Február 24, 2020, 00:35:08 am CET

Szerző Téma: Kerékpár  (Megtekintve 55231 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető peshark

Re:Kerékpár
« Válasz #870 Dátum: Szeptember 25, 2019, 16:36:19 pm CEST »
Elkezdett esni az eső, Remco Evenepoel vezet a második időmérőnél, Dennis még a pályán kb. 20 másodperc előnyben az első mérőnél Remcóval szemben.. Amíg le nem vették, 5.00-ös szorzó volt. Utána visszatették már csak 3.50, ami annyira nem éri meg, de nagyon szurkolok a srácnak, hogy 19 évesen dobogó meglegyen, de akár a győzelem is..

Update:
Eső közben abba is maradt, Dennis meg alázza a mezőnyt, Evenepoel perc feletti hátrányban vele szemben, de kis belgának meglesz a második hely 19 évesen egy felnőtt vb-n.

Dennis irgalmatlan nagyot megy, ha nem bukik, akkor 1,5 percet közérak.. :o

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #871 Dátum: Szeptember 25, 2019, 16:55:26 pm CEST »
Felmerül ilyenkor a kérdés, ennyit számít az a bringa, amit az évek alatt a BMC-ben megszokott? Ezek szerint, igen...
Másik: a Bahrain ennyire nem tud egy normális kerót alátenni? Eléggé fura ez egy olyan csapattól, ahol van pénz a köztudottan nagy igényű Cavendish - Landa - Poels - Dennis négyesre..

PCS érdekesség:
MARTIN Tony finished 119 times in the top-10 out of 158 career time trial starts.

Nagyon durva ez az adat is.
Dennis egészen elképesztőt ment, Evenepoel és Ganna is. Craddock nagyon jó volt szintén, illetve Dowsett és a sérült Martin. Felmentést kapnak a bukás miatt páran (Campenaerts, Lampaert), némelyikük meg szimplán formán kívül indultak el (Roglic, Castroviejo, Jungeks, Küng és Kiryienka).

Jó lesz jövőre a vb Svájcban, érdemes elgondolkodni egy kis túrán. Hegyesebb pálya, azért ez erős mezőny lehet:
Rohan Dennis, Tom Dumoulin, Primoz Roglic, Victor Campenaerts, Remco Evenepoel, Filippo Ganna, Edoardo Affini, Mikkel Bjerg, Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen, Yves Lampaert és akkor még simán ott lehet a mezőnyben Chris Froome, Geraint Thomas vagy épp Julian Alaphilippe is, aki a Touron oktatott kronón.

Nem elérhető peshark

Re:Kerékpár
« Válasz #872 Dátum: Szeptember 25, 2019, 17:06:16 pm CEST »

Nem elérhető peshark

Re:Kerékpár
« Válasz #873 Dátum: Szeptember 25, 2019, 17:09:25 pm CEST »
Felmerül ilyenkor a kérdés, ennyit számít az a bringa, amit az évek alatt a BMC-ben megszokott? Ezek szerint, igen...

Hát úgy látszik igen, azért amin végigment Rohan az elmúlt néhány hónapban, azután több, mint 1 perccel megnyerni a vb-t durva.. Na meg az is, amit Evenepoel odarakott 19 évesen, és akkor így dörmögött a "trónon", mikor látta Dennis idejét... ;D Kemény a pali nagyon, nagyon sok mindent nyerhet, ha minden klappolni fog..

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #874 Dátum: Szeptember 25, 2019, 17:31:20 pm CEST »
Igen, Dennis kapta az osztást neten is, mondjuk ő eléggé hangulatember, de talán ezt a közvetítésben is mondták. Fogta és 24 évesen csak úgy lelépett a Garmintól (szezon közben, elment a BMC-hez, hogy fizessenek ők utána kárpótlást a másik amcsi csapatnak), de még lehetne bőven sorolni a dolgait, de az kétségtelen, hogy megvan a tehetsége a kronókhoz. Az is igaz, hogy egyáltalán nem csapatjátékos, én őt elvétve láttam csak dolgozni másokért, de a másik kérdés, hogy érte mégis minek dolgozzanak?

Ő egyedül kronókon jó, meg kisebb dombokon, egy komplett GT-t nem lehet rá felhúzni, egynaposok nem neki valók. Nem egy Tony Martin alkat, hogy segít felvezetni egy sprintet, esetleg a szívét is kiteszi az útra a csapatért...
Többnapos versenyeken szerepelt jól, de ott is csak akkor, ha az a Tour Down Under, esetleg akkor, ha volt kronó. Utóbbi esetben viszont egy komplett csapatot be kell érte áldozni, hogy tartani tudja a top5-ös helyét, ha komolyabban emelkedik az út.

Evenepoel következő évtized sztárja lesz jó eséllyel, nagyon erős mentálisan, szerencsére a többi fiatal is (Pogacar, Bernal, Gaudu, Jakobsen stb.). Talán csak Rik Van Steenbergen volt ilyen domináns 20 éves kora előtt a későbbi klasszisok közül (igaz, ott a háború átírta a szabályokat), még Merckx is "csak" 20 éves kora után alázgatta a többieket. Nem hiába emlegetik nála a jó öreg Kannibált, hasonló stílusú bringás. Iszonyatos tempóra képes, Merckx sem azért volt all-round versenyző, mert jól sprintelt, hanem mert olyan átlagsebessége volt, hogy bedarált mindenkit. Ha úgy tartotta kedve, fogta és az első helye ellenére egyedül szökött egy laza 60-80 kilométert egy többnaposon (akár háromhetesen), bizonyítva, hogy mennyire jó. Evenepoel sem azért nyert San Sebastiánt, mert annyira robbanékony lenne egy hajrában, hanem mert képes hosszú ideig hatalmas tempóra. Ezért is lehet érdekes majd a jövőben, hogy Bernal mit talál ki ellene. És akkor még Pogacarról nem esett szó, aki hasonló, mint Evenepoel.

Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Kerékpár
« Válasz #875 Dátum: Szeptember 25, 2019, 21:48:18 pm CEST »
Világbajnokság: Verhetetlen lenne?

Minden Mathieu van der Poel körül forog. Vasárnap délután megnyeri az első felnőtt világbajnoki mezőnyversenyét? Olvasd tovább


Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Kerékpár
« Válasz #876 Dátum: Szeptember 27, 2019, 09:36:12 am CEST »
Világbajnokság: Erős mezőny a fiataloknál!

Rendkívül erős az utánpótlás kerékpárban, nem meglepő, hogy a 23 éven aluliak világbajnoki mezőnyversenyére is patináns mezőny jött össze! Olvasd tovább


Sportfogadas.org

Ajánlat
« Válasz #876 Dátum: Szeptember 27, 2019, 09:36:12 am CEST »
Szeretnél online fogadni?

Amennyiben megbízható helyen szeretnél játszani, akkor ajánljuk, hogy nézd át az általunk javasolt online fogadóirodákat tartalmazó listát.


Nem elérhető peshark

Re:Kerékpár
« Válasz #877 Dátum: Szeptember 27, 2019, 12:34:30 pm CEST »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #878 Dátum: Szeptember 27, 2019, 12:43:14 pm CEST »
http://m.velo.hu/szenzacios-vas-kata-blanka-hetedik-az-orszaguti-vb-n.html  :great:
Nagyon szép teljesítmény volt, délután 3-tól pedig az u23-as verseny közvetítése az eurosporton, ahol az ötfős magyar csapat reméljük minél jobb eredményt ér el, Valter Attila vezetésével.  :beerchug:

Nem elérhető peshark

Re:Kerékpár
« Válasz #879 Dátum: Szeptember 27, 2019, 16:01:30 pm CEST »
 :o Most tudatosult bennem a kommentátorok által, hogy a VB-n nincs rádiózgatás, na mondjuk az ilyen versenyt szeretem..  ::)

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #880 Dátum: Szeptember 27, 2019, 16:49:29 pm CEST »
:o Most tudatosult bennem a kommentátorok által, hogy a VB-n nincs rádiózgatás, na mondjuk az ilyen versenyt szeretem..  ::)
Igen, ott még a hagyományos verseny megy, mikor előtte összeülnek, megbeszélik a taktikát, majd utána a versenyzőre van bízva a dolog. Emiatt is fontosak az ösztönök, csapattársak, akik egy adott szituációban tudnak reagálni, esetleg hátramenni a csapatkocsiba, ahonnét tanácsot tudnak kérni. Ezért is ért haza nagy valószínűséggel annyi szökés az elmúlt évekből (olyan 15-16 kisebb csoportos vagy egyfős biztos hazaért az elmúlt 30 évből), mivel nehezebb reagálni, nincsenek összeszokott csapatok, jobban kedvez a vb az egyéni akciónak (Kwiatkowski, Sagan, Evans, Ballan vagy épp Gilbert az elmúlt 10 évből).

Számomra a vb jóval őszintébb verseny, mint egy World Tour verseny.

Nem elérhető peshark

Re:Kerékpár
« Válasz #881 Dátum: Szeptember 27, 2019, 21:17:16 pm CEST »
Na jött a dráma az U23-as verseny után is, a holland óriást kizárták ugyanis egy bukás után a csapatkocsit kicsit igénybe vette a felzárkózásnál, ezért a sprint után nagyon dühös olasz Battistella az U23-as világbajnok.. :D

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #882 Dátum: Szeptember 27, 2019, 21:30:44 pm CEST »
Durva, hogy Pidcock 20 évesen bronzérmes így (mondjuk Battistella is csak most lesz 21), érdemes lesz figyelni a kisgyerekre (szó szerint, mert csak 157 centiméter). Olaszoknál nagyon rendbe lett téve Bettini után a válogatott, Cassaniból kiváncsi vagyok, hogy mikor lesz újból valamelyik csapat sportigazgatója. Anno Giuseppe Martinellivel (Astana jelenleg) ők rakták össze a Pantani-féle Mercatone Unót, első évben hoztak is három Tour de France szakaszgyőzelmet meg egy dobogót (nem tudom, hogy melyik csapat volt képes hasonlóra a megalakulást követő első szezonban).

Sajnálom, hogy a magyaroknak nem jött össze a top20, de eléggé megterhelő szezonjuk volt.

Nem elérhető peshark

Re:Kerékpár
« Válasz #883 Dátum: Szeptember 27, 2019, 21:51:52 pm CEST »
Utananeztem mar pontosan miert is zartak ki a hollandot, hat erosen velemenyes ez.... https://twitter.com/alexfalkeman/status/1177662328399155200?s=21

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #884 Dátum: Szeptember 27, 2019, 22:06:39 pm CEST »
Az a gond, hogy ez nem a teljes felzárkózása, csak egy része, amit követett a kamera. Nem tudhatjuk, hogy előtte vagy utána milyen segítséget vett igénybe, de ha ezek alapján zárták ki (mármint a 2 perces felvétel), akkor egyértelmű hibás döntés. Bukás után "megengedett" a kocsik között felzárkózni meg a kulacsot "fogni" pár másodpercig. Akkor van gáz, ha olyat csinálsz, mint Démare a Cipressán. Sprinter létére legjobb idővel ért fel a hegyre úgy, hogy volt 9 mp, amikor nem is járt a lába  8)  Ez ahhoz képest semmi sem volt..

Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #884 Dátum: Szeptember 27, 2019, 22:06:39 pm CEST »