver kell előre, Bale megy a levesbe, meg szerintem páran a középpályáról és a védelemből is.

Ahogyan butyi írta, jöhet majd Mbappé, mert ha jól emlékszem Zidane nem csipázza Neymart, talán Hazard is jöhet, bár esélyesebbnek tartom, hogy Vinícius fogja inkább beépíteni, plusz az embargó miatt a Chelsea mindent megtesz majd a belga megtartásáért. Jó döntés volt ez a francia edzőtől, ebből ő csak jól jöhet ki: nem vele bukott el a csapat, ha nem sikerül felépítenie semmit, mondhatja azt, hogy ő már egyszer történelmet írt, illetve mondhatja azt, ha ne adj isten mégis rövid időn belül elküldenék (amit kétlek), hogy nem állt még össze a megfelelő keret, amiknek hosszú évek kellenek.

Idézetet írta: oakland23 Dátum március 03, 2019, 11:02:20
Azért kétszer kapott ki úgy a Barcától, hogy igazából a Barca sem tolt olyan hűdejó focit. De majd lesz ennek böjtje, ah egyszer Messi elhagyja a csapatot, pláne ha addig a Real felépít egyet...

Sok múlik majd azon, hogy ki lesz a következő elnök a Barcánál. Okkal van például Valverdének is 2020-ig szerződése (plusz egy évre opciós), mivel 2021-ben lesz elnökválasztás. A mostani garnitúrának már annyi, anno 2017-ben Agustí Benedito benyújtott egy bizalmatlansági indítványt Bartomeu-val szemben, amiből végül nem lett semmi, de most már minden jelölt úgy van vele, hogy nem akarják piszkálni a dolgokat, 2021-re készülnek. Az is látható a Barca játékán, hogy Valverde regnálása alatt megkezdődött a jövő építése és az egyik legnagyobb eséllyel pályázó Victor Font is ezt emelte ki a beszédében. Ő lehet a Barca új elnöke és ő is egy Messi utáni korszakra hívja fel a figyelmet.

Addigra már 34 éves lesz az argentin, lehet még 1-2 év lesz benne, de azt se végig csúcsformában. Valószínűleg már több lesz a gyengébb meccse, mint a jó, én valamiért mégsem féltem a Barcát. Jelenlegi vezetés pocsék, viszont már csak 2 évük van, óriási károkat nem tudnak csinálni. Font ambiciózus (ahogy olvasgattam róla, ezt szűrtem le), jól látja az aktuális helyzetet, hogy miben kell fejlődnie a csapatnak. Elvileg Xavi és Puyol is csatlakozott a projekthez és nagy a valószínűsége, hogy Font nem olyan edzőt akar majd, aki a jelenlegi defenzívebb focit követi. Elmondása alapján neki Cruyff - Guardiola taktikai vonal tetszett a leginkább.

Guardiola szerződése ha jól emlékszem, akkor épp 2021-ben jár le, de ha ő nem (személy szerint én nem feltétlen örülnék neki), akkor biztosan talál megfelelő edzőt a pozícióra. Marco Rose, Erik ten Hag, Quique Setién vagy Oscar Garcia. Ők nagyjából azt a stílust képviselik, amit elvárna Font, még ott van Sarri is, akinek nagy példaképe Guardiola, viszont ő nem igazán tud bánni a sztárokkal. Elvileg Xavi lenne az egyik opció, de ha neki ezt a sportigazgatói mindenes posztot felajánlják, hogy építse a csapat jövőjét, nem hinném, hogy nemet mondana rá és akkor nem lesz edző.

Abidal érkezésével az átigazolások legalább már rendben vannak, az látszik, hogy a francia nagyon érti a munkáját, kiszórja kegyetlenül a sallangot, jól veszi észre a tehetségeket, ilyen ember kellett erre a posztra. Font pedig képviselheti a katalán öntudatot, konkrét tervei vannak a pénzügyeket illetően, vele biztosított lenne a jövő. Az már egy másik kérdés, hogy mi lesz akkor, ha nem ő nyer és Messi visszavonul. Akkor viszont a Barca megindulhat a lejtőn, ha ilyen Benedito-félék akarnak hasznot húzni abból, hogy övék az elnöki szék. Mondjuk erősen kétlem, hogy ő nyerne, esetleg, ha lesz egy komolyabb harmadik jelölt, akkor megszoríthatja Fontot.

Amiben pedig a jelenlegi helyzetet illeti, az látszik, hogy Valverde már most képes összerakni egy olyan masszív taktikát Messi nélkül is, amivel rangadókat lehet nyerni minden megerőltetés nélkül (5-1-es El Clásico vagy Inter 2-0). Sőt, azt lehetett látni, hogy míg a Real Madrid egy merő szenvedés volt Ronaldo nélkül, addig a Barcánál mindenki kettőzött erővel küzdött, mikor az argentin nem volt a pályán. Amikor a Copa del Rey odavágója volt, Messi nélkül tolták az első 60 percet, visszajöttek 1-0-ás hátrányból, majd úgy pörögtek, hogyha nem áll be Messi (és nem lassul a katalánok játéka), akkor már ott is nyerhettek volna.

Messi egy zseni, de néha túlságosan érződik az, hogy tőle várnak mindent. Ahogyan volt is erre egy szó: Messidependence. A társak olyankor ráhagyják, hogy oldja meg, mivel ő a legjobb. Coutinho is teljesen háttérbe szorult, amikor az argentin a pályán volt, egyedül Dembélé mer ez ellen tenni. Ugyanakkor Messi szórja még mindig a gólokat, meccseket dönt el, de szerintem ki lehet nevelni majd olyan játékosokat, a következő 3-4 évben, akikből vezér lehet és normális vezetői háttérrel karöltve nem lesz problémája a katalánoknak.

LaLiga: Madridi szombat

Képes-e talpra állni az Atlético Madrid? Zidane győzelemmel kezd? Olvasd tovább


LaLiga: Ki lehet a forduló nyertese?

Lehet esélye a Betisnek a fáradt Barcelona ellenében?  Olvasd tovább