Izgalmasnak ígérkezik ez a találkozó. Aztán majd, ki tudja, hogy mi lesz belőle. Sebaj, meglátjuk! Ám az már most is teljesen biztos, hogy a hazaiak számára óriási a tét!

A hazai csapat jelenleg 24 ponttal áll a román élvonalbeli bajnokság 7. helyén, míg a vendégek az utolsó előtti, vagyis a 13. helyen vannak 17 szerzett ponttal. Náluk még egy esetleges vereség sem jelentene túl nagy problémát, egészen pontosan semennyit, viszont a házigazda Astra Giurgiu számára bizony igencsak fontos a győzelem. Ugyanis most pontosan a felsőház és az alsóház közötti határon ücsörög, s ha azt akarja - és márpedig azt akarja -, hogy a közelgő rájátszásban a tutira biztos bentmaradást jelentő 1-6. helyért küzdjön, s ne pedig az alsóházi rájátszást jelentő 7-14. helyezés valamelyikének megszerzéséért és a kiesés elkerüléséért erőlködjön, akkor kötelező győzedelmeskednie ezen a mérkőzésen.

Továbbá még az a szerencséje is megvan, hogy a 6. helyen álló 27 pontos Gaz Metan Medias csapatának gólaránya (21-22) rosszabb az övénél (20-17). Mindezeken túlmenően még az is az Astra Giurgiu számára jelent előnyt, hogy a medgyesi csapat éppen Kolozsváron vendégszerepel, ahol éllovas és bajnokaspiráns ellenfelének szintén muszáj győznie. Szóval amennyiben az Astra Giurgiu és a kolozsváriak is nyernek, akkor a Duna-parti alakulat előre fog lépni az alsóházból a felsőházba! És, hát, valljuk be, hogy némileg jobb érzésnek tűnik a rájátszásban - az élvonalban való biztos bentmaradás tudatában - "bohóckodni" az 1-6. helyekért zajló mérkőzéseken, mint folyamatosan tétmeccseket vívni a kiesés elkerülése érdekében. Nagyon nem mindegy, hogy tanya áll a Bakonyban, vagy pedig banya áll a takonyban!

Csapatmorál tekintetében is sokkal jobban állnak a hazaiak, mint a vendégek. November végén edzőt váltott az Astra, s az új tréner irányítása alatt fordulóról fordulóra egyre jobban teljesít a gyurgyevói csapat. Az egykoron nagyon jó focista Gheorghe Multescu ment, helyére Constantin Enache érkezett, aki az előző fordulóban, idegenben, már meg is szerezte új csapatával az első győzelmet. Akkor a horvát Filip Mrzljak és a francia Julien Begue voltak eredményesek, ám azért bizony könnyedén elképzelhető, hogy ezúttal újabb csapattársak is fognak csatlakozni hozzájuk.

Astra Giurgiu - Concordia Chiajna: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp