Október 20, 2019, 16:07:26 pm CEST

Szerző Téma: Kerékpár  (Megtekintve 48513 alkalommal)

Elérhető Pozzato

  • Régi motoros
  • *****
  • Hozzászólások: 5436
Re:Kerékpár
« Dátum: Április 14, 2019, 19:11:21 pm CEST »
Több szempontból is öröm volt ez a verseny:
- Philippe Gilbert győzelme, amivel negyedik klasszikusát nyerte. Élő legenda, ötöt csak Eddy Merckx és a tavaszi egynaposok királya, Roger de Vlaeminck tudott. Számomra Gilbert és Valverde az etalon kategóriába tartozik. Mindketten zseniálisan versenyeznek, korszakos zsenik, akiket közel sem kezelnek úgy, ahogyan azt megérdemelnék a tudásuk és eredményeik alapján. Van egy olyan érzésem, hogy jövőre kap még egy szerződést Gilbert a QS-től és ő lesz a vezér a Milano - Sanremón és mindent megtesznek majd, hogy megcsinálja a történelmi ötödik győzelmet. Véleményem szerint a jelenlegi mezőnyben ez sokkal nagyobb tett, mint a 70-es években. Gilbert azért is nőtt a szememben az elmúlt években, mert miután eljött a BMC-től hajlandó volt lemondani egy raklapnyi pénzről (1-2 millió euró), illetve az egyedüli vezér szerepről. Meg lett neki mondva, hogy kap majd versenyeket, lehetőségeket, de be kell neki is állni a sorba. Ennek eredménye az lett, hogy 34 éves kora után is nyerni tudott egy Flandriát, Paris - Roubaix-t és egy Amstel Gold Race-t. Ha a BMC-ben marad, megkockáztatom, hogy eltűnt volna GvA árnyékában.
- Nils Politt kapcsán, akivel egy hatos szorzót fogtam. Megmondom őszintén, elmúlt időszakban kicsit megkopott a szerencsém a bringás tippek kapcsán. Ez leginkább a nagy szorzókra vonatkozik. El kell ismerni, hogy az irodák egyre jobban lövik be ezeket, rengeteget fejlődtek, így már nagyon nehéz megverni őket. Nehezen fogadható sportág lett szerintem a bringa, iszonyat jól állítják be a H2H-t is, de ez a szorzó kicsit visszaadta a hitem, hogy néha még érdemes bevállalósnak lenni és figyelni a szorzókat, hátha valami félre megy. Politt a jövő egyik sztárja lehet pavékon, minden tehetsége megvan hozzá, hogy egyszer behúzza valamelyik nagy egynapost. Az már látszik, hogy elérkezett a korszakváltás, jöhet a 23-25 éves korosztály, izgalmas versenyzőkkel: van Aert, van der Poel, Politt, Sénéchal (úristen, már vagy 6 éve tartják őt potenciális PR győztesnek), Bettiol, Asgreen, Jungels, Benoot, Küng (nagyon bízok benne, hogy rááll ezekre az egynaposokra, mert simán ott lehet majd a top10-ben, érzéke és testalkata van hozzá). És akkor még ott van Lampaert és Naesen, akik kicsit idősebbek, de bennük is ott van a győzelem lehetősége.
- Evaldas Siskevicius tavalyi sztorija komoly volt, eddig négy indulásából háromszor be sem fejezte a versenyt, egyszer 80. lett. Elmúlt évben jött a söprős bácsi, litvánnal zárták szó szerint a napot, erre idén a semmiből hoz egy 9. helyet. Óriási, pláne 30 évesen és egy ilyen kis csapat tagjaként.

És a végére Sagan. Ejj Peto, ez az év nehéz lesz neked. Érthető, hogy ez van vele. A felkészülés nem úgy sikerült, ezt nyilatkozta is, meg látni is lehetett. Leginkább viszont a sok taktikai hibán érződik, hogy fejben egyáltalán nincsen ott. 2015 végén házasodott össze Katarina Smolkovával, következő évben rögtön meg is nyerte első klasszikusát, formában volt. Jöttek a győzelmek, látszódott rajta, hogy végre fejben is rendben van. Aztán 2018 nyarán jelentette be a válást, még nyert ugyan egy szakaszt a TdF-en, de már nem volt annyira rendben. Ezt leginkább a Vueltán szerzett négy második helye mutatta meg, mert az a Viviani győzte le őt kétszer, akit ő rendre elvert éveken át. A válás óta mindössze egy szakaszt nyert, hibázik a sprinteknél, rossz sávokat választ, vagy csak szimplán eltaktikázza a versenyt. Véleményem szerint egy jó Saganra szüksége van a mezőnynek, de megviselte őt a válás, gondolom Katarina vitte a gyermeküket is magával. Még két éves szerződése van Sagannak, mondja ő, hogy rendben van, de érződik rajta, hogy nincsen. Lehet fizikálisan bírná, de mintha már nem érdekelné az egész. Ahogyan elfigyeltem, egy verseny megnyerése motiválja még őt: Milano - Sanremo. Remélem azért az LBL-re összekapja magát és meglep mindenkit, de sokat nem tennék fel rá. Azt is megmerem kockáztatni, hogy amint kitölti a 2 éves szerződését a Borával, 31 évesen visszavonul (nyilatkozta ő már anno, hogy annyira nem érdekli az országi keró és lehet 30 éves kora körül abbahagyja).

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Thank-o-Matic 3.0 By Adk Team