A múlt héten könnyen lehet, hogy a 90. percben bukta el a bajnokságot a címvédő Benfica. A Porto elleni hazai rangadót Herrera bombája döntötte el a vendégek javára (0:1), mely következtében helycsere történt! Jelen pillanatban a "Sasok" csupán egyetlen pont hátrányban állnak, de a luzitán bajnokságban könnyen lehet, hogy ez már ki is tart a Portonál! Ennek következtében nem csoda, hogy nem tudták megemészteni a vereséget a Benfica szurkolói, s komoly zavargások törtek ki a lefújás után, amit rendőri beavatkozással sikerült valamelyest lecsillapítani.

A klub természetesen igyekszik életben tartani a reményt, s nagyon fogadkoznak, hogy a hátralévő meccseket sorra behúzzák. Viszont nem lesz könnyű dolguk már a soron következő csörtével, hiszen a kiesés ellen küzdő Estorilhoz látogatnak, akiket a múltban bár idegenben is vertek többnyire, de nem igazán sikerült a magabiztos, több gólos siker. Mindezt árnyalja, hogy Jonas, a Benfica gólzsákja (28/33) hátproblémák miatt nincs ott a csapatban, de Eduardo vagy Raul Jiménez megoldhatja a brazil hiányát.

Mindkét együttes számára tehát óriási tétje van a meccsnek, s a minőségi kerettel rendelkező Benfica szerintem nyerni fog, s megkockáztatom, hogy a múlt heti csalódottságot a kiscsapaton vezetik le, így most az Estoril talán legalább két góllal alulmarad.

Estoril - Benfica: tipp