Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

csorika és 2 vendég van a témában


Addig kell újraszámolni a szavazatokat, amíg Vitézy Dávid nem nyer.

Ez demokratikus, egyszerű számolás csak.simán érvényes.  :D  ;Dbonus track:

Amúgy szerintem tökéletesen látható, hogy a Fidesz nem adja fel, bizonytalanságban tartja a lehető leghosszabb ideig a társadalmat, ha választást veszít! Szerintem ez az ő valóságukban elképzelhetetlen!

Ugye a 2000-es években franc se tudja, hogy hányszor volt szavazat újraszámlálás, - majd persze az újraszámlálás után is a választási csalás vádja, és annak a fenntartása, hogy nem legitim döntés alapján nyer valaki választást a kárukra.

Most itt ez a Budapest ügy, melynek végén még mindig maradt Karácsonynak 41 db szavazat .előnye. Persze felvetik, hogy a Vitézy nem is Fideszes, hanem LMP-s - de itt is kibukik a dolog: az LMP nem tudta volna elérni a szavazatszámlálást.

Jellemző a kapálózásra, hogy született egy újabb beadvány: legyen szavazás újra a IV. és a VII. kerületben - nyilván tudták, hogy miért pont abban a kettőben. Elutasították...Most jön majd az a műsor, hogy Karácsony mandátuma nem legitim és már szó van az ex győri fideszes polgi kérelméről is - újraszámlálást kér.

Elszoktam ettől, sőt el is felejtettem, hogy 20 éve ez divat volt...

Meg kell vizsgálni írásszakértőkkel, mert lehet hogy néhány Karácsony Gergely szavazatnál az X vonalaiból látszik, hogy valójában Vitézy Dávidra akart szavazni.

Biztos hogy Vitézy Dávid nyert, most már csak az a kérdés, hogyan bizonyítják be!

Idézetet írta: TiB Dátum június 13, 2024, 18:48:13Nem akarom elrontani a beszélgetést, de Orbán Viktor győzelem esetére BÉKÉT ígért.

Tehát jelenleg BÉKE van! Köszönjük Viktor, köszönjük Fidesz-szavazók!
Annyira bèke lett, hogy továbbra is háborús vèszhelyzet van Magyarországon.

Idézetet írta: csabax Dátum június 15, 2024, 12:54:37Annyira bèke lett, hogy továbbra is háborús vèszhelyzet van Magyarországon.

Az csak mendemonda lehet vagy nem írták át a törvénybe, mer a Viktor nekünk megigérte a békét. Szerencsére van egy ilyen bátor vezető, nem lesz világháború.

https://fb.watch/sNrHlMNGXk/

Jaj Feri, hányszor kell még megbuknod, hogy végre eltűnj a közéletből. Van sok pénzetek, élvezzétek az életet a feleségeddel, járjátok a világot, vagy ültessek virágot a kertetekbe, csak hagyjátok már végre ezt a politika dolgot.

Mint egy időutazás Hitler, Mussolini, Sztálin idejébe. Itt van két tömeggyilkos diktátor, és népünnepély keretében mosolyogva bevonulnak.

"...nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni" - Magyar Péter. https://www.blikk.hu/politika/magyar-politika/magyar-peter-interju/fng54e7

Péter úgy hazudik, mint Gyurcsány, és úgy kampányol, mint Orbán. Ügyes, ügyes.

Joe Biden igazán elengedhetné ezt az egész dolgot, vannak nagyon jó bőrben lévő 81 évesek, de ő nem ilyennek tűnik. Ezzel nem Donald Trumpot dicsérem, csak konkrétan a mondatokkal is úgy küzd Biden, mintha nem maradna életben a mondat végére. Barack Obama vagy Bill Clinton még 50 sem volt, mikor elnök lett.

Érdekesen alakul az Orbán Viktor-féle pártcsalád helyzete (Patrióták Európáért).

Sokan azt gondolták, hogy gyorsan el fog halni a kezdeményezés, de két dologgal szerintem kevesen számoltak:
- Fasizmus
- Orosz pénzek

Azért lássuk be, oroszoknak egy ilyen pártcsalád aranyat érne, márpedig nem véletlen, hogy Orbán a soros EU-elnökség első hetében rohant Moszkvába szinte Kijevből, hogy tájékoztasson. Nem mellesleg hirtelen elkezdtek belépni a pártok, minden bizonnyal hasonló támogatást kapnak majd Putyintól, mint amit Le Pen kapott az oroszoktól (kis magyar közvetítéssel).

A jelenlegi helyzet:
- Fidesz (független) 10 képviselő
- ANO (cseh, volt liberális, majd független) 7
- FPÖ (osztrák, ID) 6
- Vox (spanyol, Európai Konzervatívok és Reformerek) 6
- Szabadságpárt (holland, ID) 6
- Flamand Érdek (belga, ID) 3
- Chega (portugál, ID) 2
- Dán Néppárt (ID) 1

Ha kicsit figyelünk az EU-s pártpolitikára, akkor ezek borítékolhatóak voltak, mint ahogyan az is, hogy Orbánék az ID-t akarják lerabolni, majd utána Le Pen és Salvini kényszerhelyzetbe kerül, amivel végül azt éri el Orbán, hogy kénytelenek csatlakozni.
- RN (francia, ID) 30
- Lega (olasz, ID) 8

Ez már az alapítókkal együtt majdnem 80 képviselő, ami konkurál Meloni-féle jobboldali párttal, de itt nem fognak megállni Orbánék, el is mondom miért:
- Revival (bolgár, független) 3
- AfD (német, független) 15
- NIKI és FL (görög, független) 1+1
- LPV (lett, független) 1
- LCP (litván, független) 1
- Confederation (lengyel, független) 6
- Smer (szlovák, független, Fico pártja) 5

Rájuk abszolút van esély, ugyanis hová ülnének be ők? ECR-be? Benne van, de ha látják, hogy van egy feltörekvő erő, ahová ők szélsőjobbosként beülhetnek, akkor be is fognak. Ezzel pedig 110 képviselő felett lenne Orbán pártcsaládja, de vannak ennél is ijesztőbb dolgok:
- Az egyik, hogy ezzel az ECR-től is tudnának elhappolni képviselőket, nem lepődnék meg néhány 1-3 képviselőből álló párt váltásán
- A másik, hogy benne van, nem Orbán marad a pártcsalád vezére idővel, viszont kialakul egy erős szélsőjobb, ami megkerülhetetlen tényező lesz, gyakorlatilag az EU-n belől a 3. erő egy EU-romboló pártcsalád lesz (ha nagy szerencséjük van, akkor 2. erő), aki a destabilizálásra törekszik.


A kulcs két párt lesz: a francia RN és a német AfD. Előbbi mint írtam az ID összezuhanásával kényszerhelyzetben lesz, vagy Melonihoz, vagy Orbánhoz csatlakoznak. Az AfD mondta, egyelőre nem, de később csatlakoznának, viszont lássuk be: minek várjanak? Az ECR sokkal erősebb lenne, így gondolom a németek az RN és a Lega döntésére várnak, ha ők csatlakoznak Orbánhoz, akkor az AfD is fog.


Durva amúgy, hogy Európa közeli jövője a következő 6 hónap során fog eldőlni (EU-s pártpolitika és USA választás). Visszatér az 1930-as évek szélsőjobbos időszaka, esetleg még időben képesek megállítani...

Elviekben jó a gondolatfejtès, de teljesen más a gyakorlat.
Szerintem a sok dudás soha nem megfèrni egy csárdában.
Èrdemes azt is hozzágondolni, hogy arrafelè sokkal nagyobb az egó, mint az IQ.

Idézetet írta: csabax Dátum július 07, 2024, 06:32:55Szerintem a sok dudás soha nem megfèrni egy csárdában.

Ez az, amiben én is, illetve szerintem mindenki más bízik, szóval én örülnék, ha igazad lenne. Nekem az a bajom, hogy a szélsőjobbos erők kapcsán azt tapasztaltam, ugyan óriási egók vannak egy ilyen tömörülésen belül, de ha úgy adódik, akkor a siker és hatalom érdekében, beállnak egymás mögé. A Fidesz is mennyire széthúzott 2018-ban, de aztán a semmiből a végén teljesen összezártak, mint ahogyan most az EU-s választásoknál is.

Erre nem képesek a demokraták, EU-ban pedig az segítheti a szélsőjobb "összezárását", hogy ott lesz Putyin mindenki feje felett, amolyan főnökként. Leszól Putyin majd Le Pennek, hogy figyelj, állj be Orbán mögé, más lehetősége nem lesz... Én ettől az összezárástól tartok, hogy a valódi főnök majd kiosztja a feladatokat és a szerepeket, aztán mindenkinek be kell majd állnia a sorba, mert azért Putyin a pénzéért, segítségéért és információért cserében elvár majd dolgokat, mert tudjuk, mi történik azokkal, akik végül máshogy cselekednek...


Mindenesetre, én örülnék, ha igazad lenne.

Putyin nem mindegyik szèlsősègest tudja a befolyása alatt.
Pèldául: Meloni.
Akiket pedig madzagon rángat, azok olyan kevesen vannak, mint mackósajtban a brummogás.

Willy Fog: 80 nap alatt körbejárom a Földet
Orbán Viktor: Két hét alatt megvan, fogd meg a söröm Willy