December 09, 2019, 08:17:58 am CET

Szerző Téma: Karácsonyi adományozás 2009-2011  (Megtekintve 37472 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Milan

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #15 Dátum: November 30, 2009, 16:12:42 pm CET »
Én is benne vagyok!

Ami engem illet inkább kórháznak adjunk, azon belül is gyerekkórháznak. Nagyon sok gyerek tölti kórházban az ünnepeket, legalább tudnánk egy kis örömöt szerezni nekik.

Milan!

Két kérdés.
A Gurus nyereményt Ti utaljátok vagy a Bettson, mert szívesen felajánlom azt is. Ha jól látom az olaszt megint megnyertem, ha Ti utaljátok, akkor tartsd vissza légyszíves.
Ez inkább ötlet. Lehetne -e esetleg egy jótékonysági pókerversenyt vagy többet is rendezni? Egy ingyenes verseny lenne, olyan mint egy freeroll, de mégsem lenne ingyenes, mert csak az vehetne részt rajta, aki arra a moneybookers számlára befizetné a buy-int.

Gyurma, a Gurus nyereményt a Betsson utalja.

Viszont a pókeres verseny sem egy rossz ötlet sőt.

Remélhetőleg lesz egy kis szabadidőm, s akkor megnézzem, hogy kinek is mehetne ez az adomány, illetve benneteket is kérlek, hogyha van valami jó ötletetek akkor azt írjátok le.

Nem elérhető gyurma79

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #16 Dátum: November 30, 2009, 16:31:13 pm CET »
Kérdezék mindenkit, hogy mennyit szánna erre a versenyre és ki akar elindulni? Csak, hogy segítsünk egy kicsit Milannak, mert ha legalább 6-an nem leszünk, akkor nincs értelme. $10 sok lenne?
Eszembe jutott még valami a pókerversennyel kapcsolatban. Ha siker valahol leszervezni a versenyt, akkor nem Tudnál belőlük kicsikarni egy kis díjalapot, persze senki nem kapná meg, hanem menne a közösbe. Nekik semmi $100 vagy $200, de akik kapnák...

Nem elérhető oakland23

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #17 Dátum: November 30, 2009, 16:50:10 pm CET »
Bizony volt egy ilyen tervem, és egy régebbi naplómban (aminek neve oakland nagy terve volt ) kicsit félve felvetettem ezt az ötletet, hogy lehetne adományozni. Persze friss voltam még itt a fórumon, és nem ismertelek titeket annyira. De örömmel tölt el, hogy ez a fórum más mint a többi.
Na kimásoltam anno mit vetettem fel a naplómban:

Ja és még valami: bár Karácsony még messze van.
Minden nyertes fogadásom 1%-át elteszem, és ugyanezt minden vesztes fogadásomnál is csak ott 2 %-al.
ez igy nem sok de év végére összejön 20-30 ezer Ft.
Na ezt mindig odaadom jótékony célra. (na jó eddig csak tavaly csináltam, ez lesz a második év.)
De gondoljátok át ha ezt mindegyikünk megcsinálná mekkora zseton gyűlne össze év végére!!!
Valaki akiben megbizunk csinálna egy számlát, év végén felutalnánk a zsetont és kiválasztanánk valakit aki megérdemelné, mondjuk Karácsonyra!(én tavaly egy árván maradt srácnak vettem egy számítógépet)
(Gondoljátok meg, mennyi zsetont elb*szunk egy évben bundameccsekre, meg bad bet-ekre)
Valaki akiben megbizunk összegyűjtené a zsetont és mondjuk karácsonyra odaadná a sportfogadas.org tagjai nevében.
Szerintetek működhet, vagy azt mondjátok menj már innen hülyegyerek, örülök ha magamnak nyerek
Köszi hogy belenéztek a naplómba, és hajrá hambi 1,5 overrrr
Ja és gondoljátok át, mert adni jó!!!

...
Utána többen csatlakoztatok, hogy jó ötlet lenne, de a naplómat nem folytattam, és valahogy abbamaradt. Őszintén szólva féltem is, hogy mit szóltok hozzá, de most már látom, hogy ez működhet.

Srácok
... van itt Realos, Barcás, és van Milanos, meg Interes is. Sőt van aki a Nyíregyházát szereti. Na nem akarom ragozni, de különbözőek vagyunk. Azonban ez egy közös cél, amiben szerintem mindannyian benne lennénk. Mert fricskázhatjuk itt egymást egész évben, hogy ki kinek szurkol, de Ezt szeretném ha komolyan vennénk, és összefognánk ezen adományozási cél érdekében.

Ha megengedtek még egy rövid történet, ami engem inspirál az adományozásban.

-Én egy kisebb faluban élek itt Szabolcs megyében. A szomszédunkban van egy lány, aki sajnos lebénult. Ugy 15-16 éves volt, amikor elkezdődött nála ez a folyamat, és úgy kb. 1 év alatt teljesen lebénult. Most 21 éves. Az orvosok bíztatják, őt is , családját is. De az állapota már 5-6 éve semmit sem javul. Egy vírus támadta meg a szervezetét, és sajnos nála bénulást okozott. Gondoljatok bele, hogy mit élhetett át. Pl kiskorunkban gyakran játszottunk együtt, a házunk előtti réten. Én most 26 éves vagyok, és még mindig focizok kint a réten a srácokkal. Ez a lány akiről írok, már csak nézni tudja, ahogyan mi futkorászunk, és jókedvűen játszogatunk a réten. MIt élhet át belül, nem tudom elképzeni.Nem is lehet. Gondoljatok bele legszebb éveit otthon, tolószékben tölti, és lehet soha nem javul az állapota...

Pl. amikor az AA -mat leveri egy Q10, akkor arra gondolok, hogy egészséges vagyok, és ennél nincs fontosabb a világon. Szeretném ha ez a kezdeményezés végig menne, és sikeres lenne.

Legyen az ezer forint, vagy tízezer, a lényeg, hogy szívből add.

U.i. Nem azért írtam ezt a  kis történetet, hogy neki adjuk a pénzt, mert az ő családja gazdag. De mint látjátok pénzért sem lehet mindent megvenni.

Köszönöm nektek, és főleg Gerynek, hogy elindította. Nemes cél higgyétek el, és sokkal jobban fogsz örülni ha adsz pár ezer forintot egy nemes célra, mintha megnyersz egy pókertornát. Aki megteheti kérem csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez.

Köszönöm Srácok!

Nem elérhető Milan

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #18 Dátum: November 30, 2009, 17:28:48 pm CET »
Sajnálom oakland, hogy akkoriban nem olvastam el azt a naplót, mert tettünk volna valamit, úgyanis ez a gondolat már bennem is meg volt egy jó ideje, de még soha sem sikerült megvalósitani.

Tavaly is elgondolkodtam azon, hogy jó lenne adományozni, de akkor már pontosan nem tudom miért nem jött össze.

Akkor is volt, de azóta még nagyobb közösség alakult itt ki, s úgy gondolom vagyunk egy jó páran akik össze tudnánk gyüjteni valamennyit.

Akkor kezdjük a legfontosabb dolgokkal:

1. Az összeg amit el lehet küldeni az bármekkora lehet (akár 500 Forint is, mind1, csak legyen valami)

2. Ha benne vagytok, akkor én összegyüjteném az összeget, tehát az én MB-s címemre kellene küldeni

3. Rendezhetnénk egy pókerversenyt is, ahol a buy-in az adományként menne (ez ügyben beszélhetnék mondjuk a Betssonosokkal)

4. El kell döntenünk, hogy az összegyült összeg sorsa mi legyen (pl. egy az egyben ajánljuk egy alapítványnak, kórháznak, vagy akár kisebb összegekben osszuk szét s adjuk több rászorulónak, vagy vásároljunk ajándékokat, s vigyük mondjuk egy árvaházba). Minden ötlet jól jön.

Esetleg fel lehetne osztani az ajándékozást régiónként...Mondjuk X összeg menne Erdélybe, Y összeg Magyarországra stb., viszont itt azt is figyelembe kell venni, hogy nem lesz pár milliós összeg. Szóval lehet a legjobb az lenne, hogyha egy helyre menne az egész.

Gyertek mutassuk meg, hogy mi egy összetartó közösség vagyunk!  :beerchug:

Nem elérhető misk@

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #19 Dátum: November 30, 2009, 17:55:47 pm CET »
Milan!

Ki tudnál helyezni egy szavazást, hogy milyen célra adományozzunk?
Szerintem jobb lenne, ha egy helyre menne az egész, akár egy kórház, árvaház, stb. lenne az összegyűlt összeg címzettje, így legalább nem aprózódik el.  Azt jó ötletnek találom, hogy lehetne akár (a jelenlegi) határon túli a címzett intézmény, gondolom Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján is jó helye lenne az összegyűlt pénznek.

Nem elérhető Milan

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #20 Dátum: November 30, 2009, 18:24:35 pm CET »
Milan!

Ki tudnál helyezni egy szavazást, hogy milyen célra adományozzunk?
Szerintem jobb lenne, ha egy helyre menne az egész, akár egy kórház, árvaház, stb. lenne az összegyűlt összeg címzettje, így legalább nem aprózódik el.  Azt jó ötletnek találom, hogy lehetne akár (a jelenlegi) határon túli a címzett intézmény, gondolom Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján is jó helye lenne az összegyűlt pénznek.

Soroljatok fel egy pár dolgot, ahova mehetne, s akkor inditom is a szavazást.

Nem elérhető artur33

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #21 Dátum: November 30, 2009, 18:27:15 pm CET »
Sziasztok!Én is támogatom ezt az ötletet,biztos fogok adni!! Nagyon jo ötlet,ha tudunk segitsünk!! :ok:

Sportfogadas.org

Online tippjáték
« Válasz #21 Dátum: November 30, 2009, 18:27:15 pm CET »
Tippelj ingyen, valós nyereményekért!

Vegyél részt te is ingyenes tippjátékainkban, ahol havi szinten több, mint 100 000 Forint kerül kiosztásra akár pénznyereményként, akár sportfogadás bónuszként.


Elérhető Latzka

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #22 Dátum: November 30, 2009, 18:33:07 pm CET »
Szuper kezdeményezés, ami nálam is nyitott fülekre talált. Szerintem nem egy nagy szervezetnek kellene adományozni, hanem valami kisebbnek, esetleg magánszemélynek. Nekik a mi felajánlásunk is igazán nagy segítség lenne!

Nem elérhető hangyás

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #23 Dátum: November 30, 2009, 20:21:04 pm CET »

 Nagyon jó kezdeményezés!Én is támogatom a lehetőségeimhez mérten! :ok:

Nem elérhető Jason

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #24 Dátum: November 30, 2009, 20:35:29 pm CET »
Fantasztikus kezdeményezés, mindenképpen támogatni fogom én is! :ok:

Nem elérhető Milan

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #25 Dátum: November 30, 2009, 20:59:51 pm CET »
Soroljatok még megkérlek lehetőségeket, én a következőket írtam össze:

Alapitvány, Magánszemély, Kórház, Árvaház....

Még milyen lehetőség lenne?

Nem elérhető ab_aevo

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #26 Dátum: November 30, 2009, 22:24:42 pm CET »
Szerintem sem kene semmikeppen tobb helyre kuldeni es elaprozni.

Inkabb egy maganszemelynek kene kuldeni egy korhaznak lehet nem lesz valami jelentos osszeg ami itt osszegyul. De ahogy latom, eleg sok jelentkezo van mar es biztos fognak meg jelentkezni masok is....ugye szigo?  :D

A pokerversenyt meg valahogy ugy kene lebonyolitani, hogy legyen egy bizonyos buyin mondjuk 5-10 dollar ezenfelul pedig egy 100-200 dollaras add-on a pokerterem reszerol (mert ha az nincs meg tulajdonkeppen kar pokerezni olyan mintha mb-re kuldenenk milannak) illetve a versenyt publikussa tenni es a lobbyba kiirni hogy a nyeremeny jotekony celra megy hatha ismeretlenek es kulfoldiek is csatlakoznanak ugy mar nem lenne rossz...

Nem elérhető Gery185

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #27 Dátum: November 30, 2009, 22:30:48 pm CET »
Srácok!

Én valami magánszemélyre gondoltam elsősorban, mert így egy családnak igazán szép karácsonya lehet majd :)
Majd utánaérdeklődök az ilyeneknek, hogy kik azok akik rászorulnának..
Nem mondom, hogy milyen szervezeten belül, mert nem akarok ebből konfliktust...

Ki kéne nevezni egy mb-tulajt is, és akinek amennyire futja, tolna rá pár forintot :)

Nem elérhető Micuka

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #28 Dátum: November 30, 2009, 23:17:36 pm CET »
Csatlakoznék egyrészt a kezdeményezéshez, másrészt azokhoz, akik szerint ne intézménynek vagy alapítványnak, hanem magánszemélynek (családnak) juttassuk el az összegyűlt felajánlásokat. Egy nagy kalapban elveszne, ami itt öszejöhet, egy nehéz helyzetben levő családnál pedig akár 20-30000 Ft is óriási örömet okozna. Persze az összeg nagyságától függően lehet akár 2-3 család is.
 :cya:

Nem elérhető Milan

Re: Karácsonyi adományozás
« Válasz #29 Dátum: December 01, 2009, 12:55:37 pm CET »
Akkor nem is kell szavazás. Maradjunk úgy, hogy magánszemélynek, vagy magánszemélyeknek jár majd az adomány.  :great:

Sportfogadas.org

Neked ajánljuk
« Válasz #29 Dátum: December 01, 2009, 12:55:37 pm CET »