Mindig is csíptem Lucian Favre játékfelfogását, a Glabdach is remek csapat volt a kezei alatt, élmény volt nézni őket és most a Dortmund is nagyon rendben van. Nem hittem volna, hogy Klopp távozása után ilyen hamar tényező lesz a Borussia, de a svájci tréner nagyon összerakta őket. Persze ha van egy Reus a csapatodban, akkor nem nagy kunszt számolatlanul lőni a gólokat. A villámléptű német belefordult a 30. életévébe, jó példát tud mutatni a körülötte futkosó pelyhes állú tiniknek. A Dortmund ismét nagyon gyors, nagyon intenzív focit játszik és tele van fiatal spílerekkel, ők nem könnyen fognak elfáradni. Középen ott az örök tehetség Witsel, aki kicsit elpazarolta eddig, ami a lábában volt, de itt az idő egy komolyabb teljesítményre, idén ennek megfelelően is áll a dolgokhoz.

A belga Brugge kicsit megnehezítette a két topcsapat dolgát a csoportban, de pontokat csak a terített betli Monaco ellen tudott szerezni, bravúr még nem jött össze nekik. A formájuk sem tökéletes, két vereséggel visszacsúsztak a belga tabella 3. helyére, 4 pontos hátrányt összehozva a Genk ellen.

A Signal Iduna Park Európa egyik rettegett stadionja, a vendégek nem sok sót esznek meg, ha a darazsak formában vannak, a 80 ezer szurkoló a győzelembe hajszolja őket, ahogy tették pár hete a Bayern ellen is. Jelenleg vezeti a csoportot a Dortmund és a továbbjutása már nem igazán forog veszélyben, inkább csak matematikai sansza van a belgáknak. Viszont nagyon nem mindegy, hogy csoportelsőként vagy másodikként jutnak tovább, hiszen a jelen állás szerint nem nagyon lesz meglepetés csoportelső, mindenhol a topfavoritok jutnak tovább elsőként (kivétel lehet a Pool-PSG-Nápoly triónál, de ott egyik se könnyű ellenfél). Summázva: csoportmásodikként szinte biztos, hogy nagyon nehéz ellenfél jön, míg győztesként már könnyen bele lehet futni egy jobb sorsolásba. Hétvégén a Freiburg jön szintén hazai pályán, ellenük azért nem kell tartalékolni. A motiváció tehát adott és amilyen formában vannak Favre fiai, olyan 70 %-on is ütniek kell a belgákat, annyit pedig szerintem kitesznek a pályára.

Borussia Dortmund - Club Brugge: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp