Augusztus 20, 2019, 11:48:40 am CEST

Szerző Téma: csabax tippek  (Megtekintve 1534156 alkalommal)

gerry és 2 vendég van a témában

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23145 Dátum: Február 09, 2019, 14:20:33 pm CET »
Huddersfield Town - Arsenal 2  :great:

Remélhetőleg kihasználja majd a vendég londoni csapat azt a dolgot, hogy mostanában roppant gyengén teljesít a hazai csapat. Hangsúlyozom, hogy csak remélhetőleg, mert ugyan tényleg sokkal magasabb színvonalat képvisel az Arsenal, mint amilyenet a Huddersfield Town, de sajnos annyira kiszámíthatatlan a vendégcsapat mindenkori teljesítménye, hogy nagyon. Elvileg nem lesz majd semmilyen gond a vendégsikerrel, ám ismétlem, hogy csak elvileg van ez így, hiszen a gyakorlatban majd meglátjuk, hogy milyenre sikeredik ez a mérkőzés.

Az azért mégis némi gondot jelenthet, hogy Pierre-Emerick Aubameyang beteg volt az elmúlt napokban, hiszen az Arsenal gaboni csatárának gólszerzésére már csak a góllövőlista élmezőnyében elfoglalt helyezése és az ottani érdekeltsége miatt is számítani lehetett. Ám most már úgy tűnik, hogy nem kell tovább aggódni miatta, hiszen várhatóan játszani fog. Ő is, s a másik kérdéses is, aki nem más, mint a francia hátvéd Laurent Koscielny. Az éppen elegendő bajság Unai Emery Arsenal-menedzser számára, hogy a spanyol Hector Bellerin, a görög Sokratis Papastathopoulos, Danny Welbeck és Rob Holding sem játszhatnak majd. A hazaiaknál a belga Isaac Mbenza, a marokkói Abdelhamid Sabiri és az amerikai Danny Williams a kimaradók. Elvileg még a német Shkodran Mustafi, a svájci Granit Xhaka és a fiatal angol Ainsley Maitland-Niles szerepeltetése is kérdéses a vendégeknél.

Azok mellett, hogy tuti kiesőnek tűnik a hazai csapat, számolok még Pierre-Emerick Aubameyang 1-2 góljával is. És azzal is, hogy a 6. helyre visszacsúszott londoni együttesnél megkongatták a vészharangot, s elmagyarázták az illetékeseknek, hogy ez így nem mehet tovább, mert akkor ejnye-bejnye lesz. Azt már talán megemlíteni sem érdemes, hogy a házigazda Huddersfield Town már 12 mérkőzés óta képtelen nyerni. Legutóbb valamikor még tavaly november végén bírt győzni a Huddersfield Town, s az azóta lezajlott 12 bajnoki mérkőzésen 11 veresége és 1 döntetlenje van. Ha pedig ezt a csapatot nem bírja legyőzni az Arsenal, akkor vele kapcsolatban nem lehet majd semmiről sem beszélni.

Tipp: győz az Arsenal.
« Utoljára szerkesztve: Február 09, 2019, 17:55:36 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23146 Dátum: Február 09, 2019, 15:41:36 pm CET »
Girona FC - Huesca 1  :noway:

Finoman fogalmazva is úgy tűnik, hogy mintha problémákkal küszködne a házigazda katalán együttes, ám én ettől függetlenül a Girona FC Huesca elleni győzelmére tippelek a két kiesőjelölt gárda mérkőzésén. Méghozzá annyira kiesőjelölt ez a két brigád, hogy a katalán csapat éppen a kiesést jelentő helyezések felettin áll (17. hely), míg a vendég aragóniai együttes már kissé "leszakadva" a többiektől tökutolsó helyezett és valószínűleg már készül az idén őszi másodosztályú meccsekre.

Bizony tekintélyes a hazaiak hiányzói listája: Seydou Doumbia, a kapus Gorka Iraizoz, Marc Muniesa, Pedro Alcala, Johan Mojica és Aday Benitez. Ám azért a vendégek hasonló listája sem nevezhető rövidnek: Luisinho, Gonzalo Melero, Yangel Herrera és Juan Hernandez. Engem némileg arra emlékeztet ez a sok hiányzó, hogy valószínűleg most is azon eset lesz majd, amikor a vak vezeti a világtalant. Vagy valami hasonló.
   
Egyik csapat sincs még csak közepesnek nevezhető formában sem. Sőt, a hazai pályán játszó aktuális formája Girona FC kifejezetten pocséknak nevezhető, de persze azért a Huesca sem "panaszkodhat". A katalán gárda egy nagyon picivel jobb teljesítményre képes hazai környezetben, mint amilyenre képes idegenben az aragóniai csapat. Ezért jobb híján jóformán az marad az egyetlen dolog, amiben bízhatok a hazai csapat győzelméért, hogy a katalánoknál játszani fog Cristhian Stuani. És bizony az uruguayi válogatott csatár a teljes spanyol élvonalbeli bajnokság egyik legeredményesebb labdarúgója. Az eddigi 22 fordulóban Stuani 12 gólt szerzett és ezzel a teljesítménnyel Lionel Messi és Luis Suarez mögött dobogós helyezett a spanyolországi góllövőlistán. Én most abban reménykedek, hogy ő lehet az, aki a hazaiak javára billenti majd a mérleg nyelvét ezen két kiesőjelölt csapat összecsapásán.

Tipp: győz a Girona FC.
« Utoljára szerkesztve: Február 09, 2019, 22:29:39 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23147 Dátum: Február 09, 2019, 17:01:40 pm CET »
Skoda Xanthi - Lamia 1  :noway:

A két csapat közül a házigazda Skoda Xanthi a középmezőnyben van, a 8. helyen, míg a vendég és 11. helyezett Lamia már csak 3 pontra van egyaránt a kiesési osztályozótól is, és az kiesési helyezéstől is. A hazai pályán játszó Skoda Xanthi két fordulóval ezelőtt már "elszórakozta" a középmezőny elejére jutást, ugyanis otthon szenvedett 1-0-ás vereséget a szaloniki Aris csapatától. Amelyik azóta már a görögöknél jól hangzó 5. helyen van. Ezzel a hazai vereséggel nagy sanszot szalasztott el a Skoda Xanthi, hiszen igencsak kényelmes helyzetben is lehetne már. Ehelyett az van, hogy ha ismét elszórakozza az otthoni bajnoki mérkőzését, akkor nemsokára arra ébredhet majd, hogy kiesési problémái vannak és az élvonalban való bennmaradásért kell küzdenie. Akkor pedig már késő lesz azzal foglalkozni, hogy nem is olyan régen még más volt minden.

Hazai oldalon talán még időben van tudomásul venni, hogy nem repül a sült galamb, s bizony tenni is kell valamit azért, hogy ne legyenek kiesési problémák. Erre lehet jó ez a mérkőzés a közép-görögországi csapat ellen. Még véletlenül sem lehet azt mondani, hogy akár csak középszerű csapat lenne a Lamia, ugyanis ami gyenge, az tényleg gyenge. Pillanatnyi formák tekintetében is jobb egy picivel a hazai környezetben játszó Skoda Xanthi, de ráadásul még az is a hazai győzelemre való tippelésre mutat, hogy viszonylag jól teljesít hazai pályán a Skoda Xanthi, s nagyon gyenge teljesítményre képes idegenben a Lamia.

Amennyiben nem lesz ismét "elszórakozás" a hazaiaknál, s rájöttek arra, hogy még nem ért véget a görög élvonalbeli focibajnokság, hanem illene még nyerni néhány mérkőzést, akkor nem lehet túl nagy bajság az idegenben roppant gyengén szereplő Lamia ellen. Tényleg jobbára csak a Skoda Xanthi focistáinak kedvén múlik majd minden.

Tipp: győz a Skoda Xanthi.
« Utoljára szerkesztve: Február 09, 2019, 19:50:54 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23148 Dátum: Február 09, 2019, 19:03:36 pm CET »
Sint-Truiden - Waasland-Beveren 1  :great:

Hazai győzelemre lehet kilátás, ugyanis a Sint-Truiden számára még van némi tétje ennek a belga élvonalbeli bajnoki találkozónak, míg a Waasland-Beveren részére pedig gyakorlatilag már semmi tétje nincsen. Márpedig nem is kevés tétről van szó! Ugyanis arra mindenképpen lehet számítani, hogy a jelenleg 39 ponttal 5. helyezett házigazda Sint-Truiden a felsőházi rájátszásban akar majd szerepelni. Ehhez pedig győzelem szükségeltetik, hiszen minden bizonnyal a 37 ponttal 7. helyezett és még alsóházban levő belga rekordbajnok, a legalább 30 bajnoki címmel rendelkező RSC Anderlecht is be kíván jutni a felsőházi rájátszásba.

Tehát nem ártana győznie hazai pályán a Sint-Truiden csapatának, főleg amiatt is, mert a bajnokság hátralevő részében már nem igazán lesz olyan gyengécske ellenfele, mint amilyen a Waasland-Beveren. Ugyanis a bevereni gárda mindössze csak utolsó előtti helyezett, de a mögötte álló Lokeren már nagy távolságra van tőle, és mivel Belgiumban csak egyetlen csapat esik ki az élvonalból, várhatóan a lokereni alakulat lesz az a kieső csapat. Így tehát a Waasland-Beveren nagyon lent van a tabellán, minden bizonnyal az alsóházi rájátszás egyik együttese lesz, de nyugalomban lehet, hiszen jóformán már alig-alig fenyegetheti valami. Jobbára semmi sem!

Tét a hazaiak számára van, a náluk játszó 11 gólos japán Daichi Kamada pedig a belga élvonalbeli focibajnokság góllövőlistájának élmezőnyében van. Ráadásul ebben a szezonban hazai pályán jól teljesítő csapatnak számít a Sint-Truiden. Az előbb említett Kamada mellett még az elefántcsontparti-francia Yohan Boli , a kongói Jordan Botaka, Laurens De Bock vagy akár az előzőhöz hasonlóan szintén belga Alexis De Sart is veszélyes lehet a vendégek kapujára.

Tipp: győz a Sint-Truiden.
« Utoljára szerkesztve: Február 19, 2019, 17:56:53 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23149 Dátum: Február 10, 2019, 00:24:44 am CET »
Dunarea Calarasi - Concordia Chiajna 1  :great:

Kiesési rangadó lesz ez a Dunarea Calarasi - Concordia Chiajna román bajnoki mérkőzés. Teljes mértékben a bajnoki tabella alján található csapatokról van szó, amelyek nemsokára az alsóházi rájátszásban fognak szerepelni, s ott várhatóan mindketten a kiesés elkerüléséért fognak játszani. A házigazda és 18 pontos Dunarea Calarasi jelenleg a 12. helyen van, amelyik alulról a harmadik, míg a vendég és 17 pontos Concordia Chiajna közvetlenül az előbbi mögött van, a 13. helyen. Vagyis alulról a második - utolsó előtti - helyen van. Várhatóan az előbbiekben említett két csapat az utolsó helyezett és 16 pontos FC Voluntari csapatával együtt hármasban fognak megküzdeni a nemsokára következő alsóházi rájátszásban, hogy a három együttes közül melyik kettő fog kiesni "csont nélkül" a román másodosztályba, s melyikük lesz az a szerencsés brigád, amelyik osztályozón szerepelhet majd a másodosztály 3. helyezettje ellen.

Már csak azért is motiváltak lehetnek nagyon mindkét együttes játékosai, mert számukra tényleg fontos mérkőzésről van szó, amolyan "hatpontos" meccs lesz ez, s bizony sok múlhat majd az eredményen. Annyira "kutyaütő" csapat a hazai pályán játszó Dunarea Calarasi is, de a vendég Concordia Chiajna is, s annyira majdnem azonos a teljes e szezonbeli teljesítményük, hogy gyakorlatilag nagyon nehéz valamiféle különbséget találni. A Dunarea Calarasi 3-9-10-es mutatóval és 14-24-es gólaránnyal áll 22 forduló után, míg az őt követő Concordia Chiajna 4-5-13-as mérleggel és 16-38-as gólaránnyal rendelkezik. Amennyiben mégis valamilyen különbséget kívánok lelni a két csapat eddigi teljesítményében, akkor talán mindössze annyit lehet "felmutatni", hogy a vendégcsapat mintha leheletnyivel rosszabb formában van jelenleg, s talán egy nagyon-nagyon-nagyon picivel gyengébben is szokik teljesíteni, mint az ellenfele.

A "botlábúak" mérkőzésétől mindössze annyit várok el, hogy az otthon játszó Dunarea Calarasi érvényesíteni bírja majd valahogyan a hazai pálya előnyét és ennek köszönhetően megtartsa magának a találkozó mindhárom pontját. Ezt remélem. Semmi mást.

Tipp: győz a Dunarea Calarasi.
« Utoljára szerkesztve: Február 19, 2019, 19:00:44 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23150 Dátum: Február 10, 2019, 09:29:11 am CET »
FC Magdeburg - Holstein Kiel 2  :noway:

Timo Perthel, Mario Seidel, a szerb Aleksandar Ignjovski és a ghánai Manfred Osei Kwadwo a hazai csapatból, míg Aaron Seydel és David Kinsombi a vendégektől fognak hiányozni. Ezen a téren nyilván némileg előnyben van a Holstein Kiel, s ez már csak azért is lényeges dolog lehet az észak-németországi együttes számára, mert a Holstein Kiel harcban van az élvonalba való feljutásért. Jelenleg csak a 6. helyen van Tim Walter edző kieli csapata, ám ez ne tévesszen meg senkit sem, hiszen a német Bundesliga második számú bajnokságának 3-7. helyezett csapatait mindössze 3 pont választja el egymástól, s emiatt, természetesen, nagyon gyakoriak a helycserék. Hiszen jobbára attól függenek ezek a helyváltoztatások, hogy az adott fordulóban éppen melyik csapatok játszanak otthon és melyik csapatok szerepelnek idegenben.
   
A Holstein Kiel számára akár előnyös is lehet az a tény, hogy a kiesés elkerüléséért küzdő FC Magdeburg ellen fog játszani. Hiszen így eléggé egyértelmű, hogy viszonylag gyenge csapat a feljutásért küzdő gárda mostani ellenfele, viszont azzal azért már problémák lehetnek, hogy nem csak a vendégek számára, hanem a házigazda magdeburgi együttes számára is fontosak és szükségesek a pontok. Egy dologban azért teljesen biztos vagyok: így legalább mindkét csapatnak kellenek a pontok, s valószínűleg nem lesz nyugalmas a találkozó.

Az is előnyt jelenthet majd a vendégek számára, hogy nem csak sokkal jobb formában vannak, mint ellenfelük, hanem ők kifejezetten eredményesen szoknak szerepelni idegenben. Ugyan a hazai környezetben játszó FC Magdeburgnak is kellenek a pontok, hogy továbbra is a kiesést jelentő helyek felett bírjon maradni, ám ezzel csak annyi gond van, hogy általában gyenge szokott lenni otthon a csapat. Legalább annyira, hogy se győzni ne bírjon, de vereséget se szenvedjen, hanem inkább döntetlen eredményt csikarjon ki otthon.

Szerintem ezúttal is döntetlen körüli lehet majd az eredmény. Ám én még reménykedek abban is, hogy a lényegesen jobb vendégcsapat rá fogja tudni erőltetni az akaratát a várhatóan ismét ikszelni próbáló hazaiakra.

Tipp: győz a Holstein Kiel.
« Utoljára szerkesztve: Február 10, 2019, 15:23:34 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23151 Dátum: Február 10, 2019, 11:42:54 am CET »
Tottenham - Leicester City 1  :great:

Harry Kane hiányában a hazaiaknál valószínűleg a dél-koreai Son Heung-Min lesz az előretolt csatár. Ám nem csak a sérült Harry Kane kimaradása miatt foghatja a fejét az argentin Mauricio Pochettino Tottenham-menedzser, ugyanis a szintén sérült Dele Alli is hiányozni fog a hazai csapatból. Helyette várhatóan az argentin Erik Lamela fog szerepelni. De hiányzók terén tényleg rosszul áll a Spurs, ugyanis az előbbiekben említett labdarúgókon kívül még Eric Dier, Vincent Janssen és Ben Davies sem játszhat. Ők is sérültek. Mindannyian!

Ellenben a vendégeknek mindössze csak két hiányzójuk lesz: Marc Albrighton és Daniel Amartey. Igaz, közülük Albrighton hiánya akár döntő is lehet majd, hiszen ő meghatározó játékosnak számít a Leicester City csapatában. A ghánai Amartey, aki olykor cserejátékos szokott lenni, nos, az ő hiánya jobbára csak akkor fog feltűnni, amikor cserélni kell majd. Vagy még akkor sem. Albrighton hiányzása miatt elképzelhető az is, hogy a belga Youri Tielemans fel fog tűnni a vendégek kezdőcsapatában. Például a középpályán, Demarai Gray helyén.

Pillanatnyi formák tekintetében még így is a sérültekkel teli Tottenham eredményesebb, mint a vendég Leicester City. És ez, vagyis a vendégek jelenlegi gyengesége a fő ok arra, hogy a hazaiak győzelmére tippelek. Mert amúgy teljesen természetes dolog az, hogy bajnoki címért is küzdő, de talán abba csak maximum belekontárkodható Tottenham Hotspur FC lényegesen eredményesebb csapat hazai környezetben, mint ahogyan teljesít idegenben a Leicester City. Pedig hát amúgy a vendégek csapata nem mondható rossznak idegenben, sőt talán akár a közepesnél egy picivel jobban teljesítőnek is nevezhetően. Ám most azért az valószínűleg döntő lehet, hogy jelenleg rossz a formája.

Nekem úgy tűnik, hogy szoros és izgalmakban bővelkedő mérkőzésre van kilátás, melyen a hazai hiányzások miatt leginkább döntetlenhez körüli lehet az eredmény. Ám én azért mégis bízok abban, hogy az otthon játszó együttes képes lesz majd megszerezni a számára győzelmet jelentő találatot.

Tipp: győz a Tottenham.
« Utoljára szerkesztve: Február 19, 2019, 19:57:15 pm CET írta csabax »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Neked ajánljuk!
« Válasz #23151 Dátum: Február 10, 2019, 11:42:54 am CET »
Számlanyitási ajánlat

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Részvételi feltételek érvényesek.


Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23152 Dátum: Február 10, 2019, 13:57:45 pm CET »
Cercle Brugge - Club Brugge 2  :noway:

Egyértelműen problémát jelent az a 2. helyezett Club Brugge számára, hogy az előző fordulóban az éllovas KRC Genk kihasználta az előbbi hibázását, 2-1-re győzött idegenben a Waasland-Beveren elleni meccsen, és tovább növelte előnyét. Sőt, ebben a fordulóban már pénteken játszott a Genk, nyert is 2-0-ra hazai pályán a Standard Liege ellen, s ezzel az újabb sikerrel immár 12 pontra nőtt az előnye a Club Brugge csapata előtt. Ezt egyben azt is jelenti, hogy ha Club Brugge még továbbra is komolyan gondolja, hogy meg akarja nyerni a belga bajnoki címet, akkor kötelező győznie a városi derbin, a Cercle Brugge ellenében.

Ez a Cercle Brugge elleni győzelem már csak azért sem okozhat túl nagy gondot a Club Brugge számára, mert az ezúttal pályaválasztó városi rivális igencsak szerény képességekkel rendelkezik, s amellett, hogy "kiscsapatnak" számít, leginkább azzal szokott feltűnni, hogy viszonylag gyakran ingázik az élvonal és a másodosztály között. Most éppen az élvonalban van a Cercle Brugge, de idei teljesítménye is jóformán csak az alsóházra elegendő. Ráadásul még az alsóházon belül is jobbára csak a kiesési zóna környékére korlátozódik a Cercle Brugge játéktudása. Az pedig mindenképpen előnyt jelenthet majd a vendégcsapat számára, hogy nem kell messzire utaznia, s még csak városon belül sem szükségeltetik menni sehova sem, hiszen a Jan Breydel stadion Brugge város mindkét focicsapata számára a hazai pályát jelenti. Azaz ennél a városi rangadónál e téren mindössze csakis annyi történik, hogy ezúttal nem a Club Brugge, hanem a Cercle Brugge lesz a pályaválasztó csapat. Ennyi.

A hazaiaknál a francia Nabil Alioui, a szintén francia Pierre-Daniel Nguinda Ndiffon, a gaboni Lloyd Palun és a belga Benjamin Lambot, míg a vendégeknél pedig a horvát Matej Mitrovic és a nigériai Emmanuel Dennis fognak kimaradni. Nekem nem tűnik úgy, hogy emiatt bajban lehetnének majd a vendégek. Ezért úgy vélem, hogy most már végre lesznek annyira motiváltak is, hogy nyerjenek. Hiszen ők is tudják azt, hogy ha ezúttal nem győznek és nem csökkentik vissza 9 pontra a KRC Genk előnyét, akkor majd nagyon nehéz dolguk lesz a nemsokára kezdődő felsőházi rájátszásban.

Tipp: győz a Club Brugge.
« Utoljára szerkesztve: Február 10, 2019, 16:28:09 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23153 Dátum: Február 10, 2019, 14:32:11 pm CET »
Atalanta - Spal 1  :great:

Nemzetközi mérkőzéseket akar játszani idén ősztől a házigazda Atalanta, s ezért is hajt olyan nagyon az olasz élvonalbeli bajnokságban. Ugyan jelenleg még csak a 7. helyen van a 35 pontos bergamói együttes, s csak az 5-6. helyezések (és, persze, az azoktól előbbre levők) jelentenek nemzetközi szereplési lehetőséget, ám a nagyon "hajtó" Atalanta számára már szinte kézzel fogható közelségben van mindkét helyezés. Jelenleg a 38 pontos Lazio van az Európa Ligában való indulást biztosító 5. helyen, s a 36 pontos AC Milan van az EL-selejtezős 6. helyen. Tehát mindkét csapat 1 győzelemre, illetve azon belül van. Ám mivel az Atalanta gólkülönbsége kimagaslóan jobb a riválisokéinál (Lazio +7 gól, Milan +8 gól, Atalanta +18 gól), így az eredmények szerencsés alakulása esetén Gian Piero Gasperini bergamói edző csapata akár már egy győzelem esetén is előrébb léphet valamelyik nemzetközi szereplést biztosító helyezésre. Ehhez a győzelemhez bizonyulhat most megfelelő partnernek a vendég Spal csapata.

Jó tudni, hogy a Spal viszonylag gyengén szokik teljesíteni idegenben, s a jelenlegi formák tekintetében pedig akkora különbség van a két együttes között, hogy csak egyetlen szóval lehet jellemezni, éspedig azzal, hogy hatalmas. Mármint a két csapat közötti különbség! És, természetesen, a hazai csapat javára. Már csak azért is hatalmas ez a különbség, mert az Atalanta kiváló formában van mostanában. Méghozzá annyira kiváló ez az aktuális forma, hogy ebben a tekintetben jelenleg éppen az Atalanta a teljes olasz élvonalbeli bajnokság legjobb csapata.

Mindezeken túlmenően még az is sokat jelenhet a hazaiak számára, hogy egyetlen hiányzójuk sincsen, mindegyik játékos egészséges és játszhat, ha szükséges. A vendégeknél két hiányzó lesz, a brazil hátvéd Felipe és a szintén hátvéd algériai Mohamed Fares. Mindketten a fontosabb vendégjátékosok közé tartoznak, tehát nyugisan lehet azt gondolni, hogy nem csak gyengébb ellenfelénél a Spal, de még két fontosabb védőjátékos sem állhat Leonardo Semplici edző rendelkezésére.

Ha ezt a csapatot nem bírja legyőzni hazai pályán az Atalanta, akkor semmi keresnivalója nem lehet a nemzetközi mezőnyben.
« Utoljára szerkesztve: Február 19, 2019, 20:58:59 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23154 Dátum: Február 10, 2019, 15:59:25 pm CET »
FC Utrecht - PSV Eindhoven 2  :noway:

Óriási meglepetésemre szombaton az Ajax 1-0-ás vereséget szenvedett a Heracles Almelo otthonában, s ennek a buktának köszönhetően hatalmas lehetőséghez jutott a vasárnap játszó és a bajnoki címért zajló küzdelemben rivális PSV Eindhoven együttese. A listavezető PSV Eindhoven már amúgy is 5 pont előnnyel rendelkezik, de most az Ajax botlása révén akár 8 pontra növelheti előnyét. Ehhez mindössze annyit szükséges tenni, hogy győzni kell az FC Utrecht otthonában.

Ez bizony nem okozhat semmi különösebben jelentős erőfeszítést az egykori kiváló focista és jelenleg eindhoveni edző Mark van Bommel csapatának. Hiszen már csak úgy, alapjáraton is nagyon sokkal jobb a PSV Eindhoven, mint az FC Utrecht. Körülbelül úgy van ez, mint amennyire jelentősen nagy volt az AFC Ajax Amsterdam és a Heracles Almelo közötti különbség is. Ott mégis botlott az Ajax és ezzel baromi nagy ajándékot adott közvetlen riválisának. Most már csak annyi a kérdéses akármicsoda, hogy bír-e élni ezzel a lehetőséggel az eindhoveni alakulat. Én abban bizakodok, hogy igen, tud és bír. Igaz, én már az Ajax esetében is bizakodtam, s aztán mégis micsoda lett végül a dologból...

Urby Emanuelson, a marokkói Oussama Tannane, Nick Marsman, Riechedly Bazoer, a belga Cyriel Dessers, Simon Makienok és Rico Strieder, illetve Steven Bergwijn, a mexikói Hirving Lozano és Ryan Thomas lesznek majd a hiányzók. Vagyis a gyengébbnek taksált hazai csapatnál lényegesen több hiányzó lesz, s így természetesen az ottani cserelehetőségek is szűkösebbek lesznek. Persze, azért a vendégeknek is "fájhat" majd Bergwijn és Lozano kimaradása, de náluk legalább ott lehetnek a pályán - többek között - a holland válogatott Luuk de Jong is, az uruguayi Gaston Pereiro is, a szintén holland válogatott kapus Jeroen Zoet is, s a hátvéd Nick Viergever is.

Ha már az Ajax ennyire könnyelmű volt, akkor abban reménykedek, hogy ezt totálisan ki fogja használni az újabb bajnoki címre pályázó vendégcsapat.

Tipp: győz a PSV Eindhoven.
« Utoljára szerkesztve: Február 10, 2019, 18:38:34 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23155 Dátum: Február 10, 2019, 16:26:48 pm CET »
Manchester City - Chelsea 1  :great:

Ismét a kockázatok nélküli teljesen biztos szorzót választották a bukmékerek a Manchester City hazai győzelmére. Ezúttal a Chelsea elleni sikerre egy nagyon-nagyon picivel ugyan többet ajánlanak, mint korábban az Arsenal ellen (akkor 1.32, most 1.50 a hazai győzelem szorzója), hogy talán majd mondhatni lehessen, hogy a jelenlegi Manchester City ellen ez az odds mégis valamennyivel több a semminél.

Továbbá azt is érdemes figyelembe venni, hogy a hazai csapatból csak Claudio Bravo, Vincent Kompany és Benjamin Mendy fognak hiányozni, vagyis e téren is minden "szokásosnak" nevezhető, hiszen az ő hiányukat már úgy-ahogy megszokta a csapat és már nélkülük is végigporolja az angol élvonalbeli mezőnyt. A vendég londoniaknál majdnem mindenki egészséges, s csak Callum Hudson-Odoi és Gary Cahill szerepeltetésével vannak némi apróbb problémák. Ám ez nyilván amúgy nyilván amúgy sem jelenthet nagyobb gondot Maurizio Sarri menedzser számára, hiszen az előbbiekben említett mindkét focista várhatóan még úgy is mindössze csak cserejátékos lenne, ha teljesen egészséges is lenne.

Várhatóan mindössze csak az lesz az úgymond változtatás a vendégeknél, hogy a védelem közepére visszahozzák kezdőjátékosnak a német Antonio Rüdigert, s emiatt a dán Andreas Christensen ismét elfoglalni lesz kénytelen immár jól megszokott helyét a kispadon. A hazaiak kezdőcsapatában nem várható semmi változás. Az argentin Sergio Agüero kiváló formában játszik az utóbbi időben, ráadásul egyre-másra szerzi a gólokat, így nem igazán tűnik valószínűnek, hogy pont most fogja leültetni őt a kispadra Pep Guardiola menedzser, s a helyére pedig a fiatal brazilt, Gabriel Jesust fogja pályára küldeni.

Végére hagytam az ebben a bajnokságban a Manchester City esetében immár szokásossá vált dolgot: győznie muszáj a hazai csapatnak, hiszen már jobbára csak így maradhat némi esélye az újabb angol bajnoki aranyérem megszerzésére.

Tipp: győz a Manchester City.
« Utoljára szerkesztve: Február 19, 2019, 22:01:05 pm CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23156 Dátum: Február 10, 2019, 18:37:46 pm CET »
Hoffenheim - Dusseldorf, 1.5 gól felett  :great:
46. perc: 1-1

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23157 Dátum: Február 10, 2019, 21:38:33 pm CET »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23158 Dátum: Február 11, 2019, 11:15:38 am CET »
Hamburger SV - Dynamo Dresden 1  :great:

Sok hiányzó lesz a hazaiaknál, ám mégsem lehet semmi mellékcselekmény vagy hasonlók, ugyanis kötelező győzniük a hamburgiaknak. Ám így a hiányzók miatt legalább meg lehet majd tudni azt is, hogy miképpen vizsgázik a csapat, amikor többen kénytelenek kimaradni, viszont továbbra is a német élvonalba való feljutás a cél.

Aaron Hunt, a japán Gotoku Sakai, a dél-koreai Hee-Chan Hwang, a görög Kyriakos Papadopoulos, a spanyol Jairo Samperio és Stephan Ambrosius hagyják majd ki a találkozót a hazaiaktól, illetve mindössze csak az eltiltott Marco Hartmann fog hiányozni a vendégektől. Ám szerintem még így is jobbnak kell lennie a listavezető házigazda Hamburger SV-nek, mint a 12. helyezett kelet-németországi alakulatnak. Leginkább azért, mert a hazaiak már nagyon készülnek a feljutásra, valamint arra, hogy ősztől majd ismét élvonalbeli mérkőzések lesznek Hamburgban. Ellenben a Dynamo Dresden a másodosztály tabellájának második felében van, a 12. helyen, közvetlenül a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok felett. Várhatóan nem lesznek kiesési problémáik a drezdaiaknak, tehát viszonylag nyugodtak lehetnek e téren, viszont a hazaiak számára tényleg nagyon-nagyon fontos lehet a 3 pont megszerzése, s további előrefelé való menekülés a mögöttük mindössze 1 pont hátrányban levő FC Köln csapatától. Vagyis ugyan vannak hiányzók a hazaiaknál, viszont az is biztos, hogy van motiváció is az újabb győzelemre.

Uff, majdnem elfelejtettem azt a dolgot, hogy a 2. helyezett FC Köln úgy van most mindössze 1 ponttal lemaradva az éllovas Hamburger SV-től, hogy egy bajnoki mérkőzéssel kevesebbet játszott. Azaz amennyiben azon a halasztotta meccsen legyőzi majd idegenben az Erzgebirge Aue együttesét, akkor helycsere lesz a tabella élén, s a kölniek a hamburgiak elé fognak kerülni. Ez is nagyon nyomós ok arra, hogy hazai győzelemmel záruljon a Hamburger SV - Dynamo Dresden találkozó.

A hiányzók mellett még is "fejtörést" okozhat a hazaiaknál, hogy Pierre-Michel Lasogga, vagyis a Hamburger SV legeredményesebb csatára is kisebb izomproblémával bajlódik. Bár az ő esetében várható, hogy nagy valószínűség szerint helyre fog jönni a meccs kezdésének időpontjáig, s játszani fog a Dynamo Dresden ellen. Én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Lasogga gólt is fog szerezni.

Persze, a sok hiányzó miatt nem várok sziporkázó játékot a hazaiaktól, ám azt mindenképpen elvárom, hogy 1-2 góllal jobbnak bizonyuljon a Hamburger SV. És győzzön!
« Utoljára szerkesztve: Február 20, 2019, 00:29:08 am CET írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23159 Dátum: Február 11, 2019, 13:32:15 pm CET »
Erről megfeledkeztem.  :)

Chelsea - Huddersfield Town, Chelsea 1.5 gól felett  :great:

Talán még az a bizonyos szódás sem verte úgy el a lovát, mint ahogyan elverték a Chelsea FC-t a legutóbbi fordulóban. És még csak nem is valamelyik élcsapat náspágolta el lelkiismeretesen a londoniakat, hanem Eddie Howe menedzser együttese, az AFC Bournemouth. Nem térnék ki arra a meccsre, hiszen nem az a meccs a tippelés tárgya, viszont azért talán annyi megemlíthető nagyon röviden, hogy még álmomban sem gondoltam volna, hogy a fővárosiak ilyen hamar kezdenek el edzőjük, Maurizio Sarri ellen játszani. Egy dologban viszont teljesen bizonyos vagyok: a 4-0-ás vereség révén az Olaszországból Angliába - a londoni Kékekhez - érkezett Gonzalo Higuain számára totálisan emlékezetes maradhatott a Premier League-ben való debütálás. Minden bizonnyal az sem eshetett túl jól az argentin focistának, hogy a nemcsak a kiváló focitudása, hanem "maradandó" beszólásai miatt is nagyon ismert svéd zseni, Zlatan Ibrahimovic, azt bírta mondani, hogy Higuainnal a csatársorban olyan a csapat, mint ha emberhátrányban játszana.

A Chelsea focistái vagy nagyon merészek, vagy pedig nagyon felelőtlenek voltak a bournemouthi zakóval. Majd meglátjuk! Az viszont már biztos, hogy immáron veszélyeztetve van az összes nemzetközi kupában (Bajnokok Ligája vagy Európa Liga) való szereplésük. Az Arsenal közvetlenül előttük van, míg a Manchester United pedig satuként van mögöttük.

Azért, gondolom én, mégsem ezt a Huddersfield Town elleni hazai bajnoki mérkőzést fogják majd ismét "elbukni" a Chelsea-játékosok. Már csak azért sem, mert a Huddersfield Town nem csak nagyon lemaradva tökutolsó helyezettje és első számú kiesőjelöltje az angol élvonalnak, hanem annyira nagyon gyenge és eredménytelen csapat, hogy túlságosan feltűnő lenne hazai pályán vereséget szenvedni ellene.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nagy gondok lehetnek a Chelsea háza táján, ha már a focisták ennyire nyíltan "lázadnak" Maurizio Sarri menedzser ellen. Én azért még így is bízom abban, hogy még nem annyira rossz a helyzet, hogy a kilátástalanul gyenge Huddersfield Town ellen ne bírjanak - csak úgy, mintegy véletlenül - legalább 2 gólt szerezni a londoniak.

Tipp: Chelsea 1.5 gól felett.

45. perc: 2-0

Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #23159 Dátum: Február 11, 2019, 13:32:15 pm CET »