Július 12, 2020, 13:51:06 pm CEST

Szerző Téma: Sorozatok  (Megtekintve 60525 alkalommal)

Pozzato és 1 vendég van a témában

Elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #525 Dátum: Május 24, 2019, 10:25:42 am CEST »
What/If
Ahogyan mostanság mondani szokás: ezt nem láttam jönni. Szóval kijött egy sorozat Renée Zellweger főszereplésével. Miért is fontos ez? Egy Oscar-díjas színésznőről beszélünk, aki sorozatban még sosem vállalt főszerepet. Sőt, előtte összesen háromban játszott, akkor is epizódszerepeket. Ki készíti? Mike Kelley. Az eddigi sorozataira a jó közepes a megfelelő jelző, nem volt még kiemelkedő alkotása, viszont többségük ismert: Narancsvidék/ The O.C. (7,5), Jericho (8,0), Tuti gimi (7,7), Swingtown (7,7) és Revenge (7,9). Ebből azért már lehet sejteni, hová pozicionáljuk az új alkotását. Számomra a színészek többsége ismeretlen Zellwegeren kívül (ami jó eséllyel az én szegénységi bizonyítványom). Antológiáról beszélünk, minden évadban teljesen más sztori lesz, egyelőre azt nem tudom, hogy évadonként új szereplőgárdával-e...
Mai nap volt a premieren, összes rész kijött, felirat elérhető mindegyikhez.
Sztori:
A sorozat annak tovagyűrűző hatásait vizsgálja, ami akkor történik, ha elfogadható emberek elfogadhatatlan dolgokat tesznek. Minden évad egy tanmesét hozna arról, hogy milyen erős lehet egyetlen döntés, amely egy egész életpályát eltéríthet. Az első évadban két friss házasról lesz szó, akik anyagi nehézségekkel küzdenek, ezért elfogadják egy nő etikailag necces ajánlatát.
Videó:

Elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #526 Dátum: Május 29, 2019, 13:11:00 pm CEST »
Jelenleg ott tartunk, hogy a Chernobyl 70 ezer ember után 9,7-es értékeléssel a legerősebb IMDB sorozat. Ha valami óriásit nem hibáznak, akkor jó eséllyel rekordot döntenek.
Az eddigi négy rész pontozása:
1. rész: 9.5
2. rész: 9.7
3. rész: 9.7
4. rész: 9.7

Ilyet én még életemben nem láttam, azt meg pláne, hogy egy sorozat ennyit javuljon a pontozások során. Továbbra is iszonyatosan mellbevágó az egész, nincsenek túlbonyolítva a beszélgetések, érthető minden, részletesen próbálják bemutatni az eseményeket. Egy rész maradt vissza. Lehetséges, hogy Craig Mazinnak el kéne engedni a vígjátékokat és hasonlóan komor és letaglózó sorozatokkal kellene foglalkoznia? 

Elérhető peshark

Re:Sorozatok
« Válasz #527 Dátum: Május 29, 2019, 16:30:52 pm CEST »
Nagyon kemeny kis sorozat, ugy mennek el az 50-60 perces reszek, mintha 10 perc lenne az egesz, es mikor befejezed meg szinte nyom a mellkasod a felgyulemlett feszultsegtol, en nagyon szeretem :D

Nem elérhető vmlinuz

Re:Sorozatok
« Válasz #528 Dátum: Május 29, 2019, 19:19:29 pm CEST »
Nekem is bejön a Chernobyl, bár a tegnapi részben mintha kicsit belassult volna, a kutyalövős rész egy idő után már ismételtnek tűnt és más nem nagyon történt benne. Az egész robbanás okát meg elintézték pár percben.

Elérhető peshark

Re:Sorozatok
« Válasz #529 Dátum: Május 29, 2019, 22:04:47 pm CEST »
Nekem is bejön a Chernobyl, bár a tegnapi részben mintha kicsit belassult volna, a kutyalövős rész egy idő után már ismételtnek tűnt és más nem nagyon történt benne. Az egész robbanás okát meg elintézték pár percben.

SPOILER aki meg nem latta...:D

Szerintem a kutyas resznek az volt a lenyege, hogy mennyire hamar atvaltozott a korulmenyek kozott az ember egy gyilkossa igazabol, nyilvan alapbol nem egy porgos sorozat, de nem is hiszem hogy jobban kellene ezt porgetni.

Nem elérhető TiB

Re:Sorozatok
« Válasz #530 Dátum: Június 05, 2019, 10:02:06 am CEST »
Biztos jó részek lesznek, de Miley Cyrus feltűnésével a sorozat nem fordul saját maga ellen? Kicsit mintha ez a csaj is részese lenne a sorozat mondanivalójának.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #531 Dátum: Június 05, 2019, 12:07:37 pm CEST »
Annak ellenére, hogy elvileg a sorozatgyártás csúcséveit éljük, mégis nehéz kiemelkedően jó alkotást találni. Rengeteg új alkotás készül, de a mennyiség a minőség rovására is megy. Sok sorozat 2-3 évadig kiemelkedő, majd elszúrják a befejezést. Vannak olyan, akik már rögtön az elején elbuknak a nagyközönség szemében, pedig utána kiemelkedő részeket gyártanak. A Netflix térnyerésével mára világossá vált, hogy a sorozatokban van a jövő, fokozatosan szorulnak vissza a filmek, de eltűnni sosem fognak. Ez így is van rendjén.

Kíváncsiságból megnéztem az elmúlt 10 évben készült sorozatokat (amiknek pilotja nem régebbi 2009-nél) és az IMDB pontszámait vettem alapul és meglepődtem a "különbségeken":
1. Chernobyl 9,7 (135 000 szavazó / 2019)
2. Game of Thrones 9,4 (1 500 000 szavazó / 2011)
3. Sherlock 9,1 (700 000 szavazó / 2010)
4. True Detective 9,0 (440 000 szavazó / 2014)
5. Fargo 9,0 (270 000 szavazó / 2014)
6. Black Mirror 8,9 (320 000 szavazó / 2011)
7. Stranger Things 8,9 (600 000 szavazó / 2016)
8. Narcos 8,8 (300 000 szavazó / 2015)
9. House of Cards 8,8 (430 000 szavazó / 2013)
10. Peaky Blinders 8,8 (200 000 szavazó / 2013)

Amit én leszűrök ebből a listából:
- Ha nem vesszük a Chernobylt, akkor az elmúlt 4 évben nem készült olyan alkotás, mely elérte volna a 9-es pontszámot
- A sorozatok többsége olyan felépítésű, mely inkább egy-egy kiemelkedően erős évadra/részre gyúr (legyen akár antológiai például): Black Mirror, Narcos, Fargo, True Detective, Sherlock
- Az elmúlt három évben két kiemelkedő sorozat volt a Chernobylon kívül a pontszámok alapján: Stranger Things és Cobra Kai (amely 8,8-as átlaggal büszkélkedhet). Mi a közös bennük? Visszanyúlnak a múltba, 80-as vagy 90-es éveket idézik meg, támasztják fel a modern korba átültetve.
- Az átívelő szállal rendelkező sorozatok képtelenek tartani a színvonalat: Game of Thrones (borzalmas zárás), Narcos (gyengébb harmadik évad), House of Cards (Spacey kiválásával sokat gyengült), Fargo (voltak gyengébb évadok), True Detective (ahogyan itt is), Sherlock (itt is).
- Óhatatlan a visszaesés/bukás/kiábrándulás, főleg ilyen kritikus korszakban.

Ezért is történhetett az, hogy a Chernobyl üstökösként tört a csúcsra és lett a legjobb. Nagy valószínűséggel ez nem is fog változni, megkockáztatom, hogy hosszú évekre kibérelték az első helyet a ranglistán.

Chernobyl
Gyönyörű képi világ (az események fényében), mely olykor borzalmasan húsbavágó, máskor pedig a remény minimális sugarát próbálja láttatni egy-egy pozitív hír után. Sugárzásmérő borzasztó hangja, mely beleívódik a fejekbe, de nem mehetünk el szó nélkül más egyéb kiváló hanghatás mellett sem. Nem tolakodó "zene", hanem szépen a háttérben meghúzódó. Felerősíti az amúgy is komoly feszültséget, mely bennünk is húzódik. Egy szűk mesgyén egyensúlyozva jól találták meg a készítők a tökéletes egyensúlyt és lett ez az alkotás a tökéletesség mintapéldánya.

Ami már csak azért is meglepő, mert Craig Mazin nem éppen ilyen téren volt erős a korábbi években. Vígjátékok után egy ennyire komoly témát ilyen módon tálalni egyértelműen profi munkára utal. Megkockáztatom, hogy a Chernobyl tarolni fog a jövő évi gálákon. Érthető mindenki számára, jól tálalják a bonyolultabb kifejezések is, ehhez pedig a kevésbé kvalifikált szovjet pártitkárokat alkalmazzák, akiknek el kell magyarázni a dolgokat. Kicsit degradáló is lehet ez a néző számára, de mindenképpen szükséges.

Az utolsó rész, ahogyan a tárgyalás zajlik, jól érzékelteti annak a korszaknak a sajátosságait. Ez az egész alkotáson érzékelhető, ezzel is görbetükröt állítva egy ilyen jellegű politikai berendezkedésnek. Borzasztó katasztrófa volt, mely lehetett volna sokkal rosszabb is, de pár ember "észnél volt", még akkor is, ha nem volt egyszerű dolguk. Az öt rész kiváló, nem is nagyon találni gyengébb epizódot, nem húzták feleslegesen az időt a készítők. Lényegretörő és nagyon mély alkotás, mely után gondolkozik az ember, szíve szerint újranézné, de egy kis idő kell, hogy megeméssze a látottakat.

Pontszám: 10/10
Nálam ez kérdés nélküli, mert így kell felépíteni egy jó sorozatot. Pazar szereplőgárda, ahogyan páran átértékelik az akkori rendszert, feleszmélnek, de sok esetben még ők sem tehetnek semmit.


« Utoljára szerkesztve: Június 05, 2019, 12:15:44 pm CEST írta Pozzato »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Ajánlat
« Válasz #531 Dátum: Június 05, 2019, 12:07:37 pm CEST »
Szeretnél online fogadni?

Amennyiben megbízható helyen szeretnél játszani, akkor ajánljuk, hogy nézd át az általunk javasolt online fogadóirodákat tartalmazó listát.


Elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #532 Dátum: Június 05, 2019, 17:20:28 pm CEST »
Biztos jó részek lesznek, de Miley Cyrus feltűnésével a sorozat nem fordul saját maga ellen? Kicsit mintha ez a csaj is részese lenne a sorozat mondanivalójának.

Belenéztem.. hát én nem bírtam, de lehet másnak tetszeni fog. Második rész jobban érdekel. Andrew Scott (Sherlock: Jim Moriarty) és Damson Idris (Snowfall: Franklin) a két főszereplő.

Elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #533 Dátum: Június 10, 2019, 11:54:15 am CEST »
Két sportos sorozat a közeljövőből:
Amazon: Az All Or Nothing európai focis szériájának alanya idén, a Manchester City után a Borussia Dortmund lesz, 08.09-én az ő előző szezonjukat lehet majd végigkísérni.
HBO - Showtime: Készítő: Max Borenstein (Terror, Godzilla), executive producer és pilotrendező: Adam McKay (Dead to Me, Succession) – Jeff Pearlman könyve, a Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s alapján. A 80-as évekbeli Los Angeles Lakers profi kosárlabda csapat játékosainak magán és professzionális életéről. Az egyik legdominánsabb sportdinasztia egy egész korszakot meghatározz Pat Riley edzővel és olyan játékosokkal, mint Magic Johnson és Kareem Abdul-Jabbar. Persze egy álomcsapat összeállítása elég sok színfalak mögötti drámával is járt.

Jövök pár visszatérő sorozat dátumával és trailerével:
Big Little Lies (2. évad): tegnapi visszatérés, videó: Jessica Jones (3. évad): június 14. videó: Yellowstone (2. évad): június 19. videó: Dark (2. évad): június 21. videó: Legion (3. évad): június 24. videó: Stranger Things (3. évad): július 4. videó: Snowfall (3. évad): július 10. videó: Money Heist (3. évad): július 19. videó:
Pár új sorozat a nyári melegbe:
Too Old To Die Young,  Premier: június 14. (Amazon)
Készítők: Ed Brubaker (Captain America: The Winter Soldier és Westworld), Nicolas Winding Refn (Drive, Bronson, Pusher)
Már a rendezők miatt is megér egy próbát, főszereplő pedig Miles Teller. Az első komoly tv-s szerepe, eddig egy kiemelkedően jó filmben játszott (Whiplash), többi az jó középszer: Project X, The Spectacular Now, War Dogs, Divergent, Only the Brave. Eléggé elborult a sztori (és a videó) alapján, de hát Refntől valami hasonló várható.
Sztori: A történet Los Angeles alvilágáról, és pár karakter, köztük egy gyászoló rendőr egzisztenciális utazásáról szól, ahogy bűnözőkből szamurájokká válnak az Angyalok Városában.
Videó:
Los Espookys, Premier: június 14. (HBO)
Első ránézésre annyit mondanék: mi a jóisten ez??  ;D Inkább jöjjön a sztori és a videó, az többet mond mindennél, vagy mégsem?
Sztori: A jelen Mexikóvárosának egy álombéli változatában játszódó sztori pár barátról szól, akik oda vannak a horrorfilmekért és a szörnyes sminkekért, maszkokért, és ebből csinálnak üzletet.
Videó:
The Loudest Voice, Premier: június 30. (HBO)
Parádés szereplőgárda: Russell Crowe (Oscar-díjas, Golden Globe-díjas, Gladiátor, A nyomorultak), Naomi Watts (2x Oscar-jelölés, Birdman), Sienna Miller (Golden Globe-jelölés), Seth MacFarlane (Oscar-jelölés, 4x Emmy-díj, Family Guy-készítője), Josh Charles (Golden Globe-jelölés).
Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert Crowe az elmúlt években nem sok értékelhető filmben szerepelt. Mondhatnánk azt is, hogy megindult a lejtőn, elmúlt 10 évben 2-3 alkotás volt csak közepesnél jobb tőle. Azért egy ilyen renoméval rendelkező sztártól ez nagyon kevés. A szerep kedvéért felszedett pár kilót (és akkor még finoman fogalmaztam  ;D), hogy hiteles legyen élete első tv-s főszerepében. Ami még érdekes lehet, hogy a készítők között az a Tom McCarthy szerepel, aki a 13 Reasons Why-t csinálta, ami felkavarta 2 éve az állóvizet. Ő adaptálta minisorozattá a könyvet (7 rész), pár éve nyert Oscar-díjat. Nem csak a sorozatok terén alkotott maradandót, hanem filmeknél is: Spotlight (Oscar-díj, 8.1-es értékelés), The Station Agent (Bafta-díj, 7.7-es értékelés), The Visitor (7.7), Up (Oscar-jelölés, 8.5), Win Win (7.2), Million Dollar Arm (7.0). Nem igazán nyúlt még mellé, szóval ez lehet a nyár egyik kellemes meglepetése és akár az HBO nagy dobása is a Chernobyl után.
Sztori: A sorozat Gabriel Sherman The Loudest Voice in the Room című regényén alapszik, és megtörtént eseményt dolgoz fel: az akkoriban még CNBC-nél dolgozó Roger Ailes (a karrierjét a FOX News elnökeként fejezte be) bukását, aki fizetésemelést ígért az egyik alkalmazottjának, ha utána bármikor lefeküdhet vele.
Videó:

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető TiB

Re:Sorozatok
« Válasz #534 Dátum: Június 12, 2019, 10:01:27 am CEST »
Megborított ez a fotó tesók, elvitte kicsit hintázni a szilikonikreket Csernobilba, mert instán az HBO sorija miatt nagyon adja a csernobili selfie. Mindenki ott vereti most bástyák, sugárzóan szép mosollyal nézik a sori helyszíneit.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Elérhető peshark

Re:Sorozatok
« Válasz #535 Dátum: Június 12, 2019, 10:15:09 am CEST »
Mondjuk nem tudom mi az olyan jo ebben a katasztrofaturizmusban, oke erdekes minden, de ahogy a storyjaiban is latszik, voltak olyan helyen ahol meg mai napig sipol rendesen a radioaktivitast mero szerkezet, nyilvan ezzel keresi a nepszeruseget, de ennyire butanak lenni... :D

Elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #536 Dátum: Június 12, 2019, 11:10:10 am CEST »
Mikor a COD-nak ez a pályája kijött, akkor bezzeg senki sem ment oda veretni.  :(

Én ugyanezeknek az embereknek szerveznék túrát a Karacsáj-tó környékére is, bár lehet utána nem jönnének a vidám insta képek.  ;D
Az ottani sugárzás mértéke elvileg 600 röntgen, egy óra alatt megöl egy embert..
Mondjuk az még nem olyan fancy, de majd eljön ennek is az ideje.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető vmlinuz

Re:Sorozatok
« Válasz #537 Dátum: Június 12, 2019, 12:57:36 pm CEST »
Megborított ez a fotó tesók, elvitte kicsit hintázni a szilikonikreket Csernobilba
Biztos kicserélte a szilikont ólomra, most meg teszteli a sugárzást :D Meg felnyomott magának egy Geiger számlálót, most meg rezeg mint atom.

Elérhető Pozzato

Re:Sorozatok
« Válasz #538 Dátum: Június 16, 2019, 13:28:27 pm CEST »
Catch-22 (22-es csapdája) (SPOILER!)
Írtam már róla, most jöjjön részletesebben, mert a végére értem. Az év egyik üde színfoltja lehet ez a sorozat. Mindössze hat rész, komplett sztori, több évad nem lesz belőle. Körülbelül 4 órát emészt fel az ember életéből. Egyszerre elgondolkodtató, vicces, szomorú és abszurd. A II. világháború alatt játszódik a történet, mikor az amerikai hadsereg nyomul Olaszország belseje felé. Egy katonának viszont nincsen ínyére ez az egész, utálja a bevetéseket, menne már haza (döngetni a "felettese" feleségét). Mindenáron le akar szerelni. A bevetési kvóta azonban nemhogy csökkene, hanem napról napra növekszik. Hiába tesz ellene bármit, belekerül a 22-es csapdájába. Ha ez nem lenne elég, akkor hiába nyújtané be a leszerelési kérelmet (mint elmeroggyant), azt nem fogadnák el, mert csak azok akarnak leszerelni, akik tisztában vannak a veszélyekkel, ergo nem lehetnek őrültek. Rengeteg abszurd jelenet, párbeszéd, amiből érzékelhetjük, milyen helyzetbe is került John "Yo-Yo" Yossarian. Remek színészek játszanak benne, George Clooney parádés, ahogyan Hugh Laurie is (nácis jelenet kiváló  ;D). Milo jelenetei általában viccesek, de ez kevés lett volna, ha Christopher Abbott nem hozza ennyire jól Yo-Yo megformálását. Azt mondom, akinek az első rész nem jön át, felesleges tovább néznie, mert nem fog tetszeni. Zenei aláfestés zseniális, ahogyan a képi világ is. Ezt a sorozatot mégis leginkább a helyzetkomikumok adják el.
Pontszám: 8,5/10

Az abszurd humor nem mindenkinek tetszik, de aki mégis úgy érzi, hogy érdekli (akár ezek alapján is), annak ajánlani tudom Kurt Vonnegut könyveit:
https://moly.hu/alkotok/kurt-vonnegut/konyvek

Elérhető peshark

Re:Sorozatok
« Válasz #539 Dátum: Június 18, 2019, 21:32:25 pm CEST »
-t latta mar valaki? :D egyik snooker biro rakta ki twitteren, hogy milyen jo, aztan imdb-n is 9+on van, azt a par reszt lehet megerne ledaralni..

Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #539 Dátum: Június 18, 2019, 21:32:25 pm CEST »