Sportfogadas.org

Infó + közösség => Közösség => A témát indította: joko Dátum február 21, 2006, 20:00:45

Cím: Bundabotrány
Írta: joko Dátum február 21, 2006, 20:00:45
EZ A NEM SEMMI!!! 

Bunda gyanús esetek!!!!!

Finnország: Különbböző források szerint számos futballistát megvesztegettek, és a mérkőzések végeredményének befolyásolására kértek a finn bajnokságban. A helyi szövetség reagálásaban annyit mondott: nem tud arról, hogy bundameccsek lettek volna, de természetesen segíti a ligát és a rendőrséget a nyomozásban.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum február 21, 2006, 20:49:54
EZ A NEM SEMMI!!!                    2006

Bundáztak a belgák!

Brüsszel -  A Lierse három futballistája bevallota, pénzt fogadott el a "kinai maffiától". Az eredményeik a kívánságuk szerint alakultak, s így manipulálták a fogadásokat.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum február 22, 2006, 17:12:36
EZ A NEM SEMMI!!!     :knuppel2:      2006.02

London - Nyolcéves eltiltást és 10 ezer font  (3,7 millió Ft) büntetést kapott Quinten Hann ausztrál snookerjátékos, mert bundázott. Pénzt fogadott el a tavalyi China Openen egy mérkőzés elvesztéséért.   

Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum február 23, 2006, 05:59:28
EZ A NEM SEMMI!!!    >:(     2006.02

Újabb, bundagyanúba keveredett belga labdarúgókat és edzőket bocsátott el klubjuk: az Anderlecht két játékosától, a Mouscron pedig edzőjétől vált meg a hét végén. Mindhármójukban az a közös, hogy az előző; évadban még a Lierse csapatánál voltak, ahol - mint azt csütörtökön, vizsgálóbírói kihallgatásuk során elismerték - pénzt fogadtak el egyes mérkőzések elcsalásáért.
Ami a két játékost, Laurent Delorge-ot és Marius Mitut illeti, az Anderlecht menedzsere szerint megérdemlik a szankciót, de csak kis halak ebben az egész ügyben, akik inkább áldozatok, mintsem haszonélvezők.
Ugyanígy vélekedett saját klubjának bundagyanúba keveredett, s elbocsátott játékosairól a Lierse elnöke, Leo Theyskens is (Itt 3 focistával szüntették meg a szerződést bundázás miatt).
Igazi "nagy hal" viszont a volt edző, Paul Put, aki tavaly, a Lierse gyanús meccsei idején ezt a csapatot irányította, ám idén már egy másik klubnál, az Excelsior Mouscronnál dolgozott (ez utóbbi a 14. helyen áll a 18 szereplős belga első osztályú bajnokságban) - ő beismerte, hogy még a Liersénél két meccset eladott.
Ugyanakkor azt állította, hogy neki ebből semmi anyagi haszna nem származott, a kapott pénzt (az egyik tévécsatorna szerint meccsenként 75 ezer euróról volt szó) mind szétosztotta az érintett focisták között. A pénzt állítólag egy kínai üzletember, a szökésben lévő Je Cse-jun adta, aki egyébként több focicsapatnál is megpróbált befolyáshoz jutni. ő a belgiumi fogadásokban érintett, azokból nagy pénzt húzó "kínai maffia" egyik kulcsembere.
A Lierse a hét végén elveszítette legfőbb szponzorát, amely a bundaügy miatt megszakította kapcsolatait a klubbal. Ugyanakkor a csapat számára némi elégtétellel szolgálhat, hogy a botrány közepette is győzni tudott szombati bajnoki mérkőzésén a Charleroi ellen - igaz, még így az utolsó, 18. helyen áll az első osztályú tabellán, s a meccsre az egyik legnagyobb belga fogadóügynökség nem fogadott el téteket...
(forrás: MTI)
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum február 23, 2006, 11:19:09
Olvastam én is erről az esetről az újságban...hát elég szép...a fogadók kinlodnak, hogy nyerjenek egy pár eurót, mig mások 100 ezrekkel játszanak.
Azt olvastam, hogy ez a bizonyos kinai emberke befolyásolta az eredményeket belgiumban, finnországban és megprobálta a görögöknél is.
Nagyon sok csapatnak volt a tulajdonosa, köztük a belga Lierse, a Beveren, a finn Allianssi...emlékeztek még, hogy a tavaly 8-0-ás verességet szenvedett a finn csapat?... nah akkor is hatalmas nagy téttekket raktak a 8-0-ás pontos eredményre, Kinában.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum február 25, 2006, 20:37:02
EZ A NEM SEMMI!!!     >:(

PITTSBURGH - Bundagyanú miatt bizonytalan időre felfüggesztették állásából Rick Tocchetet, az NHL-ben szerplő Phoenix Coyotes másodedzőjét. Wayne Gretzky segítője illegális fogadószervezet tagja volt.
Cím: Re: BUNDA
Írta: vmlinuz Dátum február 26, 2006, 23:15:09
Bundásliga  :) ;) :beerchug:
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum február 27, 2006, 04:39:42
EZ A NEM SEMMI!!!    :-\

Bunda a belga fociban - folytatás
   
2006-02-05

Bunda

Belga médiaértesülések szerint az idei szezonban a belga labdarúgó-bajnokság első osztályában hét találkozó végeredményét is manipulálták.

A Panorama című televíziós műsor újságírói a belga fociban dúló korrupcióról készítettek riportot, és azt állították, hogy a tudomásukra jutott hét találkozóból hatnál a La Louviere együttese volt az érintett, amely gárda jelenleg a 16. helyen áll a belga pontvadászatban.

Az újságírók szerint például bunda volt a csapatnak a január 21-én a Gent ellen 3-0-ra elveszített, valamint az FC Bruges elleni, november 19-i mérkőzése is.

Az első esetben a meccset megvevő kínai maffia azt akarta, hogy a vereség legalább
két gól különbségő legyen. Az FC Bruges-La Louviere találkozónál pedig az volt az ázsiaiak kérése, hogy az első félidő döntetlenül végződjön, ám végül a Bruges nagy különbséggel nyerjen, és így is történt.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum március 17, 2006, 04:43:13
EZ A NEM SEMMI!!!   2006.03.     :bash:

Német válogatottat is érinthet a fogadási botrány!!!

A német állami televíziós csatorna, az ARD "Plusminus" című magazinjának információi szerint egy válogatott labdarúgó is érintett a legújabb fogadási botrányban, amellyel összefüggésben eddig négy személyt vett őrizetbe a rendőrség.    :police:


A műsor egyik munkatársa beépült a fogadási maffiába és azt állítja, szem- és fültanúja volt annak, amikor az egyik ismert és népszerű német válogatott futballista megígérte, hogy csapata elveszíti bajnokiját, majd tízezer eurót tett fel a meglepetésnek számító vereségre. Az informátor nevet egyelőre nem árult el.

"Elképzelhetetlennek tartom, hogy a nemzeti együttesből bárki ilyen botrányba keveredjen" - mondta Franz Beckenbauer, a június 9-én kezdődő németországi világbajnokság szervezőbizottságának elnöke. "A válogatott futballisták nagyon jól keresnek, nincs szükségük arra, hogy ilyen módon egészítsék ki a jövedelmüket. Maximálisan megbízom minden válogatott játékosban."

A Plusminus munkatársa arról is beszélt, hogyan manipulálják a mérkőzéseket. Az oddsok tanulmányozása után eldöntik, melyik meccsbe érdemes "belenyúlni". Miután az érintett csapatból egyeztettek azokkal a játékosokkal, vezetőkkel, akik részt vesznek az eredmény alakításában, "riasztják" a fogadókat.

Több százan vannak, akiknek annyi a dolguk, hogy különböző irodákban fogadjanak a nagy nyereményt hozó meglepetés-eredményre. Mivel sehol sem tesznek fel egyszerre száz eurónál többet a mérkőzésre és a fogadásokra szigorú beosztás szerint különböző időpontokban, mindig változó összegekkel kerül sor, gyakorlatilag lehetetlen kiszűrni a csalókat.

A csalásban résztvevő játékosok, edzők szolgálataikért mérkőzésenként 5-15 ezer euró közötti "díjazásban" részesülnek. A németországi fogadási csalásokat a frankfurti rendőrség feltételezése szerint egy malajziai származású 45 éves kínai állampolgár irányította, akinek lakásában szerdai őrizetbe vételekor 50 ezer euró készpénzt és 150 ezer euró értékben kaszinókban használt zsetonokat találtak.

A férfi ellen eredetileg csalás és okirat-hamisítás vádjával indult nyomozás, de kapcsolatainak vizsgálata során kiderült, hogy szinte naponta érintkezett a kínai és vietnami fogadási maffia irányítóival. A Plusminus informátora szerint a tavalyi botrány során lebukott horvát Sapina-testvérek, illetve Robert Hoyzer játékvezető "csak kicsi pontok a hálózatban".

"A belgiumi botrányról is pontosan tudunk mindent, a szálakat mozgatók között olyan közismert, népszerű emberek is találhatók, akikről senki sem gondolná, hogy benne vannak a buliban. A Sturm Graz-Austria Wien mérkőzést is megpróbálták manipulálni, de a megkeresett játékosok még fejenként 60 ezer euróért sem mentek bele a buliba" - mondta az informátor, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra.

(MTI)
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum március 17, 2006, 04:48:23
EZ A NEM SEMMI!!!   2006.03.   >:(

Újabb fogadási botrány a német futballban!!!

A Bild Zeitung információi szerint a frankfurti ügyészség csalás vádjával vizsgálatot rendelt el öt Bundesliga II-es és több alacsonyabb osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy a mérkőzések végeredményét fogadások manipulálására szervezett bandák határozták meg.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) megerősítette, hogy zajlanak a vizsgálatok, de a nyomozás lezárásáig nem ad ki több információt.

Tavaly Robert Hoyzer játékvezetőről bizonyosodott be, hogy a horvát fogadási maffia megbízásából manipulálta az általa vezetett, másod- és harmadosztályú, illetve német kupa-mérkőzések végeredményét. A botrányban rajta kívül játékosok is érintettek voltak.

(MTI)
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum március 17, 2006, 04:57:49
EZ A NEM SEMMI!!!  2006.03.  :tickedoff:

Amerikaifutballra vált át Robert Hoyzer, a tavalyi német labdarúgó bundabotrány főszereplője.

A 26 éves exbíró, aki a másodrendű vádlott Dominik Markssal együtt összesen 23 első és másodosztályú Bundesliga-mérkőzést csalt el pénzért, a Berlin Adler együttesével készül az áprilisi idényrajtra.

"A labdarúgásban már nincs jövőm, ezért döntöttem az amerikaifutball mellett. Amatőrként viszont továbbra is focizok a fővárosi egyházi bajnokságban, elvégre senki nem tilthat el attól, hogy sportoljak" - jelentette ki a volt sípmester, aki két év öt hónap letöltendő börtönbüntetést kapott novemberben, ám ügyvédje megfellebbezte az ítéletet.

Az Adler edzője elégedetten nyilatkozott a rovott múltú szerzeményről: "Ötven méterről is betalál a rudak közé, erre pedig nem sokan képesek."

Hoyzert a Német Labdarúgó Szövetség örökre eltiltotta a játékvezetéstől. A kétmillió eurós kárt okozó, a szálakat a háttérből irányító horvát Ante Sapina 2 év 11 hónap letöltendő, testvérei, Milan és Filip 16, illetve 12 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

(MTI)
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum március 17, 2006, 05:02:36
EZ A NEM SEMMI!!!  2006.03.   :noway:

BL-meccseket is manipulálhattak Hoyzerék!!!

Elképzelhető, hogy a német labdarúgó bíróbotrányban érintett horvát fogadási maffia Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-mérkőzéseket is manipulált - erre utaló vallomást tett Robert Hoyzer játékvezető, akit német bajnokik eredményeinek befolyásolásával vádolnak.

A 26 éves exjátékvezető a berlini bíróságon azt mondta, hogy a szintén vádlott horvát Sapina testvérek autójában többször látott olyan papírokat, melyeken európai kupatalálkozók bírói és ellenőrei szerepeltek, lakcímükkel és telefonszámukkal.

"Amikor Sapináékat erről kérdeztem, akkor azt válaszolták, hogy rengeteg jó barátjuk van" - mondta Hoyzer. "Ami meglepett, hogy Sapináék a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében és elődöntőjében is már egy héttel korábban tudták, melyik meccset ki fogja vezetni, pedig ezt mindig csak az adott találkozó előtt 24 órával hozták nyilvánosságra."

Hoyzer konkrétan csak egy mérkőzést említett: a 2004. december 1-jén rendezett
Panioniosz-Dinamo Tbiliszi UEFA-kupa-meccset a hazaiak 0-1-es félidő után 5-2-re nyerték. A német bíró szerint a Sapina-testvérek többször beszéltek a találkozóról, de később úgy döntöttek, hogy "nem elég jó buli", ezért "nem nyúltak bele".

Sapináék azt állították, hogy Hoyzer azokra a mérkőzésekre is fogadott, melyeknek az eredményét később manipulálta, de a játékvezető ezt tagadta.

Sapináék ügyvédje egy magnófelvételt mutatott be, melyen Hoyzer másfél órával az általa vezetett harmadosztályú bajnoki előtt egy barátjával beszélt telefonon és arra kérte ismerősét, hogy az interneten keresztül fogadjon a találkozó végeredményére.

A fogadási botrány másik játékvezető vádlottja, Dominik Marks eddig folyamatosan tagadta bűnösségét. Marks ügyvédje a csütörtöki tárgyaláson bejelentette, hogy védence kedden írásos nyilatkozatot juttat el a bírósághoz, s ha beidézik, személyesen is elmegy a tárgyalásra, de egyetlen kérdésre sem fog válaszolni.

(MTI)
Cím: Re: BUNDA
Írta: pikado Dátum március 18, 2006, 15:06:50
Bundabotrány Finnországban is  


2006. március 18.   


A finn labdarúgó élvonal AC Allianssi nevû csapatának korábbi ügyvezetõ igazgatója, a belga Olivier Suray hazája hírügynökségei szerint bevallotta, hogy a legutóbbi szezonban csapata szándékosan veszített el 8-0 arányban egy mérkõzést az FC Haka otthonában.
Surayt a belgiumi bundabotrányok tárgyalássorozatában hallgatták ki. Csütörtökön a belga hatóságok közel 20 házkutatást tartottak, több embert pedig kihallgattak a bundaügyekkel kapcsolatban. A nyomozóbizottság nemzetközi körözést adott ki a finn klub korábbi tulajdonosa, a kínai Zheyun Ye, valamint menedzsere, Pietro Allatta ellen. A kínai fogadómaffia közvetítõjének számító Ye a vizsgálatok kulcsfigurája. A hatóságok szerint jelenleg Kínában tartózkodik, a társának vélt Allatta pedig Mauritiusra szökött. Az ügy vizsgálói azt remélik, hogy a nemzetközi körözések segítenek kézre keríteni és Belgiumba szállítani a két gyanúsítottat. Ye nem sokkal az említett nyári 8-0-ás találkozó elõtt vette meg az AC Allianssi csapatát, ahova belga, valamint francia játékosokat vitt magával. Ügyvezetõ igazgatónak Surayt nevezték ki, az edzõ pedig a szintén belga Thierry Pister lett. A tulajdonossal az Allianssi Részvénytársaság novemberben bontotta fel a szerzõdést, mivel a kínai nem teljesítette kötelességeit. A belga hírügynökségek szerint Suray a tárgyaláson azt is elmondta, hogy a Haka elleni találkozó után Ye lelkesedése a finn élvonal irányában csökkent, mivel a csapat meccseit levették a fogadóirodák listáiról.


Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum április 22, 2006, 07:53:11
EZ A NEM SEMMI!!!   2006-04

Bundagyanú a National Bukarestnél   :spaz:


Bukarest - Hazugságvizsgálóval kíván meggyőződni labdarúgói ártatlanságáról vagy bűnösségéről Constantin Iacov, a román élvonalbeli National Bucuresti elnöke.

A sportvezető azt követően döntött a szokatlan lépés mellett, hogy a fővárosi klub az előző két fordulóban a kiesés elől menekülő együttesekkel találkozott, és mindkétszer kikapott. A vereségek következtében a National a nyolcadik helyre csúszott vissza a tabellán, és távol került a nemzetközi kupaszereplés lehetőségétől.

Iacov bízik benne: a hazugságvizsgáló segítségével kiderül, hogy átmeneti formahanyatlás a visszaesés oka, vagy esetleg előre megbeszélt eredmények születtek a csapat legutóbbi meccsein. A futballisták előtt a szakmai stáb tagjait vetik alá a vizsgálatnak.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 17, 2006, 20:31:24
EZ a nem semmi !!! 2006.05

Az ügyészség dönt a Juvéról   :nu:

2006-05-16

Róma - Még mindig nem tudni, mely csapatokat zárják ki az olasz labdarúgó-élvonalból, vagy lesz-e kizárás egyáltalán. Leleplezték minden idők legnagyobb fogadási botrányát. Az ügyészség szerint a 2004/05-ös szezonban a 38 mérkőzésből 29-nek befolyásolták az eredményét. A botrányban érintett Juventus korábbi vezetőjét, Luciano Moggit (68) hétfőn hat órán át hallgatta ki a rendőrség.

- Megpróbáltam mindent részletesen elmagyarázni - közölte Moggi az olasz sajtóval.

A Juventus főigazgatóját azzal vádolják, hogy manipulálta a bíróküldést és a mérkőzések eredményét. Moggi ügyvédje, Fulvio Gianaria szerint védencének kihallgatása nyugodt légkörben telt, de egyes sajtóhírek szerint a Juve korábbi vezetője sírva fakadt.

További kihallgatások várhatók, és nemcsak a Juve, hanem a Lazio, a Fiorentina és a Milan vezetőinek is felelniük kell a kérdésekre. Előbbi három klub esélyes" arra, hogy jövőre alacsonyabb osztályban folytatja.

A legnagyobb veszteség a Juventust éri, ha kizárják. Megfosztják aranyérmétől, nem indulhat a Bajnokok Ligájában, úgy tűnik, a szponzorok és a játékosok is hátat fordítanak a klubnak. Becslések szerint 80 millió fonttól, azaz 30,4 milliárd forinttól esik el a Juve, a részvényeinek kereskedését is felfüggesztették.

Eddig csak Del Piero jelentette be, hogy a klubnál marad.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 17, 2006, 20:38:40
EZ A NEM SEMMI !!! 2006.05.

Collinát hat és fél órát faggatták   :shockwhore_125:
   

Hat és fél órán át hallgatták ki az olasz futballbotrány ügyében a csendőrség római központjában Pierluigi Collina volt FIFA-játékvezetőt, a 2002-es világbajnoki döntő bíróját. Mint arról a szerdai olasz lapok internetes kiadásai beszámolnak, Collina kihallgatása volt a leghosszabb. Őt tovább faggatták, mint Luciano Moggit, a Juventus leköszönt főigazgatóját, akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy ő az olasz futballvilágot behálózó bűnszövetkezet feje.


Collinát, mint "az eseményekről tájékozott személyt" idézték be, és főleg arra voltak kíváncsiak, hogy miként működött a játékvezető-küldés mechanizmusa, amelynek eredményét Moggi állítólag előre, rendszerint már csütörtökön ismerte. Továbbá azt is tudni akarták, hogy mit jelentett az a Leonardo Meanival, az AC Milan egyik vezetőjével folytatott - és lehallgatott - telefonbeszélgetés, amelyre utalások történtek az 1999-2000-es bajnokságban lejátszott Juventus-Perugia találkozó után.

A népszerű, külföldön is nagy tekintélyű játékvezető tavaly vonult vissza, mert bár 45. életévének betöltése ellenére egy évig még engedték volna vezetni a Serie A-ban, de az AC Milant szponzoráló Opellel kötött reklámszerződése miatt kizárták a bírói keretből.

Ugyancsak kedden hallgatták ki Adriano Gallianit, a AC Milan igazgatóját, aki egyben az Olasz Labdarúgó Liga elnöke, Carlo Ancelottit, a milánói gárda vezetőedzőjét, valamint Roberto Mancinit, az Internazionale trénerét, a Lazio egykori játékosát is. Galliani egyelőre megerősítette, hogy nem kíván lemondani ligaelnöki tisztségéről. Ugyanakkor napvilágra kerültek olyan telefonbeszélgetések, amelyek arról tanúskodtak, hogy Moggiék nyomást gyakoroltak a liga vezetőire Galliani megválasztása érdekében.

A perugiai ügyészség megkezdte a vizsgálatot a Gaucci-család kezében lévő Perugia futballklub csődje ügyében is. Szerdán idézték be ez ügyben Franco Carrarót, az Olasz Labdarúgó Szövetség volt elnökét, aki másfél héttel ezelőtt, a futballbotrány kirobbanásakor mondott le.

Közben árnyékot vetett Giuseppe Pisanu leköszönő olasz belügyminiszter utolsó munkanapjára, hogy a szerdai lapok közölték azoknak a lehallgatott telefonbeszélgetéseknek a tartalmát, amelyeket Moggival folytatott. Az egyik beszélgetésben a politikus éppen a bíráskodásra panaszkodott. Pisanu és környezete szerint "összeesküvés" folyik a távozó miniszter ellen.

Szerdán ismét kivonták a Juventus részvényeit a tőzsdéről, miután a reggeli nyitáskor több mint 11 százalékos zuhanást mutattak a torinói klub értékpapírjai.

Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 19, 2006, 06:00:48
EZ A NEM SEMMI!!!

Elvehetik a Juventus aranyérmét    :twak_125:

A római rendőrség hat órán át hallgatta ki Luciano Moggit, a Juventus labdarúgóklub mérkőzések manipulálásával vádolt korábbi főigazgatóját. Olasz sajtóértesülések szerint a hatóságok már nemcsak a 2004/2005-ös, hanem a vasárnap befejeződött bajnokság kapcsán is nyomoznak, minek következtében elképzelhető, hogy torinói klubot megfosztják utóbbi  két bajnoki címétől és valamelyik alsóbb osztályba száműzik.

"Nagyon fáradt vagyok, megpróbáltam mindent részletesen elmagyarázni" - mondta a rá váró újságíróknak a maratoni kihalgatás után  Moggi. "A világ futballjában nem léteznek olyan szervezetek, melyekről a napokban írtak, mindenki a saját érdekeivel törődik." Fulvio Gianaria, Moggi ügyvédje annyit mondott, hogy a kihallgatás nyugodt légkörben zajlott, és várhatóan a napokban a nápolyi ügyészség is beidézi védencét.

Moggit azzal vádolják, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a torinóiak mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a Juventushoz szerződjenek, és nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor. Ez utóbbi vádpontra az érintett felháborodottan reagált: "Napi kapcsolatban álltam a klubok vezetőivel, de ez teljesen természetes. Arról is érdeklődtem, hogy melyik játékos hogyan dolgozott az edzéseken, vagy éppen kinek vannak olyan gondjai, amelyek befolyásolhatják a teljesítményét. Edzőként korábban én is elmondtam a szövetségi kapitánynak, hogy csapatomból kit lehet esetleg kipróbálni a válogatottnál és ki az, akinek véleményem szerint jól jönne egy kis pihenő. Fenyegetésről és nyomásgyakorlásról azonban szó sem volt, a Juventustól senki sem akart játékosokat rám erőltetni" - jelentette ki Lippi.

A kapitány nyilatkozata azonban vélhetően már nem húzza ki a csávából Moggit, és könnyen lehet, hogy a Juventus utóbbi két bajnoki címe is rámegy az botrányra. Az olasz hatóságok ugyanis immár az idei Juventus-Siena találkozó manipulálása ügyében is nyomoznak, vagyis a zebramezeseknek összesen hét bajnokiját lengi körül a bundagyanú.

Ha a csalásokat bebizonyítják, a La Gazzetta dello Sport prognózisa szerint a Juventust a B vagy a  C ligába sorolják vissza, valamint megfosztják mindkét scudettótól. Ebben az esetben Serie A idei bajnoka a második helyen végzett Milan lehetne, ám mivel a piros-feketék is érintettek a bundaügyben (a játékvezetőkért felelős klubvezető keveredett gyanúba), az olasz sportnapilap azt jósolja, hogy a harmadik helyen zárt Interhez kerül majd a bajnoki a trófea, míg a 2004/2005-ös pontvadászat első helyezett nélkül kerül majd be a jövőbeli évkönyvekbe.

A következő szezonban a Juventus mellett a Fiorentina és a Lazio is  számíthat a kizárásra, illetve arra, hogy az ősszel nem vehetnek részt a nemzetközi kupasorozatokban. Jelenlegi állás szerint a firenzeiek a Bajnokok Ligájában, a rómaiak pedig az UEFA-kupában indulhatnának.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 20, 2006, 05:33:30
EZ A NEM SEMMI!!! 2006.05.

Három csapatnál vizsgálódnak a holland botrányban!    :knuppel2:

Az ADO Den Haag, az FC Utrecht és a Willem II csapatánál vizsgálódtak elsőként Hollandiában a bűnügyi hatóságok annak az eljárásnak a keretében, amelyben azt elemzik, igaz-e, hogy az élvonalbeli és másodosztályú labdarúgó-bajnokságban mérkőzések végeredményét manipulálták - állította a holland sajtó pénteken.

Az élvonalban játszó, de nem a legjobbak közé tartozó klubok közül az ADO megerősítette, a másik kettő viszont tagadta, hogy az ügyészségről megkeresték volna őket. Közleményében a hágai csapat azt is jelezte: nem az egész klubot, csupán egy játékost érint a vizsgálat, amelyben a vezetés teljes körűen együttműködik. Tanúként mindazonáltal az ADO több alkalmazottját meghallgatták - írta Robert Langenbach igazgató a De Telegraaf című napilap honlapján (www.telegraaf.nl) is idézett közleményben.

A vizsgálat előző napi bejelentésekor az ügyészségi szóvivő nem közölte, hogy kiket, illetve mely csapatokat gyanúsítanak bundázással. A nemzetközi sajtóban akkor megjelent kommentárja szerint Susanne Staals csupán annyit mondott, hogy az állami jogi szervek vizsgálják, történt-e bűncselekmény, azaz csalás a bajnokságokban.

Pénteken egy szóvivő azt hangoztatta, hogy a hatóság még mindig korainak tartja részletek közlését. Sajtóértesülés szerint az ügyészség azért szűkszavú, mert szeretné elejét venni, hogy az esetleges bűnösök a részletek kiszivárgásával elkerüljék a felelősségre vonást. A kezdeti sajtóhírek szerint egy labdarúgó-fogadásokkal is foglalkozó kínai szerencsejáték-hálózat állhat az ügy hátterében.

Az elmúlt hetekben Olaszországban, korábban Belgiumban és Németországban is bundabotrány tört ki. Belgiumban - ahol játékosokat és edzőket már el is távolítottak klubjaiktól - szintén kínaiakat gyanúsítanak, és hasonlóság a holland híresztelésekhez az is, hogy élvonalbeli, de nem a legjobbak közé tartozó csapatok meccseiről van szó.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum június 07, 2006, 18:52:14
EZ A NEM SEMMI !!!

Nem indulhatnak olaszok az Intertotó-kupában!    :help:

Az olaszországi bundabotrány miatt az ország labdarúgócsapatai nem vesznek részt az Intertotó-kupa 2006/2007-es kiírásában - jelentette be kedden késő este Guido Rossi, az itáliai futballszövetséget (FIGC) ideiglenesen irányító kormánybiztos. Rossi kedden találkozott Joseph Blatterrel, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökével.

"A FIGC minden lehetőséget mérlegelve úgy döntött, hogy nem sietteti fölöslegesen a vizsgálatokat, ezért az olasz klubok kihagyják az Intertotó-kupát, Joseph Blatter pedig ígéretet tett arra, hogy amennyiben július 31-ig lezárjuk ezt az ügyet, úgy a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában is elfogadják a nevezéseinket." A következő szezonban a Palermo és a Livorno lett volna Intertotó-kupa-résztvevő.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo de Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum június 07, 2006, 18:55:39
EZ A NEM SEMMI !!! 2006.06.

Beismerő vallomás az olasz bundabotrányban!!!  :o:

Manfredi Martino, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) játékvezetői bizottságának titkára kedden beismerő vallomást tett és kijelentette, hogy manipulálták a bíróküldést.

Martino: Manipulálták a bíróküldést

"A mérkőzések játékvezetőit sorsolással kellett kijelölni, de a ceremónia előtt kis jelekkel látták el a neveket tartalmazó golyókat, így mindenki pontosan tudta, melyik meccsre, melyiket kell kihúzni" - mondta Martino. "A jelekkel a bizottság két vezetője, Paolo Bergamo és Pierluigi Pairetto látták el a golyókat. Moggi jelezte, hogy kiket szeretne aJuventus mérkőzéseire, ennek megfelelően készült a sorsolás."

Guido Rossi, a FIGC-et ideiglenesen vezető kormánybiztos kijelentette: a jövőben a bíróküldő testületet is "külső személyek", várhatóan ideiglenesen kinevezett kormánybiztosok irányítják majd.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo de Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum június 07, 2006, 19:02:31
EZ A NEM SEMMI !!! 2006.06.

Másodosztályú lehet a Juventus!!!   :wall:

Lars-Christer Olsson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) főigazgatója csütörtökön kijelentette: az olasz klubok nem vehetnek részt az európai klubtornákon, ha a július 27-28-i sorsolásokig nem zárják le az országban a fogadási botrány kapcsán elindított vizsgálatokat, és a vétkesek nem kapják meg büntetésüket.

"Természetesen senki sem szeretné olasz klubok nélkül megrendezni a kupasorozatokat, de ha a sorsolás időpontjáig nem rendeződik a helyzet, akkor nem marad más választásunk" - mondta Olsson.

Guido Rossi, az olasz szövetség (FIGC) élére ideiglenesen kinevezett kormánybiztos ígéretet tett arra, hogy az UEFA által megadott határidőig helyreáll a rend az olasz futballban. "Nem gondoltam volna, hogy ennyire súlyos a helyzet, de meg fogjuk oldani, nincs más választásunk - jelentette ki Rossi. - Az ügyészségtől úgy tájékoztattak, hogy három héten belül elkészülnek a vádiratok."

"Ha rajtam múlik, akkor a Juventus a következő szezonban a másodosztályban szerepel, legutóbbi két bajnoki címét pedig nem tarthatja meg" - hangoztatta Mario Stagliano, a FIGC ügyeivel foglalkozó vizsgálóbíró.

Lapértesülések szerint a torinói klub írásos garanciát kért Fabio Capello vezetőedzőtől arra, hogy a másodosztályban is vállalja a gárda irányítását, a tréner azonban nem írta alá az erről szóló nyilatkozatot. Több lap úgy véli, hogy a Juventus kizárása esetén a tréner a Real Madrid irányítását veszi át.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo de Santis FIFA-játékvezető.
Cím: BUNDA
Írta: Suvi Dátum június 19, 2006, 18:27:34
A sportfogadasok iden mar csak a bunda botranyokrol hiresek!!!

Aki meg nem hallotta vagy olvasta akkor csak megemlitenem, hogy a tegnapi intertoto merkozes egyik eredmenye korul is bunda gyanu van kilatasban.
A norveg internetes oldal a Bettingadvice.com oldalan mar egy jo par napja tudva levo volt,meg a merkozes elotti napokban,hogy a Pobeda  -   Farul merkozes vegerdemenye 2-2 lesz es ugy is tortent.A mai sportlapokban ez megszelloztetesre is kerult a cimoldalakon.

NAGY UZLET A SPORT, hat meg a SPORTFOGADAS!!!
En mar egy jo ideje ugy itelem meg hogy biztos merkozesek nincsennek a sportfogadasban, csak ha nem tudjuk elore a kimenetet. :ok:

:redchug:

Udv:Suvi


Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum július 25, 2006, 03:27:04
Isztambul, július 24., Sajtóhírek szerint a bennmaradásról döntő meccs eredményéről egyezkedtek.   :kiss2:

A Hürriyet című török napilap értesülése szerint előre megbeszélt eredmény született a bajnokság utolsó fordulójában a Denizli és a Malatya találkozóján, amelynek köszönhetően előbbi csapat bennmaradt az élvonalban.
Az újság arról számol be, hogy három - név szerint nem említett - Malatya-játékos fejenként 100-100 ezer dollárt kapott azért, hogy győzelemhez segítse ellenfelét, és mindhárman igent mondtak a felkérésre. A cikk nyomán a török ügyészség vizsgálatot indított, a parlament sportbizottságán belül pedig külön testület alakult az ügy részleteinek feltárására.
A Denizli tagadja az ellene felhozott vádakat, és közleményt adott ki, melyben minden segítséget megígér a hatóságoknak a nyomozáshoz. Ha bűnösnek találják az egyesületet, akkor kizárják az élvonalból, a kenőpénzt elfogadó futballistákra pedig többéves eltiltás vár.
(MTI)

Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum november 02, 2006, 14:21:02
Bunda van, néző nincs az olasz bajnokságban !   :redchug:

Hiába lett Németországban világbajnok a válogatott, az olasz klubfutball egyre népszerűtlenebb a hazájában. Az eddigi adatok alapján ebben a szezonban átlagosan 19 511 szurkoló látogat ki a stadionokba a Serie A-ban. A La Gazzetta dello Sport tanulmánya alapján az elmúlt kilenc szezonban folyamatosan csökken a nézőszám, 1997–1998-ban még átlag 31 161 drukker jutott egy meccsre.

A mostani csökkenést azzal is magyarázzák, hogy Olaszország legsikeresebb és egyik legnépszerűbb klubját, a Juventust a bundabotrány miatt a B ligába száműzték. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy ebben a szezonban a Serie B átlagos nézőszáma a tavalyihoz képest 20,3 százalékkal nőtt.


Bár a mostani csökkenést lehet ezzel magyarázni, az elmúlt mintegy egy évtizedet nem. A sportnapilap szerint az elmúlt évekre jellemző szurkolói erőszak, a dráguló belépőjegyek, a bundabotrányok, a televíziós közvetítések, a stadionok rossz állapota mind oka a negatív tendenciának.

De a Serie A-ban szereplő klubok bázisa is fontos. Az olyan nagy városok csapatai, mint Genova, Nápoly, Verona és Bologna nem állandó szereplői – nemhogy meghatározói – az első osztálynak, ellenben több, kisebb szurkolótáborral rendelkező klub is felkerül. Az Empolira például tavaly átlagosan csupán 6725-en voltak kíváncsiak, míg a Chievo és a Siena meccseire 8589, illetve 9874 néző ment ki.

Az újság azt is hozzáteszi, hogy hasonló nézőszámcsökkenés nem figyelhető meg a többi európai elit ligában, sőt Spanyolországban és Angliában növekedés tapasztalható.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum január 13, 2007, 05:45:28
EZ A NEM SEMMI !!

Szentpétervári képviselők egy csoportja feljelentést tett Jurij Csajka főügyésznél, mivel véleményük szerint az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban több esetben részrehajlók a bírók, a meccsek végeredményét pedig előre egyeztetik.    :beerchug:    :kiss2:

A Csajkához elküldött levélben többek között az áll, hogy néhány játékvezető rendre orbitális hibákat követ el az egyik vagy másik csapat kárára, illetve javára, s ebből előre megbeszélt eredményekre lehet következtetni.

A feljelentésben példaként szerepel a CSZKA Moszkva-Zenit Szankt Petyerszburg összecsapás, amelyen a képviselők szerint világosan látszott, hogy a játékvezetői trió érdekelt volt a az 1-0-s végeredmény kialakulásában. A meccsen Vlagyimir Pettaj bíró egy erősen vitatott tizenegyest ítélt meg a moszkvaiak javára és a Zenit két szabályos gólját is érvénytelenítette.

Pettaj bírót a játékvezetői bizottság az említett találkozón elkövetett hibái miatt a szezon végéig eltiltotta.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum január 13, 2007, 05:53:16
 :P

A tel-avivi bíróság első fokon három éves letöltendő börtönbüntetésre ítélte Yohanan Cibutaru labdarúgó játékvezetőt, mert bizonyítottnak látta, hogy a bíró több mérkőzés eredményét is szándékosan manipulálta.

Az ítélet indoklása szerint a sípmester 1997 és 2000 között összesen hat másod- és harmadosztályú találkozót fújt "megrendelésre". Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy a Cubitaru végig ártatlanságát hangsúlyozta és a 25 tárgyalási napon minden lehetséges módon igyekezett lassítani az eljárást.

Az elítélt játékvezető és védői egyelőre nem döntöttek arról, hogy fellebbeznek-e a határozat ellen. A bíró felhívta figyelmüket, hogy amennyiben nem tudják bizonyítani Cubitaru ártatlanságát, a másodfokon eljáró bíróság meg is duplázhatja a büntetést.

A hatóságok 2002-ben kezdték el vizsgálni a fogadási csalásokat az izraeli meccseken, eddig 13 ember ellen indult bűnvádi eljárás, a vádlottak között Cubitarun kívül még két játékvezető található, őket már elítélték, mindketten eg
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum január 13, 2007, 05:59:38
EZ A NEM SEMMI !!

Letöltendő börtönt kapott a német bundabíró   :angel:

A lipcsei bíróság másodfokon, jogerősen két év öt hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a fogadási botrányba keveredett Robert Hoyzert, korábbi labdarúgó-játékvezetőt.

Az indoklás szerint minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a bíró a fogadási maffia megbízásából másod- és harmadosztályú mérkőzések eredményeit manipulálta.

"A játékvezető és társai nagyon komoly erkölcsi kárt okoztak a német társadalomnak, miattuk az emberek kételkedni kezdtek a labdarúgás tisztaságában, külföldön megkérdőjelezték a németek szavahihetőségét és a botrány kirobbanása után számottevően csökkent a fogadási kedv is az országban" - hangzott el többek között az ítélet indoklásában.

A fogadási maffia tagjai közül a horvát Ante Sapinára tíz mérkőzés eredményének alakítását bizonyították rá, ezért két év, tizenegy hónapot kell rács mögött töltenie. Egy másik korábbi játékvezető, Dominik Marks, illetve az egykori játékos, Steffen Karl felfüggesztett börtönbüntetést kapott.   

"Ez az ítélet egyértelművé tette, hogy a manipuláció a futballban nem fegyelmi vétség, hanem bűncselekmény" - reagált az ítéletre Theo Zwanziger, a német szövetség elnöke. "A német labdarúgásban újra rend és fegyelem uralkodik, melynek megőrzése legalább olyan nehéz feladat, mint a visszaállítása volt." 
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum január 13, 2007, 06:03:39
Az olasz labdarúgó-szövetség nyolc hónapra eltiltotta Giuseppe Scullit, a Genoa játékosát, miután kiderült, hogy bundázott a Serie B 2002-es idényében.

A 25 éves támadó négy éve még a Crotone futballistájaként keveredett bundagyanúba a Messina elleni másodosztályú találkozón, s a szövetség utólag bizonyítottnak látta, hogy Sculli megpróbálta befolyásolni a mérkőzés végeredményét.

A Juventusban nevelkedett labdarúgó a 2006/07-es idény további részében már nem léphet pályára.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum január 13, 2007, 07:21:27
Idézetet írta: joko Dátum január 13, 2007, 06:03:39
Az olasz labdarúgó-szövetség nyolc hónapra eltiltotta Giuseppe Scullit, a Genoa játékosát, miután kiderült, hogy bundázott a Serie B 2002-es idényében.

A 25 éves támadó négy éve még a Crotone futballistájaként keveredett bundagyanúba a Messina elleni másodosztályú találkozón, s a szövetség utólag bizonyítottnak látta, hogy Sculli megpróbálta befolyásolni a mérkőzés végeredményét.

A Juventusban nevelkedett labdarúgó a 2006/07-es idény további részében már nem léphet pályára.

Még ifi korában megtanulta a Juve-tól, hogy mi az a bunda... ;D
Cím: Re: BUNDA
Írta: Baba Dátum január 13, 2007, 08:43:00
Lehet nem ebbe a témakörbe illik, amit most írok, bár valamilyen köze akár lehet is hozzá. Szóval:

Böngészgetem a mai futball meccseket, és a skót másodosztályban találtam egy Stirling Albion - Raith Rovers mérkőzést.
Íme az oddsok a hazai győzelemre fogadóirodánként:

- sportingbet: 1.6
- bwin: 1.55
- william hill: 1.53

eddig ugye minden oké, semmi gyanús, na de most figyeljetek...

- expekt: 1.85 !

Valami infó birtokában lehet az expekt, én erre tudok gondolni, ilyen lényeges különbséget oddsok közt még sosem láttam.
Lehet, hogy hinni kéne nekik, és odavágni döntetlenre ezt a meccset! Szerintetek?
Cím: Re: BUNDA
Írta: Jaaas Dátum január 13, 2007, 08:57:05
Szerintem arbitrázsban kellene megjátszani.Ennek az a lényege, h mind3 kimenetlt megfogadod, és tuti h nyersz még így is! De majd átnézem az oddsokat:)
Cím: Re: BUNDA
Írta: nonprofit2 Dátum január 13, 2007, 09:27:13
Itt összehasonlítják kül. irodák oddsait:
http://www.goalservebetting.com/betting

Kapásból lehet találni 3 tizedes eltérést, sőt nagyobbat is (igaz itt kevésbé ismert irodák is bent vannak):

Huddersfield - Cheltenham   2

BetCRIS   4.25 :o:
CanBet  4.20
3BWin  3.75
Eurobet  3.85
William Hill 3.50  :o:

Azért ez még annál is furcsább, nem?  :coolsmiley:
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum január 13, 2007, 09:37:39
Idézetet írta: Baba Dátum január 13, 2007, 08:43:00
Lehet nem ebbe a témakörbe illik, amit most írok, bár valamilyen köze akár lehet is hozzá. Szóval:

Böngészgetem a mai futball meccseket, és a skót másodosztályban találtam egy Stirling Albion - Raith Rovers mérkőzést.
Íme az oddsok a hazai győzelemre fogadóirodánként:

- sportingbet: 1.6
- bwin: 1.55
- william hill: 1.53

eddig ugye minden oké, semmi gyanús, na de most figyeljetek...

- expekt: 1.85 !

Valami infó birtokában lehet az expekt, én erre tudok gondolni, ilyen lényeges különbséget oddsok közt még sosem láttam.
Lehet, hogy hinni kéne nekik, és odavágni döntetlenre ezt a meccset! Szerintetek?



Van olyan fogadóiroda, mely 1.95-öt is ad...igaz, egy picit noname...
Cím: Re: BUNDA
Írta: Baba Dátum január 13, 2007, 10:04:49
Nonprofit: az teljesen rendben van, ha az esélytelenebb csapatra ilyen nagy eltérő oddsot ad, mint amilyen példát felhoztál.

Az esélyesebb csapatra nem szokott ekkora különbség lenni.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Baba Dátum január 13, 2007, 18:09:29
Stirling Albion 0 - 1 Raith Rovers

tessék ott a meglepetés, valamit tudott az expekt!!!
Cím: Re: BUNDA
Írta: newgis Dátum január 13, 2007, 18:47:23
Idézetet írta: Baba Dátum január 13, 2007, 18:09:29
Stirling Albion 0 - 1 Raith Rovers

tessék ott a meglepetés, valamit tudott az expekt!!!

Ez érdemes lehet megnézni máskor a tippek megjátszása előtt. És ha van valami hasonló kirívó eltérés, akkor még egyszer átgondolni a tétet...
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum április 06, 2007, 08:34:50
Hungarian 1st Borsodi Liga 2005/2006     :wall:

Csak a formától függ a bentmaradás !!!!!!    Vasas - Reac
Vagy valami mástól is !!!!
Hümmmm !!!!
(Végül a Vasas nem esett ki a Fradi kizárása miatt)
27. Round
Budapest-Honved - REAC Budapest   1:3
26. Round
REAC Budapest - Ferencvaros Budapest   1:0
Vasas Budapest - Budapest-Honved   1:2
25. Round
Matav Sopron - REAC Budapest   0:1
11. Round
Ferencvaros Budapest - REAC Budapest   0:2
10. Round
Vasas Budapest - Ferencvaros Budapest   0:1
REAC Budapest - Matav Sopron   1:0

5. Round
REAC Budapest - Vasas Budapest   0:3
20.Round
Vasas Budapest   REAC Budapest   2:2

Milyen érdekes, hogy a Sopron és a Fradi oda vissza kikapott a Reac-tól
A többi már nem is annyira érdekes :-))))    
A Reac összesen 7 gyözelme volt, ebből 4-et a FRADI és a Sopron bíztosított.
( micsoda véletlenek )
Cím: Re: BUNDA
Írta: muszumen Dátum április 05, 2008, 13:19:24
Sziasztok!
Szerintem mostanában a német bajnokságban nagyon sok élcsapat leadja a pontot vagy pontokat a kisebb csapatoknak.Nem tudom ezt ti is így látjátok vagy csak én.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 17, 2008, 14:28:45
Holnap játsszák a román bajnokságban a bajnokság egyik legbundább mérközését....ez eléggé érdekes kifejezés...de talál.

A Gloria Beszterce hazai pályán fogadja a Ceahlaul Piatra Neamt-ot. Tudni kell, hogy a két csapat közt nagyon nagy a barátság, s az évek folyamán ez be is bizonyosodott.

Abból áll a barátság, hogy a két csapat osztozkodik a pontokon, ha pl. az ősszel a Gloria nyer hazai pályán, akkor 99%-ban tavasszal a Ceahlaul nyer. S ez igy megy 93 óta....ezt mindenki tudja, csak úgy láttom a fogadóirodák nem annyira... ::)

Pl. itt van a 93/94-es szezontól a két csapat találkozóinak az eredménye:

1993/1994
Gloria-Ceahlaul 2-0
Ceahlaul-Gloria 1-0

1994/1995
Gloria-Ceahlaul 3-1
Ceahlaul-Gloria 5-3

1995/1996
Ceahlaul-Gloria 1-0
Gloria-Ceahlaul 1-0

1996/1997
Gloria-Ceahlaul 1-1
Ceahlaul-Gloria 0-0

1997/1998
Ceahlaul-Gloria 2-0
Gloria-Ceahlaul 2-1

1998/1999
Ceahlaul-Gloria 3-2
Gloria-Ceahlaul 4-2

1999/2000
Ceahlaul-Gloria 1-0
Gloria-Ceahlaul 5-2

2000/2001
Ceahlaul-Gloria 3-2
Gloria-Ceahlaul 2-0

2001/2002
Ceahlaul-Gloria 4-1
Gloria-Ceahlaul 2-0

2002/2003
Ceahlaul-Gloria 3-0
Gloria-Ceahlaul 1-0

2003/2004
Gloria-Ceahlaul 2-0
Ceahlaul-Gloria 3-1

2006/2007
Ceahlaul-Gloria 1-0
Gloria-Ceahlaul 2-1

2007/2008
Ceahlaul-Gloria 2-0
Gloria - Ceahlaul ??? (fogadunk, hogy nyer a Beszterce???)

Ne habbozatok, s ha van egy kis plussz pénzetek akkor fogadjatok, hogy nyer a Beszterce.

Jelenleg 2,25-ös oddsa van a Sportingbeten.
Cím: Re: BUNDA
Írta: vmlinuz Dátum április 17, 2008, 14:36:25
Én megtettem a gbnél :) Kiváncsi vagyok, Milan mész a meccsre?
Cím: Re: BUNDA
Írta: bbazsi85 Dátum április 17, 2008, 14:40:25
Ezt csak az eredmények miatt mondod??
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 17, 2008, 14:48:42
Idézetet írta: bbazsi85 Dátum április 17, 2008, 14:40:25
Ezt csak az eredmények miatt mondod??

Nem csak az eredmények miatt mondom...hidd el, nagyon figyelem én ezt a bajnokságot, már évek óta, sőt régen még jobban követtem, s mindig csak elnevettem magam az eredményeken.

Romániában mindenki tudja, hogy e két csapat mit müvel....
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 17, 2008, 14:49:28
Idézetet írta: vmlinuz Dátum április 17, 2008, 14:36:25
Én megtettem a gbnél :) Kiváncsi vagyok, Milan mész a meccsre?

Eddig biztos nem mentem volna, de mivel most fogadtam is erre, igy hát kinézzek... ;)
Cím: Re: BUNDA
Írta: Latzka Dátum április 17, 2008, 15:46:58
Ha valóban nagy barátok, akkor ennek a meccsnek vendégnek kellene lennie. Hisz elég rosszul állnak a kiesés szempontjából. De lehet igazad van és akkor gazdagon mennek a másodosztályba :)
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 17, 2008, 15:55:00
Idézetet írta: Latzka Dátum április 17, 2008, 15:46:58
Ha valóban nagy barátok, akkor ennek a meccsnek vendégnek kellene lennie. Hisz elég rosszul állnak a kiesés szempontjából. De lehet igazad van és akkor gazdagon mennek a másodosztályba :)

Arra is gondolj, hogy még 5 forduló van hátra, s a Beszterce sincs a legjobb esetben...itt nem a pénzről van a szó...

A Ceahlaul nem is olyan rég még 2 szezon erejéig a második ligában lenne, tehát ez nem ujdonság számukra.
Cím: Re: BUNDA
Írta: ab_aevo Dátum április 17, 2008, 16:46:25
Engem meggyőztél megraktam, remélem jönni fog, ha nem akkor a túl sok veszteség miatt szünetet tartok.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Lacapi Dátum április 17, 2008, 17:07:34
Akkor most 1 vagy 2?
Az unibet 7,25 be adja a hazait!
Cím: Re: BUNDA
Írta: Latzka Dátum április 17, 2008, 17:21:36
Idézetet írta: Lacapi Dátum április 17, 2008, 17:07:34
Akkor most 1 vagy 2?
Az unibet 7,25 be adja a hazait!

Gloria Bistrita - Ceahlaul      2.20  3.25 2.90

Valamit szerintem elnéztél. A többi iroda is kb így adja.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 17, 2008, 19:09:24
Idézetet írta: Lacapi Dátum április 17, 2008, 17:07:34
Akkor most 1 vagy 2?
Az unibet 7,25 be adja a hazait!


hazaira kell fogadni...
Cím: Re: BUNDA
Írta: ab_aevo Dátum április 18, 2008, 16:30:56
Te, Milan, nem kéne már menjél a meccsre? :D

amúgy van valami újdonság evvel a meccsel kapcsolatban?
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 18, 2008, 16:39:01
Idézetet írta: ab_aevo Dátum április 18, 2008, 16:30:56
Te, Milan, nem kéne már menjél a meccsre? :D

amúgy van valami újdonság evvel a meccsel kapcsolatban?

Nem mentem ki a meccsre, mert rosz az idő, s inkább itthon követem a tv-ben...
Cím: Re: BUNDA
Írta: ab_aevo Dátum április 18, 2008, 16:40:30
Idézetet írta: Milan Dátum április 18, 2008, 16:39:01
Idézetet írta: ab_aevo Dátum április 18, 2008, 16:30:56
Te, Milan, nem kéne már menjél a meccsre? :D

amúgy van valami újdonság evvel a meccsel kapcsolatban?

Nem mentem ki a meccsre, mert rosz az idő, s inkább itthon követem a tv-ben...

Én is így tervezem...amúgy melyik adó mutatja?
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 18, 2008, 16:50:04
Idézetet írta: ab_aevo Dátum április 18, 2008, 16:40:30
Idézetet írta: Milan Dátum április 18, 2008, 16:39:01
Idézetet írta: ab_aevo Dátum április 18, 2008, 16:30:56
Te, Milan, nem kéne már menjél a meccsre? :D

amúgy van valami újdonság evvel a meccsel kapcsolatban?

Nem mentem ki a meccsre, mert rosz az idő, s inkább itthon követem a tv-ben...

Én is így tervezem...amúgy melyik adó mutatja?

Telesport.
Cím: Re: BUNDA
Írta: chriss87 Dátum április 18, 2008, 16:51:48
milyen a meccs?   látom HT 0-0... elég gyatra lehet  :noway:
Cím: Re: BUNDA
Írta: ab_aevo Dátum április 18, 2008, 16:54:28
Micsoda azt hittem 7-től lesz  :idiot2: akkor megyek nézem remélem behúzzák
Cím: Re: BUNDA
Írta: hargitomi Dátum április 18, 2008, 16:54:49
Idézetet írta: chriss87 Dátum április 18, 2008, 16:51:48
milyen a meccs?   látom HT 0-0... elég gyatra lehet  :noway:

Azért mert egy meccs félidőben 0 - 0 az nem azt jelenti hogy a mérkőzés gyatra!!!
Cím: Re: BUNDA
Írta: chriss87 Dátum április 18, 2008, 16:58:21
telesport.ro   honlapján miért nem működik a videó? őedig elvileg LIVE Video van a meccsről  :(
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 18, 2008, 17:05:34
Idézetet írta: chriss87 Dátum április 18, 2008, 16:58:21
telesport.ro   honlapján miért nem működik a videó? őedig elvileg LIVE Video van a meccsről  :(

Nekem müködik rendesen.
Cím: Re: BUNDA
Írta: hargitomi Dátum április 18, 2008, 17:19:42
Nah már vezet is a Ceahlaul!!! :wall: :wall: :wall:
Erre nem számítottam!
Cím: Re: BUNDA
Írta: Titti7 Dátum április 18, 2008, 17:22:12
61' perc Gloria Bistrica - Cehalul Piatra Neamt     0-1      gól: D. Rusmir 61' (11-esből)

Na az lenne a nagy bunda, ha 0-1 után győzne a Gloria ! Drukkolok, hogy bejöjjön nektek a bunda tipp !!!  :pimp:
Cím: Re: BUNDA
Írta: hargitomi Dátum április 18, 2008, 17:22:58
Idézetet írta: titti7 Dátum április 18, 2008, 17:22:12
61' perc Gloria Bistrica - Cehalul Piatra Neamt     0-1      gól: D. Rusmir 61' (11-esből)

Na az lenne a nagy bunda, ha 0-1 után győzne a Gloria ! Drukkolok, hogy bejöjjön nektek a bunda tipp !!!  :pimp:

Hajra Gloria!!!! :ok:
Cím: Re: BUNDA
Írta: bbazsi85 Dátum április 18, 2008, 17:36:29
Na F.sza!  :wall: Pedig én 1x-re tettem!  :wall:
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 18, 2008, 17:37:32
14 év után megtörik ez a dolog?? hát nem hiszem el... >:(
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 18, 2008, 17:47:28
Hát sajnálom fiúk....ezt szerintem még a játékosok sem hiszik el...de nah...megtörténik, ilyen a foci.

Peddig ennél biztosabb meccs....hm...nem tudom ha lehetet volna. Itt megint kiderült, hogy semmi sem biztos ezen a világon.
Cím: Re: BUNDA
Írta: bbazsi85 Dátum április 18, 2008, 17:47:55
Na ez az igazi bunda! Kiesés ellen kellett nekik a pont, mi pedig jól bedőltünk nekik! Pff!  :wall: :wall: :wall:  :'( :twak_125: Persze, hogy egy 11-es döntött! Mocskos román.....  :fakk:
Ekkora szpást!  :wall: :wall: :wall: :wall:
Cím: Re: BUNDA
Írta: Milán Dátum április 18, 2008, 17:57:17
Idézetet írta: bbazsi85 Dátum április 18, 2008, 17:47:55
Na ez az igazi bunda! Kiesés ellen kellett nekik a pont, mi pedig jól bedőltünk nekik! Pff!  :wall: :wall: :wall:  :'( :twak_125:

Nah, hogy egy picit feldobjam a hangulatot, most leirom, hogy miben áll az e havi meglepetés, amit igértünk:
http://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,1073.105.html
Cím: Re: BUNDA
Írta: bbazsi85 Dátum április 18, 2008, 17:58:46
Ez sajna nem hozza vissza a pénzem!  >:(
Cím: Re: BUNDA
Írta: CHC Dátum április 18, 2008, 23:06:35
Bundából nem lesz szalonna, max bundáskenyér, d még az sem, mondjuk nem vagyok szomoró, mert at olasz röpirangadóval kombiban tettem meg, és az sem hozta az elvárásokat... Biztos azért mert az is bunda volt  :D bár náluk ez nem szokás  :D
na mind1, leszarom, akaratom kívül is pluszba hoztam ki a hetet a sportingbetnél ezek ellenére is szóval  :great:

Ne is várjuk hogy fél órás melóval 4000 forintot tudok keresni, mert akkor nem is dolgoznék  :D
Cím: Re: BUNDA
Írta: CHC Dátum április 18, 2008, 23:09:02
A helyeséírási hibákért elnézést, az ukrán szeszipari vállalatok vállalják a felesősséget     :2funny:
Cím: Re: BUNDA
Írta: ab_aevo Dátum április 19, 2008, 10:55:06
Hát igen.....ez történt...

Sajnálom hogy nem jött be a tipp, Milan érvelése tényleg nem volt rossz, és az eredményekből is látszott, hogy könnyen lehetne hazai...
De hát 13 év alatt egyszer nem tudtam megjátszani, csak 14. évben amikor először elment..amúgy kb. 5 percet láttam a meccsből (mivel az első félidőt lemaradtam, 2.ből 5 perc után jött egy áramszünet) és abban az 5 percben volt egy nagy helyzete a gloriának ami éppenséggel bemehetett volna, tehát csak a szerencsén múlott, ebből következtetek hogy ez nem volt bunda...mert 1-0-ról már nem biztos, hogy olyan könnyen lehetett volna vendég...tehát ez szerintem egy sima meccs volt ahol a hazaiak szarul játszottak..
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 03, 2008, 07:21:44
EZ A NEM SEMMI!

Megmondhatatlan, ki használta először a bundázás kifejezést, és azt is nehéz felkutatni, mikor honosodott meg a köznyelvben, csak annyi biztos: a "bunda alatt intézni" szólásból alakult ki. A szólás arra utal, hogy sutyiban, egymás között, fű alatt intéznek el dolgokat. Az elmúlt évek nagy visszhangot kiváltó bundaügyeinek sportági sajátosságait, általános hasonlóságait, és nem utolsósorban pénzügyi részleteit idéztük fel.

Novák aktáinak tanulsága

Az első bizonyíték arra, hogy magyar élcsapatok, éljátékosok egymás között adták-vették a meccseiket, a hatvanas években, Nemere ügynök ősszel nyilvánosságra került jelentéseiből derült ki. Az önmagát leleplező kétszeres olimpiai bajnok, Novák Dezső bevallotta a belügynek: 1968 januárjában a Haladás vezetői fejenként tízezer forintot adtak a Ferencváros játékosainak, hogy bukják el szombathelyi találkozójukat. A történészek gyorsan hozzátették: akkoriban kétezer forint volt az átlagkereset. A tízezres összeg egyébként átlagosnak számított más meccseken is.
Az állam tudott a csalásról, de szemet hunyt, pedig alighanem ennél sokkal több mérkőzésen született megegyezéses eredmény. A kétszeres szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán is elismerte egy tévéműsorban: úgy játszottak bundameccset, hogy lehetőleg ne vegye észre a néző, így végződött 4-4-re a '60-as évek végén egy Vasas-Újpest rangadó.

Sallai: Csak prémiumkiegészítés volt, nem bunda

A nyolcvanas évekre csupán annyiban változott a helyzet, hogy még mindig nem ismerik be az akkori elkövetők bundázásukat. Sallai Sándor például a '85-ös Debrecen-Honvéd meccsről pár napja úgy beszélt a Nemzeti Sportban, hogy ők csak "prémiumkiegészítést" kaptak. Annak ellenére, hogy valamennyi csapattag zsebre tehette a húszezer forintot - ebből pár éves Ladához is hozzá lehetett jutni akkoriban -, bűnbaknak a védőt kiáltották ki. A válogatott védőt három évre tiltották el, végül Svájcban fejezte be pályafutását.

A Honvéd egy évvel korábban 6-6-os döntetlent játszott a Volánnal, minek köszönhetően az azóta megszűnt pesti kis csapat bennmaradt, az öt gólt szerző Esterházy gólkirály lett. Az árfolyam vélhetően megegyezett a debrecenivel, a Honvédtól öt pontot levontak, de mivel hattal nyerte a bajnokságot, első maradt. A Volánnál ugyanakkor nem számítottak arra, hogy a Diósgyőrben szereplő Nyíregyháza is pénzt áldoz bennmaradásra, és 7-2-re nyer. Végül a Diósgyőr mellett mindkét csapat kiesett.

A vb-gólkirály Rossi eltiltását mérsékelték



Olaszországban viszont nem bántak kesztyűs kézzel a bundában érintett csapatokkal, játékosokkal. A nyolcvanas évek elején kizárták az első osztályból az addigra már kétszeres BEK-győztes Milant, de a Lanerossi Vicenza sem járt jobban. A játékosok közül Paolo Rossi eltiltást kapott, a szövetségi kapitány, Enzo Bearzot közbeavatkozására mérsékelték kilenchónapos eltiltását, így hat góllal főszereplője lehetett az olaszok idáig utolsó vb-győzelmének '82-ben.

Olaszországban ettől függetlenül évről évre adódnak próbálkozások, a tavalyi kupasorozatban is kiderült néhány játékosról, hogy pénzt fogadott el az eredmény befolyásolásáért. A nyolc érintett közül a modenai Antonio Marasco kapta a legsúlyosabb büntetést, őt három évre, míg a palermói Generoso Rossit egyre tiltották el.

Bulgáriában feltárták a bundákat

A volt szocialista országok közül Bulgáriában nyíltabban tárták fel a vesztegetéseket, mint itthon. Következésképp a mexikói világbajnokságra készülő csapatot a kapitány úgy állította össze, ki volt épp szabadlábon kiszemeltjei közül. Akkor a két nagy múltú csapatot, a Levszkit és a CSZKA Szófiát névváltoztatásra kényszerítették, előbbi a Vitosa, utóbbi a Szredec nevet kapta. Lengyelországban, '93-ban a Legia bajnoki címével fizetett sorsdöntő meccsének megvásárlásáért.

Megbeszélt eredmények
Sohasem bizonyosodott be, igaz nem is próbálták bebizonyítani, hogy a '82-es világbajnokságon az NSZK és Ausztria utolsó csoportmeccsükön előre "levajazta" az osztrák vereséget, és közös erővel kiejtették Algériát. A németek '74-ben fordított előjellel állhattak harmadik meccsükhöz, akkor már biztos továbbjutók voltak, de mivel a folytatásban el akarták kerülni a hollandokat, az argentinokat és nem utolsósorban a brazilokat, 1-0-ra kikaptak a keletnémetektől.

Valószínűleg az addig remeklő peruiak sem ok nélkül kaptak ki 6-0-ra '78-as vb-n a házigazda Argentínától utolsó, nekik már tét nélküli meccsükön. Az argentinok hat lőtt góllal kerülhettek a brazilok elé.

A 2002-es világbajnokságon Dél-Korea érezhető bírói nyomás alatt jutott az elődöntőbe, a tizenhat között Moreno játékvezető nyilvánvaló segítségével ejtették ki az olaszokat. Moreno luxusutazást kapott, terepjárót, a bankszámlája is meghízott, de ártatlan maradt.

A legutóbbi Európa-bajnokságon a svédek és a dánok találkoztak a befejező csoportkörben, és a sors úgy hozta, ha 2-2-t játszanak, akkor a másik meccsen az olaszok akár tíz gólt is lőhetnek a bolgároknak, akkor sem juthatnak tovább. Talán nem is meglepetés, 2-2 lett az északi rangadó. Az érintettek mindvégig tagadtak, az olasz kapitány sem vádolt senkit.

Franciaországban '94-ben lepleződött le a Marseille elnökének, Bernard Tapie-nak bundázása. Tapie a Valenciennes játékosait vesztegette meg, de ők az esetet jelentették a szövetségnek, így a '93-ban BEK-győztes társulat egy évvel később a másodosztályba kényszerült, a Világkupa fináléját sem játszhatta le, és a Milan ugrott be helyette. A politikában is szerepet vállaló Tapie féléves börtönbüntetése után úgy nyilatkozott, ő szereti a valenciennes-i embereket, és nem adott pénzt a csapat játékosainak.

A Kijev nercbundákat adott volna a bundáért

A bundatörténetben a kilencvenes évek közepén állt be fordulat. Feltehetően az ukrán Dinamo Kijev vezetői jöttek rá először arra, hogy a rivális megvesztegetésénél sokkal hatékonyabb és üdvözítőbb lehet, ha a játékvezetőnek kínálnak fel egy kisebb összeget. A spanyol Lopez Nieto megkörnyékezése után azonnal tájékoztatta főnökeit, hogy az ukránok nercbundákkal és készpénzzel akarták őt "helyes útra téríteni". Később a bíró önmagával is ellentmondásba keveredett, ám a kijeviek - noha megnyerték a dán Aalborg elleni '95-ös Bajnokok Ligája-selejtezőt - kénytelenek voltak átadni helyüket riválisuknak.

A bíró megvesztegetésének azóta kultúrája lett, hiszen a cseh ligában is bebizonyosodott, hogy a Synot Sparta Praha elleni győzelmében jelentős szerepet vállalt Stanislav Hruska. 175 ezer koronáért (1,35 millió forint). Hruskát letartóztatták, eltiltották, később pedig kiderült, a szövetség elnöke is érintett az ügyben, mert tudott az "irányított" bíróküldésről.

Hoyzer maffiakapcsolatai


Ennél nagyobb horderejű a német játékvezető, Robert Hoyzer többszöri csalása. A kupából tavaly augusztusban gyanús körülmények között kieső hamburgiak kezdtek nyomozásba, mert úgy vélték, a harmadik ligás Paderborn igen komoly segítséget - kiállítás, tizenegyes - kapott Hoyzertől. A HSV csak annyit derített ki, hogy a berlini egyetemista fogadott a csapat sikerére, a nyomozás azonban igazolta, nemcsak ő, hanem az a szervezet is, amelyiknek vélhetően a tagja. A bűnszövetkezet ellen egyelőre tart a nyomozás, de az őrizetbe vett és a sportágtól örökre száműzött Hoyzer tanúvallomásában négy másik kollégáját is megvádolta. (Dominik Marksot csütörtökön őrizetbe vették.) Pillanatnyilag nem tudni, hány mérkőzést manipuláltak - többet újrajátszanak, a Hamburg kétmillió eurós kártérítést kapott -, és az sem, hogy a csalással mekkora összegre tettek szert, a sejtések szerint eurómilliókra.

A bokszfőnök börtönt kapott

Ez az ügy már érinti a bunda jelenlegi sikerágazatát, a szerencsejátékot, a fogadásokat. Az Egyesült Államokban erre már jóval korábban rájöttek a sportból megélni kívánók. Igaz, a bokszban a hatvanas évektől már nem volt számottevő botrány, négy éve a világranglista manipulálásáért, csúszópénzek elfogadásáért a Nemzetközi Boksz Föderáció (IBF) elnöke, Robert W. Lee huszonkét hónapos börtönbüntetést kapott.

A legemlékezetesebb gyanús eset a hatvanas évekre tehető, amikor a maffia egyik verőembereként is emlegetett nehézsúlyú Sonny Liston kétszer is kikapott Muhammad Alitól. Előbb a hetedik, aztán az első menetben, a publikum mindkét alkalommal biztos volt a bundában, de egyszer sem igazolódott a feltételezés. Liston rejtélyes halála előtti utolsó meccsén a pletykák szerint nem lett volna szabad nyernie, mégis megtette.

A filmekben többször volt téma az amerikai futball tisztátalansága is, de a sportágban komoly botrány '63 óta nem tört ki. Akkor a Greenbay Packers sztár irányítója, Paul Hornung és a Detroit Lions védője, Alex Karras egyaránt egyéves eltiltást kapott, mert fogadtak egymás elleni meccseikre. Nemzeti felháborodást váltott ki a liga vezetőjének, Pete Rozelle-nek keménykezűsége, de kétségtelenül hatásos volt.

A baseball-legendát még nem rehabilitálták


A baseball legnagyobb botránya az egyik leghíresebb játékos, Pete Rose nevéhez fűződik. Rose háromszoros bajnok volt, máig a legtöbb ütés, 4256 szerepel a neve mellett, ő játszott a legtöbb mérkőzésen is, 3562-szer lépett pályára. Pályafutásának végén, '86-ban a Cincinnati Reds játékosmenedzsere lett, és kiteljesedett rajta játékszenvedélye. '87-ben napi - minimum - tízezer dollárt tett fel csapata bukására vagy vereségére. Két év múlva más klubok vezetőinek kezdeményezésére indítottak ellene eljárást, és féléves nyomozás után ítéletet is hoztak ügyében: mindennemű a sportággal kapcsolatos tevékenységtől eltiltották. Rose így kivételes pályafutása ellenére sem kerülhetett be a Hírességek Csarnokában. Rehabilitációjáért szurkolói mozgalmat indítottak, de még nem bocsátottak meg neki a sportág elöljárói.

Félmillió dolláros haszon a kosarasoknál

A kosárlabda általában mentes volt a korrupciós ügyektől, 1994-ben azonban az egyetemi bajnokságban igen komoly botrány robbant ki. Az illegális fogadásokból élő Benny Silman az arizonai csapat egyik ászával, Steven "Hedake" Smithszel került barátságba, és mivel Smith tartozott neki, a játékossal - aki nem mellékesen a csapat történetének második legjobb dobója volt -, könnyen meg tudta beszélni, hány ponttal nyerjék meg meccseiket.

Silman két maffiacsoporttal is kapcsolatot ápolt, és végül azon le, hogy egy jelentéktelen mérkőzésre mindkét társaság meglepően nagy összeget áldozott. Silman és társai több mint félmillió dollárt kasszíroztak hatvanegy meccsen, de négy év börtönt kapott. Smith karrierje derékba törött, pedig csak húszezer dollárt keresett a bolton.

A pillanatnyilag szünetelő NHL-t nem rengette meg bundabotrány, a norvég bajnokságot viszont elképzelhető, hogy hamarosan igencsak meg fogja. Állítólag a ligában alkalmazott második vonalbeli cseh játékosok a főszereplői az ügynek, és azért buktak le, mert hazájukban indokolatlanul nagy összegű fogadásokat kötöttek a meccsekre.


A nagy átverésnélküliség
Az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott a 2002-es Világliga-küzdelmekben került bundagyanúba. A nemzetközi szövetség - hirtelen felindulásból - megsemmisítette a magyar csapat oroszok elleni győztes elődöntőjének eredményét. A mieinknek egy góllal, és legalább 14-13-ra kellett nyerniük a fináléba kerüléshez. Az elődöntőben a rendes játékidőben 11-11 volt az állás, büntetőkkel 3-2-re Benedekék nyertek, ami összesítésben épp a kívánt eredmény. A magyar válogatott sikere ellenére csak a harmadik helyért küzdhetett, a döntőbe a vesztes oroszok kerültek.

A kajakosok vétkessége nem igazolódott

Magyarországon az első fogadási botrány '98-ban robbant ki, és egy olyan sportágban, amelyikre kevesen gondoltak. A szegedi kajak-kenu világbajnokságon a sportág első olimpiai bajnoka, Fábián László megvádolta az általa edzett négyest, hogy azért nem akartak nyerni, mert második helyükre fogadtak a Tippmixen. A gyanú nem igazolódott be, Fábiánt elhagyták tanítványai, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond is.

Magyar sajátosság, hogy fogadási botrányban eddig senkinek sem igazolódott minden kétséget kizáróan a vétkessége, noha többször gyanúsan nagy összegű fogadások és váratlan eredmények születtek bajnoki labdarúgó mérkőzéseken.

Hamar: Nem követtem el semmit

A legutóbbi magyar bundaügy viszont nem tartozik ebbe a kategóriába, mert áldozata is lett: Hamar István. A kispesti támadó egyéves eltiltást kapott, csak az nem derült ki, pontosan mi történt, miben vétkezett. Hamar úgy védekezett, ő nem bundázásra biztatta - telefonon - volt csapattársát a Videoton-Kispest mérkőzés előtt, csak kölcsönadott cd-jét szerette volna visszakérni tőle. A liga bizonyítékokat ígért, de nem hozott nyilvánosságra kézzelfogható tényeket. "Már többször mondtam, de most újra kijelentem: a Honvéd azért is esett ki az első osztályból, mert akkor a liga hagyta magát félrevezetni néhány fehérvári vezető által, akik hamis vádakkal illettek és bundázással vádoltak. Az élet bizonyította, hogy nem követtem el semmit, az sem véletlen, hogy az ORFK nyomoz már az akkori fehérvári vezetők ügyében" - mondta az események után másfél évvel a sportlapnak a jelenleg a Jászapátit erősítő válogatott csatár.

Ázsiában is terjed a bunda

A bundázás a futball népszerűségével együtt pár éve tört utat magának Ázsiában. Vietnamban például Vu Nu Tant öt évre tiltották el, mert egy válogatott meccset értékesített. Kína is egyre fertőzöttebb, igaz eddig csak a másodosztály. Szingapúrban öthónapos börtönt kapott két kísérletező, de a hatalmas nyereség miatt akadnak újabb próbálkozók. Az országban egyébként hazugságvizsgáló használatát is bevetették a gyanús meccsek felderítése érdekében.

Ám odáig az ázsiai próbálkozók sem jutottak el, mint a román Pietra Neamt kézilabdacsapatának elnöke, Petru Paleu. Paleu - hirdetésben - felhívást intézett ellenfeleihez, miszerint bárkivel hajlandó a bundázásra, mert kizárólag úgy tud segíteni csapata kilátástalan anyagi helyzetén.

Olimpiai korrupció
Miután az olimpiarendezés nagy nyereséggel kecsegtető üzletté vált, nagyon komoly harc bontakozott ki a városok között. Mivel a helyszínről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság dönt, a szervezet tagjait nemcsak legális eszközökkel igyekeztek befolyásolni. Az Ausztrál Olimpiai Bizottság elnöke, John Coates elismerte, hogy 1993 szeptemberében - a 2000-es olimpia helyszínének kijelölése előtti napon - szavazatért cserébe 35-35 ezer dollárt ajánlott fel két NOB-tagnak, a kenyai Charles Mukorának és az ugandai Francis Nyangwesónak.

A rendezést Sydney kapta meg, de ennél jóval nagyobb felháborodást váltott ki az ezt követő leleplezés. A NOB egyik alelnöke, a svájci Marc Hodler talán ezen felbuzdulva kezdett nyomozni, miként kapta meg Salt Lake City a 2002-es téli játékokat.

A korrupció gyorsan kiderült, a botrány miatt négy NOB-tag már a vizsgálatok befejezése előtt lemondott tagságáról, később hatot a közgyűlés zárt ki a szervezetből. További kilencen kaptak különböző mértékű és súlyú feddést, illetve figyelmeztetést. Köztük az azóta hazájában sikkasztás miatt két évre elítélt akkori alelnök, a dél-koreai Kim Un Jong. A vizsgálat kiderítette, a város humanitárius segélyalapjából NOB-tagok gyermekeinek tanulmányait és utazásait támogatták.

A viharos előzmények után a játékokon is példátlan botrány alakult ki. Az orosz műkorcsolyázó páros, Sziharulidze és Berezsnaja egy alvilági kapcsolatokkal is rendelkező üzletember nyomásának köszönhetően lett a legjobb. Alizman Tohtahunov kijelentette, ha elesnek, akkor is az ő nyakukba kerül az aranyérem. A páros nem esett el, de a lefizetett pontozók kihozták győzelmüket, holott a legjobb kűrt a kanadai Sale-Pelletier duó mutatta be. A közönség hosszasan tüntetett, a megtépázott tekintélyű, de új vezetés alá kerülő - Jacques Rogge-ot 2001-ben választották meg - NOB nyomozást indított, ennek eredményeként végül mindkét páros megkapta az aranyérmet.

/index.hu/sport/bundakorrupc/
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum július 14, 2008, 23:15:18
Hümmmm!     Tenisz

A gyanú árnyéka: bundában kifizetődő a tenisz
Gyanús teniszmeccseket vizsgáltat ki a Nemzetközi Tenisz Szövetség.

Összesen 45 bundagyanús mérkőzést vizsgáltat ki egy független testülettel a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF). Az ITF 2003-ig visszamenőleg 73  :nu: mérkőzést tanulmányozott át, amelyből 45 esetben merült fel a manipuláció lehetősége - írja az MTI.

A nyomozás hátterében az internetes irodákon kötött fogadások állnak, főként amióta tavaly egy cég minden tétet törölt Nyikolaj Davigyenko lengyelországi fellépése során, miután az orosz kiválóság lábsérülésre hivatkozva visszalépett a tornától.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum július 14, 2008, 23:22:36
Hüppp!

Olimpiai bunda: a NOB rászáll a gyanús szerencsejátékokra


A Nemzetközi Olimpiai Bizottág bevezette új, szerencsejáték-ellenes intézkedéseit, amelyektől azt várják, hogy alkalmazásuk esetén elkerülhető lesz a kínai olimpiai játékok eredményeivel kapcsolatban felmerülő bárminemű gyanú.


Ami már csak azért is nehéz feladat, mert Kínában a szerencsejátékosok éves szinten 100 millió dolláros forgalmat bonyolítanak - és ezt az olimpia csak többszörösére duzzasztja.

A NOB ezentúl minden sportolótól, edzőtől, tisztviselőtől és újságírótól megkövetel egy nyilatkozat aláírását, amelyben vállalják, hogy a játékok ideje alatt nem vesznek részt sem szerencsejátékokban, sem pedig szerencsejáték-vállalatok reklámozásában.

Emellett felbérelték a svájci Early Warning System céget, hogy ellenőrizze a rendhagyó és gyanús fogadási mintákat, szokásokat - a svájciak már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, hiszen dolgoztak a FIFA-val, és világszerte több mint 200 sportfogadási céggel állnak folyamatos kapcsolatban.   :help:
Cím: Re: BUNDA
Írta: ryeb Dátum július 15, 2008, 10:51:36
Tetszik ez a topik:) Mindig is érdekeltek a háttérdolgok...
  Én nagypapámtól örököltem Bocsák Miklós: Pszt, jön a totókirály cimű könyvét. Neten körülnéztek beszerezhető a könyv párszáz forintért.  A 80as évek totócsalójáról van szó ( közismert tény, még a szerencsejátk zrt is megemlitette a "60 éves a totó" kiadványában) akivel a börtönből kiszabadulva találkozott az iró és ezt irja le. Elmeséli mit hogyan csinált, ki mennyire volt benne  stb. nagyon érdekes könyv, akit érdekel a téma mindeképp szerezze be. Nem akarok elárulni semmit a könyvből de egyet azért elmondok: Mondta ez a totókirály forma( Molnár Tibor) hogy annakidején a fradi újpestek is rendszeressen bundameccsek voltak, mig nem egyik fél felrugta a megállapodást és azután évekig gólzáporos adok-kapok meccseket rendeztek. Vannak még bőven sztorik amiket szivessen elmondanék de inkább olvassátok el:)
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 17, 2009, 08:24:34
Nyolc éves eltiltással sújtotta az UEFA bunda miatt az FK Pobeda csapatát. A macedón klub a 2004-es Pjunyik Jereván elleni Bajnokok Ligája selejtezőjén találtatott bűnösnek, ahol a vád szerint szándékosan vereségre játszottak. A találkozót a vendégek nyerték 3-1-re, ám a vizsgálat alapján nem rendes körülmények között született meg a végeredmény.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 17, 2009, 08:31:18
Románia
Bunda-vita

Nemrégiben, a bukaresti Steauát, az a vád érte, hogy a 80-as években a mindenható pártvezér és államfő, Nicolae Ceausescu fiának, Valentinnek a védőszárnyai alatt bundázva nyerte sorra a bajnokságokat. A nagy vetélytárs, a Dinamo egyik volt vezetője nyilvánosan azzal vádolta meg a csapatot, hogy "a Steaua egyetlen bajnoki címet sem nyert volna, ha tisztességesen folynak a dolgok".
A híres labdarúgó, Gheorghe Hagi erélyesen kelt egykori csapata védelmére: "A Steaua sohasem bundázott" – mondotta, és nem fukarkodott az elismeréssel Valentin érdemeit illetően sem. "A csapat az ő segítségével jutott el két Európa Kupa döntőjébe, egy alkalommal pedig elhódította a Bajnokcsapatok Európa Kupáját is."
Valentin egyébként orvos, és apja kivégzése óta csendesen, félrehúzódva él.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 17, 2009, 08:50:53
 Banda-Bunda  :spaz:

Fifa-vizsgálat

Bunda a 2006-os foci világbajnokságon?

Vizsgálatot indít a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a 2006-os világbajnokság négy állítólagos bundamérkőzésének ügyében.

A botrányt Declan Hill kanadai író robbantotta ki, aki szerint egy ghánai sportvezető kapcsolatai révén "eladta" a válogatott Brazília ellen 3-0-ra elvesztett nyolcaddöntőjét az ázsiai fogadómaffiának. A szerző az ottani fogadási csalásokat feltáró, Biztos győzelmek című könyvében kifejtette, hogy az alvilág vezetői legalább kétgólos ghánai vereségre tettek fel nagy összegeket. Ugyanez vonatkozott az olasz-ghánai (2-0), az angol-ecuadori (1-0) és az olasz-ukrán (3-0) derbire is.

"Tisztáznunk kell a helyzetet, hogy történt-e manipuláció. Ha igen, akkor sajnos meg van kötve a kezünk, onnantól ugyanis az állami hatóságok veszik át az ügyet" - jelentette ki Joseph Blatter FIFA-elnök. A 72 éves svájci sportdiplomata hozzátette: nem sokkolta az állítólagos csalás híre, mert "őt már semmi sem képes megrémiszteni a futballban".

A FIFA októberi, Zürichben sorra kerülő tanácskozásán külön napirendi pontban foglalkozik az illegális fogadásokkal.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Micuka Dátum augusztus 26, 2009, 14:57:41
Lehet, hogy a maffia kapcsolta le az áramot nálad is ...    ;D ;D ;D
Cím: Re: BUNDA
Írta: Jaaas Dátum október 13, 2009, 12:19:54
Mostmár értem, h miért vesztettem ;D

UEFA Negyven bundagyanús meccset vizsgál a szövetség, megdönthetetlen bizonyítékok vannak

Az európai futball legnagyobb botránya robbanhat ki

Az már szeptember végén napvilágra került, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) negyven bundagyanús kontinentális kupamérkőzést vizsgál az elmúlt négy évből, most pedig a fegyelmi bizottság tagja, Karl Dhont bejelentette: a szervezetnek megdönthetetlen bizonyítékai vannak.

A belga sportvezető a főnöke az UEFA korrupcióellenes csoportjának. Dhont a holland lapoknak elmondta, az Interpollal közösen folytatott nyomozás következménye az európai labdarúgás történetének legnagyobb botránya lesz.

,,Megdönthetetlen bizonyítékok vannak a csalásra, minden idők legnagyobb labdarúgóbotránya robbanhat ki" – jelentette ki Dhont a Het Algemeen Dagblad című lapnak.

,,Elmondtam az UEFA többi tisztviselőjének is, hogy a fogadási csalások óriási veszélyt jelentenek a labdarúgásra. A nyomozás során még Kínába is eljutottunk, és többek között a Chelsea–Liverpool BL-negyeddöntőt is megvizsgáltuk. Bunda ott egész biztosan nem volt, de meg kellett vizsgálnunk az esetet, mert csak egy kínai bukmékerirodánál 48 millió dollárt tettek fel a meccsre" – tette hozzá.

,,Biztos vagyok benne, hogy az európai szövetség minden országát érinti a probléma, bár sajnos nem minden esetet tudunk bizonyítani. Az érintett klubok és játékosok súlyos büntetésre számíthatnak" – ígérte Dhont.

Holland lapértesülések szerint a NAC Breda–Gandzaszar Kapan Európa-liga-mérkőzés a vizsgált találkozók között van, és belga források úgy tudják, hogy a Roeselare–Ethnikosz Ahnasz UEFA-kupa-meccs is a gyanús párharcok között szerepel. Az UEFA novemberben hozza nyilvánosságra a vizsgálat eredményét.

Forrás: NSO
Cím: Re: BUNDA
Írta: Gery185 Dátum október 13, 2009, 13:17:47
Nagyon kiváncsi leszek a listára...
A múlt héten egy ismerőssel beszélgettem, tőle is hallottam érdekes dolgokat, ő is említette ezeket az ázsiai irodákat, hogy ott van a nagy pénz. És belegondolva, tényleg elég érdekes eredmények születtek uefa-kupában, vagy akár csak az EL-t vesszük a 3 héttel ezelőtti eredményeket. És ez csak a foci..

Így merjen az ember nagy összegekben fogadni :-\..
Cím: Re: BUNDA
Írta: Jaaas Dátum október 17, 2009, 15:07:06
BRAZÍLIA A Viana jobb gólkülönbséggel feljutott. A rivális feljelentést tett bundázás vádjával.

Kilenc perc alatt kilenc gól? Lehetséges!


A brazíliai Maranhao állam bajnokságának másodosztályából a Viana rendkívül gyanús körülmények között jutott fel a helyi élvonalba. A nagy rivális Moto Clubnak hiába volt ugyanannyi pontja és jobb gólkülönbsége az utolsó fordulóbeli mérkőzése után, a Viana a Chapadinha elleni meccsének hajrájában kilenc perc alatt kilenc gólt szerzett, ami feljutást ért. A Moto Club feljelentést tett.

Ha van igazán bundagyanús mérkőzés, akkor a Viana és a Chapadinha találkozója biztosan ezek közé tartozik. A brazíliai Maranhao állam bajnokság másodosztályában vívott találkozón kilenc perc alatt kilenc gól született a hajrában.

Mégsem emiatt gyanús a meccs, hanem azért, mert a Viana éppen ezzel a 11–0-s győzelmével jutott fel az első osztályba, ugyanis a gólkülönbség döntött a bajnoki cím sorsáról.

Tudniillik a Viana és a Moto Club nagy harcot vívott egymással, és az utolsó játéknapig nem dőlt el, hogy ki nyerni a ligát és jut fel. A Moto Club 5–1-re nyerte meg az utolsó erőpróbáját, amivel – jobb gólkülönbségének köszönhetően – elvileg begyűjthette volna a bajnoki elsőséget.

Ám amikor a Viana játékosai értesültek a rivális találkozójának végeredményéről, hirtelen hatalmas fölényben kezdtek futballozni, és addig szerzett két góljukat ,,megfejelték" még kilenccel. Mindezt a meccs utolsó kilenc percében. De nem volt nehéz dolguk.

A Moto Club vezetősége feljelentést tett, az illetékes szövetség pedig vizsgálja az ügyet. Bár elég lenne csak a találkozó összefoglalóját megnézni...

MÁSIK MEGABUNDA

Ha esetleg az olvasók azt hiszik, ez minden idők legfeltűnőbb bundája, tévednek. Az 1979. június 24-én rendezett macedón regionális bajnoki fordulóban a feljutásért harcoló Ilinden és Debarca egyaránt ,,kissé gyanús" meccset vívott.

A Debarca vezetői megkeresték a rivális Ilinden ellenfelét, hogy vonuljanak le, így garantálva a 0–3-as végeredményt - mivel megbundázták a saját meccsüket is, biztosak voltak benne, hogy ennél jóval nagyobb különbségű győzelmet aratnak. Az Ilinden vezetői azonban többet adtak a ,,tisztes helytállásért", majd mindkét csapat őrült gólgyártásba kezdett.

Végül az Ilinden többek között Naum Sapkaroszki 58 góljával 134–1-re győzött (csatártársa, Ljube Crkovszki elbújhat mellette szánalmas 29 találatával), a Debarca 88–0-ra. Előbbi csapat lett a bajnok és a feljutó, már addig, amíg a jugoszláv szövetség szét nem csapott, és örökre ki nem tiltotta mind a négy bundázó egyesületet.

forrás: NSO

http://www.youtube.com/watch?v=jbV7SfWMVkI (http://www.youtube.com/watch?v=jbV7SfWMVkI)
Cím: Re: BUNDA
Írta: Jaaas Dátum október 22, 2009, 19:05:35
TENISZ Rögzítették, amikor édesapja 7:5, 3:0-nál javasolja a teniszezőnek, ne nyerje meg a mérkőzést.


Wozniacki sportfogadás miatt adta föl?


Jól jártak azok a lengyelül értő sportkedvelők, akik az interneten keresztül követték figyelemmel a Caroline Wozniacki–Anne Kremer összecsapást, ugyanis a dán teniszező 7:5, 3:0-s vezetésénél édesapja anyanyelvén, lengyelül győzte meg lányát arról, hogy adja föl a mérkőzést. A közelben lévő mikrofonoknak köszönhetően a meccset az interneten nyomon követők nagy számban elkezdtek fogadni Kremer győzelmére, és a találkozót két további gém megnyerése után föl is adta Wozniacki.

Angol lapértesülések szerint a hatóságok vizsgálják a női világranglistán hatodik helyezett Caroline Wozniacki Anne Kremer elleni mérkőzését, mert a dán teniszező 7:5, 5:0-s vezetésénél gyanús körülmények közepette adta fel mérkőzését a Luxembourg Open első fordulójában.

A megszellőztetett információk szerint Wozniacki 7:5, 3:0-s vezetésénél édesapja a család anyanyelvén, lengyelül, azt tanácsolta lányának, hogy adja fel a mérkőzést, mert sérülése miatt úgysem léphetne pályára a következő fordulóban, de így legalább megadná az esélyt Kremernek, hogy a második fordulóban is pályára léphessen.

,,Amikor láttam, hogy megsérült, azt tanácsoltam Carolinének, hogy a játszma eredménye lehet akár 5:0, 4:1, vagy 3:2 is, úgysem léphet pályára a következő fordulóban, mert az egészsége a legfontosabb. Nagyon büszke vagyok rá amiatt, hogy így adott egy esélyt a hazai pályán játszó ellenfelének" – nyilatkozta az esettel kapcsolatban Piotr Wozniacki, a teniszező édesapja.

A mérkőzést az interneten nyomon követők a közelben elhelyezett mikrofonoknak köszönhetően meghallották Wozniacki édesapjának utasításait, és tömegesen elkezdtek fogadni a vert helyzetben lévő Kremer győzelmére.

,,Normális, ha az emberek fogadnak mérkőzésekre. Valakik nyernek, valakik veszítenek. Én csak annyit tudok biztosan, hogy tiszta a lelkiismeretem, és számomra ez a legfontosabb. Ha pedig valakinek kétsége van a sérülésemmel kapcsolatban, annak meg tudom mutatni az orvosi látleleteket" – nyilatkozta egy dán újságnak az ifjú teniszező.

A Női Tenisz-szövetség (WTA) mindenesetre vizsgálatot indít a találkozót illetően, bár az egyik legnagyobb fogadásokkal foglalkozó honlap szerint nem volt szokatlanul nagy bevételük, vagy veszteségük a meccs miatt.

Ha nem is találja bűnösnek a WTA Wozniackit, még elmarasztalhatja azzal az indokkal, hogy "nem teljes erőbedobással" játszott.

forrás: NSO
Cím: Re: BUNDA
Írta: oakland23 Dátum november 19, 2009, 16:35:21
Újabb, a mérkőzések kimenetelét befolyásolni igyekvő fogadási botrány felgöngyölítése kezdődött meg az európai profi labdarúgásban a Spiegel Televízió információi szerint.

A csatorna arról számolt be, hogy a bochumi államügyészség kezdeményezésére Németországban máris több őrizetbe vétel történt. Az ügyészség mintegy 100 németországi gyanúsított ellen indított vizsgálatot.

Egy csütörtöki hivatalos hatósági közlemény szerint a vizsgálat már az év elején megkezdődött, és egy nemzetközi bűnbanda ellen irányul, amely a gyanú alapján rendszeres fogadási csalásokat követett el. A gyanúsítottak délkelet-európaiak, többségük koszovói.

Ugyancsak a televízió számolt be arról, hogy a  hatóságok őrizetbe vettek egy horvát férfit is, aki 2005-ben részt vett a német labdarúgás egyik legnagyobb fogadási botrányában, melynek középpontjában Robert Hoyzer játékvezető állt. Hoyzer annak idején beismerte, hogy bíróként közreműködött német kupa-, illetve másodosztályú és regionális mérkőzések manipulálásában, ami miatt a bíróság később két év és öt hónap börtönre ítélte.

A bochumi ügyészség szerint a legújabb botrány szálai Németországot és a külföldet egyaránt érintik. A gyanúsítottak állítólag játékosokat, edzőket, bírókat és klubvezetőket igyekeztek busás pénzek ellenében a mérkőzések kimenetelének manipulálására bírni.

A hatóságok az elmúlt napokban mind Németországban, mind külföldön több házkutatást hajtottak végre.  A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) ugyanakkor azt állította, hogy a bundabotrány nem érintett hazai mérkőzéseket.

A Spiegel szerint a legtöbb fogadási csalást állítólag törökországi mérkőzésekre vonatkozóan követték el.

MTI 


Cím: Re: BUNDA
Írta: benson Dátum március 07, 2010, 11:47:58
Diagoras Rodou - Ethnikos Piraeus
Greece - B Ethniki

Ezzel a meccsel valami nem kóser. Az x oddsa 1,75  :o: és 2,5 között van, annál a pár irodánál, ahol még lehet rá fogadni. A legtöbbnél ugyanis már nem.
Cím: Re: BUNDA
Írta: szumos Dátum március 07, 2010, 12:03:25
Idézetet írta: benson Dátum március 07, 2010, 11:47:58
Diagoras Rodou - Ethnikos Piraeus
Greece - B Ethniki

Ezzel a meccsel valami nem kóser. Az x oddsa 1,75  :o: és 2,5 között van, annál a pár irodánál, ahol még lehet rá fogadni. A legtöbbnél ugyanis már nem.

Expekten: 8.25 - 5.05 - 1.20
Játszásiból tettem rá 400 hufot  ;)
Cím: Re: BUNDA
Írta: benson Dátum március 07, 2010, 12:32:57
Ez érdekes. Az 1,75-ös odds az x-re éppen az Expekté volt kb 1 órája, igaz én az oddsportaltól vettem az adatot.

Betfairen az x oddsa 2,46-ról 7,46-ra emelkedett cirka két óra alatt, a H oddsa meg 4,61-ről 12,88-ig ment fel. Most legyen okos az ember, mi lesz itt?
Cím: Re: BUNDA
Írta: szumos Dátum március 07, 2010, 12:40:21
Az előbb néztem, már le is vették a tétlapról... Kíváncsi leszek mi lesz a vége, de nekem elengedte még a fogadást 5.05-ért...
Cím: Re: BUNDA
Írta: vinatieri Dátum március 10, 2010, 11:59:37
Sziasztok!

A meccs végeredménye egyébként 0-2 lett. Az oddsportálon néztem a meccs előtti szorzókat, és minden fogadóirodánál 2,5-3,00 körüli szorzók voltak erre a kimenetelre. Kivéve a Betfair-t, amely 1.22-es szorzót kínált vendéggyőzelemre! Döntetlenre 7.27-t, hazaira 14.30-t! Komoly!
Cím: Re: BUNDA
Írta: oakland23 Dátum április 05, 2010, 10:48:56
Bwin a Naval-Benficára:  :D
Csatolt kép!
Cím: Re: BUNDA
Írta: Punter Dátum április 05, 2010, 11:05:13
Idézetet írta: oakland23 Dátum április 05, 2010, 10:48:56
Bwin a Naval-Benficára:  :D
Csatolt kép!

A flashscore-on cserélték fel.  :D  A bwin oldalán jól van írva. Persze mondhatjuk, hogy pont a bwinét írták ki rosszul...? ;D
Cím: Re: BUNDA
Írta: csacsa44 Dátum április 05, 2010, 13:26:09
Nem akarok a bundákkal foglalkozni, de egy ilyen mégiscsak felkeltette az érdeklődésem. Szerintetek ez mekkora bunda?
Cím: Re: BUNDA
Írta: oakland23 Dátum április 05, 2010, 17:49:01
 :D , nem tudom Csacsa,a bundáról mindig akkor derül ki, hogy mekkora, ha már eladták.   
Cím: Re: BUNDA
Írta: oakland23 Dátum április 05, 2010, 18:10:11
Itt az ideje, hogy örökbefogadjam ezt a topicot.  ;)
Van ma két meccs, amit igencsak hanyagolnék.
Naval - Benfica 10.00-4.50-1.30
Hétfő van. Portugália. Indoklás vége.
Newcastle-Sheffield United 1,35-4,00-8,00
Nem nyert a West Brom sem! Intő jel ez számomra. A feljutás már bőven megvan. Én még egy V-t is lazán el tudok képzelni, de a D meglesz a Sheff-nek.

Szóval én a Benfica és a Newcastle győzelmét nem venném ki a mai listából. De mindenki azt játszik meg, amit jónak tart.
Cím: Re: BUNDA
Írta: csacsi1899 Dátum április 07, 2010, 09:05:07
Bundával vádolták meg Petry Zsoltot:

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/petry-2023376/ (http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/petry-2023376/)

Méghogy Petry nem bundázott:

http://www.youtube.com/watch?v=54qcc1lI9sA (http://www.youtube.com/watch?v=54qcc1lI9sA)
Cím: Re: BUNDA
Írta: csacsi1899 Dátum május 02, 2010, 15:55:15
Nem tudom megérteni, hogy egy több millió fontot kereső, háromszoros világbajnoknak, miért van szüksége ilyenre:

http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/john-higgins-bundabotranyba-keveredett-2027092/ (http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/john-higgins-bundabotranyba-keveredett-2027092/)

Lehet a Davis elleni meccse is bunda volt... Buktam is Vele... úgyhogy a Wizard of Wishaw mehet a picsába... Bár nem különb ott egyik sem...
Cím: Re: BUNDA
Írta: ryeb Dátum május 02, 2010, 17:31:35
Ennyit arról az ostoba, életszerűtlen közehelyről, hogy a nagyon gazdagokat nem lehet lepénzelni mert nekik már úgyis annyi pénzük van.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Cesc18 Dátum május 03, 2010, 14:43:41
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 02, 2010, 15:55:15
Nem tudom megérteni, hogy egy több millió fontot kereső, háromszoros világbajnoknak, miért van szüksége ilyenre:

http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/john-higgins-bundabotranyba-keveredett-2027092/ (http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/john-higgins-bundabotranyba-keveredett-2027092/)

Lehet a Davis elleni meccse is bunda volt... Buktam is Vele... úgyhogy a Wizard of Wishaw mehet a picsába... Bár nem különb ott egyik sem...

A Davis elleni meccs 100% hogy az volt, ugyanis Higgins pont arról híres hogy amikor nagyon kell akkor fejbe ott tud lenni, ezt számtalanszor megmutatta már, és a Davis meccsen döntő pillanatokban hibázott olyanokat hogy csak na. Szánalmasnak tartom amit művelt.  :noway: Egyébként én is buktam rajta, ráadásul mellé 4-5 másik jó snooker tippem volt és csak ez az egy 1.05-ös szorzóval vitte el... szidtam is rendesen a szemetet.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Punter Dátum május 04, 2010, 10:26:41
Idézetet írta: Cesc18 Dátum május 03, 2010, 14:43:41
A Davis elleni meccs 100% hogy az volt, ugyanis Higgins pont arról híres hogy amikor nagyon kell akkor fejbe ott tud lenni, ezt számtalanszor megmutatta már, és a Davis meccsen döntő pillanatokban hibázott olyanokat hogy csak na. Szánalmasnak tartom amit művelt.  :noway: Egyébként én is buktam rajta, ráadásul mellé 4-5 másik jó snooker tippem volt és csak ez az egy 1.05-ös szorzóval vitte el... szidtam is rendesen a szemetet.

Állítólag ezek kisebb versenyeken lettek volna és nem most vb-n. Például a Higgins által szervezett Snooker Touron. Négy framet veszítsen el majd valamikor. A videó is jól megvan vágva, ez nem a teljes anyag. Azért a bulvár sajtó módszerei is eléggé aljasak.
Cím: Re: BUNDA
Írta: fullbet Dátum május 04, 2010, 10:39:25
Idézetet írta: Punter Dátum május 04, 2010, 10:26:41
Állítólag ezek kisebb versenyeken lettek volna és nem most vb-n. Például a Higgins által szervezett Snooker Touron. Négy framet veszítsen el majd valamikor. A videó is jól megvan vágva, ez nem a teljes anyag. Azért a bulvár sajtó módszerei is eléggé aljasak.

Pont az lényeg, hogy ez mindenhonnan bűzlik. Az újságírók adták ki magukat másnak, szóval ők nem is tudtak volna fizetni. Ez csak arra volt jó, hogy feltételes módban hajlamos lenne egy ismert, többszörös világbajnok snooker játékos erre. A további kérdés, hogy miért Higgins és pont a vb döntő napján kell vele előjönni. Ha jól emlékszem ugyanez a bulvár újság ezt már Erikssonnal eljátszották, mikor az angol válogatott kapitánya volt.
Cím: Re: BUNDA
Írta: csacsi1899 Dátum május 04, 2010, 12:12:11
Azért nehogy már elkezdjem sajnálni Higgins-t!
Az hogy újságírói csapda az mitől helyezi más megvilágításba, hogy megegyezett a framek eladásáról?
Az hogy kisebb versenyt akar megbundázni az mitől kisebb bűn?
Hülyének nézi vele a szurkolóit, és mindenkit. Pont ő az aki a videón magyarázza, hogy hogy lehet kihagyni a lökést, hogy ne vegye észre senki.

Örökös eltiltás!
Bár keresett már annyit az életében, hogy kb. leszarja...
Cím: Re: BUNDA
Írta: Pats Dátum május 05, 2010, 20:31:49
Nézi valaki a Troicki - Serra meccset? Kiváncsi lennék mennyi volt az odds az 1. szet 6-0-ás Troicki győzelemre.
Ha Troicki elrontott egy labdát, Serra a következőt mindig belevágta a hálóba.  :crazy:
Troickijra fogadtam de még nekem is szúrja szemem.
Cím: Re: BUNDA
Írta: MilanEnci Dátum május 05, 2010, 20:40:18
Idézetet írta: Pats Dátum május 05, 2010, 20:31:49
Nézi valaki a Troicki - Serra meccset? Kiváncsi lennék mennyi volt az odds az 1. szet 6-0-ás Troicki győzelemre.
Ha Troicki elrontott egy labdát, Serra a következőt mindig belevágta a hálóba.  :crazy:
Troickijra fogadtam de még nekem is szúrja szemem.

Hehe, 9.5 alatt sima volt 1.66-t. Valóban úgy nézett ki az első szett, minél hamarabb elbukott szettek világrekordját akarja megdönteni Serra :)

Esőszünet... rá is hagyom, a 2. szett kiszámíthatatlan lesz...
Cím: Re: BUNDA
Írta: hege1010 Dátum május 06, 2010, 21:07:34
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 02, 2010, 15:55:15
Nem tudom megérteni, hogy egy több millió fontot kereső, háromszoros világbajnoknak, miért van szüksége ilyenre:

http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/john-higgins-bundabotranyba-keveredett-2027092/ (http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/john-higgins-bundabotranyba-keveredett-2027092/)

Lehet a Davis elleni meccse is bunda volt... Buktam is Vele... úgyhogy a Wizard of Wishaw mehet a picsába... Bár nem különb ott egyik sem...

Mondjuk ez a snooker, mint sport nekem, (ha jól emlékszem) 2008-os januári (talán a masters) torna óta gyanús. Ott történt meg ugyanis 2 egymás utáni meccsen, hogy az esélyesebb (kisebb szorzójú) játékos elhúzott 4-1-re, ahonnan már csak 1 frame hiányzott a győzelemhez, de az ellenfele felhozta 4-4-re és talán nyert is az esélytelenebb mindkét esetben. Meg az egész tornán az esélyesek csak 5-4-re nyertek, vagy nagyon simán kizúgtak.

Persze tisztelet a kivételnek, hiszen biztosan vannak tisztességes játékosok, de nekem ez volt az első benyomásom.
Cím: Re: BUNDA
Írta: Babu Dátum május 25, 2010, 06:03:03
2010.május.24. Hétfő
Az idei év legnagyobb bundája :

Portugália - Zöldfoki szigetek 0:0

Játszott Ronaldo Nani Deco Liedson Thiago Almeida Meireles Ferreira ...

Ezen kurva felesleges tovább gondolkodni meg részletes elemzéseket írni , abba kell hagyni az egészet és ki kell szállni a sportfogadás világából, de még csak a Tv-ben sem kell őket megnézni meccsre járni meg kész röhej lenne .

A VB-t is kihagyom , meg úgy az egész Bl-t meg mindent ,nagyon elvették a kedvemet az egésztől, nem hiszem hogy mégértétik ,de egy ilyen meccs és eredmény után csakis ez lehet a legjobb választás.
Cím: Re: BUNDA
Írta: oakland23 Dátum május 25, 2010, 18:11:53
Aki a magyar bajnokságon nő fel, annak már ilyen csemege meg sem kottyan. Amúgy ez nem volt bunda, ezek tényleg ilyen gyengék.

Ha már magyar bajnokság:
Szentes Lázár a hétvégi ZTE-Szpariról:
"-Nagyon finom leszek: nem tízig, százig, hanem ezerig számoltam. Szakmai értékelést erről a mérkőzésről nem vagyok hajlandó adni, mert edzőként ehhez nekem semmi közöm nem volt, elhatárolódom ettől."

Vajon mire gondolt :D ...

Cím: Re: BUNDA
Írta: Latzka Dátum május 25, 2010, 18:16:01
Jaja, aki a Zte-Szparit látta és nem gondolja bundának az a Marsról jött :D
Cím: Re: BUNDA
Írta: csacsi1899 Dátum május 25, 2010, 18:23:31
És akkor kérdezi a riporter Szentestől:
- Mire tippel, mi történt?

Válasz:
- Ezt a szót kérem ne is emlegesse...
Cím: Re: BUNDA
Írta: corsica Dátum május 25, 2010, 18:30:18
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 25, 2010, 18:23:31
És akkor kérdezi a riporter Szentestől:
- Mire tippel, mi történt?

Válasz:
- Ezt a szót kérem ne is emlegesse...
Cím: Re: BUNDA
Írta: gezuka Dátum május 25, 2010, 18:32:06
Idézetet írta: Babu Dátum május 25, 2010, 06:03:03
2010.május.24. Hétfő
Az idei év legnagyobb bundája :

Portugália - Zöldfoki szigetek 0:0

Játszott Ronaldo Nani Deco Liedson Thiago Almeida Meireles Ferreira ...

Ezen kurva felesleges tovább gondolkodni meg részletes elemzéseket írni , abba kell hagyni az egészet és ki kell szállni a sportfogadás világából, de még csak a Tv-ben sem kell őket megnézni meccsre járni meg kész röhej lenne .

A VB-t is kihagyom , meg úgy az egész Bl-t meg mindent ,nagyon elvették a kedvemet az egésztől, nem hiszem hogy mégértétik ,de egy ilyen meccs és eredmény után csakis ez lehet a legjobb választás.



hülye vagy ha kiszallsz az egészböl, de egy baratsagos meccset megbundazni szerintem nem nagy bün...masnak is irtam mar, hülye aki baratsagosra tesz:)))
Cím: Re: BUNDA
Írta: corsica Dátum május 25, 2010, 18:47:11
Én már nem lepődöm meg semmin. Sőt! Profitáltam derék Monaco Juan és  argentin honfitársa E.Schwank
játékából. Ugyanis visszaemlékeztem tavaly év eleji Indian Wells-i tornára. Ott -  előbb említett Monaco J- és az előző évi tornagyőztes Nalbandian-  aki ugye szintén argentín -  rögtön az első fordulóban símán kiestek, mégpedig úgy, hogy ellenfeleik még a 200-ban sem voltak benne. Mi több, egyikük feladta a játékot. Még szerencse, hogy mindez ma reggel eszembe jutott tippelés előtt. Mit látok? Derék Monaco J és honfitársa E. Schwank közel egy időben teniszeznek. Kikkel? Két szlovén teniszezővel. - 112. ill. 141. a rangsorban. Gondoltam dobok rájuk 200. Ft-ot az expekten. Eredmény: Monaco J. kikap 3:1-re, másik derék argentín szintén feladja és kikap. Kettőjük szorzata: 6.25x5.2= 32.5 odds. Bíztam bennük, hoztak 6500 Ft-ot. Kössz fiúk.
Cím: Re: BUNDA
Írta: executor Dátum május 25, 2010, 19:23:20
Idézetet írta: gezuka Dátum május 25, 2010, 18:32:06

hülye vagy ha kiszallsz az egészböl, de egy baratsagos meccset megbundazni szerintem nem nagy bün...masnak is irtam mar, hülye aki baratsagosra tesz:)))

Aha! Kicsit lopni, nem olyan nagy bűn mint sokat mi?  A bunda, az bunda mindegy milyen meccs!
Cím: Re: BUNDA
Írta: gezuka Dátum május 25, 2010, 19:29:50
jolvan nagyokos remélem elbukod majd az életedet a jövöben és remélem hogy az egy baratsagos meccs lesz vagy valami olcso masodosztalybeli..sok sikert hozza
Cím: Re: BUNDA
Írta: csacsa44 Dátum május 25, 2010, 19:39:23
Idézetet írta: gezuka Dátum május 25, 2010, 19:29:50
jolvan nagyokos remélem elbukod majd az életedet a jövöben és remélem hogy az egy baratsagos meccs lesz vagy valami olcso masodosztalybeli..sok sikert hozza
Idézetet írta: gezuka Dátum május 25, 2010, 18:32:06

hülye vagy ha kiszallsz az egészböl, de egy baratsagos meccset megbundazni szerintem nem nagy bün...masnak is irtam mar, hülye aki baratsagosra tesz:)))

gezuka, egy kicsit lehetnél barátságosabb is a kollégákhoz, még ha van is igazság abban, amit mondasz...
Cím: Re: BUNDA
Írta: Babu Dátum május 25, 2010, 21:23:57
Értsétek már meg tök mindegy hogy barátságos vagy 2.osztályú mérkőzés , itt van a világranglista 3. helyezetje tele sztárokkal és aranylabdással a legjobb képességű játékosok a legerősebb bajnokságokból a no name 117. Zöldfoki szigetek ellen , hazai pályán.
És látjátok ezt megcsinálják, de még úgy hogy gól sem esik gondolva azokra akik arra fogadnak , hogy 0,5 től több gól lesz a meccsen.
Valahogy ezt nem tartom fairnek , nem igazi sportemberhez méltóan cselekednek, számomra undorítóak,  jól lehúzzák az embereket, én már a semmibe se nézzem ezeket , kiábrándultam belőlük.

A legtisztább az lenne hogy ne legyen ilyen bunda meg kamu előre fixált meccsek ,de ez egy óriási álom marad én azt szeretném látni , hogy tiszta lenne mindig a küzdelem ,de sajnos ez nem lehetséges.
Cím: Re: BUNDA
Írta: gomes66 Dátum május 25, 2010, 21:28:30
ez már rég nem a sportról szól, k. nagy üzlet ez...
ezért nem szabad fika odssokra tenni, ugyanúgy elszopik az 1,05 mint a 1,8
Cím: Re: BUNDA
Írta: gezuka Dátum május 25, 2010, 21:29:34
Idézetet írta: Babu Dátum május 25, 2010, 21:23:57
Értsétek már meg tök mindegy hogy barátságos vagy 2.osztályú mérkőzés , itt van a világranglista 3. helyezetje tele sztárokkal és aranylabdással a legjobb képességű játékosok a legerősebb bajnokságokból a no name 117. Zöldfoki szigetek ellen , hazai pályán.
És látjátok ezt megcsinálják, de még úgy hogy gól sem esik gondolva azokra akik arra fogadnak , hogy 0,5 től több gól lesz a meccsen.
Valahogy ezt nem tartom fairnek , nem igazi sportemberhez méltóan cselekednek, számomra undorítóak,  jól lehúzzák az embereket, én már a semmibe se nézzem ezeket , kiábrándultam belőlük.

A legtisztább az lenne hogy ne legyen ilyen bunda meg kamu előre fixált meccsek ,de ez egy óriási álom marad én azt szeretném látni , hogy tiszta lenne mindig a küzdelem ,de sajnos ez nem lehetséges.


nem hiszem hogy a sok aranylabdáson mulik ilyenkor hogy bundaznak e vagy sem..ezt gondolom a vezetöség adta el vagy nem tudom, de nekik semmi közük nincsen ehhez vagyis van de csak annyi hogy véghez viszik az elvárt ˝bundát˝.kétlem hogy ronaldonak hianyzik az a plusz 10ezer euro vagy nem is tudom mennyit kaphatnak ezért, csak hát ez ugy mond egy elvárás volt tölük....gondolom én:D
Cím: Re: BUNDA
Írta: dynand Dátum május 25, 2010, 21:34:43
Igaz hogy én is buktam ezen a portugál meccsen, de én kétlem hogy bunda lett volna... egész egyszerűen balfaszok voltak, néztem negyed órát a meccsből a neten, az afrikaiak tíz emberrel védekeztek, Decóék meg nem hajtottak eléggé. Azt meg még inkább kétlem, hogy azért nem hajtottak, hogy a sok rájuk fogadó ember pénze elússzon  :) Így alakult, majd máshol visszanyerjük.
Cím: Re: BUNDA
Írta: gomes66 Dátum május 25, 2010, 21:54:56
egyszerűen csak kimentek napozni, senki nem kockáztat egy sérülést a vb előtt 2 héttel...
de azt is símán el tudom képzelni hogy csak a csoportellenfeleket "altatják"
barátságos meccsre nem szabad fogadni ez alap tényleg...
Cím: Re: BUNDA
Írta: Torrero17 Dátum május 25, 2010, 23:48:54
Aki ismeri Bunda Jánost az ismeri a bundát és törvényeit is!
Aki nem az irja be a googleba :great:
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum június 27, 2010, 08:50:27
Bundabotrány: szlovák UEFA-vezető is gyanúsított

Egy szlovák UEFA-tisztségviselő is gyanúsítottá lépett elő a novemberben kirobbant fogadási botrányban. A hatóságok információi szerint Jozef M.-nek azt kellett volna elintéznie, hogy egy beszervezett bosnyák játékvezető előkelőbb besorolást kapjon, hogy Európa Liga-meccseken is tudjon csalni.

A Der Spiegel c. német lap információi szerint egy komoly UEFA-vezető is vastagon benne volt abban a bűnbandában, amely különböző versenysorozatokban manipulált mérkőzéseket.

A szlovák Jozef M., aki tagja az európai szövetség játékvezetői bizottságának, a gyanú szerint azzal volt megbízva, hogy a bosnyák bírót, Novo Panicot segítsen magasabb besorolással ellátni, hogy az az Európa Ligában is vezethessen mérkőzéseket – természetesen úgy, ahogyan azt a megbízók akarják.

Jozef M. 2009. október 22-én az egyik fő gyanúsítottal találkozott személyesen, a hatóságok feltételezése szerint a téma természetesen egy bűncselekmény volt. A szlovák funkcionárius tagadja, hogy bármi köze lenne a csalásokhoz.

Az UEFA fegyelmi bizottsága a bosnyák Novo Panicot örökre eltiltotta a bíráskodástól, rajta kívül a horvát Tomislav Setkát és az ukrán Oleg Orijecsovot büntette: előbbi 2011. június 30-ig, utóbbi egy hónapig nem vezethet mérkőzést. A szerdán közzé tett ítélet a német rendőrség nyomozati anyagai alapján született, ám arról nincs hír, hogy a bírók milyen meccseket ,,vezettek" el. Az európai szövetség ugyanakkor felmentette a bolgár Anton Genovot, akinek neve korábban ugyancsak felmerült a vesztegetési ügyben.

A sportlap emlékeztetett arra, hogy Panic magyar csapatok meccseit is dirigálta: 2005 őszén az FTC-Ripo Minszk (0-2) UEFA-kupa-selejtezőn fújta a sípot, míg a 2003-as U17-es Eb-n a magyar válogatott Dánia elleni, 2-0-ra elvesztett meccsét vezette.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum június 27, 2010, 09:01:08
Brutális bunda: az egész csapat vereségre fogadott?

Minden eddiginél komolyabb vád ért egy csapatot a Németországból kiindult fogadási botrányban. A Regionalligában szereplő Oberneuland Bremen vezetése azzal fordult a szövetséghez, fennáll a gyanú, hogy az egész csapat saját vereségére fogadott egy tényleg elbukott meccs előtt. A Der Spiegel információi szerint a bochumi ügyészség nyomozati anyagában is szerepel a szeptember 19-én lejátszott Oberneuland Bremen – St. Pauli II (0-2) mérkőzés, és a vesztes fél egyik vezetője is jelentette a találkozót a német szövetségnek. A gyanú szerint a brémaiak komplett csapata a csata előtt saját vereségére fogadott, majd a kívánt irányba terelte az eseményeket. A klub képviselőinek figyelmét a dologra egy névtelen telefonáló hívta fel.

Mindeközben a német lap szerint egy U21-es válogatott meccs is gyanúba keveredett: Svájc és Grúzia korosztályos együtteseinek csatáját (1-0) megelőzően a bűncselekmények egyik fő gyanúsítottja, Marijo C. megkereste a csata bíróját, a bosnyák Novo Panicot, és 50 ezer eurót nyújtott át neki. A játékvezető tagadja, hogy ismerné a ,,megbízót", és hogy bármit is elfogadott volna tőle.

A Spiegel beszámolója szerint a bűnbanda más irányú tevékenységeire is kezd fény derülni. Két emberük például egy kaszinóban fosztogatott trükkjeivel. A lap beceneveken említi az illetőket: ,,Merész Toni  :bash:" és ,,Michel, a cigány  :redchug:" különböző berendezések segítségével leste le a riválisok lapjait a pókerasztalnál.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum június 27, 2010, 09:04:31
Két láda sörért
vett meg egy meccset a visszaeső bundázó


Egy évre eltiltották a korábbi Bundesliga-profit, Steffen Karlt, amiért 150 euróért és két láda sörért  :beerchug: megvett egy amatőr meccset a német kilencedik vonalban. A korábban a Dortmund, a Hertha BSC és a Chemnitzer FC színeiben is szerepelt Steffen Karlt már egy korábbi vesztegetési botrányban is elmarasztalták, így visszaesőnek számít.

Legújabb bűne az, hogy megvette csapata, az Einsiedel Rapid Chemnitz Kappel II elleni mérkőzését. A csata vége 9-2 lett, amivel feljutott a gárda a nyolcadik ligába, a meccs után viszont kiderült, az ellenfél több játékosát megkente a még mindig aktív futballista 150 euróval és két rekesz sörrel.

A chemnitzi sportbíróság már ítéletet is hirdetett az ügyben. Karl 150 eurós pénzbüntetést kapott, és egy évre eltiltották. A csapat 25 pontos mínusszal kezdi a következő szezont, és két évig semmilyen kupában nem indulhat.

A Kappel négy játékosát 100-100 euróra büntették és nyolc-nyolc meccsre elmeszelték.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum június 27, 2010, 10:33:09
No komment

http://www.youtube.com/watch?v=p5L8lura50Q&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=p5L8lura50Q&feature=related)
Cím: Re: BUNDA
Írta: Lacibá Dátum augusztus 31, 2010, 18:47:56
A Loki ügyben milyen döntés született ?
Cím: Re: BUNDA
Írta: gerry Dátum augusztus 31, 2010, 19:01:59
Az Európai Labdarúgó-szövetség a keddi napon hozta meg döntését a ,,Máté-üggyel" kapcsolatban: a Liteksz Lovecs óvását elutasították, a Debrecennek adminisztrációs hiányosságok miatt azonban 15 ezer eurót kell befizetni az UEFA kasszájába.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum október 21, 2010, 17:28:36
A bochumi BUNDA vádiratban szereplő mérkőzések    :bash:

Németország
Bundesliga 2.
1. FC Nürnberg–VfL Osnabrück 2–0 (2009. május 13.)
FC Augsburg–VfL Osnabrück 3–0 (2009. április 17.)
Német Kupa
VfB Speldorf–Rot–Weiß Oberhausen 0–3 (2009. aug. 2.)
Regionalliga
FC Carl Zeiss Jena–VfL Osnabrück 2–0 (2008. máj. 2.)
FC Bayern Alzenau–SC Freiburg II 0–1(2009. szept. 19.)
FC Bayern Alzenau–VfR Aalen 0–3 (2009. okt. 17.)
FC Bayern Alzenau–Stuttgarter Kickers 1–3 (2009. okt. 31.)
SC Verl–1. FC Köln II 0–1 (2009. jún. 6.)
Bor. Mönchengladbach II–SC Verl 3–4 (2009. máj. 30.)
VfB Lübeck–Fortuna Düsseldorf 3–1 (2008. ápr. 22.)
SC Verl–Waldhof Mannheim 1–0 (2009. szept. 19.)
1. FC Saarbrücken–SC Verl 3–1 (2009. okt. 31.)
Germania Halberstadt–Borea Dresden 1–3 (2009. máj. 31.)
Oberliga:
1. FC Gera 03–Pössneck 2–1 (2009. máj. 15.)
FC Carl Zeiss Jena II–ZFC Meuselwitz 0–2 (2009. máj. 24.)
Német U19:
Schalke 04–Arminia Bielefeld 1–2 (2009. nov. 8.)
Bochum–Arminia Bielefeld 4–0 (2009. okt. 31.)

Szlovénia, Prva Liga
Drava–Nafta Lendava 4–1 (2009. ápr. 11.)

Magyarország
NB I: Újpest FC–Bp. Honvéd 3–0 (2009. ápr. 24.)

Svájc
2. Liga (Challenge League):
Yverdon–Thun 5–1 (2009. ápr. 26.)
Servette–Gossau 4–0 (2009. máj. 30.)
Gossau–Thun 4–3 (2009. ápr. 17.)
Wohlen–Gossau 2–0 (2009. máj. 16.)
Gossau–Vaduz 1–4 (2009. nov. 1.)
Lugano–Gossau 7–0 (2009. szept. 26.)
Gossau–Locarno 0–4 (2009. máj. 24.)

Horvátország
1. HNL: NK Zadar–Hajduk Split 0–3 (2009. ápr. 26.)

Belgium
2. Liga:
Namur–Antwerp 0–3 (2009. ápr. 12.)
Namur–Leuven 0–2 (2009. márc. 21.)
Charleroi–Namur 3–0 (2009. márc. 14.)

Európa Liga
FC Basel–CSZKA Szófia 3–1 (2009. nov. 5.)

U21–es Eb-selejtező
Svájc–Grúzia 1–0 (2009. nov. 18.)
Cím: Re: BUNDA
Írta: Szigo Dátum október 25, 2010, 16:59:28
Oak bundaelméletei más agyában is megszülettek, bizonyára örül neki a Majom. Kénytelen voltam ismételten hozzászólni a bloghoz, mert ekkora baromságot is régen hallottam...

http://www.fourfourtwo.hu/fft-blog/cattania/veletlenek-pedig-nincsenek (http://www.fourfourtwo.hu/fft-blog/cattania/veletlenek-pedig-nincsenek)
Cím: Re: BUNDA
Írta: oakland23 Dátum október 25, 2010, 17:29:34
Láttad a tegnapi Loki-FTC-t Szigo?

Akkor tippelj, szerinted Herczeg és Kabát mennyit tett arra, hogy lesz kiállítás??? Biztos jól jártak...
Ahhoz nem kellett ész, vagy A licensz, hogy Kabátot lecserélje félidőben. ...

Ez is csak annak nem bukik ki, aki lófaszt sem ért a focihoz.

Aztán nézd vissza a tavalyi szezonjukat az NB1-ben. Nem gyanús a félidő V/vége H eredmények tömkelege...

MTK-Debrecen tavalyi összefoglalóját érdemes megnézni...

Na de tényleg hagyjuk...  :-X

Cím: Re: BUNDA
Írta: Lacapi Dátum január 22, 2011, 20:09:14
Na, itt az ujabb. Délelőtt, mikor a mai kézikre akartam fogadni, kiirta nekem a bet365-n, hogy a kézimeccsek  közül a német -izland és a Dél-korea - Algéria mecsre nem lehet eggyütt fogadni. Ezen csak azért csodálkoztam, mert a spanyol-norvég nem volt problémás ebből a szempontból holott a szelón rajta volt. Lehet csak belemagyarázásnak tűnik, de miért van az hogy a koreaiak végig legalább 2-3 góllal vezettek, az 54. percben 6-al, aztán mégis leikszeltek? Uránna meg a hosszabitásban 6-1-re verték algériát? Meg az eddig parádézó Izlandiak kikapnak a második félidőre a franciák és spanyolok ellen széteső németekkel szenben, főleg úgy, hogy ez a meccs is úgy alakult, és 18-18 után a németek léptek el öttel? Csak nem ki kell vinni a németeket simán az olimpiára? Ennek még mi is kárát láthatjuk egyébként. Ja, és nem utolsó sorban a spanyolok simán legyalogolták a norvégokat. Nme gáz ez így egy kicsit?
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 20, 2011, 06:17:01
Beszélni kezdett a "magyar csaló"

Ante Sapina után a fogadási maffia másik vezetője, Mario Cvrtak is jelezte, részletes beismerő vallomást kíván tenni a bochumi bíróságon a manipulált labdarúgó-mérkőzésekkel kapcsolatosan. Cvrtak működési területéhez tartozott Magyarország is, bár eddig nem nyilatkozott a minket igazán érdeklő találkozókról.

Marijo Cvrtak és ügyvédje kérte, hogy a beismerő vallomásért cserébe - Sapinához hasonlóan - 50 ezer euró óvadék fejében biztosítsák számára a lehetőséget a szabadlábon védekezéshez. Azzal érveltek, hogy Cvrtaknak, Sapinával ellentétben, családja, gyermeke van, bejelentett lakcímmel rendelkezik Németországban, és esetében sem kell szökéstől tartani. A bíróság a kérést Andreas Bachmann ügyész felszólalása után elutasította.

"Marijo Cvrtakot 43 mérkőzés eredményének befolyásolásával gyanúsítja az ügyészség, ő majdnem mindegyik felsorolt meccs manipulálását beismerte, ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele több mint hat év börtön - mondta lapunknak az ügyész. - A bűncselekmény súlyosságára való tekintettel az ügyészség javasolta a bíróságnak, utasítsa el a feltételes szabadlábra helyezési kérelmet."

Az ügyész hozzátette: Sapinát azt követően helyezték feltételesen szabadlábra - hetente háromszor jelentkeznie kell a berlini rendőrségen, külföldre nem utazhat, a német fővárost csak külön engedéllyel hagyhatja el -, hogy mindent részletesen bevallott.

A magyarországi csalásokat is koordináló Cvrtak még nem jutott el idáig, bár első vallomása több érdekességet is tartalmazott. Azt állította, hogy Sapinát a 2006-os németországi világbajnokságon, a horvát-brazil csoportmeccsen ismerte meg. Bár a hatóságok csak 2008-tól vizsgálnak gyanús meccseket, Cvrtak azt mondta, hogy Sapina tízezer eurót keresett a 2007-es Málta-Norvégia Európa-bajnoki selejtezőn, melyet 4-0-ra nyertek a skandinávok. Sapina és ügyvédje nem reagált minderre.

Cvrtak vallomásában ismét elmondta - amiről a bíróság elé került vádirat alapján már március 22-i számunkban írtunk -, hogyan svájci edzőtábort szervezett a bosnyák NK Travnik csapatának. A gárdának viszonzásként annyi dolga volt, hogy nagy különbségű vereségeket szenvedjen a felkészülési mérkőzéseken. Hétfőn Cvrtak a vallomását azzal egészítette ki, hogy egy svájci, FIFA-licences menedzser segített a találkozók lekötésében.

"Túl hosszú volt a bajnoki szünet - indokolta a manipulált edzőmeccsek lebonyolítását Cvrtak, aki játéktermet üzemeltetett, sok futballistát innen ismer. - A játékosok többsége imádja a szerencsejátékokat. Többen adósságokat halmoztak fel, őket nem volt nehéz beszervezni. De a többiekkel is egyszerű volt szót érteni, előfordult, hogy közvetítőkön keresztül a játékosok jelentkeztek nálam, segítsek nekik plusz pénzt keresni."

Cvrtak név szerint említette meg Tomasz Hajtót, a lengyel válogatott korábbi védőjét, igaz, őt nem sikerült rávennie a csalásra.

"Thomasz törzsvendég volt a játéktermemben, Nürnbergben játszott, amikor felvetettem neki, a Schalke elleni bajnokin lehetne csinálni valamit, amivel mindketten nagyon jól járnánk, de ő határozottan elzárkózott a lehetőség elől - emlékezett Cvrtak. - Viszonyunkra jellemző, annyira megbíztam benne, hogy volt olyan éjszaka, amikor zárás után egyedül bent maradhatott játszani a gépeken."

Cvrtak a bíró kérdésére azt mondta, hogy a fogadási maffia központja Horvátországban volt, innen irányították az egész Európát behálózó csalássorozatot. A bochumi bíróság elé került vádiratban 47 gyanús mérkőzés szerepel, ezek közül 43 manipulálásával vádolják Cvrtakot. A bochumi ügyészségen további, csaknem 300 gyanús mérkőzés ügyében nyomoznak.

Wolfgang Mittrup, a tárgyalást vezető bíró szerint elképzelhető, hogy már május 19-én megszülethet az első fokú ítélet a vádiratban szereplő meccsekkel kapcsolatban.

Hogy mikor sikerül a teljes csalássorozatot felgöngyölíteni, mikor kapják el és vonják felelősségre - elkapják-e egyáltalán? - a magyarországi visszaélések elkövetőit is, azt nincs ember, aki meg tudná mondani...

Bernau Péter / Népszava
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 20, 2011, 06:51:25
Fogadási botrány: huszonnégy európai ország érintett

Huszonnégy európai ország érintett a kontinenst behálózó futball fogadási botrányban.

A bochumi ügyészségen zajló per során mondta a tanúként meghallgatott Carsten Koerl, a Sportradar nevű, fogadásokat ellenőrző cég ügyvezetője. A Sportradar a Német (DFB), az Európai (UEFA), valamint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) is dolgozik.

Koerl vallomásában elmondta: az elmúlt öt hónapban cége körülbelül 15 ezer mérkőzést vett górcső alá, több millió adatot kiértékelve arra jutottak, hogy ezek közül nagyjából 70-100 találkozót manipulálhattak. Koerl hozzátette: a vizsgálatok azt mutatják, hogy a legtöbb esetben nem a nagy pénzek nyerése, illetve a meglepetés okozása "motiválja" a csalókat, hanem az, hogy a papírforma eredményeket még biztosabbá tegyék. Németországban az elmúlt évben nagyjából négymilliárd eurót mozgatott meg a sportfogadás. 

A bochumi ügyészségen tavaly október 6-án kezdődött négy vádlott pere, akik a vádirat szerint 38 esetben, mintegy 370 ezer euró értékben vesztegettek meg futballistákat és játékvezetőket Németországban, Magyarországon, Belgiumban, Szlovéniában, Horvátországban és Svájcban. A felvett nyereményt 1.6 millió euróra becsülik.
Cím: Re: BUNDA
Írta: joko Dátum május 20, 2011, 07:24:40
"Kockáztattam az életemet a futball tisztaságáért" - interjú Declan Hill-lel, a bundázás doktorával

Declan Hill az oxfordi egyetemen a profi futballban tapasztalható manipulált mérkőzések kutatásával szerzett doktori címet. The Fix című, idén magyarul is megjelenő bestseller könyvének a hatására az UEFA bevezette a korrupcióellenes egységet, több európai futballszövetség pedig nyomozást indított a csalások megelőzése érdekében. Hill az [origo]-nak elmondta, hogyan lehet egy meccset befolyásolni, és arról is beszélt, hogy Ázsiában mindenki tudja: a mérkőzések többsége manipulált, az ottani maffia pedig megjelent Európában is.

- A kutatásai alapján mit gondol, milyen gyakori a bunda ma a labdarúgásban?
- Egyes bajnokságokban nagyon elterjedt, Lengyelországban például egy vezető kormányzati tisztségviselő arról számolt be, hogy az ottani mérkőzéseknek több mint a hetven százalékát manipulálják. Mindez a Bajnokok Ligája-selejtezők korai szakaszában is gyakori, azokat a szegény csapatokat könnyű megvesztegetni, amelyeknek semmi esélyük nincsen a végső győzelemre, de még a csoportkörbe jutásra sem. Ezek a klubok fogadási csalással próbálnak többletbevételhez jutni. A szezon vége felé nagyon sok országban gyakori a meccsek adás-vétele, főleg a kiesés ellen, illetve a feljutásért küzdő csapatoknál. Mindez komoly probléma Olaszországban és Portugáliában, de idén azt vettem észre, hogy az írországi fogadóirodák a bajnokság hajrájában nem teszik fel a tétlapjaikra az északír meccseket, mivel úgy érzik, hogy néhány csapat lefixált mérkőzéseket játszik. Azért fontos megjegyezni, hogy a legtöbb futballmérkőzést még tiszta körülmények között játsszák le, és a sportolók, illetve a sportban dolgozó emberek többsége továbbra is érintetlen szereplőnek számít. Az ő érdekükben is fontos, hogy a korrupciót gyökerestül kiirtsuk a sportból.

- Mit tud azokról a magyar mérkőzésekről, amelyeket gyanúsnak talált a bochumi ügyészség?
- Mindegyik bajnokságban fennáll a veszélye annak, hogy a bűnözők megpróbálják manipulálni a mérkőzéseket. Tavaly Bangkokban egy fogadóiroda vezetőjével beszéltem, aki szerint a csalások új típusa, amikor egyes európai focicsapatok azért bundáznak, hogy az így nyert pénzzel fedezzék a klub költségeit.

- Hogyan zajlik egy megvesztegetés?
- Két típusa van a fogadási csalásoknak. Az első, amikor két klub megegyezik a végeredményről, ez már nagyon régóta ismert. A másik szintén régi, amikor a fogadóirodák is bekerülnek a képbe. De van egy új jelenség, amely szörnyű fenyegetést jelent a sport számára, ez a szerencsejáték és a bundázás világméretű elterjedése. Ázsiában a bundázásra szakosodott bűnözők már teljesen tönkretették a bajnokságokat. Kínában, Malajziában és más országokban is annyi mérkőzést lezsíroztak, hogy az már nevetséges, szégyenletesen rossz vicc. Erről mindenki tud, ezért a drukkerek elkezdtek érdeklődni az európai labdarúgás iránt, már a magyar csapatok eredményeit is követik, és fogadnak is a magyar meccsekre. Az ázsiai bajnokságokat egyszer már leromboló csalók felvették a kapcsolatot az európaiakkal, összefogtak, és együtt manipulálják a meccseket Európában. The Fix című könyvemben erről részletesen írok, előtte soha, senki nem foglalkozott ezzel, nem is próbálta meg az ügyet felgöngyölíteni, és nem magyarázta el a probléma lényegét. Hosszú és roppant bonyolult kutatómunkát végeztem azért, hogy ezeket le tudjam írni. Sikerült lelepleznem az alapvető bundázási struktúra lényegét, a fogadóirodáknál dolgozó, beépült embereket is megismertem.

- Az egyik weboldalának a címe: "Hogyan lehet lefixálni egy focimeccset". Hogyan?
- Képzelje el, hogy a megvesztegető a pók egy háló közepén. A háló egyik fele beleér a sportba, ezért a központi figurának kapcsolatba kell kerülnie játékosokkal, edzőkkel, bírókkal. Ezt a legkönnyebben egy futár közreműködésével hajthatja végre, aki a kapcsolatot tartja a megvesztegető és a játékosok között. Futárnak tökéletesen megfelel egy olyan exfutballista, akiből nem lett edző (vagy edző lett, de nincsen eléggé megfizetve), és több pénzre van szüksége. Ha elismert futballistának számít az öltözőben, és a fiatal játékosok még emlékeznek és felnéznek rá, akkor arra gondolhatnak: "Ha ez a híres játékos azt mondja, hogy 'oké', akkor tényleg nem lehet semmi gond, csináljuk a dolgot, minden rendben lesz."

- Hogyan fest a háló másik fele?
- A másik része a szerencsejáték-piac manipulásáról szól, és mindezt legalább olyan bonyolult véghezvinni, mint a már említett módszert. Olyan ez, mintha a tőzsdén bennfentes tipp alapján kereskednél. Nem könnyű a fogadóirodáknál úgy fogadni, ha valaki állandóan nyer, mert ezt nem nézik jó szemmel, még akkor sem, ha történetesen egy hétköznapi, egyszerűen csak szerencsés vagy ügyes játékos nyerési sorozatáról van szó. A bukmékerek imádják a veszteseket, gyűlölik a nyerteseket, a lefixált meccsekre fogadók pedig egyértelműen győztesnek számítanak, hiszen általában garantált eredményre tesznek pénzt. Éppen ezért el kell titkolniuk, hogy tuti meccsre fogadnak. Ehhez használják fel az úgynevezett "szakállasokat", akik úgy tesznek, mintha hétköznapi fogadók lennének. Pedig ez nem igaz, mert a megvesztegetőknek dolgoznak, az ő tétjeiket teszik meg.

- Ez ellen tudnak bármit tenni a fogadóirodák?
- A szakállasok és a megvesztegetők pengeélen táncolnak Európában. A piac viszonylag kicsi, és olyan országokban, mint Németország, Franciaország és Hollandia csak a kormány által működtetett sportfogadó-irodákon keresztül lehet a téteket megtenni. Ezeket az országokat így ki kell kerülni, ezért kedvelt offshore célpont Anglia, de a bukmékerek ott is alaposan megvizsgálják a fogadásokat.

- Ázsiában mennyire súlyos a helyzet?
- A szerencsejátékok piaca óriási, nagyobb, mint Las Vegas és az európai irodák együttvéve. Hatalmas, és nagyrészt illegális. Úgy működik, mint az Egyesült Államokban a betiltott alkohol, amelyhez csak bűnözőkön keresztül lehetett hozzájutni. Ha valaki fogadni akar Ázsiában, akkor ott is csak az illegális út járható.

- Milyen futballmeccsek a legnépszerűbbek?
- Minél alacsonyabb osztályról van szó, annál könnyebb a csaló dolga. Minél kevesebb embernek kell fizetni, annál könnyebben megy a megvesztegetés. Bár az is igaz, hogy bizonyos szempontból egyszerűbb manipulálni egy nagy meccset. A Real Madrid mérkőzésén biztosan magas tétek forognak, és a madridiakat biztosan nem próbálnák megkörnyékezni a megvesztegetők, akik sokkal könnyebben elérhetik a céljukat, ha az ellenfelet, a kisebb csapatot keresik meg, és arra biztatják, hogy - tegyük fel - nagy gólkülönbséggel kapjon ki. Ezekre a meccsekre - mivel a Real Madridról van szó - sok pénzt tesznek a fogadók, ezért sokkal nehezebb kimutatni, hogy lefixált mérkőzést látunk-e, vagy nem.

- Mit tehetnek a szerencsejátékkal foglalkozó cégek a bundaügyek megakadályozására?
- A FIFA fogadási csalásokat előrejelző rendszere és a fogadóirodák nagyon sok problémával szembesülnek, mert nagy meccseken egyszerűen lehetetlen kimutatni, ha valamelyik kimenetelre többen fogadnak, ehhez túl sok pénz forog az ilyen eseményeken. Amire valójában szükség lenne minden európai ligában: létre kell hozni egy volt rendőrökből álló korrupcióellenes egységet, amely képes lenne az információk és a bizonyítékok begyűjtésére, majd ezeket a hatóságoknak átadná. Mindez félelmet kelthet a csalókban. Ha viszont csak kívülről szemlélik a szerencsejáték-piacot, az olyan, mintha a tőzsdei árfolyamváltozásokat azzal a céllal figyelnénk, hátha észrevesszük a bennfentes kereskedést. Azt így is észre lehet venni, hogy létezik a probléma, de megoldani nem.

- Mit gondol a FIFA és az UEFA szerepéről?
- A könyvem megjelenése után teljesen eltérő reakciók érkeztek hozzám a két futballszervezettől. Az UEFA-é remek volt. A francia kiadó elküldött egy példányt Michel Platini elnöknek, csatoltunk egy levelet is mellé, amelyben azt írtuk: "Segíteni szeretnénk. Ez a könyv nem szenzációhajhász, hanem a sok esetben veszélyes nyomozások során kiderített tényekre épül. Kérjük, tudassa velünk, hogyan segíthetünk!"

- Tudatta?
- Három héttel később az UEFA bevezetett valamit, amit a könyvemben és a médiainterjúimban javasoltam. Ez - mint korábban már említettem - egy teljesen független, jól informált korrupcióellenes egység, amely hatékonyan segíti a megvesztegetések elleni harcot a sportban. Két héttel később az UEFA végrehajtói Genfbe hívtak, ahol ennek a korrupcióellenes egységnek az optimális összetételéről tárgyaltunk. Nem akarom azt mondani, hogy ez a szervezet kizárólag a könyvben megjelentek hatására jött létre, de abban biztos vagyok, hogy volt köze hozzá.

- A FIFA-nál is hasonló fogadtatásban részesült?
- A FIFA válasza nevetséges volt. Máig azt hiszik a nemzetközi fociszervezetnél, hogy a sajtó segítségével megoldható a probléma, konkrét lépéseket pedig egyáltalán nem tesznek. Az "Early-Warning System", azaz időben figyelmeztető rendszer jó egy első lépésnek, de összességében inkább viccnek nevezném. A világbajnokságok meccseire túl sok pénzzel fogadnak ahhoz, hogy ilyen könnyen meghatározható legyen az esetleges manipuláció. Az UEFA reakciója viszont kiváló volt, Platini hatalmas erkölcsi bátorságról és egységre való törekvésről tett tanúbizonyságot a korrupció elleni harcban.

- A Winnipeg Free Press újságírója, Nick Martin azt írja, hogy "lehet, hogy amit Hill mond, igaz. Rendületlenül hisz abban, amit mond, de sok mindent nem tud alátámasztani. Sok sárral dobálózik, hátha abból valamennyi megtapad". Mit gondol erről?
- Nick Martin egy idióta. Kétféle sportújságíró létezik. Az egyik a számítógépe mögött ül, bámulja a televíziót, és semmit nem tesz a sport érdekében. A másik, aki a célja elérése érdekében elmegy a maffiához, titkos felvételeket készít, az élete kockáztatásával kiad egy 380 oldalas könyvet, amely saját nyomozásain, bírósági magnófelvételeken, 220 futballistával készített interjún, sportvezetőkkel - beleértve Sepp Blatter FIFA-elnököt -, játékvezetőkkel, edzőkkel, fogadókkal, bukmékerekkel, rendőrökkel, ügyészekkel és magukkal a vesztegetőkkel folytatott beszélgetéseken alapszik. A könyv hatására az UEFA és számos európai futballszövetség is nyomozásokat tudott elindítani. A bochumi ügyészség és a többi rendőrségi nyomozás is azért kezdődhetett meg, mert a könyvből világosan kiderül, hogy ami benne van, az ellenőrzött, és igaz. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság is konzultálni szeretne velem.

- Szereti még a labdarúgást? Hisz a teljes megtisztulásban?
- A német rendőrségnek köszönhetően ismét elkezdtem hinni benne. Nem így éreztem, amikor az interjúkat készítettem, amikor a saját fülemmel hallottam, amit hallottam, amikor láttam egy bundameccset, amelynek a megakadályozásáért semmit nem tettek a hatóságok. Akkor sokkal nehezebb volt hinni. De én továbbra is imádom a sportot, és kockáztattam az életemet a futball tisztaságáért. Az én célom az, hogy megóvjam a labdarúgást.

Juha Pál
Cím: Re: BUNDA
Írta: Punter Dátum május 30, 2011, 09:12:10
Hollandia és rájátszás az Európa Liga indulásért.

május 26. első mérkőzés
Den Haag- Groningen 5-1

május 29. visszavágó
Groningen-Den Haag 5-1 (büntetők 3-4)

;D  ::)
Cím: Re:BUNDA
Írta: Fortuna SC Dátum június 26, 2011, 18:50:38
orosz premier liga mai eddigi eredmények: az egy dolog, hogy csak vendég győzelem, de hogy a hazai csapatok még gólt se lőttek annak mennyi az esélye?!  aztán csodálkozunk, hogy honnan van ennyi orosz milliárdos  ;D
olaj, földgáz, alumínium, műtrágya --> foci bunda  :great:

Tomsk   0 - 3   V. Novgorod         
Amkar   0 - 2   CSKA Moscow         
Krylya Sovetov Samara   0 - 2   Spartak Nalchik         
Rubin Kazan   0 - 2   Kuban         
Zenit Petersburg   0 - 0   Terek Grozni
Cím: Re:BUNDA
Írta: Luckyboy Dátum június 26, 2011, 19:39:18
Hát igen, így megy ez nem csak arrafelé...
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum július 26, 2011, 06:31:15
BUNDABOMBA: A sztárklub elnöke és 40 gyanúsított bilincsben


A nemzetközi bundabotrány eddigi talán legmeglepőbb és legmegdöbbentőbb híre került napvilágra vasárnap: e szerint a török hatóságok Aziz Yildirimet, az Európa-hírű Fenerbahce elnökét és további 40 személyt vettek őrizetbe a török futballt is elérő fogadási csalások ügyében.

Az insidefutbol.com beszámolója szerint a bajnoki címvédő Fener klubvezére, Aziz Yildirim, és az alelnök mellett több ismert török futballszemélyiséget, így például a volt török válogatott Ümit Karant is előállították, de bilincsben vitték el a szintén ismert Trabzonspor második emberét, valamint az Eskisehirspor klubmenedzserét. A több mint 40 letartóztatott között legalább két ismert, török válogatott futballista is van.

Az illetékes hatóságok a beszámoló szerint több mérkőzést is monitoroznak az elmúlt szezonból, így például a Fenerbahce utolsó fordulóbeli, Sivasspor elleni bajnokiját (4-3), amely bebiztosította az isztambuliak nagy csatában, a Trabzonsporral szemben kiharcolt elsőségét.

pepsifoci.hu/para
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum július 26, 2011, 06:38:57
Törökország: őrizetben a Trabzonspor elnöke is, kérdéses a BL-indulás

Néhány nappal azt követően, hogy a rendőrség őrizetbe vette a bajnok Fenerbahce elnökét, Aziz Yildirimet, a legutóbbi török pontvadászat második helyezettjének első embere is hasonló sorsra jutott: a Trabzonsport vezető Sadri Sener egyike annak a 22 embernek, akiket hétfőn előállítottak a rendvédő szervek fogadási csalásokkal és bundákkal kapcsolatos vizsgálatuk során.

A Trabzonspor labdarúgócsapata az elmúlt idény végén mindössze az egymás elleni eredmények miatt maradt le a bajnoki címről a Fenerbahcéval szemben, de elméletileg így is indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Ha azonban a Török és az Európai Labdarúgó-szövetség péntekig döntést tud hozni az ügyben, ez változhat, pénteken tartják ugyanis az elitliga harmadik selejtezőkörének sorsolását.

A török szövetség vezetői hétfőn találkoznak a klubok irányítóival, hogy egyeztessenek, a probléma megoldása azonban elsősorban a rendőrségen múlik.

Törökországban 19 első és másodosztályú mérkőzést vizsgálnak a fogadási ügyben, köztük van több olyan Fenerbahce-győzelem is, amelyet az isztambuli együttes a bajnokság második felében produkált, és hihetetlen menetelésének – 17 meccsből 16 győzelem – volt része.

A Fenerbahce részvényei 35 százalékot estek a botrány kirobbanása óta, míg a Trabzonsporé 11 százalékot nőttek a múlt héten.
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum július 26, 2011, 06:54:17
Hazugságvizsgálattal és béremeléssel küzdenek a bunda ellen Dél-Koreában

A Koreai Köztársaság labdarúgóligájának vezetői bejelentették, a jövőben hazugságvizsgálattal próbálják meg kiszűrni a sportágat jelenleg uraló korrupciót.

Komoly veszélybe került a dél-koreai labdarúgás jövője, a Koreai Köztársaság kormánya ugyanis kijelentette, az egy hónapja kirobbant helyi bundabotrány miatt akár be is szüntetheti a bajnokságot.

Az eddigi vizsgálatok alapján tíz labdarúgót örökre eltiltottak a labdarúgástól, közülük nyolcan a Deajeon Citizenben szerepeltek. Összesen hat csapat 46 játékosa és 11 bukméker ellen emeltek vádat.

Miután a megvesztegetési ügy az ország legjobb labdarúgóit érintette, a helyi szövetség döntése értelmében minden játékost poligráfos hazugságvizsgálatnak kell alávetni. A korrupció visszaszorítása érdekében a labdarúgóknak kötelező jelleggel felvilágosító szemináriumokon kell részt venniük, aki ezeket elmulasztja, azok játékjogát felfüggesztik.

A Koreai Köztársaság labdarúgóligájának vezetői bejelentették, a jövőben hazugságvizsgálattal próbálják meg kiszűrni a sportágat jelenleg uraló korrupciót.
Szurkolj velünk!

Komoly veszélybe került a dél-koreai labdarúgás jövője, a Koreai Köztársaság kormánya ugyanis kijelentette, az egy hónapja kirobbant helyi bundabotrány miatt akár be is szüntetheti a bajnokságot.

Az eddigi vizsgálatok alapján tíz labdarúgót örökre eltiltottak a labdarúgástól, közülük nyolcan a Deajeon Citizenben szerepeltek. Összesen hat csapat 46 játékosa és 11 bukméker ellen emeltek vádat.

Miután a megvesztegetési ügy az ország legjobb labdarúgóit érintette, a helyi szövetség döntése értelmében minden játékost poligráfos hazugságvizsgálatnak kell alávetni. A korrupció visszaszorítása érdekében a labdarúgóknak kötelező jelleggel felvilágosító szemináriumokon kell részt venniük, aki ezeket elmulasztja, azok játékjogát felfüggesztik.

Az élvonalban (K-League) emellett duplájára emelik a játékosok minimálbérét, hogy ezzel is elvegyék kedvüket a kísértéstől. A BBC úgy tudja, a jelenlegi minimálbér 11 ezer dollár, ami az átlagjövedelem felénél is kevesebb.
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum július 26, 2011, 07:25:45
Budapest "nagy tehetsége" is a bundával gyanúsított focibírók között van

Egyiküket Budapest egyik legjobb bírójának tartották, és társainál is inkább csak a stílussal voltak problémák - mondták az [origo] által megkérdezett ismerősök, kollégák és családtagok a bundázással gyanúsított négy játékvezetőről. A beszámolók alapján a bírókon nem látszott, hogy felvetné őket a pénz, és a viselkedésük sem változott meg a februárban kirobbant antalyai botrány óta.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) keddi akciója során előzetes letartóztatásba került négy aktív játékvezető - a kiszivárgott információk szerint Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János, valamint Mocsári Tamás -, akiket az exfocista Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás, illetve az aktív labdarúgó Horváth Gábor mellett azzal gyanúsítanak, hogy futballmérkőzéseket manipuláltak, a hatóságok szerint egy távol-keleti kapcsolatokkal rendelkező magyarországi banda tagjaiként.

Idén februárban került a figyelem középpontjába a Lengyel, Selmeczi, Csák játékvezetői hármas, akik a törökországi Antalyában rendezett Lettország-Bolívia (2-1) és Észtország-Bulgária (2-2) találkozón hét büntetőt adtak meg, vagyis a két felkészülési mérkőzés összes gólja tizenegyesből született, miközben FIFA-engedély hiányában a magyar bírók nem is vezethettek volna válogatott meccseket. Az eset után a bolgár és az észt szövetség az UEFA-hoz fordult a botrányosnak ítélt játékvezetői tevékenység miatt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt közölte akkor, hogy értetlenül állnak a hír hallatán, mivel hozzájuk semmilyen kérés nem érkezett, amelyben magyar játékvezetőket hívtak volna Törökországba.Később kiderült, hogy a meccsek játékvezetését egy szingapúri menedzseriroda szervezte. A történtek után távozott a Budapesti Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, Bajkai János, aki ugyanakkor közölte, hogy nincs semmi köze az ügyhöz. A játékvezetőket - akik itthon képesítésük alapján csak az NB III-ban és a Budapest-bajnokságban vezethettek mérkőzéseket - pedig az MLSZ felfüggesztette, majd márciusban a szankciót megszüntette, mert a FIFA saját hatáskörébe vonta a fegyelmi eljárás lefolytatását.

Az MLSZ már tájékoztatta az UEFA-t és a FIFA-t

Selmeczi, Lengyel és Csák jogi védelmét Dányi Szilárd ügyvéd látja el. "Nem tudjuk, hol áll a nemzetközi szövetségnél az ügy. A FIFA személyesen kívánta meghallgatni az ügyfeleimet, de ők úgy döntöttek, élnek azzal a lehetőségükkel, hogy inkább írásban nyilatkoznak. Hiszek az ügyfeleim ártatlanságában, kategorikusan állíthatom, hogy semmilyen szinten nem befolyásolhatja a FIFA-eljárást az előzetes letartóztatásuk elrendelése" - mondta Dányi, aki szerint Magyarországon az előzetes letartóztatás eredményeként biztosan felfüggesztették volna a fegyelmi eljárást, de a FIFA-nál nem biztos, hogy megteszik. Ebben az esetben bizonytalan, hogy mikor lesz döntés, mert a nemzetközi szövetséget semmilyen határidő nem sürgeti.


A finn bundabotrányban felbukkant egy Zoli nevű férfi

A német Stern információi szerint Santia Raj személyében szingapúri szervezőjük volt a törökországi mérkőzéseknek, melyekre Szingapúrban ötmillió euró értékben fogadtak. Májusban egy újabb szingapúri férfi, Wilson Raj Perumalt keveredett vesztegetési ügybe, miután a finn hatóságok letartóztatták. Az ázsiai férfi mobiljában több magyar telefonszámot is találtak, az egyik egy Zoli nevű férfié, akitől Perumalnak több nem fogadott hívása volt február második felében, a másik magyar szám mellett a Leach név szerepelt, de egyiket sem sikerült felhívni.

Az NNI szerdai bejelentése azonban nem a két antalyai találkozóra vonatkozott, hanem két dél-amerikai, három finn és egy magyar meccs állítólagos elcsalásáról begyűjtött bizonyítékokról szólt, ezek alapján a gyanúsítottaknak a hatból négy mérkőzésen sikerült elérniük a kívánt eredményt. Az egyik egy tavaly decemberi U20-as mérkőzés volt Argentína és Bolívia között, ahol a 103. percig vezette a meccset Lengyel, majd befújt egy büntetőt az argentinoknak. A gyanú szerint a banda arra fogadott, hogy az utolsó öt percben születik meg a győztes gól. Itt került a képbe Mocsári Tamás, aki Törökországban nem volt ott, de Dél-Amerikában partjelzőként lengetett Selmeczi mellett.
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum július 26, 2011, 07:45:56
Északon könnyebben megy a megvesztegetés, két csapatot kizártak!

A finn bundaügy egyik legfontosabb szereplőjének, a több száz meccs manipulálásával gyanúsított szingapúri Wilson Raj Perumalnak a mobilján több magyar telefonszám is szerepelt a híváslistáján, az egyik egy Zoli nevű férfié, a másik mellett pedig a Leach név szerepel, nem kizárt, hogy Keneseiről és Lázár Mátyásról van szó, utóbbinak ugyanis Lecsó volt a beceneve futballberkekben. Perumal a vád szerint az első osztályú Rovaniemi (RoPS) kilenc játékosának is fizetett azért, hogy neki megfelelően befolyásolják a mérkőzések eredményét - közülük ketten grúzok, a többiek pedig zambiaiak.

Két másik játékos, a zambiai testvérpár, Dominic és Donewell Yobe már beismerte, hogy 50 ezer eurót fogadtak el Perumaltól, amiért hét hónapos, felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Csapatukat, az Oulut ki is zárták az élvonalból, ugyanúgy, mint a Tampere Unitedet, amelyről kiderült, hogy 300 ezer eurót kapott Perumal cégétől.

A RoPS viszont végül megkapta a licencet, de csak az után, hogy a kilenc gyanúsított futballistával szerződést bontott, és a meggyengült kerettel tizenhárom forduló után az utolsó helyen áll a bajnokságban. A két kizárás a bajnokságra is hatással volt, a tizennégy helyett tizenkét csapat maradt, és az idényben 33 fordulót rendeznek, vagyis a csapatok háromszor találkoznak egymással.

Ennyi pénzből képtelenség Finnországban félretenni

Gruborovics szerint nem véletlen, hogy épp a legészakibb városban tudták a legtöbb játékost megvesztegetni. "A RoPS csapatánál sok a külföldi, mert a finnek ott több pénzt kérnének a nagy távolság miatt, de ezt a klub nem tudja biztosítani, így inkább légiósokat igazol. A szegényebb helyről érkezett játékosoknak nem fizettek sokat Rovaniemiben, akik egy idő után, ha félre akarnak tenni a fizetésükből, észreveszik, hogy ez ebben a drága országban, ennyi pénzből képtelenség" - nyilatkozta a középpályás. Hozzátette, hogy ezeket a játékosokat, amikor észreveszik, hogy a pénzből itt kevés van, könnyebben megtalálhatják a fogadási csalásokra szakosodott bűnbandák.

    * Magyar góloktól hangos Skandinávia

A 27 éves játékos szerint Finnországban a fizetések a magyarországihoz képest talán magasabbnak tűnnek, az árak viszont szintén jóval magasabbak. "Egy átlagos első osztályú finn focista keresete 1600-1800 euró (420-480 ezer forint) körüli, ami a drága finn élet mellett épphogy elég. Rovaniemiben tudomásom szerint a külföldiek, még a jobb légiósok is ennek csak a felét, úgy 8-900 euró (210-240 ezer forint) körüli összeget keresték, így - nem a játékosokat szeretném védeni, de - lehetett tudni, hogy ebből rossz dolog sülhet ki."

A középpályás úgy véli, nem csoda, hogy a finn játékosok nem szívesen igazolnak Rovaniemibe, hiszen ők nemhogy kevesebb, hanem több pénzt szeretnének a nagy távolság miatt. "Egy finnországi focistánál még egy szorgos munkás is jobban keres, legalább kétezer eurót hazavihet havonta" - tette hozzá Gruborovics, aki azt mondja, ő elégedett a keresetével, és olyan játékosnak tartja magát, aki nem a pénzért, hanem a játék szeretetéért futballozik, és a pályafutása után pszichológus szeretne lenni, amely területen biztosan többet keres majd, mint a futballpályán. Mint mondja, a rovaniemi légiósok nem is bérelhettek lakást a pénzükből, többen éltek egy helyen.
Cím: Re:BUNDA
Írta: Latzka Dátum október 11, 2011, 15:39:28
Fogadási csalás miatt vizsgálják az irodalmi Nobel-díj kihirdetését

"Tomas Tranströmer az irodalmi Nobel-díj kihirdetése előtt hirtelen a legesélyesebbé vált a fogadóirodáknál, ezért felmerült a gyanúja, hogy idő előtt kiszivárogtatták a győztes nevét. A svéd hatóságok vizsgálják az ügyet.

A svéd országos korrupcióellenes testület egyik ügyésze a hétvégén bejelentette, hogy megvizsgálja azokat a híreszteléseket, amelyek szerint kiszivárogtatták a Svéd Királyi Tudományos Akadémiáról az irodalmi Nobel-díj várományosának nevét, így ő lett a nyertesre fogadók favoritja az eredményhirdetés előtt.

"Világossá kell tenni, volt-e például pénz ellenében történő kiszivárogtatás" - szögezte le Alf Johansson ügyész. "Vizsgálni fogjuk a körülményeket. Átvizsgáljuk a svéd akadémia adatait, és tájékozódunk a fogadások működéséről" - mutatott rá az ügyész, aki szerint nem indítanak hivatalos vizsgálatot, csak feltárják a helyzetet.

Tomas Tranströmer svéd költő, akit évek óta esélyesnek tartottak a Nobel-díjra, az idei irodalmi Nobel-díj nyertesének csütörtöki kihirdetése előtt közvetlenül a fogadások nagy favoritja lett Svédországban. Míg a díj kihirdetésének napján a reggeli órákban még 13:1 arányban lehetett fogadni rá, közvetlenül a győztes megnevezése előtt már csak 1,66:1 volt a tét Ladbrokes brit fogadóiroda svédországi honlapján, aminek következtében a svéd médiában felmerült, hogy esetleg kiszivárogtatás történt.
Sofia Hjärtberg, a Ladbrokes svédországi részlegének szóvivője elmondta, korábban soha nem tapasztalták, hogy ilyen gyorsan változtak volna a fogadási arányok. Egy nappal a kihirdetés előtt még Bob Dylan amerikai énekes-dalszerző volt a fogadási listák élén legesélyesebbként.

A TT svéd hírügynökségnek egy esetleges kiszivárogtatásra vonatkozó kérdésére válaszolva Per Wästberg, az akadémia tagja kijelentette, hogy "ezt egyáltalán nem hiszi". Az akadémia tagjain kívül a személyzet talán öt tagja tudta, hogy ki kapja a díjat. "És ezt vagy tíz nappal előbb tudták" - tette hozzá.

A Dagens Nyheter című napilap a szombati számában emlékeztet, hogy 2008-ban már felmerült az akadémiáról való kiszivárogtatás gyanúja, amikor a francia Jean-Marie Gustave Le Clézio kapta a Nobel-díjat. A lap szerint a Ladbrokes akkor nem fogadott el fogadásokat az irodalmi Nobel-díjra, mert a fogadók valószínűleg tudták, hogy ki kapja a rangos kitüntetést.

Az irodalmi Nobel-díj előtt nem sokkal Dobrica Cosic szerb íróról elterjedt egy álhír, amely szerint ő nyerte a díjat. Erről a hírről később kiderült, hogy szerb politikai aktivisták terjesztették."

(MTI)
Cím: Re:BUNDA
Írta: Latzka Dátum november 14, 2011, 09:36:56
"A magyarországi fogadási csalásokkal összefüggésben őrizetbe vették a hatóságok a korábbi NB I-es játékost, a jelenleg a másodosztályú Kozármislenyben futballozó A. Attilát. Tegnap az is kiderült, hogy a játékos vallomást is tett az ügyben érintett, 2009-ben lejátszott Honvéd–Siófok (2–2) mérkőzés kapcsán. Azóta azt is megtudtuk, a játékos megnevezte a csalási kísérletben résztvevő három társát – újabb őrizetbe vételek következhetnek..."

MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ (2009.04.21)
BUDAPEST HONVÉD–SIÓFOK 2–2 (1–0)
Bozsik-stadion. V: Bede
HONVÉD: Rabóczki – Vukmir, Szmiljanics, Debreceni, Filó T. – Benjamin, Lungu, Diego (Abass), Dobos (Moreira) – Hercegfalvi, Stojakovic (Abraham)
SIÓFOK: Szalma – Bojtor (Koós), Sütő, Hegedűs Gy., Horváth G. – Andruskó (Nagy L.) – Kanta Sz., Tusori, Ivancsics – Roni, Magasföldi.

Gólszerző: Szmiljanics (1–0) a Hegedűs Gy. (1–1) a 49., Ivancsics (1–2) a 74., Hercegfalvi (11-esből, 2–2) a 91.
Kiállítva: Nagy Lajos a 83. percben

Ki lesz a következő áldozat? :D
Cím: Re:BUNDA
Írta: oakland23 Dátum november 14, 2011, 10:39:20
Idézetet írta: Latzka Dátum november 14, 2011, 09:36:56
"A magyarországi fogadási csalásokkal összefüggésben őrizetbe vették a hatóságok a korábbi NB I-es játékost, a jelenleg a másodosztályú Kozármislenyben futballozó A. Attilát. Tegnap az is kiderült, hogy a játékos vallomást is tett az ügyben érintett, 2009-ben lejátszott Honvéd–Siófok (2–2) mérkőzés kapcsán. Azóta azt is megtudtuk, a játékos megnevezte a csalási kísérletben résztvevő három társát – újabb őrizetbe vételek következhetnek..."

MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ (2009.04.21)
BUDAPEST HONVÉD–SIÓFOK 2–2 (1–0)
Bozsik-stadion. V: Bede
HONVÉD: Rabóczki – Vukmir, Szmiljanics, Debreceni, Filó T. – Benjamin, Lungu, Diego (Abass), Dobos (Moreira) – Hercegfalvi, Stojakovic (Abraham)
SIÓFOK: Szalma – Bojtor (Koós), Sütő, Hegedűs Gy., Horváth G. – Andruskó (Nagy L.) – Kanta Sz., Tusori, Ivancsics – Roni, Magasföldi.

Gólszerző: Szmiljanics (1–0) a Hegedűs Gy. (1–1) a 49., Ivancsics (1–2) a 74., Hercegfalvi (11-esből, 2–2) a 91.
Kiállítva: Nagy Lajos a 83. percben

Ki lesz a következő áldozat? :D

:-X
Cím: Re:BUNDA
Írta: Várda64 Dátum november 14, 2011, 12:52:03
Nekem az "tetszett" ebben az egész tudósításban, hogy végig diszkréten, A. Attila néven említik a volt siófoki játékost, a végén pedig kibasszák a Siófok összeállítását.  ;D ;D A névsort böngészve baromi nehéz kitalálni kiről van szó.  ;D ;D
Cím: Re:BUNDA
Írta: Latzka Dátum november 14, 2011, 12:55:49
Idézetet írta: Várda64 Dátum november 14, 2011, 12:52:03
Nekem az "tetszett" ebben az egész tudósításban, hogy végig diszkréten, A. Attila néven említik a volt siófoki játékost, a végén pedig kibasszák a Siófok összeállítását.  ;D ;D A névsort böngészve baromi nehéz kitalálni kiről van szó.  ;D ;D

Mennyire igaz ;D

Aki pedig még nem tudná S. László személyét: a perui sittes (http://www.futball-adattar.hu/nb_jatekos.php?id=2266)
Cím: Re:BUNDA
Írta: Latzka Dátum november 14, 2011, 13:39:08
Meg kell hagyni pörögnek az események és egyre ismertebb nevek bukkannak elő.

Ma reggel S. Lászlót, a Vasas játékosát is előállították

"A Nemzeti Sport értesülései szerint a fogadási botrányban eljáró hatóságok ma reggel előállították S. Lászlót, a Vasas futballistáját, míg H. Gábort – akit már korábban is letartóztattak, de azóta szabadlábon védekezhetett – ismét őrizetbe vették. Információnkat a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza is megerősítette.

Reggel beszámoltunk róla, hogy a szombaton őrizetbe vett A. Attila három játékostársára is vallomást tett a fogadási csalások ügyében, és hamarosan újabb játékosoknál kopogtathat a rendőrség.

Azóta ez már meg is történt: ma reggel a hatóságok előállították a jelenleg a Vasast erősítő, 2009-ben még Siófokon játszó S. Lászlót. Rajta kívül H. Gábort – akit már korábban is letartóztattak, de azóta szabadlábon védekezhetett, mert a bíróság elutasította az ügyészség  kérését a letartóztatás meghosszabbításáról – is megkeresték a nyomozók, őt ismét őrizetbe vették.

A Nemzeti Sport információit megerősítette a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza.

A két játékost most elsősorban a 2009-es Honvéd–Siófok (2–2) Magyar Kupa mérkőzés kapcsán hallgatják meg. Ezzel a mérkőzéssel összefüggésben A. Attila már elismerte a vesztegetés kísérletét.

S. László a Nemzeti Sport kérdésére tegnap még úgy nyilatkozott, őt senki nem próbálta rávenni a szóban forgó mérkőzés eredményének befolyásolására.

A Vasasból egyébként nem S. László az első, akit kihallgatnak a nyomozók, korábban P. Csabát is előállították, igaz, ő azóta már nem tartozik az angyalföldiek kötelékébe."
Cím: Re:BUNDA
Írta: Titti7 Dátum november 14, 2011, 17:11:40
S. László az nem a jelenleg is Vasas SC -ben futballozó MTK -ból érkező Sütő László?  ???
Cím: Re:BUNDA
Írta: Józsi bátyó Dátum november 15, 2011, 09:12:56
Idézetet írta: Titti7 Dátum november 14, 2011, 17:11:40
S. László az nem a jelenleg is Vasas SC -ben futballozó MTK -ból érkező Sütő László?  ???

De bizony!
Cím: Re:BUNDA
Írta: BvB_09 Dátum november 30, 2011, 20:58:22
Aczél Zoltánt elvitte a rendőrség

A Videoton-Haladás MK-mérkőzést követően csaptak le a rendőrök.

Információink szerint a Videoton-Haladás MK-mérkőzést követően a rendőrök elvitték Aczél Zoltánt, a vendégek szakvezetőjét. Feltételezések szerint az esetnek köze lehet az elmúlt hónapokban kirobbant fogadási csalásokkal kapcsolatban...
A csapattól egyelőre semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, de Illés Béla, a klub egyik tulajdonosa megerősítette az nb1.hu információit, Aczélt valóban letartóztatták...
A nyugat.hu helyi tudósítójának jelentése szerint Aczél Zoltán a helyszínen hallgatják ki. Senkit nem engednek a közelébe, a Nyugat információi szerint azt mondták, hogy még ügyvédet sem hívhat. Az öltözőbe érkező edzőt a rendőrök azonnal egy szobába vezették, ahol becsukódott az ajtó, és azóta semmi hír nincs.

Forrás: nb1.hu
Cím: Re:BUNDA
Írta: rosco Dátum december 01, 2011, 15:08:54
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/a-gyanu-szerint-aczel-4000-eurot-vett-at-a-zte-meccs-utan-2107280 (http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/a-gyanu-szerint-aczel-4000-eurot-vett-at-a-zte-meccs-utan-2107280)

Nagyon úgy fest, hogy új edzőre lesz szüksége a Haladásnak.
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum január 13, 2012, 07:38:24
Prostikkal vette meg a feljutást egy első osztályú focicsapat  :smitten:

Horvát lapértesülések szerint a Karlovac labdarúgó-csapata nem éppen tiszta eszközökkel, többek között prostituáltakat is bevetve jutott fel az élvonalba.

Komoly botrány "szedi" áldozatait Horvátországban. A gyanú szerint az élvonalban szereplő Karlovac különböző stiklikkel váltotta meg első osztályú tagságát. A hatóságok azt feltételezik, Neven Sprajcer klubigazgató volt az értelmi szerzője és elsőszámú lebonyolítója a műveleteknek, és komolyabb összegeket juttatott Zeljko Siric játékvezetőnek azért, hogy kedvezőbb elbírálást kapjon a gárda.
A cél elérésének érdekében a klubvezető luxusvacsorákat rendezett és prostituáltakat is bevetett.
Sprajcer és Siric mellett Stjepan Dedovic, a játékvezetői bizottság elnöke is rács mögött várja a fejleményeket. A Karlovac egyébként eddig nem hagyott mély nyomokat az élvonalban, az utolsó előtti helyen szerénykedik.
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum január 13, 2012, 07:48:49
BUNDA: ,,Minden országot behálózott a fogadási maffia" (05:50)

http://www.rtlklub.hu/musorok/fokuszplusz/videok/149757 (http://www.rtlklub.hu/musorok/fokuszplusz/videok/149757)

Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum január 27, 2012, 08:42:05
Tudtam, hogy bunda, fogadtam is rá

Az olasz bundabotrányban hétfőn letartóztatott 17 személy legismertebb figurája, Cristiano Doni beismerte, hogy részt vett a mérkőzések manipulálásában.

"Tudtam a bundáról az Atalanta-Piacenza-meccsre és fogadtam is rá" - ismerte el a bundázást Doni, az Atalanta korábbi csapatkapitánya kihallgatásakor, írja La Gazzetta dello Sport.

Az olasz bundabotrányban hétfőn letartóztatott 17 személy legismertebb figurája, Cristiano Doni beismerte, hogy részt vett a mérkőzések manipulálásában.

"Tudtam a bundáról az Atalanta-Piacenza-meccsre és fogadtam is rá" - ismerte el a bundázást Doni, az Atalanta korábbi csapatkapitánya kihallgatásakor, írja La Gazzetta dello Sport.
szép nagy hirdetés - ismerje meg új hirdetési formátumunkat, a Roadblockot!

Azt viszont tagadta, szervezett bűnszövetkezet tagja lett volna: "Nem vagyok tagja egyetlen bandának sem, és a klubom sem tudott a fogadásokról".

A nyomozók az előző idényben játszott három élvonalbeli - Brescia-Bari, Brescia-Lecce és Napoli-Sampdoria -, valamint az utóbbi két szezon több Serie B-összecsapása - az Atalanta három meccse - ügyében nyomoznak.

"A manipulációra azért mondtam igent, mert előnyösen érintette a csapatomat. Soha nem fogadtam volna el olyan ajánlatot, hogy a csapatom veszítsen. Ennek ellenére hibáztam, nem tudok a tükörbe nézni, mert fájdalmat okoztam a családomnak és a szurkolóknak" - mondta Doni.

A sokáig ártatlanságát hangoztató Donit az Olasz Labdarúgó Szövetség augusztusban egy korábbi bundabalhé miatt három és fél évre eltiltotta a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, míg az Atalanta hat pont levonással kezdte a mostani Serie A-szezont.

http://sportgeza.hu/futball/2011/12/25/doni/ (http://sportgeza.hu/futball/2011/12/25/doni/)
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum január 27, 2012, 08:47:11
Bunda határok nélkül

Berlin — A német élvonalbeli labdarúgást is ,,megfertőzhette" az ázsiai fogadási maffia! Legalábbis ezt jelentette ki szombaton este az ARD televízióban Sergio Lo Presti államügyész, aki az olaszországi bundaügyek felderítését irányítja.

Ráadásul az államügyész mostani bejelentése szoros kapcsolatban állhat a magyar és finn mérkőzések manipulálásával is gyanúsított, jelenleg szabadlábon védekező korábbi siófoki focista, Horváth Gábor (28) múlt heti vallomásával. A védő a tavaly májusi Lecce–Lazio (2-4) találkozóról beszélt az itáliai hatóságnak, s az ügyészek számára akkor derültek ki fontos részletek az ázsiai maffia ténykedéséről. Sergio Lo Presti pedig ezt követően tett határozott utalást a német futballra.

– Ismerjük azokat, akik a német élvonal résztvevőivel is kapcsolatban álltak – nyilatkozta az olasz államügyész.  A szavai óriási megdöbbenést váltottak ki, mert bár a bochumi ügyészség több alacsonyabb osztályú meccsről állapította meg, hogy nem tiszta körülmények között zajlott, a klubok, valamint a német szövetségi vezetők viszont eddig egyöntetűen állították: tiszta a Bundesliga élvonala.
– Az ázsiai csoport több mint száz személlyel állt kapcsolatban. Ez egy bűnözőcsoport, amely határok nélkül ténykedett – folytatta Lo Presti.

Olyan bajnokság keveredett a bundaügybe, ahol sok honfitársunk szerepel. – Egyik élvonalbeli csapat tagjáról sem tudom elképzelni a meccsek elcsalását – jelentette ki határozottan Szalai Ádám (24), a Mainz csatára. A neve elhallgatását kérő, a Bundesliga első osztályát megjárt volt magyar focista azt azonban nem tartotta kizártnak, hogy például a bírók belekeveredhettek az ügybe. A német lapok az öngyilkosságot megkísérlő Babak Rafati (41) esetében is erre célozgattak.

– Egy első osztályú német középcsapatban általában két-két és félmillió forintnyi euró jár fejenként egy pontért. A győzelemért két-, háromszor ennyi, a bírók viszont alig több, mint egymilliót kapnak találkozónként, s a németek szerint náluk talán könnyebb célba érni – mondta a volt labdarúgó. K. H. J.

http://www.blikk.hu/ (http://www.blikk.hu/)
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum január 27, 2012, 08:55:26
A futballcsalók köztünk vannak

Declan Hill: Bunda. Futball és szervezett bűnözés
Kezdem egy személyes vallomással: ez a legszomorúbb sportkönyv, amit valaha is olvastam.

Nem azért szomorú, mert lerántja a leplet a futball és a sportfogadás szimbiózisáról - egy ilyen témájú, nagy erudícióval megírt, tényfeltáró könyv megjelenését csak üdvözölni lehet. Hanem azért szomorú, mert az ember úgy érzi magát utána, mint akit leforráztak.

A bundaparadicsom

Declan Hill kanadai oknyomozó újságíró azt mutatja be 380 oldalon, hogy a sportfogadás hogyan mételyezte meg a futballt: ,,A világ tucatnyi országában megbundázott meccsek százairól fognak olvasni."



A szerző tudja, hogy veszélyes vidékre merészkedett, ezért sietve leszögezi: minden eshetőségre felkészülve két ügyvédnél dossziécsomagokat helyezett el, s ha vele bármi történne, az összes részlet nyilvánosságra kerül.


A bundázás termékeny talajra talál mindenütt, ahol rosszul fizetik meg a játékosokat - írja Hill a magyar kiadáshoz szánt előszóban. "Egy átlagos magyar futballista fizetése sajnos olyan alacsony, hogy a bundaszervezők végül találnak valakit, aki nekik dolgozik." Tegyük hozzá: a maffiának még könnyebb dolga van, ha a futballisták azt az alacsony fizetést hónapokig meg sem kapják...


Közép-Európa ilyen szempontból ideális terep az Ázsiából érkező, vagy ázsiai összeköttetésekkel rendelkező bundaszervezők számára. A sportfogadásra szakosodott maffiacsoportok a harmadik világ országaiból hoznak játékosokat Európába, s ezek a névtelen spílerek tulajdonképpen rabszolgák: útleveleiket bevonják, a parancsokat teljesíteniük kell.



Érdekesen alakul a tulajdonosok "imázsváltása" is, ahogy megpróbálják kozmetikázni magukat. Ez úgy működik, hogy egy kétes vállalkozó (de nevezhető akár gengszternek is) megvásárol egy futballklubot, majd nyilatkozataiban megpróbálja "sikeres üzletemberként", a "társadalmi és futballelit tagjaként" pozicionálni magát.



Végy négy játékost...

A maffiózóknak könnyű dolguk van, mert egy közép-kelet-európai csapat játékosa az egész szezon alatt nem keres annyit, mint amennyit egy elcsalt meccsért felajánlanak neki. S legyen bár a csapatban több becsületes futballista is, valaki mindig beadja a derekát.



Eleinte ráadásul győzelmi bónusszal indíthat a maffiózó. A zöldfülű, tapasztalatlan futballista ebben semmi rosszat nem lát: ő nyerni akar a meccsen, s még örül is annak, hogy egy harmadik fél külön fizet a győzzelmekért. De ezzel már ráharapott a csalira.



Mert ha egy játékos egyszer már pénzt fogadott el a maffiától, akkor vége: onnantól kezdve a kezükben van, az ő emberüknek számít, nincs visszaút. A bűnözők soha nem csak egy meccsre veszik meg a futballistát.


A bundázáshoz, állították Hillnek a maffiózók, nagyjából 4-5 játékos kell. Általában a "falkavezért" keresik meg, a csapatkapitányt vagy a kapust. Ők a kulcsfigurák, ők kapják a "megrendelést", ők veszik fel a csalásért a pénzt. Hogy a falkavezér kiket szervez be, az már rajta múlik.



A bundázásban többnyire nincs benne az egész csapat, mert akkor többfelé kellene osztani a pénzt, s az feltűnő is volna, ha minden egyes játékos csalna a pályán. Mert ha csak 4-5 játékos van beavatva, a többi 5-6 pedig hajt és küzd, akkor a nézők nem fognak gyanút.


Feltűnésmentesen bundázni nem olyan nehéz. A védelem ostobán lesre játszik, az utolsó ember eladja a labdát a saját térfelén, a hátvédek rossz helyezkedéssel engedik végigfutni a kontratámadást stb. A kapusnak kiemelt szerep jut, ő az ellenfél minden támadásánál kilép, éppen csak annyira, hogy szabadon hagyja kapuját. A tuti tipphez kell egy beavatott csatár is, aki elöl passzívan "nullára játszik", s ha véletlenül helyzetbe kerül, azt nagy precizitással kihagyja - esetleg úgy, hogy az égbe lövi a tizenegyest.


A bundázó futballistáknak színészkedniük kell, ezért úgy tesznek, mint akik hajtanak. A kimaradt ziccerek után látványosan hadonásznak, az általuk összehozott büntetőnél dühösen szidják a bírót, a bekapott gólok után pedig a fejüket fogják. Úgy tesznek, mintha. Pedig dehogy.



Se öngól, se piros

A bundavádakat elbagatellizálni akarók ilyenkor azt állítják: hibák mindig előfordulnak a futballban, egy játékos akkor is luftot rúghat, ha éppen nem bundázott. Declan Hill ezért 130 bundameccs alapján próbált meg rájönni, hogy mik is az elcsalt mérkőzések jellegzetességei.



Több lenne az öngól vagy a büntető? Nem, így csak a pancserek bundáznak. Több lenne a piros lap? A bundázó játékos nem szívesen állíttatja ki magát (legföljebb csak akkor, ha arra fogadott, hogy lesz piros lap a meccsen), mert a bundamaffia szempontjából az a jó, ha a beavatott futballista a pályán van, csak onnan tudja ugyanis befolyásolni a meccs alakulását.


Hillnek az tűnt fel, hogy a gólok nem akkor születtek, mint a "tiszta meccseken". Normális esetben ugyanis a hajrában felpörögnek az események. A bundameccseken nem. Ott az utolsó tíz percben már nem esik gól. Olyan nincs (vagy legalábbis nagyon ritka), hogy a bundameccs kimenetele az utolsó percben született góllal dőljön el.



Bunda a Bundesligában?


Adva van egy viszonylag gyenge futballcsapat, amelynek az erőviszonyok alapján a hétvégi meccsen vereséget kellene szenvednie. A bundamaffia megszólítja ennek a gyenge galerinek a csapatkapitányát, és azt a javaslatot teszi: "Nézd, úgyis kikaptok szombaton. Miért nem akartok kikapni 30 ezer euróval a zsebetekben?"


Declan Hill szerint ez a kérdés nemcsak Ázsiában vagy Közép-Kelet-Európában, hanem a topligákban és a nagy világversenyeken is elhangzik. A kanadai szerző több bundaszervező szindikátust is felkeresett Ázsiában. Tőlük tudta meg, hogy bunda volt az 1996-os nyári olimpián játszott Portugália-Tunézia (2-0) mérkőzés (az afrikai játékosokat megvásárolták). Egy bangkoki maffiózó elmesélte Hillnek azt is, hogy a 2004-es athéni olimpián 550 ezer dollárt ,,fektettek be" a Ghána-Japán meccsbe, hogy japán győzelem szülessen. Az eredmény végül busás hasznot hozó 0-1 lett.


Ezeket a történeteket 2005. november 26-án hallgatta Declan Hill. Ha kételkedett is abban, hogy valóban így történt-e minden, akkor sem sokáig. A bangkoki irodában ugyanis megcsörrent a telefon, s valaki közölte a főnökkel, hogy néhány óra múlva a Hannover-Kaiserslautern Bundesliga-meccsen a hazaiak legalább két góllal nyernek. A bangkoki maffia előre tudta azt, ami végül valóban bekövetkezett: Hannover-Kaiserslautern 5-1!



Bunda a vébén?

Később ugyanez a bundaszervező közölte Declan Hillel előre a 2006-os világbajnokság négy mérkőzésének kimenetelét: Olaszország-Ghána 2-0, Brazília-Ghána 3-0, Olaszország-Ukrajna 3-0 és Anglia-Ecuador 1-0. Az egyezség mind a négy esetben úgy szólt, hogy a vesztes csapat legalább két góllal ki fog kapni - csak éppen a pocsék formában futballozó angolok keresztülhúzták a maffia számítását, mert nem voltak képesek két gólt szerezni, hiába volt beavatva a "projektbe" néhány ecuadori focista.


Hill könyve alapján a Ghána-Csehország (2-0) csoportmeccs is gyanús. A ghánaiak az első mérkőzésüket éppen azért "engedték ki", mert tudták, hogy ha a másodikon győznek, akkor jó eséllyel továbbjutnak a nyolcaddöntőbe. Így is lett: előbb simán kikaptak az olaszoktól (0-2), majd - némi meglepetésre - könnyedén megverték a cseheket (2-0, kiállítva: Ujfaluši). Hill a Brazília-Ghána (3-0) mérkőzés előtt is tudta, mi lesz az eredmény: a bangkoki maffia eldicsekedett vele. S minden úgy történt, ahogy jelezték: a ghánai védők néhányszor rosszul alkalmazták a lesszabályt, elkalandozott a figyelmük, Asamoah Gyant pedig kiállította a játékvezető, a szlovák Lubos Michel...



Illúzióromboló kötet ez, mégis kötelező olvasmány minden futballdrukker számára. Akik már eddig is gyanakodva figyelték a közép-európai futballpályákon zajló "focimeccseket", azok igazolva látják majd gyanújukat.



Akik pedig hajlamosak arra, hogy saját csapatukat rózsaszín szemüvegen át figyeljék, és úgy tesznek, mintha a bunda éppen az ő környéküket kerülné el, azok inkább ne is lapozzanak bele ebbe a könyvbe. Mert amit ott olvasnának, az fájdalmas felismerésekkel járna számukra.



(Declan Hill: Bunda. Futball és szervezett bűnözés. Fordította: Szántó András. Milagrossa Kiadó, 2011, 380 oldal)

http://focitipp.hu/ (http://focitipp.hu/)
Cím: Re:BUNDA
Írta: demi Dátum január 28, 2012, 07:55:03
Idézetet írta: joko Dátum január 27, 2012, 08:47:11
Bunda határok nélkül

Berlin — A német élvonalbeli labdarúgást is ,,megfertőzhette" az ázsiai fogadási maffia! Legalábbis ezt jelentette ki szombaton este az ARD televízióban Sergio Lo Presti államügyész, aki az olaszországi bundaügyek felderítését irányítja.

Ráadásul az államügyész mostani bejelentése szoros kapcsolatban állhat a magyar és finn mérkőzések manipulálásával is gyanúsított, jelenleg szabadlábon védekező korábbi siófoki focista, Horváth Gábor (28) múlt heti vallomásával. A védő a tavaly májusi Lecce–Lazio (2-4) találkozóról beszélt az itáliai hatóságnak, s az ügyészek számára akkor derültek ki fontos részletek az ázsiai maffia ténykedéséről. Sergio Lo Presti pedig ezt követően tett határozott utalást a német futballra.

– Ismerjük azokat, akik a német élvonal résztvevőivel is kapcsolatban álltak – nyilatkozta az olasz államügyész.  A szavai óriási megdöbbenést váltottak ki, mert bár a bochumi ügyészség több alacsonyabb osztályú meccsről állapította meg, hogy nem tiszta körülmények között zajlott, a klubok, valamint a német szövetségi vezetők viszont eddig egyöntetűen állították: tiszta a Bundesliga élvonala.
– Az ázsiai csoport több mint száz személlyel állt kapcsolatban. Ez egy bűnözőcsoport, amely határok nélkül ténykedett – folytatta Lo Presti.

Olyan bajnokság keveredett a bundaügybe, ahol sok honfitársunk szerepel. – Egyik élvonalbeli csapat tagjáról sem tudom elképzelni a meccsek elcsalását – jelentette ki határozottan Szalai Ádám (24), a Mainz csatára. A neve elhallgatását kérő, a Bundesliga első osztályát megjárt volt magyar focista azt azonban nem tartotta kizártnak, hogy például a bírók belekeveredhettek az ügybe. A német lapok az öngyilkosságot megkísérlő Babak Rafati (41) esetében is erre célozgattak.

– Egy első osztályú német középcsapatban általában két-két és félmillió forintnyi euró jár fejenként egy pontért. A győzelemért két-, háromszor ennyi, a bírók viszont alig több, mint egymilliót kapnak találkozónként, s a németek szerint náluk talán könnyebb célba érni – mondta a volt labdarúgó. K. H. J.

http://www.blikk.hu/ (http://www.blikk.hu/)
jelentette ki határozottan Szalai Ádám (24), a Mainz csatára. A neve elhallgatását kérő, a Bundesliga első osztályát megjárt volt magyar focista...

Ha nev nelkul akart szerepelni,akkor ezt kemenyen becumizta! ;D :D
Cím: Re:BUNDA
Írta: hege1010 Dátum január 28, 2012, 20:04:32
Ezt a könyvet (Declan Hill: Bunda) annak ellenére, hogy eddig nem belőlem éltek a könyvesboltok tuti megveszem, tavaly még amikor kerestem, akkor nem volt lefordítva, de ezek szerint már elkészült!
Cím: Re:BUNDA
Írta: csibike1 Dátum január 29, 2012, 12:54:05
2012,Törökországban a helyzet változatlan avagy mit szólna ezekhez Declan Hill??

A tények :

2012.01.07. Samsunspor-Galatasaray 2:4 (2:0)
2012.01.09. Fenerbahce-Gaziantepspor 3:1(0:1)
2012.01.21. Erciyesspor-Bucaspor 1:3(1:0)
2012.01.24. Besiktas-Gaziantepspor 3:2(0:1)
2012.01.28. Bucaspor-Tavsanli Linyitspor 2:7(2:0)

Nos erre mondom én,hogy érdekes,felettébb érdekes..ráadásul a legutolsó meccshez már pár órával a lefújás után találtam 1 szelvényt,tehát ezt valahol valakik meg is játszották ;) azzal meg nem mondok semmi meglepőt,hogy a szelvény a balkánról származik :)


http://kepfeltoltes.hu/120129/t_r_k1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (http://kepfeltoltes.hu/120129/t_r_k1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Cím: Re:BUNDA
Írta: csibike1 Dátum január 29, 2012, 17:13:31
Itt az újabb gyöngyszem,a legfrissebb :  Gaziantepspor-Sivasspor 2:1(0:1) véletlenül,gondolom,vagy a Gaziantepspor megérdemelt már 1 nyertes fordítós meccset 2 elvesztett után??Vagy az is lehet megszokásból csinálják,ugyanis 2007-ben és 2009-ben is volt ilyen meccsük,hagyományápolás ez semmi más ;D
Cím: Re:BUNDA
Írta: fcbayern Dátum január 29, 2012, 23:39:41
Nincs kétségem afelől, hogy vannak finom meleg bundák európai meccseken, törökön meg főképp, de azért ne vizionáljunk már minden megfordított mérkőzésen egyből csalást :D ;D Szerintem az, hogy fordít a Galata, a Fener, vagy a Besiktas nem egy nagy durranás, ők a három hagyományos nagycsapat arrafelé.
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum február 04, 2012, 07:14:45
Ronda bunda kínai módra

Kína, Sanghaj- A kínai labdarúgás bundabotrányaiban érintettek, s a hét elején korrupció és kenőpénzek elfogadásának vádjával bíróság elé állítottak közül mindenkit bűnösnek talált az ítélőszék.

Bűnösnek vallotta magát Lu Csün (Lu Jun), a 2000-es sydnei olimpián és a 2002-es világbajnokságon is közreműködött világhírű kínai bíró. A korábban Kína és az Ázsiai Labdarúgó Szövetség legjobb játékvezetőjének is megválasztott, 2005-ben visszavonult Lu hétrendbeli bundázást ismert el, amiért több mint 810 ezer jüant (29 millió forint) tett zsebre. A mérkőzések mindegyike hazai, négy közülük első osztályú mérkőzés - írja a részletekről a Hszinhua hírügynökség. Az "arany síposként" is emlegetett bíró többek közt a Shanghai Shenhua klubot segítette győzelemre 2003-ban, melyért 350 ezer jüant (13 millió forint) fogadott el. A nemrég a francia Nicolas Anelkát leigazoló klubot azzal vádolják, hogy összesen 5,5 millió jüan (203 millió forint) kenőpénzt adott hivatalnokoknak és bíróknak.     A héten kezdődő perek során több mint húsz vádlottat, a Kínai Labdarúgó Szövetség (CFA) és klubok egykori alkalmazottait, valamint játékvezetőket hallgat meg a bíróság. Hétfőn a Kínai Sporthivatal üzleti osztályának egykori vezérigazgató-helyettese, a CFA játékvezetői bizottságának volt igazgatója, Csang Csien-csiang (Zhang Jianqiang) állt az ítélőszék elé 2,48 millió jüan (91,5 millió forint) kenőpénz elfogadásának vádjával. Kedden egy másik híres bíró, Huang Csün-csie (Huang Junjie) vallotta bűnösnek magát, akit azzal vádoltak, hogy 2005 és 2009 közt számos kínai és nemzetközi meccset bundázott meg 1,6 millió jüanért (59 millió forint). A mérkőzések közt a 2007-es, 6-0-val végződött Manchester United-Sencsen (Shenzhen) barátságos találkozó, valamint a Sydney FC-Shanghai Shenmue találkozó is szerepel.     "A kínai labdarúgás az illegális juttatások melegágyává vált" - írja a témával kapcsolatban a hivatalos kínai pártlap, a Zsenmin Zsipao (Renmin Ribao), hozzátéve: a jelenleg zajló perek "az új izmok születését lehetővé tevő rákos sejtek eltávolításával" egyenlőek.
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum február 04, 2012, 07:29:30
Ez a videó lehet a bizonyíték a Juventus decemberi bundameccsére

Az olasz bajnokság 13. fordulójában a Juventus nyerni tudott a Cesena ellen 2-0 arányban. Ebben még nem is lenne semmi meglepő, de egy most napvilágot látott videó érdekes találgatásokra adhat okot a december 4-én rendezett összecsapással kapcsolatban. Előbb Antonioli kapus teljesen jogtalan kiállítását tűrte szó nélkül a Cesena edzője, majd a vészkapus Rodriguez egyértelmű fejmozdulattal jelezte a büntetőt végrehajtó Vidalnak, hogy melyik irányba fog elmozdulni.


E uno schifo!! dobbiamo prendere provvedimento!!Juventus Cesena 2 0 cenno di Rodriguez a Vidal sul rigore (http://www.youtube.com/watch?v=aYXw-Tae0mU#ws)
Cím: Re:BUNDA
Írta: anarsia Dátum február 04, 2012, 07:42:45
Ez durva!!! Teljesen egyértelmű!!!
Cím: Re:BUNDA
Írta: csacsa44 Dátum február 04, 2012, 08:16:18
Valóban bólintott.. Zárják ki a Juvét azonnal!  ;D És a másik opció: Rodriguez a Juventus győzelmére tett -1-ről...  ;) Kiállítás meg ezer van ilyen. 
Cím: Re:BUNDA
Írta: Milán Dátum február 04, 2012, 08:32:31
Idézetet írta: csacsa44 Dátum február 04, 2012, 08:16:18
Valóban bólintott.. Zárják ki a Juvét azonnal!  ;D És a másik opció: Rodriguez a Juventus győzelmére tett -1-ről...  ;) Kiállítás meg ezer van ilyen.

Miért van egy olyan érzésem, hogy minden Inter meccsen van egy hasonló intés...csak max. a kamera "nem akarja" észrevenni!
Cím: Re:BUNDA
Írta: Várda64 Dátum február 04, 2012, 08:52:58
Idézetet írta: csacsa44 Dátum február 04, 2012, 08:16:18
Valóban bólintott.. Zárják ki a Juvét azonnal!  ;D
Csatlakozom!  ;D ;D

(csak zárójelben, kisbetűvel merem megjegyezni, bundázásért voltak már kizárva, szóval csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel! )  ;D ;D
Cím: Re:BUNDA
Írta: Pikaa Dátum február 06, 2012, 16:00:15
Idézetet írta: csibike1 Dátum január 29, 2012, 12:54:05
2012,Törökországban a helyzet változatlan avagy mit szólna ezekhez Declan Hill??

A tények :

2012.01.07. Samsunspor-Galatasaray 2:4 (2:0)
2012.01.09. Fenerbahce-Gaziantepspor 3:1(0:1)
2012.01.21. Erciyesspor-Bucaspor 1:3(1:0)
2012.01.24. Besiktas-Gaziantepspor 3:2(0:1)
2012.01.28. Bucaspor-Tavsanli Linyitspor 2:7(2:0)

Nos erre mondom én,hogy érdekes,felettébb érdekes..ráadásul a legutolsó meccshez már pár órával a lefújás után találtam 1 szelvényt,tehát ezt valahol valakik meg is játszották ;) azzal meg nem mondok semmi meglepőt,hogy a szelvény a balkánról származik :)


http://kepfeltoltes.hu/120129/t_r_k1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (http://kepfeltoltes.hu/120129/t_r_k1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Csibike itt van a Bucaspor-Tavsanli Linyitspor meccsről megjátszott szelvény is.  :)

(http://i39.tinypic.com/2133oyh.jpg)
Cím: Re:BUNDA
Írta: csibike1 Dátum február 06, 2012, 22:46:49

Eladó az egész világ!! ;)
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum február 07, 2012, 21:48:53
Rothadnak a calcio bástyái

Az olasz bundabotrány főszereplője arra biztatja sorstársait, hogy beszéljenek az olasz foci rákfenéjéről.

Cristiano Doni nyilatkozata szinte semmi újdonságot nem tartalmazott, ám mégis sokkolta az olasz foci szerelmeseit. A volt válogatott labdarúgó bejelentése nélkül is mindenki tisztában lehetett azzal, hogy az olasz labdarúgást átjárja a csalás, hiszen bizonyos időközönként rendre felüti a fejét ez a probléma, amely rendre évtizedre visszamenőleg kérdőjelezi meg az eredmények hitelességét. A '80-as évek elején a Milan és a Lazio bukott bele a Totó-botrány néven elhíresült bundasorozatba, míg nem is olyan rég, hat éve a calciopoli rázta meg az olasz focit. Az akkori botrányban klubvezetőkről és játékvezetőkről derült ki, hogy adták vették a meccseket, a legmagasabb szintekig értek a szálak, a mai napig megy a vita, hogy a csalássorozatban, amelyben szinte minden nagycsapat érintett volt, ki is az igazi főkolompos.

Akkor lefejezték az olasz focit, börtönbüntetéseket helyeztek kilátásba, és állítólag tiszta alapokra helyezték a sokak által imádott calciót. Azonban nem tartott sokáig a tisztaság, ugyanis kiderült, évtizedek óta minden mocskos, ami az olasz focival kapcsolatos. Doni a fogadási botrány arca lett, aki a válogatottságtól jutott az előzetesig, és aki lebukása után már rántana magával mindenkit. Az Atalanta egykori játékosa, akit állítólag letartóztatásakor egy autó mögött elbújva találták a rendőrök, most már borítaná a bilit.

Doni arra buzdítja a társakat, hogy kollektívan vállalják a felelősséget az olasz foci évtizedek óta tartó romlásáért, mindenki álljon ki és mondja el, hogy is vállhatott ilyen fertővé a catenaccio hazája. A főkolompos ugyanis nem tagadja, hogy mindennaposak a megegyezések, gyakran a pályán alkudják ki az eredményt a játékosok, az pedig teljesen magától értetődő, hogy nem küzdenek egy olyan meccsen, amelynek már nincs tétje a számukra, sőt, akár készek az ellenfél szája íze szerint is játszani.

Arra pedig, hogy mekkora a baj, jó példa, hogy a Doni mellett szintén lebukott Andrea Masiellót a maffia keresi, míg a bundázást visszautasító Simone Farinából népmesei hőst faragtak Itáliában.

hg
Cím: Re:BUNDA
Írta: demi Dátum február 08, 2012, 04:31:21
Miert,ezt a Doni-t nem keresi a maffia? Sztem akar a cellaban is erheti a halal... :-X
Cím: Re:BUNDA
Írta: joko Dátum február 12, 2012, 15:10:00
Bunda: nyolcvan futballista játékjogát függesztették fel

Bundagyanú miatt nyolcvan futballista, köztük a válogatott magját alkotó társaság játékjogát felfüggesztette a Zimbabwei Labdarúgó Szövetség.  :D

Bundagyanú miatt nyolcvan futballista, köztük a válogatott magját alkotó társaság játékjogát felfüggesztette a Zimbabwei Labdarúgó Szövetség (ZIFA).

A játékosok és edzők pénzt fogadtak el egy ázsiai fogadásokkal foglalkozó szindikátustól.

A vád szerint az érintettek 2007 és 2009 között különböző távolkeleti túrák alkalmával egy ázsiai, fogadásokkal foglalkozó szindikátustól pénzt fogadtak el. Ennek az irodának egyik ügynöke jelenleg Finnországban – szintén bundázás miatt - börtönben ül.

A ZIFA egy független etikai bizottságot állított fel annak a feltételezett manipulációsorozatnak a kivizsgálására, amely a nemzeti csapat ázsiai túráján történt Malajziában, Vietnamban és Thaiföldön.

Ha a testület nem tisztázza az érintetteket, Zimbabwe jelentősen átalakult kerettel vághat neki a 2013-as Afrika Kupa selejtezőjének, amely február végén kezdődik.  :bash:
Cím: Re:BUNDA
Írta: demi Dátum február 12, 2012, 17:41:46
Ez biztosan veletlen februar közepen derül ki... :bash:
Cím: Re:BUNDA
Írta: BvB_09 Dátum február 22, 2012, 19:10:46
Felmentették Aczél Zoltánt

Az MLSZ elévülés miatt hozta meg a döntést.

Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága elévülés okán felmentette Aczél Zoltánt.
A trénert a fegyelmi bizottság tavaly decemberben függesztette fel a munkavégzés alól azt követően, hogy vele szemben még a Siófok vezetőedzőjeként kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel.
A felmentés oka, hogy - a sportfegyelmi felelősségről szóló kormányrendelet alapján - nem indítható sportfegyelmi eljárás abban az esetben, ha a kötelezettségszegésről való tudomásszerzés óta 30 nap, illetve a kötelezettségszegés elkövetése óta egy év eltelt.

A gyanú szerint Aczél 2009 áprilisi és májusi mérkőzések befolyásolásával hozható kapcsolatba, az MLSZ fegyelmi bizottsága pedig tavaly december 13-án - vagyis több mint egy évvel később - függesztette fel a trénert, és indított ellene eljárást. Az MLSZ határozata után egy nappal a szakemberrel szerződést bontott az őt akkor vezetőedzőként foglalkoztató Haladás Sopron Bank.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúja szerint Aczél a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő előtt elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. A tréner ekkor azt ígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani. Az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor. A 2009. május 23-i ZTE-Siófok (5-3) bajnoki előtt Aczél - a gyanú szerint - szintén elfogadta két játékosa ajánlatát, melynek értelmében 4000 euró ellenében ő is részt vesz a mérkőzés eredményének befolyásolásában, hogy csapata legalább két góllal elveszíti a találkozót. Aczél tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze és a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még négy labdarúgót, Andruskó Attilát, Tusori Richárdot, H. Gyulát és K. Norbertet, továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt szintén őrizetbe vették a KNYF munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

Vicc ez az MLSZ komolyan.

Forrás: nb1.hu
Cím: Re:BUNDA
Írta: BvB_09 Dátum február 22, 2012, 19:26:29
Érdekes...

Több mint egy évvel a feltételezett kötelezettségszegés után nem indíthatott volna eljárást a szövetség

Az MLSZ felmentette Aczél Zoltánt

A haladasfc.nyugat.hu értesülései szerint Aczél Zoltánt felmentette a Magyar Labdarúgó-szövetség. A fellebbviteli bizottság döntésének értelmében a szakember így bármelyik csapat kispadjára leülhet, végezhet sportszakmai tevékenységet.

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a mai napon felmentette a korábban eltiltott Aczél Zoltánt. Ez azt jelenti, hogy a szakember ismét leülhet egy csapat kispadjára, vagy más futballszakmai feladatot végezhet bármely sportszervezetnél.

A felmentés oka az volt, hogy – a sportfegyelmi felelősségről szóló kormányrendelet alapján – nem indítható sportfegyelmi eljárás abban az esetben, ha a kötelezettségszegésről való tudomásszerzés óta 30 nap, illetve a kötelezettségszegés elkövetése óta egy év eltelt. Mint ismert, Aczélt 2009. áprilisi és májusi mérkőzések befolyásolásával hozták kapcsolatba.

Aczélt a fegyelmi bizottság tavaly decemberben függesztette fel a munkavégzés alól azt követően, hogy a trénerrel szemben még a Siófok vezetőedzőjeként kötelességszegés és vesztegetés gyanúja vetődött fel.

Az MLSZ az esethez képest több mint egy év elteltével függesztette föl Aczélt, amit tehát a törvények alapján nem is tehetett volna meg. A szakember így akár súlyos összegre perelheti a labdarúgó-szövetséget. Korábban a Blikk arról írt, hogy ez az összeg Aczél negyvenkét havi fizetése – állítólag negyvenkétmillió forint – lehet.

,,ITT ÜLÖK NEGYVENÖT ÉVESEN, ERKÖLCSILEG LENULLÁZVA"

– Vágjunk hát a közepébe: fogadott el valaha pénzt az eredmény befolyásolásáért?
– Egyetlen forintot – és persze egyetlen eurót sem.

– November harmincadikán, a székesfehérvári kupamérkőzés után mégis megbilincselve, rendőrautóban vitték el a Sóstói Stadionból.
– Azóta az jár a fejemben, hogy miért. Ezzel kelek, ezzel fekszem, ebbe betegedtem bele. Kapkodom a fejem, hogy mi ez, mi történik velem, mit is csináltam. S ahhoz képest, hogy semmit, kilenc napot töltöttem fogdában. Most meg itt ülök negyvenöt évesen, erkölcsileg lenullázva. Nem mondom, megéltem már rosszabb periódust is, most éppen hullámzom.

– Az ügyészségen jó néhányan beismerő vallomást tettek – ön nem.
– Sok mindenről kérdeztek, amire tudtam, őszintén feleltem. De amit nem követtem el, azt értelemszerűen nem ismerhettem el. Hozzáteszem, aki azt gyanítja, hogy az akciófilmekből ismerős, félhomályba borított, füstös helyiségben próbálták kiverni belőlem a vallomást, téved, a nyomozók mindvégig tisztességesen viselkedtek velem szemben. A legutóbbi szembesítés alkalmával már jót beszélgettünk a futballról.

Részlet az Aczél Zoltánnal készült exkluzív interjúból, amit a Nemzeti Sport mai számában olvashat!
AZ ÖLTÖZŐFOLYOSÓTÓL A BÍRÓSÁGI TEREMIG
2011. november 30. (szerda): Mint derült égből a villám, úgy csapott le Aczél Zoltánra a hatóság a Videoton–Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntő (1–0) lefújása után. A Központi Nyomozó Főügyészség, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a szakembert a játékoskijáróban bilincsbe verték, késő este Budapestre szállították.
2011. december 1. (csütörtök): Kihallgatták Aczél Zoltánt, aki vallomásában tagadta az ellene felhozott vádakat. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a Siófok korábbi vezetőedzője két mérkőzésen (a Honvéd és a ZTE ellen) úgy állította össze csapatát, hogy ne jelentsen problémát elérni a kívánt eredményt. A gyanú szerint az edző a ZTE elleni 5–3-as vereség után négyezer eurót – egymillió-kétszázezer forintot – kapott S. Lászlótól és H. Gábortól.
2011. december 2. (péntek): A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte Aczél Zoltán előzetes letartóztatását, amelyre ,,az összebeszélés és elrejtőzés lehetősége" miatt került sor. Az ellene felhozott vád kötelességszegés és vesztegetés. Czeglédy Csaba ügyvéd jelezte, fellebbeznek, majd lapunknak azt mondta: ,,Aczél Zoltánt Horváth Gábor és Sütő László vallomása alapján gyanúsították meg. [...] Mielőbb sort kell keríteni a szembesítésre."
2011. december 9. (péntek): Szabadlábra helyezték Aczél Zoltánt. A Fővárosi Bíróság szerint a megalapozott gyanú fennáll a szakemberrel szemben, de kényszerintézkedés nem indokolt, mert sem Aczél Zoltán szökésétől, sem a tanúk befolyásolásától nem kell tartani. Szombathelyen tárgyaltak a tulajdonosok, a taggyűlés úgy határozott, az edző sorsáról csak később dönt.
2011. december 13. (kedd): Az MLSZ fegyelmi bizottsága – első fokon – felfüggesztette az edző sportszakmai tevékenységét. A határozat szerint Aczél Zoltán addig nem dolgozhat a labdarúgásban, amíg a bíróság jogerős ítéletet nem hoz az ügyében.
2011. december 14. (szerda): Szembesítették Aczél Zoltánt, valamint Sütő Lászlót, továbbá rabosították a feleket – azaz mint büntetőeljárás alá vont személyeket lefotózták, és ujjlenyomatot vettek tőlük. A Haladás tulajdonosai a rendkívüli taggyűlésen úgy döntöttek, megszüntetik a szakember munkaviszonyát.
2011. december 20. (kedd): Aczél Zoltán meghallgatást kért, mégsem járult az MLSZ fegyelmi bizottsága elé, amely Czeglédy Csaba jelenlétében fenntartotta korábbi döntését.
2011. december 28. (szerda): A Blikk értesülései szerint Aczél Zoltán negyvenkét havi fizetésére – állítólag negyvenkétmillió forintra – perelheti az MLSZ-t.
2012. január 7. (szombat): Kiderült, Aczél Zoltán a munkaügyi bírósághoz fordult, és pert indított a Haladást működtető gazdasági társaság ellen. A szakember nem pénzt és nem is kártérítést követel, csak azt akarja elérni, hogy állapítsák meg, munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg a sportszervezet.
2012. január 19. (csütörtök): Meghallgatta az MLSZ fellebbviteli bizottsága Aczél Zoltánt, egyelőre azonban nem hozott határozatot a fellebbező szakember ügyében.
2012. február 1. (szerda): A Szombathelyi Munkaügyi Bíróságon elkezdődött Aczél Zoltán és a Haladás közötti munkaügyi per. A jogvita első napján ismertették, hogy a felperes Aczél Zoltán ,,méltányos anyagi rehabilitációt szeretne az erkölcsi rehabilitáció mellett". A bíró elnapolta a tárgyalást.
2012. február 10. (péntek): Majd' másfél órán át tartott Aczél Zoltán és H. Gábor szembesítése. Az edző védője, Czeglédy Csaba elmondta: ,,Nagy nap ez a mai! H. Gábor elismerte, hogy védencem nem manipulálta az összeállítást." Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője ugyanakkor aláhúzta, hogy a szembesítés nem vezetett eredményre, a felek fenntartották korábban tett vallomásaikat, a gyanúsítás mindkét féllel szemben továbbra is fennáll.
2012. február 12. (szerda): Kiderül, hogy Aczél Zoltánt nem is függeszthette volna föl a Magyar Labdarúgó-szövetség. A szakember így újra dolgozhat a labdarúgásban.

Forrás: NS.hu

Cím: Re:BUNDA
Írta: demi Dátum február 22, 2012, 19:52:58
Sokfele ember van,de en  a havi keresetem 120%aert nem kockaztatnam a jövöm,a munkam,a szabadsagom es a becsületem.
Lehet,hogy bünös,de sztem igen nagy szarrago lenne,ha az lenne. Szoval sztem nem. :-X
Cím: Re:BUNDA
Írta: Pikaa Dátum február 25, 2012, 18:02:27
Egy kicsit közrejátszott a piros lap is,de azért nem gyanús ?  :D
Cím: Re:BUNDA
Írta: csibike1 Dátum február 25, 2012, 18:09:34
Pikaa!Én inkább úgy fogalmaznék,hogy ez a skót bajnokság..nézd vissza a keddi eredményeket Skóciából,majd keress rá a Queens Park-Stranraer meccs statisztikájára..érdekes dolgokat fogsz találni fi/vége tekintetében..sajnos sem tippjátékban,sem betfairen nem tudtam megtenni..
Cím: Re:BUNDA
Írta: BvB_09 Dátum március 13, 2012, 14:24:50
Izgi lehetett ;D
Cím: Re:BUNDA
Írta: forzainter Dátum március 13, 2012, 19:52:19
Megbaszhatod a kurva anyádat mocskos Debrecen!

Kettős emberelőnyben kényesen ügyeltek arra, hogy nehogy véletlen gól rúgjanak.

Majd néhány év múlva majd vizsgálgatják ezt a meccset és bezárják majd ezeket a tetveket!

Cím: Re:BUNDA
Írta: GixerZsolti Dátum március 16, 2012, 05:40:30
Idézetet írta: forzainter Dátum március 13, 2012, 19:52:19
Megbaszhatod a kurva anyádat mocskos Debrecen!

Kettős emberelőnyben kényesen ügyeltek arra, hogy nehogy véletlen gól rúgjanak.

Majd néhány év múlva majd vizsgálgatják ezt a meccset és bezárják majd ezeket a tetveket!

Mocskos dolog ez, 10k ment el...
Cím: Re:BUNDA
Írta: gerry Dátum március 16, 2012, 09:11:44
Idézetet írta: BvB_09 Dátum március 13, 2012, 14:24:50
Izgi lehetett ;D


:D :D :D a hazaiak megnyomták a végét rendesen  ;D
Cím: Re:BUNDA
Írta: oakland23 Dátum március 22, 2012, 17:49:20
http://www.fortunaweb.hu/Igy_bundazik_a_vilag547 (http://www.fortunaweb.hu/Igy_bundazik_a_vilag547)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Milán Dátum március 27, 2012, 10:13:44
Kedd reggel ismét előállítottak két labdarúgót

A fogadási csalások ügyében meggyanúsított és ma reggel előállított labdarúgók egyike az otthonából előállított S. Tamás, az NB II-es Szigetszentmiklósi TK középpályása – értesült a Nemzeti Sport. A  kedden előállított másik labdarúgó személyazonossága egyelőre nem ismert.

S. Tamás korábban a REAC és a Diósgyőr labdarúgójaként pályára lépett olyan mérkőzéseken, amelyek ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálatot folytat.

Mint ismert, a bochumi ügyészség 2009-ben robbantotta a bombát a világ labdarúgását megfertőző fogadási csalások ügyében. Magyarországon tavaly nyáron kezdődtek a letartóztatások, edző és több labdarúgó egyaránt a hatóságok látóterébe került.

Az ügy felgöngyölítésének nemrégiben halálos áldozata is volt: március elsején Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója öngyilkosságot követett el, miután a megelőző órákban klubja több jelenlegi és egykori labdarúgóját előállították.

Zaklatott utolsó interjújában Kutasi azt mondta a Nemzeti Sportnak: ,,Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam."

Forrás:
NSO (http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/kedd-reggel-ismet-eloallitottak-ket-labdarugot-2123407)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum április 03, 2012, 20:16:28
Ha tényleg ez lesz a meccs vége, akkor nagyon ideges leszek. Ennek állítólag most lett vége bwinen. Tavaly úgyanígy szoptam a Bordeaux-val is.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: gerry Dátum április 03, 2012, 21:42:20
BARCELONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ennél bundásabb csapat a világon nincs, még a Juventus is egy angyal ezek mellett!!!!!  :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Stevan87 Dátum április 03, 2012, 21:45:22
Idézetet írta: gerry Dátum április 03, 2012, 21:42:20
BARCELONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ennél bundásabb csapat a világon nincs, még a Juventus is egy angyal ezek mellett!!!!!  :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway: :noway:

Javítanák :

UEFACELONA

Úgy is aktuális :DDD

FC Barcelona - Cheaters, Liers, Actors ?? ALL true *for FCB Supporters (http://www.youtube.com/watch?v=DhYU_znLSRk#ws)

Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Dacsi Dátum április 03, 2012, 22:41:22
Idézetet írta: BvB_09 Dátum április 03, 2012, 20:16:28
Ha tényleg ez lesz a meccs vége, akkor nagyon ideges leszek. Ennek állítólag most lett vége bwinen. Tavaly úgyanígy szoptam a Bordeaux-val is.
Akkor ez most mi volt? :D :D :D :D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: whitedragon Dátum április 04, 2012, 11:46:45
Idézetet írta: Dacsi Dátum április 03, 2012, 22:41:22
Akkor ez most mi volt? :D :D :D :D

de most ezzel mi is a baj?  ::) :)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum április 04, 2012, 12:23:09
Hogy már negyed9-kor kint volt a végeredmény??? :)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum április 04, 2012, 12:27:01
Szimplán szerintem előbb kezdődött mint eredetileg volt és mivel ez egy alacsonyligás meccs, nem szereztek róla tudomást..
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Dacsi Dátum április 05, 2012, 11:01:00
Idézetet írta: ncis88 Dátum április 04, 2012, 12:27:01
Szimplán szerintem előbb kezdődött mint eredetileg volt és mivel ez egy alacsonyligás meccs, nem szereztek róla tudomást..

De bet365-ön a rendes időpontban kezdődött a meccs. Vagy akkor ott is elnézhettek valamit?
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum április 05, 2012, 11:42:09
Szerintem simán elnézte a bet365,mivel nem tudott arról hogy előbb kezdődött.. De ilyenkor szerintem érvényteleníti a fogadásokat..Azokat biztos akik a futó meccs alatt tettek rá. (legalább is a tippmixen így szokott lenni)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Dezmop Dátum április 05, 2012, 11:46:28
Sziasztok !

Ez bizony lehet bunda mert a Bet365 ön már én is jártam igy egy skót meccsel ,hogy a mérközés
65 percénél ki irták a végeredményt lezárták a fogadást noha a soccerway szerint a végéig
folytatódot a mecs igaz a végéig gól már nem esett és ez Skót Premierligás mérközés volt.
Birtam volna ha be esik egy gól mert aki az esemény lezárta elött erre tippel akkor annak
magyarázkodhatak volna . :cya:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum április 05, 2012, 12:01:02
Nem értem miért gondolod hogy a soccerway megbízhatóbb mint a bet365.. ez az egyik.

A másik meg az,hogy a bet365 gyakran lezár majd eltűntet ilyen-olyan meccseket a kínálatból fogadás közben, lehet hogy az volt a hiba, hogy kiírták, hogy vége van a meccsnek (pedig nem volt) és csak levették a liveról.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Dezmop Dátum április 05, 2012, 12:17:14

  Lehet ,hogy igazad van, de más honlapon is ment tovább a mecs ennek ellenére elfogadom ,hogy
  benézték a mecsvégét .
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: joko Dátum április 29, 2012, 10:13:46
Életfogytig járna a bundázóknak

Az Olasz Labdarúgó-szövetség komoly intézkedéseket kíván tenni a fogadási és manipulációs csalások ellen.

,,Zéró tolerancia, gyors eljárások és igazságos büntetések, a vétség mértékének megfelelően" – jelentette ki Antonello Valentini, az olasz szövetség vezérigazgatója.

A szövetség eljárást indít az érintettek ellen, és a civilbíróságon született ítélettől függetlenül egy életre eltiltja a bundázásba keveredő játékosokat. ,,Ha a labdarúgás nem védi meg önmagát, hiteltelenné válik" – mondta Valentini.

Csakúgy, mint Magyarországon, Olaszországban is egyre-másra potyognak ki a csontvázak a szekrényekből. Legutóbb a hétfőn őrizetbe vett Andrea Masiellóról derült ki, hogy részt vett mérkőzések manipulálásában.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: joko Dátum április 29, 2012, 10:23:27
Bunda dönthette el a magyar bajnoki címet - megdöbbentő részletek emlékezetes meccsekről

Újabb részleteket tárt fel a hazai fogadási csalásokról a Magyar Televízió "Becsengetünk és elfutunk" című műsora. A szerda esti összeállításban két konkrét klubcsapatot, a Dunaferrt és a Zetét, valamint két nemzetközi meccsüket, az Olympiakosz Nicosia és a Manchester United elleni összecsapást is megemlítette egy titokzatos vajdasági forrás, "Karesz". Összesen 60 játékost érinthettek a 2001 és 2005 közötti ügyek, három klubcsapat, az MTK, a Ferencváros és a Debrecen nem volt benne a bundázásban.


- pepsifoci.hu - Egy meccset tekintve 20-30 ezer eurót kellett anno befektetniük a csalóknak, akiket volt, hogy maguk a játékosok kerestek meg, de általában fordítva folyt a becserkészés, csapatonként 3-4-5 játékos kellett a "sikerhez" – mondta a szerdai műsorban a személye kilétét titokban tartó alak.

"Karesz" ugyanakkor megemlített olyan labdarúgót is, akit személyes találkozón sem lehetett rávenni a bundázásra, illetve annak a három klubnak a nevét is kiemelte, amely biztosan nem volt benne az ügyekben 2001 és 2005 között: MTK, Ferencváros, Debrecen. A vajdasági férfi cirka 60 Magyarországon futballozó focistáról tudott, akik érintve voltak, köztük román, horvát vagy bosnyák futballistával. A válogatott sem maradt ki: - Hárman-négyen meg tudtak egy mérkőzést "csinálni" – mondta az arcát nem vállaló és hangját is eltorzíttató férfi.

Megemlítésre került a Magyarország-Horvátország (0-2) 2002-es válogatott mérkőzés, amelynek az összefoglalója is bemutatásra került a műsorban. A stábot elkísérő Vajda György oknyomozó újságíró ennél a pontnál mondta azt, hogy ennek a meccsnek kapcsán hallott olyan nevet – egy védőét -, akinek említése különösen fájdalmas volt a számára, róla soha nem tudta volna elképzelni. (Érdekesség, hogy az első találat öngól volt, amelyet Dárdai Pál szerzett, de fontos hangsúlyozni, hogy "Karesz" nem az ő nevét említette).

A titokzatos listájának egy részét – nevekkel, telefonszámokkal – is megmutató forrás egy akkor időkből való bajnokcsapatot is megemlített mondandójában, amelynek 5-6 mérkőzésébe tudtak belenyúlni anno. A "Karesz" által említett 2001 és 2005 közötti időszakban négy klub nyert NB I-es bajnoki címet: a Ferencváros kétszer, az MTK egyszer, a ZTE egyszer és a Debrecen egyszer – mint emlékezetes, a forrás három klubot ezek közül olyannak jelölt meg, akik nem vettek részt a fogadási csalásokban.

A legmegdöbbentőbb részlet szerint két nemzetközi kupameccs és egy válogatott meccs is terítékre került, az egyiket a műsorban érintőlegesen mutatták meg: a 2001-ben sorra került Dunaferr-Olympiakosz Nicosia (2-4) találkozót.

- A Dunaferr visszavágója a ciprusiakkal. Meg lettek keresve a játékosok, és a macedón játékvezetők is. Az összesen négy játékos – a jobb ,,külső", az egyik középhátvéd, egy középpályás, és egy visszavont csatár - 120-at kapott. Nem tudtam, hogy mennyi lesz a meccs vége, de azt tudtam, hogy ki győz.
– Emlékszem, hogy kaptunk jelzéseket, tájékoztattuk is a szakosztály és a klub vezetőit, de házon belül igyekeztünk megoldani a problémát. Nagy csalódás lenne számomra, ha bárkiről kiderülne, hogy benne volt a vesztegetési ügyben - mondta minderről Egervári Sándor szövetségi kapitány most utólag a Blikknek, a Dunaferr akkori vezetőedzője.

A Manchester United-ZTE BL-selejtező visszavágóját (5-0) is megemlítették a készítők, amit megerősített "Karesz".
- Így van. Minimum négy góllal kellett nyerniük. Nem tudom, hogy Beckhamet meg bírták-e volna venni...legalább négy játékos volt benne.

2005-ben aztán vége szakadt a csalásoknak.
- A horvátok kiváltak, és akkor pénzes emberek nélkül nem lehetett csinálni. A kockás füzetemet odaadtam a horvátoknak, abban voltak a nevek, telefonok, összegek, mind magyar focimeccseket érintettek. ha megkérdezték, hogy kinek és mennyi pénzt adtam, én ebben megmutathattam. Nem az én pénzem volt.
A Magyar Televízió műsorán levetített "Becsengetünk és elfutunk" oknyomozó műsorban egy frissebb ügy, a REAC egyre szerteágazóbb érintettsége is terítékre került. A meggyanúsított Torma Gábor arcát és nevét vállalva nyilatkozott az egykori klubját érintő fogadási csalások ügye kapcsán.

– Mivel a REAC csapatkapitánya voltam, számítottam arra, hogy be fognak vinni. Nekem nincs mit tagadnom, mert soha semmiben nem vettem részt., soha senkivel nem beszéltem ilyenről, mindig is utáltam az ilyet – mondta a korábbi támadó, aki arra a felvetésre is válaszolt, hogy a 12, egykori vagy jelenlegi REAC-alkalmazott meggyanúsítása egyfajta összeesküvés, vagy csak őt nézték "hülyének" a társai.

– Nem tudom, én ezt soha nem tudtam elképzelni. Állandóan idegeskedtünk a pályán Nyerges Krisztiánnal elől, hogy ha a két csatárral játszottunk, hogy néha olyan gólokat kaptunk, hogy eszméletlen, akkor rúgtunk egyet, és megint gyorsan kaptunk, tehát az ember egy idő után már el kezd gondolkodni, hogy tényleg, történhettek dolgok, de nem tudtam arra gondolni, hogy valami lenne...de most már el tudom képzelni. Olyan dolgok történtek – ezt a rendőrségen is elmeséltem –, hogy egy kecskeméti mérkőzésen két gólt rúgtam, tök jól ment a játék, és lecseréltek...ilyenkor kezd el az ember gondolkodni... - tette hozzá Torma, aki akkori edzője nevét nem említette a műsorban, és az elhunyt Kutasi Róbertről sem akart beszélni.

http://pepsifoci.hu/node/109688 (http://pepsifoci.hu/node/109688)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: GixerZsolti Dátum május 03, 2012, 08:50:46
Elég szomorú, hogy létezik ilyen...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum május 22, 2012, 19:53:11
8-kor kezdődik a meccs, de már be van írva az eredmény és a tabella is frissítve van.

http://www.eredmenyek.com/merkozes/tQBkN74k/#osszefoglalas (http://www.eredmenyek.com/merkozes/tQBkN74k/#osszefoglalas)

A meccs tényleg 8-kor kezdődik(mármint minden más oldal szerint). Egy próbát megér, bár kétlem, hogy tényleg 0-0 lenne majd a végeredmény...

Most jut eszembe, hogy le kellett volna inkább fényképezni :) Bocs azoktól, akik már az élő eredméynt látják ::)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum május 31, 2012, 15:49:22
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/fogadasi-csalas-az-uefa-rendszere-bejelzett-a-2007-es-magyar-olasznal-2135689 (http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/fogadasi-csalas-az-uefa-rendszere-bejelzett-a-2007-es-magyar-olasznal-2135689)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum június 02, 2012, 09:34:11
Cesare Prandelli szerint van, ami a focinál is fontosabb

Róma - Ha kell, visszalépnek az Eb-től olaszok.

Cesare Prandelli szerint visszalépnének az Eb-szerepléstől, ha ez az olasz futball érdekét szolgálná. ,,Vannak dolgok, melyek sokkal fontosabbak a focinál" - nyilatkozott a válogatott edzője, aki úgy véli, a bundabotrány fejleményei tönkretették csapata felkészülését, mikor hétfőn a csapat firenzei edzőtáborában is megjelentek a hatóságok.

Domenico Criscitót az incidens után kirakták az Európa-bajnokságra készülő keretből, de Leonardo Bonucci és Gianluigi Buffon is gyanúba keveredett. Hhétfőn őrizetbe vették többek között Stefano Maurit, a Lazio játékosát, de a Juventus vezetőedzője, Antonio Conte is gyanúba keveredett. Prandelli szerint ilyen légkörben lehetetlen a futballra koncentrálni.

A történtek miatt kedden az olasz miniszterelnök, Mario Monti felvetette, nem lenne-e jó, ha két-három évre teljesen leállítanánk a bajnokságot. Monti mélységesen csalódott, hogy az élsport ennyire manipulálható.

Ha az olasz szövetség úgy döntene, hogy a válogatott valóban nem indul a következő héten kezdődő Európa-bajnokságon, helyükre a pótselejtezős eredményük alapján akár a magyar válogatottal egy világbajnoki selejtezőcsoportba sorsolt észtek is beugorhatnának.

Egyelőre sem az európai, sem az olasz szövetség nem jelezte, hogy az olaszoknak vissza kellene lépniük. Az olaszok első meccsüket jövő vasárnap vívják a címvédő spanyol csapattal.

Forrás: nb1.hu
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Giacomo012 Dátum július 30, 2012, 13:16:47
ka.ja be mindenki aki bundázik, az egyik legjobb dolgot a sportfogadást teszik ezzel tönkre
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum július 30, 2012, 14:51:39
Idézetet írta: Giacomo012 Dátum július 30, 2012, 13:16:47
ka.ja be mindenki aki bundázik, az egyik legjobb dolgot a sportfogadást teszik ezzel tönkre

Ezt ugye Te sem gondolod komolyan? Én rendszeresen fogadok, de nem azt sajnálom, hogy a sportfogadást basszák el, hanem magát a sportot... és csak utána a fogadást. :)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Dezmop Dátum augusztus 02, 2012, 10:20:12
             Nem akart utazni, megtiltotta a győzelmet a japán edző !

  Azok után, hogy nyolc tollaslabdázót kizártak, mert direkt vesztésre játszottak, újabb ügy pattant ki az olimpián. A japán   nőifutball-válogatott szövetségi kapitánya, Szaszaki Norio ugyanis bevallotta, nem engedte nyerni játékosait, hogy a negyeddöntőre ne kelljen más városba áttenni a csapat székhelyét.

  És a LÉNYEG  !!!

  Ha nem is hasonló vétket követett el Szaszaki Norio, de ő is bevallotta, szándékosan nem engedte győzelemre játszani Japán nőifutball-válogatottját. A szövetségi kapitány ugyanis kiszámolta, a Szaúd-Arábia elleni utolsó csoportmérkőzésen egy döntetlennel Cardiffban maradhat az együttes, és Brazíliával játszhat a negyeddöntőben.

Győzelem esetén viszont Skóciába kellett volna utazni, amihez Szaszakinak nem volt kedve

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága szerint ez nem elég egy eljárás lebonyolításához, hiszen se a korrupció, se a mérkőzés eredményének jogellenes befolyásolása nem valósult meg.

Én csak annyit füznék hozzá ,szerintem meg bunda ,hogy döntetlenre játszotak és erröl nem tudtak a sportfogadok!
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: oakland23 Dátum augusztus 10, 2012, 15:15:12
http://www.fortunaweb.hu/Olasz_bunda_-_eltiltottak_a_Juventus_edzojet906 (http://www.fortunaweb.hu/Olasz_bunda_-_eltiltottak_a_Juventus_edzojet906)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: alexthebest Dátum augusztus 10, 2012, 15:29:29
Igen, sajnos várható volt, a Juve feltámadt, ismét mélybe kell taszítani... :crazy: A két legnagyobb bundakirály Moratti meg Galliani csak röhög a markában, megvették az egész ligát, nem csoda hogy nincs pénz Ibráék megtartására.
És bizony az olasz igazságszolgáltatás is furán müködik. Aki feldobta Contét, azért tette mert ha nagyhalat ad ki, kevesebb büntetést kap. Márpedig a Juve edzője talán a legnagyobb jelenleg, hisz a szarból éptett várat. Az egy dolog hogy az összes játékos tagadta a vádat, miszerint Conte benne volt(szóval most akkor hazudtak ???), de annak az egy embernek hisznek aki nyakig benne van a szarban és szétbundázta a ligát :bash:
Hát lehet hogy ezt a gumiszobában kéne folytatnom >:(
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 15:33:41
Idézetet írta: alexthebest Dátum augusztus 10, 2012, 15:29:29
Igen, sajnos várható volt, a Juve feltámadt, ismét mélybe kell taszítani... :crazy: A két legnagyobb bundakirály Moratti meg Galliani csak röhög a markában, megvették az egész ligát, nem csoda hogy nincs pénz Ibráék megtartására.
És bizony az olasz igazságszolgáltatás is furán müködik. Aki feldobta Contét, azért tette mert ha nagyhalat ad ki, kevesebb büntetést kap. Márpedig a Juve edzője talán a legnagyobb jelenleg, hisz a szarból éptett várat. Az egy dolog hogy az összes játékos tagadta a vádat, miszerint Conte benne volt(szóval most akkor hazudtak ???), de annak az egy embernek hisznek aki nyakig benne van a szarban és szétbundázta a ligát :bash:
Hát lehet hogy ezt a gumiszobában kéne folytatnom >:(

Megyek én is, csak még kicsit "stuffolom" magam..
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: fili76 Dátum augusztus 10, 2012, 16:11:08
Nemcsak Contet kellene eltiltani hanem mindenkit aki benne van,de hát ez ugye lehetetlen küldetés,olyan mint a polip filmsorozat,a fej mindig megmarad a karok újra nőnek,de ezt hozta ez a pénzhajhász világ.Azelőtt ennyi bunda sosem volt,80as években még tudtam nyugodtan totózni-sazkázni és nyerni is,90es évek elején is tippelni,de ami most van...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2012, 16:35:31
Nekem csak az az érdekes az ügyben hogy minden juvés a milanosokat szidja meg h miattuk van csak azon nem gondolkoznak el hogy valahogy ők mindig érintettek az ügyben...2006,most Conte előtte meg Paolo Rossit vették meg a bundabotrány után.Utána meg mindent megnyernek.De szerintem nem a milan itt a hibás meg az inter meg a vezetők hanem szigorúan csak azok az emberek akik résztvettek benne.


u.i.: azért is unszimpatikus ez az egész mert pl ha én fogadok egy meccset és pl Conte papa elnézi a fiúknak jóvan gyerekek bundázzatok és én erről nem tudok akkor hopp buktam is a pénzem...Szóval örülnék neki ha az ilyeneket pálya közelébe se engednék.Én anno a juvéra is meg aki a 2006os botrányba benne volt sokkal szigorúbb itéleteket hoztam volna úgy hogy ne egy év alatt kelljen feljutniuk hanem 3-4-5év.Egy életre megtanulnák hogy több ilyen dolog nincsen.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2012, 16:43:34
Ja és még valami itt nem csak a Juvéről van szó vagy pl Contéről.Aki ilyenbe benne van vagy tudomására jut azt szigorúan kéne büntetni és példát kéne statuálni.Nem a háttérben megegyezni hanem vagy örökös eltiltás vagy hasonlókat bevezetni.Rögtön megszünének a dolgok.Felőlem akár a Barca-Real duó vagy bárki bundázhatna ugyanolyan keményen megbüntetném.Nem mondjuk csak másodosztályig visszasorolás stb...Hanem 3-4.osztályig.Így kéne csak sajnos ebből se lesz semmi.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 16:44:38
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2012, 16:35:31
Nekem csak az az érdekes az ügyben hogy minden juvés a milanosokat szidja meg h miattuk van csak azon nem gondolkoznak el hogy valahogy ők mindig érintettek az ügyben...2006,most Conte előtte meg Paolo Rossit vették meg a bundabotrány után.Utána meg mindent megnyernek.De szerintem nem a milan itt a hibás meg az inter meg a vezetők hanem szigorúan csak azok az emberek akik résztvettek benne.


u.i.: azért is unszimpatikus ez az egész mert pl ha én fogadok egy meccset és pl Conte papa elnézi a fiúknak jóvan gyerekek bundázzatok és én erről nem tudok akkor hopp buktam is a pénzem...Szóval örülnék neki ha az ilyeneket pálya közelébe se engednék.Én anno a juvéra is meg aki a 2006os botrányba benne volt sokkal szigorúbb itéleteket hoztam volna úgy hogy ne egy év alatt kelljen feljutniuk hanem 3-4-5év.Egy életre megtanulnák hogy több ilyen dolog nincsen.

Ne viccelj már, miket írsz ide..
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2012, 16:44:59
Idézetet írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 16:44:38
Ne viccelj már, miket írsz ide..
Mert hogy?
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 16:45:47
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2012, 16:43:34
Ja és még valami itt nem csak a Juvéről van szó vagy pl Contéről.Aki ilyenbe benne van vagy tudomására jut azt szigorúan kéne büntetni és példát kéne statuálni.Nem a háttérben megegyezni hanem vagy örökös eltiltás vagy hasonlókat bevezetni.Rögtön megszünének a dolgok.Felőlem akár a Barca-Real duó vagy bárki bundázhatna ugyanolyan keményen megbüntetném.Nem mondjuk csak másodosztályig visszasorolás stb...Hanem 3-4.osztályig.Így kéne csak sajnos ebből se lesz semmi.

Na, alakul ez..  ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2012, 16:47:36
Kiváncsi lennék Csacsatól egy véleményre :ok:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 17:05:45
Juve szurkolóként nehéz mit mondanom, nem akarok sem csacsi1899, sem más vitapartnere lenni, elég szar ez az ügy anélkül is. A lényeg, hogy egyetértek azzal, hogy a bűnösök bűnhődjenek, de mindenkit ugyanolyan mércével mérjenek vazze. A calciopoli gyönyörűen megmutatta ezt a mércét, ugye Pozzato?

Ez is teljesen normális, ugye?

(http://kepfeltoltes.hu/120810/dm8bon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

"A képen (ha nem ismerné fel esetleg valaki) baloldalt Adriano Galliani, az AC Milan elnöke, jobb oldalon pedig Stefano Palazzi a Juventus játékosai ellen vádat képviselő ügyész egy meccsen szórakoznak."

Szóval a lényeg, hogy igen, büntetni kell, igazságosan...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: alexthebest Dátum augusztus 10, 2012, 17:38:46
1. Paolo Rossit nem keverném bele, a Perugia játékosaként keveredett bele
2. Contét csak azért keverném bele mert egy nagyon nagy jővő előtt álló, az EB ezüstöt csodával határos módon elérő olasz válogatott alapját adó Juvét épített. Amúgy a Sienás korszaka miatt szív.
3. ha jól emlékszem(hát persze hogy jól emlékszem) a Calciopoliban sem volt konkrétum miért bas.zák meg a Juvét, voltak telefonbeszélgetések, de bízonyítani nem sikerült semmit sem. SEMMIT. Viszont telefnbeszélgetései voltak Gallianinak és Morattinak is bőven, még durvábbak is, az már egy érdekes történet ők miért nem kaptak büntetést. Persze mondhatjuk hogy a Milan kapott, de az csak egy évet rongáló pár pontos levonás volt. Az Inter azóta sem nyert volna bajnokságot. De mindegy is.
Amúgy az igaz hogy mindig a Juve kerül szóba ha meghallják az emberek a bundát. De ennek a média , illetve az ostobán csak a zebrákra rótt büntetések az oka. Mint a csacsa által mellékelt képen is látszik, a milánóiak úgy kavarnak mint a mixer. Ha bundázott a Juve legyen, negyedosztály, azt hajrá. De akkor más is így járjon.

Ja és ha annyit bundázott volna a Juve hogyhogy nem nyert meg mindent??? Sőt, hogy kaphattak ki 99-ben Perugiában, hogy állíthatták ki Contét(?), így elveszítve a bajnokságot nagy előnyről??? Vagy 2 évvel később amikor a Roma ugyanúgy megkapta a kétes ítéleteket, mint a világ összes bajnokságában a nagycsapatok és nem tudta beérni őket a Juve?? Vagy 2004ben amikor gyenge volt a játékoskeret a riválisokéhoz képest, sérülések, és belső problémák sújtották a gárdát, miért hagyta a szövetség lecsúszni a "bundázó" Juvét? Utána persze hogy nyert a Juve, a világ akkori egyik legerőseb kerete volt ott az egyik legjobb edzővel Capelloval. Nem kellett oda bunda...

Kamu az egész, a Juve túl sikeres, ez a baj :redchug:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: fili76 Dátum augusztus 10, 2012, 17:50:33
Idézetet írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 17:05:45
Juve szurkolóként nehéz mit mondanom, nem akarok sem csacsi1899, sem más vitapartnere lenni, elég szar ez az ügy anélkül is. A lényeg, hogy egyetértek azzal, hogy a bűnösök bűnhődjenek, de mindenkit ugyanolyan mércével mérjenek vazze. A calciopoli gyönyörűen megmutatta ezt a mércét, ugye Pozzato?

Ez is teljesen normális, ugye?

(http://kepfeltoltes.hu/120810/dm8bon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

"A képen (ha nem ismerné fel esetleg valaki) baloldalt Adriano Galliani, az AC Milan elnöke, jobb oldalon pedig Stefano Palazzi a Juventus játékosai ellen vádat képviselő ügyész egy meccsen szórakoznak."

Szóval a lényeg, hogy igen, büntetni kell, igazságosan...
Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek,és azzal is,hogy Juve drukkerként,nem beszélhetsz a csapatod ellen.Én sturm graz drukkerként azt mondom a legtöbb bundajellegű ügye a juvénak volt.Conte mellett pedig ugye nagyon úgy néz ki,hogy Bonuccit-szintén juve játékos- 3,5évre vagy többre is eltilthatják,sőt Simone Pepe is kaphat 1évet már nem is irom milyen csapat játékosa-hazai szlovák-cseh lapokat olvasgatva.Nemhiába lettek ugye visszasorolva a serie b-be,és ha már itt tartunk az akkori bundabotrányt még egy szomorú juves eset-Pessotto öngyilkossági kisérlete is beárnyékolta,szerencsére azóta felépült.Nem kell a többi csapatot sem félteni,nemhiába irtam a polipos hasonlatot,de igazságos döntés sosem lesz,mert senkinek sem érdeke.Ahogy a videóbiró bevezetését is már rég el kellett volna fogadni. 
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 17:55:20
Idézetet írta: fili76 Dátum augusztus 10, 2012, 17:50:33
Conte mellett pedig ugye nagyon úgy néz ki,hogy Bonuccit-szintén juve játékos- 3,5évre vagy többre is eltilthatják,sőt Simone Pepe is kaphat 1évet már nem is irom milyen csapat játékosa-hazai szlovák-cseh lapokat olvasgatva.

Bonucci és Pepe felmentve! Nem ők a lényeg, a lényeg Conte...  ;)  :bash:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pozzato Dátum augusztus 10, 2012, 17:56:32
Csacsa szerintem félreérettük egymást.Nem a juvéval van bajom hanem az egész bundával.Nem szimpatizálok egyik olasz csapattal sem és mielőtt félreértenéd nincs bajom a Juvéval sem.Felőlem bármelyik másik csapattal is lehetne ugyanez a helyzet akkor is ugyanez lenne a véleményem.Aki bundázik vagy gyanuba keveredik azt el kell tiltani.Lassan 15éve szurkolok a Barcának és ha náluk merülne fel ilyen akkor is ugyanez lenne a véleményem hogy keményen meg kell büntetni az ilyen dolgokat.
Ha most itt adott esetben Gallianival is vagy más emberrel van probléma akkor őket is eltiltanám.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: fili76 Dátum augusztus 10, 2012, 18:03:02
Idézetet írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 17:55:20
Bonucci és Pepe felmentve! Nem ők a lényeg, a lényeg Conte...  ;)  :bash:
Köszönöm,nemhiába most találtam a magyar hireket,még jó,hogy magyar az anyanyelvem,mert a hazai sajtó ugy látszik picit még le van maradva. ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: alexthebest Dátum augusztus 11, 2012, 16:21:37
http://nepstadion.blog.nepsport.hu/archives/2012/08/11/Megint_kicsinaljak_a_Juventust/ (http://nepstadion.blog.nepsport.hu/archives/2012/08/11/Megint_kicsinaljak_a_Juventust/)

Közben a Juve meg Szuperkupa-győztes :beerchug:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsi1899 Dátum augusztus 11, 2012, 23:25:10
Olyan profi vagyok, hogy meg tudom állni, hogy ne szóljak hozzá...  :cya:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum augusztus 12, 2012, 08:07:21
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum augusztus 11, 2012, 23:25:10
Olyan profi vagyok, hogy meg tudom állni, hogy ne szóljak hozzá...  :cya:

:beerchug:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum augusztus 14, 2012, 06:50:52
Idézetet írta: csacsa44 Dátum augusztus 10, 2012, 17:05:45

(http://kepfeltoltes.hu/120810/dm8bon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

"Stefano Palazzi megtámadta a Fegyelmi Bizottság első fokon meghozott döntését, így Leonardo Bonucci és Simone Pepe újra a bíróságra járhat."

Jó lenne, ha Moggi papa lépne már valamit!  ;D Ahogy FB-n írták, lófejet Palazzi ágyába, hátha észhez tér..  ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pozzato Dátum augusztus 14, 2012, 11:20:07
Idézetet írta: csacsa44 Dátum augusztus 14, 2012, 06:50:52
"Stefano Palazzi megtámadta a Fegyelmi Bizottság első fokon meghozott döntését, így Leonardo Bonucci és Simone Pepe újra a bíróságra járhat."

Jó lenne, ha Moggi papa lépne már valamit!  ;D Ahogy FB-n írták, lófejet Palazzi ágyába, hátha észhez tér..  ;D
Amúgy a kisgyerek is jóhelyre ült ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: alexthebest Dátum augusztus 14, 2012, 11:50:01
Idézetet írta: csacsa44 Dátum augusztus 14, 2012, 06:50:52
"Stefano Palazzi megtámadta a Fegyelmi Bizottság első fokon meghozott döntését, így Leonardo Bonucci és Simone Pepe újra a bíróságra járhat."

Jó lenne, ha Moggi papa lépne már valamit!  ;D Ahogy FB-n írták, lófejet Palazzi ágyába, hátha észhez tér..  ;D

Galliani:
-te, ez a Juve még mindig baszott erős, nem lesz ez így jó. Hát zsákszámra dolgozzák ki a helyzeteket egy Napoli elleni Szuperkupadöntőn, gyönyörű játék, ember tégy valamit. Sőt, most már Pekingben is népszerűbbek mint mi milánóiak ketten.
Palazzi:
-ne aggódj, intézkedek

;D ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum augusztus 30, 2012, 16:20:20
http://sportszelep.nso.hu/sportszelep/31-gollal-verte-a-harmadosztalyu-csapat-a-masodosztalyu-ellenfelet-a-roman-kupaban-2168823 (http://sportszelep.nso.hu/sportszelep/31-gollal-verte-a-harmadosztalyu-csapat-a-masodosztalyu-ellenfelet-a-roman-kupaban-2168823)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: oakland23 Dátum szeptember 07, 2012, 15:44:38
http://www.fortunaweb.hu/Orokre_szamuztek_a_bundazo_teniszezot661 (http://www.fortunaweb.hu/Orokre_szamuztek_a_bundazo_teniszezot661)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csatarid Dátum október 09, 2012, 19:15:53
Zagłębie - Legia 2:2 skrót meczu (Oglądam polską piłkę nożną dla beki) (http://www.youtube.com/watch?v=dOHUzh8cpuc#ws)   Ezt lessétek meg pfff....bumm a fejbe  :bash:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: oakland23 Dátum október 09, 2012, 20:27:51
Idézetet írta: csatarid Dátum október 09, 2012, 19:15:53
Zagłębie - Legia 2:2 skrót meczu (Oglądam polską piłkę nożną dla beki) (http://www.youtube.com/watch?v=dOHUzh8cpuc#ws)   Ezt lessétek meg pfff....bumm a fejbe  :bash:

Azt a kurva  :o
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: gerry Dátum október 09, 2012, 20:34:37
Idézetet írta: oakland23 Dátum október 09, 2012, 20:27:51
Azt a kurva  :o

Most mit kell nézni, hogy mennyire bénák?  :D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Cesc18 Dátum október 26, 2012, 11:46:13
"A csütörtöki Premier Liga fordulóban Higginsszel játszott, és 4-2-re kikapott

Az utolsó frame az utolsó golyókon dőlt el; Lee hosszabbítóról kihagyta a rózsaszínt, és kikapott. Másnap kiderült, hogy gyanús fogadások érkeztek a meccsre, és emiatt felfüggesztették.

2010-ben már indítottak vizsgálatot Lee ellen bundaügyben. Az állami (egész pontosan királyi) szervezet, a Crown Prosecution Service idén október 2-án bejelentette, hogy nem emel vádat Lee ellen. A Pool Biliárd és Snooker Szövetség (WPBSA) viszont egyeztetést kezdeményezett a Szerencsejáték Bizottsággal (Gambling Commission). Tehát ez a korábbi ügy, és a mostani kulminált Lee-nél.

Mindennek következtében a WPBSA elnöke, Jason Ferguson felfüggesztette Lee játékjogát mindaddig, amíg tart a vizsgálat.

Ez azt jelenti, hogy hacsak nagyon hamar meg nem hozzák az ítéletet, akkor Lee nem lehet ott az október 28-án kezdődő International Championshipen. Ez esetben Ebdon játék nélkül második fordulós lesz. Kérdés, hogy az október 18-i (jövő csütörtök) Premier Liga fordulóban játszhat-e.

Meg persze az is kérdés, hogy hogyan lehet egy ilyen mérkőzést megbundázni, azaz szándékosan elveszíteni. És ha tényleg ez történt, akkor miért éppen egy Higgins elleni mérkőzésen? Hiszen Higgins meccseit nyilván fokozott lelkesedéssel vizsgálják."

http://www.worldsnooker.com/page/NewsArticles/0,,13165~2958763,00.html (http://www.worldsnooker.com/page/NewsArticles/0,,13165~2958763,00.html)

:uglystupid2: :uglystupid2:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: oakland23 Dátum november 07, 2012, 10:32:04
www.fortunaweb.hu/Penzbuntetest_kapott_a_bundazasra_biztato_volt_labdarugo260 (http://www.fortunaweb.hu/Penzbuntetest_kapott_a_bundazasra_biztato_volt_labdarugo260)  :noway:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Cesc18 Dátum november 13, 2012, 12:47:03
http://www.hatharom.hu/article/112145-igy-bundazhattak-el-a-masodosztalyu-bajnokit (http://www.hatharom.hu/article/112145-igy-bundazhattak-el-a-masodosztalyu-bajnokit)

Ilyenekről de jó lenne fülest kapni ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: davixxx Dátum november 13, 2012, 13:14:07
 ,,A keretből többen megrögzött sportfogadók. Ez a meccs kapóra jött nekik, valamint be tudtak újakat is rántani. Nem állunk jól pénzügyileg. Nem tudtuk kiadni a prémiumokat, illetve pár focista fizetésével is adósok vagyunk. Lehet, így szereztek pénzt". ;D ;D ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Cipolla Dátum november 26, 2012, 14:29:46
Oroszországban óriási bunda volt! Anzsi meccse kezdő odds 1,75, meccs előtt 1,2. Idegenben!!! 89. perc 1-1-nél sikerült elmenteni egy képet a Bet365 oddsairól. Mindenki vonja le a következtetést! :D
.
.
.
91. perc 1-2...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ab_aevo Dátum november 26, 2012, 14:49:32
Idézetet írta: Cipolla Dátum november 26, 2012, 14:29:46
Oroszországban óriási bunda volt! Anzsi meccse kezdő odds 1,75, meccs előtt 1,2. Idegenben!!! 89. perc 1-1-nél sikerült elmenteni egy képet a Bet365 oddsairól. Mindenki vonja le a következtetést! :D
.
.
.
91. perc 1-2...

Szerencséjük volt, hogy a végén nyertek?
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csaby18 Dátum november 26, 2012, 15:34:05
Ez mindennek mondhato, csak szerencsenek nem.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: davixxx Dátum november 26, 2012, 15:36:34
Idézetet írta: csaby18 Dátum november 26, 2012, 15:34:05
Ez mindennek mondhato, csak szerencsenek nem.

Szerintem meg csak nagyon akarták ezt a sikert. ;D Oroszországban sosincs bunda!!!!  :D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: oakland23 Dátum november 26, 2012, 17:50:22
Az elefánt hugyozza szájba mindent
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Várda64 Dátum november 27, 2012, 06:56:05
Idézetet írta: Cipolla Dátum november 26, 2012, 14:29:46
Oroszországban óriási bunda volt! Anzsi meccse kezdő odds 1,75, meccs előtt 1,2. Idegenben!!! 89. perc 1-1-nél sikerült elmenteni egy képet a Bet365 oddsairól. Mindenki vonja le a következtetést! :D
.
.
.
91. perc 1-2...
Egy biztos, az orosz bajnokság is(!) kiváló táptalaja a bundáknak, de....
Az un. kiemeltebb bajnokságok közül éppen az orosz vezeti a 75.perc után szerzett-kapott gólok listáját. (közel 25%) Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem túl meglepő, ha ebben az időszakban az orosz meccseken gól születik.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: oakland23 Dátum november 27, 2012, 09:41:49
De legyünk őszinték, az az odds, ami a képen van, az kb. akkor lett volna reális, ha mondjuk kettős emberelőnyben lettek volna, de nem.  :crazy:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Latzka Dátum november 27, 2012, 10:08:22
Idézetet írta: oakland23 Dátum november 27, 2012, 09:41:49
De legyünk őszinték, az az odds, ami a képen van, az kb. akkor lett volna reális, ha mondjuk kettős emberelőnyben lettek volna, de nem.  :crazy:

Ja vagy 15-20 perc hosszabbítás esetén.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Winger Dátum november 27, 2012, 13:52:20
Idézetet írta: oakland23 Dátum november 27, 2012, 09:41:49
De legyünk őszinték, az az odds, ami a képen van, az kb. akkor lett volna reális, ha mondjuk kettős emberelőnyben lettek volna, de nem.  :crazy:
Teljes mértékben igazad van, látható, hogy még a "hivatalos szervek" is a bunda eredményre alapoztak! ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum november 27, 2012, 14:28:09
Én amúgy nem értem ezt a bundát... Az oddsokat a bet365 szabta meg, vagyis ők döntöttek arról h 2perccel a vége előtt 1,90ért adják az X-et meg a V-t is. Nyilván hány meg hány ezer ember rányomott az X-re sok pénzt bukva ezzel. De így nem az Anzsi keresett pénzt, hanem a bet365, mert ugye az a sok-sok pénz amit ekkora oddson a 89.percben toltak mind bukott.. Velem ez azt mondatja hogy h a bet365 bundázott volna? Fizettek a két csapatnak hogy a 90.percig legyen x a meccs akkor mi kirakunk vmi irreális oddsot az Xre és akkor valamelyik csapat nyerjen..és akkor dől a lé.. ha meg x marad akkor az irreális oddsra hivatkozva  nem fizetik ki a nyereményt. Okos lenne. De ezt ilyen nyíltan megcsinálni..sztem ez nem bunda, hanem inkább vmi hiba,tévedés. és az oddsok rosszul lettek meghatározva..
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Cipolla Dátum november 27, 2012, 15:12:14
Gólok a meccsről!

https://www.youtube.com/watch?v=yTDwnE2vQVw (https://www.youtube.com/watch?v=yTDwnE2vQVw)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Latzka Dátum november 27, 2012, 15:28:58
Az 5-ös mezben játszó amkari játékost tuti elővenném az oroszok helyében :crazy:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum november 27, 2012, 15:40:52
Én semmi furcsát nem látok..Amire ti utaltok az szerintem nevetséges. A gólok nagy többsége hibából esik. Most akkor minden védő aki hibázik és gólt kap a csapata akkor az bundázik? Na ne már. Azt nem mondom h nem létezik bunda, de most akkor mindenhol ahol a végén egy védelmi hibából esik a győztes gól akkor rásütjük h csaltak?
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Cpt. Szikla Dátum november 27, 2012, 16:01:57
Idézetet írta: Cipolla Dátum november 27, 2012, 15:12:14
Gólok a meccsről!

https://www.youtube.com/watch?v=yTDwnE2vQVw (https://www.youtube.com/watch?v=yTDwnE2vQVw)

2.07 nél, az úriember ellenőrizte a sípcsontvédő mögé bújtatott szelvényét...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: davixxx Dátum november 27, 2012, 16:25:20
Idézetet írta: Cpt. Szikla Dátum november 27, 2012, 16:01:57
2.07 nél, az úriember ellenőrizte a sípcsontvédő mögé bújtatott szelvényét...

;D ;D ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: vmlinuz Dátum november 27, 2012, 16:32:35
Idézetet írta: ncis88 Dátum november 27, 2012, 14:28:09
Én amúgy nem értem ezt a bundát... Az oddsokat a bet365 szabta meg, vagyis ők döntöttek arról h 2perccel a vége előtt 1,90ért adják az X-et meg a V-t is.
Ja de vajon miért döntöttek igy? Általában akkor változik igy az odds, ha valamelyik kimenetelre sok tét megy egyből, vagy nagy tétek. Szóval azért érdekes.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum november 27, 2012, 17:03:25
Ezt valóban nem kalkuláltam bele..de ebben az esetben miért nem zárták le a fogadást?Vagy a bet365 arra gondolt h bunda a meccs a tétek miatt és megakarta akadályozni hogy mondjuk a 89.percben ne mondjuk 6,50ért fogadják etooékat hanem csak 1,90ért? De ha bundát sejtettek akkor miért nem zárták le? Nekem nem tiszta ez..Szerintem vagy benne van a bundában is a bet365 vagy csak elrontották az oddsokat, hiszen nem oddsmódosítással szoktak az irodák a bundagyanúra reagálni, hanem roló le oszt' jónapot.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: gecsomane Dátum november 27, 2012, 17:34:19
az lenne az abszurd, ha nem lennének benne az irodák egyes bundákban...minden lehetőségük megvan rá. ahogy az üzleti élet más területein is ez megy, úgy miért lenne itt másképp?
"rohadt szemét banda"- mondhatnánk, de a helyükben lehet mi is ugyanezt tennénk, mert az audikat mi is szeretnénk 3 havonta lecserélni. abból az éves profitból amiket meg közzétesznek...hát a hülye sem hiszi el.
gyakorlatilag bunda van mindenhol, ha soron kívül mész be az okmányirodába, ha jobb kezelést kapsz a betegellátásban, családi protekció, munkaköri titoktartás, kiskapuk, nagykapuk, az egész rendszer egy kibaszott nagy bundaháború....miért a fogadóirodák maradnának ki ebből? ne áltassa magát senki. ez az egész ezért jött létre, a rendszer lehetőséget biztosít hozzá. kihasználják, ahogy mi is kihasználjuk a saját lehetőségeinket.
csodaszép világ.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: davixxx Dátum november 27, 2012, 17:43:42
Idézetet írta: gecsomane Dátum november 27, 2012, 17:34:19
az lenne az abszurd, ha nem lennének benne az irodák egyes bundákban...minden lehetőségük megvan rá. ahogy az üzleti élet más területein is ez megy, úgy miért lenne itt másképp?
"rohadt szemét banda"- mondhatnánk, de a helyükben lehet mi is ugyanezt tennénk, mert az audikat mi is szeretnénk 3 havonta lecserélni. abból az éves profitból amiket meg közzétesznek...hát a hülye sem hiszi el.
gyakorlatilag bunda van mindenhol, ha soron kívül mész be az okmányirodába, ha jobb kezelést kapsz a betegellátásban, családi protekció, munkaköri titoktartás, kiskapuk, nagykapuk, az egész rendszer egy kibaszott nagy bundaháború....miért a fogadóirodák maradnának ki ebből? ne áltassa magát senki. ez az egész ezért jött létre, a rendszer lehetőséget biztosít hozzá. kihasználják, ahogy mi is kihasználjuk a saját lehetőségeinket.
csodaszép világ.

+1 :great:

Multkor olvastam, manapság kb. minden 3. foci meccset bundáznak meg így - vagy úgy. Pl. Mennyiből áll meg egyezni abban,hogy mondjuk van ilyen lehetőség bet365- őn is, hogy mi lesz először ? Kirugás: 11.00 Két csapat megegyezik, hogy az első támadásnál hagyják h felvigye valamelyik csapat a labdát, rábassza 30 ról, mellé megy, és ott is a 11.00 odds. Aztán mehet a meccs tisztán, és kerestek rajta xy összeget.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum november 27, 2012, 17:51:33
Ezért nem kéne ilyen fogadásokat ajánlani.. Amúgy meg nem hiszem h egy rangos bl meccsen pl egy Real-City meccsen bundáznának. Nem véletlen hogy a bundavádak nem jutottak el elit csapatokhoz.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: langerhen Dátum november 27, 2012, 18:03:46
Idézetet írta: davixxx Dátum november 27, 2012, 17:43:42
+1 :great:

Multkor olvastam, manapság kb. minden 3. foci meccset bundáznak meg így - vagy úgy. Pl. Mennyiből áll meg egyezni abban,hogy mondjuk van ilyen lehetőség bet365- őn is, hogy mi lesz először ? Kirugás: 11.00 Két csapat megegyezik, hogy az első támadásnál hagyják h felvigye valamelyik csapat a labdát, rábassza 30 ról, mellé megy, és ott is a 11.00 odds. Aztán mehet a meccs tisztán, és kerestek rajta xy összeget.
Ilyen fogadás csak a nagy angol meccseknél van szerintem. Erről nyilatkozott is egy 80-as években válogatott labdarúgó, hogy rendszeresen fogadtak ilyenre. Mondjuk ezt offline megvalósíthatónak is érzem, online ahhoz nem elég nagyok  a maximum tétek egy ilyen fogadáshoz, hogy nagyot lehessen szakítani., pláne a fizetésekhez képest. Ezért szoktak többnyire a félidő végi vagy meccs végi gól overekkel bundázni, mert ott nagyon sokat lehet tolni, hiszen minden oddsváltozásnál újabb maxikum tétet lehet rakni, és 8-10 perc alatt úgy jelentős összegeket be lehet rakni.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum november 27, 2012, 18:21:28
Meg az ilyen fogadás gyanús. Felraksz 10k $-t hogy bedobás lesz az első esemény. Ez életszerűtlen, vagyis gyanús..Ki rak fel egy lutrira ennyi pénzt? Míg arra fogadni hogy az utolsó 10percben esik gól egyáltalán nem, hisz sok gól esik a meccs végén.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: davixxx Dátum november 27, 2012, 18:42:23
Jóóó, én cska példának hoztam fel. Fi.X el is meg lehet csinalni, és 2. fi ben eldöntik ''TISZTESÉGESEN''  a csapatok. Valóban ez amit felhoztam rossz példa volt, de a lényeget értettétek gondolom.:)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Kisfőnök Dátum november 28, 2012, 11:08:03
Újabb kör a fogadási botrányban - talán az eddigi legfontosabb

Amire 2011 júniusa óta lehetett várni, tegnap éjjel valóra vált: Almir Gegic, a Zingarók vezetője, akit a Calcioscommesse egyik legfontosabb alakjának tartanak, másfél éves bujkálás után feladta magát. Az olasz rendőrség őrizetbe vette és holnap, valamint holnapután meg is kezdik a kihallgatását. A La Gazzetta dello Sport pár nappal letartóztatása előtt készített vele interjút, de szándékában már akkor is biztos volt. Szavai a nyárinál is nagyobb földrengést okozhatnak az olasz fociban, mert egyértelműen kijelentette: mindent el akar mondani, megtisztulást akar magának és a labdarúgásnak is.
...
"Az ilyen csalás olyan, mint a drog. Egyre csak ömlik a pénz, nehéz lemondani az újabb és újabb csábításról. Szingapúrban millió és millió eurókkal fogadnak a Serie A meccseire. Ez egy globális probléma, nem tudom hogyan lehetne megállítani. Semmi mást nem szeretnék, csak tisztázni magamat, és tiszta vizet önteni a pohárba. Elfáradtam."
link:
http://ilnostrocalcio.blog.nepsport.hu/archives/2012/11/27/Ujabb_kor_a_fogadasi_botranyban_-_talan_az_eddigi_legfontosabb/ (http://ilnostrocalcio.blog.nepsport.hu/archives/2012/11/27/Ujabb_kor_a_fogadasi_botranyban_-_talan_az_eddigi_legfontosabb/)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: rosco Dátum december 03, 2012, 19:12:21
A korábbi tíz év helyett örökös eltiltást kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a máltai válogatott Kevin Sammut, akit bűnösnek találtak egy mérkőzés eredményének manipulálásában.

A Norvégia elleni meccsre a 2008-as kontinensviadal selejtezősorozatában került sor. A találkozót - melyre állítólag 200 ezer eurónyi fogadást kötöttek - az északiak nyerték 4-0-ra úgy, hogy az utolsó 18 percben háromszor is betaláltak. Sammut a szünet után lépett pályára.

Az UEFA augusztusban tízéves eltiltással sújtotta Sammutot, majd a fellebbviteli bíróság hozta meg az új, még szigorúbb ítéletet.

A 31 éves középpályás továbbra is tagadja, hogy bűnös lenne, és ügyvédje közölte: a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezhetnek az eltiltás ellen.

sport365.hu
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Várda64 Dátum december 04, 2012, 06:44:52
Tippek javítása közben figyeltem fel erre. Az oddsok alapján úgy gondolom, hogy ez is egy teljesen "tiszta" meccs lehetett.

(http://kepfeltoltes.hu/121204/hmmm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: patyi Dátum december 19, 2012, 20:08:39
8 év után visszahozták a görög kupában az oda-visszavágós rendszert a legjobb 32 között. A Pana és az Olympiakos is otthon kezdett, előbbi 4-0-ra utóbbi 2-0-ra nyert alsóbb ligás ellenfele ellen.
Ma délután játsszák a visszavágók egy részét.
Proodeftiki-Pana volt ma 1kor. A 2. percben 11est kaptak a hazaiak, kihagyták. Majd a 6. percben megszerezték a vezetést. A Pana az első félidőben kapura sem lőtt. A 2. játékrészben fordítottak és 2-1-re hozták a meccset. A félidő/végeredmény 1/2 29es korrekt szorzón volt fogadható...
Panachaiki-Olympiakos kezdődött 7kor, most vannak a félidőben. A 4. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, jelenleg emberhátrányban vannak, de még vezetnek. A félidő/vége 1/2 szintén jó kis 29es szorzón volt fogadható...
Még nincs vége a meccsnek, ha nem nyer az Oly akkor mindent visszaszívok, de kb megeszem a kalapom ha marad ez...
Az ilyeneket kéne vizsgálgatni, hogy mennének az anyjukba mind...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsi1899 Dátum december 21, 2012, 13:10:39
A szabolcsiak védelmében meg kellett büntetnem tegnap az unibetet, mert nem Oakland nyerte a tegnap előtti bónuszt.
Erre a görög bundakupa jó lehetőséget biztosított.

Volt levédés is, tehát nem ennyi a nettó nyeremény, de azt az unibet fizeti... :)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Latzka Dátum december 21, 2012, 13:45:37
Rendesen megszexualizáltad a szájukat! ;D  Grat! :beerchug:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: oakland23 Dátum december 21, 2012, 14:09:39
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum december 21, 2012, 13:10:39
A szabolcsiak védelmében meg kellett büntetnem tegnap az unibetet, mert nem Oakland nyerte a tegnap előtti bónuszt.
Erre a görög bundakupa jó lehetőséget biztosított.

Volt levédés is, tehát nem ennyi a nettó nyeremény, de azt az unibet fizeti... :)

Most nem egyszerűbb lett volna, ha én vagyok a 20-ból az egyik  ;D Megúszták volna 20K-val...

Külön öröm, hogy ezeket a férgeket húztad le  ;)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsi1899 Dátum december 21, 2012, 15:24:05
Latzka: Köszi!

oak: a fortunawin után, az unibetnél is kiderült, hogy nem érdemes kikezdeni velünk... :)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pikaa Dátum február 04, 2013, 13:53:00
Bunda 380 meccsen, a BL is érintett

A nemzetközi labdarúgó bundabotrányban 15 országban 380 mérkőzés volt érintett többségében Európában, és a befolyásolt találkozók összesen 8 millió eurónyi (nagyjából 2,3 milliárd forint) hasznot hoztak a csalóknak.
Rob Wainright, az Europol vezetője a hétfői hágai sajtótájékoztatón bejelentette, a közös nyomozás eredményeként 15 országban 425 korrupt játékost és egyéb hivatalos személyt, valamint bűnözőt azonosítottak, akik egy Ázsiából működtetett bűnszervezet keretében részt vettek a bűncselekmények elkövetésében.

,,Egy kiterjedt bűnszervezetet lepleztünk le, amelynek központja Szingapúrban volt és számos európai bázissal rendelkezett" – jelentette ki Wainright, aki hozzátette, a nyomozás fényt derített arra, hogy a bűnözők 16 millió eurót fektettek be a mérkőzések rendszeres befolyásolásába és 8 millió euró tiszta profitra tettek szert.

Nagyjából 2 millió eurót fizettek ki a csalásokban résztvevőknek, így a legnagyobb személyenkénti bevétel elérheti a 140 ezer eurót. Bizonyítékok 150 alkalommal állnak a hatóságok rendelkezésére, ezidáig 50 embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban, de az Europol véleménye szerint félő, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.

Az összecsapások befolyásolása kiterjedt két Bajnokok Ligája-mérkőzésre (a jelenlegi információk szerint az egyiket Angliában, a másikat -az elmúlt három-négy évben rendezték), világbajnoki (így Európán kívül két afrikai és egy közép-amerikai találkozó gyanús) és Európa-bajnoki selejtezőkre, illetve európai országok élvonalbeli bajnokságára.


sporthirado.hu
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: jorgi05 Dátum február 04, 2013, 16:11:46
Idézetet írta: rosco Dátum december 03, 2012, 19:12:21
A korábbi tíz év helyett örökös eltiltást kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a máltai válogatott Kevin Sammut, akit bűnösnek találtak egy mérkőzés eredményének manipulálásában.

A Norvégia elleni meccsre a 2008-as kontinensviadal selejtezősorozatában került sor. A találkozót - melyre állítólag 200 ezer eurónyi fogadást kötöttek - az északiak nyerték 4-0-ra úgy, hogy az utolsó 18 percben háromszor is betaláltak. Sammut a szünet után lépett pályára.

Az UEFA augusztusban tízéves eltiltással sújtotta Sammutot, majd a fellebbviteli bíróság hozta meg az új, még szigorúbb ítéletet.

A 31 éves középpályás továbbra is tagadja, hogy bűnös lenne, és ügyvédje közölte: a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezhetnek az eltiltás ellen.

sport365.hu


Sammut nem a szünet után lépett pályára, hanem a szünetben cserélték le....tessék itt a bizonyíték: http://int.soccerway.com/matches/2007/06/02/europe/european-championship-qualification/norway/malta/354041/ (http://int.soccerway.com/matches/2007/06/02/europe/european-championship-qualification/norway/malta/354041/)

Látod ott van a máltai csapatban a neve a kezdő 11-ben és a piros nyíl csak a 46.percet mutatja, amikor lecserélték. A többi az korrekt és szerintem is kurva sok meccset megbundáznak manapság főleg azokat ahol nagyok az odds különbségek...mikor az esélyes játszik a gyengébb képességű csapattal.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: jorgi05 Dátum február 04, 2013, 16:12:54
Idézetet írta: Várda64 Dátum december 04, 2012, 06:44:52
Tippek javítása közben figyeltem fel erre. Az oddsok alapján úgy gondolom, hogy ez is egy teljesen "tiszta" meccs lehetett.

(http://kepfeltoltes.hu/121204/hmmm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Hát ez se semmi, gondolom az utolsó játszott az elsővel és szintén beindult a fogadási maffia.  :noway:
Bemocskolják a meccseket.  :noway:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: jorgi05 Dátum február 04, 2013, 16:19:24
Oszt ezen még csodálkoznak?! Mindig is tudtam, hogy a meccsek 30%-át (legalább) bundázzák, fogadási maffia, itt a legkönnyebb bűnözni, csak meg kell venni 1-2 embert és kész a pénz!!!!
És akkor így játszon az ember tisztán, mikor amire fogad már be van mocskolva.....ezért is az a sok-sok meglepetés mikor "váratlanul" az utolsó megveri az elsőt, vagy a másodikat, esetleg a harmadikat.... :@@@

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bunda_380_meccsen_a_bl_is_erintett-70777 (http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bunda_380_meccsen_a_bl_is_erintett-70777)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pikaa Dátum február 04, 2013, 16:25:10
Idézetet írta: jorgi05 Dátum február 04, 2013, 16:19:24
Oszt ezen még csodálkoznak?! Mindig is tudtam, hogy a meccsek 30%-át (legalább) bundázzák, fogadási maffia, itt a legkönnyebb bűnözni, csak meg kell venni 1-2 embert és kész a pénz!!!!
És akkor így játszon az ember tisztán, mikor amire fogad már be van mocskolva.....ezért is az a sok-sok meglepetés mikor "váratlanul" az utolsó megveri az elsőt, vagy a másodikat, esetleg a harmadikat.... :@@@

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bunda_380_meccsen_a_bl_is_erintett-70777 (http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bunda_380_meccsen_a_bl_is_erintett-70777)
Egy kicsit visszább olvasól és ott van, ugyanez a cikk. :)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Várda64 Dátum február 04, 2013, 16:25:59
Idézetet írta: jorgi05 Dátum február 04, 2013, 16:12:54
Hát ez se semmi, gondolom az utolsó játszott az elsővel és szintén beindult a fogadási maffia.  :noway:
Bemocskolják a meccseket.  :noway:

De ne tudd meg ebben a svéd bajnokságban mennyi van..... Én is csak véletlenül figyeltem fel rá. Valaki ezt vendégre játszotta valamelyik tippjátékban, javításkor mondom rápillantok már, hogy milyen odds volt itt a hazai győzelemre. Nem kicsit lepődtem meg gondolhatod, de azóta már több hasonlót is láttam ebben a bajnokságban.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Lacibá Dátum február 04, 2013, 16:43:12
Idézetet írta: jorgi05 Dátum február 04, 2013, 16:19:24
Oszt ezen még csodálkoznak?! Mindig is tudtam, hogy a meccsek 30%-át (legalább) bundázzák, fogadási maffia, itt a legkönnyebb bűnözni, csak meg kell venni 1-2 embert és kész a pénz!!!!
És akkor így játszon az ember tisztán, mikor amire fogad már be van mocskolva.....ezért is az a sok-sok meglepetés mikor "váratlanul" az utolsó megveri az elsőt, vagy a másodikat, esetleg a harmadikat.... :@@@

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bunda_380_meccsen_a_bl_is_erintett-70777 (http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bunda_380_meccsen_a_bl_is_erintett-70777)

Idézet a cikkből " ,,Egy kiterjedt bűnszervezetet lepleztünk le, amelynek központja Szingapúrban volt és számos európai bázissal rendelkezett" – jelentette ki Wainright, aki hozzátette, a nyomozás fényt derített arra, hogy a bűnözők 16 millió eurót fektettek be a mérkőzések rendszeres befolyásolásába és 8 millió euró tiszta profitra tettek szert."

Magyarul : 1,5-ös odds. Szerintem egy igazi  maffiózó csak ennyire nem rizikózik....

Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum február 06, 2013, 10:46:06
 
Idézetet írta: jorgi05 Dátum február 04, 2013, 16:19:24
Oszt ezen még csodálkoznak?! Mindig is tudtam, hogy a meccsek 30%-át (legalább) bundázzák, fogadási maffia, itt a legkönnyebb bűnözni, csak meg kell venni 1-2 embert és kész a pénz!!!!
És akkor így játszon az ember tisztán, mikor amire fogad már be van mocskolva.....ezért is az a sok-sok meglepetés mikor "váratlanul" az utolsó megveri az elsőt, vagy a másodikat, esetleg a harmadikat.... :@@@

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bunda_380_meccsen_a_bl_is_erintett-70777 (http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bunda_380_meccsen_a_bl_is_erintett-70777)

Az hülyeség, hogy minden esetben a fogadási maffia bundázza meg a meccseket. Rengeteg olyan van, hogy 1-2 játékos "fogadgat" csak.
A BL témánál maradva. Úgy olvastam, hogy a Liverpool - Debrecen mérkőzést is vizsgálják.


Ezt utólag találtam:
http://www.sportplusz.hu/sportplusz/sportplusz.news.page?nodeid=760 (http://www.sportplusz.hu/sportplusz/sportplusz.news.page?nodeid=760)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pikaa Dátum február 10, 2013, 16:16:54
A Manchester United-ZTE meccset is megbundázták - sajtóhír

Egy "Karesz" néven ismert volt szerb maffiózó a brit The Sun című bulvárlapnak arról beszélt, hogy a 2002 augusztusi Manchester United-Zalaegerszeg Bajnokok Ligája mérkőzés is érintett a nemzetközi fogadási botrányban.

"Karesz" elmondása szerint közvetítőként és tolmácsként működött közre, a megbízók célja az volt, hogy a ZTE legalább három góllal kapjon ki az Old Traffordon. Mint ismert, a magyar bajnok óriási meglepetésre 1-0-ra nyert itthon, a manchesteri visszavágót aztán 5-0-ra elvesztette, úgy, hogy van Nistelrooyék már az első húsz percben három gólt szereztek.

A szerb összekötő szerint több tízmillió font forgott kockán. Egy héttel a mérkőzés előtt találkozott a Mr. Fixit névre hallgató bűnszervezet horvát főnökeivel. "Egy zalaegerszegi kávézóban volt a találkozó. Én egy másik asztalnál ültem, amíg az üzlet megköttetett. Óriási összegről volt szó, ha a ZTE legalább három góllal veszít" - mondta a lapnak Karesz.

Hozzátette, havonta találkozott a horvát nagyfőnökökkel Budapesten. A The Sun megkereste a zalai egyesületet is, Dézsi Attila ügyvezető határozottan visszautasította a bundavádat. "Nincs eljárás a Zalaegerszeg ellen, a klub nem érintett az ügyben."

A Manchester Unitedet szintén nem keresték meg a hivatalos szervek, a gyárvárosiak is azt közölték, semmiféle bundáról nem tudnak. Az európai rendőri szervezet, az Europol nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy vizsgálja-e a mérkőzést.

Mint ismert, az Europol hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a nemzetközi bundabotrányban egy nemzetközi bűnszervezet a gyanú szerint az Európai Unió országaiban mintegy 380, Európán kívül pedig további 300 futballmérkőzést bundázott meg. A 2009-es Liverpool-Debrecen Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés is érintett, ezt a DVSC is megerősítette. Magyarországon ötven embert gyanúsítottak meg 33 találkozó eredményének manipulálása és az ezzel kapcsolatos fogadási csalás ügyében.


hatharom.hu
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: afrikailajos Dátum február 10, 2013, 16:32:48
Idézetet írta: Pikaa Dátum február 10, 2013, 16:16:54
A Manchester United-ZTE meccset is megbundázták - sajtóhír

Egy "Karesz" néven ismert volt szerb maffiózó a brit The Sun című bulvárlapnak arról beszélt, hogy a 2002 augusztusi Manchester United-Zalaegerszeg Bajnokok Ligája mérkőzés is érintett a nemzetközi fogadási botrányban.

"Karesz" elmondása szerint közvetítőként és tolmácsként működött közre, a megbízók célja az volt, hogy a ZTE legalább három góllal kapjon ki az Old Traffordon. Mint ismert, a magyar bajnok óriási meglepetésre 1-0-ra nyert itthon, a manchesteri visszavágót aztán 5-0-ra elvesztette, úgy, hogy van Nistelrooyék már az első húsz percben három gólt szereztek.

A szerb összekötő szerint több tízmillió font forgott kockán. Egy héttel a mérkőzés előtt találkozott a Mr. Fixit névre hallgató bűnszervezet horvát főnökeivel. "Egy zalaegerszegi kávézóban volt a találkozó. Én egy másik asztalnál ültem, amíg az üzlet megköttetett. Óriási összegről volt szó, ha a ZTE legalább három góllal veszít" - mondta a lapnak Karesz.

Hozzátette, havonta találkozott a horvát nagyfőnökökkel Budapesten. A The Sun megkereste a zalai egyesületet is, Dézsi Attila ügyvezető határozottan visszautasította a bundavádat. "Nincs eljárás a Zalaegerszeg ellen, a klub nem érintett az ügyben."

A Manchester Unitedet szintén nem keresték meg a hivatalos szervek, a gyárvárosiak is azt közölték, semmiféle bundáról nem tudnak. Az európai rendőri szervezet, az Europol nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy vizsgálja-e a mérkőzést.

Mint ismert, az Europol hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a nemzetközi bundabotrányban egy nemzetközi bűnszervezet a gyanú szerint az Európai Unió országaiban mintegy 380, Európán kívül pedig további 300 futballmérkőzést bundázott meg. A 2009-es Liverpool-Debrecen Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés is érintett, ezt a DVSC is megerősítette. Magyarországon ötven embert gyanúsítottak meg 33 találkozó eredményének manipulálása és az ezzel kapcsolatos fogadási csalás ügyében.


hatharom.hu
ez esetben túlzott óvatoskodás lehetett a dologban szerintem, bunda nélkül is meglett volna, én a Koplárovics féle gólra jobban kíváncsi lennék:-)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Ghastly Dátum február 10, 2013, 17:52:59
Ez mekkora vicc :D
Mintha a MU nem verte volna otthon simán a ZTE-t,meg kellett bundázni :DDDD
Ha már vizsgálni akarnának valamit,tényleg a Zalaegerszegi meccset lehetne,még mindig emlékszem,elállt a lélegzetem mikor berúgták :D
És szerintem nem csak nekem :D
De szerintem ott sem volt semmi,nagyképű volt kicsit a MU,aztán otthon megmutatták mi is az a foci...:)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Knapp Dátum február 10, 2013, 17:58:59
Azért nem minden gyanús eredmény bunda...

Én egy olyan meccsre lennék kíváncsi, ahol mondjuk a játékosok megállapodnak a döntetlenben, a sporit meg lefizette a maffia, hogy vendéggyőzelem szülessen...

Mondjuk ha tényleg ennyi bunda van a sportban (meccsek 30%-a??), akkor sokszor lehet ilyen ütközés.  :)

Kisebb szorzóra (pl. 1.5) viszont azért lehet jó bundázni, mert "radar alatt" marad, nem meglepő, ha sok pénz érkezik az esélyesebb kimenetelre és kisebb odds mozgást generálnak a bundázók.
És azért 50%-os haszon nem is olyan rossz, pár óra alatt...

A ZTE-MU meccsen nagyon a végére hagyták a gólt, ennyire megbíztak Szamosi pontos centerezésében?!
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum február 10, 2013, 18:34:02
A MU-ZTE meccsen a visszavágó volt a bunda, nem az odavágó. Állítólag 4 vagy 5 góllal kellett kikapnia a ZTE-nek.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: afrikailajos Dátum február 10, 2013, 18:36:58
Idézetet írta: ncis88 Dátum február 10, 2013, 18:34:02
A MU-ZTE meccsen a visszavágó volt a bunda, nem az odavágó. Állítólag 4 vagy 5 góllal kellett kikapnia a ZTE-nek.
igen, lehet is
de azért az akkori játék alapján 10-bol 8-9 szer simán benne volt a 4-5 gólos MUTD folény, mig a koplárovics Béla féle
Idézetvarázslat
100-ból 1 szer max.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: ncis88 Dátum február 10, 2013, 18:40:23
A világ leggazdagabb klubja bundázott volna, hogy kikapjanak 1-0ra? Nyilván nem. A gigaklubok nem bundáznak, ezért sincs egy gyanús meccse sem az alábbi klubboknak: barca,real,bayern,manutd stb stb
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: afrikailajos Dátum február 10, 2013, 18:45:09
Idézetet írta: ncis88 Dátum február 10, 2013, 18:40:23
A világ leggazdagabb klubja bundázott volna, hogy kikapjanak 1-0ra? Nyilván nem. A gigaklubok nem bundáznak, ezért sincs egy gyanús meccse sem az alábbi klubboknak: barca,real,bayern,manutd stb stb
én ezt nem írtam, azt írtam, hogy a 4-5-6 gólos hazai gyozelem akkor (és most is) játéktudás alapján simán megvan, a koplárovics béla féle dolog meg nem véletlenul maradt meg az enberek fejében
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Knapp Dátum február 10, 2013, 18:53:03
Idézetet írta: ncis88 Dátum február 10, 2013, 18:34:02
A MU-ZTE meccsen a visszavágó volt a bunda, nem az odavágó. Állítólag 4 vagy 5 góllal kellett kikapnia a ZTE-nek.

Arról volt szó, hogy legalább 3-mal kellett volna kikapniuk, ami tényleg papírforma volt, főleg, hogy 2:0-nál sem állhatott le a MU, nehogy véletlenül kapjon egy gólt,a mivel kiesésre állt volna.
Azt a meccset, ha kellett volna, akkor 8 góllal nyerik.

A hazai meccs bundagyanúját más emlegette, nekem úgy tűnik, hogy nem hagyják annyira a végére a gólt a megegyezéses meccseken.
Spori nem hosszabbít annyit vagy jön egy valódi ápolás és már nincs is idő "megcsinálni" a kívánt eredményt.

Idézetet írta: ncis88 Dátum február 10, 2013, 18:40:23
A világ leggazdagabb klubja bundázott volna, hogy kikapjanak 1-0ra? Nyilván nem. A gigaklubok nem bundáznak, ezért sincs egy gyanús meccse sem az alábbi klubboknak: barca,real,bayern,manutd stb stb

Azért születtek érdekes eredmények akkor is, mikor két "gigaklub" egyaránt bwin mezben játszott egymás ellen.  :)


Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Nezocsa Dátum február 10, 2013, 20:38:59
Idézetet írta: Knapp Dátum február 10, 2013, 17:58:59
Azért nem minden gyanús eredmény bunda...

Én egy olyan meccsre lennék kíváncsi, ahol mondjuk a játékosok megállapodnak a döntetlenben, a sporit meg lefizette a maffia, hogy vendéggyőzelem szülessen...

Mondjuk ha tényleg ennyi bunda van a sportban (meccsek 30%-a??), akkor sokszor lehet ilyen ütközés.  :)

Kisebb szorzóra (pl. 1.5) viszont azért lehet jó bundázni, mert "radar alatt" marad, nem meglepő, ha sok pénz érkezik az esélyesebb kimenetelre és kisebb odds mozgást generálnak a bundázók.
És azért 50%-os haszon nem is olyan rossz, pár óra alatt...

A ZTE-MU meccsen nagyon a végére hagyták a gólt, ennyire megbíztak Szamosi pontos centerezésében?!

Ez csak a ZTE oldaláról lehetett bunda. A manchesteri meccs az volt. Aki látta a meccset az emlékszik, hogy 20 perc után 3-0 elemi hibákból. A többit pedig utána lehet gondolni...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pozzato Dátum február 10, 2013, 20:40:45
A manchester megköszönheti a zte-nek a továbbjutást ;D ;D Ha ők nem kezdenek bundázni és hagyják nyerni a mu-t akkor lehet koplárovicsék bl-ban vannak..Sőt azóta Béla aranylabdás is lett ;D
Most ez komoly hogy egy ilyen nyilatkozatra ennyi kommentet írunk? ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Nezocsa Dátum február 10, 2013, 20:43:11
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 10, 2013, 20:40:45
A manchester megköszönheti a zte-nek a továbbjutást ;D ;D Ha ők nem kezdenek bundázni és hagyják nyerni a mu-t akkor lehet koplárovicsék bl-ban vannak..Sőt azóta Béla aranylabdás is lett ;D
Most ez komoly hogy egy ilyen nyilatkozatra ennyi kommentet írunk? ;D

Én a 25re hajtok ;)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Knapp Dátum február 10, 2013, 23:20:11
Idézetet írta: Nezocsa Dátum február 10, 2013, 20:43:11
Én a 25re hajtok ;)

Hja, már majdnem vitába szálltam veled!  :D

Azért nekem úgy tűnt, hogy az elemi hibákhoz a MU kétszer akkora sebessége is kellett...
Pedig akkoriban 12 csapatos volt az NB1, de mégsem volt angolos iram idehaza.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: jorgi05 Dátum február 20, 2013, 13:14:09
Idézetet írta: Knapp Dátum február 10, 2013, 17:58:59
A ZTE-MU meccsen nagyon a végére hagyták a gólt, ennyire megbíztak Szamosi pontos centerezésében?!

Hát akkoriban Szamosi volt a magyar Becks, félelmetes beadásaitól rettegtek az ellenfelek.   :coolsmiley:  :2funny:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum február 26, 2013, 09:50:40
Nemzeti Sport - Bundabotrány - Horváth Gábor: ez a vírus engem is megfertőzött

    Budapest, 2013. február 26., kedd (MTI) - Egyik csapatánál sem tudta "elkerülni", hogy fogadási csalásba keveredjen - többek között erről beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában a nemzetközi bundabotrány egyik gyanúsítottja, Horváth Gábor.


    "Nem én fogadtam. Én kaptam egy marék ötszázast (eurót) és követtem az utasításokat" - nyilatkozta a sportlapnak a Siófok, a REAC, illetve a Diósgyőr korábbi futballistája, aki jelenleg Dubajban dolgozik.     
    "Sajnos én akkor voltam NB I-es labdarúgó, amikor ez a betegség burjánzott. Ez a vírus engem is megfertőzött. Futballgyilkosok lennénk? Nem lehet megölni, aki már halott" - mondta a játékos, hozzátéve, nem gondolt arra, hogy lebukhat.
    A mérkőzések befolyásolásával kapcsolatban homályosan fogalmazott Horváth: "Nehéz elhitetni mindenkivel, hogy nyerni akarsz, miközben úgy játszol, hogy lélekben a másik csapat meze van rajtad. Ráadásul Magyarországon nagyon rossz csatárok vannak, nem elég őket egyszer elengedni, hogy betaláljanak..."
    Horváth - akinek meg kell majd jelennie a bíróság előtt - az interjúban cáfolta azokat a híreket, melyek szerint Détári Lajosra, illetve a Sport TV műsorvezetőjére, korábbi barátnőjére, Lipcsei Bettára is terhelő vallomást tett volna.
    A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) adatai alapján a gyanú szerint 33 hazai és nemzetközi futballmérkőzés eredményét manipulálták, amivel több millió eurós kárt okoztak a nemzetközi fogadóirodáknak. A gyanúsítottak száma a nyomozati szakasz végére 50-ről 46-ra csökkent. E héttől már a - legfeljebb 90 napig terjedő - vádelőkészítő szakasz tart.

MTI 2013. február 26., kedd 9:27
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: alexthebest Dátum február 26, 2013, 09:57:03
Idézetet írta: csacsa44 Dátum február 26, 2013, 09:50:40
Nemzeti Sport - Bundabotrány - Horváth Gábor: ez a vírus engem is megfertőzött

    Budapest, 2013. február 26., kedd (MTI) - Egyik csapatánál sem tudta "elkerülni", hogy fogadási csalásba keveredjen - többek között erről beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában a nemzetközi bundabotrány egyik gyanúsítottja, Horváth Gábor.


    "Nem én fogadtam. Én kaptam egy marék ötszázast (eurót) és követtem az utasításokat" - nyilatkozta a sportlapnak a Siófok, a REAC, illetve a Diósgyőr korábbi futballistája, aki jelenleg Dubajban dolgozik.     
    "Sajnos én akkor voltam NB I-es labdarúgó, amikor ez a betegség burjánzott. Ez a vírus engem is megfertőzött. Futballgyilkosok lennénk? Nem lehet megölni, aki már halott" - mondta a játékos, hozzátéve, nem gondolt arra, hogy lebukhat.
    A mérkőzések befolyásolásával kapcsolatban homályosan fogalmazott Horváth: "Nehéz elhitetni mindenkivel, hogy nyerni akarsz, miközben úgy játszol, hogy lélekben a másik csapat meze van rajtad. Ráadásul Magyarországon nagyon rossz csatárok vannak, nem elég őket egyszer elengedni, hogy betaláljanak..."
    Horváth - akinek meg kell majd jelennie a bíróság előtt - az interjúban cáfolta azokat a híreket, melyek szerint Détári Lajosra, illetve a Sport TV műsorvezetőjére, korábbi barátnőjére, Lipcsei Bettára is terhelő vallomást tett volna.
    A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) adatai alapján a gyanú szerint 33 hazai és nemzetközi futballmérkőzés eredményét manipulálták, amivel több millió eurós kárt okoztak a nemzetközi fogadóirodáknak. A gyanúsítottak száma a nyomozati szakasz végére 50-ről 46-ra csökkent. E héttől már a - legfeljebb 90 napig terjedő - vádelőkészítő szakasz tart.

MTI 2013. február 26., kedd 9:27

Azért ez az egész elég durva...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: vivike Dátum február 26, 2013, 10:07:46
És akkor mondják, hogy a magyar futballban nincs bunda. Amig ilyenek a játékosok, hogy nekik fontosabb a pénz, sajna nem is lesz jó foci.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csacsa44 Dátum február 26, 2013, 12:14:57
Az egész cikk:

(http://kepfeltoltes.hu/130226/_j_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: alexthebest Dátum február 26, 2013, 12:22:40
Idézetet írta: csacsa44 Dátum február 26, 2013, 12:14:57
Az egész cikk:

(http://kepfeltoltes.hu/130226/_j_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Amikor olvastam az ns honlapján, filóztam megveszem a mai újságot(még kupon nélkül is :redchug:), de mondom hideg van, menjen a rák. Szóval köszönjük :great:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: vivike Dátum február 26, 2013, 12:40:50
Én is köszi!!! Érdekes dolog a labdarúgás...
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: jorgi05 Dátum február 26, 2013, 16:01:36
Idézetet írta: vivike Dátum február 26, 2013, 12:40:50
Én is köszi!!! Érdekes dolog a labdarúgás...

Szép dolog a labdarúgás, de sajna megfertőzték ezek a vírusok és ez már csak szaporodik, megállíthatatlanul terjed és fertőz és nem látni a végét, mert ez egy Végtelen történet.....  :noway:  :-\
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: csabax Dátum március 01, 2013, 13:10:49
Lipcsei Betta Amerikába akart menni a bundapénzből
http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/239727_lipcsei_betta_amerikaba_akart_menni_a_bundapenzbol (http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/239727_lipcsei_betta_amerikaba_akart_menni_a_bundapenzbol)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: jorgi05 Dátum március 01, 2013, 17:01:33
Idézetet írta: csabax Dátum március 01, 2013, 13:10:49
Lipcsei Betta Amerikába akart menni a bundapénzből
http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/239727_lipcsei_betta_amerikaba_akart_menni_a_bundapenzbol (http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/239727_lipcsei_betta_amerikaba_akart_menni_a_bundapenzbol)

Gondolom ő is résztvett valamilyen formában...ha jól tudom ő rokona a Lipcsei Petinek, igaz?!  ???
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: F_Kazarian Dátum március 01, 2013, 17:39:11
Én úgy tudom, hogy Lipcsei Péterrel nem rokonok, viszont egy másik volt NB I-es focista Lipcsei Roland húga.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Knapp Dátum március 02, 2013, 06:20:09
Ennyi pénzért én is megcsináltam volna.
Lipcsei Bettát meg ingyen is.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum március 13, 2013, 14:39:55
http://nb1.hu//hirek/magyar-bundaterkep-rajzon-nevekkel (http://nb1.hu//hirek/magyar-bundaterkep-rajzon-nevekkel)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Milán Dátum március 13, 2013, 15:05:57
Szerintem a tegnap esti Barca - Milan egy nagy bunda volt!

Ment az altatás, Barca odds szépen felment...s puff...szép volt Silvio!  :beerchug:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: rosco Dátum március 13, 2013, 18:12:58
Idézetet írta: Milan Dátum március 13, 2013, 15:05:57
Szerintem a tegnap esti Barca - Milan egy nagy bunda volt!

Ment az altatás, Barca odds szépen felment...s puff...szép volt Silvio!  :beerchug:

Én meg a milánói meccset érzem bundának.(;D) Ott sokkal nagyobb különbség volt a csapatok valós játékereje, illetve a mutatott teljesítményük között. ;)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Lacapi Dátum március 13, 2013, 18:40:36
Idézetet írta: Milan Dátum március 13, 2013, 15:05:57
Szerintem a tegnap esti Barca - Milan egy nagy bunda volt!

Ment az altatás, Barca odds szépen felment...s puff...szép volt Silvio!  :beerchug:
Az asszonynak van egy - olasz - munkatársa, aki nem mellesleg Milan drukker. Tavaly az Eb döntő másnapján nem ment dolgozni az olaszok veresége után. Ma sem volt, de most állítólag egész héten se megy be... Te hogy - hogy itt vagy Főnök?  ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Milán Dátum március 13, 2013, 23:31:09
Idézetet írta: Lacapi Dátum március 13, 2013, 18:40:36
Az asszonynak van egy - olasz - munkatársa, aki nem mellesleg Milan drukker. Tavaly az Eb döntő másnapján nem ment dolgozni az olaszok veresége után. Ma sem volt, de most állítólag egész héten se megy be... Te hogy - hogy itt vagy Főnök?  ;D

Én leszarom. Megmutattuk nekik, hogy nem verhetetlenek, ennyi. A folytatás meg már annyira nem érdekelt.

Ez a pápa választás is egy nagy kamu...Messi benyalt vagy 70 bíborosnak...:))))
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: afrikailajos Dátum március 13, 2013, 23:32:33
Idézetet írta: BvB_09 Dátum március 13, 2013, 14:39:55
http://nb1.hu//hirek/magyar-bundaterkep-rajzon-nevekkel (http://nb1.hu//hirek/magyar-bundaterkep-rajzon-nevekkel)
jó a térkép, MTK ifi-mindenki :beerchug: :police:
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: rosco Dátum június 03, 2013, 14:09:09
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/fogadasi-csalas-ujabb-orizetbe-vetelek-bunozoi-csoport-tagjait-hallgattak-ki-2250517 (http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/fogadasi-csalas-ujabb-orizetbe-vetelek-bunozoi-csoport-tagjait-hallgattak-ki-2250517)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: rosco Dátum június 25, 2013, 19:24:47
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/fogadasi-botrany-negy-siofoki-gyanusitott-a-tavaszi-ftc-meccs-miatt-2256777 (http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/fogadasi-botrany-negy-siofoki-gyanusitott-a-tavaszi-ftc-meccs-miatt-2256777)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: RedMunchen2010 Dátum június 26, 2013, 06:45:40
http://sportgeza.hu/futball/hirek/2013/06/25/a_fenerbahce_ket_a_besiktas_egy_evre_kitiltva/ (http://sportgeza.hu/futball/hirek/2013/06/25/a_fenerbahce_ket_a_besiktas_egy_evre_kitiltva/)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Jabba Dátum július 16, 2013, 17:00:22
Bundagyanús az Eger 7 tavaszi meccse
http://www.csakfoci.hu/node/143164 (http://www.csakfoci.hu/node/143164)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Pozzato Dátum július 16, 2013, 17:06:38
Idézetet írta: ragadozo93 Dátum július 16, 2013, 17:00:22
Bundagyanús az Eger 7 tavaszi meccse
http://www.csakfoci.hu/node/143164 (http://www.csakfoci.hu/node/143164)
Tudtam én, hogy csak ezért estek ki ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum július 16, 2013, 17:45:38
http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/olaszorszag-lanzafame-16-honapos-eltiltast-kapott-2262737 (http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/olaszorszag-lanzafame-16-honapos-eltiltast-kapott-2262737)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Várda64 Dátum július 17, 2013, 07:11:30
Idézetet írta: BvB_09 Dátum július 16, 2013, 17:45:38
http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/olaszorszag-lanzafame-16-honapos-eltiltast-kapott-2262737 (http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/olaszorszag-lanzafame-16-honapos-eltiltast-kapott-2262737)
Derült égből villámcsapás! Sose gondoltam volna erről a fiúról, hogy benne lehet. Az MLSZ is játékengedélyt adott neki, Ő is megmondta, hogy ártatlan, az erkölcs csősz George F. Hemingway is bízott benne, erre tessék...
Követelem az ügy újratárgyalását!


U.i.: Hiába no, megfogják az embert így korán reggel ezek a lesújtó hírek.

;D ;D ;D
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Coraggio Dátum augusztus 20, 2013, 11:10:08
Sziasztok!

Most tettem le a Futballgyilkosok című könyvet és nem mindenkit sikerült beazonosítanom, próbáltam neten keresgélni, de nem találtam "megfejtési kulcsot" hozzá, valaki tudna segíteni, hogy ki-kicsoda?

Köszi
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: hurkabalint Dátum szeptember 19, 2013, 08:08:38
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/fogadasi-csalas-szingapurban-elfogtak-a-keresztapat-2280817 (http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/fogadasi-csalas-szingapurban-elfogtak-a-keresztapat-2280817)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: joko Dátum október 13, 2013, 08:33:08
A Honvéd pert nyert játékosa elmondta, miként keverték bundaügybe

Nyolc hónapot kellett kihagynia egy bundavád miatt a Honvéd új szerzeményének, Hervé Thomas Jobnak. A futballista maga beszélt arról, miként keveredhetett abba az ügybe, amely miatt perelt, és ahol a bíróságon neki adtak igazat. Job a lakótársa miatt bűnhődött.

Az alapján tiltottak el, hogy egyik korábbi csapatomban (Grosetto) öt játékosról kiderült, hogy ilyesmiben vettek részt, és pechemre az egyik a lakótársam volt egy ideig. Sosem voltam vele jóban, sosem beszélgettünk, nem jártunk közös programokra, nem volt közös a baráti társaságunk, de ez nem érdekelte a szövetséget, nem hitték el, hogy én nem tudtam a csalásokról. Semmilyen más bizonyíték nem volt ellenem, én hiába tagadtam mindent, eltiltottak. 2012 nyarától tartott ez a rémálom, majd nagy nehezen sikerült megfellebbeznem a döntést, és természetesen vissza is vonták az eltiltást.

csakfoci.hu
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Kisfőnök Dátum december 20, 2013, 18:11:27
,,Játszottál-e már fogadási csalásban érintett mérkőzésen?
– Igen: 24 fő (7%);
– Nem: 199 fő (62%);
– Nem tudom: 98 fő (31%).
Összesen: 321 fő."
– a Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) novemberi kutatásának eredménye, amelyet 321, az NB-s osztályokban játszó futballista bevonásával végeztek a fogadási csalások ügyében, kérdőíves módszerrel, anonimitást biztosítva.

http://taccs.hu/2013/12/17/ket-idezet-a-focibundarol/ (http://taccs.hu/2013/12/17/ket-idezet-a-focibundarol/)

http://www.hlsz.hu/index.php?tid=1&act=reszletek&id=NSE_b79feab (http://www.hlsz.hu/index.php?tid=1&act=reszletek&id=NSE_b79feab)
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: Jeason Dátum február 14, 2014, 15:33:11
Üdv!
Szerintem a bundázás természetes emberi tulajdonság, mivel az emberek már belefáradtak abba, hogy munkával megkeresett pénzüket többesélyes mérkőzésekre feltegyék. Ha van egy bundagyanús meccs vagy tipp inkább azt játszák meg. A bundázásnál is az a bibi mint minden másnál. A telhetetlenség és a nagyravágyás. El lehet bundázni egy mérkőzést 2-1-el is a gyengébb csapat számára, aztán mondani, hogy nem jött ki a lépés. Ám ez az említett kínai embereknél nem pálya ők mindenben nagyzolni akarnak. 8-0? 1-0 nem elég az is durva, de mit fizethetett a 8-0-ért? Amúgy pedig nem kell túl messzire menni ha bundagyanút akarunk látni. Szerintem az is eléggé fura, hogy ugyanazzal a kerettel felállva egy nemzetközileg elismert kiváló csapatot 20 góllal ver a Győri Eto míg a sokadligából felpénzelt tartalékosokkal és ifikkel teletűzdelt kiegyensúlyozatlan játékképet mutató Barabás már csak 4-el maradt allul. Én speciel mindig a Győr ellen teszek, mert eléggé túlzónak tartom azt a győzelmi szériát amit produkálnak úgy, hogy pár éve még a csoportkörből is csak nyögve nyelve jutottak tovább a BL-ben. Valakinek nagyon vastag lehet a bukszája. Jah és még nem is említettem a férfi kézi EB-t ahol 4 gólt adott el a magyar csapat így elérve a kb 8-as odds-ú döntetlent. Elgondolkodtató, de nagyon.
Cím: Re:Bundabotrány
Írta: BvB_09 Dátum március 30, 2016, 15:21:59
Kilenc vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre, hatot pénzbüntetésre ítélt a labdarúgó REAC-mérkőzések fogadási csalási ügyében az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán.

Forrás:
http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20160330-csak-felfuggesztettet-kaptak-a-bundabotrany-vadlottjai.html (http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20160330-csak-felfuggesztettet-kaptak-a-bundabotrany-vadlottjai.html)