BLM túltolják vagy sem?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Bejárom Kenyát és Zimbabwét, minden feketének fizetek egy feketét
KFT - Afrika

Cavani használta a negrito szót egy instagram bejegyzésben, ami rasszista jellegű, elmondása alapján egy barátját hívja így már régóta. Cikk: https://www.theguardian.com/football/2020/dec/17/edinson-cavani-could-face-three-game-ban-after-fa-misconduct-charge-over-instagram-post-manchester-united

Elfér a BLM-ben a fekete szó, a meccsen már nem. Cikk: https://foter.ro/cikk/boloni-nem-rasszista-a-feketezo-roman-biro-a-magyarozasra-bezzeg-nem-ugrottak-igy-a-roman-illetekesek/

Kérdés:

Így kell fellépni a rasszizmus ellen, vagy ez már kicsit túl van tolva?

Túl van tolva és nem csak sportba!!!
Például:
Agatha Christie :Tíz kicsi néger
Agatha Christie :Tízen voltak
Eltűnik az összes ,,néger" szó Agatha Christie Tíz kicsi négeréből
https://index.hu/kultur/2020/08/26/tiz_kicsi_neger_agatha_christie_politikai_korrekt/

viszont gőzöm sincs,hogyan kellene fellépni a rasszizmus ellen,hogy "jó" legyen mindenkinek


Egyértelműen túl van tolva. Jöhetnék a feketék által fehérek ellen elkövetett bűncselekmények grafikonnal meg hasonlókkal, de aki érti az úgyis érti mi a helyzet. Megváltoztatjuk a Washington Redskins nevét és logóját, az Uncle Bens nevét és logóját... Sorolhatnánk még bármeddig, de totális vicc az egész.

Én amúgy úgy gondolom, hogy minden társadalmat érintő jelentősebb probléma aktuálisan hivatali erővel oldható meg, viszont a kulcs, a gond valós megoldása az a nevelés. Petőfi pontos születési dátuma helyett, minél előbb el kell kezdeni oktatni az elfogadást, egyenlőséget. Egy felnőtt gondolkodásának megváltoztatása piszok nehéz, berögzült már minden, de nekik is részt kell venni a jövő nemzedékének megváltoztatásában, és elutasítani minden nemű kirekesztést. Kicsit borúlátó vagyok, úgy gondolom ez egy olyan evólúciós kihívás, amit az ember mint faj, nem tud megugrani.

A képen lévő férfiak neve megegyezik: Michael Jordan. Azonban teljesen másként tekintünk rájuk. Az egyiket Michael Jordannek, a valaha volt legjobb kosárlabdázónak hívjuk, esetleg MJ-nek. A balról másodikat valószínűleg illetőnek neveznénk, esetleg pénzügyi szakembernek. A jobbszélsőt? Néger, fekete vagy épp nigger. A nevük mellett még az is azonos a három férfiban, hogy EMBEREK. Ez az, amit nagyon nehezen értünk meg, hiszen egy színes bőrű személynél rögtön valami jelzőt használunk. A sportoló MJ-nek erőn felül kellett teljesíteni, hogy ne feketének hívják, hanem a nevén, Michael Jordannek. Innen Magyarországról nehéz megítélni ezt a BLM-mozgalmat, mert itt már akkor elkezdődik a megkülönböztetés, ha a szűk kis látókörünkbe egy színes bőrű vagy egy ázsiai kerül, amit csak tetéz, ha idegen nyelven szólal meg.

Emlékszem, jó sok évvel ezelőtt a Deák téren kosaraztunk. Jött a pályára egy színes bőrű srác, annyit kérdezett angolul: beállhat-e? Mondtuk, hogy természetes, aminek nagyon megörült, mert már napok óta járkált le a Kempinskiből - mint később kiderült, Hollandiából érkezett egy konferenciára -, de egyszer sem kosarazhatott, nem engedték. Attól, hogy beállhatott hozzánk, miénk az érdemrend? Dehogyis, lószart, ez inkább elkeresítő volt, hogy az azt megelőző napokban a faji hovatartozása miatt nem kosarazhatott. Nekem szerencsém volt, olyan környezetben szocializálódtam, ahol nem szült ellentétet a másik bőrszíne. Jó lenne változtatni a helyzeten, de @TiB fórumtársunkkal értek egyet.

Én nagyon borúlátó vagyok.A BLM rég nem arról szól amiről kéne ....volt már ilyen:A Fekete Párducok (Black Panther Party),Black Power
A mozgalmat azonban bírálták azért, mert elidegenedett a polgárjogi mainstream mozgalomtól , nyilvánvalóan támogatta a faji szegregációt , és amiért fekete felsőbbrendűséget alkotott más fajokkal szemben.
https://www.youtube.com/watch?v=-VETngcHhWM&list=WL&index=27