Simán lehet azt is mondani, hogy ez a találkozó is a "kötelező győzelem" sorába tartozik. Méghozzá annyira nagyon kötelező a győzelem a hazaiak számára, hogy amennyiben nem fognak most nyerni, akkor valószínűleg elbúcsúzhatnak az idei szezonra dédelgetett bajnoki aranyérmes álmoktól is. Persze, tudom, hogy még sok van hátra, s ezért inkább úgy lenne célszerűbb fogalmazni, hogy a győzelem elmaradása esetén a bukaresti csapat saját magának fogja megnehezíteni ezt a fociidényt, de én mégis maradok annál a saját verziónál, hogy ha ebben a fordulóban nem bír nyerni az FCSB, viszont tud győzni a rivális kolozsvári csapat és így a jelenlegi éllovas 8 pontra fogja növelni előnyét, akkor onnantól kezdve már majdnem lehetetlen feladat lesz az utolérése és megelőzése.

Annak is teljes mértékben tudatában vagyok, hogy ezen az FCSB - Viitorul mérkőzésen bizony egyáltalán nem lesz könnyű dolog győznie a házigazda együttesnek. Ugyanis ezúttal az a konstancai csapat lesz a vendége, amelyik nem csak a közvetlenül az FCSB mögött - azaz a 3. helyen - van a bajnoki tabellán, hanem mindössze 1 ponttal van lemaradva tőle és egy számára kedvező eredmény esetén helycsere következhet. Talán nem ártana ennél a tippnél, ha a hazai győzelem mellett a döntetlent is figyelembe venném és megjátszanám a dupla esélyt (1X), de az a helyzet, hogy most inkább kissé hazardírozni fogok. Leginkább azért teszem ezt, mert annyira muszáj győznie a hazai csapatnak, hogy nagyon-nagyon.

És bár a Viitorul igencsak jól teljesít idegenben, ám az FCSB-nek még ennél is jobb mutatója van hazai pályán. A bukaresti csapatban van néhány olyan focista, akik bármikor nyerőemberekké léphetnek elő. Persze, igaz ez a vendégekre is, ahol főleg az edző Gheorghe Hagi fia, a csapatkapitány Ianis Hagi említhető kiemelten. Viszont hazai oldalon - többek között - Dennis Man, Florin Tanase, Raul Rusescu, Florinel Coman és a gólkirályjelölt Eddy Gnohere focistákat érdemes megemlíteni.

Muszáj győzniük a hazaiaknak!

FCSB - Viitorul Constanța: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp