Augusztus 22, 2019, 02:33:24 am CEST

Szerző Téma: csabax tippek  (Megtekintve 1534945 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23355 Dátum: Május 12, 2019, 18:53:29 pm CEST »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23356 Dátum: Május 13, 2019, 09:33:49 am CEST »
Viitorul - Astra 1  :great:

Megint vakon kezdek el tippelni. Mármint nem vakultam meg, szerencsémre, hanem mindössze csakis annyi történik, hogy még a kolozsvári mérkőzés előtt (CFR Cluj - CSU Craiova) ültem neki írni a konstancai meccsről. Ugyanis az van itt is, mint oly sok másik bajnokság befejezése előtt a mérkőzések egy részénél is, hogy a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu román élvonalbeli bajnoki találkozó nagyban függ a CFR Cluj - CSU Craiova összecsapás végkimenetelétől.

Ugyebár, azon a kolozsvári meccsen a címvédő házigazdák számára hatalmas a tét, hiszen hazai győzelem vagy döntetlen esetén címvédés lesz és ismét Erdély fővárosának focicsapata nyeri meg Románia bajnoki címét. Ez a meccs azért befolyásolja-befolyásolhatja nagyon a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu találkozót, mert amennyiben győzni bírnak a kolozsváriak, s a vendég oltyánok (CSU Craiova) egyetlen pontot sem szereznek, akkor marad a 3 pont távolság a jelenleg 3. helyezett CSU Craiova és a 4. helyezett Viitorul Constanta. Nagyon fontos rögtön megemlíteni, hogy úgy 3 pont az előbb említett két csapat közötti különbség és távolság, hogy a CSU Craiova vasárnap játszik ebben a fordulóban, ám a Viitorul Constanta csak hétfőn fog játszani. És mivel a konstancaiak gólátlaga jobb, mint a krajovaiaké, a fentebb említettek esetén (a CSU Craiova vereséget szenved idegenben és a Viitorul Constanta győzni bír otthon), helycsere lesz a tabellán és a "Kárpátok Maradonája" által edzett konstancai csapat feljön a 4. helyről a bronzérmet és nemzetközi szereplést - Európa Liga-selejtezőt - jelentő 3. helyre. És, persze, a CSU Craiova lecsúszik a dobogóról és többé már nem lesz nemzetközi szereplést érő helyezésen.

A hazaiaknak bármelyik lehetőség esetén nyerniük kell (muszáj) az Astra Giurgiu elleni összecsapáson, viszont motiváció szempontjából sokat számíthat, hogy Kolozsváron bukik-e avagy döntetlent bír-e játszani a CSU Craiova. És mivel ez a dolog jelentősen befolyásolja nálam is a Viitorul hazai győzelmére teendő tét nagyságát, az lesz, hogy kénytelen leszek megvárni a CFR Cluj - CSU Craiova mérkőzés végét, hogy csakis az ottani eredmény tudatában tippeljek erre a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu találkozóra.

Addig is, a konstancaiak győzelmi kényszere mellett, érdemesnek tűnik megemlítenem még azt is, hogy a vendég Astra Giurgiu a sepsiszentgyörgyiek mellett a román élvonalbeli bajnokság másik olyan csapata, amelyik annyira nagyon-nagyon gyenge és annyira látványosan nem akar focizni, hogy szövetségi ügy lett a dologból. Például tegnap a sepsiszentgyörgyieket úgy elverte saját pályájukon az FCSB, mint szódás a lovát. Ennél a gyurgyevói csapatnál (Astra Giurgiu) pedig még akár az is elképzelhető, hogy az idény végén teljesen becsődöl és megszűnik létezni.

Na, véget ért az a meccs: 1-0-ra nyert és ezzel ismét bajnok lett a Kolozsvári Vasutas. Maradt a 3 pontnyi távolság a CSU Craiova és a Viitorul között. Szerintem mehet a nagyobb tét, hiszen a hazai győzelem dobogós helyezést és EL-szereplést érhet a konstancaiaknak.

Tipp: győz a Viitorul Constanta.
« Utoljára szerkesztve: Május 15, 2019, 17:51:23 pm CEST írta csabax »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23357 Dátum: Május 13, 2019, 15:55:40 pm CEST »
Inter - Chievo Verona 1  :great:

Annyi pénz ment a magyar fociba, hogy Messi adhatna gólpasszt Firminónak Felcsúton
https://g7.hu/penz/20190512/annyi-penz-ment-a-magyar-fociba-hogy-messi-adhatna-golpasszt-firminonak-felcsuton/
« Utoljára szerkesztve: Május 17, 2019, 15:26:45 pm CEST írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23358 Dátum: Május 13, 2019, 21:25:37 pm CEST »
Erről megfeledkeztem, s így már csak utólag tudom megörökíteni saját magamnak a naplómban:

Ajax - Tottenham, mindkét csapat szerez gólt  :great:

A hazai csapatból továbbra is csak Carel Eiting az egyetlen kimaradó, mindenki másik játékos Erik ten Hag edző rendelkezésére áll, míg a másik oldalon többen is lesznek hiányzók. Harry Kane, Harry Winks és az elefántcsontparti Serge Aurier biztosan nem fognak játszani, viszont várhatóan ott lehetnek majd a vendégcsapatban - persze, csakis ha a tréner is úgy akarja - a belga Jan Vertonghen és az argentin Erik Lamela is. Amúgy én tényleg bízok Mauricio Pochettino Tottenham-menedzser kiváló képességeiben, elsősorban és főleg a már annyira sokszor bizonyított taktikai érzékében.

Éppen ez az oka annak, hogy mindkét csapat gólszerzésére tippelek. Az, hogy a házigazda Ajax legalább 1 gólt fog szerezni, számomra eléggé egyértelmű. Hiszen bizonyára mindegyik hazai focista tudatában van annak, hogy csakis akkor válhat majd szinte biztossá a BL-döntőbe való kvalifikálásuk, ha gólt szereznek. De még inkább akkor, ha gólokat szereznek. A vendég Tottenham együttesénél pedig teljesen egyértelmű, hogy az otthoni 1-0-ás vereség után csakis abban az esetben juthatnak döntőbe a londoniak, ha idegenben gólokat szereznek. Na, még egyszer: nem 1 gólt, hanem több gólt! Az már nem biztos, hogy sikerülni is fog nekik a több gól szerzése idegenben, de mindenképpen muszáj lesz megpróbálniuk ezt tenni. És, ugyebár, ebben az esetben a megnyíló vendégvédelem ellenében még az eddig megszokottnál is "halálosabbnak" bizonyulhatnak majd az amszterdamiak támadása. És ez akkor még hatványozottabban igaz lehet, ha a jobbhátvéd Joel Veltman helyére visszatér Noussair Mazraoui. Hiszen az eredetileg jobbszélső marokkói válogatott focista lényegesen támadóbb felfogásban játszik, mint holland válogatott csapattársa, s vele egyértelműen még pontosabbak, még veszélyesebbek és - ha lehet ezt mondani egy már alapjáraton is nagyon gyors csapatra - még gyorsabbak lehetnek az amszterdamiak.

Ha ezen a mérkőzésen nem lesz mindkét oldalon hatalmas adok-kapok néhány gólt, akkor a nagyon közeli jövőben minden bizonnyal TV-készüléket kell majd cserélnem.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

55. perc: 2-1

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23359 Dátum: Május 14, 2019, 00:19:31 am CEST »
Gornik Zabrze - Wisla Plock 1  :noway:

Szerintem már most előre is biztosra vehető, hogy küzdelmes összecsapás lesz ez a Gornik Zabrze - Wisla Plock alsóházi mérkőzés. Már nincs sok hátra a lengyel élvonalbeli bajnokságból, az alsóház esetében már csak két fordulóról van szó, s most még úgy tűnik, hogy a 43 pontos házigazda Gornik Zabrze megmenekült, viszont a 37 ponttal utolsó előtti helyezett vendég Wisla Plock az élvonalból való kiesésre készülhet.

Elsőre az tűnhetne jobb ötletnek, hogy a vendégek győzelmére vagy pontszerzésére tippeljek, hiszen nekik kell(ene) hajtaniuk jobban azért, hogy elkerüljenek a veszélyzónából. Ám most mégis az lesz, hogy hazaiak győzelmére tippelek. Mégpedig leginkább azon okból kifolyólag, hogy mostanában a Gornik Zabrze jobb formában van, mint a Wisla Plock. Természetesen előfordulhat az is, hogy olykor arrafelé is "bundáznak" a csapatok, s ha így lesz ez most is, hogy például a Gornik Zabrze "meglepetést" okozva vereséget szenved hazai pályán vagy ad egy pontot a vendégcsapatnak, hát akkor az lesz, hogy így jártam és pechem van. Persze, én egyelőre még bízok abban, hogy nyerni bír otthon a jobb formában levő Gornik Zabrze, de hát azt is lehet tudni, hogy azért karikásak az ördög szemei, mert nem szokott aludni.

A hazaiaknál játszhat mindkét fontosabb gólszerző játékos, s így bízok abban is, hogy a spanyol Igor Angulo és a szintén spanyol Jesus Jimenez gólt vagy gólokat fognak szerezni. Ez a gólszerzés főleg a Bilbaóban nevelkedett Igor Angulo számára lehet fontos, hiszen ő holtversenyben vezeti a góllövőlistát, és ha már ez van, akkor vélhetően - gondolom én, innen a távolból - gólkirály szeretne lenni. Nem tudom, ha az alsóházi rájátszásnál "gólkirály" avagy más-e a legtöbb gólt szerző focista elnevezése. Ha viszont a teljes szezont figyelembe veszik, akkor tényleg esélyes lehet az alapszakaszbeli góllövőlistát 18 góllal megnyerő, s azóta pedig már 22 szerzett gólnál tartó Angulo.

Szóval amondó vagyok, hogy ha "bundamentes" meccs lesz ez, akkor nyerni fognak a hazaiak.

Tipp: győz a Gornik Zabrze.

« Utoljára szerkesztve: Május 14, 2019, 22:29:43 pm CEST írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23360 Dátum: Május 14, 2019, 09:55:01 am CEST »
Atalanta - Genoa 1  :great:

A házigazda bergamói csapat szerencsésen vette az előző fordulóbeli akadályt, hiszen idegenben bírt győzni az olasz fővárosban (Lazio - Atalanta 1-3), s ezzel az eredménnyel azt is elérte, hogy a negyedik BL-indulást jelentő helyezésért zajló küzdelemből végleg elzavarta az egyik számára rivális alakulatot. És mivel így a Lazio kiestével egy gonddal kevesebbje maradt a hátralevő három fordulóra, a jelenleg 62 ponttal 4. helyezett Atalantának jobbára már csak arra kell figyelnie és ügyelnie, hogy az egyaránt 59-59 pontos AC Milan és AS Roma duó közül egyik együttes se előzze meg. Sőt, még az is az Atalanta számára jelent előnyt, hogy amennyiben valamelyik üldözője beéri őt pontszámban - és így holtversenyben lesznek - akkor sem lehet semmi probléma, hiszen a bergamói csapat gólaránya annyira sokkal-sokkal jobb, mint a riválisoké (+28 gól, illetve +15 gól és +15 gól), hogy e téren kizárólag csakis egy elképzelhetetlenül hatalmas csoda segíthet a többieknek.

A hazai csapat már most is 3 pont előnnyel rendelkezik, ám ebben a fordulóban az Atalanta - Genoa mérkőzés mellett Fiorentina - AC Milan és AS Roma - Juventus találkozók is lesznek. Ez pedig az Atalanta számára szerencsés esetben azt jelentheti, hogy a Genoa elleni hazai győzelemmel és valamelyik rivális pontvesztésével, hogy a negyedik BL-indulást jelentő helyezésért zajló küzdelemben már-már behozhatatlanra növekedhet az Atalanta előnye. Tehát bőven van motiváció hazai oldalon, hiszen a Genoa elleni hazai siker sok-sok millió euró nyereséget jelenthet a bergamói alakulat számára.

Ugyan mindkét oldalon lesznek hiányzók (Gianluca Mancini, Alejandro Gomez, Andrea Masiello és Rafael Toloi, illetve Stefano Sturaro, Luca Mazzitelli, Andrea Favilli és Oscar Hiljemark), ám a minden bizonnyal az legfontosabb dolog a házigazdák számára, hogy egyaránt játszhatnak a kolumbiai gólkirály-jelölt Duvan Zapata, valamint a horvát Mario Pasalic és a szlovén Josip Ilicic is.

A vendég Genoa az olasz élvonal második felébe tartozik, s ez a csapat ugyan csak egy nagyon kevéssel, de minden bizonnyal meg fog menekülni a kieséstől, míg a nagyon motivált és jó formában levő házigazda alakulat a Bajnokok Ligájában való indulásért harcol. Ha ezen a meccsen nem nyernek majd a hazaiak, akkor nem tudom, hogy mi lehet a megfelelőbb számukra.

Tipp: győz az Atalanta.

2-1

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23361 Dátum: Május 14, 2019, 11:35:25 am CEST »
Rizespor - Galatasaray 2  :great:

Ezen a török élvonalbeli mérkőzésen minden bizonnyal el fog maradni a "marokkói csúcstalálkozó", hiszen ugyan bár az apróbb sérüléssel bajlódó hazai focista Aatif Chahechouhe játékára van némi kevés esély, viszont az már most teljesen biztos, hogy a vendégeknél Younes Belhanda eltiltás miatt kénytelen lesz kihagyni a találkozót.

Ezért az előbbin kívül talán azt érdemesebb megjegyezni, hogy a 9. helyezett hazai csapat már mostantól pihenhet(ne), hiszen számára jóformán már véget ért a csak 3 forduló múlva záruló török bajnokság, viszont a vendég éllovas isztambuli gárda egyelőre csak holtversenyben listavezető, s neki a hátralevő fordulókban még meg kell küzdenie a bajnoki címért a vetélytárs Basaksehirrel. Ebben az esetben pedig az van, hogy amíg a hazai csapat gond nélkül lazíthat(na), addig a vendégcsapatnak győznie muszáj, mert bizony számára élet-halál kérdése a mérkőzés végkimenetele.

Ezért tehát - egyáltalán nem meglepő módon - én is a vendégek sikerére tippelek. Még abban az esetben is ezt teszem, ha mint oly sokszor máskor, az isztambuliak győzelmi kényszere ellenére - szerintem - a házigazdáknak mégis van némi esélyük a pontszerzésre. Igaz, nem sok esély van erre, ám mivel a nullánál mégis nagyobb esély van ilyesmire, azért nem ártana figyelembe vennem ezt a lehetőséget is. Ám úgy döntöttem, hogy most figyelmen kívül hagyom ezt a dolgot, és megkockáztatom a Galatasaray sima győzelmét. De az lesz, persze, hogy kissé alacsonyabbra "veszem" majd a tétet. Valamit valamiért.

Az a helyzet, hogy ugyan a Rizespor nem teljesít a közepesnél jobban hazai pályán, de emellett azért még a vendégcsapat is hajlamos arra, hogy el-elszórakozzon néhány idegenbeli meccset. Azért ezúttal mégis azzal számolok, hogy már csak nagyon kevés van hátra a bajnokságból és mivel így már nem lesz idő az esetleges javításra, ezért a Galatasaray játékosai is kénytelenek lesznek nem lazsálni, hanem "komolyan venni" a találkozót.

Egyáltalán nem számítok vendégfölényre, hanem inkább azt vélem, hogy döntetlenhez közeli lesz a végeredmény. Természetesen azért bízom abban, hogy a vendégcsapatnak végül sikerül majd megszereznie a győztes gólt.

Tipp: győz a Galatasaray.

2-3

Sportfogadas.org

Ajánlat
« Válasz #23361 Dátum: Május 14, 2019, 11:35:25 am CEST »
Szeretnél online fogadni?

Amennyiben megbízható helyen szeretnél játszani, akkor ajánljuk, hogy nézd át az általunk javasolt online fogadóirodákat tartalmazó listát.


Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23362 Dátum: Május 14, 2019, 14:09:21 pm CEST »
Sepsi OSK - FCSB 2  :great:

Mint ahogyan minden évben ilyenkor tavasszal lenni szokott a focibajnokságok többségében, úgy Romániában is arról szól mostanában a történet, hogy ugyan már a vége felé közeledik az élvonalbeli bajnokság, ám még nem dőlt a bajnoki cím sorsa, mert még két csapat reménykedhet a végső sikerben. Mondjuk, az ezen a meccsen a sepsiszentgyörgyiek otthonában játszó bukaresti FCSB számára jobbára már csak alig-alig van némi roppantul kevéske remény, de hát nekik az a lényeg, hogy továbbra is van remény, még ha éppen csak a semminél alig egy picivel is több az.

Ugyanis az a helyzet, hogy a bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas) csapatának 47 pontja van, míg a 2. helyezett FCSB-nek mindössze 42 pontja van. És mivel már csak két forduló van hátra a bajnokságból, pluszban pedig még a kolozsváriak gólaránya is jobb, mint a bukarestieké, ez mindösszesen azt jelenti, hogy a kolozsváriaknak már csak egyetlen 1 döntetlen megszerzése elegendő az újabb bajnoki címhez. Ám, ugyebár, ez a kolozsváriak számára még szükséges 1 pont  egyben azt is jelenti, hogy az FCSB-nek muszáj a hátralevő mindkét találkozót megnyernie, a megszerezhető 6 pontból pedig kizárólag 6 pontot muszáj szereznie. És még ebben az esetben is csakis bízhat majd abban, hogy a kolozsvári gárda vereségeket szenved ezekben a fordulókban és nem bírja "begyűjteni" a számára még szükséges 1 pontot.

A sepsiszentgyörgyiek elleni idegenbeli mérkőzésen főleg az jelentheti a győzelemkényszerben játszó FCSB számára a szerencsét, hogy a felsőházi rájátszásba története során először bejutó erdélyi alakulat játékosai annyira nagyon "kieresztettek" ettől a történelmi sikertől, hogy a román focibajnokság play-off-jában "pofozógéppé" silányulva egyszer sem bírtak nyerni. Még csak mutatóba sem! Ráadásul a 0 (nulla) győzelem mellé - amolyan véletlenül - mindössze csak 1 döntetlent és 7 vereséget bírtak összehozni.

Na, ezt a lufiként kipukkant sepsiszentgyörgyi csapatot kell mindenképpen legyőznie a bajnoki címre törő bukaresti gárdának. Természetesen ebben az esetben is lehetne említeni a megszokott erdélyi-fővárosi ellentétet, ám annyira hatalmasan nagy a két csapat közötti különbség, hogy ezúttal azon a véleményen vagyok, hogy nem érdemes semmi ilyesmivel foglalkozni. Talán csak az okozhat némi lelkesedést a hazaiaknál, hogy ez lesz a labdarúgástól elköszönő 38 éves Hadnagy Attila búcsúmérkőzése, s ezen ünnepélyes alkalom miatt az ACS Sepsi megpróbál majd az eddig mutatott semminél egy picivel emlékezetesebbet produkálni. Viszont tényleg nem szabad elfelejteni azt a nem elhanyagolható dolgot, hogy egy olyan csapat az ellenfél, amelyiknek kizárólag csakis a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény.

Tipp: győz az FCSB.

1-5

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23363 Dátum: Május 14, 2019, 17:51:27 pm CEST »
Torino - Sassuolo 1  :great:

Mivel a negyedik BL-helyért küzdő Atalanta nem botlott meg, hanem otthon 2-1-re bírt nyerni a Genoa ellen, nagyon valószínűnek tűnik, hogy az őt üldöző AC Milan és AS Roma számára egyaránt véget ért a BL-álmodozás időszaka. Várhatóan az Európa Ligás, illetve az Európa Liga-selejtezőt érő 5-6. helyezésekre szorulnak vissza mindketten. Ez a "bukta" mindkét - egyaránt 59-59 pontos - csapat játékosainak számára megemészthetetlennek bizonyulhat. Ezeknél a csapatoknál előjöhet - persze, csakis talán - a letörtség és az apátia, s ez esetben pedig még akár az is előfordulhat, hogy a BL-indulás bukása miatt szomorúságában még az EL-indulást is elbukhatja valamelyik együttes.

Na, ha így alakulnak majd a történések, akkor ezt használhatja ki az 57 ponttal 7. helyezett Torino FC. Amikor ezen sorokat írom még csak 59 pontos az AC Milan, ám szombaton késő este le fogja játszani ezen fordulóbeli meccsét. Mégpedig idegenben, Firenzében, a Fiorentina otthonában. Amennyiben azon a meccsen is vereséget szenved az utóbbi időben gyengén teljesítő, és emiatt a következő BL-szezonban való indulást alighanem elbukó AC Milan, elképzelhető, hogy előjött az általam előbb említett apátiás dolog, s amolyan "ha lúd, legyen kövér" alapon tovább zuhan egyre lejjebb a milánói gárda. Ebben az esetben pedig az lehetséges, hogy a Torino FC nagyot fog küzdeni, mert a Sassuolo elleni hazai győzelem révén 60 pontos lehet. Vagyis megelőzheti az 59 ponton maradó AC Milant és előre léphet az Európa Ligás helyezésre.

Ismétlem, hogy ezen sorokat még az AC Milan firenzei mérkőzése előtt írom. Azaz egy ottani vendéggyőzelemmel érvényét veszítheti mindaz, amit az előbb írtam. Viszont az még ebben az esetben is érvényes marad, hogy a Torino FC csakis és kizárólag a Sassuolo elleni hazai győzelem után reménykedhet még a továbbiakban is a nemzetközi szereplésben. Szóval: akár győz azon a másik meccsen az AC Milan, akár nem nyer, teljesen tökmindegy, mert neki, a Torino FC-nek csakis és kizárólag a hazai győzelem az egyetlen elfogadható eredmény.

Lehetne még sok minden egyebet is írni, viszont az a helyzet van most, így a bajnokság legvégén, hogy ha hibázik valaki, akkor általában kész, vége van, mert már nincs idő a hiba korrigálására. A vendég Sassuolo csak középcsapat, viszont a házigazda Torino FC az élmezőnyben van és EL-szereplésért küzdhet. A képlet egyszerű: amennyiben nem bírnak nyerni otthon, akkor a torinóiak számára idő előtt ér véget a dal.

Tipp: győz a Torino FC.

3-2

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23364 Dátum: Május 14, 2019, 20:17:52 pm CEST »
FC Union Berlin - FC Magdeburg 1  :great:

A házigazda FC Union Berlin jelenleg a 3. helyen van 53 ponttal és +18-as gólaránnyal. Ez az előkelő helyezés osztályozót jelenthet számára. Vagyis a német élvonalbeli focibajnokságba való feljutás lehetőségét. Tehát érdemesnek tűnik az, hogy a berlini csapat ezen helyezés megtartásáért küzdjön a végletekig az ebből a másodosztályú bajnokságból hátramaradt két fordulóban.

Ez az előbb említett dolog egyértelműen az mellett szól, hogy nem fognak lazsálni a berlini játékosok. Sőt, van egy olyan is, hogy ez az FC Magdeburg elleni összecsapás lesz az FC Union Berlin részére az utolsó hazai meccs, vagyis itt is - mint oly sok helyen másutt is - előjön az a dolog, hogy már csak azért is illendő győznie a hazai csapatnak, hogy szépen búcsúzzon a szurkolóitól. Ám mindezek mellett még van egy másik "apróság" is, ami a berlinieknek jelenthet szerencsét. Már, persze, ez csakis abban az esetben lehet így, ha az FC Union Berlin képes lesz kihasználni és saját előnyére fordítani ezt a kétségkívül óriási lehetőséget.

Egészen pontosan arról szól a dolog, hogy Paderborn - Hamburger SV bajnoki mérkőzést rendeznek ebben a fordulóban. Vagyis, még pontosabban: a közvetlenül az FC Union Berlin előtt és mögött álló csapatok fognak játszani egymás ellen, az 54 pontos SC Paderborn és az 53 pontos Hamburger SV. Amennyiben azon a Paderborn - Hamburger SV mérkőzésen valamilyen véletlen folytán döntetlen lesz a végeredmény, viszont az FC Union Berlin - FC Magdeburg találkozót meg bírják nyerni a hazaiak, akkor helycsere következhet be, s a német fővárosi gárda előre fog lépni a már nem osztályozós, hanem sima feljutást jelentő 2. helyre. Hiszen az SC Paderbornnak mindössze csak 53 pontról 54 pontja lesz, míg az FC Union Berlinnek az 53 pontból 56 pontja lesz. És - így bajnokság legvégén - bizony ez az apró pontkülönbség akár már döntőnek is bizonyulhat. Főleg annak tudatában, hogy az utolsó fordulóban mindhárom csapat - FC Union Berlin, SC Paderborn, Hamburger SV - győzelme szinte előre borítékolható.

Szóval az FC Union Berlin játékosai úgy "mehetnek neki" ennek az FC Magdeburg hazai mérkőzésnek, hogy egy itteni győzelem adott esetben akár a német élvonalba való feljutást jelentheti a számukra. Szerintem nyerni fognak.

Tipp: győz az FC Union Berlin.

3-0

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23365 Dátum: Május 15, 2019, 10:11:20 am CEST »
PSV Eindhoven - Heracles 1  :great:

Danyi Gábor, aki felülmúlta a felülmúlhatatlant
https://24.hu/sport/2019/05/13/danyi-gabor-gyori-audi-eto-kezilabda-bajnokok-ligaja/
« Utoljára szerkesztve: Május 19, 2019, 13:05:45 pm CEST írta csabax »

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23366 Dátum: Május 15, 2019, 13:06:10 pm CEST »
Valencia - Alaves 1  :great:

Tény, hogy hétközben meccset játszott a házigazda Valencia, és ezért fáradtak lehetnek a focisták, ám mivel ott vereséget szenvedett és kiesett az Európa Ligából, célkitűzésként már csak a bajnokság maradt. És mivel ott még csak az 5. helyen van a csapat, ráadásul mindössze 3 pont lemaradásban van a Valencia CF. Vagyis elérhető közelségben van a rengeteg sok pénzbevétellel járó újabb Bajnokok Ligája-szereplés.

Már csak 2 forduló van hátra a bajnokság végéig, így ez a Deportivo Alaves elleni spanyol élvonalbeli mérkőzés egyben a Valencia CF utolsó hazai mérkőzése is ebben az idényben. Már csak emiatt is - hogy "szépen búcsúzzon a szurkolóktól” - illik nyernie hazai pályán Marcelino edző együttesének. Ám ez mellett még az is van, hogy ha a Valencia CF győzni bír ebben a fordulóban a Deportivo Alaves ellen, majd pedig az utolsó fordulóban a Real Valladolid vendégeként is diadalmaskodni bír, akkor esélye lehet az újabb BL-szereplésre. Ugyanis az BL-indulást jelentő 4. hely megszerzésében rivális Getafe CF-nek most még tényleg három pont előnye van, viszont ez a madridi külvárosi kiscsapat ebben a fordulóban az immár bajnokságot megnyert FC Barcelona otthonában fog játszani, majd pedig az utolsó fordulóban a Villarrealt fogadja otthon. Tehát nagyon is elképzelhető, hogy a Getafe CF jelenlegi 3 pont előnye teljesen eltűnhet ebben a hátralevő két fordulóban. Ám, persze, egyetlen pillanatra sem érdemes megfeledkezni arról a dologról, hogy mindez csakis és kizárólag akkor jelenthet bármi érdemlegeset a Valencia CF számára, ha ez a csapat nyerni tud a hátralevő meccseken.

Tehát bőven van tét és motiváció a Valencia CF számára, s még akkor is menni kell előre és muszáj hajtani és küzdeni, ha már tényleg fáradtak a labdarúgók. Szeretik, nem szeretik, akkor is sajnos az van, hogy most, ezekben a napokban, lehet kiharcolni a nagyon sok pénzzel járó BL-indulást. Ez nem olyasmi, amit későbbre lehet halasztani. Most kell "toppon" lenni, és kész, ennyi, punktum.

Tipp: győz a Valencia CF.

3-1

Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23367 Dátum: Május 15, 2019, 17:51:31 pm CEST »
Viitorul - Astra 1  :great:

Megint vakon kezdek el tippelni. Mármint nem vakultam meg, szerencsémre, hanem mindössze csakis annyi történik, hogy még a kolozsvári mérkőzés előtt (CFR Cluj - CSU Craiova) ültem neki írni a konstancai meccsről. Ugyanis az van itt is, mint oly sok másik bajnokság befejezése előtt a mérkőzések egy részénél is, hogy a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu román élvonalbeli bajnoki találkozó nagyban függ a CFR Cluj - CSU Craiova összecsapás végkimenetelétől.

Ugyebár, azon a kolozsvári meccsen a címvédő házigazdák számára hatalmas a tét, hiszen hazai győzelem vagy döntetlen esetén címvédés lesz és ismét Erdély fővárosának focicsapata nyeri meg Románia bajnoki címét. Ez a meccs azért befolyásolja-befolyásolhatja nagyon a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu találkozót, mert amennyiben győzni bírnak a kolozsváriak, s a vendég oltyánok (CSU Craiova) egyetlen pontot sem szereznek, akkor marad a 3 pont távolság a jelenleg 3. helyezett CSU Craiova és a 4. helyezett Viitorul Constanta. Nagyon fontos rögtön megemlíteni, hogy úgy 3 pont az előbb említett két csapat közötti különbség és távolság, hogy a CSU Craiova vasárnap játszik ebben a fordulóban, ám a Viitorul Constanta csak hétfőn fog játszani. És mivel a konstancaiak gólátlaga jobb, mint a krajovaiaké, a fentebb említettek esetén (a CSU Craiova vereséget szenved idegenben és a Viitorul Constanta győzni bír otthon), helycsere lesz a tabellán és a "Kárpátok Maradonája" által edzett konstancai csapat feljön a 4. helyről a bronzérmet és nemzetközi szereplést - Európa Liga-selejtezőt - jelentő 3. helyre. És, persze, a CSU Craiova lecsúszik a dobogóról és többé már nem lesz nemzetközi szereplést érő helyezésen.

A hazaiaknak bármelyik lehetőség esetén nyerniük kell (muszáj) az Astra Giurgiu elleni összecsapáson, viszont motiváció szempontjából sokat számíthat, hogy Kolozsváron bukik-e avagy döntetlent bír-e játszani a CSU Craiova. És mivel ez a dolog jelentősen befolyásolja nálam is a Viitorul hazai győzelmére teendő tét nagyságát, az lesz, hogy kénytelen leszek megvárni a CFR Cluj - CSU Craiova mérkőzés végét, hogy csakis az ottani eredmény tudatában tippeljek erre a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu találkozóra.

Addig is, a konstancaiak győzelmi kényszere mellett, érdemesnek tűnik megemlítenem még azt is, hogy a vendég Astra Giurgiu a sepsiszentgyörgyiek mellett a román élvonalbeli bajnokság másik olyan csapata, amelyik annyira nagyon-nagyon gyenge és annyira látványosan nem akar focizni, hogy szövetségi ügy lett a dologból. Például tegnap a sepsiszentgyörgyieket úgy elverte saját pályájukon az FCSB, mint szódás a lovát. Ennél a gyurgyevói csapatnál (Astra Giurgiu) pedig még akár az is elképzelhető, hogy az idény végén teljesen becsődöl és megszűnik létezni.

Na, véget ért az a meccs: 1-0-ra nyert és ezzel ismét bajnok lett a Kolozsvári Vasutas. Maradt a 3 pontnyi távolság a CSU Craiova és a Viitorul között. Szerintem mehet a nagyobb tét, hiszen a hazai győzelem dobogós helyezést és EL-szereplést érhet a konstancaiaknak.

Tipp: győz a Viitorul Constanta.

3-0

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23368 Dátum: Május 15, 2019, 20:54:29 pm CEST »
Kimaradt:

Örgryte IS - Varbergs BoIS 2  :noway:

Ezt az Örgryte IS - Varbergs BoIS mérkőzést is - akárcsak az előbbiekben említett Mjällby-Trelleborg összecsapást is - a svéd másodosztályban fogják rendezni. És akárcsak annál a találkozónál, úgy ennél is leginkább arról van szó, hogy sikerszériában van az egyik csapat. Egészen konkrétan: ennél a bajnoki mérkőzésnél a vendégcsapat Varbergs BoIS-ról van szó. Főképpen azért, mert a varbergi együttes eddig se nem kapott ki, de még csak döntetlent sem játszott, hanem az ebben a bajnoki idényben játszott 7 mérkőzésből mind a 7 meccset megnyerte. Három meccsen otthon győzött, míg négy meccsen pedig idegenben diadalmaskodott a Varbergs BoIS. Nem rossz mérleg. Szerintem.

A vendégek győzelmére való tippeléskor elsősorban abban reménykedek, hogy nem pont most fog megszakadni, hanem még továbbra is tartani fog a Varberg győzelmi szériája. Persze, tudom én nagyon jól, hogy egyszer majd minden megszakad, s így a Varbergs BoIS sikersorozata is, ám úgy vagyok ezzel, hogy hátha tart még egy keveset a dolog, s nem éppen az Örgryte IS elleni meccsen fog véget érni. Szóval ez a tipp jobbára olyan tipp, hogy hátha "jön". Talán. Vagyis talán igen, talán nem. Nemsokára majd kiderül.

Viszont az ilyen találomra való tippelés mellett azért még az is van, hogy pédául a Varbergs BoIS egyelőre sokkal jobban teljesít idegenben, mint amennyire jól játszik otthon az Örgryte IS. Az előbbiekből következik, hogy nyilván jobb a vendégcsapat gólátlaga, mint amilyen a hazai együttesé (Örgryte IS hazai pályán: 4-4 gól, Varbergs BoIS idegenben: 10-3 gól). És mivel mindkét csapat Dél-Svédországból való, még csak a távolság sem jelentős. Vagyis még az sem lesz majd, hogy a varbergiek sokat utaztak volna és ezért lennének fáradtak. Mert nem, nincs így. Ugyanis talán még 1 óra távolságra sincs egymástól autóval a két település között. Ugyebár az Örgryte IS göteborgi csapat, egészen pontosan Svédország második legnagyobb városának az IFK és a GAIS utáni-mögötti harmadik számú focicsapata. Varberg település pedig a Göteborg-Malmö útvonalon található, Göteborgtól 1 órán belüli távolságra.

A vendégcsapat nagyon jó formában van, viszont a hazai csapat egyelőre még nem teljesít jól otthon, ezért reménykedek a vendégsikerben. Hátha. Talán.

Tipp: győz a Varbergs BoIS.


Nem elérhető csabax

Re:csabax tippek
« Válasz #23369 Dátum: Május 16, 2019, 11:22:51 am CEST »
Ez is kimaradt innen:

Mjällby AIF - Trelleborgs FF 2.10  :great:

Következik egy mérkőzés a svéd másodosztályból, mégpedig a Mjällby AIF - Trelleborgs FF összecsapás. Az az igazság, hogy nem vagyok én túlzottan a svéd foci rajongója, s jobbára én is megelégszek azt nyugtázni, amit sokan mások is, vagyis hogy a bosnyák édesapától és horvát édesanyától származó Zlatan Ibrahimovic tényleg a svédek világklasszis futballistája, de azért ezt a Mjällby AIF - Trelleborgs FF meccset nem tudom "otthagyni".

Hazai győzelemre tippelek. Elsősorban azért teszem ezt, mert a házigazda Mjällby AIF sokkal jobb formában van, mint amilyenben van a vendég Trelleborgs FF. Mindezt tudva, arról már nem is igazán érdemes túl sokat beszélni, hogy ha ezen belül még úgy bontom le tovább a dolgot, hogy mostanában milyen teljesítményre képes otthon a Malmö közelében fekvő Hällevik település csapata. Vagyis a Mjällby AIF. Amelyik focicsapat amúgy egy pici - 1000 fő lakoságot el sem érő - halászfalu együttese, s a mintegy negyedórányira fekvő Sölvesborgban rendezi hazai meccseit.

Általában az szokott lenni, hogy ha egy ilyen kicsi település bármilyen jellegű sportcsapata valamilyen "véletlen" folytán felsőbb osztályban szerepel, s ott "elkapja a fonalat" és jól teljesít, akkor egy ideig már csak a lelkesedés is viszi előre azt a csapatot. Jelenleg az van, hogy még csak mindössze 7 forduló zajlott le a svéd másodosztályú bajnokságból, de még mindig úgy dobogós a Mjällby AIF, hogy hazai környezetben - amelyik, ugyebár, ez esetben, ismétlem, a tőle körülbelül 15 percre fekvő település focipályáját jelenti - három győzelem mellett csak egyetlen egyszer szenvedett vereséget. Így nem meglepő módon a gólaránya is rendben van (5-3). Egyelőre. Ehhez a Mjällby AIF-hez most az a Trelleborgs FF fog látogatni, amelyik még egyáltalán nem bírt nyerni idegenben. És ennek megfelelően a gólaránya is negatív (4-6).

Tudatában vagyok annak, hogy egyáltalán nem valami jelentősebb dologról van itt szó ezen a Mjällby AIF - Trelleborgs FF mérkőzés kapcsán. Ám az a helyzet, hogy úgy döntöttem, hogy kis téttel mégis “bepróbálom” a hazaiak újabb győzelmét. Hátha még tart a lelkesedés.

Tipp: győz a Mjällby AIF.
« Utoljára szerkesztve: Május 19, 2019, 23:23:31 pm CEST írta csabax »

Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #23369 Dátum: Május 16, 2019, 11:22:51 am CEST »