A mai napon a férfiaknál is megkezdődnek a negyeddöntő küzdelmei. Az esti viadalon Alexander Zverev és Taylor Fritz néz farkasszemet egymással.

Ha egy éve vagy eddigi karrierjük során bármikor valaki azt mondja Fritz esélyesebb salakon a német ellen lehet bolondnak nézem. A jelenlegi formákat nézve viszont nagyot fordult a világ.

A németre rájár a rúd saját és önhibáján kívül is az elmúlt két három évben. Egy horror sérülés ahonnan valahogy visszakapaszkodott,de nem a régi ez látszik rajta. Amikor úgy tűnik végre sínre kerül ismét szétesik minden. Dühkezelési problémái már hab a tortán és nem csak a pályán hanem azon kívül is megjelentek.

A játékára visszatérve a teljes salak szezon eddig a 0-hoz konvergál. Az,hogy Tsitsipastól kikapott Monte Carloban még a legkisebb rossz. Münchenben egy egész évben halovány Garintól súlyos vereséget szenvedett ,pedig akár már itt is összecsaphatott volna az amerikaival. A bökkenő az,hogy egy meccset nyert Zverev így pedig nehéz lett volna. Madridban pedig kritikán alul játszott Cerundulo ellen. Enerváltnak tűnt és rengeteg hibával tarkította a viadalt. Ötlettelen,vérszegény megoldásokat láthattunk. A római negyeddöntőt is érdemes helyén kezelni.1000-es tornáról beszélünk és nem játszott top 50-es játékossal.

Ezzel szemben az amerikai csak itt az olasz fővárosban legyőzött egy top30-ast és top10-es játékost is. Hihetetlen,de igaz. Fritz München óta szédületes formában játszik. Elhitte,hogy lehet keresnivalója e borításon is. Madrdiban úgy kapott ki Rublevtól az elődöntőben,hogy remek produkciót tett le az asztalra. Ekkora esély és ennyire félrebillenő forma a vörös felületen soha nem volt a két játékos között.

Hiába a magasabb odds Taylorra, szerintem ő a mérkőzés favoritja.

Zverev, Alexander - Fritz, Taylor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp