Április 09, 2020, 08:21:56 am CEST

Szerző Téma: Kerékpár  (Megtekintve 57604 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Elérhető peshark

Re:Kerékpár
« Válasz #960 Dátum: Március 09, 2020, 12:29:16 pm CET »
Pesharknak van meg a szoba, de szerintem érdemes várni, igen, bár sok jót nem remélek. Ugye minden tömegrendezvényt nyilván kockázatként kezelnek, egy kerékpárverseny meg aztán tényleg az. A versenyzők akik egymás mellett tekernek + a rengeteg néző végig az út mellett összezsúfolódva.

Május 3-ig lemondható, úgyhogy gond nem lesz akárhogy is alakul, csak hát nagy élmény lett volna ez az egész...

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #961 Dátum: Március 11, 2020, 14:22:20 pm CET »
David Lappartient (UCI elnöke) nyilatkozott, miszerint óriási tragédia lenne, ha elmaradna a Giro és a Tour. A véleményem az, hogy erről nem ő fog dönteni, hanem az adott ország vezetése, maximum csak elfogadhatja a helyzetet. Giro még 2 hónap, Tour de France még 4 hónap. Van még idő tehát, hogy enyhüljön az egész, de inkább nézzük a közelebbi kiemelt versenyeket:
- Katalónia: Volta a Catalunya (március 23-29.), alig van másfél hét a rajtig, Barcelonában 125 volt a tegnapi adatok szerint a vírussal fertőzött száma, elmúlt napokban rendszerint 25 új esetet regisztráltak. Spanyolországban zártkapusak lesznek a mérkőzések. Ebből, illetve az országok vezetőinek döntéséből kiindulva, nem gondolom, hogy megtartják ezt a többnapost. Tavalyi utolsó szakaszon rengetegen voltunk kint, gyakorlatilag mindenhol 2-3 soros közönség, ez ilyenkor egy óriási felhajtás ott. A spanyoloknál eddig 1500 feletti a fertőzött száma és 35 halott. A következő 2-3 hét folyamán zártkapus lesz az összes spanyol mérkőzés. José Luis López Cerrónt kérdezték (spanyol kerékpáros szövetség elnöke), de egyelőre még nem akart állást foglalni az ügyben. A spanyoloknál ráadásul a tavasz folyamán lenne egy újabb rangos többnapos (Baszk körverseny), kevesebb, mint egy hónapon belül, az is veszélybe kerülhet.
- Belgium: A tavasz általában a belga egynaposoké, következő 4 hét folyamán 5 World Tour versenyt is rendeznek az országban, közte a Flandriát. A Brussels Times oldalán megjelent adatok szerint, már 300 felett van a fertőzöttek aránya, elfigyelve az elmúlt napok számait, napi 30-40 az új megbetegedések száma. Egyelőre Belgiumban még nincsen zártkapus mérkőzés és komolyabb korlátozás.

Franciaországban eközben elmarad egy többnapos verseny (március végén), ami ugyan nem kiemelt, de a Paris - Roubaix szempontjából érdekes lehet. A Párizs - Nizza úgy néz ki, hogy végig fog menni.

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #962 Dátum: Március 12, 2020, 17:47:42 pm CET »
Becsüljük meg a következő három szakaszt a Párizs - Nizzából, mert utána áprilisig szünet jön. Mondjuk utána is kérdéses, hogy megtarják-e a belga egy-, illetve spanyol többnaposokat.

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #963 Dátum: Március 13, 2020, 14:19:58 pm CET »
Giro nincs, Párizs - Nizzán a holnapi lesz az utolsó szakasz (előzetes róla majd este a főoldalon), mert a szervezők változtattak. A Bahrain visszalépett, alig maradt 80 fő környékén a mezőny. A belga egynaposok törölve, Flandria kapcsán még most tárgyalnak.

Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Kerékpár
« Válasz #964 Dátum: Március 13, 2020, 21:33:08 pm CET »
World Tour: Az utolsó szakasz, jó sokáig

A kerékpáros mezőnyre három hét szünet vár (minimum), de előtte egy izgalmas hegyi befutót láthatunk.  Olvasd tovább


Nem elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #965 Dátum: Március 19, 2020, 23:05:11 pm CET »
Így, hogy a koronavírus-járvány miatt nincsenek kerékpáros versenyek sem, szerintem a https://www.sportfogadas.org/ egyik adminja tehetne ide, ebbe a topikba - amolyan unaloműzés gyanánt - valamilyen szavazási lehetőséget. Például, mondjuk, a legjobbnak vélt sprintfelvezetőkről. Az én javalatom-tippem: Michael Morkov. Ám, remélem, hogy lesznek mások is, akik tovább bővítik majd a sprintfelvezetők listáját.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Elérhető peshark


Sportfogadas.org

Ajánlat
« Válasz #966 Dátum: Március 25, 2020, 11:36:43 am CET »
Szeretnél online fogadni?

Amennyiben megbízható helyen szeretnél játszani, akkor ajánljuk, hogy nézd át az általunk javasolt online fogadóirodákat tartalmazó listát.


Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #967 Dátum: Március 25, 2020, 12:26:46 pm CET »
Poénból egy hete ezt hozta fel Thomas de Gendt is, bár szerintem ismerve a nyilatkozatait, ő ezt komolyan is gondolta, lehet innen vették át a többiek, mert a tweet eléggé népszerű lett.

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #968 Dátum: Március 25, 2020, 14:01:45 pm CET »
Ahogyan látom az országok kétfelé szakadnak a vírus kapcsán:
- karantén vagy legalábbis limitálni az emberek mozgásterét határozatlan időre, mindegy, hogy mekkora hatással lesz ez a gazdaságra
- minél előbb talpra állni, mert a gazdaság nem dőlhet be

Utóbbit képviseli Japán, illetve ahogyan látom, USA is ebbe az irányba tendál Trump nyilatkozata alapján (Kínával most nem foglalkoznék). Ez a kerékpársportot annyiban érinti, hogy mivel a naptár globális, ezért nem lehet azt, hogy egyik országban rendezünk versenyt, másikban pedig felfüggesztve minden. Ezzel pedig a szezon sorsa megpecsételődni látszik. Mivel a versenyzők többsége normális körülmények között edzeni sem tud (olaszok, spanyolok, franciák, plusz akik Andorrában élnek szép számmal), ezért hiába kezdődne a szezon újra június-július környékén, mire formába jön mindenki, addigra eltelik 1-2 hónap, olyan ez, mintha téli szezon lenne. Hiába akar mondjuk Pinot bringázni, ha kijárási tilalom vagy, ahogyan mondjuk Landáéknál is. A csapatok nem tudnak együtt edzeni, illetve, ha különleges engedélyt is kapnak az adott állami szervtől, akkor sem versenykörülmény, hogy 12-15 fő megy egy gruppetóban.

Mire ebből érdemi szezon lenne, az legkorábban augusztus vagy szeptember. Tudják ezt Lappartienték is, teljes a zavar náluk is. Az mindent elmond róluk, hogy semmilyen alternatívával nem rendelkeznek, nincs vészforgatókönyvük. Ez még 30-40 évvel ezelőtt elfogadható lett volna, sőt, talán még 15 éve is, de nem a mai korban. Miért mondom ezt?

Ott a Zwift rendszere, amiről azt hiszem reklám is volt az Eurosporton. Ez a virtuális világba repíti a versenyzőket, viszont a teljesítményt ugyanúgy le kell adni, ugyanúgy versenyezhetnének, mindössze annyi a hátrány, hogy otthon.
https://zwift.com/eu

A gond ezzel az, hogy a Zwift rendszere elsősorban a kronósoknak kedvezne, nem biztos, hogy egy sprintbefutó megvalósítható olyan módon, mint a való életben, magyarán közel semi biztos, hogy Groenewegen nyerne, hanem mondjuk egy outsider. Maradna tehát a naptár variálása, de ez is kötött dolog, elsősorban az őszi versenyek (világbajnokság és egynaposok) miatt. Olyan nincs, hogy berakják a Girót szeptemberre, akkor mikor lenne a vb-vel? Esetleg megtartanák a kiemelt versenyeket, de a kicsik elmaradnának? Annak viszont beláthatatlan következménye lenne, hiszen az elmúlt években is szűntek meg versenyek szponzori gondok miatt. Ilyen volt például a Tour of California. Mi történne akkor, ha egy kisebb prokontinentális verseny nem kerülne megrendezésre? Valószínűleg csődbe mennének a szervezők.

Ha ez nem lenne elég, akkor ott a csapatok jövője is. Az elmúlt években számos menedzser küzdött szponzori gondokkal, elég csak az egyik legsikeresebb csapat, a Quick Step vezetőjére, Patrick Lefevere-re gondolni. Már neki is olykor nehézséget okozott, hogy támogatókat találjon, pedig a csapata instant 50+ győzelmet szállított évente. Az olaszok szinte teljesen eltűntek a kerékpársportból, a spanyolok is minimalizálták a befektetéseiket, míg a franciák is nyélen mozognak. Egy gazdasági gyengélkedés esetén, simán benne van, hogy a befektetők megválnak a bringás részlegtől. El tudom képzelni, hogy év végére jó pár szponzor elpártol, ami azt is jelentheti, hogy nem lesz helyettük új, csapatok szűnnek meg. Tavaly a Katusha kiválása után hónapokig keresték a megoldást, aminek az lett az eredménye, hogy egy pár éve alakult kontinentális csapatot emeltek fel World Tour szintre.

A kerékpározás jó pár év(tized)e komoly gondokkal küzd, melyekre sürgős megoldás kéne. Rengeteg csapatnak patentra ki van számolva a bevétel és a kiadás, ha pedig nem tudnak "hirdetni", akkor nincsen értékük a szponzorok szemében. Ez a helyzet komoly következményekkel járhat a kerékpársport szempontjából, remélem, hogy valami csoda folytán sikerül rá majd megoldást találni. Lennének jó ötletek, csal nem biztos, hogy megvalósulnak...

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #969 Dátum: Március 26, 2020, 10:59:43 am CET »
Ide is belinkelem
Kerékpár versenyek
https://www.youtube.com/channel/UCnc6t2N9R_6eu5tieEe0-lw/videos

Körülbelül 150 egykori verseny (van, ami több részes, van ami komplett többnapos összefoglaló), számtalan izgalmasat tudnék ajánlani (2006-os Milano - Sanremo, 2009-es Paris - Roubaix), de érdemes a többségét megnézni az ínséges időkben.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #969 Dátum: Március 26, 2020, 10:59:43 am CET »