Április 21, 2019, 22:09:52 pm CEST

Szerző Téma: All the way up  (Megtekintve 1576 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Alk

Re:All the way up
« Válasz #15 Dátum: Május 19, 2018, 21:23:44 pm CEST »
Ma munka után voltam, ami nem igazán ideális, de kíváncsi voltam, így mire jutok. Nos, nem sok jóra, elég kusza volt az egész trading. Ha mondjuk 10-15 € mínuszban zárok, egy szót sem szólhattam volna. A végére kezdett valami formája lenni a kivitelezésnek, de aligha engedhető meg 4 futamnyi fegyelmezetlenség. Így munka után csak abban az esetben fogok tradelni, ha előtte biztosítok magamnak legalább egy órát az áthangolódásra.

Nem elérhető Alk

Re:All the way up
« Válasz #16 Dátum: Május 23, 2018, 18:05:29 pm CEST »
Hosszabb napot terveztem, de jelenleg ez a 13-15 futam az a mennyiség, ami még kényelmes, s tudok kellően koncentrálni. Későbbiekben valószínüleg itt tartok majd egy hosszabb, 1-1,5 órás szünetet, majd vissza az estiekre.

Mint általában, ma sem indult a legjobban a nap (első 5 futamból 3 is veszteséggel zárult), s bár lett egy nagyobb nyereség, az egyenletességet többre értékelem.

Legnagyobb hangsúlyt továbbra is a megfelelő mindset kialakítására fordítom. Sokat olvasom trading pszichológiáról, s hallgatom a legnagyobbak észrevételeit a témában. Hihetetlen, mennyi abnormális,  már-már nevetséges gondolata/érzése van az embernek kereskedés közben, s próbálja számtalan módon saját magára hozni a frászt. Erről a jövőben még lesz majd szó a naplóban, mint - véleményem szerint - a legkritikusabb tényezőről.

Nem elérhető pityu19944

Re:All the way up
« Válasz #17 Dátum: Május 25, 2018, 21:20:53 pm CEST »
Szia!  :cya:
Nagyon örülök hogy végre valaki foglalkozik Betfair-es fogadásokkal is. Ahogy elolvastam a naplód valami olyasmi esett le hogy nem igazi pénzzel tolod, nem is tudtam hogy van demó számla a Betfairnél. Sokat olvasgattam már én is a traidelésről de valahogy sose jutottam el odáig hogy belevágjak, pedig nagyon érdekel a dolog. Te mit ajánlanál, mennyivel és hogyan vágjak bele, vagy még jobb kérdés te hogy kezdtél el a betfairen fogadni? :)

Nem elérhető Alk

Re:All the way up
« Válasz #18 Dátum: Május 27, 2018, 21:20:03 pm CEST »
Üdv!

Valódi pénzzel tradelek. Practice modera van lehetőség a trading szoftvereknél, kezdetekhez azt ajánlanám. Továbbá free trial is van többségüknél, szóval abszolút nulla ráfordítással lehet megismerkedni mind a tradeléssel, mind pedig a szoftverek funkcióival. Emellett pedig olvasás, tanulás, blogkövetés, videók stb, ezekből viszont rengeteget.

Más: Most 1,5 - 2 hét pihenő jön, ugyanis holiday, majd pedig költözés (közelebb a munkahelyemhez), ezt követően viszont több szabadidőm lesz tradelni. Jövőhéten beszerzem Caan Berry video packját, szóval a könyvek mellett (trading psychology) magán a kereskedésen is tervezek fejleszteni. Június 8-10 körül folyt. köv.

Nem elérhető Alk

Re:All the way up
« Válasz #19 Dátum: Június 09, 2018, 19:58:36 pm CEST »
Vissza a régi kerékvágásba. Ma már tradeltem, de olyan szinten kimerült vagyok, hogy kétszer is belealudtam a várakozásba. Nagyon nincs mit elemezni a dolgon, most elnéztem magamnak a fegyelmezetlenséget, egy kulturált zárásra alig voltam képes. Úgy néz ki, maradnak a day offok, így ideális esetben heti két napom lesz tradelni, többin marad az elmélet.

Nem elérhető Alk

Re:All the way up
« Válasz #20 Dátum: Június 28, 2018, 21:27:51 pm CEST »
Spontán jött a mai trading, ráadásul visszamentem futam előtti kereskedésre. Kis mintákat nincs értelme elemezni, így inkább csak egy-két érdekesség:

- Bámulatos az agy, milyen ravasz módon próbálja a jó mélyen beívódott teljesítmény-orientáltságot felszínre hozni, mikor is, néhány futam után a következő gondolatok jöttek: "De jó lenne 10 nyertes futamig eljutni zsinórban", avagy "X € nyereséget elérni". Ezeknek nincs helye a trading világában.

- Az utolsó 3-4 futamra fogyott a türelmem, koraiak voltak a nyitások, valamint "rutinból" tettem, hogy majd ezen is ugyanaz lesz, mint egy korábbi, hasonló futamon. Kezdjük ott, hogy a piac likviditása sem volt kifogástalan, zárnom is kellett mínuszban a kilengések miatt. Jó hír, hogy az alapfegyelmezettség megvan, nem lettek nagy veszteségek, nem erőltettem, nem folytattam stb. 7 nyertes után egy nullás, majd 2 mínusz, ezen a szinten nyugodtan vehető egy jelnek, hogy elég aznapra.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #20 Dátum: Június 28, 2018, 21:27:51 pm CEST »