Két oda-vissza párharc maradt hátra a román élvonalból, ahol eldől, hogy a két osztályozón végzett csapat közül melyik tudja érvényesíteni az osztálykülönbségnyi előnyt, ami az idei szezonban duplán érvényes, hiszen nem azokkal az ellenfelekkel játszanak akik reálisan a másodosztály harmadik-negyedik helyén végeztek, ahol a versenykiírás kéri, hanem az ötödik és hatodik helyezetekkel, ugyanis két csapatnak nem volt feljutásra jogosultságva tekintve, hogy nem magánklubokról beszélünk, hanem városi/állami tulajdonú csapatok, amelyek nem rendelkezhetnek első osztályú csapattal.

A hazai, FC Botosani csapata folyamatos lejmenetben van, ha a jelenlegi és az elmúlt két szezont hasonlítjuk össze, két évvel ezelőtt ugyanis keretértékileg a bajnokság 5. legértékésebb keretével rendelkezett, erre tudtak összehozni egy nyolcadik helyet. Tavaly már csökkent a keret érték, 16 csapatból övék volt a 11. legértékésebb keret, ezzel egyenértékűen a bajnokságban elfoglalt helyük is a 11. lett. Idén már mindössze a 15. legértékésebb keret az övék, náluk alacsonyabb költségvetéssel az utolsó fordulóban bennmaradó és Botosanit osztályozóra száműző Iasi rendelkezik. Egy szerencséjük van, hogy rég volt ennyire nagy különbség az élvonal és a második vonal között.

A Mioveni ugyanis a 2. liga playoffának elején nagy hátrányt szerzett a többi együttessel szemben, az utolsó fordulóknak köszönheti, hogy meg tudta előzni Csíkszeredát és ezáltal sikeresen elkerülte a jóval komolyabb erőt képviselő Dinamot, de még igy is keretértékileg, tapasztalatilag jóval a hazai csapat mögött vannak.

Idén a két első ligás csapat csont nélkül kellene letudja a két másodligás elleni összecsapását, tekintve, hogy mindkettő hazai pályán kezd, kőtelező számukra az első meccsen a magabiztos győzelem, erre számítok jelen esetben is, és sima hazai győzelmet várok.

FC Botoşani - Mioveni: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp