Teljes mértékben egyetértek oakland23 fórumtárssal, amikor azt véleményezi a magyar-norvég meccsről, hogy ajándék a norvégok legalább 3 gólos győzelme. Szerintem is ajándék! Egy "klasszikust" idézve: nem kicsit, nagyon!

Én még nagyobb különbségű norvég győzelemre tippelek. A másik írásban felsorolt érvek mellé még azt is hozzátenném, hogy Norvégia válogatottja nem csak 0 ponttal (azaz nulla ponttal) jutott tovább a középdöntőbe, hanem mínusz 9-es gólaránnyal is (55:64). Vagyis ezen az elkövetkezendő mérkőzésen nem csak simán kell győzniük a magyarok ellen, hanem illene úgy elverni őket, mint jég a határt. Vagy legalábbis arra kell törekedniük a norvégoknak, hogy lehetőleg minél nagyobb gólkülönbséggel nyerjenek. Ám, persze, viszonylag könnyű jó alaposan kigondolni ilyesmit, majd gond nélkül le is írni mindezt, ezért inkább talán jobb lesz abban maradni, hogy "elméletben" ugyan így van, de majd csak "gyakorlatban" fogjuk megtudni, hogy tényleg így lesz-e. Vagy esetleg máshogyan.

Szerintem a magyar válogatott teljesítményének megítélésekor nem érdemes túl nagy jelentőséggel felruházni a spanyolok elleni kétségtelenül szép győzelmet. Az már csak múlt idő, most pedig viszont már az a jelen, hogy Norvégia ellen kell játszani. És bizony a norvég együttes védekezése egyáltalán nem olyan, mint a spanyol válogatotté. Borítélkolható, hogy a túlságosan lazán és megengedően védekező spanyol játékosokhoz képest lényegesen "keményebbek" és szigorúbbak lesznek majd a norvégok. És amennyiben így fog történni, akkor nagyon nagy valószínűséggel nem fognak ismét annyira sok gólt szerezni a magyar játékosok. És nyilván többet fognak hibázni!

Pluszban még az is van, hogy Silje Solberg és Katrine Lunde kapusok egyaránt képesek nagyon jól védeni. Solberg már amúgy is megfelelő formában van, míg az egykori győri kapus Lunde nagyon jól ismeri a magyar kézilabdasportot. Ráadásul még az is van, hogy Norvégia keretéből több játékos korábban már játszott magyar klubcsapatban vagy jelenleg is Magyarországon szerepel. Például vélhetően Oftedal nem lesz az a megkegyelmező típus. És Sulland sem. Kristiansen sem. Herrem sem. Löke sem.

Magyarország (n) - Norvégia (n): Hendikep - Hendikep tipp