Július 07, 2020, 18:28:37 pm CEST

Szerző Téma: NBA 2019/20  (Megtekintve 10059 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Pozzato

Re:NBA 2019/20
« Válasz #45 Dátum: November 13, 2019, 16:13:22 pm CET »
Holnap hajnalban visszatér Paul George, ez lesz az első tétmérkőzése a Clippers mezében és Kawhi Leonard oldalán. Kíváncsi leszek, hogy tényleg bevállik-e ez a páros (mert elméletileg működnie kéne), vagy esetleg óriási bukás lesz..


Kiválóan kiegészítik egymást, legalább elméletben, félelmetes lehet az a Beverley - George - Leonard periméter. PG nélkül is hozták a meccseket, de vele még nagyobb lesz Rivers variációs tárháza.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető SPF Előzetes

Re:NBA 2019/20
« Válasz #46 Dátum: November 20, 2019, 11:04:04 am CET »
NBA: Nem kapkodnak

Mikor léphet pályára Kawhi Leonard? Olvasd tovább


Nem elérhető Pozzato

Re:NBA 2019/20
« Válasz #47 Dátum: November 21, 2019, 09:38:07 am CET »
Még csak 12-13 meccs ment le az idei szezonból, de vannak azért beteg statok (amik természetesen az év végéig változni fognak).
Luka Doncic: PTS: 29,5 (4. a ligában), TRB: 10,7 (11. a ligában), AST: 9,7 (2. a ligában).
Mindezt második évében, közel a tripla-duplás átlag, erőlködés nélkül. Voltak benne betlik is, meg elszúrt meccsek, de ez azért így is elképesztő. Nyugaton egyelőre első ötben, de messze még a vége, sok kéne ahhoz a hőn áhított PO helyhez. Nincs mindig idő rá, hogy megnézzem az aktuális performanszát, de amikor igen, elcsodálkozom, hogy mennyire könnyedén hozza ezt a szintet, fejben nagyon erős. Nem emlékszem rá, hogy lett volna hasonló játékos, aki ilyen fiatalon ennyire erős lett volna mentálisan. Ami pozitívum, hogy ez sok európai fiatalnak is motivációt adhat, hogy egy fizikálisan kevésbé erőteljes, olykor lassú és komótos játékos is lehet a liga legjobbja.

James Harden: PTS: 39,2 ... de ami ennél is durvább: 3PA: 14,3 meccsenként  ;D A ligában nem találtam más játékost, akinek 10 felett lenne ez a mutató, hatékonyság pedig 34%. Embertelen ez a rengeteg dobás, meccsenként több, mint feleannyi triplát dob, mint az alábbi csapatok: Spurs, Knicks és Pacers. Érdekes lesz, ha javul a hatékonysága, meglesz-e a 40 pontos átlag neki..

Pascal Siakam: Vannak bőven hiányosságok, de nagy a potenciál. Képes lehet rá, hogy hosszabb távon vezére legyen majd a kanadai csapatnak. 25 pont feletti átlag, közel 9 lepattanó, mezőnyből még van hová javulnia, de még fiatal ő is.
Andrew Wiggins: Amikor már mindenki leírta őt, elkönyveltem én is egy hatalmast balfasznak, akkor jön az idei játéka.. Érthetetlen, hogy miért csinálta ezt éveken át, de ez a 25,9 pont meccsenként, olykor clutch teljesítmény, impresszív.
Karl-Anthony Towns Szép lassan azért csak beváltja a jóslatom, hogy a liga legjobb magasembere. Nekem is voltak kételyeim az elmúlt 1-1,5 év során, de ő is sokat fejlődott és még mindig tud hová.
Devin Booker: Ennyit jelent, ha van mellette egy intelligens irányító, neki elég csak dobnia, védekezésben is sokat segít neki Rubio. Tavaly 26,6 pontot átlagolt meccsenként, mindezt 19,7 rádobásból meccsenként, mellé 47%-os hatékonyságga. Idén 25,4 pont, 17 rádobásból, mellé 53%-os átlag, triplából 50% (tavaly 32,6 volt..).
Los Angeles Clippers: Azért említem őket csapatszinten, mert azért az nem rossz, hogy a liga két legponterősebb cseréje náluk játszik: Lou Williams (22,2) és Harrell (18,9). Ehhez még vegyük hozzá Greent, akinek ha 36 percre számítatnánk a mostani átlagát, akkor masszív dupla-duplát hozna (13 pont és 11 lepattanó). Jelenleg 22 percet tölt a pályán, nagyon érdekel, mire fogja vinni ez a csapat.
Lebron James: 35 lesz év végén és ő vezeti a gólpasszok átlagát.. Nem hittem volna, hogy valaha leírom ezt a mondatot.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető SPF Előzetes

Re:NBA 2019/20
« Válasz #48 Dátum: November 22, 2019, 10:40:53 am CET »
NBA: Erőfitogtatás

Pikáns derbi az NBA-ből! Olvasd tovább


Nem elérhető Pozzato

Re:NBA 2019/20
« Válasz #49 Dátum: November 24, 2019, 11:48:24 am CET »
Nagy verésbe szaladt bele a Miami, alázták Meloékat (aki megint vállalhatatlan teljesítményt nyújtott..  ::)), nyertek a favoritok (Bucks, Lakers stb.), de ez mind nem számít, ugyanis LaVine hatalmasat játszott hajnalban. Bedobott vagy 5-6 saroktriplát, de az utolsó negyedben élt igazán. A triplarekod, a 13 bedobott ellenére nem volt veszélyben (13/17 triplából... Curry szint), de nagyon komoly volt a mérkőzés utolsó perce, ahol még 8 ponttal ment a Hornets. Aztán jött a LaVine megőrülés:
- két tripla emberrel együtt bőven a vonal mögül
- majd a végén egy triplavonal mögé visszafutó eleresztett trojka 113-115-nél, amikor kb. 1-2 másodperc van vissza, mindezt egy labdaszerzés után


Itt pedig az utolsó perc:


Oké, nem volt McGrady egyedüli fordítás, de azért beugrott rögtön.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:NBA 2019/20
« Válasz #50 Dátum: November 25, 2019, 11:42:10 am CET »
Szavak nincsenek már rá, Hardenék meg elhitték, hogy nyerhetnek ellene..

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:NBA 2019/20
« Válasz #51 Dátum: November 25, 2019, 14:25:20 pm CET »
Szubjketív meglátások: Houston Rockets - Dallas Mavericks
- Van egy jellegzetes játéka Mike D'Antoni csapatainak, idén is ezt várhattuk tőlük, de ez most (újból?!) ötvözték az agyatlansággal. Gyakorlatilag redukálódott az egész annyira: basszuk rá a triplavonalon túlról, esetleg Harden büntetőire építsünk, ha pedig egyik sem, akkor majd Westbrook erőlködik valamit. Elhiszem, hogy rohadt sok pontot szór a Rockets, de nézhetetlen fos az egész amit nyújtanak.
- Russell Westbrook sosem tartozott a legintelligensebb játékosok közé, de képtelen vagyok megérteni, miért akar a másiknak sérülést okozni. Jól jellemzi az agyi kvalitásait, hogy kapott egy blokkot a betörése után (Finney-Smith-től), Doncic vihette a letámadást, Westbrook fut vissza, majd miután a szlovén passzolt, hátulról két kézzel fellökte őt, látszott, hogy egyáltalán nem labdára ment. Nem ez volt az első hasonló tőle, gyakorlatilag elvétve büntetik, amíg valakinek súlyos sérülést nem okoz egy ilyen agymenés után. Már az elmúlt évek rájátszásaiban is látszódott, hogy pár trash talk után kijön a sodrából és agresszívvá válik, mint ahogyan azt sem viseli jól, ha alázzák őt játékban.
- Kevés Houston meccset nézek, ezért nehéz behatárolni, hogy csak most volt ennyi aljas fault a részükről, vagy alapjáraton ilyenek. Ahhoz azon a kevés meccsen is hozzászoktam, hogy Harden kierőszakolja magának a büntetőket, függetlenül attól, hogy egy dobása után nagyrészben ő veszi fel a kontaktot a másikkal (olykor odaüt neki, szemébe nyúl stb.).. Azonban most jöttek azok az ütések, amikre semmi szükség nem volt, de próbálkozott velük a Rockets rendesen.
- Porzingis nagyon messze van a sérülése előtti formájától. Tudom, szezon eleje, de azért már csak eltelt 10+ meccs. Vannak jó periódusai, kiváló védekezései, de kicsit olyan volt most is, mint aki szabadulni akar a labdától, ezért gyorsan felvesz egy dobópozíciót, aztán beleáll. Próbálja a magasságbeli fölényét érvényesíteni, de a fizikális adottságait nem használja ki teljesen, mert fél.
- Doncic kiváló, de érezni rajta, hogy sokat akar, azt gondolja, hogy ezt a társak már nem tudják megoldani (sokszor jól is gondolja), majd ő erőlködik egyet. Hatékonyabb lehetne, ha elengedné ezeket a játékokat, nem kell a hero ball minden esetben, rengeteg bravúrkosarat szerez így is.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Exkluzív ajánlat!
« Válasz #51 Dátum: November 25, 2019, 14:25:20 pm CET »
5000 forint értékű ingyenes fogadás

Regisztrálj általunk az Unibethez és a regisztrációs bónuszod mellett egy 5.000 Forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz.

Kérdésed van ezzel kapcsolatban? Segítünk.


Nem elérhető LosGabos

Re:NBA 2019/20
« Válasz #52 Dátum: November 25, 2019, 22:26:56 pm CET »
Egy cikk Doncic-ról, hogy a nem kosár szakbarbárok is tudják hová tenni.

https://24.hu/sport/2019/11/25/luka-doncic-nba-dallas-mavericks-lebron-james-rekord/

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:NBA 2019/20
« Válasz #53 Dátum: November 26, 2019, 09:12:45 am CET »
Újból nyert a Brooklyn, érdemes rájuk figyelni, mert sérülés miatt kiszállt a fék: Kyrie Irving.
Azóta azt hiszem 5-1 a mérlegük. Igaz, hogy a győztes meccsek többsége a kötelező kategóriába tartozott, de Irvinggel még a sima meccsek is nehezek voltak. Bomlasztó személy, aki tönkrevágja teljesen az aktuális csapatát (lásd Boston), mióta nincsen, azóta jobb a védekezés, illetve hatékonyabbak támadásban is. A másik haver, Jordan játékpercei csökkentek, ez is jót tett a csapatnak. Felmerül a kérdés: tényleg jót tett a nyári "bevásárlás"? Megérte elhozni az Irving - Durant - Jordan triót, ha ezek tényleg ennyire bomlasztó személyiségek? Állítólag ők nem akartak beállni a sorba, nem jelentek meg reggelente edzéseken, felrúgták az addigi metódust, mivel ők sztárok. Kérdem én, megéri egy rendkívüli tehetséggel megáldott, ugyanakkor erősen problémás sztárt igazolni?

Van egy olyan érzésem, hogy ezt a Netsnél elnézték, nem térképezték fel a játékosok hátterét rendesen, de az is lehet, tisztában voltak Irving vagy Durant viselkedésével, de a nagyobb haszon érdekében kockáztattak. A fentebb említett hármas 2022/23-as szezonban még 89 millióval terheli meg a csapatot, amivel alig marad mozgásterük. Addigra Jordan 34 éves lesz, Durant szintén, Irving pedig 31. Látva Spencer Dinwiddie játékát, biztosan nem hívja le 2021-ben a játékosopcióját, marad majd egy sérülékeny Durant, egy gyenge Jordan, illetve egy megosztó Irving. Biztosra veszem, hogy lesznek körülöttük "aranyásók", de lehet döntőbe se kerülnek majd. Ez csak egy karcsú prognózis, bőven alakulhat másképp is.

Nem elérhető SPF Előzetes

Re:NBA 2019/20
« Válasz #54 Dátum: November 30, 2019, 22:17:20 pm CET »
NBA: Sztárok nélkül könnyebb?

Lehet-e valaki ekkora ballaszt? Olvasd tovább


Nem elérhető Pozzato

Re:NBA 2019/20
« Válasz #55 Dátum: December 02, 2019, 09:55:29 am CET »
Gyönyörű volt, ahogyan Doncic oktatott, két negyedig tudták őt limitálni, majd jött a gála. Hiába, ő azért más szint, mint Lebron és a többiek. Biztosra veszem, lesznek hullámvölgyek idén (szezon végére - de inkább február környékére - el kell fáradnia, mert ezt nem lehet végig bírni), de 20 éves játékos ilyen teljesítmény közelében nem volt még soha. Liga történetének legjobb támadómutatóival rendelkező csapat a Dallas, elhomályosítják a prime GSW-t, ami azért durva, mert Doncic mellett egy sérülésből felépülő Porzingis van, aki rohadt messze van a csúcsformától, rajtuk kívül meg játékosok vannak, akik bench playerek lennének máshol. Mi lenne, ha olyan társai lennének, mint Thompson, Durant vagy Igoudala? Bízom abban, hogy fejben nem száll el, de azt látom, hogy semmit se változott ilyen téren az Euroliga óta. Iszonyatosan érett, nagyon jót tett neki, hogy Európában pallérozódott és már 15-16 évesen a felnőttek között játszott. Olyan hendikeppel indul emiatt, amit nagyon nehéz lesz behoznia a korosztályának. Bízom benne, hogy Carlisle marad az edző még sokáig (aki azért ott van a top5-ben), illetve Cuban a szlovén köré rak egy minőségi csapatot.

Azt aláírom, hogy a Lakers jó idén, Lebron csúcsformában kezdte a szezont, de azért azt is érdemes megnézni, hogy az anno Dallas elleni hosszabbításos meccsen kívül milyen releváns csapatot vertek még? Miami és még a Utah. Ennyi, többi papírforma siker elvileg, ráadásul a nagyobb meccseken (Toronto és Clippers), jött a pofon, ahogyan másodjára már a jobban össszhangban lévő Dallas is érvényesítette a papírformát. A LAL szerintem önmagához képest jó, de túlzás lenne őket a legnagyobb esélyesek között kezelni (Dallas sincs ott, hiába támadnak eszement módon). Valószínűleg lesznek ők még jobbak, de számomra továbbra is kérdés Davis és James állapota, hogy ezt meddig fogják bírni. Nehogy az legyen, mint a Houston esetében, hogy Hardent csapágyasra hajtják, aztán PO-ban jön egy hatalmas pofon. Lebron sem mai gyerek már, közel 20 szezon van a lábában, ha pedig ő vagy Davis nincsen formában, akkor jönnek a gondok. Ott van azonban az érem másik oldala, hogy a tavalyi szezont ők kvázi kiülték, ami sokat jelenthet idén a végjátékban.

Nagyon jó látni, hogy a Toronto nem omlott össze Leonard távozása és Lowry sérülése után. Siakam vezér és Nurse parádés edző. Ezt már többször leírtam, unalmas is, de csak dicsérni lehet a faszit, mert az ilyen edzők viszik előrébb a ligát és írnak történelmet. Minnesota pedig.. nehéz kérdés, azt mondanám, hogy ez a keret kevés lesz a rájátszáshoz, hiába jó idén a két sztár, még ennél is több kell tőlük. Hiába szeretem őket, szurkolok nekik, azt érzem, hogy ez egy elátkozott franchise. Vannak ilyenek, akiknek sohasem jön a bajnoki cím (vagy csak egy emberöltő után)... Elég csak az MLB-re gondolni, Seattle például 40 éve van a ligában, de még nem sikerült nyerniük, azt hiszem a Washington is 50 év után tudott nyerni épp idén.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Greipel

Re:NBA 2019/20
« Válasz #56 Dátum: December 02, 2019, 17:24:53 pm CET »
Clippers-Wizards 150-125, az ilyenek miatt nem veszem már komolyan ezt a ligát.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:NBA 2019/20
« Válasz #57 Dátum: December 04, 2019, 09:56:58 am CET »
A tesitanár megint nagyot húzott, legnagyobb faszi abból a csapatból.  ;D

Tavaly

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető SPF Előzetes

Re:NBA 2019/20
« Válasz #58 Dátum: December 06, 2019, 20:33:24 pm CET »
NBA: Osztálytalálkozó

Az utolsó mohikánok csatája a legendás 2003-as draftról.  Olvasd tovább


Nem elérhető TiB

Re:NBA 2019/20
« Válasz #59 Dátum: December 14, 2019, 14:28:06 pm CET »
Kevin Knox saját kosárra hozta a pontot. Szép volt, többet nem jövök, inkább megyek a Fiorentinára. :D


Sportfogadas.org

Mérkőzéslista
« Válasz #59 Dátum: December 14, 2019, 14:28:06 pm CET »

NBA

2020 júl 31.

0:30 NO Pelicans - UTA Jazz
 
3:00 LA Lakers - LA Clippers
 
20:30 BKN Nets - ORL Magic
 
22:00 WAS Wizards - PHX Suns
 
22:00 POR Trail Blazers - MEM Grizzlies
 

Az odds-ok a következő időpontban voltak érvényesek: Ma, 18:01.