Ünnepi időszakban találkozik a két bajor csapat, de örömre egyik oldalon sincs ok. 13 meccsnapot követően a Bayern csalódást keltő 4. helyen áll, jelentős lemaradásban a listavezető Dortmunddal szemben, míg a nürnbergiek a közvetlen veszélyzónában, az utolsó bennmaradó pozícióban tanyáznak.

A hazai klubnál egy újabb évvel kitolódott a generációváltás, ezzel a Bayern egyeduralma megtörni látszik. A szezon úgy indult, hogy átigazolási díj kifizetése nélkül lezajlott a nyári transzferidőszak, így a legidősebb és legszűkebb kerettel indult a többfrontos terhelés. A sérüléshullám megtizedelte Kovac lehetőségeit, aki megmozdíthatatlan helyéről, habár az elmúlt hetek folyamatosan téma volt az edzőkérdés, összegezve a dolgot, egyértelmű, hogy azért maradt a horvát, mert a piacon nem volt minőségi beugró. A bajnoki szenvedés (négy nyeretlen otthoni meccs zsinórban) lassan két évtizede óta nem látott negatív rekord, de a Nürnberg ellen hasonló forgatókönyv van kinézőben, mint a lisszaboniak elleni BL meccsen. Lewandowski és Robben a portugálok ellen, Gnabry ex-csapata ellen duplázott, míg hátul a folyamatosan rotáció alatt lévő Boateng-Süle-Hummels trió garancia arra, hogy Neuer ismételten nem tud kapott gól nélküli meccset tolni.

A nürnbergiekről egy pár szó, pontjainak nagyobb részét otthonukban érte el, vendégként alaposan beleszaladtak a késbe a Dortmund-Lipcse-Schalke hármas ellen. A Leverkusen elleni hétfői meccset az ultrák bojkottálták, de számomra az is meglepő volt, hogy egyáltalán megrendezték ilyen körülmények között a meccset, a döntetlen rendkívül értékes, mert így a svábok elé kerültek a tabellán.

A müncheniek mérkőzésein a szokottnál is több gól születik, köszönhetően a riválisok eredményességének, a túloldalon is elég gólgazdagra sikerednek az idegenbeli meccsek, de ebben semmi köszönet nincsen. Mindent egybevetve úgy vélem, hogy 4 gólra jó lesz a két klub.

Gólok száma - Felett/alatt