Sokáig gondolkodtam, hogy a vendég hendit próbáljam meg ezen a mérkőzésen vagy a megjátszott mindkét csapat gólt szerezz opciót, viszont az elmúlt időszakban biztosabb tippnek tűnik a gól-gól lehetőség, mivel azt vettem észre, hogy a motivált fiatalokkal felálló Klopp csapat is képes több gólos győzelmet aratni, lásd Luton elleni PL meccs, viszont ettől függetlenül én a vendégeket érzem a mérkőzés esélyeseinek.

Vasárnap 135 percig tartó mérkőzésen a Klopp rendelkezésére álló keret nagyot küzdve egy 128. percben szerzett Van DIjk fejessel megnyerte az idei év első trófeáját, a sokak által kevésre tartott Carabao kupát, egy dolog biztos, nem fog üres kézzel távozni a szezon végén Jürgen Klopp. Egy meg van maradt három.

A legfontosabb természetesen a bajnoki cím lenne, viszont ennyi sérülttel nagyon kell ügyeljen a keret tagjaira az edzői stáb, hiszen alig jár le mérkőzés amikor nem dől ki senki, hétvégén is épp Gravenberghet vesztették el valószínüleg hosszabb időre. Ezen a mérkőzésen egy nagyon rotált, U21-es bajnokságba is nevezhető kezdőt várok hátul Tsimikassal, Quansah-val, Gomezzel, középen ismét bízonyithat McConnel és Clark, míg elől lehetőséget kaphat Danns, Koumas, vagy éppen a twitteren egyre több forrás arra hivatkozik, hogy a mindössze 16 éves Nyoni is debütálhat a holnapi mérkőzésen. Hétvégére nagy szükség lesz Salah, Nunez, Szoboszlai trióra, rájuk szerintem a padról beszállva számíthat Klopp, hogy kicsit visszazökkenjenek a meccs ritmusba.

Southampton a tavalyi kiesés után idén megpróbálkozik a visszajutással, egyenlőre a direkt feljutást jelentő első két hely 5 pontra van tőlük, de a play-offot jelentő 3-6 pozició minden bizonnyal meg lesz számukra. Kérdés, hogy a PL feljutás reményéért hajlandóak-e felálldozni az FA kupát és egy kissé rótált csapattal felállni erre a mérkőzésre, ami szinte garantálná a mindkét csapat gólt szerezz opciót.

Mindkét csapatnak lesznek még idén fontosabb mérkőzései, mint ez az FA kupa találkozó, ezért a legjobbak pihenőjüket is kiülhetik mindkét félnél, tippem a GG.

Liverpool - Southampton: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp