Augusztus 21, 2019, 05:03:09 am CEST

Szerző Téma: La Liga 2018/19  (Megtekintve 4239 alkalommal)

Nem elérhető Pozzato

  • Régi motoros
  • *****
  • Hozzászólások: 5278
Re:La Liga 2018/19
« Dátum: Március 11, 2019, 23:23:33 pm CET »
Azért kétszer kapott ki úgy a Barcától, hogy igazából a Barca sem tolt olyan hűdejó focit. De majd lesz ennek böjtje, ah egyszer Messi elhagyja a csapatot, pláne ha addig a Real felépít egyet...

Sok múlik majd azon, hogy ki lesz a következő elnök a Barcánál. Okkal van például Valverdének is 2020-ig szerződése (plusz egy évre opciós), mivel 2021-ben lesz elnökválasztás. A mostani garnitúrának már annyi, anno 2017-ben Agustí Benedito benyújtott egy bizalmatlansági indítványt Bartomeu-val szemben, amiből végül nem lett semmi, de most már minden jelölt úgy van vele, hogy nem akarják piszkálni a dolgokat, 2021-re készülnek. Az is látható a Barca játékán, hogy Valverde regnálása alatt megkezdődött a jövő építése és az egyik legnagyobb eséllyel pályázó Victor Font is ezt emelte ki a beszédében. Ő lehet a Barca új elnöke és ő is egy Messi utáni korszakra hívja fel a figyelmet.

Addigra már 34 éves lesz az argentin, lehet még 1-2 év lesz benne, de azt se végig csúcsformában. Valószínűleg már több lesz a gyengébb meccse, mint a jó, én valamiért mégsem féltem a Barcát. Jelenlegi vezetés pocsék, viszont már csak 2 évük van, óriási károkat nem tudnak csinálni. Font ambiciózus (ahogy olvasgattam róla, ezt szűrtem le), jól látja az aktuális helyzetet, hogy miben kell fejlődnie a csapatnak. Elvileg Xavi és Puyol is csatlakozott a projekthez és nagy a valószínűsége, hogy Font nem olyan edzőt akar majd, aki a jelenlegi defenzívebb focit követi. Elmondása alapján neki Cruyff - Guardiola taktikai vonal tetszett a leginkább.

Guardiola szerződése ha jól emlékszem, akkor épp 2021-ben jár le, de ha ő nem (személy szerint én nem feltétlen örülnék neki), akkor biztosan talál megfelelő edzőt a pozícióra. Marco Rose, Erik ten Hag, Quique Setién vagy Oscar Garcia. Ők nagyjából azt a stílust képviselik, amit elvárna Font, még ott van Sarri is, akinek nagy példaképe Guardiola, viszont ő nem igazán tud bánni a sztárokkal. Elvileg Xavi lenne az egyik opció, de ha neki ezt a sportigazgatói mindenes posztot felajánlják, hogy építse a csapat jövőjét, nem hinném, hogy nemet mondana rá és akkor nem lesz edző.

Abidal érkezésével az átigazolások legalább már rendben vannak, az látszik, hogy a francia nagyon érti a munkáját, kiszórja kegyetlenül a sallangot, jól veszi észre a tehetségeket, ilyen ember kellett erre a posztra. Font pedig képviselheti a katalán öntudatot, konkrét tervei vannak a pénzügyeket illetően, vele biztosított lenne a jövő. Az már egy másik kérdés, hogy mi lesz akkor, ha nem ő nyer és Messi visszavonul. Akkor viszont a Barca megindulhat a lejtőn, ha ilyen Benedito-félék akarnak hasznot húzni abból, hogy övék az elnöki szék. Mondjuk erősen kétlem, hogy ő nyerne, esetleg, ha lesz egy komolyabb harmadik jelölt, akkor megszoríthatja Fontot.

Amiben pedig a jelenlegi helyzetet illeti, az látszik, hogy Valverde már most képes összerakni egy olyan masszív taktikát Messi nélkül is, amivel rangadókat lehet nyerni minden megerőltetés nélkül (5-1-es El Clásico vagy Inter 2-0). Sőt, azt lehetett látni, hogy míg a Real Madrid egy merő szenvedés volt Ronaldo nélkül, addig a Barcánál mindenki kettőzött erővel küzdött, mikor az argentin nem volt a pályán. Amikor a Copa del Rey odavágója volt, Messi nélkül tolták az első 60 percet, visszajöttek 1-0-ás hátrányból, majd úgy pörögtek, hogyha nem áll be Messi (és nem lassul a katalánok játéka), akkor már ott is nyerhettek volna.

Messi egy zseni, de néha túlságosan érződik az, hogy tőle várnak mindent. Ahogyan volt is erre egy szó: Messidependence. A társak olyankor ráhagyják, hogy oldja meg, mivel ő a legjobb. Coutinho is teljesen háttérbe szorult, amikor az argentin a pályán volt, egyedül Dembélé mer ez ellen tenni. Ugyanakkor Messi szórja még mindig a gólokat, meccseket dönt el, de szerintem ki lehet nevelni majd olyan játékosokat, a következő 3-4 évben, akikből vezér lehet és normális vezetői háttérrel karöltve nem lesz problémája a katalánoknak.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Thank-o-Matic 3.0 By Adk Team