Férfi kézilabda Vb 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerinted melyik csapat nyeri a tornát?

Dánia
3 (37.5%)
Franciaország
1 (12.5%)
Spanyolország
1 (12.5%)
Svédország
1 (12.5%)
Izland
0 (0%)
Norvégia
0 (0%)
Magyarország
2 (25%)
más
0 (0%)

Összes szavazó: 8

Szavazás lezárva: január 12, 2023, 08:57:25

Férfi kézilabda Vb 2023

Rendező: Lengyelország és Svédország
Helyszínek: Krakkó, Gdansk, Stockholm, Malmö, Göteborg
Időpont: 2023. január 11-29.
Címvédő: Dánia
Hivatalos weboldal

Jegyek: https://handball23.com/tickets/

Csoportok:

A-csoport:

Spanyolország
Montenegró
Chile
Irán

B-csoport:

Franciaország
Lengyelország
Szaúd-Arábia
Szlovénia

C-csoport:

Svédország
Brazília
Zöld-foki Köztársaság
Uruguay

D-csoport:

Izland
Portugália
Magyarország
Dél-Korea

E-csoport:

Németország
Szerbia
Katar
Algéria

F-csoport:

Norvégia
Észak-Macedónia
Argentína
Hollandia

Nyolc FTC-játékos a bő keretben

A Ferencváros nyolc játékosa került be a januári olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott 35 fős bő keretébe.


A magyar szövetség honlapjának keddi híradása szerint a bajnoki címvédő Pick Szegedet hatan, a Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprémet hárman képviselik a bő keretben.
    
A spanyol José María Vaquero Rodríguez szövetségi kapitány csapata január 5-én Ljutomerben, 7-én pedig Nagykanizsán játszik felkészülési mérkőzést Szlovéniával. A svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokság csoportkörében a magyarok 12-én a Koreai Köztársasággal, 14-én Izlanddal, 16-án pedig Portugáliával találkoznak Kristianstadban. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.

A magyar válogatott bő kerete:
    
kapusok:

Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Tatabánya), Borbély Ádám (Ferencváros), Palasics Kristóf (NEKA), Nagy Martin (VfL Gummersbach, német),
    
irányítók:
 
Lékai Máté (Ferencváros), Juhász Ádám (Benfica, portugál), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Csörgő Kristóf (Ferencváros), Győri Mátyás (Tatabánya), Melnyicsuk Viktor (Komló),
    
beállók:

Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Topic Petar (Tatabánya), Szöllősi Szabolcs (Dabas)
    
balszélsők:

Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Krakovszki Bence (NEKA), Kovacsics Péter (Ferencváros), Molnár Robin (Pick Szeged), Sunajko Stefan (ORK Pancevo, szerb)
    
balátlövők:

Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros), Bodó Richárd (Pick Szeged), Szita Zoltán (Pick Szeged)
    
jobbszélsők:

Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Pedro Rodríguez Álvarez (Tatabánya), Hornyák Péter (Balatonfüred), Terjék Roland (Montpellier HB, francia), Krakovszki Zsolt (NEKA)
    
jobbátlövők:

Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Ancsin Gábor (Tatabánya), Ónodi-Jánoskúti Máté (Ferencváros), Ilic Zorán (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Ferencváros)

forrás: MTI

Huszonegy játékossal készül a magyar válogatott

Huszonegy játékossal kezdi a felkészülést a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságra José María Vaquero Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya


"Ez lesz a legfontosabb verseny ebben az olimpiai ciklusban. Természetesen az a célunk, hogy a legjobb formában legyünk a világbajnokságra. A játékosok még edzenek és meccseket játszanak klubjaikban, de azt követően előbb mi a kondicionális munkára helyezzük a hangsúlyt, december végén kezdjük a felkészülést" - idézte a magyar szövetség közleménye a spanyol szakembert.
    
A magyar válogatott január 5-én Ljutomerben, 7-én pedig Nagykanizsán játszik felkészülési mérkőzést Szlovéniával. A svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokság csoportkörében a magyarok 12-én a Koreai Köztársasággal, 14-én Izlanddal, 16-án pedig Portugáliával találkoznak Kristianstadban. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A világbajnokságra 18 játékos nevezhető, mérkőzésenként 16 léphet pályára.
    
A magyar férfiválogatott kerete:
    
kapusok:

Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
    
jobbszélsők:
  
Pedro Rodríguez Álvarez (MOL Tatabánya), Bujdosó Bendegúz (Ferencváros)
    
jobbátlövők:
 
Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb), Ancsin Gábor (MOL Tatabánya)
    
irányítók:
 
Juhász Ádám (SL Benfica), Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TvB Stuttgart)
    
beállók:
  
Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC)
    
balátlövők:
  
Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Pick Szeged)
    
balszélsők:
   
Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (Ferencváros)
 
Tartalék: Győri Mátyás (MOL Tatabánya)

forrás: MTI

A legjobb hét közé kerülés a magyarok célja

A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a magyar férfi kézilabda-válogatott számára a jövő szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ).


"Ennek a vb-nek különös jelentősége van, mivel olimpiai selejtezőtornára kvalifikál. Szeretnénk a szövetség és a magunk által is kitűzött elvárást teljesíteni, hogy olimpiai selejtezős helyezést érjünk el" - mondta kedden az MTI-nek Nagy László, az MKSZ alelnöke.
    
Hozzátette, a nyolcadik helyezés, sőt a 2024-es, párizsi ötkarikás játékokra házigazdaként készülő francia válogatott jó szereplése esetén talán még a kilencedik hely is elegendő lehet, ennek ellenére a magyarok az első hétbe szeretnének kerülni.
    
A magyar együttes jövő csütörtökön a Koreai Köztársasággal, szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával játszik a csoportkörben, amelynek a svédországi Kristianstad ad otthont. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.
    
"Tudjuk, hogy elképesztően erős a mezőny, és hétnél több csapat esélyes a hét közé jutásra. Bízom benne, hogy a játékosokat nem teher fogja nyomni, hanem jól fognak teljesíteni egy felszabadult, egészséges versenylégkörben, mert nagyon feszesnek kell lenni, hogy el tudjuk érni a célt" - nyilatkozta Nagy.
    
A csapat a 2020-as Európa-bajnokságon kilencedik, a legutóbbi világbajnokságon ötödik lett, a tavalyi, hazai rendezésű kontinenstornán viszont csupán a 15. helyen végzett.
    
"Valóban nem úgy teljesítettünk, ahogy szerettünk volna és ahogy terveztük, de itt a lehetőség előttünk, hogy javítsunk, és megmutassuk, mire vagyunk hivatottak" - vélekedett a korábbi világklasszis jobbátlövő.
    
Nagy elmondta, a játékosok kaptak "házi feladatot" karácsony előttre és utánra is, a közös felkészülés első része december 27-től 30-ig tartott, a második szakasza pedig hétfőn indult Telkiben.
    
"Eddig jó benyomást keltett bennünk, amit tapasztaltunk. A terveknek megfelelően halad a csapat felkészülése. A Szlovénia elleni edzőmeccsek lesznek az első állapotfelmérők, amelyek megmutatják, valójában hol is tartunk. Messzemenő következtetéseket azokból sem kell majd levonni, de a szakmai stábnak képet fog adni a világbajnokság előtt" - magyarázta.
    
A magyarok csütörtökön 18.30-tól Ljutomerben, szombaton 16 órától pedig Nagykanizsán találkoznak a szlovénokkal.
    
Első vb-ellenfelük, a Koreai Köztársaság kapcsán Nagy László elárulta, öt mérkőzésük videofelvételét már megszerezték, ezek alapján tisztességesen fel tud készülni a csapat.
    
"Korea sötét ló számunkra, jó lett volna, egy hasonló kézilabdát képviselő együttessel játszani a közelmúltban. Erre nem volt lehetőség, bár talán Izraelt ide lehet sorolni a termetük miatt. Maximális erőbedobással kell majd pályára lépnünk az első meccsen, igyekszünk nem negatív meglepetést okozni" - szögezte le.
    
A kapus Mikler Roland október közepétől térdfájdalmak miatt hat hétig nem állhatott klubcsapata, a bajnoki címvédő Szeged rendelkezésére, de keddi elmondása szerint napról napra jobban van, hiszen folytatta azt a munkát, amit elkezdett a sérülése miatt. A visszatérése óta lejátszott mérkőzéseken nyújtott teljesítményével semennyire nem elégedett, mondván: "az nem úgy van, hogy az ember hat hét után visszaáll a kapuba, és jó formában véd, hiszen akkoriban még nem volt százszázalékos a térdem".
    
Hozzáfűzte, most már nem kell annyira odafigyelnie a térdére, ki tudja zárni, hogy sérült volt.
    
Azt egyelőre nem beszélték meg, mennyi időt jut neki a szlovénok ellen, és mennyit kap majd Székely Márton, de biztos benne, hogy egyenlően fogják elosztani, mert mindkettejüknek szüksége van a játékidőre, és a edzők is meg akarják nézni, milyen állapotban vannak.
    
"A szlovén csapat nagyon jó, tehát ellenük biztosan meg fogjuk látni, hol tartunk. Szépen lassan formába kell lendülnie a csapatunknak, hiszen a jövő héten már kezdődik a vb" - vélekedett.
    
A torna kapcsán leszögezte, nagyon reméli, hogy másik arcát fogja mutatni a csapat, mint tavaly januárban, bár akkor is csak kis dolgokon múlt, hogy nem lettek sikeresebbek.
    
"Nem sokan vannak itt, akik megjárták az olimpiát 2012-ben, de ha bárki megkérdezi, milyen érzés volt, akkor nagyon boldogan tudunk róla mesélni. Ennek komoly motivációnak kell lennie mindenki számára, azoknak is, akik még nem jártak olimpián. Ahhoz, hogy a legjobb hét között legyünk, rettentően jó teljesítményt kell nyújtanunk" - vélekedett a kapus.
    
Jelenleg egyedül Hanusz Egon nem készülhet a csapattal, aki lázas betegséggel küzd. Lehetséges, hogy a Stuttgart irányítója nem játszhat csütörtökön, de szombaton vélhetően már pályára léphet a szlovénok ellen.

forrás: MTI

Juhász Ádám szemsérülést szenvedett, kihagyja a tornát

Szemsérülést szenvedett Juhász Ádám, a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosa, így kihagyni kényszerül a jövő szerdán kezdődő, olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.


A magyar szövetség szerdai hírlevelében Erdélyi Gábor csapatorvos kifejtette: az irányító a nemzeti csapat edzésén, az egyéni bemelegítés során, egy szerencsétlen mozdulatot követően szenvedett szemsérülést. Hozzátette: a játékos az esetet követően a lehető leghamarabb kórházba került, ahol a szakorvosi vizsgálatok megállapították, hogy "a jobb szemén felületes, a bal szemén súlyosabb, bevérzéses sérülést szenvedett külső behatás miatt".
    
"Az előttünk álló napokban állandó kórházi megfigyelés alatt áll majd, a sérülés további lefolyásáról a következő időszak, illetve a folyamatos vizsgálatok alapján lehet majd biztosabbat mondani. Sajnos a játékos a világbajnokságon nem vehet részt"
- közölte a szakember.  
    
Juhász kiesésével a magyar válogatott Chema Rodriguez szövetségi kapitány irányítása mellett 19 fővel folytatja a vb-felkészülést.
    
Az együttes a torna előtt kétszer is megmérkőzik Szlovéniával, csütörtökön idegenben, majd szombaton Nagykanizsán, kedden pedig utazik Svédországba. A magyar együttes jövő csütörtökön a Koreai Köztársasággal, szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával játszik a D csoportban, amelynek a svédországi Kristianstad ad otthont. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A tornára 18, közülük egy találkozóra 16 játékos nevezhető.

A magyar válogatott 19 fős kerete:
    
kapusok:
  
Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Tatabánya), Palasics Kristóf (NEKA)
    
jobbszélsők:
 
Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Pedro Rodríguez Álvarez (Tatabánya)
    
jobbátlövők:
    
Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zorán (Telekom Veszprém)
    
irányítók:
    
Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német)
    
beállók:
    
Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Szöllősi Szabolcs (Dabas)
    
balátlövők:
    
Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Bodó Richárd (Pick Szeged), Szita Zoltán (Pick Szeged)
    
balszélsők:
    
Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Kovacsics Péter (Ferencváros)

forrás: MTI

Nagy a csend, ki mit vár a fiúktól?

Én már annyit csalódtam, hogy inkább hanyom meglepni magam. Benne van 3 győzelem is a csoportban egy kis szerencsével, de egyenlőre nem merek nagyot álmodni.

Rodríguez: nehéz lesz elérni a célunkat

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda-válogatottnak nehéz lesz elérnie a célját, a legjobb hét közé kerülést a szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.


"Nagyon várjuk a világbajnokságot, tudjuk, hogy fontos, de azt is, hogy nehéz lesz. A csapat motivált, nagyon jól dolgoztak eddig a fiúk. Mindenki szurkoljon, hajrá magyarok!" - mondta magyarul a spanyol edző a Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón.
    
A magyarok csütörtökön 18 órától a Koreai Köztársaság csapata ellen kezdik meg szereplésüket Kristianstadban, majd szombaton 20.30-tól Izlanddal, jövő hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával találkoznak. A középdöntőbe az első három helyezett jut, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményüket. A magyar együttes a göteborgi középdöntőben a Svédország, Brazília, Uruguay, Zöld-foki Köztársaság négyes első három helyezettjével játszhat. A középdöntő-csoportok első és második helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe.
    
A magyar szövetség elvárása azért a legjobb hét közé kerülés a válogatottal szemben, mert az garantálná a részvételt a jövő évi párizsi olimpia egyik selejtezőtornáján. Erre minden bizonnyal a nyolcadik helyezettnek is lehetősége lesz, ha az olimpiai címvédő, jövőre pedig házigazda franciák a hét közé jutnak.
    
Chema Rodríguez - immár angolul - hozzátette, nagyon jó felkészülés áll a csapat mögött, a koronavírus-járvány miatti rendkívül nehéz időszak után újra normális körülmények között dolgozhattak. Mint mondta, két szoros edzőmeccset játszottak Szlovéniával, a célnak megfelelt mindkettő, mert jól tudtak gyakorolni.
    
A válogatott múlt csütörtökön 28-27-re nyert Ljutomerben, majd szombaton 32-29-re kikapott a szlovénoktól Nagykanizsán.
    
A szövetségi kapitány úgy fogalmazott, fizikálisan jó állapotban vannak a játékosok, jól összpontosítottak a munkára és készen állnak a tornára.
    
Meglátása szerint rendkívül szoros és nehéz lesz a csoportjuk, mert Portugália és Izland a legtöbbet fejlődő csapatok között van az elmúlt éveket tekintve, olyannyira, hogy az északi szigetország együttese éremesélyes lehet a vb-n.
    
Rodríguez úgy véli, a Koreai Köztársaság ellen nagyon nehéz felkészülni, hiszen a magyar válogatott legutóbb több mint tíz éve játszott az ázsiai csapattal, ráadásul az első meccs minden tornán nagyon nehéz, de "készen állunk, hogy megküzdjünk velük".
    
"Nagyon nehéz lesz elérni a célunkat, ezzel tisztában vagyunk, de minél több pontot tudunk magunkkal vinni, annál több lehetőségünk lesz a jó helyezés elérésére a középdöntőben. Az első célunk azonban a csoportkörből való továbbjutás" - nyilatkozta a kapitány.
    
A 19 fős játékoskeretből Palasics Kristóf, a NEKA kapusa maradt ki, ő nem utazik Svédországba.
    
Nagy László, a magyar szövetség alelnöke elmondta, jól sikerült a december 27-én kezdődött edzőtábor, és a két edzőmeccs. Hozzátette, néhány játékelemet tudatosan nem mutattak meg a szlovénok ellen.
    
Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, Juhász Ádám továbbra is kórházban van, a szemsérülése lassan javul, és további beavatkozások szükségesek a gyógyulásához. A Benfica irányítója a válogatott múlt keddi edzésen, a bemelegítés során sérült meg.

forrás: MTI

Ma indul a világbajnokság, nálunk pedig a kézi-vb-s tippjáték! Összdíjjazás: 35.000 forint!  :beerchug:

TOP5 játékos részesül belőle.

Izland bucira ver, Portugália sima vereség, Dél Kórea meg döntetlen  :'(  ;D

Idézetet írta: csak1tomi Dátum január 12, 2023, 10:39:36Izland bucira ver, Portugália sima vereség, Dél Kórea meg döntetlen  :'(  ;D

Ettől azért én egy picit pozitívabb vagyok  :D

Izland megver minket az fix, de a másik kettőt talán behúzzuk  :beerchug:

Az elo merkozeseknel hol tudom kovetni a statisztikat, gollovoket, stb? Az elmult par alkalommal nem volt tul eros ebben a tornak hivatalos weboldala.

Ez a második félidő extra gyenge, meg Kórea is

Simán megvan az első meccs, egy lépéssel közelebb vagyunk a VB címhez  ;D

Idézetet írta: RedMunchen Dátum január 12, 2023, 18:49:41Az elo merkozeseknel hol tudom kovetni a statisztikat, gollovoket, stb? Az elmult par alkalommal nem volt tul eros ebben a tornak hivatalos weboldala.

https://www.ihf.info/competitions/men/308/28th-ihf-mens-world-championship-2023/101253

Sziasztok!

Mai meccsünkre fogadtam Bánhidi 3,5 gól felett dob. Elejétől fogva néztem félideig le is jött.  Sőt még a tv stúdióba is mutatták.  MKSZ oldalán is így van fent viszont szerencsétlen ihf nél csak 3/3 t mutat.  Unibetnél ki is értékelték vesztesként ugye az ihf statisztikára hivatkozva ami téves ugyebár.  Mit tudok tenni ilyenkor? Nem a 4000 Ft ról van szó de ha már nyert ne veszítsen ;D köszi előre is

Idézetet írta: anarsia Dátum január 12, 2023, 21:02:43Sziasztok!

Mai meccsünkre fogadtam Bánhidi 3,5 gól felett dob. Elejétől fogva néztem félideig le is jött.  Sőt még a tv stúdióba is mutatták.  MKSZ oldalán is így van fent viszont szerencsétlen ihf nél csak 3/3 t mutat.  Unibetnél ki is értékelték vesztesként ugye az ihf statisztikára hivatkozva ami téves ugyebár.  Mit tudok tenni ilyenkor? Nem a 4000 Ft ról van szó de ha már nyert ne veszítsen ;D köszi előre is

Hivatalos eredményeket vesznek figyelembe. Megtörténhet, hogy az egyik gólt nem nekik adták, de még követni kell a hivatalos beszámolókat, s ha változik az adat akkor jelezni az Unibetnek.