Amíg pár fordulóval ezelőtt szinte biztosra vehető volt hogy a Leicester Cityt ismét a Premier Ligában láthatjuk jövőre, mára ez egy gyengébb időszakuk után bizonytalanná vált. Két nagy riválisuk a Leeds illetve az Ipswich is órisái hajrát indított és jelenleg előttük van a tabellán egy, illetve két ponttal. Enzo Maresca csapata viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így egy győzelem esetén ismét előnyös pozícióból várhatják az utolsó hat fordulót.

A King Power stadionban minden bizonnyal ismét teltház várható. 32000 ember fogja buzdítani a haza csapatot, ami nagy segítség szokott lenni a gárdának. A legutóbbi fordulóban a Norwich ellen is kellett ez az extra, 0:1-ről sikerült 3:1-re megfordítaniuk a rangadót. Abszolút megérdemelt volt az a siker, végig domináltak a meccsen és végre a befejezések is sikerültek ellenben az előző hetekben látottakkal. A középpályá összeáltt a félelmetes trió, Wilfred Ndidi, Harry Winks és Dewsbury-Hall, utóbbit nem véletlen jelölték a liga legjobb játékosa díjra. Vardy is újra betalált, akinek szintén nagy szerepe van a csapat remek szereplésében, 14 gólnál tart és a legutóbbi négy meccsén 4 gólt vert.

A Brimingham fontos győzelmet aratott a Preston ellen (1-0). Ezzel megszakították hosszúra nyúlt vereség sorozatukat és elléptek egy lélegzetvételnyire a kieső helyektől. Ezzel viszont messze nincs kint a gödörből a csapat, leginkább gólszerzési problémáik miatt állnak ennyire satnyán. Vendégként húsz mérkőzésből hármat tudtak behúzni, így nem jó előjelekkel várják a mérkőzést. Pár hete az FA kupában már megmérkőztek a csapatok, ahol a Leicester 3-0ra tudott nyerni. Utoljára Birmingham győzelem a két csapat párharcából 2011-ben született, ami azért probléma mert azóta zsinórban tíz alkalommal nem sikerült ez a bravúr, tehát mondhatni mumusuk a Leszter.

Leicester City

Hermansen; Pereira, Faes, Vestergaard, Doyle; Ndidi, Winks, Dewsbury-Hall; Fatawu, Mavididi, Daka

Birmingham City

Ruddy; Laird, Aiwu, Sanderson, Buchanan; Paik, Bielik, Miyoshi, James, Bacuna; Stansfield

Már félidőben hazai vezetést várok és mivel a vendégeknek is nagyon fontos lenne a pontszerzés, így ha a második játékrészben kitámadnak újabb gólokat lőhet a Leicester.

Tipp: 3-0

Leicester City - Birmingham: Leicester City mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp